Wereldwijde vulkaan en aardbeving nieuws - Archief oktober 7 - 4 november, 2014

Op deze pagina: Bárðarbunga (IJsland), Kilauea (Hawaii), Sinabung (Indonesië), Cerro Negro (Colombia), Mount Ontake (Japan)

Dit is een gearchiveerd onderdeel van onze dagelijkse vulkaan Activiteitenverslag.
Klik hier om de laatste deel van ons verslag te lezen
Dit rapport is samengesteld uit vele informatiebronnen.

Voor onze El Hierro vulkaan rapport: Klik hier


Hawaii Pahoa updaten 15: 05 UTC

Kan Pahoa, Hawaii ontsnappen aan de ellende?
Wetenschappers van de USGS Hawaiian Volcano Observatory uitgevoerd grond opmerkingen van de juni 27th lavastroom de hele dag op maandag, november 3, 2014. De voorste rand van de stroom staat niet dichter sinds donderdag, Maar actieve breakouts van lava waren aanwezig net upslope van de vastgelopen front.
Vanaf 5 PM, HST, de belangrijkste activiteit was een kleine vinger van lava oprukkende downslope langs de noordelijke rand van het privé-eigendom dat de stroom ingevoerd vorige week. Deze kwab was ongeveer 160 meter (175 meter) achter de vastgelopen voor- en werd parallel aan de belangrijkste (nu grotendeels inactief) bewegende stromen kwab met een snelheid van 10 meter (11 yards) per uur sinds maandagochtend. Andere gebieden van hardnekkige puistjes in de afgelopen paar dagen waren relatief rustig. Geringe uitbreiding van het stromingsveld opgetreden in de wei onder de pahoa begraafplaats en er was weinig activiteit in de nabijheid van het overslagstation.
De top ervaren lichte inflatie hele maandag, in overeenstemming met de late stadia van de meest recente DI evenement.
ER mening : Ontsnappen ellende is niet waarschijnlijk dat we denken, maar de eerste aangegeven verwoesting pad normaliter niet worden gevolgd. De lava feeder heeft echter niet gestopt en zal worden uit te breken in een aantal andere lavastromen. Niemand weet op dit moment waar dat zal zijn. De komende dagen zal ons vertellen in welke richting zal dit gebeuren. Alleen de beëindiging van het huidige lava breakout in de belangrijkste krater kan Pahoa allemaal bij elkaar sparen.

Screen Shot op 2014 11-04-06.23.25


Bárðarbunga-update November 3 16: 29 GMT
De vulkaanuitbarsting in Holuhraun verder met vergelijkbare intensiteit.
• Seismische activiteit in Bárðarbunga blijft sterk. Sinds vrijdag 31. Oktober, hebben 207 aardbevingen aangetroffen in de caldera. Twee aardbevingen waren groter dan M5,0, op 31. Oktober om 21: 32 een M5,2 aardbeving werd gedetecteerd en M5,3 op 2. November om 16: 02. In totaal 27 aardbevingen tussen M4 en 5 werden gedetecteerd en 8 tussen M3 en 4.
• De GPS-station in het centrum van Bárðarbunga blijkt dat de verzakking van de caldera blijft met gelijke snelheid als het de afgelopen weken heeft gedaan.
• Energie van de geothermische gebieden in Bárðarbunga is nu paar honderd megawatt en het smelten van water wordt geschat rond 2 kubieke meter per. tweede.
• Alleen 17 kleinere aardbevingen werden gedetecteerd in de dijk en bij de uitbarsting site in Holuhraun sinds vrijdag is er af tien van middernacht vandaag.
• GPS-metingen in het actieve gebied tonen kleine veranderingen.
*** Drie scenario's worden beschouwd als het meest waarschijnlijk:
• De uitbarsting op Holuhraun daalt geleidelijk en verzakking van de Bárðarbunga caldera stopt.
• Grootschalige verzakking van de caldera optreedt, verlenging of versterking van de uitbarsting op Holuhraun. In deze situatie, is het waarschijnlijk dat de uitbarstingen spleet zuiden zouden verlengen onder Dyngjujokull, resulterend in een jokulhlaup en een as-producerende uitbarsting. Het is ook mogelijk dat uitbarstingen scheuren in een andere locatie onder de gletsjer kan ontwikkelen.
• Grootschalige verzakking van de caldera optreedt, waardoor een uitbarsting aan de rand van de caldera. Zo'n uitbarsting smolt grote hoeveelheden ijs, waardoor een grote jokulhlaup, vergezeld as vallen.

Screen Shot op 2014 11-03-17.24.47

Screen Shot op 2014 11-03-17.23.25
Screen Shot op 2014 11-03-17.23.38


Bárðarbunga-update November 2 07: 59 GMT
De uitbarsting werd gevoerd gedurende twee maanden nu. Lava omvat meer dan 67 km2 & volume van 1 km3, de grootste sinds #Laki in 1784-84
Onderstaand een tabel met het aantal aardbevingen sinds seismische activiteit op Bárðarbunga begonnen

Screen Shot op 2014 11-02-08.57.13

Hawaii-update November 2 07: 51 GMT
Wetenschappers van de USGS Hawaiian Volcano Observatory uitgevoerd grond opmerkingen van de juni 27th lavastroom de hele dag op zaterdag, november 1, 2014. De voorste rand van de stroom bleef tot stilstand gekomen, maar actieve breakouts van lava aanwezig elders op het distale deel van het veld lavastroom waren.
De kwab van lava die afstammen van het bos downslope van de Pahoa begraafplaats en ingevoerd private woning op vrijdagmiddag bleef actief zaterdag, Toen het fuseerde met de noordelijke rand van de bestaande flow en geavanceerd met een snelheid van ongeveer 4 m (meter) per uur. De voorkant van die kwab was ongeveer 200 meter (219 yards) upslope van de vastgelopen vloeifront als van 5: 15 PM, HST.
Op de zuidelijke rand van de bestaande stroom op prive-eigendom, is een andere actieve breakout is bewegen downslope door ongeveer 6 meter (meter) per uur in de loop van de dag. De breakout wordt beperkt door kunstmatige barrières, die zijn opmars percentage kan worden beïnvloed. Vanaf 5: 15 PM de tip van deze breakout was 50 meter (55 meter) achter de vastgelopen vloeifront.
In het weiland onder de pahoa begraafplaats, breakout activiteit zaterdagmiddag was zwak tot matig, met een kleine hoeveelheid van de uitbreiding van de stroom marge. De stroom blijft ongeveer 100 meter (109 yards) uit een huis naast de wei en niet aanzienlijk verbeterd in de loop van de dag.
De kwab van lava in de buurt van het overslagstation is tot stilstand gekomen op de marge, maar breakouts zich voordoen in de stroom interieur op die locatie.
De top bleef blazen zaterdag naar aanleiding van de overgang van DI deflatie naar inflatie op vrijdagmiddag. De inflatie kan leiden tot een kleine verhoging van de uitbarsting vanaf Pu'u'Ō'ō, zoals waargenomen bij eerdere DI inflatie, maar het is onduidelijk of dergelijke verhoging het distale gedeelte van het lava stromingsveld juni 27th invloed.

Screen Shot op 2014 11-02-08.53.22


Hawaii-update Oktober 30 05: 39 GMT
Wetenschappers van de USGS Hawaiian Volcano Observatory uitgevoerd grond en vanuit de lucht observaties van de juni 27th lavastroom op woensdag, oktober 29, 2014. De stroom bleef om door privé-eigendom van vandaag. De voorste rand van de stroom werd oprukkende over 10 m (11 m) per uur vanmiddag, maar is variabel in het verleden 24 uur. De stroming verplaatst afschot over 125 m (136 m) sinds 5 pm gisteren. De stroom breedte was minder dan ongeveer 50 meter (55 meter) aan de voorrand.
Vanaf 4: 15 pm, de stroom was ongeveer 185 m (202 m) in een rechte lijn afstand van Pahoa Village Road en ongeveer 775 meter (850 m) in een rechte lijn afstand van Highway 130.
De lava kwab zuiden van de hoofdstroom en upslope van Apa`a Straat niet actief was vandaag, maar er waren een paar kleine puistjes aan de noordzijde van de stroom die 70 hebben gevorderd tot m 110 (75 om m 120) in de afgelopen dag.
Verschillende nieuwe breakouts werden waargenomen op het oppervlak en de marges van de in juni 27th stroom upslope aan de crack-systeem langs de East Rift Zone waar de lava begon stroomt aan de oppervlakte in het begin van september. Pu`u `O`o werd verduisterd door wolken en dikke rook tijdens het overvliegen.

Bijgewerkt met dank USGS Hawaii

Bijgewerkt met dank USGS Hawaii

Bárðarbunga-update Oktober 30 05: 49 GMT
- De vulkaanuitbarsting in Holuhraun verder met vergelijkbare intensiteit.
- Seismische activiteit in Bárðarbunga blijft sterk. 130 aardbevingen zijn gedetecteerd in de caldera van de afgelopen 48 uur. Rond tien aardbevingen waren tussen magnitude M4-5. Twee waren groter dan M5,0 op de 28. Oktober. De voormalige ten 04: 54 en de laatste op 06: 04.
- De GPS-station in het centrum van Bardarbunga blijkt dat de verzakking van de caldera blijft met gelijke snelheid als het de afgelopen weken heeft gedaan.
- Kleinere aardbevingen worden gedetecteerd in de dijk en bij de uitbarsting site in Holuhraun.
- GPS-metingen in het actieve gebied tonen kleine veranderingen.
- Geen verandering werd gedetecteerd in monitoring van de waterkwaliteit die niet verklaard kan worden door het veranderen van het weer
*** Drie scenario's worden beschouwd als het meest waarschijnlijk:
- De uitbarsting op Holuhraun daalt geleidelijk en verzakking van de Bardarbunga caldera stopt.
- Grootschalige verzakking van de caldera optreedt, verlengen of versterken van de uitbarsting op Holuhraun. In deze situatie, is het waarschijnlijk dat de uitbarstingen spleet zuiden zou verlengen onder Dyngjujokull, resulterend in een jokulhlaup en een as-producerende uitbarsting. Het is ook mogelijk dat uitbarstingen scheuren in een andere locatie onder de gletsjer kunnen ontwikkelen.
- Grootschalige verzakking van de caldera optreedt, waardoor een uitbarsting aan de rand van de caldera. Zo'n uitbarsting smolt grote hoeveelheden ijs, waardoor een grote jokulhlaup, vergezeld as vallen.
- Andere scenario's kunnen niet worden uitgesloten.

Screen Shot op 2014 10-30-14.52.28


Nevado de Chiles- Cerro Negro de Maysquer Oktober 29 14: 45 GMT
EPN heeft een upgrade van hun toch al uitstekende website om monitoringgegevens van Nevado de Chiles omvatten - Cerro Negro de Mayasquer. De gegevens zijn onder meer: ​​2 breedband en een korte periode seismometers, evenals een tijdreeks plot van GPS-gegevens. Niet meer kijken naar de activiteit van een afstand!


Hawaii updates
Veruit de beste nieuwsbron over wat er gebeurt in Pahoa, Hawaii is Hawaii News Now
De huidige titel: Puna lavastroom kruist eigendom lijn van de dichtstbijzijnde woning
Lees het volledige artikel hier

Screen Shot op 2014 10-29-07.03.00

Bárðarbunga-update Oktober 28 22: 50 GMT
Vanaf geoloog in dienst
- Over 80 aardbevingen zijn gelegen in het Bárðarbunga gebied verleden 24 uur.
- Twee aardbevingen waren dan magnitude 5 in de noordelijke rand van de caldera vanochtend, één M5.0 bij 04: 54 en de andere M5.1 bij 06: 04. Daarnaast hebben enkele bevingen dan magnitude 4 waargenomen, maar handmatige verwerking van deze is nog niet klaar.
- Meer dan tien bevingen waren gelegen in het noordelijke deel van de dijk inbraak. De uitbarsting werd een paar keer waargenomen op webcams tijdens de nacht, laatste waarneming was op ongeveer zeven en de uitbarsting lijkt op een vergelijkbaar tempo als voorheen.
Er was slecht zicht in het gebied en de uitbarsting niet zichtbaar op webcams.

Een mooie video van de Bárðarbunga Holuhraun uitbarsting waar normale video wordt gecombineerd met drone video en foto's


Bárðarbunga-update Oktober 27 16: 20 GMT
De vulkaanuitbarsting in Holuhraun verder met vergelijkbare intensiteit.
- Seismische activiteit in Bardarbunga blijft sterk. Meer dan 200 aardbevingen zijn gedetecteerd in de caldera in het weekend. Er off 44 groter dan magnitude 3,0. De grootste zijn waren M5,3 bij 05: 54 op zondag en op 01: 05 vanavond.
- De GPS-station in het centrum van Bardarbunga blijkt dat de verzakking van de caldera blijft met gelijke snelheid als het de afgelopen weken heeft gedaan. Observatie vanuit de lucht op vrijdag laten zien dat de depressie in de caldera is 40 meter.
- Aardwarmte is steeds meer in Bárðarbunga. Een ketel in de zuidoostelijke hoek van Bárðarbunga verdiept over 25 meter over een periode van een maand. De depressie wordt geacht te worden gekoppeld aan de indrukking van de Bárðarbunga caldera.
- GPS-metingen in het actieve gebied tonen kleine veranderingen.
- Geen verandering werd gedetecteerd in monitoring van de waterkwaliteit die niet verklaard kan worden door het veranderen van het weer.
*** Drie scenario's worden beschouwd als het meest waarschijnlijk:
- De uitbarsting op Holuhraun daalt geleidelijk en verzakking van de Bardarbunga caldera stopt.
- Grootschalige verzakking van de caldera optreedt, verlengen of versterken van de uitbarsting op Holuhraun. In deze situatie, is het waarschijnlijk dat de uitbarstingen spleet zuiden zou verlengen onder Dyngjujokull, resulterend in een jokulhlaup en een as-producerende uitbarsting. Het is ook mogelijk dat uitbarstingen scheuren in een andere locatie onder de gletsjer kunnen ontwikkelen.
- Grootschalige verzakking van de caldera optreedt, waardoor een uitbarsting aan de rand van de caldera. Zo'n uitbarsting smolt grote hoeveelheden ijs, waardoor een grote jokulhlaup, vergezeld as vallen

Screen Shot op 2014 10-28-01.23.24

Kilauea (Hawaï)-update Oktober 27 16: 16 GMT
Kalapana huis opgeëist door lava, nu één man kon zijn Pahoa huis te verliezen aan Puna lavastroom

De foto's kunnen worden vergelen met de leeftijd, maar voor Alii Hauanio, de herinneringen zijn levendig.
"Het is zo netjes hoe herinneringen komen net terug als je kijkt naar deze foto's - het onthouden van al het weekend dat we brachten daar beneden camping en het schoonmaken van de woning, het planten van kokospalmen en het snijden van het gras - en dan op een dag toen mijn ouders besloten dat ze in staat waren om, we een huis gebouwd, "Hauanio beschreven.
Hauanio's vader en moeder waren papaya boeren. Hun Kalapana strand huis is een droom die uitkomt - aangewakkerd door hard werken en onwankelbaar geloof, maar in 1991 een lavastroom beweerde hun huis.
"Je kon zien aankomen en zo kwam het dat de tijd voor te bereiden, ja? Voor mij, ik was meer verbaasd over hoe traag het verplaatst. Na het verplaatst en doorgegeven u, er is niets daar, maar pahoehoe. Het is een ander soort verwoesting , denk ik, dat het niet snel. Het was traag, "herinnerde Hauanio. "Alle tekenen van wat vooraf was niet meer is, is het weg."
Lees het volledige artikel inclusief video hier

Screen Shot op 2014 10-28-01.11.58

Nevado de Chiles - Cerro Negro de Maysquer Oktober 27 16: 25 GMT
Rodger Wilson: bijwerken van INGEOMINAS over de situatie op de vulkanen. Opmerkelijkst zijn de nog steeds zeer hoog niveau van seismische activiteit (meer dan 8000 gebeurtenissen opgenomen op zaterdag!), En het nu gelokaliseerde uplift op de zuidelijke flank van de Chiles bouwwerk.

El Servicio geologico Colombiano een través de su Observatorio Vulcanológico y Sismológico de Pasto (SGC - OVSP), y el Instituto Geofísico de la Escuela Politécnica Nacional (IGEPN), instituciones encargadas del Monitoreo de la actividad en la zona de los Volcanes Chiles y Cerro Negro informan que:
Actividad Sísmica: El enjambre sísmico detectado desde el 29 de Septiembre de este año continua presentando altos niveles de actividad (totalizando cerca de 81.000 sismos desde esa fecha). El día de Ayer se Registro 6.300 eventos, y en lo que va corrido del día de hoy (hasta las 5: 00 pm) se tienen unos 3.600 eventos, destacándose en este día los sismos de la 00: 40, 00: 49, 05 : 32 y 11: 24 am con magnitudes de 3.6, 4.2, 3.7 y 3.5, respectivamente, reportados como sentidos. La ubicación de los epicentros se Localiza een en un área entre 2 y 3.5 Km km al sur del Volcán Chiles.
Deformación del terreno: El GPS de alta resolución del Instituto Geofísico, localizado al Sur-este del Volcán Chiles, muestra una deformación hacia el nor-occidente. Esta deformación es significativamente burgemeester a la observada Engelse los meses anteriores y muy distinta que las medidas de otros puntos de la Red Nacional de Geodesia del Ecuador (RENGEO). Esto indica que aanwezig una deformación localizada al sur del Volcán Chiles. Medidas de deformación satelitales realizadas por persoonlijk de la JPL Caltech - NASA con información de la Agenzia spaziali Italiane y Universitá Degli Studi della Basilicata, mediante la técnica de interferometría (Insar), confirman esta tendencia.
Estos dos hechos evidencian que tanto la Fuente de intensa sismicidad, como la de deformación están relacionadas y Asociadas a una POSIBLE Intrusion magmática que aún no se manifiesta en superficie y localizada más precisamente en el flanco sur del Volcán Chiles.
Hasta el momento, de acuerdo een sobrevuelo realizado por la Fuerza Aérea Colombiana el 22 de octubre y reconocimientos en campo efecutados por persoonlijke del Servicio geologico Colombiano, no se observan anomalías en la superficie de esta zona, como por EJEMPLO actividad fumarólica o explosiones freáticas. Si se han observado deslizamientos como consecuencia del Sismo del pasado 20 de Octubre.
El SGC-OVSP y el IGEPN continúan Mejorando el Monitoreo instrumentale en la zona, mediante la instalación de nuevas estaciones sísmicas, acelerográficas, de cámaras de video, entre otras.
MARTA LUCIA CALVACHE VELASCO
Directora Técnica


Kilauea (Hawaï)-update Oktober 26 13: 34 GMT
Lava kruist de weg in Hawaii
Hawaii News Now video nieuwsbericht

Kilauea (Hawaï)-update Oktober 26 13: 30 GMT
Hawaii vulkaan stroom op zijn vernietiging pad naar Pahoa dorp
HVO wetenschappers uitgevoerd grond opmerkingen van de juni 27th lavastroom de hele ochtend en middag van zaterdag, oktober 25, 2014. Eerder die ochtend, om ongeveer 3: 50 AM, HST, de smalle vinger die waren bewegende snel downslope bereikt en overgestoken Apa'a Straat / Cemetery Road in de buurt van de oprit naar de Pahoa begraafplaats. De kwab gelegen ten zuidoosten van de smalle vinger, beschreven in het statusrapport van gisteren, is niet meer vooruit.
In de loop van de dag, de opmars van het enge vinger varieerde tussen 10 en 15 m / hr -dat is gelijk aan 11-16 m / dag (240 naar m / hr 360) (260-390 m / dag). Door de ochtend, de stroming verplaatst downslope langs de begraafplaats oprit voordat ruimend naar het zuidoosten in de aangrenzende weide in de vroege namiddag.
Vanaf 5 PM, de stroom was ongeveer 90 m (100 m) boven de begraafplaats en 160 m (175 m) afschot van Apa'a Street, en het had een gemiddelde breedte van ongeveer 40 m (45 m).
Het weiland tussen Apa'a Street en de begraafplaats wordt gekenmerkt door zachte topografie, maar de hellingen verhogen op of net onder de begraafplaats. Als de stroom dit punt bereikt, kan haar vooraf te verhogen.
De weide is gelegen tussen twee van de steilste fatsoenlijke paden uitgezet op HVO's lavastroom kaarten, en het is onduidelijk op dit punt dat het pad van de stroom zal volgen. Beide paden echter toetreden tot net onder de begraafplaats, zodat de totale stroom pad naar Pahoa Village Road is ongewijzigd.

https://twitter.com/RowlandMore/status/526342004985593856


Bárðarbunga-update Oktober 24 21: 40 GMT

Nevado de Chiles- Cerro Negro de Maysquer Oktober 24 13: 35 GMT
Rodger Wilson: IGN (Ecuador) uitgegeven dit histogram van recente seismische activiteit op de vulkanen vandaag. Indrukwekkend!

Screen Shot op 2014 10-24-22.37.03

Bárðarbunga-update Oktober 24 13: 20 GMT
Van de Wetenschappelijke Adviesraad
De vulkaanuitbarsting in Holuhraun verder met gelijkaardige intensiteit als afgelopen weken. Het lavaveld is nu 63
vierkante kilometer.
- Seismische activiteit in Bardarbunga blijft sterk. Meer dan 160 aardbevingen zijn gedetecteerd in de caldera van de afgelopen twee dagen. Er off minstens 15 groter dan M4,0 en 45 tussen magnitude 3,0-3,9. De grootste zijn waren M4,8 op 13: 21 op woensdag en op 13: 07 gisteren.
- Meer dan 50 kleinere aardbevingen worden gedetecteerd in de dijk. De grootste was M1.9 op 02: 48 vanavond.
- De GPS-station in het centrum van Bardarbunga blijkt dat de verzakking van de caldera blijft met gelijke snelheid als het de afgelopen weken heeft gedaan.
- GPS-metingen in het actieve gebied tonen kleine veranderingen.
- Geen verandering werd gedetecteerd in monitoring van de waterkwaliteit die niet verklaard kan worden door het veranderen van het weer
Drie scenario's worden beschouwd als het meest waarschijnlijk:
- De uitbarsting op Holuhraun daalt geleidelijk en verzakking van de Bardarbunga caldera stopt.
- Grootschalige verzakking van de caldera optreedt, verlengen of versterken van de uitbarsting op Holuhraun. In deze situatie, is het waarschijnlijk dat de uitbarstingen spleet zuiden zou verlengen onder Dyngjujokull, resulterend in een jokulhlaup en een as-producerende uitbarsting. Het is ook mogelijk dat uitbarstingen scheuren in een andere locatie onder de gletsjer kunnen ontwikkelen.
- Grootschalige verzakking van de caldera optreedt, waardoor een uitbarsting aan de rand van de caldera. Zo'n uitbarsting smolt grote hoeveelheden ijs, waardoor een grote jokulhlaup, vergezeld as vallen.
- Andere scenario's kunnen niet worden uitgesloten.
Van de IJslandse Met Office:
- De Luchtvaart Colour Code voor Bardarbunga blijft op 'oranje'.
- De volgende vergadering zal op maandag 27 oktober worden gehouden.

Foto met dank en copyright Universiteit van IJsland

Foto met dank en copyright Universiteit van IJsland


Nevado de Chiles- Cerro Negro de Maysquer Oktober 22 15: 05 GMT
Seismische activiteit blijft bij de vulkanen vandaag op van ongeveer 4 seismische events per minuut. Event magnitudes variëren minder dan magnitude M4.0 voor het grootste deel, hoewel "voelde" events blijven frequent (M> M2.0). INGEOMINAS / IGN melden een toename van de inflatie van de vulkaan sinds maandag M5.9 aardbeving. De voorbereidingen voor een uitbarsting van onvoorziene omvang blijven.
INGEOMINAS heeft assortiment posten van seismische gegevens (van een van hun vulkanen), dus het vinden van geschikte seismogrammen van de activiteit is moeilijk. De beste die ik tot nu toe gelegen is vanaf Antisana vulkaan (Ecuador), sommige 165 mijl afstand. Dat vulkaan is seismisch "rustig" genoeg om te laten zien voor het grootste deel, alleen de Chiles-Cerro Negro seismische activiteit.

Bárðarbunga-update Oktober 22 15: 00 GMT
Van de Wetenschappelijke Adviesraad
- Wetenschappers in Holuhraun bevestigen dat de vulkaanuitbarsting nog steeds met dezelfde intensiteit als de laatste paar dagen. De lava rivier loopt van het noordelijke einde van de krater naar het oosten met grote kracht.
- Seismische activiteit in Tungnafellsjokull gletsjer was afgenomen, maar de activiteit in Bardarbunga blijft sterk. Op 8: 36 dinsdagochtend werd een M5,3 aardbeving gemeten in het noorden van Bardarbunga. In de afgelopen twee dagen tien andere aardbevingen groter dan M4,0 werden opgenomen in Bardarbunga en in totaal 31 aardbevingen groter dan M3,0.
- Kleinere aardbevingen worden gemeten in de dijk, de meeste van hen zijn in het gebied ten noorden van Dyngjujokull leidt tot de uitbarsting site in Holuhraun.
- De GPS station in het centrum van Bardarbunga blijkt dat de daling van de krater verder met gelijke snelheid als voorheen.
- GPS-metingen tonen kleine bewegingen. Geen grote veranderingen werden ontdekt.
- Geen verandering werd gedetecteerd in monitoring van de waterkwaliteit die niet verklaard kan worden door het veranderen van het weer.

Screen Shot op 2014 10-22-23.41.58


Bárðarbunga-update Oktober 21 15: 46 GMT
van geoloog in dienst
- Seismische activiteit in de Bárðarbunga systeem en vulkanische activiteit op de uitbarsting site in Holuhraun is vergelijkbaar geweest om de afgelopen dagen.
Tijdens de laatste 24 uur rond 70 aardbevingen zijn ontdekt rond de Bárðarbunga caldera, de sterkste was magnitude 5.3 op 08: 36 deze ochtend op de noordelijke rand.
- Het evenement werd voorafgegaan door een magnitude 4.7 in hetzelfde gebied op slechts twee minuten voor.
- Vier extra gebeurtenissen overschreden magnitude 4 sinds het laatste verslag van gisteren.
Aardbevingen in M4.0 de laatste 24 uur:
20 oktober M4.6 bij 13: 27
20 oktober M4.1 bij 13: 30,
20 oktober M4.7 bij 13: 31
20 oktober M4.6 bij 22: 18
21 oktober M 4.7 op 08: 34
21 oktober M 5.3 op 08: 36
12 gebeurtenissen waren in de range van grootte 3.0-3.9.
- De verzakking van de caldera blijft tegen vergelijkbare tarieven als de dagen ervoor,
- Geen voor de hand liggende stap in verzakkingen werd waargenomen voor de aardbeving M5.3 vanmorgen.
- Aardbeving tarieven in de dijk inbraak zijn vrij laag, rond 20 gebeurtenissen hebben in de laatste 24 uur gedetecteerd, de sterkste was magnitude 1.4 gisteren op 23: 31.
- Alle evenementen in de dijk waren gelegen tussen het noordelijke deel van Dyngjujökull en de uitbarsting site in Holuhraun.
- De uitbarsting blijft, zichtbaarheid op webcams werd vanmorgen beperkt als gevolg van weersomstandigheden.

Screen Shot op 2014 10-21-23.45.05

Nevado de Chiles- Cerro Negro de Maysquer Oktober 21 08: 15 GMT
INGEOMINAS heeft het alarmniveau van geel naar oranje verhoogd bij deze reeds lang sluimerende, twee vulkanen zoals seismische activiteit is gestegen (meer dan 1500 evenementen!) Over het afgelopen 24 uur (inclusief een magnitude M5.6 aardbeving).


Bárðarbunga-update Oktober 20 16: 30 GMT
Vanaf geoloog in dienst
- Seismische activiteit Bárðarbunga blijft hoog.
- Een aardbeving, M5.1 opgetreden bij 08: 54 vanmorgen in de noordelijke rand van de caldera.
- Sommige aardbevingen tussen 4 en 5 voorgedaan de laatste 24 uur.
- De uitbarsting plaats was zichtbaar op webcams in de nacht en deze morgen, maar op dit moment geen zicht is in het gebied en niets is te zien via webcams

Screen Shot op 2014 10-21-00.26.00


Vulkaan activiteit voor de week van oktober 8 - 14 oktober 2014

Screen Shot op 2014 10-16-23.44.18

Copahue | Centraal Chili-Argentinië grens
SERNAGEOMIN gemeld dat twee explosies van Copahue El Agrio Crater opgetreden bij 0752 en 1349 op 11 oktober en gegenereerd donkere grijze as pluimen die namen bij de meeste 3.6 km boven de krater. Enkele kleine explosies werden gedetecteerd na de tweede explosie. Incandescence in de nabijheid van de krater waargenomen nachts. Het waarschuwingsniveau is verhoogd naar Orange. Camera's in de buurt van de vulkaan opgenomen donkergrijze aspluimen oplopend tot een maximale hoogte van 1.9 km en driften 35 km ten NO van 12 oktober 2.2 km en drijven E op 13 oktober en 0.4 km en drijven E op 14 oktober. Kleine explosies bleef worden gedetecteerd.

Mayon | Luzon (Filipijnen)
PHIVOLCS meldde dat tijdens 8-12 oktober witte pluimen steeg van Mayon de krater en dreven NW, NE, ESE, SE, en SSW. Tijdens een overvliegen van Mayon op 12 oktober vulkanologen waargenomen een 350-meter lange lavastroom reizen op de SE flank, op de E kant van Bonga Gully. Het verslag wordt opgemerkt dat het kleine aantal vulkanische aardbevingen en rockfall signalen opgenomen tijdens de vorige paar dagen aangegeven langzame lava extrusie uit de krater en een traag bewegende lavastroom. De Alert Level bleef op 3 (op een 0 5-schaal).

Ontakesan | Honshu (Japan)
JMA gemeld dat tijdens 8-9 oktober as uitstoot van Ontakesan voortgezet. De pluim werd wit op 10 oktober, maar tijdens 10-14 oktober is de uitstoot van kleine hoeveelheden as kan hebben bevat. Tremor was beneden de detectielimieten tijdens 8-14 oktober. Een nieuwsbericht uit 12 oktober opgemerkt dat het aantal doden in de uitbarsting 27 september 56 had bereikt; zeven anderen werden nog vermist. De Alert Level bleef op 3 (op een schaal van 1-5).

Poas | Costa Rica
OVSICORI-UNA gemeld dat een sterke freatische uitbarsting van de hete meer van Poás werd opgenomen in 1745 op 8 oktober. Het evenement duurde een minuut en uitgeworpen materiaal over 250 m boven het oppervlak van het kratermeer's. De seismische gegevens blijkt dat het de meest energieke evenement tot nu toe in 2014.

Sinabung | Indonesië
De Darwin VAAC meldde dat een uitbarsting van de Sinabung, waargenomen in de webcam op 1248 op 8 oktober, genereerde een pyroclastische stroom. Een aswolk steeg tot een hoogte van 4.9 km (16,000 ft) boven zeeniveau (op basis van standpunten webcam en wind modellen) en dreef E. uitbarstingen geregistreerd bij 0636 en 1107 op 9 oktober gegenereerd as pluimen die steeg tot een hoogte van 6.1 km (20,000 ft) boven zeeniveau en dreven NE, op basis van standpunten webcam en wind modellen. Op 10 oktober satellietbeelden en de webcam ontdekt een aswolk drijven 55 km NO. Een aswolk drijven SW op een hoogte van 3 km (10,000 ft) boven zeeniveau werd opgenomen door de webcam op 11 oktober. Op 14 oktober werd een aswolk weer opgenomen door de webcam en steeg tot een hoogte van 4 km (13,000 ft) boven de zeespiegel en dreven SW.

Bárðarbunga-update Oktober 16 17: 30 GMT
Vanaf geoloog in dienst
- Tijdens de laatste 24 uur, hebben ongeveer 70 aardbevingen aangetroffen bij Bárðarbunga en een tiental in het noordelijke deel van de dijk. Dit is enigszins minder activiteit dan 24 uur eerder.
- Twee aardbevingen meer dan vijf in omvang vond plaats in de noordelijke rand van de caldera; een M5.4 op 11: 16 gisteren en een M5.0 in de vroege uren van de ochtend, op 03: 14 vandaag. Een aardbeving M4.2 opgetreden later vanochtend, op 09: 25, in een soortgelijke locatie.
- Opmerkingen van diepe bonkend geluid werden gisteren ontvangen terwijl de grote aardbeving, mogelijk als gevolg daarvan.
- Wetenschapper ging naar Askja gisteren maar vond geen tekenen van een rockfall, die de geluiden zouden kunnen hebben veroorzaakt. Misschien wel de geluiden waren van straalvliegtuigen, passeren op hetzelfde moment.

Screen Shot op 2014 10-16-23.33.47

Vandaag uitstekende LANDSAT 8 infrarood beeld van het lavaveld Holuhraun


Bárðarbunga-update Oktober 15 15: 23 GMT
Van de Wetenschappelijke Adviesraad
- Tijdens de laatste week blijft de uitbarsting bij een gelijkaardige intensiteit en met gelijkaardige lavastroom.
- Rond 130 aardbevingen zijn gemeten in Bardarbunga de afgelopen 24 uur, dat is een stijging van wat de norm in de afgelopen twee weken geweest.
- De GPS station in het centrum van Bardarbunga weer on-line.
- De verzakking van de caldera blijft met gelijke snelheid als voorheen, dat is 30-40 cm per dag. De bodemdaling is vooral in het noordoostelijke deel van de caldera. De verzakking van de caldera wordt geschat op 0,75 km3.
- 13 aardbevingen groter dan M3.0 werden geregistreerd in de afgelopen 48 uur in of rond de caldera. De grootste waren M4.8 op 18: 51 gisteren.
- Kleine seismische activiteit wordt nu waargenomen in het noordelijke deel van de dijk en rond de uitbarsting plaats.
- GPS-metingen tonen kleine bewegingen. Geen grote veranderingen werden ontdekt.
- Geen verandering werd gedetecteerd in monitoring van de waterkwaliteit die niet verklaard kan worden door het veranderen van het weer.
Drie scenario's worden beschouwd als het meest waarschijnlijk:
- De uitbarsting op Holuhraun daalt geleidelijk en verzakking van de Bardarbunga caldera stopt.
- Grootschalige verzakking van de caldera optreedt, verlengen of versterken van de uitbarsting op Holuhraun. In deze situatie, is het waarschijnlijk dat de uitbarstingen spleet zuiden zou verlengen onder Dyngjujokull, resulterend in een jokulhlaup en een as-producerende uitbarsting. Het is ook mogelijk dat eruptive spleten kunnen
ontwikkelen op een andere locatie onder de gletsjer.
- Grootschalige verzakking van de caldera optreedt, waardoor een uitbarsting aan de rand van de caldera. Zo'n uitbarsting smolt grote hoeveelheden ijs, waardoor een grote jokulhlaup, vergezeld as vallen.
- Andere scenario's kunnen niet worden uitgesloten.
Van de IJslandse Met Office:
De Aviation Colour Code voor Bardarbunga blijft op 'oranje'.

Screen Shot op 2014 10-15-23.25.05

Sunsidence van de Bardarbunga caladera (gemiddeld 30 naar cm per dag 40)

Screen Shot op 2014 10-15-23.46.24


Bárðarbunga-update Oktober 12 20: 54 GMT
Van geoloog in dienst
De uitbarsting: Webcams vertonen geen significante veranderingen in de uitbarsting.
Aardbevingen: Sinds 10: 00 GMT gisteren (zaterdag) twee aardbevingen dan magnitude 5 opgetreden in Bárðarbunga. De eerste M5.0 op 11: 30 gisteren en M5.2 op 08: 43 vanmorgen. Beide ontstaan ​​in de noordelijke rand van de Bárðarbunga caldera. Bovendien, vier aardbevingen dan magnitude 4 werden geregistreerd: Gisteren M4.7 op 19: 33, M4.1 op 01: 36 gisteravond, M4.0 op 03: 57 en M4.2 op 06: 20. Meer dan 100 bevingen zijn geregistreerd tijdens de afgelopen 24 uur in de caldera en ongeveer 25 in het noordelijke deel van de inbraak.
Gas vervuiling: Er waait vandaag (zondag) verwacht, zodat de verontreiniging wordt verwacht naar het zuiden en zuidwesten van de uitbarsting. Verontreinigde gebied wordt begrensd door Faxaflói in het westen en Myrdalur in het oosten en zal naar verwachting ten noorden van Hofsjökull breiden. Morgen (maandag) wind zal zuidelijke en de vervuiling zal het noorden gaan.

Screen Shot op 2014 10-12-22.57.24


Bárðarbunga-update Oktober 11 13: 27 GMT
Vanaf geoloog in dienst @ 10: UTC
Van nu af aan een wijziging wordt aangebracht in deze verslagen uit een geoscientist op plicht, en ze zullen dagelijks op ongeveer 10 worden gepubliceerd: 00 UTC. Dit kan worden gewijzigd als de uitbarsting aanzienlijk verandert.
- De uitbarsting gaat verder met dezelfde lavastroom tempo als in de afgelopen weken.
Aardbevingen is vergelijkbaar met de vorige dagen:
- Er is een lage activiteit in de dijk inbraak. Rond 20 aardbevingen hebben plaatsgevonden tijdens de laatste 24 uur, allemaal binnen magnitude 1.5 en in het noordelijke deel van de inbraak tussen de uitbarsting plaats en in het zuiden een paar kilometer onder Dyngjujökull gletsjer.
- Over 80 aardbevingen werden gedetecteerd op de caldera rand van Bárðarbunga. De grootste aardbevingen waren op 11: 26 en 23: 51 gisteren, zowel van grootte 4.8. Aardbevingen van magnitude 4.7 en 4.5 ook voorgedaan en zeven tussen 3.0 en 3.9. De meeste activiteit was op de noordelijke rand van de caldera.
GPS (Geen significante wijzigingen):
- Kleine bewegingen van GPS-stations in het gebied.
- Verzakking van de caldera voortdurende bij gelijke snelheid.
Water monitoring: Geen wijzigingen.
Gas prognose (laatste prognose 09: 32 UTC):
- Vandaag (zaterdag) en morgen (zondag): Er waait wordt verwacht dat met de mogelijkheid van gas vervuiling ten zuiden en zuidwesten van de uitbarsting plaats in een gebied van Hellisheiði in het westen tot Hornafjordur in het oosten.

Vulkaan activiteit voor de week van oktober 1 - 7 oktober 2014

Screen Shot op 2014 10-11-15.15.14

Bardarbunga IJsland
Zie onze eigen updates op deze pagina

Copahue | Centraal Chili-Argentinië grens
Het Buenos Aires VAAC gemeld dat tijdens 6-7 oktober diffuse stoom-en gas-emissies van Copahue gedetecteerd in satellietbeelden bevatte een kleine hoeveelheid as. De webcam is gebleken dat de emissie bron was in de buurt van de top.

Lewotobi | Eiland Flores (Indonesië)
Gebaseerd op de analyse van satellietbeelden en windgegevens, de Darwin VAAC gemeld dat op 6 oktober een smalle, lage aswolk uit Lewotobi steeg tot een hoogte van 3 km (10,000 ft) boven de zeespiegel en dreef 185 km WNW.

Mayon | Luzon (Filipijnen)
PHIVOLCS gemeld dat tijdens 1-7 oktober het seismisch netwerk op Mayon opgenomen 0-7 rockfall gebeurtenissen per dag. Witte stoom pluimen dreef SSE, ESE en NW. Alert Level bleef op 3 (op een 0 5-schaal).

Ontakesan | Honshu (Japan)
JMA gemeld dat ash emissies van Ontakesan waarschijnlijk tijdens 1-7 oktober voortgezet. De pluim hoogte kon niet worden vastgesteld als gevolg van slecht zicht, hoewel op 7 oktober waarnemers opgemerkt dat de rookpluim steeg 300 m boven de kraterrand en dreef E. Seismische niveau schommelde; tremor nog steeds worden gedetecteerd. Een nieuwsbericht uit 8 oktober opgemerkt dat het aantal doden in de uitbarsting 27 september 55 had bereikt; negen werden nog vermist. De Alert Level bleef op 3 (op een schaal van 1-5).

Sheveluch | Centrale Kamchatka (Rusland)
KVERT gemeld dat tijdens 26 september-3 oktober lava-dome extrusie op Sheveluch's N flank werd vergezeld door ash explosies, gloeien, heet lawines, en fumarolische activiteit. Satellietbeelden ontdekt een thermische afwijking boven de koepel tijdens 27-29 september en 2 oktober. Twee explosies op 2 oktober gegenereerd as pluimen die steeg tot een hoogte van 4 km (13,100 ft) boven de zeespiegel en dreef 220 km WSW. De Aviation Color Code bleef bij Orange.

Sinabung | Indonesië
Op basis van rapporten van PVMBG, BNPB gemeld vier uitbarstingen van Sinabung op 5 oktober. De eerste vond plaats in 0146, en produceerde een pyroclastische stroom die reisde 4.5 km S en een aswolk die steeg 2 km. De volgende drie evenementen, op 0638, 0736 en 0753, alle gegenereerde pyroclastische stromen die reisde 2.5-4.5 km S. De vierde gebeurtenis produceerde ook een aswolk die steeg 3 km. Een nieuwsartikel verklaard dat pyroclastische stromen van een vijfde evenement op 0900 kleiner waren, maar reisde weer 4.5 km na een zesde evenement in 1200.
Volgens de Darwin VAAC een low-level uitbarsting opgetekend door de PVMBG webcam genereerde een pyroclastische stroom op 6 oktober; een deel van de as steeg hoger en dreef E. The Jakarta MWO opgemerkt dat een aswolk steeg tot een hoogte van 5.2 km (17,000 ft) boven de zeespiegel en dreef S op 7 oktober. Bewolking verhinderde satellietwaarnemingen. Een nieuwsartikel geplaatst op 8 oktober opgemerkt dat uitbarstingen in de afgelopen vier dagen geleid tot enkele evacuaties.


Bárðarbunga-update Oktober 10 15: 54 GMT
Van de Wetenschappelijke Adviesraad
Tijdens vorige week blijft de uitbarsting bij een soortgelijke intensiteit en met gelijkaardige lavastroom als voorgaande weken.
- De verzakking van de Bardarbunga caldera blijft met gelijke snelheid.
- 13 aardbevingen groter dan M3.0 werden geregistreerd sinds het middaguur op woensdag in of rond de caldera. De grootste die waren M5.2 op 15: 24 op woensdag en op 21: 22 gisteravond.
- Zeer weinig seismische activiteit wordt nu waargenomen in het noordelijke deel van de dijk en rond de uitbarsting plaats.
- GPS-metingen tonen kleine bewegingen. Geen grote veranderingen werden ontdekt.
- Geen verandering werd gedetecteerd in monitoring van de waterkwaliteit die niet verklaard kan worden door het veranderen van het weer.
Drie scenario's worden beschouwd als het meest waarschijnlijk:
- De uitbarsting op Holuhraun daalt geleidelijk en verzakking van de Bardarbunga caldera stopt.
- Grootschalige verzakking van de caldera optreedt, verlengen of versterken van de uitbarsting op Holuhraun. In deze situatie, is het waarschijnlijk dat de uitbarstingen spleet zuiden zou verlengen onder Dyngjujokull, resulterend in een jokulhlaup en een as-producerende uitbarsting. Het is ook mogelijk dat uitbarstingen scheuren in een andere locatie onder de gletsjer kunnen ontwikkelen.
- Grootschalige verzakking van de caldera optreedt, waardoor een uitbarsting aan de rand van de caldera. Zo'n uitbarsting smolt grote hoeveelheden ijs, waardoor een grote jokulhlaup, vergezeld as vallen.
Andere scenario's kunnen niet worden uitgesloten.
Van de IJslandse Met Office:
- De Luchtvaart Colour Code voor Bardarbunga blijft op 'oranje'.
De volgende vergadering van de Wetenschappelijke Adviesraad zal op maandag 13 oktober worden gehouden.

Screen Shot op 2014 10-10-17.55.34Hieronder een fijne time lapse-sequentie van het Bardarbunga webcam

Sinabung, Sumatra, Indonesië Oktober 10


Kilauea (Hawaï)-update Oktober 9 21: 17 GMT
De juni 27 lavastroom zet haar mars naar Hilo, bewegen bijna 200 voeten sinds woensdag.
Een overvliegen donderdagochtend bleek dat de stroom voorzijde blijft actief en heeft geavanceerde sommige 65 yards sinds woensdag, ambtenaren Civil Defense gezegd. De smalle stroom voorzijde wordt noordoosten beweegt langs de boomgrens en kan beginnen te betreden van lichtere vegetatie.
Tijdens de afgelopen week, heeft de lava geavanceerde ongeveer 130 meter per dag, volgens de Hawaïaanse Volcano Observatory. In dit tempo zou de lavastroom APAA Straat bereiken in ongeveer 14 dagen. De stroom is momenteel 0.9 mijl van APAA Straat en 1.6 mijl van Pahoa Village Road.
Het branden Activiteit produceert een aanzienlijke hoeveelheid rook resulteert in matige tot rook omstandigheden. Een lichte passaatwind waait uit het noordoosten.
Lees het volledige artikel hier

Bárðarbunga-update Oktober 9 18: 03 GMT
Is dit niet een geweldige foto?

Bárðarbunga-update Oktober 9 08: 41 GMT
Kaart van nieuwe Holuhraun lava veld toont het is ~ 55 km2 nu. Ruwe schatting van het volume ~ 0.77 km3

Screen Shot op 2014 10-09-12.58.04 Screen Shot op 2014 10-09-12.59.29


Mount Ontake vulkaan (Japan) dodelijke uitbarsting Oktober 8
Dodental bereikt 55
Japanse reddingswerkers hebben een ander lichaam op de berg Ontake ontdekt in Japan, waardoor het totale dodental van de vulkaanuitbarsting op 55 met negen mensen nog steeds vermist, Japanse persbureau Kyodo meldde woensdag.
De zoekactie hervat voor de eerste keer in drie dagen sinds de uitbarsting van de 3,067-meter (10,062-foot) vulkaan, volgens Kyodo. Zoek activiteiten werden opgeschort op oktober 5 temidden prognoses van een zware tyfoon, Phanfone, naar het getroffen gebied. (Source RIA Novosti)

Stoom pluim van Ontake vulkaan 3 dagen na de eerste dodelijke uitbarsting als gefotografeerd vanuit een plek satelliet - Bronvermelding CNES

Stoom pluim van Ontake vulkaan 3 dagen na de eerste dodelijke uitbarsting als gefotografeerd vanuit een plek satelliet - Bronvermelding CNES

Bárðarbunga-update Oktober 8 08: 41 GMT
Van de geoloog in dienst deze morgen
- Tien aardbevingen hebben plaatsgevonden in het noordwestelijke deel van de Vatnajökull sinds middernacht en bijna 30 sinds 19: 00 gisteren avond, de meeste van hen in Bárðarbunga.
- De grootste aardbeving sinds 19: 00 gisteren was M3.9 op 03: 37.
- Het is bewolkt in het gebied en de uitbarsting is niet gezien in webcams sinds 01: 00. Op dat moment zag het er hetzelfde als de laatste dagen.

Screen Shot op 2014 10-08-10.43.05

Nieuw-Zeeland aardbeving in diepe boringen project aan de gang (Oktober 8)
Een diep boren project in een van 's werelds meest gevaarlijke aardbeving fouten is nu aan de gang op de Nieuw-Zeelandse Zuidereiland.
Wetenschappers uit de hele wereld hebben zich verzameld op de boorlocatie buurt Whataroa, ten noorden van Franz Josef Glacier, voor de zeldzame gelegenheid om de innerlijke werking van de Alpine Fault glimp. De fout-eiland verspreid ontketent een grote aardbeving elke twee tot vier eeuwen, met de gemiddelde tijd tussen temblors ongeveer 330 jaar. De meest recente aardbeving in 1717, was een geschatte magnitude 8.1.
Lees het volledige artikel hier

Voorbeeld van een boorinstallatie - met dank Bauer.de

Voorbeeld van een boorinstallatie - met dank Bauer.de


Kilauea (Hawaï)-update Oktober 7 12: 33 GMT
Vreselijke tijden voor huiseigenaren in een buitenwijk van Volcano, Hawaï, Hawaii
Als de lava zou verder op de ingeslagen weg dan de afgelopen weken en met dezelfde snelheid dan vandaag, zal het hun huizen vernietigen in ongeveer 16 dagen !!
Ambtenaren Civil Defense, in samenwerking met de Federal Aviation Administration, hebben het luchtruim boven de voorste rand van de stroming in reactie op de toename van het verkeer van toeristen en de media-personeel beperkt.
Officiële USGS rapport op basis van gisteren overvliegen data:
De juni 27th stroom blijft actief, met een smalle stroom over 115 m (230 ft) breed bewegende downslope ongeveer 120 m / dag (390 ft / dag) sinds oktober 3. De voorrand van de stroom is 1.9 km (1.2 km) upslope van Apa`a St. langs de steilste afdaling pad en 1.7 km (1.1 km) upslope van Apa`a St. langs een rechte lijn. Tegen de gemiddelde koers van de vooruitgang van de 120 m / dag, zou de lava Apa`a St. bereiken in ongeveer 16 dagen. Het voorschot tarief van de in juni 27th doorstroming aanzienlijk varieerde gedurende de afgelopen maand, wat betekent dat deze projectie is aan verandering onderhevig. Onze volgende overvliegen is gepland voor woensdag, oktober 8. Pahoa stad is in de Puna van de Provincie van Hawai `.
[Lavastroom]
- De in juni 27th lavastroom bleef noordoosten vooruit sinds oktober 3 op ongeveer 120 m / dag (390 ft / dag). De leading edge is nu ongeveer 1.7 km (1.1 km) lineaire
- De in juni 27th lavastroom uit de Pu'u 'O'o actief is, en lava wordt geleverd aan de stroom voor, die langzaam vordert downslope naar Hilo.

Foto met dank Hawaiitribune-herald.com

Foto met dank Hawaiitribune-herald.com

Bárðarbunga-update Oktober 7 10: 51 GMT
Update 10: 54 UTC: Hun was een sterke M5.5 op een diepte van 7.5 km aan de rand van de krater Bardarbunga! (Grootste kogel in de onderstaande kaart)
Vanaf geoloog in dienst deze morgen
- Sinds 19: 00 gisteren bijna 30 aardbevingen hebben plaatsgevonden in Bárðarbunga, daarvan meer dan 15 sinds middernacht. Drie waren groter dan M4:
00: 33 M4.5
03: 52 M5.0
06: 07 M4.0
Op 22: 00 gisteravond een aardbeving, M3.8 opgetreden.
- Zeer weinig aardbevingen waren gevestigd in de dijk. De grootste, M2.7, traden op 19: 29 gisteravond.
- Sterke wind was in het gebied en dat kan het aantal kleine evenementen zijn toegenomen. Later in de nacht de wind is going down.
- De uitbarsting kan niet worden gezien door middel van webcams. Slechts voor een korte tijd in de nacht het zou kunnen worden gezien en keek vergelijkbaar als laatste dagen.

Screen Shot op 2014 10-07-12.56.10

Hoe groter kogel aan de Zuid-Oost, aan de rand van de Caldera rand is de aardbeving M5.5