2015 - Review over rampen en aardbevingen

Het nieuwe jaar 2016 is aangekomen in de meeste delen van de wereld. Meestal gebruiken mensen de eerste dag van een jaar om hun prestaties te beoordelen en zetten hun nieuwe doelen. Als een nieuwspagina die zich bezighoudt met grote en kleine rampen elke dag, het is niet goed om te praten over iets als dit. Als we terugkijken, richten we ons op andere mensen. Mensen die hun huis en hun familieleden verloren. Mensen, die hun leven verloren.

Als je kijkt terug op de aardbevingen van het afgelopen jaar, wat kan je nog?

2015 was, objectiviteit, een normaal jaar te houden. Aardbevingen, die een rode draad in de wereld vormen voor de verschillende landen en regio's, moet worden gezien als een onderdeel van het leven. Sinds de mensheid is begonnen te groeien, omdat steden werden gebouwd en de mensen liever in grote gemeenschappen te leven, begon aardbevingen om de status als een "natuurramp" worden. Eigenlijk is de rampen zijn door de mens gemaakt, omdat de meeste dodelijke slachtoffers zijn als gevolg van instortende gebouwen. Deze feit leiden tot een aantal gevallen dit jaar. In de volgende tekst zullen we u een overzicht van de belangrijkste aardbevingen van het jaar te geven.

Pagina 1: De voortdurende ramp in Nepal
Pagina 2: Maanden van de angst in Centraal-Azië
Pagina 3: Gespaard China - Gestraft Borneo?
Pagina 4: Massive aardbevingen rond de Pacifische "Ring of Fire"
Pagina 5: doden, gewonden en vernieling

De voortdurende ramp in Nepal

Nepal, een klein en relatief onopvallend natie in Zuid-cental asia. 26 miljoen mensen noemen het hun geboorteland. De tektonische omgeving tussen de toppen van de Himalaya is het een van de meest aardbevingsgebied landen in de wereld. De geschiedenis toont aan dat grote aardbevingen komen vaak voor, soms meerdere keren per eeuw. Er werd voorspeld vele jaren dat de volgende snel kan gebeuren. En het gebeurde net als dat. Op April 25 7.8 de magnitude aardbeving schudde het hele land en startte een van de ergste rampen van het jaar. De kale cijfers geven een goede indruk van de uit te breiden: 9055 mensen omgekomen in Nepal, India, China en Bangladesh werden ongeveer 640.000 gebouwen verwoest. De meeste van hen in Nepal. Vele naschokken, de sterkste met magnitude 7.3, Rammelde het land en de aangrenzende regio's in de komende maanden, waardoor extra dood en vernielingen. Miljoenen mensen, die hun huizen, hun levensonderhoud verloren. Miljoenen mensen, die behoefte hebben aan hulp. Vanaf de eerste dag was het duidelijk dat deze hulp moest komen uit andere landen. Landbouw en het toerisme, werden de belangrijkste economische sectoren van Nepal nauwelijks geraakt. Goede doelen over de hele wereld begonnen om donaties voor de slachtoffers te verzamelen over de volgende dag, waarbij het nieuws van de ramp domineerde de wereld media.

Tot vandaag, zijn geld en hulpgoederen nodig. Maar het lijkt erop dat het grootste deel van de donaties zijn aangekomen in Nepal, maar werden nooit gezien door de mensen die het nodig hebben. Politieke spanningen met India niet verbeteren van de situatie. Protesten en politieke redenen veroorzaakt een blokkade van de invoer van brandstoffen. Hulpteams, die afhankelijk van voertuigen, werden gedwongen om hun werk te stoppen. De wederopbouw van verwoeste gebouwen drastisch vertraagd. Ziekenhuizen kunnen medische hulp niet meer kunnen veroorloven. De prijzen voor voedsel stijgen. En in deze winterse dagen horen we over earthquke overlevenden die gestorven door onderkoeling - het gebrek aan brandstof zichtbaar wordt.

Een ramp, die zal blijven. Haïti en Pakistan hebben jaren van horror gezien nadat ze werden getroffen door grote earthqukes in 2010 en 2005.

Pagina's: 1 2 3 4 5