Sterke aardbeving bij Guayaquil, Ecuador - februari 4, 2019

Heb je het trillen gevoeld? Zo ja, vertel het ons met behulp van de Ik voelde het vorm achter de aardbeving of onderaan deze pagina.
Met behulp van onze EQ rapport iOS or Android app zou zelfs eenvoudiger en zeer informatief zijn (links in banner boven deze tekst).
-

Update 17: 07 GMT: Schokkende impact op nabijgelegen steden en dorpen en op de bevolking in MMI (Modified Mercalli geschaald).

Update 17: 07 GMT: USGS schudden kaart

Update 17: 05 GMT: De aardbeving was goed voelbaar tot Quenca

Update 16: 56 GMT: De voorlopige diepte van het hypocentrum is ingesteld op 71 km, waardoor de kans op ernstige schade aanzienlijk is.

Update 16: 56 GMT: Op basis van de huidige aardbevingsparameters (omvang, diepte, bevolking, enz.) En onze ervaring met schade door aardbevingen, verwacht earthquake-report.com op zijn minst enige lichte schade zoals scheuren in muren, gevallen tegels, enz.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:

Magnitude: 5.8

Lokale (conversie alleen hieronder land): Onbekend

GMT / UTC tijd: 2019-02-04 17: 45: 43

Diepte (het hypocentrum): 54 km

Diepte en Magnitude updates in de lijst hieronder.

Deel Uw aardbevingservaring (ik heb het gevoeld) met onze lezers.
Klik op de "Ik voelde het"Knop achter de overeenkomstige aardbeving. Uw aardbeving ervaring is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de mensen in het gebied, evenals onze wereldwijde lezerspubliek.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Dichtbij kust van Ecuador Februari 04 17: 45 5.4 68 MAP
USGS Duran, Ecuador Februari 04 17: 45 5.8 70 MAP
GEOFON Dichtbij kust van Ecuador Februari 04 17: 45 5.8 54 MAP Ik voelde het INFO
 • alborada - Het duurde proximaal van 3 min
 • Loja, Loja - Zittend op mijn bed dacht ik dat mijn man ging zitten of erop sprong. Snel realiseerde hij zich dat hij in de andere kamer was. Duurde ongeveer 5 seconden. Mijn echtgenoot die stond, voelde het niet.
 • Vilcabamba - Ik voelde de schok bij 12: 46 pm voor ongeveer 2-3 seconden ..... zeer verschillend ..... dus ik beschouw het als gematigd ..... Bedankt !!!
 • manta - Het was een beetje trillen. Ik lag op het bed toen het langzaam vooruit en achteruit begon. Het hele ding duurde ongeveer 10-15 seconden. Geen zichtbare schade aan iets.
 • salinas - 15 seconden?
 • Cuenca - Geen materiële schade. Duurde ongeveer. 10-20 seconden en sterk genoeg om gerechten in porseleinen hokjes te rammelen, foto's laten bewegen en schommelstoel keihard schudden. Twee minuten na de eerste beving, voelde kleine tremor, maar niet sterk genoeg om iets te laten bewegen.
 • Loja - Duurde 3- of 4-seconden. Geen schade aan het gebouw. 12: 50pm
 • Puerto Cayo - Matige schudden
 • Cuenca - Zwakke schudden
 • Quito - Zeer zwakke schudden
 • San Jacinto - Geen schade - slechts een gematigd schudden dat 30 duurde - 45 seconden.
 • Cuenca - voelde alsof de grond viel en vervolgens trilde voor 15-20 seconden.
 • Cuenca - Ik lag op een bank en keek naar e-mails toen de aardbeving toesloeg. Ik kon het beven voelen ... besefte dat er een aardbeving aan de gang was. Het schudden duurde verrassend lang, tot een minuut misschien. Ik voelde enige bezorgdheid over het bouwen waarin ik leef, en dat zijn gewoon 2-verhalen hoog. Er was geen glas gebroken en er viel ook niets.
 • Yunguilla Valley - Slechts een paar seconden en het voelde matig en het voelde ook als een aardbeving. Wonen in Noord-Californië al jaren, iemand kent het gevoel van een aardbeving, zelfs als zwak, licht of matig.
 • Loja - liggend in bed, voelde 3 tot 4 seconden alsof de automatische doekwasmachine uit balans was in de spinscyclus ... (in mijn houten huis) vertelde mijn vrouw ... als het nog meer 'wankele' krijg onder de bed ... veiligheidsbeweging ... in het geval van Loja
 • Guayaquil - Was in Maxi Mart in Guayquil. Matig geschud en wat voedsel viel van de schappen
 • Cuenca - Ramen in het restaurant trilden, ik dacht dat een grote vrachtwagen voorbijrompelde maar er geen zag, ze gromden opnieuw. Ja, aardbeving, dachten we.
 • Macara - Mijn man en ik waren aan het werk op onze computers in een beschutte veranda toen we een rommelend geluid hoorden en toen het gebouw van één verdieping met houtskelet trilden. Het duurde ongeveer 10-20 seconden. Niets viel.
 • Puerto Lopez - Voor ongeveer 5 seconden, schudde het bed waarop ik stond en het aangrenzende stapelbed alsof iemand op beide aan het springen was. Geen schade echter
 • Puerto Lopez - 3 of 4 seconden. Plank items rammelden.
 • Puerto Lopez - Appartement op de tweede verdieping. 3- of 4 seconden. Plank items rammelden. Niets gebroken.
 • Guayas - Licht schudden
 • Guayaquil - We lunchen. Ik voelde het schudden en zag de tafel en de voorwerpen erop bewegen. Maar er viel niets op de vloer. Een aantal mensen stond op en ging snel naar de uitgang. Het duurde 15 tot 20 seconden. Maar ik keek naar de lege tafels met fles om lichtjes te schudden + 30 seconden. We stonden niet op en vertrokken.
 • Bahia de Caraquez - Geen schade. Voelde alleen lichte tremor, maar alleen 2 uit 4 van ons deed dat.
 • Sigsig - Paar seconden. Heen en weer in ben geschud. Wakker geworden.

 • VOLG Earthquake-report.com op TWITTER: @ Quake_tracker4


  Andere aardbevingen in de grotere epicentrum gebied

  Sterkste aardbevingen (sinds 1900) binnen een 150 km straal van deze aardbeving

  Screen Shot op 2018 02-12-18.31.30
  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X