Zeer sterke aardbeving uit de kust ten oosten van Gisborne, Nieuw-Zeeland - NO tsunami opgenomen

Earthquake-report.com overleeft alleen met (Meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.
Deze pagina wordt automatisch elke 10 minuten vernieuwen als we misschien het toevoegen van updates. Doe het niet sluiten, maar laten openen in een tabblad van de browser.
-

Update: Dit is de officiële verklaring van Geonet, Nieuw-Zeeland
Op 11.33 ben vanmorgen, een 6.5 aardbeving ongeveer 31 kilometers diep, sloeg af de noordelijke oostkust, 170 kilometer van Te Araroa. De aardbeving werd breed gevoeld in heel Nieuw-Zeeland met meer dan 800 voelde rapporten binnen de eerste 10 minuten. Mensen hebben gemeld gevoel deze aardbeving van Northland naar Noord Canterbury op het Zuidereiland.
Het ministerie van Civiele Bescherming en Emergency Management hebben verklaard deze aardbeving heeft niet een tsunami gegenereerd.
Bill Fry, onze plicht seismoloog, zegt dat sommige naschokken reeds hebben plaatsgevonden, maar de toekomst naschokken zijn waarschijnlijk niet veel van een vilten invloed op het land te maken. Het is nog te vroeg om precies te vertellen hoe de volgorde echter zal de voortgang van de meest waarschijnlijke scenario is de naschokken zal vergaan in frequentie en zijn nauwelijks zichtbaar op het land.
Vilt rapporten update: Bijna 3,000 voelde rapporten zijn gecatalogiseerd in heel Nieuw-Zeeland. We hebben nu rapporten van Dunedin gevoeld, als Verre Oosten als de Chatham-eilanden en naar het noorden tot Whangarei.
Ghost bevingen werden reeds gemeld in ons systeem, de meest opmerkelijke was een 4.8 gemeld in Hanmer Springs. Dit is verwijderd uit ons systeem.

Bronvermelding en auteursrecht Geonet Nieuw-Zeeland

Bronvermelding en auteursrecht Geonet Nieuw-Zeeland

bijwerken : Zoals te verwachten viel en kon ook zoals berekend door de USGS, het schudden op het Noordereiland was licht om alleen maar matig. Onderstaande Geonet kaart toont de intensiteit zoals gerapporteerd door de Nieuw-Zeelandse volk. Op basis van deze gegevens Earthquake-report.com verwacht geen ernstige schade of letsel.

Image intensiteit schudden - hoffelijkheid en copyright Geonet Nieuw-Zeeland

Image intensiteit schudden - hoffelijkheid en copyright Geonet Nieuw-Zeeland

bijwerken : Stille Oceaan Tsunami bericht: op basis van alle beschikbare gegevens ... ER IS NO TSUNAMI BEDREIGING FROM deze aardbeving.

bijwerken : Een geoloog net getweet: lijkt NZ aardbeving was extensional breuken. Waarschijnlijk buigen binnenkant subducerende Pacifische plaat

Screen Shot op 2014 11-17-00.50.14Screen Shot op 2014 11-17-00.03.21 Screen Shot op 2014 11-17-00.03.44

178km (111mi) ENE van Gisborne, Nieuw-Zeeland
244km (152mi) E van Whakatane, Nieuw-Zeeland
307km (191mi) NO van Napier, Nieuw-Zeeland
310km (193mi) E van Rotorua, Nieuw-Zeeland
573km (356mi) NO van Wellington, Nieuw-Zeeland

Belangrijkste aardbevingsgegevens:

Magnitude: 6.5

Lokale (conversie alleen hieronder land): Onbekend

GMT / UTC tijd: 2014-11-16 22: 33: 17

Diepte (het hypocentrum): 31 km

Diepte en Magnitude updates in de lijst hieronder.

Deel Uw aardbevingservaring (ik heb het gevoeld) met onze lezers.
Klik op de "Ik voelde het"Knop achter de overeenkomstige aardbeving. Uw aardbeving ervaring is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de mensen in het gebied, evenals onze wereldwijde lezerspubliek.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
GEONET Te Araroa November 16 23: 11 3.6 24 MAP Ik voelde het INFO
GEONET Te Araroa November 16 22: 33 6.5 31 MAP Ik voelde het INFO


REAL TIME AARDBEVING navigeren - WORLD - REGIO - LANDEN - STAAT

Onze Fast aardbeving en tsunami Twitter accounts : M4 + - ALLE - M5 + - M6 + - CHILI - CANADA - BRITISH COLUMBIA - CALIFORNIA - OREGON - WASHINGTON - HAWAII - TEXAS - OKLAHOMA


Andere aardbevingen in de grotere epicentrum gebied

Sterkste aardbevingen (sinds 1900) binnen een 150 km straal van deze aardbeving

Upload uw aardbeving foto's en video's KLIK HIER OM STUUR ONS UW FOTO'S EN VIDEO.

DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

Ik voelde het schudden *
Land waar u de aardbeving gevoeld *
Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
Shaking Strength *
MMI II (Zeer zwak schudden) ?
Persoon :
Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
MMI III (Zwak schudden) ?
Persoon :
Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
MMI IV (Licht schudden) ?
Persoon :
Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
Beslag :
Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
Structuren :
Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
MMI V (Matig schudden) ?
Persoon :
Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
Beslag :
Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
Structuren :
Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
MMI VI (Sterk beven) ?
Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
Beslag :
Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
Structuren :
Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
Milieu :
Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
MMI VII (Zeer sterk beven) ?
Persoon
Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
Beslag :
Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
Structuren :
Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
Milieu :
Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
MMI VIII (zwaar beven) ?
Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
* verplichte velden
X