Wereldwijde vulkaan en aardbeving nieuws - Archief december 5 - 13 december, 2014

Op deze pagina: Sakurajima, Fogo, Kilauea, Fuego, Bárðarbunga, Azumayama, Sinabung, Merapi, Kizimen, Vocano activiteit van de week overwiews, Turriabla, Aso, Tungurahua, Erebus, Popocatepetl, Pavlov, Chiles en Cerro Negro, Reventador, Mayon en Stromboli

Klik hier om de laatste deel van ons verslag te lezen
Dit rapport is samengesteld uit vele informatiebronnen.

Voor onze El Hierro vulkaan rapport: Klik hier


Sukurajima, Japan - December 13, 10: 25 UTC (Armand)

Fogo, Cabo Verde December 13, 10: 21 UTC (Armand)
Een video van Fogo news (Portugees) met vermelding van de de eruptie is stabiel, maar de gang - Klik hier om te worden gekoppeld aan de pagina "alleen Fogo"

Kilauea, Hawaii December 13, 10: 19 UTC (Armand)
USGS Hawaiian Volcano Observatory (HVO) wetenschappers uitgevoerd veldtoewijzing rond de leidende punt van actieve lava op de juni 27th lavastroom. De actieve kwab heeft geavanceerde ongeveer 900 meter (0.6 mijl) sinds de middag van december 9, wat overeenkomt met een gemiddeld voorschot van ongeveer 320 meter per dag (0.2 mijl per dag).
De voorrand van deze kwab was 2.7 km (1.7 mijl) upslope van de kruising van Highway 130 en Pahoa Village Road in het Pahoa Marketplace, gemeten langs een rechte lijn. De actieve kwab is na een steilste-afdaling pad dat de stroom naar de kruising van Pahoa Village Road en Highway 130 neemt, in de nabijheid van de Pahoa Marketplace. De voorste rand van de kwab was 2.6 km (1.6 mijl) upslope vanaf de rand van Pahoa Marketplace, gemeten langs deze weg van steilste-afdaling.

Screen Shot op 2014 12-13-11.21.02


Fuego, Guatemala - December 12, 17: 33 (Armand)

Bárðarbunga, IJsland - December 12, 15: 07 UTC (Armand)
Hieronder een video die we graag veel, vooral omdat het vertelt je waar het allemaal begon, hoe het ging en wat het uiteindelijk geworden. Gewoon de beste 8 minuten video met uitleg die we tot nu toe hebben gezien.

Bárðarbunga, IJsland - December 12, 15: 00 UTC (Armand)
Seismische activiteit rond Bárðarbunga blijft op een vergelijkbaar hoge tarieven als in de afgelopen dagen. Activiteit in de dijk inbraak is laag. De sterkste aardbeving sinds het laatste verslag gisterochtend was magnitude 4.6 gisteren op 12: 40 aan de noordelijke rand van de caldera. Zes extra aardbevingen overschreden magnitude 4 en andere 15 waren in het bereik M3-4. Alles samen rond 40 aardbevingen werden gedetecteerd rond de caldera in de laatste 24 uur. Rond 10 aardbevingen werden gedetecteerd in de dijk inbraak, allemaal kleiner dan magnitude 1. Geen zicht op de camera's vanwege het slechte weer.

Landsat 8 thermisch beeld van NASA USGS gisteren. De lava is nu 77,5 km² (77,1 km² + 0,4 km²). Oosten van de lege patch is er nu een gloeiende tong van magma

Landsat 8 thermisch beeld van NASA USGS gisteren. De lava is nu 77,5 km² (77,1 km² + 0,4 km²). Ten oosten van de lege patch is er nu een gloeiende tong van magma - Klik op deze afbeelding om te vergroten

Fogo, Cabo Verde December 12, 13: 12 UTC (Armand)
Een gloednieuwe superlatieven video van Dr. Richard Roscoe, Vergeet niet om hem te bekijken - Klik hier om te worden gekoppeld aan de pagina "alleen Fogo"

Fogo, Cabo Verde December 12, 11: 16 UTC (Armand)
OCHA (Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken) laatste rapport Fogo - Klik hier om te worden gekoppeld aan de pagina "alleen Fogo"

Azumayama, Japan - December 12, 10: 12 UTC (Armand)
JMA Japan is toegenomen de waarschuwing niveau van 1 tot 2 (5 niveaus). Level 2 betekent: "Niet de aanpak van de krater". In 2001 werd een soortgelijke waarschuwing niveau genoemd als gevolg van verhoogde seismische activiteit. De vulkaan ligt in de prefectuur Fukushima De verhoogde seismische activiteit kan niet, herhaal niet, heb geen verband met de Kerncentrale in dezelfde prefectuur :).

Bronvermelding: Smithsonian Institute

Bronvermelding: Smithsonian Institute

Screen Shot op 2014 12-12-11.10.27

Bárðarbunga, IJsland - December 12, 09: 50 UTC (Armand)
De Bárðarbunga Holuhraun spleet eruptie SO2 emissie is op weg naar een nieuw wereldrecord.

Screen Shot op 2014 12-12-10.49.39

Afbeelding afkomstigSimonRedfern

Sinabung, Sumatra, Indonesië - December 12, 09: 44 UTC (Armand)

Merapi, Java, Indonesië - December 12, 09: 27 UTC (Armand)

Fogo, Cabo Verde December 12, 00: 52 UTC (Armand)
Nieuwe korte video van de uitbarsting tijdens de eerste dagen van december - Klik hier om te worden gekoppeld aan de pagina "alleen Fogo"


Kizimen, Kamchatka - December 11, 23: 55 UTC (Armand)

Aardbeving-Report.com (Armand)
Als je van wat we doen (zowel voor aardbevingen en vulkanen) en je bent een tweep (naam voor Twitter-gebruiker), vergeet dan niet om ons nu te volgen op de op de foto + een geschenk van een paar $ 's-account en dan zou ons nog meer gemotiveerd :) te maken. Dankjewel

Screen Shot op 2014 12-11-11.57.52

Vulkaan activiteit van de wereld (laatste 7 dagen) - December 11, 10: 29 UTC (Armand)
Bulletin verzameld en gepubliceerd door het Smithsonian Institute

Screen Shot op 2014 12-11-11.25.54

Asosan | Kyushu (Japan)
JMA gemeld dat, op basis van seismische activiteit en infrageluid data, tijdens 25-1 december de uitbarsting van Asosan's Nakadake Krater die begon op 8 november voortgezet; slecht weer vaak voorkomen opmerkingen van de krater. Een webcam opgenomen gloeiend materiaal wordt uitgeworpen uit de krater in de nacht. Een zeer kleine hoeveelheid ashfall werd waargenomen bij Sensui Gorges, 2 km NE op 3 december. De Alert Level bleef op 2 (op een schaal van 1-5).

Chirinkotan | Koerilen-eilanden (Rusland)
SVERT gemeld dat satellietbeelden van Tsjirinkotan toonde een thermische afwijking tijdens 2-5 en 7 december, en diffuse gas-en-stoom-uitstoot op 3 december. Bewolking verduisterd uitzicht op de andere dagen tijdens 1-8 december. De Luchtvaart Color Code bleef op Geel.

Fogo | Cape Verde
Volgens nieuwsartikelen de uitbarsting van Fogo's Pico kegel in de Cha Caldera voortgezet tijdens 3-9 december. De uitbarsting werd intenser op 6 december met lavastromen reist met een snelheid van 30 meter per uur. Door die middag 20 huizen in de N helft van Portela was vernietigd, en de autoriteiten bestelde een volledige evacuatie van het gebied. De derde ontsluitingsweg die toegestaan ​​voor de bewoners aan eigendommen op te halen werd gedekt door lava. Later die dag lava bereikte de stad Bangaeira. Meer dan de helft van Bangaeira werd overspoeld door de zeer vloeibare lava en tegen de avond slechts een paar huizen gebleven. Vluchten van het eiland om een ​​paar andere locaties werden geannuleerd vanwege ash emissies. Door 8 december ongeveer 90% van Bangaeira en 95% van Portela werden ingehaald door de stromen die, en zoals opgemerkt door het artikel, vernietigde 100 jaar geschiedenis van de stad. Na de verhuizing door de steden de lava-stroom voor ongeveer 300 m breed. Door 8 december bijna 1,500 inwoners van de caldera waren geëvacueerd, met 848 van hen in schuilplaatsen. Lava-flow vooruitgang vertraagd op 9 december.
+ Onze eigen diepgaande rapportage (natuurlijk)

Sinarka | Shiashkotan Island (Rusland)
SVERT gemeld dat op 3 december satellietbeelden van Sinarka toonde stoom-en-broeikasgassen met kleine hoeveelheden as drifting 40 km NO. Diffuse emissies stoom en gas werden waargenomen op 6 december. Bewolking verduisterd uitzicht op de andere dagen tijdens 1-8 december. De Luchtvaart Color Code werd verhoogd tot geel.

Turrialba | Costa Rica
OVSICORI-UNA meldde dat bij 2128 op 8 december een sterke Strombolian explosie in Turrialba duurde ongeveer 10 minuten en had geen voorloper activiteit. Ashfall (1 cm dik) en ballistiek werden zoveel 300 m W. Sporen van ashfall werden gerapporteerd in de Central Valley en in de steden aan de W en SW gedeponeerd.

Zhupanovsky | Oost Kamchatka (Rusland)
KVERT gemeld dat as explosies bij Zhupanovsky tijdens 25 november-1 december voortgezet. Aspluimen steeg tot een hoogte van 6 km (19,700 ft) boven zeeniveau en dreef 422 km E en SE tijdens 28 november-1 december. Satellietbeelden ontdekt een thermische afwijking tijdens 28-29 november; de vulkaan was ofwel stil of verduisterd door wolken op de andere dagen. De Luchtvaart Color Code bleef bij Orange.

Kilauea, Hawaii December 11, 10: 21 UTC (Armand)
'Paradise tax': de prijs Hawaiianen bereid zijn te betalen voor het leven in de buurt van vulkanen
De vernietiging veroorzaakt door de lava van de Kilauea zijn grijpen de aandacht van de internationale media. Vorige week was te zien hoe deze eruptie beweert haar eerste huis in Pahoa en mensen begonnen te vragen of om te proberen om de stroom van lava te stoppen en hoe je zou gaan over.
Maar de dochter van de familie thuis, dat werd vernietigd was opvallend optimistisch over het verliezen van de familie thuis:
Als je gaat om te leven op een vulkaan, het gaat over haar (de Hawaiiaanse godin Pele), niet ons ... als ze wil dat haar land terug, ga dan uit de weg. Ik noem het 'paradijs belasting'.
De vulkaan is een onderdeel van hun cultuur. Pele is zo'n dominante kracht in het Hawaïaans's leven hebben ze de neiging om de mogelijkheid dat het zou kunnen uitbarsten accepteren. Voor veel Hawaiianen, verschijnt hun respect voor de vulkaan god om hun angst voor uitbarstingen overschrijven.
Zo is het nu-verplaatste familie bouwen een ander huis op ouder, gestolde lava. Hawaï is geheel vulkanische vanwege zijn gelegen op een hot spot resulteert in een continue output van vulkanisch materiaal. Voor zover ik weet, heeft de familie geen verzekering. Dit toont hun vermogen om terug te stuiteren en te herstellen van een gevaarlijke gebeurtenis.
Niet iedereen reageert op dezelfde manier. Sommige mensen zijn bang, enige paniek of angstig blijven. En toch Hawaiiaanse mensen hebben behandeld Kilauea's bijna continue uitbarsting meer dan 50 jaar nu. In de loop van vele generaties, zijn ze actief op het leren over de vulkaan en de risico's die het oplevert.
Lees het volledige artikel hier

Screen Shot op 2014 12-11-11.23.39

Fogo, Cabo Verde December 11, 10: 13 UTC (Armand)
2 nieuwe updates a) waarom zijn we niet zien Fogo in de internationale pers b) nieuwe lava kaart - Klik hier om te worden gekoppeld aan de pagina "alleen Fogo"


Kilauea, Pu'u'Ō'ō, Hawaii - December 10, 19: 31 UTC (Armand)
USGS Hawaiian Volcano Observatory (HVO) wetenschappers voerden een overvlucht vanmiddag, in kaart brengen en het observeren van de gehele lengte van de actieve lavastroom uitbarsting van Pu'u'Ō'ō. De actieve kwab dat afgetakt de westelijke rand van het stromingsveld afschot van de scheur systeem heeft geavanceerde over 300 m (330 m) sinds December 7. Tijdens de afgelopen 2 dagen, de gemiddelde voorschot bedraagt ​​150 m / dag (165 m / dag), dat is minder dan de helft van het voorschot tarief van vorige week.
De voorrand van deze kwab was 3.4 km (2.1 km) upslope uit de kruising van Highway 130 en Pahoa Village Road in het Pahoa Marketplace. Langs de lengte, de breedte van deze kwab varieert tussen ongeveer 80 m (90 m) naar m (330 m) 360. De actieve kwab is na een steilste-afdaling pad dat de stroom naar de kruising van Pahoa Village Road en Highway 130 neemt, in de nabijheid van de Pahoa Marketplace.
Naast deze actieve kwab, een breakout van de lava buis op december 5, ongeveer 2.6 km (1.6 mi) van Pu'u'Ō'ō blijft zwak actief. De breakout is ongeveer 1 km (0.6 km) lang, en heeft het stromingsveld verbreed op dit gebied met ongeveer 200 m (220 m).

Screen Shot op 2014 12-10-20.32.50

Bárðarbunga wetenschappelijke adviesraad, IJsland December 10, 15: 17 UTC (Armand)
Substantiële wijzigingen in de vulkaanuitbarsting in Holuhraun de afgelopen weken geweest. De lava is nu ook stroomt naar het oosten ten noordoosten naar het kleine eiland in het midden van het veld lava. Deze verandering blijkt uit web camera.
* Seismische activiteit in Bárðarbunga blijft sterk. De sterkste aardbeving sinds de middag op maandag, 8. December, was magnitude M4,9 op dinsdag om 18: 00. Over 20 aardbevingen groter dan M3,0 werden gedetecteerd sinds maandag. In totaal zijn ongeveer 180 aardbevingen werden gedetecteerd in Bárðarbunga sinds het middaguur op maandag.
* Kleine seismische activiteit werd gedetecteerd in de dijk en rond de uitbarsting site in Holuhraun sinds maandag. Het vermeldenswaard dat de storm, nu gaan over IJsland, vermindert de gevoeligheid van de seismograaf systeem, waardoor het moeilijker wordt om kleine aardbevingen te detecteren.
* GPS-metingen tonen geen veranderingen. De bodemdaling in de richting Bárðarbunga verder met gelijke snelheid zo is geweest.
* Telecommunicatie met het GPS-station in Bárðarbunga caldera zijn nog niet vastgesteld. Vanwege het slechte weersvoorspelling is het onwaarschijnlijk dat de wetenschappers in staat om Bárðarbunga te reizen in de komende dagen zal zijn. Een verbinding zal zo spoedig mogelijk worden vastgesteld met de GPS zender.

Bárðarbunga, IJsland December 10, 11: 20 UTC (Armand)
Een zee van lava was de beschrijving hieronder dit beeld van de Universiteit van IJsland - foto genomen tijdens gisteren overvliegen.
In 100 dagen, meer dan 1 km3 van lava uitbrak dat dekt oppervlakte van 77 km2. Geen einde in zicht.

Screen Shot op 2014 12-10-11.25.43

Sinabung, Indonesië December 10, 00: 39 UTC (Janine)


Fogo, Cabo Verde December 9, 16: 53 UTC (Armand)
En een andere grote Close-Door video van Involcan, zeker een Must See - Klik hier om te worden gekoppeld aan de pagina "alleen Fogo"

Turrialba, Costa Rica December 9, 16: 10 UTC (Janine)
Costa Rica's Observatorio Vulcanológico y Sismológico de Costa Rica Universidad Nacional (OVISCORI-UNA) heeft gerapporteerd een as uitbarsting op Turrialba vulkaan. Omwonenden zijn rapportage ashfall en een voorlopig potentiële as borg scenario is gegeven door USGS. Dit correleert met de toename van seismische activiteit zoals hieronder te zien.

Mogelijke as scenario USGS.

Mogelijke as scenario USGS.

Seismische activiteit in verband met gerapporteerde as uitbarsting.

Seismische activiteit in verband met gerapporteerde as uitbarsting.

Asosan, Kyushu, Japan December 9, 15: 50 UTC (Armand)

Sinabung, Indonesië December 9, 15: 08 UTC (Armand)

Fogo, Cabo Verde December 9, 13: 21 UTC (Armand)
2 geweldige nieuwe (Fogonews) video's die u zeker zal houden - Klik hier om te worden gekoppeld aan de pagina "alleen Fogo"

Tungurahua, Ecuador - December 9, 11: 39 UTC (Armand)
Hoe Ecuadoriaanse gemeenschappen en wetenschappers zijn het koppelen van het risico van een van Zuid-Amerika's meest actieve vulkanen te verminderen.
Jonathan Stone is een promovendus aan de School of Environmental Sciences, Universiteit van East Anglia, het werken in vulkanologie en ramp risicoreductie. Zijn onderzoek richt zich op de interactie tussen burgers, wetenschappers en overheden rond vulkanen, het onderzoeken van de effecten van de burger de wetenschap op deze relaties. Hoewel zijn achtergrond is in de geologie, met een MSc in de wetenschap van natuurlijke gevaren, Jonathan ging om te studeren voor een MREs in Environmental Social Sciences voordat een doctoraat gefinancierd door de Economische en Sociale Raad voor Onderzoek en de British Geological Survey. Deze ervaring (expertise) van zowel de natuurlijke en sociale wetenschappen heeft geleid hem om te werken aan het versterken van veerkracht in vulkanische gebieden (Streva) project.
Buitenkant van het onderzoek, Jonathan is ongeveer publieke betrokkenheid gepassioneerd en was een van de makers van Vulkanen Top Trumps. Meer recent is hij betrokken geweest bij de productie van een serie korte documentaires over de maatschappelijke impact van vulkanen, verteld door de stemmen van hen die door uitbarstingen in St Vincent, West-Indië woonden. Hij houdt van hardlopen in zijn vrije tijd, betrokken te zijn bij zijn plaatselijke kerk - en natuurlijk - het beklimmen van vulkanen.
Lees het volledige artikel hier

Screen Shot op 2014 12-09-12.41.54

Vulkanologie - December 9, 10: 05 UTC (Armand)
Uitgaande van een GeoTenerife Volcanic Risk en Geothermische Exploration Stage? Zie deze video interview met David Calvo

Fogo, Cabo Verde December 9, 09: 40 UTC (Armand)
Een aantal kaarten met de lavastroom traject - Klik hier om te worden gekoppeld aan de pagina "alleen Fogo"

Fogo, Cabo Verde December 9, 00: 56 UTC (Armand)
Nieuwe avondnieuws video waarin de lavastromen - Klik hier om het te bekijken

bijwerken December 9, 00: 34 UTC (Armand)
We hebben nu gearchiveerd de November 29 tot december 4 deel. Updates over de volgende vulkanen: Fogo (Cabo Verde), Nevado del Ruiz (Colombia), Aso (Japan), Chiles en Cerro Negro (Colombia), Copahue (Chili), Ubinas en Sabancaya (Peru), Bárðarbunga (IJsland), El Hierro (Canarische Eilanden), Nishinoshima (Japan), Shishaldin (Alaska), Ruapehu (Nieuw-Zeeland), Kilauea (Hawaii), Stromboli (Italië), Santiaguito (Guatemala), Koerilen-eilanden vulkanen (Rusland) - Een link naar dit deel en alle vorige delen ook aan de onderkant van deze pagina


Belangrijke FOGO nieuwsupdate December 8, 23: 41 UTC (Armand)
We hebben zojuist een FOGO ALLEEN pagina als Janine en ik besloten dat we moeten veel updates en als de Fogo Cabo Verde mensen moeten een eigen pagina hebben. Het formaat is hetzelfde als onze uitgebreide El Hierro verslag.
Als de pagina te lang wordt, zal een gearchiveerd onderdeel worden gemaakt en de link naar het zal zijn aan de onderkant van de Fogo pagina. Elke keer als de Fogo pagina krijgt een update, zullen we ook verwijzen naar deze update met een lijn en een link op deze pagina. Wij nodigen onze FOGO nieuws volgelingen om ons te helpen bij het verzamelen van informatie voor deze nieuwe pagina (net als andere informatie ook). De pagina Fogo wordt automatisch ververst elke 30 minuten als je het openen in een tabblad browser te houden. Betalen een bezoek en deze delen met vrienden die ook na de Fogo vulkaanuitbarsting. Thank You

Popocatepetl, Mexico December 8, 23: 40 UTC (Janine)
Video van een korte explosie eerder vandaag

Fogo, Cabo Verde December 8, 21: 41 UTC (Janine)
De volgende twee kaarten geplaatst door de Asociación Canaria de Volcanología toont het verloop van de lavastromen. Het in kaart gebracht in donkere oranje stromen zijn de meest vloeiende lava dat de dorpen Portela en Bangaeira hebben verwoest. De tweede kaart is de meest recente van december 7, de meer vloeiende lava's zijn verder naar het noorden gereisd.

Met dank aan Asociación Canaria de Volcanología

Met dank aan Asociación Canaria de Volcanología

Lavastroom mate op dec 7. Met dank aan Asociación Canaria de Volcanología.

Lavastroom mate op dec 7. Met dank aan Asociación Canaria de Volcanología.

Fogo, Cabo Verde December 8, 15: 47 UTC (Armand)
De minister-president van de Cabo Verde zal een om nieuwe gebieden op het eiland te evacueren publiceren vanwege wat hij zegt is "verhoogd (lavastroom) activiteit 'van de vulkaan. Bijna de hele vulkaan caldera wordt geblokkeerd door de militaire als niemand het kan betreden behalve geologen en vulkanologen, een beslissing van de bevolking niet mee eens. Meer en meer mensen zijn kritiek op de autoriteiten voor de manier waarop ze omgaan met de evacuatie.

Fogo, Cabo Verde December 8, 15: 29 UTC (Armand)
Gevreesd wordt dat als gevolg van de steilere helling en de vloed snelheidsverhoging sommige locaties als Tinteira (gemeente Santa Catarina), Relva, Achada Grande en andere nabijgelegen plaatsen in de provincie van de Mosteira in gevaar kan komen. Geoloog Sonia Silva van de University of Cape Verde zei dat op dit moment is het onmogelijk om voorspellingen te doen over de vraag of de lava in de afdaling van de vulkaan en voordat uiteindelijk het bereiken van de zee het in Monte Velha of plaatsen als Tinteira, Relva, Achada Grande en Corvo allen gelegen in het noordoosten van het eiland.

Beeld hoffelijkheid en auteursrechten Involcan, Canarische Eilanden

Beeld hoffelijkheid en auteursrechten Involcan, Canarische Eilanden

Erebus, Antarctica December 8, 16: 28 UTC (Armand)

Fogo, Cabo Verde December 8, 11: 52 UTC (Armand)
70% van het tweede dorp, Bangaeira, is nu vernietigd door de lavastroom. 1700 mensen moesten worden geëvacueerd en verloren al hun huizen. Vulkaan vernietiging verzekering is onbestaande in Cabo Verde, met andere woorden, dit is een echte ramp. Dringende hulp van de internationale gemeenschap nodig is
Huidige situatie : De lava is nog steeds sterk stroomt en is op weg naar Ferdinand Gomez (Fernão Gomes). Enkele huizen in Bangaeira gespaard zijn gebleven omdat ze te bouwen tegen een hoger deel van de heuvel. De langzame voorzijde is nu smaller dan gisteren en gaat het bergafwaarts in 2 verschillende smallere vingers.

Popocatepetl, Mexico December 8, 14: 53 UTC (Armand)

Fogo, Cabo Verde December 7, 21: 48 UTC (Armand)
Dramatisch beeld van Portela. Het dorp currrently overspoeld is Bangaoeira. Vervolgens, en als de uitbarsting gaat zoals het nu, de topografie van de krater zal de lava de oceaan te leiden, maar dat vele dagen. Geen enkele andere dorpen op zijn pad voor bepaalde tijd.

Beeld hoffelijkheid en auteursrechten Fogo Nieuws, Cabo Verde

Beeld hoffelijkheid en auteursrechten Fogo Nieuws, Cabo Verde

Fogo, Cabo Verde December 7, 17: 25 UTC (Armand)
Na het vernietigen van Portela, heeft de lava nu bereikt Bangaeira. Bangaeira is het dorp downslope Portela. Bangaeira is gebouwd tegen dezelfde helling. Hoe ver het magma zal blijven is onzeker. Het goede nieuws is dat de afstand naar een ander dorp is erg ver.
Mogen wij u vragen de International Media waarom ze niet met betrekking tot deze dramatische uitbarsting. 2 dorpen worden volledig verwoest en de wereld niet weet niets. Deze mensen moeten zo snel mogelijk worden geholpen en woningen moeten worden gebouwd. Cabo Verde is een ontwikkelingsland en zal een harde tijd om te betalen voor de kosten hebben. Een idee: lading 50 $ om iedere toerist vertrekken uit Cabo Verde Sal aan de gemeenschappen van Portela en Bangaeira ondersteunen.
Dit Fogo Nieuws video (In het Portugees) werd breed-gegoten een uur aga en beschrijft de vernieling in Bangaeira. De vulkaan lengte die hoort bij de bespreking van de Anchorwoman de reporter is gelijk aan de video hieronder, dat is de reden waarom we niet insluiten.

Screen Shot op 2014 12-07-18.18.47

Fogo, Cabo Verde December 7, 09: 12 UTC (Armand)
Een nieuw zeer actief Lava voorzijde heeft bijna het hele dorp van Portela overspoelde de laatste paar dagen. Vergeleken met het langzaam oprukkende lava van de laatste week, de huidige lava stroom is veel vloeiender en maakt dat de voorkant van de nieuwe haard evolueert op een hogere snelheid. De video hieronder is zeer recent en was onderdeel van de Cabo Verde nieuws van gisteren zaterdag

Beeld hoffelijkheid en auteursrecht David CalvoTeideano

Beeld hoffelijkheid en auteursrecht David CalvoTeideano

Asosan, Kyushu, Japan December 7, 08: 53 UTC (Armand)
Continuying activiteit bij Aso vulkaan, Kyushu. Webcam afbeelding van de Kyoto University hoffelijkheid @CultureVolcan

Screen Shot op 2014 12-07-09.52.11


Erebus, Antarctica December 6, 21: 39 UTC (Janine)

Pavlof, Alaska December 6, 20: 28 UTC (Janine)
Foto's van Pavlof vulkaan produceren van een kleine stoom pluim op dec 5. Licht verhoogde seismische activiteit wordt opgenomen en een stijging van de temperaturen is maatregelen op de top te wijten aan de lava stroom onlangs emplaced.

Courtesy of AVO

Hoffelijkheid van AVO.

Hoffelijkheid van AVO.

Hoffelijkheid van AVO.

Asosan, Kyushu, Japan December 6, 15: 52 UTC (Armand)
Ash explosies zijn nog steeds gaande is op de Aso vulkaan. JMA Webcam afbeelding om middernacht Japanse tijd

Screen Shot op 2014 12-06-16.48.44

Sinabung, Indonesië December 6, 11: 27 UTC (Armand)

Hawaii Pahoa, Pu'u'Ō'ō actualiseren december 6, 10: 07 UTC (Armand)
Activiteit Samenvatting: Kilauea vulkaan blijft uitbarsten bij de top en binnen haar Oost Rift Zone. Een vinger van lava heeft weggebroken uit de westelijke rand van het veld stroming onder de crack-systeem en bleef om te verhuizen naar het noorden. De voorrand van deze vinger is ongeveer 3.9 km (2.4 mijl) boven de kruising van Pahoa Village Road en Highway 130, in de buurt van de Pahoa Marketplace. De top wordt momenteel deflatoire tilt na inflatie op December 4.
Juni 27th Lava Flow Opmerkingen: HVO is het bewaken van een smalle vinger van lava die weg heeft gebroken uit de westelijke rand van het veld stroming onder de crack systeem en dat is verhuizen naar het noorden met een snelheid van enkele honderden meters per dag. Webcam beelden van de rook van brandende vegetatie op de stroom voorzijde geeft aan dat de stroom blijft om verder te gaan, hoewel tegen een gereduceerd tarief in vergelijking met de laatste paar dagen. Een overvlucht door Civil Defense op vrijdagochtend ligt de voorrand als zijnde ongeveer 3.9 km (2.4 km) boven de kruising van Pahoa Village Road en Highway 130, in de buurt van de Pahoa Marketplace. De stroom heeft een gebied waar verschillende lijnen van de steilste afdaling bijna convergeren vanwege vlakke topografie bereikt. Tot de stroom passeert dit gebied van vlakke topografie, de toekomst stromingsbaan onzeker.
Pu'u'Ō'ō Waarnemingen: Tilt was in wezen vlak bij Pu'u'Ō'ō de afgelopen 24 uur. Alle andere data monitoring geven geen significante veranderingen op Pu'u'Ō'ō. Seismische tremor is laag en stabiel, en webcams onthulde geen sterke variaties in het patroon van de gloed van het ontgassen van ventilatieopeningen of de configuratie van de krater. -GPS gemeten vervorming over de kegel heeft aangetoond noch uitbreiding noch krimp sinds juli. De meest recente meting van de emissie van zwaveldioxide uit het Oosten Rift Zone was ongeveer 250 ton per dag op november 26, 2014.
Summit Waarnemingen: DI inflatie veranderd naar deflatie op ongeveer middernacht op december 5. Inflatoire tilt gedomineerd december 4 ophopen rond 2 microradiaal over ongeveer 26 uur. Deflatie in de top in de afgelopen uren is gepaard gegaan met een verhoogd tarief van de lange periode aardbevingen in de top. Event tarieven van de lange periode aardbevingen was bijzonder hoog tussen 6: 00 AM en 6: 50 AM. Deflatoire tilt in de top wordt vaak geassocieerd met een verhoogd tarief van de lange periode aardbevingen. De top lava meer toonde de gebruikelijke fluctuaties geassocieerd met veranderingen in spatgedrag, die ook manifesteren als variaties in tremor amplitudes. Kleine hoeveelheden deeltjesvormig materiaal zijn omhoog gedragen door de pluim. De gemiddelde emissie van zwaveldioxide was 4,300 ton / dag voor de week eindigend op december 2 (zie waarschuwing hieronder).

Chiles en Cerro Negro, Ecuador / Colombia December 6, 00: 34 UTC (Janine)
Het Instituto Geofísico van Ecuador meldt 19,916 aardbevingen in de afgelopen week met een gemiddelde van 2845 per dag. De bovenste afbeelding toont het aantal seismische gebeurtenissen waarvan het epicentrum is gevestigd, per dag (maximum aantal op de x-as is 250) met de volgende distributies. Vijf ondiepe aardbevingen hebben gevoeld met een diepte van minder dan 5 km.

Met dank aan Instituto Geofísico, Ecuador

Met dank aan Instituto Geofísico, Ecuador

Kaart van de epicentra gelegen tussen december 1-2. Met dank aan Instituto Geofísico, Ecuador.

Kaart van de epicentra gelegen tussen december 1-2. Met dank aan Instituto Geofísico, Ecuador.


Sinabung, Indonesië December 5, 11: 27 UTC (Janine)

Explosie en kleine pyroclastische stroom vanaf de top, dat een gloeilamp gebied zichtbaar na doorstroming emplacement en pluim detachement vertrokken.

Bárðarbunga, IJsland December 5, 14: 17 UTC (Janine)
Mooie video van de Holuhraun uitbarsting spleet taken on december 4 (BedanktCultureVolcan).

Bárðarbunga, IJsland-update December 5, 11: 10 UTC (Janine)
De IJslandse Met Office meldt dat een afname van de seismische activiteit in de dijk inbraak blijft. De uitbarsting blijft pulserende in de natuur en de uitbarsting intensiteit neemt langzaam af te zijn, hoewel er geen einde in zicht elk moment snel. De huidige lava zijn uitgebarsten is koeler en is er minder thermische convectie. Deze waarnemingen geven aan dat de opwaartse stroom van magma Holuhraun langzaam afneemt.

Holuhraun spleet en lava veld op december 4, met dank aan IJsland Met Office (Martin Hensch (.

Holuhraun spleet en lava veld op december 4, met dank aan IJsland Met Office (Martin Hensch).

Mayon, Filippijnen December 5, 10: 35 UTC (Janine)
PHIVOLCS (Filipijnse Instituut voor vulkanologie en seismologie) heeft een lahar adviesorgaan voor de Mayon en Bulusan vulkaan gebieden geplaatst. Zware regenval van Typhoon Ruby (Hagupit) kan regen-geïnduceerde lahars veroorzaken bij eroderen en remobilizing oude pyroclastische stroom afzettingen op de bovenste naar midden hellingen van de vulkaan. Deze lahars zijn een bedreiging voor de downstream gemeenschappen langs de rivier kanalen met overstromingen, begrafenis en uitspoeling.
PHIVOLCS publiceerde de volgende Mayon vulkaan lahar gevaren kaart in januari 2000.

PHIVOLCS Mayon vulkaan Lahar gevaren Kaart vanaf januari 2000.

PHIVOLCS Mayon vulkaan Lahar gevaren Kaart vanaf januari 2000.

Reventador, Ecuador December 5, 10: 21 UTC (Armand)
Grote IR timelapse video vanCultureVolcan

Stromboli, Sicilië, Italië-update (Armand)

Popocatepetl, Mexico December 5, 1: 56 UTC (Janine)
National Center Mexico's voor Preventie van Rampen (CENAPRED) boekte een kleine as column bereiken 800 m hoog opgenomen op december 3. Video toont een explosieve gloeilamp explosie die die nacht gebeurde op 21: 54 na 5 minuten harmonische tremor.

Opgenomen explosie december 3 op 14: 17.

Opgenomen explosie december 3 op 14: 17.

Volcano activiteit voor de week November 26 - 2 december (Armand)

Screen Shot op 2014 12-05-00.32.28

Asosan | Kyushu (Japan)
JMA gemeld dat op 25 november een uitbarsting van Asosan's Nakadake Crater voorgedaan na toegenomen tremor een paar uur eerder gedetecteerd. Aspluimen stond op uit de krater en geproduceerd ashfall naar de E in Hanoi Aso (Kumamoto Gewest), Taketa (30 km NO, Oita Gewest), Gokase (25 km WSW, Miyazaki Gewest), en in Minamiaso (10 km ZW, Kumamoto Region ). Incandescence uit de krater werd opgenomen in de nacht met webcams. Op 26 werd november tephra uitgeworpen 100 m boven de kraterrand en een aswolk steeg 1 km. Tremor bleef verhoogd. De uitbarsting bleef sterk op 27 november, en as pluimen steeg 1.5 km. Tijdens een veldonderzoek in een gebied S van Nakadake Crater vulkanologen waargenomen Strombolian activiteit in de krater, 7 cm van as depositie en vuistgrote scoria. Ashfall werd gemeld in een breed gebied om de W, voornamelijk in Kumamoto (38 km WSW). Volgens een nieuwsartikel, werden vluchten van en naar de luchthaven van Kumamoto ofwel geannuleerd of omgeleid. Op 28 november as pluimen steeg 1.5 km. De uitbarsting voortgezet door 30 november; aspluimen steeg hooguit 1.5 km en gloeiend materiaal werd uitgeworpen op de kraterrand. Slecht weer meestal verhinderd uitzicht op de krater tijdens 1-2 december, maar de kleinschalige uitbarsting waarschijnlijk voortgezet. De Alert Level bleef op 2 (op een schaal van 1-5).

Tsjirinkotan | Koerilen-eilanden (Rusland)
SVERT gemeld dat sinds 21 november een thermische afwijking en verhoogde gas-en-stoom emissies bij Tsjirinkotan in satellietbeelden werden gedetecteerd. Een thermische afwijking werd ontdekt op 25 november, en een diffuse stoom en gas pluim dreef 40 km ZO op 27 november. Stoom-en-broeikasgassen werden opnieuw waargenomen op 28 en 30 november. De Luchtvaart Color Code werd verhoogd tot geel.

Fogo | Cape Verde
Volgens nieuwsartikelen de uitbarsting van Fogo's Pico kegel in de Cha Caldera voortgezet tijdens de november-26 2 december. In de ochtend van 30 november de uitbarsting geïntensiveerd; lava reisde met een snelheid van 20 m / uur en de oorzaak van de sluiting van de enige alternatieve route tussen het nationale park en Portela, de belangrijkste stad in de caldera. De autoriteiten waarschuwden alle inwoners in de caldera te evacueren. Lava vernietigde bijna 25 woningen, een groot gebied van landbouwgrond, het Parque Natural do Fogo museum, en andere infrastructuur. Door 2 december waren er twee lava fronten. Na ongeveer 24 uur minimale vooruitgang, het tempo van de vooruitgang toegenomen; lava haalde nog enkele huizen, een school en een hotel.

Gehoord | Kerguelenplateau
Volgens een NOAA National Environmental Satellite, Data en Informatie Dienst (NESDIS) wetenschapper, werden thermische anomalieën schijnbaar op de E flank van Heard gedetecteerd in Visible Infrared Imaging Radiometer Suite (VIIRS) satellietbeelden tijdens 2-30 november. Dichte bewolking voorkomen uitzicht op de vulkaan tijdens 1-2 december. MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer) beelden had thermische afwijkingen van september 2014 gedetecteerd om 21 juli 2014, en opnieuw op 16 november 2014, als gevolg van een aanhoudende lava meer en mogelijke lavastromen.

Moyorodake [Medvezhia] | Iturup (Etorofu) Island (Japan / Rusland)
Op 27 november SVERT gemeld dat tijdens de vorige 10 dagen een thermische afwijking en versterking van stoom en gas-activiteit werden gedetecteerd dan Kudriavy, een stratovulkaan van de Medvezhia vulkanische complex. De omvang en intensiteit van de thermische afwijking aanzienlijk is toegenomen op 27 november. De Luchtvaart Color Code werd verhoogd tot geel. Diffuse emissies stoom en gas werden waargenomen op 29 november.

Sinarka | Shiashkotan Island (Rusland) | 48.875 ° N, 154.175 ° E | Elevation 934 m
SVERT gemeld dat op 27 november satellietbeelden van Sinarka toonde stoom en gas uitstoot drifting 50 km ZO. Bewolking verduisterd uitzicht op de andere dagen tijdens 24 november-1 december. De Luchtvaart Color Code bleef op Geel.

Zhupanovsky | Oost Kamchatka (Rusland) | 53.589 ° N, 159.15 ° E | Elevation 2899 m
KVERT gemeld dat sterke explosies bij Zhupanovsky werden gedetecteerd op 0206 op 23 november en 1214 op 25 november. Aspluimen steeg tot een hoogte van 7-8 km (23,000-26,200 ft) boven zeeniveau en dreef 350 km E op 22 november en SE tijdens 25-27 november. Satellietbeelden ontdekt een thermische afwijking over de vulkaan op 22, 25 en 27 november; bewolking voorkomen uitzicht op de vulkaan op de andere dagen. De Luchtvaart Color Code bleef bij Orange.