Wereldwijde vulkaan en aardbeving nieuws - Archief november 23 - November 28, 2014

Op deze pagina: Fogo (Cabo Verde), Long Valley (Californië), Shishaldin (Rusland), Bárðarbunga (IJsland), Kamchatka vulkanen (Rusland), Colima (Mexico), Aso (Japan), Sinabung (Indonesië), Cerro Negro (Colombia), Indonesische vulkanen

Dit is een gearchiveerd onderdeel van onze dagelijkse vulkaan Activiteitenverslag.
Klik hier om de laatste deel van ons verslag te lezen
Dit rapport is samengesteld uit vele informatiebronnen.

Voor onze El Hierro vulkaan rapport: Klik hier


Fogo, Cabo Verde Actualisering van november 28, 16: 18 GMT
Weer indrukwekkend eruptieve explosies in de grote vent. De uitbarsting is intensivering op dit moment, maar het grootste deel van Portula zal waarschijnlijk ontsnappen verwoesting die is geweldig nieuws. De lavastroom is nu op weg naar de heuvel boven Portula. Helaas niemand staat op dit moment te voorspellen zal zijn of de stroom weer zal starten in de richting van het dorp of de andere kant. Een ding is zeker, je kunt niet alles doen om deze dikke laag AA lava afwijken doen.
Er zijn live beelden nu onder deze link

Screen Shot op 2014 11-28-17.23.10

Indonesische vulkanen alert-status
4 vulkanen zijn momenteel in SIAGA-status (stand-by) of alarmniveau III op IV
Sinabung (Sumatra) sinds April 8, 2014
Karangetang (Siau) sinds september 3, 2013
Lokon (Sulawesi) sinds juli 24, 2011
Slamet (Java) sinds augustus 12, 2014

Slamet vulkaan op november 14 2014

Slamet vulkaan op november 14 2014

Chiles en Cerro Negro vulkaan Actualisering van november 28, 09: 59 GMT
Seismische activiteit blijft zeer hoog op dit Colombia / Ecuador grens vulkaan

Screen Shot op 2014 11-28-10.38.36

Bárðarbunga -update November 28, 01: 18 GMT
De rivier van lava blijft het veld lava uit te breiden. Het is nu bijna 75 km2

Foto met dank en copyright Universiteit van IJsland

Foto met dank en copyright Universiteit van IJsland


ASO vulkaan, Kyushu, Japan bijwerken
Japanse luchtvaartmaatschappijen werden gedwongen om 49 vluchten als Aso, die het zuid-westen Japanse eiland Kyushu domineert annuleren, uitgespuwd stenen en as.
De as-uitstoot hebben veel gedaald in de tussentijd.

Fogo, Cabo Verde Actualisering van november 27, 16: 47 GMT
Het is bijna zeker dat een groot deel van het dorp Portela zal vernietigd worden door de oprukkende Lava. De stroom verder langzaam maar omdat de feeder-vulkaan is nog steeds uitbarsting op volle kracht grote hoeveelheden lava, zal het slechts een paar uur voordat de eerste huizen van het dorp zal verdwijnen.
Volg de livestream hier (We willen feliciteren met de video-team bij Fogo regelmatig livestream foto's en video's van deze spectaculaire uitbarsting te publiceren).
Update 17: 11 GMT : Helaas is de live-evenement is net afgelopen, maar sla de link of laat tabblad uw browser actief als live beelden zal vaak opnieuw op te starten. Als uw luidsprekers zijn geopend, zal je het geluid van de commentator of een ander geluid horen wanneer het begint opnieuw.
Update 17: 27 GMT : We zijn weer LIVE-

http://new.livestream.com/muzikatv/fogo

Screen Shot op 2014 11-27-17.46.21

Fogo, Cabo Verde Actualisering van november 27, 16: 24 GMT

Fogo, Cabo Verde Actualisering van november 27, 15: 46 GMT
Gloednieuwe video van een aantal eruptieve activiteit vanmorgen. De video laatste 20 minuten is geschoten aa afstand, maar toont spectaculaire lava explosies met enorme lava bommen.


Fogo, Cabo Verde bijwerken
Vulkaanuitbarstingen zijn geweldig natuur evenementen voor ons volgelingen maar hebben een wrede neveneffect voor de bewoners naast hen. Dit gebeurde vandaag in Fogo (de mensen niet evacueren het grootste deel van hun bezittingen gelukkig) - Picture in eerste instantie gepubliceerd @ Cultuur Volcan

Screen Shot op 2014 11-27-16.36.22

Fogo, Cabo Verde actualisering van november 27, 11: 49 GMT

Volcano activiteit voor de week November 19 - November 25

Screen Shot op 2014 11-27-09.53.10

Fogo | Cape Verde
Volgens nieuwsartikelen een uitbarsting van Fogo's Pico kegel in de Cha Caldera begon in de ochtend op 23 november na verhoogde activiteit gedetecteerd in de voorgaande weken en voelde aardbevingen door de bewoners van de avond tevoren. De uitbarsting begon bij een vent op de WSW voet van Pico kegel, in de buurt van of op waar de explosies ontstond in 1995, en daarna steeg van meerdere openingen. De activiteit werd gekenmerkt door explosies, lava fonteinen, en as uitstoot. Over 700 mensen geëvacueerd uit Chã das Caldeiras en het lokale vliegveld gesloten. Tijdens de middag op 24 november werknemers verwijderd items uit het nationale park hoofdkantoor en door de avond lava had het gebouw ingehaald. Lavastromen hadden een hoofdweg gekruist en afgebroken communicatie polen. De Toulouse VAAC opgemerkt dat een wolk waargenomen in satellietbeelden bestaat voornamelijk uit zwaveldioxide dreef dan 220 km ten NW op een hoogte van 9.1 km (30,000 ft) boven zeeniveau Ash in de cloud werd ontdekt op lagere hoogten. Door 25 november de lavastroom was 4 km lang.

Pavlof | Verenigde Staten
AVO gemeld dat seismische activiteit op Pavlof daalde in 21-22 november, maar bleef boven de achtergrond niveau blijven. Zwak verhoogde oppervlaktetemperaturen tijdens 22 en 24-25 november, in overeenstemming met de koeling lavastroom op de NW flank, werden waargenomen bij satellietbeelden. De Luchtvaart Color Code werd verlaagd tot Geel en de vulkaan Alert Level werd verlaagd tot Advisory op 25 november; AVO opgemerkt dat seismische activiteit was op een laag niveau in de afgelopen week, en satellietwaarnemingen blijkt geen bewijs voor de voortzetting van eruptieve activiteit.

Popocatepetl | Mexico
CENAPRED gemeld dat tijdens 19-25 november seismische activiteit op Popocatépetl aangegeven voortdurende uitstoot van waterdamp en gas. Incandescence uit de krater zichtbaar was elke nacht. Op 21 november een pluim met een laag asgehalte steeg 700 m boven de krater en dreef NE. De Alert Level bleef op Geel, Phase Two.

Sinarka | Shiashkotan Island (Rusland)
SVERT gemeld dat satellietbeelden van Sinarka toonde stoom-en-broeikasgassen op 19 november. Bewolking verduisterd uitzicht op de andere dagen tijdens 17-24 november. De Luchtvaart Color Code werd verhoogd tot geel.


Pagina cutoff
Ik denk dat een heleboel mensen zullen blij zijn dat we gewoon de lengte van deze pagina zijn gedaald. De archieven deel kan worden gevonden hier

Sinabung vulkaan, Sumatra, Indonesië gisteren

Aso vulkaan, Japan en toerisme

Colima, Mexico

Fogo, Cabo Verde actualisering van november 26, 00: 37 GMT
Een andere grote video van de actie op de derde dag. De AA lavastroom wordt verder verdikking. Een ongewone uitzicht in Fogo is dat de mensen die moesten hun huizen te evacueren nu zitten in de open lucht op een helling naast het nieuwe lavaveld.


Fogo, Cabo Verde actualisering van november 25, 09: 49 GMT
Nieuwe video toont aan dat 3 ventilatieopeningen zijn actief en worden emitterende lava en as op volle sterkte. Sommige lava bommen zijn echt enorm. Vooral het geluid van de uitgestoten as is indrukwekkend.

Zhupanovski vulkaan, Rusland Satellietbeelden tonen een es explosie

Bárðarbunga wetenschappelijke adviesraad-update November 25, 09: 54 GMT
De vulkaanuitbarsting in Holuhraun blijft sterk. De lavastroom en het gas emissie in de vulkanische pluim is meer fluctuerende dan het is. Er is een dubbele pulscyclus, of fluctuatie, één duurt uren en de ander neemt tussen 10 en 20 seconden.
* Seismische activiteit in Bárðarbunga blijft sterk. Het grootste aardbevingen die werd gedetecteerd sinds het middaguur op vrijdag, waren van grootte M5,1 op zondag, 23. November om 09: 22 en vanmorgen, 24. November, om 09: 03 van grootte M5,4. In totaal 36 aardbevingen groter dan M4,0 werden ontdekt over de periode en 56 aardbevingen tussen M3,0-3,9. In totaal zijn ongeveer 250 aardbevingen werden gedetecteerd in Bárðarbunga sinds het middaguur op vrijdag.
* Eerste analyse van een nieuwe seismograaf, die werd geïnstalleerd op Bárðarbunga op 11. November, toont aan dat de aardbevingen in de Bárðarbunga caldera afkomstig uit de bovenste drie kilometer van de aardkorst. Dit geeft aan dat het magma dichter bij het aardoppervlak dan voorheen werd geschat.
* Op zaterdag 22 november om 00: 51 een aardbeving van magnitude M1,7 werd gedetecteerd in de dijk. In totaal zijn ongeveer 80 aardbevingen werden gedetecteerd in de dijk en rond de uitbarsting site in Holuhraun sinds vrijdag.
* De verzakking van de Bárðarbunga caldera en tektoniek blijft met gelijke snelheid als afgelopen weken. Tektoniek bewegingen tonen depressie richting Bárðarbunga.


Fogo, Cabo Verde actualisering van november 24, 16: 43 GMT
En nog een geweldige video van deze krachtige Strombolian uitbarsting. Het type lava is AA lava

Screen Shot op 2014 11-24-19.02.34

Fogo, Cabo Verde actualiseren november 24; 14: 31 GMT
De beste uitbarsting video tot nu toe

Shishaldin vulkaan, Alaska
Seismische activiteit is toegenomen de afgelopen twee uur en scherper de afgelopen 30 minuten, wat suggereert dat de uitbarsting op Shishaldin is geïntensiveerd. Ash-uitstoot verder dan de onmiddellijke top krater zijn vaker tijdens seismische activiteit wordt verhoogd. Satellietbeelden van eerder vanavond zien verhoogde oppervlaktetemperaturen in de buurt van de top van de vulkaan.

Afbeelding van een uitbarsting op januari 28 2014

Afbeelding van een uitbarsting op januari 28 2014

Mammoth Lakes Long Valley Caldera, Californië actualisering van november 24, 13: 15 GMT
Daar gaan we weer, een nieuwe zwerm lijkt te zijn begonnen, meestal micro aardbevingen. Geen gevaar bij de huidige hypocenter diepte. De micro bevingen geven echter aan lava on the move

Screen Shot op 2014 11-24-14.13.58

Fogo, Cabo Verde actualiseren november 24; 10: 25 GMT
De Fogo uitbarsting op Cabo Verde eilanden resulteerde in de evacuatie van honderden bewoners en de sluiting van een lokale luchthaven.

Screen Shot op 2014 11-24-11.23.19

Video van de uitbarsting gevangen genomen door een lokale eilandbewoner


Fogo vulkaan, Cabo Verde binnenkomt in eruptie Actualisering van november 23, 15: 10 GMT
Laatste uitbarsting van de vulkaan was in 1995. De uitbarsting begon vanochtend om 10: 00 plaatselijke tijd (11: 00 UTC).
De vulkanologen had genoeg voorlopers van een evacuatie oproep aan de mensen die wonen in de buurt van de vulkaan te sturen. Tekenen van verhoogde activiteit werden geregistreerd sinds vele weken en zelfs maanden.
De eruptieve wolk werd ontdekt door de VAAC van Toulouse. Een rode luchtvaart gesignaleerd voor de regio rond de vulkaan. Er is bijna geen as in de lucht op dit moment (zie VAAC afbeelding hieronder)
Aangezien er geen live-verbindingen met de instrumenten op Fogo, kunnen we alleen maar gissen over wat er gebeurt. Fogo heeft normaal Strombolian uitbarstingen. Strombolian uitbarstingen zijn krachtige lavafonteinen toen de vulkaan tot uitbarsting komt, maar zijn meestal beperkt in de tijd, lavastromen zijn een normaal onderdeel van het.
De beste website om deze uitbarsting volgen is het een uit Observatório Vulcanológico de Cabo Verde (OVCV)

Screen Shot op 2014 11-23-15.52.44

Screen Shot op 2014 11-23-16.04.09