Oceanic Transform Faults en Fracture Zones

Mid Ocean verspreid Ridges & Transform fouten
MidOcean Spread Ridges (MOR op onderstaande kaart) zijn niet continue eigenschappen. Midocean Ridge verspreidingscentra worden gecompenseerd door tal van transformatiefouten. MOR's zijn natuurlijk divergente plaatgrenzen waar twee borden zich uit elkaar laten vallen en nieuwe korst vormt door stollingsinbraak en extrustie. De omzettingsfouten zijn niet uiteenlopende grenzen. Zie de betekenis van relatieve beweging over de transformfouten op de kaart hieronder. De fractuurzones zijn geen bordengrenzen. De korst aan beide zijden van een fractuurzone maakt deel uit van dezelfde plaat en beweegt in dezelfde richting (zie hieronder).

Schermafbeelding 2017-06-07 12.36.50 OM-gecomprimeerd

Gebroken zones
Breukzones bestaan ​​als bathymetrische kenmerken die vele honderden kilometers uit de midocean-ridge uitstrekken. Door de compensatie van de midocean Ridge verspreidingscentra zal de korst aan de ene kant van een fractuurzone ouder zijn en dus kouder, meer gecontracteerd en dieper dan de korst aan de andere kant. De grens tussen hen is vaak een diepe canyon. Dit zijn plaatsen waar dieper niveaus van de oceanische korst worden blootgesteld.

Schermafbeelding 2017-06-07 12.36.32 OM-gecomprimeerd

Spreiding Ridge Calculator
Wetenschap heeft hard gewerkt om de verschillende snelheden van de spreidende randen te plotten. Door het invoeren van Latitude- en Longitude-posities wordt een spreidingssnelheid voor dat deel van de oceaan teruggestuurd.
http://www.ldeo.columbia.edu/users/menke/plates.html

Donate 424x170

Schermafbeelding 2017-06-07 OM 17.30.20