Dodelijke aardbeving in de buurt van Nawabshah, Pakistan - Minstens 3 mensen gedood en gewond 70

Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.
-

bijwerken : Deze video van Dunyanews.tv geeft wat meer achtergrondmateriaal van de aardbeving

bijwerken : Wij hebben helaas geen haardmechanisme van deze aardbeving, die het type van de aardbeving met meer zekerheid zou kunnen verklaren. De tektonische platen interactie is te zien op de kaart hieronder. De rode stip geeft het epicentrum. Het merendeel van de aardbevingen in de grotere epicentrum gebied vertonen Thrust aardbeving (intraplaat Indo-Australische plaat). In de buurt van de belangrijkste breuklijn aardbevingen hebben de neiging om strike slip aardbevingen (tweede kaart hoffelijkheid EMSC) zijn.

Screen Shot op 2014 05-09-11.14.36

Screen Shot op 2014 05-09-11.33.23

bijwerken : De serie is gestart op mei 8 UTC-tijd. De belangrijkste reden voor de schade moet worden gevonden in het type aardbeving (een zeer ondiepe aardbeving - 15 km-diepte) en de vruchtbare vallei met een dikke laag sediment in deze verder woestijnachtige omgeving.

Screen Shot op 2014 05-09-10.44.53

Een serie van drie matige aardbevingen en verscheidene naschokken getroffen zuidelijke Pakistan tussen 3: 55 und 4: 50 lokale tijd. Volgens lokale bronnen, de sterkste aardbeving bereikte Magnitude 5.0. (USGS zegt nochtans de bevingen waren niet stroger dan M 4.6)
De epicentra bevonden zich in een zeer dichtbevolkt deel van de Indus-vallei, vlak bij Nawabshah.

Bronvermelding en auteursrecht dunyanews.tv

Bronvermelding en auteursrecht dunyanews.tv

Volgens Pakistaanse pers de aardbevingen veroorzaakt zware schade in Nawabshah en de omliggende gebieden. De daken en gevels van enkele huizen ingestort. Minstens 2 mensen werden er gedood en meer dan 70 anderen raakten gewond. 5 blessures zijn in zeer kritieke, levensbedreigende omstandigheden. Verwacht wordt dat het ongeval nummer zal stijgen.

Pakistan

12km (7mi) SE van Daur, Pakistan
13km N (8mi) van Nawabshah, Pakistan
27km (17mi) NNO van Sakrand, Pakistan
35km (22mi) NW van Shahpur Chakar, Pakistan
907km (564mi) S van Kabul, Afghanistan

Belangrijkste aardbevingsgegevens:

Magnitude: 4.7

Lokale tijd (conversie alleen hieronder land): 2014-05-09 04: 50: 12

GMT / UTC tijd: 2014-05-08 23: 50: 12

Diepte (het hypocentrum): 10 km

Diepte en Magnitude updates in de lijst hieronder.

Deel Uw aardbevingservaring (ik heb het gevoeld) met onze lezers.
Klik op de "Ik voelde het"Knop achter de overeenkomstige aardbeving. Uw aardbeving ervaring is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de mensen in het gebied, evenals onze wereldwijde lezerspubliek.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Pakistan Mei 08 23: 50 4.6 10 MAP
GEOFON Pakistan Mei 08 23: 50 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Nawabshah, Pakistan - Deze aardbeving veroorzaakte ernstige schade en 3 mensen gedood en 70 mensen gewond.
 • Mehran Universiteit Residential kolonie - Ons eigendom is niet vernietigd, maar tegen ons bed veel geschud en hoorden we een heel hard geluid v voelde dit voor weinig geluid en lucht kreeg rood. na 10 minuten was het weer groot schudden ons hele huis Shaked
 • Nawabshah - Het was de nacht van 8th kan 2014 op ongeveer 23.50. Ik voel me sterk schudden strock ontwaakte ik plotseling op hetzelfde moment luister ik huilen van kinderen en vrouw huis is dansen naar links, rechts, omhoog en omlaag met vonken gezonde lucht was stoffig, rood, hemel elektrische werden vonken. over 6 naschokken tot namaz Fajar. ik denk en voel onze God is boos op de houding van moslims woon van Nawabshah gevolg van onrecht, cruption, reliagious, languastic, en vele andere poulatical ethische en karokari hrasment.Musl
 • USGS Daur, Pakistan Mei 08 23: 50 4.6 15 MAP
  GEOFON Pakistan Mei 08 23: 07 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Nawabshah, Pakistan Mei 08 23: 07 4.3 15 MAP
 • Nawabshah - Geen schade in beton of cement gepleisterde muren, maar de schade is te zien in de modder gepleisterde muren. ER: dit zijn inderdaad de meest kwetsbaren - Altijd hetzelfde, overal in de wereld! Bedankt voor ons te vertellen
 • EMSC Pakistan Mei 08 23: 07 4.4 10 MAP
  USGS Daur, Pakistan Mei 08 22: 51 4.5 14 MAP Ik voelde het INFO


  REAL TIME AARDBEVING navigeren - WORLD - REGIO - LANDEN - STAAT

  Onze Fast aardbeving en tsunami Twitter accounts : M4 + - ALLE - M5 + - M6 + - CHILI - CANADA - BRITISH COLUMBIA - CALIFORNIA - OREGON - WASHINGTON - HAWAII - TEXAS - OKLAHOMA


  Andere oudere aardbevingen in het grotere gebied rondom het epicentrum (sinds 1900)

  Sterkste aardbevingen binnen een 150 km straal van deze aardbeving (max. 60)

  Upload uw aardbeving foto's en video's KLIK HIER OM STUUR ONS UW FOTO'S EN VIDEO.

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Leefomgeving :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Leefomgeving :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Leefomgeving : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X