Zeer gevaarlijk aardbeving bij Dalaki, Borazjan gebied, Iran - althans 7 mensen gedood en gewond 195

Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.
Deze pagina wordt automatisch vernieuwd elke 30 minuten als we kunnen het toevoegen updates (meestal, maar niet uitsluitend, aardbevingen met een potentieel schadelijke). Houd het opent in een tabblad van de browser.
-

Update december 2 09: 15 UTC : We hebben de gegevens van de aardbeving een beetje in lijn met de autoriteiten laatste berichten. Deze geven aan dat eindelijk (en jammer genoeg) 7 mensen verloren hun leven en 195 raakten gewond.

Werk voor onze Iraanse lezers : De namen van 7 van de overleden personen (er is nog een conflict over het aantal (7 of 8): De nummers in het Perzisch (Farsi) tekst zijn de leeftijden van de ongelukkige mensen Dus ja, helaas 4 kinderen zijn onder hen. .

1. آیت اله برزف, 13 ساله فرزند نعمت اله
2. جواد همعنان 9 ساله فرزند قاسم
3. آیدین اعلایی 4 ساله فرزند هادی
4. پروین جوکارف 2 ساله فرزند کورش
5. صدیقه هاشمی 60 ساله فرزند سید حسن
6. اکرم حسینی ازندریانی 33 ساله فرزند سید محمد
7. عفت حسینی ازندریانی 45 ساله فرزند محمد

Update vrijdag 07: 49 UTC : Licht tegenstrijdige getallen vele uren na de aardbeving. Wachten op meer officiële rapporten, houden we de nummers van onze laatste update (s). Tenminste 300 (vooral oudere) huizen is ingestort.

Een ER-reader van het epicentrum gebied Bozarjan beschreef wat hij ervoer als volgt:

"Sommige oude huizen in de buurt van ons gebied zijn vernietigd en de schade is gebeurd in het landelijke plaatsen.
Ik was op mijn kamer en voelde plotseling een schudden die werd steeds sterker door het passeren van de tijd.
Het was moeilijk voor me om uit mijn kamer te komen en de tuin te bereiken, maar gelukkig kon ik er komen.
We hebben vele naschokken sinds gisteren na de grote aardbeving. "


Update 23: 24 GMT : Nog nachtelijke uren en Iran en blijkbaar minder informatie te melden. Het dodental (officieel) is inmiddels opgelopen tot 8. Andere nummers blijven zoals ze tijdens onze laatste update werden gepubliceerd.

Screen Shot op 2013 11-29-00.28.08

Bronvermelding en auteursrecht ettehadjonoub.ir

Update 19: 45 UTC: 210 mensen gemeld gewond, 66 van hen worden behandeld in het ziekenhuis. Tenminste 250 huizen ingestort door de aardbeving, veel meer werden beschadigd.

Update 18: 04 GMT : Het officiële dodental staat op 7 en 45 gewond - Andere (te vertrouwen) Iraanse bronnen spreken over 9 mensen gedood en 72 gewond. De komende uren zal meer zekerheid over deze cijfers te geven.

Update 17: 43 GMT : De onderstaande afbeelding laat zien wat er gebeurt tijdens een aardbeving als je op het verkeerde moment op de verkeerde plek bent. We weten niet zeker of mensen erin zaten, maar als ze erin zouden zijn geweest, had hun geloof zeker moeten zijn.  In de tussentijd is het aantal gewonden is gestegen tot 72 mensen. 27 worden momenteel behandeld in het ziekenhuis. Dit Borazjan aardbeving is de meest dodelijke een sinds de aardbeving Bohol in de Filippijnen.

Screen Shot op 2013 11-28-18.39.47

Bronvermelding en auteursrechten Khaberfarsi.com - klik op de afbeelding voor meer foto's te zien

belangrijk updaten 17: 22 UTC : Het dodental is gestegen tot 9 mensen. Onder de doden, 3 vrouw, 3 kinderen en 1 oudere man. 59 gewond raken als de laatste berichten zijn ons te vertellen.

belangrijk updaten 17: 10 UTC : Een Spijtig genoeg moeten we melden dat minstens 3 mensen zijn gedood door deze aardbeving. Onze gedachten gaan uit naar de families en vrienden van de slachtoffers.

Update 16: 55 GMT : Op dit moment weten we dat er zeker 45 mensen naar verschillende ziekenhuizen en behandelcentra zijn gestuurd. We zullen updaten wanneer er meer details beschikbaar komen.

Update 16: 12 GMT : Zoals je kunt zien op de kaart hieronder, het epicentrum van de aardbeving ligt in een bergketen. Het meeste van wat wij hebben geschreven voordat was over de toestand van de grotere steden als Dalaki en Borazjan, maar de bergdorpen zijn nog meer in gevaar. Er moet zeker aardverschuivingen in deze bergketen die extra problemen zal geven voor reddingsteams naar het epicentrum gebied te bereiken zijn geweest.

Screen Shot op 2013 11-28-17.08.41

Update 16: 05 GMT : Nog steeds geen specifieke cijfers over de omvang van de schade en het aantal gewonden (het zou ons verbazen bij ER als deze aardbeving niet leidt tot verwondingen). 4 evaluatie-en reddingsteams zijn te sturen naar het epicentrum gebied kort na de aardbeving. De Iraanse autoriteiten zijn zeer goed georganiseerd om te gaan met aardbevingen.

Update 15: 47 GMT : Mensen zijn nog op de straat uit angst voor naschokken.

Kaart zoals gerapporteerd door de Iraanse autoriteiten. De vage rode lijnen zijn de bekende aardbeving fouten

Kaart zoals gerapporteerd door de Iraanse autoriteiten. De vage rode lijnen zijn de bekende aardbeving fouten

Update 15: 44 GMT : Omdat het epicentrum was in de Perzische Golf, was de aardbeving ook gevoeld in sommige Golfstaten als Koeweit en Saoedi-Arabië

Update 15: 41 GMT : Sommige persberichten verspreiden wat vrees voor de installaties van de kerncentrale in Bushehr. Er is absoluut geen reden om te geloven dat een dergelijke matige aardbeving op + 60 km van Bushehr gevaarlijk voor de plant zou zijn. We verwachten dat de max. radius voor eventuele schade, op basis van Magnitude en hypocentrum zal niet meer dan 25 km.

Update 15: 21 GMT : Lokale pers praat over schade aan huizen (niet duidelijk in welke mate) en zo vet geen meldingen van dodelijke slachtoffers. Verdere details vermeld dat de stad Daliki, Het dichtst bij het epicentrum heeft de sterkste schudden en dat vele huizen waar er beschadigd. Op basis van onze ervaring weten we dat het een paar uur duurt voordat een aantal betere inschatting worden gegeven (meestal door de gouverneur van de provincie in Iran)

Update 15: 11 GMT : De Wapmerr theoretische schade model verwacht:
Raming van de personele VERLIEZEN
Gewond Exp. min / max: 10 / 500
Dodelijke slachtoffers Exp. min / max: 0 / 100

Update 15: 05 GMT : Eerste meldingen van het epicentrum gebied (Borazjan) hebben het over beschadigde huizen en stroomuitval.

Hoger beroep Wij dringen er bij de Iraanse bevolking om uESTIMATE vertellen HUMAN VERLIEZEN
Gewond Exp. min / max: 10 / 500
Slachtoffers Exp. min / max: 0 / 100s en onze lezers hoe zij deze aardbeving hebben gevoeld. Vul een formulier in te vullen en laat het ons weten, zelfs in het Farsi taal. Dank u

Update 14: 28 GMT : Onder de USGS computergebruik van schudden intensiteiten. Als het epicentrum en andere parameters correct zijn, betekent dit dat 4000 mensen schadelijk MMI VII sterk schudden kan ervaren en 174000 mensen een sterke MMI VI schudden.

Screen Shot op 2013 11-28-15.29.17

Update 14: 28 GMT : Waarom noemen we deze aardbeving zo gevaarlijk op dit Magnitude: Ten eerste omdat het hypocentrum is ondiep en ten tweede omdat de belangrijkste beweging (beweging) in Iran is horizontaal (transformeren type). Beide redenen zijn waardoor de schade zelfs onder M5 en verwondingen vaak boven M5. Bovendien is de aard van de materialen oudere huizen zijn gebouwd in zeer kwetsbaar is voor aardbevingen schade: instorting.

Update 14: 25 GMT : Wij vrezen dat als de (voorlopige) gegevens later worden bevestigd, dat deze aardbeving, zo dicht bij een bevolkt gebied, kan leiden tot veel schade. Gewonden en doden zijn niet uitgesloten.

Screen Shot op 2013 11-28-15.20.05

banden zijn niet uitgesloten.

14km (9mi) NO van Borazjan, Iran
43km (27mi) ZW van Kazerun, Iran
63km (39mi) NO van Bandar Bushehr, Iran
80km (50mi) ESE van Bandar-e Ganaveh, Iran
323km (201mi) E van Koeweit, Koeweit

Belangrijkste aardbevingsgegevens:

Omvang: 5.6

Lokale tijd (conversie alleen onder land): 2013-11-28 17:21:36

GMT / UTC-tijd: 2013-11-28 13:51:36

Diepte (hypocentrum): 10 km

Diepte en Magnitude updates in de lijst hieronder.

Deel Uw aardbevingservaring (ik heb het gevoeld) met onze lezers.
Klik op de "Ik voelde het"Knop achter de overeenkomstige aardbeving. Uw aardbeving ervaring is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de mensen in het gebied, evenals onze wereldwijde lezerspubliek.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Zuid-Iran November 28 17: 52 3.6 24 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Zuid-Iran November 28 15: 56 4.5 18 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Zuid-Iran November 28 14: 54 3.8 8 MAP Ik voelde het INFO
USGS Borazjan, Iran November 28 13: 51 5.6 16 MAP
 • Block3 Straat 3 Judda 2 - Gebeurde 28 november 2013 rond 16: 55pm er was geen schade! Ik woon op de achtste verdieping van het gebouw begon wuivende voelde me erg duizelig en alles opgehangen aan de muren of het plafond werd swingend! Neem contact op met mijn buurman ze voelde het zo goed en leek erg bang te zijn!
 • Mangaf - Ik was in 4th vloer, in de keuken. Het was licht schudden / swingende maar in een lange tijd (3-4 minuten, niet zeker). Ik voelde me zo duizelig, het zag ik de keuken tools die opknoping op de muur slingerde. Ik zag het wateroppervlak in het water dispenser was te bewegen. Geen schade.
 • Бушер - Bushehr, Iran - Коттеджики не повредились. Земля под ногами качалась хорошо - Kleine huisje niet beschadigd. Grond onder mijn voeten goed wiegde
 • Salmiya - Ik zat op het tapijt in mijn woonkamer. en voelde ik duizelig. daarna stond ik op ni zag mijn schandlier werd shacking. het was slechts voor 2 om seconden 3
 • Shiraz, Iran - Overal trilde. Ik was zo bang ...
 • Borazjan - Sommige oude huizen in de buurt van ons gebied zijn vernietigd en de meeste schade is gebeurd in de landelijke plaatsen. Ik was op mijn kamer en voelde plotseling een schudden die werd steeds sterker door het passeren van de time.It was moeilijk voor mij om uit mijn kamer en bereiken mezelf yard.But eindelijk heb ik dat.We heb vele naschokken sinds gisteren had na grote aardbeving.
 • Borazjan - Ik heb het nog nooit meegemaakt, iedereen was zo bang, was alles zwaar schudden.
 • Salmiya, Koeweit - Stond in de hal thuis en praten over de telefoon, en ik voelde plotseling schudden voor voor een tweede en de kamerplant begon te schudden ook.
 • GEOFON Zuid-Iran November 28 13: 51 5.6 10 MAP
  EMSC Zuid-Iran November 28 13: 51 5.6 10 MAP Ik voelde het INFO


  REAL TIME AARDBEVING navigeren - WORLD - REGIO - LANDEN - STAAT

  Onze Fast aardbeving en tsunami Twitter accounts :
  M4 + - ALLE - M5 + - M6 + - CHILI - CANADA - BRITISH COLUMBIA - CALIFORNIA - OREGON - WASHINGTON - HAWAII - TEXAS - OKLAHOMA


   

  Andere oudere aardbevingen in het grotere gebied rondom het epicentrum (sinds 1900)

  Sterkste aardbevingen binnen een 150 km straal van deze aardbeving (max. 60)

   

   

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Leefomgeving :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Leefomgeving :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gebouwen met gewoon vakmanschap beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen in sommige gevallen beschadigd. Enkele gevallen van schade aan gebouwen en bruggen die zijn ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en verhoogde tanks van vóór 1976 en fabrieksstapels verdraaid of afgebroken. Sommige metselwerkpanelen van vóór 1965 zijn beschadigd. Enkele na 1980 baksteenfineer beschadigd. Vervallen houten stapels huizen beschadigd. Huizen die niet op funderingen zijn bevestigd, kunnen verhuizen. De meeste niet-verstevigde schoorstenen zijn beschadigd, sommige onder de daklijn, veel vernield. Leefomgeving : Er ontstaan ​​scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige glijbanen in bermstekken en niet-ondersteunde uitgravingen. Kleine uitstoten van water en zand en plaatselijke laterale verspreiding naast beken, kanalen, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Kraken van grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Vloeibaarmakingseffecten worden versterkt en wijdverspreider, met grote laterale verspreiding en stroming die grenst aan stromen, kanalen, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X