Oceanic Transform Faults en Fracture Zones

Mid Ocean verspreid Ridges & Transform fouten
MidOcean-verspreiding van ruggen (MOR op de kaart hieronder) zijn geen doorlopende functies. Midocean nokverspreidingscentra worden gecompenseerd door talrijke transformatiefouten. MOR's zijn natuurlijk afwijkende plaatgrenzen waarbij twee platen uit elkaar spatten en nieuwe korst wordt gevormd door ingloeide intrusie en uitzetting. De transformatiefouten zijn geen afwijkende grenzen. Zie het gevoel van relatieve beweging over de transformatiefouten op de onderstaande kaart. De breukzones zijn geen plaatgrenzen. De korst aan beide zijden van een breukzone maakt deel uit van dezelfde plaat en beweegt in dezelfde richting (zie hieronder).

Schermafbeelding 2017-06-07 12.36.50 OM-gecomprimeerd

Gebroken zones
Breukzones bestaan ​​als bathymetrische kenmerken die zich uitstrekken over vele honderden kilometers vanaf de mid-oceanische bergkam. Vanwege de verspringing van de uitspreidingscentra in de middenkam, zal de korst aan één kant van een breukzone ouder zijn en daarom kouder, meer ingetrokken en dieper dan de korst aan de andere kant. De grens tussen hen is vaak een diepe kloof. Dit zijn plaatsen waar diepere niveaus van de oceanische korst worden blootgelegd.

Schermafbeelding 2017-06-07 12.36.32 OM-gecomprimeerd

Spreiding Ridge Calculator
Wetenschap heeft hard gewerkt om de verschillende snelheden van de spreidende randen te plotten. Door het invoeren van Latitude- en Longitude-posities wordt een spreidingssnelheid voor dat deel van de oceaan teruggestuurd.
http://www.ldeo.columbia.edu/users/menke/plates.html

Donate 424x170

Schermafbeelding 2017-06-07 OM 17.30.20