Wereldwijd hebben vulkaan en de aardbeving nieuws - Archief oktober 28 tot december 12, 2013

Dit is een gearchiveerd onderdeel van onze dagelijkse vulkaan Activiteitenverslag.
Klik hier om de laatste deel van ons verslag te lezen


-

Dit rapport is samengesteld uit vele informatiebronnen door Armand Vervaeck, Jens Skapski en Rodger Wilson


Enorme aardbevingen 'ontbreken' van dossiers (December 12, 2013)

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle aardbevingen van meer dan 8.5 in omvang die treffer in de 19th eeuw ontbreken van gegevens. Wetenschappers zijn het scannen van historische documenten voor de verloren bevingen. De bevindingen worden gepresenteerd op de American Geophysical Union Fall bijeenkomst in San Francisco. Dr Susan Hough van de US Geological Survey zei: "Als je probeert om een ​​statistisch geval er te weinig aardbevingen in de 19th eeuw te maken."
Lees het volledige artikel van de BBC hier

Screen Shot op 2013 12-12-12.43.47


Decoderen van de bron van de 2011 Japan tsunami (December 11, 2013)
In de krachtige aardbeving bij Japan in 2011, de grootte van de vernietigende tsunami voortgebracht gevangen wetenschappers verrast. Maar ze leerde al snel waarom de golven waren zo groot: metingen toonden aan dat een deel van de zeebodem langs de schuld verplaatst zoveel 50 meter, of 55 yards, in het oosten, het verplaatsen van een enorme hoeveelheid water.
Dat de mate van beweging, de grootste ooit gemeten voor een aardbeving, verraste de wetenschappers, ook. De beving vond plaats in een subductie zone, waar een van tektonische platen van de aarde duikt onder de andere. Men dacht dat de grootste slip zou optreden op grotere diepte, en dat de ondiepere delen van de storing, dichter bij de zeebodem, zou minder bewegen.
Lees het volledige "New York Times" artikel hier


Een mooie nieuwe Etna paroxysm gisteren (December 3, 2013)


Nieuwe Japanse eiland (December 3, 2013)
Lezer Annette Schoerner commentaar:
Zoals gemeld in de Japanse media, de nieuwe vulkaan eiland in de buurt van Ogasawara Nishinojima is hier te blijven. In deze video van december 2, genomen uit een kustwacht heli, zo wordt gezegd, dat het al is uitgegroeid tot de grootte 2.5 van haar eerste ontdekking op november 21, vooral in het oosten. Activiteit is nog steeds gaande, rook (gisteren was het groenwitte) stijgt tot 2000 m en lavastromen zou kunnen worden gezien. Als het eiland blijft groeien, is de verwachting om te fuseren met Nishinojima.

Klik op deze afbeelding om te worden gekoppeld aan de Yahoo Japan Video pagina

Klik op deze afbeelding om te worden gekoppeld aan de Yahoo Japan Video pagina

Afbeelding afkomstig vulkan.li

Het nieuwe eiland in actie - Met dank vulkan.li


Rodger Wilson rapportage uit Midden-Amerika, waar hij nu werkt (Nov.30, 2013)
Toegenomen en nu gestaag verhoogde vulkanische tremor bij Fuego vulkaan (Guatemala) (station FG3), een aardbeving zwerm gisteren bij Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ), en een nieuwe uitbarsting van activiteit op Reventador vulkaan (Ecuador) (station CONE) tijdens de laatste dag.


Ervaar het schudden in de buurt van het epicentrum van een zeer sterke aardbeving
Zeer weinig camera's ooit zijn opgenomen het schudden in plaatsen die echt extreme grond moties ervaren (de getoonde worden meestal geregistreerd door camera's een paar honderd kilometer van het epicentrum beelden). Een van de beste video's van de sterke (verwoestende) beweging werd opgenomen tijdens de aardbeving 1995 Kobe (Magnitude 6.9), waarin een slapende Japanse beambte wordt gewekt en vervolgens achtervolgd door de kamer door meubilair. Laten we hopen dat je nooit hoeft te ervaren, maar in het geval dient u: bereid


@ JohnSeach meldt via Twitter vandaag
- 7 km lange lavastroom op Kilauea vulkaan, Hawaii. Actieve lava meer in top krater.


@ JohnSeach meldt via Twitter een beetje eerder (november 26 11: 07 UTC) :
- Sinabung vulkaan, Sumatra, Indonesië. Continue ash emissies naar ft 18,000 -. Aviation Code Red.

Image Twitter

Twitter image @ JohnSeach


Sicilië - Etna, november 23 - wonen in de buurt van een vulkaan = soms speciale regendruppels!

Bronvermelding: Philip Roose livng in Catania, Sicilië

Bronvermelding: Philip Roose livng in Catania, Sicilië


Nieuwe eilanden in Pakistan (als gevolg van de zware aardbeving) verdween winst in de oceaan !
Eerder wetenschappers hebben gemeld dat de eilanden waren eigenlijk "Moddervulkanen"(Zoals we beschreven in onze diepgaande aardbeving voorwerp) en opnieuw zou verdwijnen in de wateren, maar we (ER) zijn verbaasd dat het proces niet zo snel gebeuren. Hetzelfde gebeurde na een zware aardbeving kort na de tweede wereld oorlog maar er waren geen records op het moment over de tijd dat het weer ging onder water.
Het nieuwe eiland trok veel toeristen en vissers hun boten ingehuurd om toeristen voor een hoop geld. Deze lucratieve business is nu afgelopen.
Uittreksel van het artikel waarin het evenement:
"Het eiland bleek een halve mijl uit de havenstad Gwadar enkele uren na een magnitude 7.7 aardbeving interieur Pakistan september 24, Voice of America meldde. Het epicentrum van de beving was in Baluchistan, ongeveer 250 mijl uit de kust. De eerste berichten uit wetenschappers zeiden het eiland was ongeveer 60 voet boven de zeespiegel, ongeveer 500 voet lang en 600 voet breed.
Abdul Rahim, een bioloog met World Wide Fund Pakistan, omschreven oppervlak van het eiland als "meestal modderig" en bedekt met grote rotsen en stenen. Het eiland is begonnen te verdwijnen en is nu ongeveer 10 voeten onder water "en het proces is aan de gang," zei hij.
Lees het volledige artikel hier

Screen Shot op 2013 11-24-13.59.39
Screen Shot op 2013 11-24-14.01.07
Screen Shot op 2013 11-24-14.02.22


Etna uitbarsting video van november 23 2013


Nieuwe Volcano Island in Japan
Een vulkaanuitbarsting heeft een nieuw eiland ontstaan ​​in de zeeën 620 mijl ten zuiden van Tokio
Beelden toonden wolken van zware rook, golvende stoom en water roiling over de nieuw gevormde krater. De nieuw gevormde land is voor de kust van Nishinoshima, een klein, onbewoond eiland in de Ogasawara keten. Embedded video courtesy BBC


Rodger Wilson vulkaan overzicht van november 15
Niet zeker als je in de buurt van het internet op dit moment, ... maar voor het geval!

Interne activiteit wordt langzaam wegebben binnen Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF) als het blijft wind-down van een periode van uitbarstingen die uitgerekt door deze afgelopen zomer.

Seismische activiteit blijft verhoogd langs een zone van Noordwest-trending, en-echelon fouten die zich uitstrekt van Mount Hood vulkaan (OR) via Mount Saint Helens (WA). Een vergelijkbare trend is zichtbaar net ten zuiden en ten westen van Mount Rainier vulkaan (WA). Een uitbarsting fo seismische activiteit vond plaats 's nachts onder de zuidoostelijke flank van Newberry vulkaan (OR) eventueel langs een soortgelijke noordwesten trending breukzone die de vulkaan doorsnijdt.

Popocatepetl vulkaan (Mexico) blijft (meestal) intern actief. Uitwasemingen van gas en wat as zijn stabiel gebleven op de vulkaan, gemiddeld ongeveer twee events per uur in de afgelopen weken.

popo1115132

Terwijl de vulkanische tremor gaat onverminderd op Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG), niveaus van seismische / eruptieve (?) activiteit lijkt te zijn afgenomen, zowel op fuego (Station FG3) en Santa Maria (Station STG3) vulkanen in de afgelopen paar dagen.

Vulkanische tremor blijft wankel op Masaya vulkaan (Nicaragua) (station MASN).

Een korte episode van vulkanische tremor sloeg San Miguel vulkaan (El Salvador) (station VSM) laat gisteren. Anders ... de vulkaan vertoont de '' normale 'hoog niveau van vulkanische aardbevingen.

Het tempo van de seismische activiteit in Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) gestegen is (weer) sinds gisteren.

Talloze kleine vulkanische aardbevingen blijven beïnvloeden Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ).

Seismische activiteit is vreemd stil gevallen op Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station RETU) 's nachts (vulkanische "plankenkoorts" omdat Armand is er om de activiteit te kijken?). Niet zo voor Reventador vulkaan (station CONE).
Armand: Helaas Tungurahua werd alleen verborgen in de wolken en NO explosie was in de tijd dat ik doorbrengen in Banos en in de buurt van de vulkaan horen. De foto hieronder is een van de weinige momenten van de velg zichtbaar werd. De dag voordat we zagen een kleine explosie tijdens het rijden op de Avenue van de Vulkanen. Sterk genoeg hoewel een grote aswolk te creëren tegen de toen nog blauwe lucht.

Tungurahua vulkaan op woensdagmiddag

Tungurahua vulkaan op woensdagmiddag


Rodger Wilson vulkaan overzicht van november 11
Voorwaarden zijn bezadigde bleef op bijna alle vulkanen we waken over de afgelopen week, ... sparen voor de Guatemalteekse vulkanen.

Interne gerommel in de vorm van kleine vulkanische aardbevingen blijft zonder uiterlijk zichtbaar activiteit op Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF) vandaag.

Low-level seismische activiteit van invloed op de "South Moat" van Long Valley Caldera (CA) (station MLC).

Een belangrijke aardbeving zwerm voorgedaan Popocatepetl vulkaan (Mexico) vorige week, al is er geen verandering in relatief lage niveau eruptieve activiteit bij de vulkaan.

Bij de Guatemalteekse vulkanen, ... eentonig vulkanische tremor blijft bij Pacaya vulkaan (station PCG). De tremor geeft gas streaming, die bijna continu strombolian activiteit binnen stuwt MacKenney Krater. Talrijke vulkanische aardbevingen, met af en toe kleine explosies en uitstoot tremor (begeleidende lava extrusie) blijven bij de SANTIAGUITO Dome Complex (Santa Maria volcano) (station STG3), en periodes van tremor hebben recentelijk toegenomen in frequentie en duur op fuego vulkaan (FG3) die ook uitzenden lava.

In Nicaragua, ... vulkanische tremor is onlangs wankele geworden (periodiek toe in amplitude) op Masaya vulkaan (station MASN).

Interne activiteit is veranderd (toegenomen) onlangs in Turrialba (Station VTUC) en Poas (Station POA2) vulkanen (Costa Rica). Op Turrialba, kleine vulkanische aardbevingen in aantal toegenomen eind vorige week, hoewel hun frequentie nu lijkt af te nemen. Vulkanische / hydrothermale tremor is toegenomen in amplitude bij Poas vulkaan in de afgelopen 24 uur.

Kleine aardbevingen, vergezeld van een betere (?) Gas emissie, blijft bij Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ), en de vulkaan-tektonische aardbevingen zijn toegenomen (met inbegrip van een "gevoel" aardbeving van gisteren) op Galeras vulkaan.

Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station RETU) blijft "tuffen" en murmer intern (met afnemende kracht), terwijl in het noordoosten, Reventador vulkaan (station CONE) heeft fitfully geproduceerd kleine aswolken in de afgelopen week.

Heb je enig directe observaties voor ons Armand?
Armand: Ik ben vandaag op een altititude van 3500 meter slechts een paar km van de Cotopaxi vulkaan. Cotopaxi was het grootste deel van de dag, omringd door dikke wolken, maar gelukkig is de hemel geopend voor enkele minuten en een grote sneeuw bedekte (in feite gletsjers) vulkaan toonde zich.
Morgen gaan we naar Banos en de actieve (hoewel verminderd) Tungurahua vulkaan.


De reden waarom dit verslag werd onderbroken was dat Armand op reis was de Galapagos eilanden met slechts een slechte internet verbinding op het schip. Nu terug in Quito met een paar vulkanen komen op. Het weer ouitlook is niet zo veelbelovend voor Tungurahua helaas maar laat vingers kruis

Rodger Wilson vulkaan overzicht van november 5
Seismische activiteit blijft worden verhoogd in het midden en diepe korst (12-15 + km) rond Mount Saint Helens vulkaan (Cascade arc) (USA). We hebben de activiteit er sinds minstens afgelopen voorjaar waargenomen. Interpreteer ik de activiteit om het resultaat van diepe magma injectie (als gevolg van de gebeurtenissen wordt ruimtelijk verband met de vulkaan en dat seismische lokaal tot koepel complex is sindsdien verhoogd gedurende de afgelopen maanden. Injection is waarschijnlijk gecentreerd te diep om duidelijk worden gedetecteerd door GPS en andere deformatiemetingen). De activiteit heeft enkele nut, dat deze kan "ga naar" een vulkaan dat moet worden wat nader bekeken, maar diep magma ongetwijfeld injectie plaatsvindt bij alle actieve vulkanen van tijd tot tijd (zonder daaropvolgende uitbarsting), is het van beperkt nut als "predictor". Maar. voordat je 'gooit het kind met het badwater ", zie mijn bijdrage voor Cumbal vulkaan hieronder.

1626_cumbal_20131103

Vulkanische tremor op Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG) heeft een regelmatig ritme gehandhaafd door middel van dit najaar, bij sub-continue strombolian explosieve activiteit op een nieuwe sintelkegel binnen de Mackenney Krater. Vulkanische tremor (een deel van het blijkbaar harmonische in de natuur) heeft frequent gebleven (samen met korte explosies) bij fuego vulkaan (station FG3). De meest interessante activiteit is geweest op Santa Maria vulkaan (station STG3), waar meer dan de afgelopen maand inter-uitbarstingen seismische activiteit is geweest op het hoogste niveau die ik heb gezien sinds ik kijken Santa Maria.

Fuego_20131105

Talloze kleine seismische gebeurtenissen (en soms tremor) weer van invloed Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) zonder duidelijke uiterlijke effect.

De Colombiaanse vulkaan Nevado del Ruiz, Cumbal en Galeras hebben aangetoond dat een aantal "umph" de afgelopen dagen. Een zwerm van meer dan 70 kleine gebeurtenissen in Cumbal vulkaan (station MEVZ) op 03 november en kleine evenementen blijven frequent op de vulkaan. Onderbrekingen in de wolken op Cumbal hebben aanhoudende perioden van sterkere (?) Ontgassing op de vulkaan onthuld. Seismische weg van Cumbal goede (maar ruimtelijk-gerelateerd aan vergelijkbaar met die op de berg Saint Helens) blijft ook. "Ik voelde me" aardbevingen voorgedaan overnachting in beide Galeras (station CUVZ) en Nevado del Ruiz (station OLLZ) vulkanen. De omvang M3.5 evenement op Nevado del Ruiz maakte deel uit van een grotere aardbeving zwerm die nog steeds tegen een gereduceerd niveau van de vulkaan.

Laagfrequent (vulkanische) en enkele kleine explosie aardbevingen nog op seismogrammen moest boeken Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu), hoewel de activiteit bij de vulkaan blijft een langzame daling. Anderzijds, Reventador vulkaan (station CONE) lijkt te "revving-up" weer na het nemen van een korte onderbreking van de activiteit vorige week.


Rodger Wilson vulkaan overzicht van oktober 28
Meestal rustig, of in ieder geval de status quo voor de vulkanen kijken we de afgelopen paar dagen.

Van de nieuwe activiteit, is sterker afblazen van stoom en ogenschijnlijk niet-juveniele as verdwenen bij Zuphenovsky vulkaan (Kamchatka schiereiland) na een flinke freatische uitbarsting op de vulkaan afgelopen donderdag. De vraag is, waarom heeft de Zuphenovsky hydrothermale systeem brand-off op dit moment?

Volcan-Zhupanovsky-26-octobre-2013

Een keurige optreden tijdens de zaterdag (?) Paroxysm op Etna (Italië), het noordoosten Crater (grotendeels actief sinds de late 1990's) ontketende een donkere wolk van as. Ik herinner me staande op de noordelijke rand van de Bocca Nuova in het midden van de 1990's, genieten van een uitbarsting van het noordoosten krater met twee vrienden toen plotseling (... en stilte!) De Bocca ontketende een gelijkaardige donkere wolk! Onnodig te zeggen, we slaan een haastige aftocht naar de basis van de kegel als de wolk snel overschaduwd ons. Blijkbaar is de waterleiding onder de top van de Etna dips in een hoek zodanig dat uitbarstingen in een vent, of het nu de Voragine, Bocca Nuova, of het noordoosten of Southeast Kraters, resulteert vaak in instortingen binnen aangrenzende openingen die in-turn produceren wat verschijnen te zijn as uitzettingen.

Elders, ...

Vulkanische tremor (begeleidend strombolian uitbarsting) bij Pacaya (Guatemala) (station PCG) heeft gefluctueerd in amplitude van de afgelopen dagen, seismische activiteit blijft hoog in SANTIAGUITO Dome Complex (Santa Maria vulkaan) (station STG3), en de activiteit is een beetje meer ingetogen bij Fuego vulkaan (station FG3) tijdens dezelfde periode.

Vulkanische tremor en kleine vulkaan-tektonische aardbevingen blijven periodiek rammelen Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC).

Een andere "voelde" aardbeving in de buurt Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ) vandaag.

Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) heeft een primer afgelopen week gegeven op pyroclastische stroom seismische signalen (meestal impulsief aanzetten met lange, slepende coda), maar de activiteit bij de vulkaan is gevallen-off tijdens de afgelopen 24 uur. Het niveau van de eruptieve energie op Reventador voclano is gedaald in de afgelopen dagen.

Reventador_20131028


Etna (Sicilië) nu losbarsten (07: 51 UTC)

Screen Shot op 2013 10-26-09.50.48

Uitzicht vanaf het balkon van de lezer Philip Roose wonen in Catania, Sicilië

Uitzicht vanaf het balkon van de lezer Philip Roose wonen in Catania, Sicilië


OUDERE GEARCHIVEERDE delen van dit verslag :
2013: Juli 8 - juli 31
2013: 24 juni - juli 7
2013: Juni 8 - juni 23
2013: Mei 26 - juni 7
2013: 8 juni - augustus 20
2013: Augustus 21 - Oktober 27
2013: Oktober 28 - 12 december

Spreek je gedachten

*