Aardbevingszwerm vervolgt langs de kust van Mayotte - mei 14, 2018

Heb je het trillen gevoeld? Zo ja, vertel het ons met behulp van de Ik voelde het vorm achter de aardbeving of onderaan deze pagina.
Met behulp van onze EQ rapport iOS or Android app zou zelfs eenvoudiger en zeer informatief zijn (links in banner boven deze tekst).
-

Update 09: 08 GMT: De aardbevingszwerm vervolgt. deze enigszins sterkere aardbeving is tot dusverre, samen met die van gisteren, de sterkste. Het epicentrum is ver genoeg uit de kust om onschadelijk te zijn, maar het voortdurende schudden moet irriterend zijn. De vele pieken op het seismogram zijn de kleinere aardbevingen. Tijdschema van de grafiek ca. 20 uur.

Update 09: 07 GMT: Op basis van de huidige aardbeving parameters (grootte, diepte, bevolking, enz.) En onze ervaring met aardbeving schade impact, aardbeving-Report.com verwacht geen ernstige schade van deze aardbeving

Belangrijkste aardbevingsgegevens:

Magnitude: 4.5

Lokale (conversie alleen hieronder land): Onbekend

GMT / UTC tijd: 2018-05-14 04: 12: 02

Diepte (het hypocentrum): 10 km

Diepte en Magnitude updates in de lijst hieronder.

Donatie - lang - San Francisco

Deel Uw aardbevingservaring (ik heb het gevoeld) met onze lezers.
Klik op de "Ik voelde het"Knop achter de overeenkomstige aardbeving. Uw aardbeving ervaring is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de mensen in het gebied, evenals onze wereldwijde lezerspubliek.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Regio Mayotte Mei 14 14: 41 4.9 10 MAP
GEOFON Ten noordwesten van Madagaskar Mei 14 14: 41 5.0 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Bangalore - Ik had het gevoel dat mijn gebouw heel licht beefde voor ongeveer 30 seconden. Het was heel erg minuut, maar ik kon het voelen .. Dit gebeurde tussen 6-7 AM vandaag IST. Toen ik wakker werd, keek ik op naar Google om te zien of er dergelijke meldingen waren, maar ik kon niets vinden gerelateerd. Ik ben er misschien niet zo zeker van dat dit een aardbeving is, maar ik dacht dat het mijn verantwoordelijkheid was om dit te reproberen en vond deze site en dus ik ben hier dit aan het schrijven. Had geen zin om dit te laten gaan .. vandaar deze inzending
 • GEOFON Ten noordwesten van Madagaskar Mei 14 04: 12 4.6 10 MAP
  USGS Pamandzi, Mayotte Mei 14 04: 12 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
 • centrum - Een 2: 20 RAS secousse modérée. Giet een zone van sismicité modérée ça ne fait pas un peu trop? Comment expliquer cet enchaînement?
 • Bouéni - Vers 2h20 ce 14 mai, encore une secousse très brève. Peu intense, mais la répétition est angoissante. (en plus de ces derniers jours, on en a encore ressenti 2 hier, le dimanche 13, un le matin et un dans la journée)
 • SADA - Vers 2h23 lundi 14 mai 2018 je me suis réveillé pour aller au toilette, mais avant j \ 'ai regarder l \ heure et cest la qe jai senti une petite secousse
 • Mamoutzo - Licht schudden
 • Bandrelé - Matige schudden
 • Mtsangaboua - Plusieurs secousses cette nuit dont 2plus importantes, 1en début de nuit et l autre en fin de nuit, environ 2sec. Pas de dommages, juste réveillés par un bruit sourd, le grincement de la baie vitrée et le lit qui bouge
 • Pamandzi - Zwakke schudden
 • Boueni - Le lundi 14 Mai à environ 6h10 y 'a eu une légère secouse en plus de celle du soir a environ 2h du matin
 • Labattoir - Licht schudden
 • Kaweni - Cela m \ 'a réveillée. Le lit bougeait bien. Cela a duré quelques secondes.Un peu après 7h ce lundi 14 mai
 • Mzouazia - Plusieurs secousses entre hier soir et ce matin ainsi que dans la nuit. Au total pas moins de 20 secousses.
 • Labattoir - Une secousse vers 6h du matin qui nous a tous réveillés à la maison et une autre vers 7h du matin d \ 'une durée de 3 secondes
 • mtsapere - u l ai sentie ou plutot je les ai ressenti ce soir vers 2h30, 4 h00, 6h10 en 7h10. op les ressent de plus en plus. que Dieu nous protege. qu en pense les sismologues?
 • Mamoudzou - sa een durée 5 sec au mains mais aucun dommage
 • Labattoire - Matige schudden
 • Passamainty - Celui de la nuit du 10 au 11 mai m \ 'a réveillé brusquement. Depuis il ya régulièrement des secousses plus ou moins longues et intenses accompagnées d \ 'un \ "boum \". Ce matin, 14 mai, la secousse a été forte a en faire trembler le lit pendant relativement longtemps suivi d \ 'un \ "boum \" plus fort que les autres.
 • Mtsamboro - Een paar seconden, glas schudde in de kast, klonk als een zware vrachtwagen voorbij strompelend. Ik wist niet dat het een aardbeving was, behalve dat we gisteren hadden gehoord dat er een was geweest.
 • Combani - Secousses vers 7h10 le lundi 14 / 05 / 18 d'une durée de 5-6 ''. Mon stak een tremblé en moi avec aan! Aucun dégâts bien sûr.
 • mamoudzou - 10-secondes. attention !: la traduction française de votre questionnaire est ... à chier! faites la corriger par un francophone (pourquoi pas moi? dominiquedujols@gmail.com)
 • Hamjago - Ce matin à 9h22

 • VOLG Earthquake-report.com op TWITTER: @ Quake_tracker4


  Andere aardbevingen in de grotere epicentrum gebied

  Sterkste aardbevingen (sinds 1900) binnen een 150 km straal van deze aardbeving

  Screen Shot op 2018 02-12-18.31.30
  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X