Enjambre sísmico en El Salvador

Los een reeks van sismos pequeños, mediaan en algunos grote casos, donde ninguno de los cuales puede identificatie como de hoofdsom, ocurren en een limiet en positie een tiempo que puede durar of een kleine minuut hasta verschillende semanas. Een groot en een groot aantal verschillende plaatsen waar de burgemeester van de stad staat, die met de actieve tektoniek, de zee, de bewegende en de vervormingen van de plaatsen een gemiddelde grootte van de kerk of een eenvoudige weergave van de aarde of een eenvoudige weergave van de stad is.

Een grote hoeveelheid water en een soortgelijk gewicht met een actieve volcánica, het verschil in volume en het verloop van een bewegend proces en een vloeistofstijging (Magma), een volumineus en een ander soortgelijk apparaat, en een gestructureerd proces en een gestructureerd proces aparición de sismos (Sismos vulcanotectónicos). Het is een plaats waar de vorm van een solitair of de vorm van een gebouw is gevormd.

Enjambre sísmico en El Salvador

Este Sábado 19 de Septiembre heeft een reeks van lokale sismo's, ongeveer 5 km van de gemeente Santa Tecla, en het departement van La Libertad. La Red Sísmica Nacional de El Salvador heeft een geregistreerde, een totaal van 63 sismos in de zona, de los cuales 14 met een sentiment of población.

Veel van de wezens zijn binnen 1 en 4 km van de profundidad, de karakteristieke eigenschappen van bepaalde soorten, en de andere oppervlakkige gebieden. De plaats van de stad is een van de beste en de lokale bevolking van de verschillende steden van de stad, de lokale bevolking van San Salvador, of de plaats waar de internationale stad "El Boquerón" is. De naam van de huidige positie is een van de huidige standen en een gestroomlijnde vorm in het ZO (Surest) van de volcán "Boquerón" en het is een van de meest voorkomende oorzaken. Básicamente fallas geológicas que se estan reactivando, influenciadas por a activity volcánica. Técnicamente serían vulcanotectónicos por fluidos ascenso.

No se puede asegurar aún este escenario, por lo que habrá que esperar and que se recolecte burgemeester información.

 

Kaart met geolocalisatie van de gebeurtenissen in de stad en in de stad.

 

Contexto volcánico: El volcán de San Salvador - El Boquerón

El Volcan San Salvador en een gestructureerd gebied van de lokale bevolking van El Salvador. Er is een intern onderzoek naar de naam "El Boquerón". Zie de vorm van een caldera van 6 km naar de zee van de vulkaan met een lengte van 40.000 jaar. Restos van de caldera van Las Colinas Picacho en Jabalí.
De vulkanische vorm van een zandloper op een perceel van 500 meter, de diepte van 1500 meter en de afstand tot 800 meter, de vorm van een granaat met een lengte van 1917 jaar. Antes de la última erupción in 400, el cráter de Boquerón contenía un lago de 30 m de ancho, que fue reemplazado por un pequeño cono de ceniza joven de XNUMX m de alt, llamado Boqueroncito, formado durante la erupción junto con un gran flujo de lava en el flanco norte.

De burgemeester van de historische geschiedenis van San Salvador met zijn oorsprong en laterale ademhaling.

Foto van de Volcán San Salvador en de internationale cráter van El Boquerón.

Enjambre sísmico uit 1999

Een kleine groep op een dag op de dag van 1999, met een detective van de vulkanische oorsprong op een afstand van 5 km van de rivier. Geen observatie van otros signos de actieve volcánica.

 

De vuelta al aanwezig

Het eerste begin van de dag is op 19 september 2020 op het einde van 01 om 30:20 uur. op 2020 september XNUMX. Op het moment dat de tijd, de señales en de registros van de Indische Indische Oceaan in de wacht staan ​​met een estan of een este van de originele tektonische. ¿Wil je weten wat er gebeurt? Los sismólogos tienen een metodología en la cual convierten una señal sísmica como esta:

 

En een señal de frecuencias como esta:

 

Meer informatie over het algemeen, waarschijnlijk het is waarschijnlijk dat het niet meer kan, maar het is ook mogelijk om de vloeiende beweging te verplaatsen, de zee, de vulkanische activiteit, en de verschillende soorten tectonico (normaal gesproken), los sismos vulcanotectónicos tienden a vrij van energie de forma distinta.

Teóricamente, het is een vulkanisch vulkanisch gat in de vrije tijd, een vaste grootte die een effect heeft op de locatie, en een San Salvador-locatie en een kleine hoeveelheid van de arena om het aantal frequenties te verminderen.

Eventos relevantes

De grootte van de burgemeester is de grootte van de grootte van 3.6, met een diepte van 4 kilometer.

Dit is een belangrijk onderdeel van de lokale bevolking van Santa Tecla, San Salvador, entre otros.

 

De kenmerken van de señales registradas, de origen de esta actieve sísmica en de activatie van de fallas geológicas in de omgeving.

¿Cómo actuar ante and andjambre sísmico?

Para la Población

 1. Permanente weergave van het scherm van de fenomenale sísmico
 2. Mantener la calma en todo momento, herziening zonas seguras, organizar a la familia y definir la zona de evacuación en su entorno
 3. Geen prestar atención a geruchten oa información geen officiële acerca de esta situación
 4. Tomar precaución cuando se presenten lluvias, ya que se incrementa la posibilidad de derrumbes
 5. Voorbereiding op noodgevallen met alimentos geen perecederos, radio, lámpara de mano, documentos personales, medicinas de uso permanente en beschermers voor cubrir la naríz.
 6. Retirar de los lugares altos los objetos pesados ​​que puedan caer.
 7. Er zijn geen wachtrijen voor de manege.
 8. Apoyar las acciones de las Comisiones de Protección Civil Comunal y Municipal.
 9. Identificeer de albergues en de prijzen van uw leven
 10. Mantener en todo momento el distanciamiento social y las medidas sanitarias.
 11. Er is een sociale communicatie tussen de verschillende informatieverstrekkingen en de volledige informatie.