Huidige en verleden aardbevingen in het Banda Aceh gebied, Sumatra, Indonesië

Dit bericht is opgericht om mensen die in de bovenste kaart gebied in Sumatra, Indonesië bij te staan ​​om te controleren of de omgeving van heden en verleden aardbevingen. Op de bovenste kaart blijkt dat er vandaag nog aardbevingen zijn ontstaan. Als je het gevoel te schudden en de bovenste kaart niet een aardbeving binnen 15 minuten laten zien, is het normaal gesproken betekent dat hypocenter de aardbeving was verder weg of was niet sterk genoeg om opgenomen te worden (starten we bij een magnitude van M3.5 of meer).
Pos ini Telah dibuat untuk membantu orang-orang yang tinggal di wilayah peta piñatas di Sumatra, Indonesië untuk memeriksa gempa terdekat dan masa lalu di masa depan. Er zijn nog steeds een aantal mensen in de buurt. Jika Anda Merasa gemetar dan peta bagian atas tidak menunjukkan gempa bumi dalam waktu 15 menit, biasanya berarti bahwa hypocenter gempa Beschikbaar bij lebih Jauh atau tidak cukup Kuat untuk dicantumkan (Kita mulai dengan besaran M3.5 atau lebih).


Vond een aardbeving vandaag? Vertel ons alstublieft en klik op de rode knop! U mag in uw eigen taal schrijven. Als u ons vertelt wat u voelde en in een van de steden of dorpen op de bovenste kaart leeft, wordt uw ervaringsrapport weergegeven als een blauwe kogel op de kaart. Bedankt voor het meedoen.
Merasa gempa bumi hari ini? Tolong beritahu kami dan klik op de knop meer! Anda bisa menulis dalam bahasa Anda sendiri. Jika Anda memberi tahu kami apa yang Anda rasakan dan tinggal di Salah satu kota atau desa di peta piñatas, Laporan Pengalaman Anda Akan ditampilkan sebagai peluru biru di peta. Terima kasih telah berpartisipasiVerleden aardbevingen in het grotere epicentrumgebied


Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Noord-Sumatra, Indonesië Oktober 27 07: 13 3.0 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Noord-Sumatra, Indonesië Oktober 12 06: 56 3.4 10 MAP Ik voelde het INFO
GEOFON Noord-Sumatra, Indonesië Oktober 10 20: 22 4.6 110 MAP
USGS 72 Km Ssw Of Sigli, Indonesië Oktober 10 20: 22 4.5 96 MAP
EMSC Noord-Sumatra, Indonesië Oktober 10 20: 22 4.8 61 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Noord-Sumatra, Indonesië Oktober 08 05: 45 3.0 60 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Noord-Sumatra, Indonesië September 30 21: 41 3.2 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Noord-Sumatra, Indonesië September 24 15: 37 2.9 14 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Noord-Sumatra, Indonesië September 24 12: 22 3.3 103 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Noord-Sumatra, Indonesië September 09 10: 03 3.8 10 MAP Ik voelde het INFO

DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

Ik voelde het schudden *
Land waar u de aardbeving gevoeld *
Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
Shaking Strength *
MMI II (Zeer zwak schudden) ?
Persoon :
Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
MMI III (Zwak schudden) ?
Persoon :
Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
MMI IV (Licht schudden) ?
Persoon :
Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
Beslag :
Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
Structuren :
Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
MMI V (Matig schudden) ?
Persoon :
Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
Beslag :
Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
Structuren :
Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
MMI VI (Sterk beven) ?
Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
Beslag :
Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
Structuren :
Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
Leefomgeving :
Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
MMI VII (Zeer sterk beven) ?
Persoon
Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
Beslag :
Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
Structuren :
Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
Leefomgeving :
Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
MMI VIII (zwaar beven) ?
Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Leefomgeving : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
* verplichte velden
X