Wereldwijde vulkaan en aardbeving nieuws - Archief november 29 - 4 december, 2014

Op deze pagina: Fogo (Cabo Verde), Nevado del Ruiz (Colombia), Aso (Japan), Chiles en Cerro Negro (Colombia), Copahue (Chili), Ubinas en Sabancaya (Peru), Bardarbunga (IJsland), El Hierro (Canarische eilanden), Nishinoshima (Japan), Shishaldin (Alaska), Ruapehu (Nieuw-Zeeland), Kilauea (Hawaii), Stromboli (Italië) , Santiaguito (Guatemala), Vulkanen in de vulkaaneilanden (Rusland)

Klik hier om de laatste deel van ons verslag te lezen
Dit rapport is samengesteld uit vele informatiebronnen.

Voor onze El Hierro vulkaan rapport: Klik hier


Fogo, Cabo Verde -update December 4, 17: 30 UTC (Armand)

CultureVolcan Meldt dat de Fogo uitbarsting sterk is afgenomen en dat de destructieve stroom heeft (misschien tijdelijk) gestopt. Dit betekent, althans voor nu, hebben geweldig nieuws voor de Portela inwoners die huizen is de stroom overleefd. De uitbarsting bij Fogo is Strombolian, wat betekent dat van korte duur sterke uitbarstingen.

Fogo, Cabo Verde December 4, 12: 11 UTC (Janine)

Aso, Japan December 4, 11: 10 UTC (Janine)

Nevado del Ruiz, Colombia December 4, 10: 36 UTC (Janine)
De Observatorio Vulcanologico Y Sismologico de Manizales meldt een aanzienlijke toename van de VT aardbevingen in verband met rock breken begon op december 3 op 16: 50 (lokale tijd) ten noordoosten van de vulkaan in de buurt van de Arenas krater. Een aardbeving met een maximum magnitude van 3.4 op een diepte van 3.3 km werd gevoeld in het proximale gebied. Een toename van de VT seismische activiteit begon op december 2, 01: 30 lokale tijd.

Fogo, Cabo Verde-update December 4, 10: 36 UTC (Armand)
Dat is de manier waarop de #Fogo #volcano #eruption ziet eruit als een afbeelding IR (voorbewerkte) (Bron Involcan, Canarische Eilanden)

Bronvermelding en auteursrecht Involcan

Bronvermelding en auteursrecht Involcan

Chiles - Cerro Negro, Colombia actualisering van december 4, 09: 25 UTC (Armand)
Het alarmniveau van de vulkaan is verlaagd naar Geel. Seismische activiteit is nog steeds belangrijk, maar daalde aanzienlijk

Copahue vulkaan, Chili actualisering van december 4, 09: 25 UTC (Armand)
De activiteit van de Chileense vulkaan heeft magmatische geworden

Fogo, Cabo Verde-update December 4, 09: 19 UTC (Armand)
Hieronder een kaart van INGT van de situatie van de lava stroomt langs de Fogo vulkaan zoals het was gisterochtend in de Portela gebied

Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in de originele grootte

Klik op deze afbeelding om hem te bekijken in de originele grootte

Aso, Japan December 4, 3: 46 UTC (Janine)
MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer sensor op NASA's Aqua satelliet) beeld van een aswolk van Aso vulkaan Naka-Dake krater reizen naar het zuidoosten november 29. Afbeelding van NASA Earth Observatory.

Beeld hoffelijkheid van de NASA Earth Observatory, verworven 29 november.

Beeld hoffelijkheid van de NASA Earth Observatory, verworven 29 november.

Ubinas, Peru December 4, 03: 15 UTC (Janine)
Fumerolic is aanzienlijk afgenomen in de afgelopen week en de seismische activiteit is licht gestegen. Een lage hoeveelheid VT aardbevingen in verband met het breken van de rock zijn vastgelegd. LP aardbevingen in verband met magmatische vloeiende beweging is toegenomen, met een piek in 310 gebeurtenissen november 27 - de hoogste opgenomen in 3 maanden. Geen hybride aardbevingen zijn geregistreerd sinds de laatste explosie op november 23.
Lees het volledige rapport hier

Sabancaya, Peru December 4, 03: 15 UTC (Janine)
Seismische activiteit met betrekking tot rots breken en de beweging van vloeistoffen heeft de afgelopen week licht gestegen. VT aardbevingen zijn gestegen van gemiddeld 38 om 58 per dag gelegen tussen 6-15 km ten noorden en noordoosten van de vulkaan. Drie VT aardbevingen werden opgenomen met de lokale magnitude tussen 2.9 en 3.1 op 8 km diepte. LP aardbevingen hebben gemiddeld 15 per dag. Hybride gebeurtenissen geassocieerd met magma stijgen gemiddeld 6 per dag in de afgelopen week. Fumerolic activiteit blijft, maar is afgenomen met stoom stijgt tot meer dan 1,400 m.
Lees het volledige rapport hier

Bárðarbunga, IJsland-update December 4, 02: 11 UTC (Janine)
De Wetenschappelijke Adviesraad beoordeeld de Holuhruan uitbarsting gegevens en ontwikkelingen van vandaag.
Het veld lava heeft 76 km² bereikt in grootte met een recente schatting volume van 1 km³ (met een onzekerheid van 0.3 km³) - de grootste lava veld op de planeet, omdat de IJslandse Laki uitbarsting in 1783-1784. Als de huidige onrust gaat de uitbarsting verwacht men gedurende ten minste een paar maanden, hoewel de situatie kan veranderen.
De Holuhraun seismische onrust is een van de grootste ooit gemeten op één vulkaan wereldwijd met een voortzetting van de sterke seismische activiteit sinds augustus, wanneer de progressie van de dijk ging vooraf aan het begin van de uitbarsting. Een piek in seismische activiteit zich begin september samenvalt met een piek lava debiet van ongeveer 200 m³ per seconde, waarna zowel verval hebben. Het debiet voor de maand november wordt geschat onder 100 m³ per seconde te zijn geweest. Verzakking van de Bárðarbunga caldera begonnen met een snelheid ongeveer 80 cm per dag in augustus en sindsdien vertraagd tot ongeveer 25 cm per dag, wat resulteert in een daling diepte van ongeveer 50 m in het midden van de kom-achtige depressie.
Ground vervorming studies wijzen op een magma volume in de dijk van ongeveer 0.5 km³ die al was op zijn plaats voor de uitbarsting begon. De hoeveelheid lava effusie is groot en stabiel, met geochemie wijst op een primitieve basaltische samenstelling typisch voor de Bárðarbunga systeem, en een stabilisatie diepte van 9-20 km.
Vanwege de omvang en de duur van de uitbarsting het gas vervuiling is de eerste die IJsland invloed in 150 jaar. De gemiddelde flux van zwaveldioxide (SO2) in de eerste maand werd geschat 400 kg per seconde te zijn en is gemeten zo hoog als 1300 kg per seconde te zijn. De SO2 flux wordt verwacht om mee te dalen met een eventuele daling van de lava effusie.
Toegang hier het volledige rapport


Fogo, Cabo Verde-update December 3, 18: 10 UTC (Armand)
Involcan (Canarische Eilanden) video van IR meting van de uitbarstende lava

El Hierro, Canarische Eilanden-update December 3 17: 53 UTC (Armand)
Seismische activiteit bijna gestopt met het tweede deel van november. Alle aardbevingen sinds oktober 6 hier

Beelden hoffelijkheid en copyright IGN Spanje

Beelden hoffelijkheid en copyright IGN Spanje

Fogo, Cabo Verde-update December 3, 15: 52 UTC (Armand)
Het moet tragisch zijn om naar te kijken uw huis worden opgeslokt door de langzaam bewegende magma. Tot nu toe zijn alle pogingen om een ​​AA lavastroom afwijken in het ongelijk gesteld. De lava maakt beton afbrokkelen als papier.

Beeld hoffelijkheid en auteursrechten Involcan, Canarische Eilanden

Beeld hoffelijkheid en auteursrechten Involcan, Canarische Eilanden

Nishinoshima, Japan December 3, 12: 33 UTC (Janine -JanineKrippner)
Operationele Land Imager (OLI) Landsat 8 afbeelding verworven op november 25 toont het nu 1-jarige Nishinoshima vulkanische eiland dat is uitgegroeid tot 1.89 vierkante km (0.73 vierkante mijl) met het hoogste punt op 100 m (328 voet) boven zee niveau. Een vaag grijs pluim zichtbaar is in het noorden van het eiland. Beeld hoffelijkheid van de NASA Earth Observatory.

Nishinoshima vulkaan afbeelding OLI Landsat 8, verworven november 25.

Nishinoshima vulkaan afbeelding OLI Landsat 8, verworven november 25.

Shishaldin, Alaska December 3, 12: 23 UTC (Janine)
De Alaska Volcano Observatory (AVO) meldt aanhoudend verhoogde seismische activiteit. Een low-level lava uitbarsting is waarschijnlijk nog steeds optreedt, hoewel visuele bevestiging satelliet wordt voorkomen door bewolking.

Fogo, Cabo Verde -update December 3, 12: 22 UTC (Armand)

Mooi beeld gemaakt door de Involcan wetenschappers - met dank en copyright Involcan, Canarische Eilanden

Mooi beeld gemaakt door de Involcan wetenschappers - met dank en copyright Involcan, Canarische Eilanden

Ruapehu, Nieuw-Zeeland December 3, 12: 23 UTC (Janine)
De Ruapehu kratermeer is momenteel in een koeling trend en heeft 15ºC, de laagste temperatuur geregistreerd sinds april 2010 bereikt. Dit is onderdeel van een reguliere verwarming en koeling cyclus die temperaturen onder 22ºC 25% van de tijd ziet. Warmtestroom en chemische gegevens blijkt dat de openingen aan de basis van het meer niet afgesloten.
Lees het volledige artikel hier

Bárðarbunga, IJsland-update December 3, 12: 02 UTC (Janine)
De IJslandse Met Office heeft een online interactieve gas ertussen model dat de berekeningen van SO2 uitstoot toont op de begane grond voor elk uur, variërend van gevaarlijke (kastanjebruin) tot goed (groen) ontwikkeld. SO2 gas inademing kan leiden tot ernstige ademhalingsproblemen en deze tool stelt individuen in staat om het risiconiveau in hun omgeving te zien en neem de aanbevolen acties.
Toegang tot de kaart hier

Holuhraun uitbarsting SO2 gas ertussen kaart

Holuhraun uitbarsting SO2 gas ertussen kaart

Hawaii Pahoa, Pu'u'Ō'ō actualiseren december 3, 12: 02 UTC (Janine)
De nieuwe lava kwab is het bevorderen en verbreden, nu 4.3 km (2.7 mijl) van de snelweg 130. Onderstaande WorldView 2 satelliet, beeldsensor (overgenomen december 1) toont de actieve stroom voorzijde verhuizen naar het westen van de oudere, nu inactief, flow. Een zwakke klap / grijze rookpluim zichtbaar is te wijten aan het branden van vegetatie.
Lees het volledige artikel hier

WorldView-2 beeld van de in juni 27 lavastroom

WorldView-2 beeld van de in juni 27 lavastroom

https://twitter.com/Bromotengger/status/540109618165592064


Hawaii Pahoa, Pu'u'Ō'ō actualiseren december 2, 19: 23 GMT
De nieuwe voorste rand van de juni 27 lavastroom is het ontvangen van een grote hoeveelheid lava resulteert in de vooruitgang snelheid van ~ 400 meter (1 / 4 mijl) per dag. In dit tempo, en langs de stroom pad naar het noord-noordoosten, de stroom voorzijde kon bereiken Pahoa zodra december 12. De stroom zou kunnen afbreken om een ​​tweede lijn van de steilste afdaling naar richting Ainaloa, of het hoofd naar beneden beide paden van de steilste afdaling. Het is nog te vroeg om te zeggen op dit moment.
Er is geen directe bedreiging voor de lokale gemeenschappen.
Lees het volledige artikel hier

Fogo, Cabo Verde -update December 2, 17: 35 UTC (Armand)
De lavastroom niet gespaard van de school, het hotel en vele huizen.
Vandaag zijn de ergste van de 10 tien dagen na het begin van de uitbarsting. Tot nu toe werden 57 huizen (alleen 37 vandaag) vernietigd, 51 tanks en ongeveer 30 hectare land zijn verbruikt door de lava.

Bárðarbunga, IJsland-update December 2, 17: 23 UTC (Armand)
NASA foto van de Bárðarbunga, Holuhraun uitbarsting. De nieuwe uitbraak aan de noordzijde heeft 450 meter gestegen naar NNO sinds 30.11.2014!

Bronvermelding: Nasa

Bronvermelding: Nasa

Een nieuwe vrijwilliger verslaggever van deze vulkaan pagina
Janine Krippner is haar naam. Ze is de opvolging van vulkanen over de hele wereld, wat betekent dat ze een genade voor onze lezers zullen zijn. Mensen die actief zijn op Twitter (tweep naamjaninekrippner) kan hier enige tijd bekend als ze actief tweets over wat er ook gebeurt in de vulkaan ter wereld. Haar eigen beschrijving op twitter is als volgt:
"Kiwi vulkanoloog, remote sensor, en promovenda gek vulkanen bestuderen pyroclastische stromen & lahars op Shiveluch & Merapi -! Universiteit van Pittsburgh" Namens onze lezers willen we Janine een geweldige tijd en interactie op Earthquake-report.com.

Screen Shot op 2014 12-02-15.39.01
Fogo, Cabo Verde -update December 2, 14: 48 UTC (Armand)
ESA Radar beelden van de Sentinel-1A satelliet helpen om de grond bewegingen van de monitoren onlangs uitgebarsten Fogo vulkaan. Gelegen aan Kaapverdië Fogo eiland, de vulkaan uitgebarsten op 23 november voor de eerste keer in 19 jaar en is sindsdien actief geweest. Lavastromen dreigen nabijgelegen dorpen, en omwonenden zijn geëvacueerd. Radarscanslagen van de Sentinel-1A satelliet worden gebruikt om de vulkaan te bestuderen. De bovenstaande afbeelding - een 'interferogram' - is een combinatie van twee radarbeelden van 3 november en 27 november, voor en tijdens de uitbarsting. Vervorming op de grond veroorzaakt veranderingen in radarsignalen dat als de regenboog-gekleurde patronen verschijnen.
Lees het volledige artikel hier

Screen Shot op 2014 12-02-15.46.53

Belangrijke Fogo, Cabo Verde -update December 2, 12: 43 UTC (Armand)
Dramatische taferelen vanochtend als meer en meer huizen te worden opgegeten door de wrede AA lavastroom. De video hieronder is slechts een paar minuten geleden gevangen genomen.

Voor uw informatie
We hebben het in november 23 tot november 28 items gearchiveerd. Links naar alle gearchiveerde onderdelen kunt u vinden aan de onderkant van deze pagina + hier voor het laatste deel

Nevado del Ruiz, Colombia actualisering van december 2, 11: 14 UTC (Janine)
Vulkaan Nevado del Ruiz (Colombia) tijdreeksen video's van de activiteit, die aan kleine gas pluimen. Seismische activiteit is onlangs toe als gevolg van vocht verkeer binnen de vulkanische systeem.
Video hieronder gepost op november 29 door de Colombiaanse Geological Survey Through The volcanological En seismologische Observatorium Manizales.

Klik op deze foto om het filmpje te starten

Klik op deze foto om het filmpje te starten

Hawaii Pahoa, Pu'u'Ō'ō actualiseren december 2, 11: 01 GMT (JanineKrippner)
De nieuwe lava kwab van de juni 27 lavastroom beweegt ongeveer 400 m (400 meter) per dag en is na een nieuwe stroomweg. De kwab wordt voorspeld te stromen naar de kruising van Pahoa Village Road en Highway 130.
Lees het volledige artikel hier

Vergelijking van de foto en thermisch beeld van de nieuwe lava kwab - Klik op de afbeeldingen om te vergroten

Photo taken on december 1, hoffelijkheid USGS HVO met de huidige actieve stroom voorzijde - Klik op de afbeelding om te vergroten

Fogo, Cabo Verde actualiseren december 2, 10: 48 UTC (Janine)
MODIS (op de Aqua satelliet) beeld van Fogo vulkaan, Kaapverdië, waaruit gas pluim (vage blauw-grijze streep) verworven op nov 29.

Beeld hoffelijkheid van de NASA Earth Observatory

Beeld hoffelijkheid van de NASA Earth Observatory

Fogo, Cabo Verde Actualisering van december 2, 10: 29 UTC (Armand)
Wanneer Pico do Fogo uitgebarsten op 23 november de eerste indicatie van een satellietontvanger kwam uit SEVIRI op Meteosat-10 op 11: 30 UTC. SO2 werd gedetecteerd van SEVIRI, en ook uitgezonden op NASA's Aqua satelliet, met een eerste raming van ongeveer 14 kiloton (kt).
Lees het volledige artikel hier

Beeld hoffelijkheid en auteursrecht Eumetsat

Beeld hoffelijkheid en auteursrecht Eumetsat

Hawaii Pahoa, Pu'u'Ō'ō actualisering van december 2, 09: 38 UTC (Armand)
USGS Hawaiian Volcano Observatory (HVO) wetenschappers voerden een overvlucht op de middag op maandag, in kaart brengen en het observeren van de gehele lengte van de lavastroom veld juni 27th. Sinds de laatste overvliegen november 24, heeft een smalle vinger weggebroken uit de westelijke rand van het veld flow en verhuisde naar het noorden door ongeveer 2.8 km (1.7 km), dat is een gemiddelde van tevoren tarief van 400 meter / dag (440 meter / dag). De vinger takken af ​​op een punt afschot van de scheur systeem waarbij de oudere stroom maakt een bocht van het noorden naar het noordoosten. Langs zijn lengte, de breedte van de actieve vinger varieert van 30 meter (33 yards) naar 180 meter (200 yards). De totale lengte van de stroom tussen Pu'u'Ō'ō en de voorkant van de nieuwe vinger is 18.3 km (11.4 mi) gemeten langs de stromingsas.
De nieuwe vinger volgt een andere steilste-afdaling pad dan de eerder actieve stroom kwab. De nieuwe prognose pad neemt de stroom naar de kruising van Pahoa Village Road en Highway 130, in de nabijheid van de Pahoa Marketplace. De stroom is op dit moment ongeveer 4.6 km (2.9 mijl) upslope van de kruising gemeten langs een rechte lijn. De stroom wordt een gebied van zachtere topografie naderen echter waar twee steilste-afdaling paden bijna convergeren. De uiteindelijke stroombaan is daarom moeilijk te voorspellen, terwijl de bedrijvigheid upslope van dit punt.
Tijdens het overvliegen, HVO wetenschappers waren ook in staat om de oppervlakte van de dwarsdoorsnede van de lavastroom in de buis in de buurt van Pu'u'Ō'ō meten. Hun resultaat van 2.0 vierkante meter (2.4 vierkante meter) is een vermindering 25% in gebied ten opzichte van vorige week. Een kleinere lava-stroom doorsnede overeenkomt met minder lava stroomt door de buis door de huidige top deflatie, dat sedert sinds zaterdag ochtend.
Gebaseerd op de zachtere topografie dat de stroom nadert en de afname in dwarsdoorsnede van de lava stroom in de buis, is het waarschijnlijk dat de vooruitgang van het enge vinger zal vertragen in de komende dagen.
Naast de smalle vinger, zwakke activiteit ook in drie gebieden upslope: 1) oppervlakte lava actief wanneer de nieuwe vinger vertakt vanaf de bestaande stromingsveld; 2) kleine oppervlakte stromen werden de uitbreiding van de stroom marge in het oosten aan de oostelijke rand van de scheur systeem; en 3) ongeveer 3.5 km (2.2 km) afschot van Pu'u'Ō'ō, kleine hoeveelheden oppervlakte lava markeerde de voortdurende activiteit van de breakout die begon in de buurt van de Kahauale'a kegel ongeveer twee weken geleden. Reacties vastgelopen stroom die zich vanaf de scheur systeem in Pahoa Village aangeven dat de lava buis niet opnieuw bezet, en dat kwab van de stroom effectief inactief.

Klik o, n de kaart om het groter te maken

Klik o, n de kaart om het groter te maken

Stromboli, Sicilië, Italië (Armand)
Onregelmatig maar sterke explosies op de top ventilatieopeningen


Santiaguito, Guatemala
Een kolom van witte fumarolen. Wat as explosies bereikt 3000 m

Afbeelding afkomstig Conred Guatemala

Afbeelding afkomstig Conred Guatemala

Copahue vulkaan, Chili

Hawaii Pahoa actualisering van december 1, 15: 43 GMT
De onderste breakouts op het veld stroom blijven downslope om door te gaan tussen de verlaten geothermische goed terrein en Kaohe Hofsteden. Webcam beelden van de rook van brandende bos suggereert dat de stroom wordt vooruitgang geboekt door enkele honderden meters per dag langs de noordwestelijke rand van de bestaande stroom, die in overeenstemming is met de waarnemingen van recente overvliegen Civil Defense. Op basis van deze gegevens, de stroom is nu binnen ongeveer 4 km (2.5 mijl) van Apa'a Street. Een HVO overvliegen is gepland voor maandag, het weer het toelaat.
Onderstaande kaart is gepubliceerd door de Provincie van Hawaï op november 29. Rapport hierboven dateert van november 30

Screen Shot op 2014 12-01-16.47.42

Fogo, Cabo Verde Actualisering van december 1, 15: 24 GMT
Barre omstandigheden op de FOGO vulkaan. De INVOLCAN team wordt gedwongen om maskers te dragen om zich te beschermen. Involcan meldt ook dat de uitbarsting wordt meer explosief met veel as wordt uitgeworpen.
3 huizen zijn verwoest door de Lava Flow gisteravond alleen.

Screen Shot op 2014 12-01-16.07.52

Nieuwe lavastroom Naast rood). In het noorden van de belangrijkste onderdeel van Portula (nog gespaard van vernietiging)

Nieuwe lavastroom Naast rood). In het noorden van de belangrijkste deel van Portula (nog gespaard van vernietiging) - Klik op de afbeelding om de volledige grootte te bekijken

Beeld hoffelijkheid en Copyright Involcan

Beeld hoffelijkheid en Copyright Involcan

Bárðarbunga wetenschappelijke adviesraad-update December 1, 15: 00 GMT
* Niet tastbare (wetenschappelijke manier om te zeggen bijna geen) veranderingen op de vulkaanuitbarsting in Holuhraun zijn geweest in de afgelopen twee weken.
* Seismische activiteit in Bárðarbunga blijft sterk. De grootste aardbeving die werd gedetecteerd sinds het middaguur op vrijdag, was van grootte M4,5 op vrijdag, 28. November om 22: 52. Sinds het middaguur op vrijdag 12 aardbevingen groter dan M4,0 werden gedetecteerd in Bárðarbunga. In totaal zijn ongeveer 200 aardbevingen werden gedetecteerd in Bárðarbunga sinds het middaguur op
Vrijdag.
* Over 10 aardbevingen werden gedetecteerd in de dijk en rond de uitbarsting site in Holuhraun sinds vrijdag. Ieder van hen waren kleiner dan magnitude M1,0. Het is vermeldenswaard dat de seismograaf netwerk is gevoelig voor dus minder kleinere aardbevingen zijn tijdens een stormachtige weer zoals die op IJsland is gegaan in de laatste paar gedetecteerd wind
dagen.

Nieuwe kaart van #Holuhraun lavaveld. Het is net iets meer dan 75 km2 door nu en blijft groeien. - Bronvermelding en auteursrecht Universiteit van IJsland

Bárðarbunga volcano - Nieuwe kaart van het lavaveld Holuhraun. Het is net iets meer dan 75 km2 nu en blijft groeien. - Afbeelding hoffelijkheid en copyright Universiteit van IJsland

Heetste plek in IJsland op dit moment, de kokende lava meer in Holuhraun - Bronvermelding en auteursrecht Universiteit van IJsland

Heetste plek in IJsland op dit moment, de kokende lava meer in Holuhraun - Image hoffelijkheid en copyright Universiteit van IJsland


Fogo, Cabo Verde Actualisering van november 30, 19: 59 GMT
De lavastroom is het invoeren beetje bij beetje in Portela en vernietigt alles wat het vindt op zijn pad, hier de bouw van de Nationaal Park hoofdkantoor


Fogo, Cabo Verde Actualisering van november 29, 14: 03 GMT
Involcan vulkanologen werken samen met de lokale wetenschappelijke mensen in het meten van allerlei gegevens. Op deze foto een Involcan wetenschapper meet de temperatuur van de uitbarsting met een IR (infrarood) instrument

Beeld hoffelijkheid en Copyright Involcan, Islas Canarias

Beeld hoffelijkheid en Copyright Involcan, Islas Canarias

Fogo, Cabo Verde Actualisering van november 29, 09: 50 GMT
De afbeeldingen hieronder tonen de uitbreiding van de huidige lavastroom.

Afbeeldingen met dank INGT

Afbeeldingen met dank INGT

Screen Shot op 2014 11-29-11.52.19

Rusland Koerilen Island vulkanen Actualisering van november 29


Fogo, Cabo Verde Actualisering van november 29, 00: 16 GMT
Ongelooflijke nachtlandschap uitbarsting video op Fogo, genieten van de schoonheid van de natuur - met dank aan de lokale MuzikaTV