Wereldwijd hebben vulkaan activiteit - Archief augustus 21 tot oktober 23, 2013

Dit is een gearchiveerd onderdeel van onze dagelijkse Vulkaan en Aardbeving Nieuws verslag.
Klik hier om de laatste deel van ons verslag te lezen


Dit rapport is samengesteld uit vele informatiebronnen
-


Rodger Wilson vulkaan overzicht van oktober 23
Sterker eruptieve activiteit vond plaats bijna gelijktijdig gisteravond in Guatemalteekse vulkanen fuego (Station FG3) en Santa Maria (Station STG3).

Afleveringen van sterkere vulkanische tremor (exposeren impulsief aanzetten) en kleine aardbevingen blijven bij Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC).

Seismische activiteit blijft verhoogd bij Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ).

Terwijl explosieve activiteit blijft (inclusief een explosie als ik dit schrijf op Tungurahua!) Bij Ecuadoran vulkanen Tungurahua (station Retu) en Reventador (Station CONE), heeft eruptief energie-output van zowel vulkanen in de afgelopen paar dagen ebde.

Tungurahua_20131023

Ik zal waarschijnlijk ook een seismogram van Mauna Loa vulkaan (Hawaii USA) (station WILD) regelmatig voortaan als seismische activiteit in de massieve schild weer heeft-opgepikt in de afgelopen week (inclusief een kortstondige zwerm eronder Mokuaweoweo - De top caldera op 15 oktober).


Rodger Wilson vulkaan overzicht van oktober 18
Perioden van sterkere vulkanische tremor hebben op verschenen Popocatepetl vulkaan (Mexico) in de afgelopen 24 uur, maar eruptieve activiteit blijft matig bij de vulkaan.

popo1018132

Eentonig vulkanische tremor begeleidt continu Stromboli activiteit op Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG). Sub-continue, lage amplitude vulkanische tremor blijkt op seismogrammen uit fuego vulkaan (station FG3), en een mix van hybride aardbevingen en ontgassen gebeurtenissen kleur seismogrammen uit Santa Maria vulkaan (station STG3) vandaag weer.

Enigszins cyclische afleveringen van vulkanische tremor (... en rockfalls bij Arenal!) Invloed hebben op zowel de Costa Ricaanse vulkanen Turrialba (Station VTUC) en Arenal (Station VACR).

Vulkanische seismische activiteit blijft verhoogd bij Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ).

Reventador vulkaan (Ecuador) (station CONE) wint vandaag voor het seismisch "luidruchtigste" vulkaan met buurman naar het zuiden Tungurahua (Station Retu) coming-in een goede tweede. Beide vulkanen blijven gas en as overboord gooien van hun respectievelijke toppen vandaag.

Tungurahua_20131018

Een andere subtiele klim in vulkanische tremor amplitude lijkt te zijn begonnen binnen White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland) in het afgelopen 24-48 uur.


Rodger Wilson vulkaan overzicht van oktober 17
Co-eruptieve seismische activiteit op Veniaminof vulkaan (Alaska schiereiland) (station VNWF) is opnieuw afgenomen van continu tremor tot kleine, discrete seismische gebeurtenissen. Satelliet gegevens geven ook een andere pauze in oppervlakte-activiteit.

Eentonig vulkanische tremor (in-combinatie met strombolian uitbarsting) blijft bij Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG). Vulkanische tremor is onderbroken geworden in het nabijgelegen fuego vulkaan (station FG3), met periodieke ontgassing (puffend) en rockfall signalen (van de snuit van een actieve lavastroom) nu de meest voorkomende seismische bronnen daar. Ontgassen tremor en hybride / explosie aardbevingen voordoen met een versnelde tempo Santa Maria vulkaan (station STG3) sinds gisteren.

Santiaguito_20131017

Wat lijken te zijn korte afleveringen van vulkanische aardbevingen hebben geslagen Cerro Negro vulkaan (Nicaragua) (station CNGN) tweemaal sinds gisteren.

Bijzonder sterke pulsen van vulkanische tremor zijn verschenen sinds gisteren op Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC). Korte glimp van de krater van de vulkaan (door dikke mist) geven alleen aan de aanhoudend sterke ontgassing plaatsvindt bij de vulkaan op dit moment.

Seismische data voor Colombia vulkanen was niet beschikbaar ten tijde van dit schrijven. Drat! Ik ben benieuwd om te zien wat er op neer op Cumbal vulkaan vandaag!

Een periode van sterke eruptieve activiteit vond plaats eerder deze ochtend bij Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) (zoals aangegeven door seismische gegevens). Matige co-eruptieve seismische activiteit gaat onverminderd op de vulkaan. Probeer als het zou kunnen, slechte Reventador vulkaan (station CONE) kan de afgelopen dagen gewoon niet vulkanisch "op de goede weg blijven" met Tungurahua. Armand, die in november naar Ecuador zal reizen, hoopt dat Tungurahua nog een tijdje zal doorgaan

Tungurahua_20131017


Rodger Wilson - Oktober 16 - Cumbal vulkaan, Colombia
Voor de vijfde opeenvolgende dag, heeft een aardbeving gevoeld op / bij Cumbal vulkaan, Colombia. Zoals ik in de vulkaan rapport gisteren gezegd, deze gebeurtenissen zijn vergelijkbaar met degene die we hebben meegemaakt de afgelopen zomer in de buurt van Mount Saint Helens bekeken en zijn waarschijnlijk gerelateerd aan (diep?) Magmatisch injectie / inflatie optreedt eigenlijk op de vulkaan. We hebben indirect eveidence dit in dat Cumbal vertoont momenteel een hoog niveau van lokale (vulkanische) seismische activiteit en INGEOMINAS heeft gemeten aanzienlijke inflatie van de Cumbal bouwwerk.

Screen Shot op 2013 10-16-18.08.40


Rodger Wilson vulkaan overzicht van oktober 15

GNS heeft een aantal grote post-uitbarsting foto's van explosies deze afgelopen week vrijgegeven White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland). Wordt deze vulkaan bouwen naar een grote (droge) magmatische blow-out? Blijf op de hoogte.

White_Island_20131014_01
White_Island_20131014_02

Oppervlakte-activiteit heeft wederom eindigde op Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF), hoewel sommige interne activiteit in de vorm van vulkanische tremor en aardbevingen blijven.

Veniaminof_20131003

De vulkaan-tektonische aardbeving zwerm (in eerdere verslagen vermeld) is beëindigd op Popocatepetl vulkaan (Mexico), maar de snelheid van gas en as uitstoot bij de vulkaan is gestegen tot een gemiddelde van meer dan drie evenementen per uur. De lange, lage frequentie signaal in het midden van de plaat is de M7.2 Filippijnen aardbeving.

p1014131

Eentonig vulkanische tremor (bij continu Stromboli activiteit op MacKenney Krater) Verder bij Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG). Periodieke explosieve activiteit heeft gegeven manier om uitbundig activiteit op fuego vulkaan (station FG3) de afgelopen dagen. Periodieke krachtig gas en en emissies blijven bij SANTIAGUITO Dome Complex (Santa Maria volcano) (station STG3).

Santiaguito_20131015

Vulkaan-seismische activiteit op Telica vulkaan (Nicaragua) (station TELN) is nu gedaald naar "achtergrond" niveau. Ik heb de meest recente seismogram van de vulkaan opgenomen om de lezer een idee te geven van wat "achtergrond" seismische activiteit ziet er op deze vulkaan. Dergelijke activiteit waargenomen bij andere vulkanen (vooral in de Cascades USA) zou resulteren in allerlei toeters en bellen klinken bij vulkaan observatoria!

Periodieke ontgassing gebeurtenissen, rockfall evenementen (op Arenal) En kleine aardbevingen hebben zowel beïnvloed Turrialba (Station VTUC) en Arenal (station VACR) vulkanen in de afgelopen dagen.

Het tarief van kleine aardbevingen blijft hoog op Nevado del Ruiz vulkaan (Colombia) (station OLLZ) na een significante aardbeving zwerm op de vulkaan vorige week.

De meest interessante vulkaan-seismische activiteit vindt plaats op Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ) waar voelde seismische activiteit is frequent voor de afgelopen twee dagen. Het voelde gebeurtenissen niet gecentreerd op de vulkaan, maar in de nabijheid, vergelijkbaar met de activiteit die we in de buurt hebben toegekeken Mount Saint Helens vulkaan (WA) en in mindere mate op Mount Hudson (AK) door veel van de afgelopen zomer. Dergelijke gebeurtenissen kunnen worden geïnterpreteerd als een "reactie" van de stress veld regionaal tot inbraak / inflatie Magmatische onder de vulkanen. Een dergelijke uitlegging wordt ondersteund (op Cumbal) Door een voortdurende hoge mate van seismische activiteit in de vulkaan zelf als instrumentaal gedetecteerd inflatie daar. Bij Mount Saint Helens, Seismische activiteit lokaal tot het gebouw is onlangs toegenomen, maar een diep (> 10 km zoals aangegeven door de aardbeving diepte) inflatie bron evenals ingewikkeld geologie lijkt dus ver naar "gemaskerde" inflatie van sensoren hebben op die vulkaan.
Ik waarschuw de lezer dat, terwijl een dergelijke activiteit kan ook worden geïnterpreteerd als "lange termijn" (maanden tot jaren) voorloper activiteit van deze vulkanen, zou ik niet mijn adem houden voor een uitbarsting te komen in de nabije toekomst. Volcanic buurman Cumbal, Machin is vergelijkbaar tentoongesteld, hoewel veel sterker (aardbeving magnitudes om M4.5) activiteit sinds minstens de late 1990's en in feite heeft wegkwijnde in een relatieve seismische stilte dit afgelopen jaar.

Matige eruptieve activiteit lijkt te verlichten bij Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) met Reventador vulkaan (station CONE) gelijke tred houden aan de noord-noordoosten.


Rodger Wilson vulkaan overzicht van oktober 12
Kliuchevskoi (Schiereiland Kamtsjatka), Veniaminof (Alaska Schiereiland (station VNWF), Santa Maria (Station STG3), fuego (Station FG3), en Pacaya (Station PCG) (alle in Guatemala), en Tungurahua (Station retu) en Reventador (Station CONE) (zowel Ecuador) alle uitbarsting op dit moment.

rvntdr-20131012

Reventador vulkaan, Ecuador

Santa Maria vulkaan

Santa Maria vulkaan

Ik heb niet gezegd Sakurajima vulkaan (Japan) heeft onlangs maar ash emissie relatief continu geworden bij de vulkaan de afgelopen weken en de eruptieve "stijl" van de activiteit is verschoven van vulkanische dichterbij strombolian over dezelfde periode. Dit alles impliceert dat de "nieuwe" magma is zeer dicht bij (en benaderen) de oppervlakte. Een Japanse vulkanoloog had een paar weken geleden gesuggereerd dat een uitbarsting vergelijkbaar met de "Great 1924 Eruption" bij de vulkaan kan worden in het verschiet. Die uitbarsting geproduceerd volumineuze lavastromen die daadwerkelijk Sakurajima veranderd van een eiland tot een schiereiland. Stand-by!

White Island (Nieuw-Zeeland) "geknald" weer afgelopen nacht met een relatief groot (in vergelijking met eerdere gebeurtenissen daar) freatische uitbarsting. Dat duurde niet lang (zie bericht van gisteren) !!

Verhoogde seismische activiteit (en vervorming volgens INGEOMINAS) blijven bij Cumbal (Colombia) (station MEVZ). Een vulkaan-tektonische aardbeving zwerm blijft bij Popocatepetl vulkaan (Mexico) vandaag (samen met een laag niveau van gas en as uitstoot). Amplitude van vulkanische tremor en aardbevingen op Telica vulkaan (Nicaragua) (station TELN) blijft afnemen.


Rodger Wilson vulkaan overzicht van oktober 11
KVERT meldt een (in eerste instantie) explosieve uitbarsting heeft barsten uit de pas tussen Kliuchevskoi en Kamen vulkanen (schiereiland Kamtsjatka) vroeg vandaag. Hoewel niet een ongehoorde van het evenement op de vulkanen, uitbarstingen van deze site zijn zelden en onregelmatig voorkomende tijdens historische tijden.

Kliuchevskoi_eruption_20131011
Kliuchevskoi-Kamen-Bezymianny

Sterke, onverminderd vulkanische tremor (en vermoedelijk, eruptieve activiteit) blijft bij Veniaminof volcano (Alaska Peninsual) (station VNWF).

Een zwerm van vulkaan-tektonische aardbevingen is rammelen Popocatepetl vulkaan (Mexico), al is de vulkaan relatief lusteloos is gebleven in de afgelopen weken.

popo1011136

De Guatemalteekse vulkanen: fuego (Station FG3), Santa Maria (station STG3), en Pacaya (Station PCG) blijven verhoogde niveaus van activiteit vertonen met frequente (continu op Pacaya) vulkanische tremor, explosie signalen en vulkanische aardbevingen. Telemetrie kwesties blijven seismische gegevens mar vorm Santa Maria vulkaan.

Vulkaan-tektonische en vulkanische aardbevingen alsmede pulsen van vulkanische tremor hebben opnieuw op de seismische records uit Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) de afgelopen dagen.

Telica vulkaan (Nicaragua) (station TELN) halsstarrig weigert om rustig te gaan in de vulkanische nacht. De vulkaan blijft beven met een hoog tarief (hoewel verminderde amplitude) van vulkanische aardbevingen en tremor.

De aardbevingen zwerm op Nevado del Ruiz vulkaan (Colombia) is afgelopen, maar aardbevingen blijven voordoen bij een verhoogde snelheid Cumbal vulkaan (station MEVZ).

Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station RETU) blijft deze keel duidelijk, terwijl de lokale overheden en de omliggende bevolking (en Armand!) zich af wat de vulkaan zal moeten zeggen tijdens deze meest recente aflevering van onrust. Reventador vulkaan (station CONE) blijft brullen in eenzaamheid boven de oostelijke regenwoud van Ecuador.

Vulkanische tremor is gestegen tot een hoog niveau weer op White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland). Iedereen wil een gok bij als het gaat om de volgende pop gevaar?


Rodger Wilson vulkaan overzicht van oktober 9
Gisteren heb ik ervoor gekozen om niet in ons verslag melding van de verschijning van low-level vulkanische tremor de afgelopen dagen op Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station RETU), ... slechte zet !!! De vulkaan begon uitbarsting 's nachts, ... low-level activiteit op dit moment, maar een uitbarsting non-de-minder !!

Tungurahua_20131009

Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF) blijft uitbarsten.

Dertig kleine as en de uitstoot van broeikasgassen zich 's nachts bij Popocatepetl vulkaan (Mexico).

Guatemalteekse vulkanen Pacaya (Station PCG), Fuego (station FG3), en Santa Maria (Station STG3) blijven onstuimig. Twee uitbarstingen wiegde fuego overnachting en ten minste een stoom en as uitstoot opgetreden tijdens dezelfde periode in Santa Maria.

Vulkanische seismische activiteit blijft langzaam wind-down op Telica vulkaan (Nicaragua) (station TELN).

Significante aardbeving zwermen blijven bij Colombiaanse vulkanen Nevado del Ruiz (Station OLLZ) (vergeef mij de slechte kwaliteit seismische record!) En Cumbal (Station MEVZ).

Eruptieve / seismische activiteit op Tungurahua'S luidruchtige buurman Reventador vulkaan (station CONE) blijft hoog.

White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland) opnieuw "sudderen op een laag pitje" na een uitbarsting van gisteren.


Rodger Wilson vulkaan overzicht van oktober 8
Goed het werkte weer! Ik heb ontdekt dat als je "praat trash" over vulkanen, hebben ze de neiging om te reageren met een verhoogde activiteit, ... zelfs uitbarstingen! U kunt verwijzen naar een aantal van mijn mijn vorige berichten. Hier zijn enkele suggesties om de vulkanen krijg je weet overstuur-up: "De vulkanen we kijken naar alle momenteel vertonen zeer lage niveaus van seismische activiteit", ... of beter nog, "Deze vulkanen zijn lame !!!, ... I 'm ga het gazon maaien !! ". Probeer het, ... het werkt echt !!!

Hier zijn de vulkanen die plotseling zijn "geknald te leven" sinds mijn laatste post:

Veniaminof vulkaan (Alaska schiereiland) (station VNWF) plotseling "re-uitbrak" op 06 oktober.

Beide fuego (Station FG3) en Santa Maria (Station STG3) vulkanen (Guatemala) ervaren relatief energetische uitbarstingen laat gisteren. Gas blijft doorstromen relatief vloeibare basalt andesiet op Pacaya vulkaan (station PCG) om continue strombolian activiteit daar te produceren.

Nevado del Ruiz (Colombia) (station OLLZ) ontwaakte uit haar seismische slaap met een sterke aardbeving zwerm beginnen 06 oktober, ... en verder gaat! Ik ben niet een "techy ', maar een software- of telemetrische" glitch "resulteert in een werkelijk afschuwelijke webicorder records van die vulkaan!

Reventador vulkaan (Ecuador) (station CONE) dendert-on, zoals zij heeft sinds 2002, met frequente explosies en lava extrusie.

rvntdr-20131008

En, ...White Island (Nieuw-Zeeland) is opnieuw ervaren van low-level eruptieve activiteit (We zagen nogal deze ene komen!).

Zoals voor de momenteel niet-uitbarstende vulkanen:

Terwijl de seismische activiteit op Telica vulkaan (Nicaragua) (station TELN) is teruggekeerd naar een meer staccato beat met een hogere amplitude, meer impulsief evenementen, spectrogrammen uit de vulkaan zien haar vermogen te markeren.

Small "ontgassen" gebeurtenissen zijn zichtbaar op seismische records van beide Turrialba (Station VTUC) en Arenal (Station VACR) vulkanen (Costa Rica).

Soortgelijke evenementen blijven frequent bij Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ).

en, ... terwijl deze vulkaan heeft soort gevallen-off onze radar de afgelopen maand of zo, ... de seismogram uit Popocatepetl vulkaan (Mexico) blijft periodes van lage-level vulkanische tremor en tal van kleine seismische gebeurtenissen tonen.

Dat is alles mensen !!


Rodger Wilson vulkaan overzicht van oktober 5
De vulkanen we kijken nog steeds gedragen enigszins traag!

Onmiddellijk nadat ik gezegd dat seismische activiteit was op de daling bij Cumbal vulkaan (Colombia) de andere dag, ... besloten te vuren-off een volley van grotere aardbevingen! Ik ben niet in staat om toegang te krijgen tot de huidige seismische gegevens voor die vulkaan.

Een aardbeving zwerm is in volle gang bij Yellowstone National Park (WY) (station YMR). Aardbeving zwermen zijn vaker geweest in Yellowstone tijdens de afgelopen maanden als de vulkaan blijkt uit een pauze in een dergelijke activiteit die de zeer actieve periode (inclusief uitgesproken inflatie) tussen 2004 en 2010 gevolgd.

Vulkanische tremor (waarschijnlijk begeleidend strombolian activiteit) gaat onverminderd op Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG). Recente foto's (zie Cultuur Volcan website) tonen een snel groeiende sintelkegel nu bezetten de ravijn-achtige McKenney Crater op Pacaya. Nabijgelegen vulkanen fuego (Station FG3) en Santa Maria (Station STG3) tuffen en rommelen met explosies en lava uitstoot ook. De "rommelig" seismische record op Santa Maria is te wijten aan de lopende telemetrie problemen.

Meer tremor-achtige signalen die op verschenen Telica vulkaan (Nicaragua) (station TELN) na de uitbarsting op 25 september lijken te zijn op de eb. De signalen verschillen van pre-eruptieve die in dat zij lagere amplitude en minder impulsief uiterlijk. Dit suggereert kanalen binnen de vulkaan werden geopend / uitgebreid door de activiteit en bieden nu gemakkelijker uittreden van gas uit het Telica magmatische systeem.

Activiteit Reventador vulkaan (Ecuador) (station CONE) ook is er weinig veranderd in de afgelopen maand of zo, met periodieke explosieve activiteit en lava uitstoot.

rvntdr-20131005

Vulkanische tremor op White Island (Nieuw-Zeeland) blijft ramp-up. Waar zal het leiden?

Ik vergat bijna Sakurajima vulkaan die blijven uitbarsten op het moment dat ik dit schrijf-update!


Rodger Wilson vulkaan overzicht van oktober 2
Niet veel van de veranderingen in de activiteit op de vulkanen we kijken. De "Cultuur Volcan" website meldt een opmerkelijke toename van de VT seismische (indicatief magmatische intrusie / gas inflatie) op Lewetobi vulkaan (Indonesië) in de afgelopen week. Explosieve uitbarstingen blijven frequent bij Sakurajima vulkaan (Japan) te zijn.

Elders, ...

Hoewel eruptieve activiteit lijkt te zijn beëindigd op Veniaminof vulkaan (Alaska schiereiland) (station VNWF), frequente, kleine seismische gebeurtenissen (gas tuft of huffs?) Zijn duidelijk zichtbaar op de seismische records uit de vulkaan vandaag.

Kleine seismische gebeurtenissen blijven frequent te worden langs de zuidelijke rand van de Long Valley Caldera (CA) (station MCM).

Vulkanische tremor (gas streaming) blijft sterk op Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG) in combinatie met de lopende strombolian activiteit bij de vulkaan, terwijl lagere magnitude tremor en signalen indicatief voor gas puffen of hijgen (waarschijnlijk met enkele kleine as emissie) zijn zichtbaar op seismische gegevens van nabijgelegen vulkaan Fuego (station FG3). Telemetrie van seismische gegevens van de Santa Maria vulkaan blijft naar beneden.

Seismische activiteit, met inbegrip van pulsen van tremor, heeft opnieuw juvenated bij Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC). Signalen indicatief rockfall en ontgassen blijven ook bij Arenal vulkaan (station VACR).

Vulkanische aardbevingen bij Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ) zijn afgenomen in aantal en omvang van de afgelopen dagen. Zowel VT en laagfrequente aardbevingen ongewoon vaak geweest en behouden in de vulkaan sinds de late zomer.

Vulkanische tremor is gestaag geklommen op White Island vulkaan (New Zeland) de afgelopen week. Zal deze laatste aflevering presage andere freatische uitbarsting op de vulkaan?

White_Island_spectro_20131003


Rodger Wilson vulkaan overzicht van september 29
Deze verslagen zullen relatief "kort en zoet" van nu af aan, tenzij iets echt dramatisch lijkt te gebeuren.

Ik blijf Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ) kijken waar seismische activiteit blijft op een hoog niveau.

Mini-crises blijven komen vaak voor bij Momotombo vulkaan (Nicaragua) (station MOMN).

Nicaraguaanse autoriteiten blijven kijken Telica vulkaan (station TELN) die uiteindelijk uitbrak op 25 september na bijna een jaar van episodische, soms krachtige seismische activiteit.

Co-eruptieve tremor blijft "run hot" in Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG).

Vulkanische tremor niveaus zijn weer klimmen op White Island (Nieuw-Zeeland).


Rodger Wilson vulkaan overzicht van september 25
Terug in de stad, hier gaan we weer (vooral dankzij Rodger Wilson)

Sinds september 3, ... eruptieve activiteit heeft voortgezet in Sakurajima (Japan), Pacaya (Station PCG), Santiaguito (Telemetrie falen), en fuego (Station FG3) (Guatemala), Reventador (Ecuador) (CONE station), en Kliuchevskoi en Sheveluch (Schiereiland Kamtsjatka). Eruptieve activiteit is afgenomen ten Veniaminof (Alaska Schiereiland), Tolbachik (Schiereiland Kamtsjatka), Sinabung (Sumatra) en Popocatepetl (Mexico).

Reventador-20130925

Zoals voor interne activiteit, ... vulkaan-seismische zwermen / crises voorgedaan en zijn sindsdien afgenomen bij Momotombo en Telica (Nicaragua), San Miguel (El Salvador), Arenal (Costa Rica) en Mount Hood (Oregon, USA), Mauna Loa (Hawaii, USA) en Yellowstone National Park (WY, USA).

Santiaguito_20130925

Ongebruikelijke aanhoudende, verhoogde seismische activiteit op Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ), en Tarumae en Hakkoda vulkanen (Japan) is de wetenschappelijk meest interessante interne activiteit op vulkanen sinds Armand was weg. Lokale aardbeving activiteit hoger dan eerder waargenomen (begin dit afgelopen voorjaar) bij blijft Momotombo vulkaan (Nicaragua). Kleine lokale aardbevingen nu komen vaak voor bij Mount Saint Helens (Cascade arc) (WA) zich niet in de nabijheid van de vulkaan zoals eerder het geval was. Vulkanische tremor is weer versterken onder White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland) en heeft onlangs opnieuw verschenen bij Concepcion vulkaan (Nicaragua) (station CONN).

Fuego_20130925

Met betrekking tot de korte driedaagse aardbeving zwerm (tijdens de eerste week van september) en Mauna Loa vulkaan: de aflevering signaleert waarschijnlijk het begin van een laatste "op lange termijn waarschuwing" de vulkaan zal bieden voordat het volgende uitbreekt. De massale vulkaan is bijna continu oppompen en vaak rillen met kleine seismische gebeurtenissen, omdat het laatst uitgebarsten in 1984. Hoewel deze recente golf van aardbevingen (onder een normaal seismisch "stille" zone op de vulkaan de bovenste noordwesten flank) kon druppelen-on voor maanden, de waargenomen opeenvolging van gebeurtenissen (in ieder geval tijdens de 1975 en 1984 uitbarstingen) suggereert vulkanische tremor zal volgende abrupt verschijnen, gelijktijdig met of onmiddellijk gevolgd door (binnen enkele uren) uitbarsting op de vulkaan. Zo zal de "volgende waarschuwing" van een mogelijke uitbarsting van de vulkaan waarschijnlijk de uitbarsting zelf! Dit is zorgelijk, gezien de langdurige opbouw voor de volgende uitbarsting op Mauna Loa, die heeft opgenomen brede inflatie (gecentreerd onder de bovenste Southwest Rift Zone), een nooit eerder waargenomen zwerm van honderden diepe lage frequentie aardbevingen (samenvalt met meer snelle inflatie in de vroege jaren 2000's), samen met een verhoogde ondiepe aardbevingen. Een gevaarlijk groot, uitbundig uitbarsting vergelijkbaar met de 1950 Southwest Rift Zone eruptie is heel goed mogelijk (waarschijnlijk?).


Rodger Wilson vulkaan overzicht van september 4
Aantal echt interessante dingen op het Momotombo vulkaan (Nicaragua) (station MOMN) seismogrammen vanochtend. Terwijl de grotere omvang (tot magnitude M4.0 een paar dagen geleden!) Aardbevingen zijn gestorven-out, tal van kleine, lage-frequentie (vulkanische) aardbevingen, en nog belangrijker, laagfrequente vulkanische tremor, zijn verschenen op de vulkaan. Dit is een belangrijke ontwikkeling en we konden op de rand van de eerste magmatische uitbarsting op deze vulkaan sinds 1908.

De seismische crisis op landgenoot vulkaan Telica (Station TELN) ook blijft, maar we hebben meegemaakt vergelijkbaar gedrag van deze vulkaan op andere momenten in het afgelopen jaar zonder merkbare verandering in de oppervlakte-activiteit van de vulkaan.

Elders, ...

Eruption gaat blijkbaar onverminderd door op Veniaminof vulkaan (Alaska schiereiland) (station VNWF). AVO personeel hebben "gekozen-down" de versterking van de VNWF station (misschien als voorbereiding op de Fall / Winter storm seizoen, ... of gewoon om beter te "lezen" het record).

Verder bij seismische Mount Hood (Cascade arc) (OR) (station TDH), en in het midden van de aardkorst "nest" van seismische noordwesten van Mount Saint Helens.

Na haperende enigszins gisteren, vulkanische tremor (en eruptieve activiteit?) Is op de rebound op Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG). Vulkanische tremor is vaker voorkomen bij fuego vulkaan (station FG3) tijdens het weekend suggereren bleef relatief krachtig lava extrusie bij die vulkaan. Vulkanische tremor en explosie gebeurtenissen zijn ook regelmatig op SANTIAGUITO Dome Complex (Santa Maria vulkaan) (station STG3).

Vulkanische tremor, vermengd met kleine vulkaan-tektonische gebeurtenissen blijven ratelen Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC).

Vulkaan tektonische gebeurtenissen blijven frequent bij Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ), na een aardbeving zwerm die zich op de vulkaan in augustus.

Vulkanische aardbevingen blijven (zij het in een dalende koers) bij Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu).


Rodger Wilson vulkaan overzicht van september 1
Een belangrijke aardbeving zwerm is begonnen op Momotombo vulkaan (Nicaragua) tijdens de afgelopen dag. Vulkaan-tektonische aardbevingen begon op / bij de vulkaan afgelopen voorjaar, maar de huidige activiteit vertoont het kenmerk van vulkanische seismische (terugkerende, intense episoden van de activiteit).

MOMN_SHZ_NU_ - .2013083112 (1) MOMN_SHZ_NU_ - .2013090100


Rodger Wilson vulkaan overzicht van augustus 31
Vulkanische tremor (en vermoedelijk eruptieve activiteit) blijft sterk op Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNMF).

Aardbevingen voorgedaan bij Cascade arc (WA en OR) vulkanen Saint Helens (Station september), Rainier (Station RCS) en Hood (station TDH) vandaag. Aardbevingen (tot magnitude M2.5) ook in een mid-aardkorst "nest" noordwesten van MSH voortzetten. Let op de talrijke kleine (non-locateable) aardbevingen op Mount Hood (TDH) seismogrammen.

Talloze kleine aardbevingen blijven onder de "South Moat" van Long Valley Caldera (CA) (station MCM) vandaag.

Frequent kleine vulkaan-tektonische aardbevingen vermengen met vulkanische tremor op seismogrammen uit Popocatepetl vulkaan (Mexico) vandaag.

popo0831131

Lava uitstoot blijft bij fuego vulkaan (Guatemala (station FG3), onderbroken door kleine ontgassen gebeurtenissen op de top. Versterking van vulkanische tremor begeleidt strombolian activiteit op Pacaya vulkaan (station PCG), en het versterken van vulkanische tremor bij Santiaguito Dome Complex (Station STG3) heeft gegeven-manier om een ​​explosieve uitbarsting op de vulkaan de afgelopen uren.

Nog een andere puls van vulkaan-tektonische aardbevingen is aan de gang bij Momotombo vulkaan (Nicaragua) (station MOMN). Denkt u dat deze vulkaan ons iets probeert te vertellen? Een andere aflevering van verhoogde tremor voorgedaan overnachting in San Cristobal vulkaan (Station CRIN), en kleine vulkanische aardbevingen (tremor pulsen) blijft in een razend tempo Telica vulkaan (station TELN). Wat lijkt op hoogfrequente vulkanische tremor is weer van invloed Masaya vulkaan (station MASN).

Vulkanische tremor is opnieuw verschenen (versterkte) vandaag op Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC).

Kleine vulkaan-tektonische aardbevingen blijven bij Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ). Een kleine gas en as uitstoot plaatsgevonden gisteren op Galeras vulkaan, maar de vulkaan is seismisch rustig (tot nu toe!) vandaag.

Galeras_ash_emission_20130830

Kleine vulkanische aardbevingen kwelling Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) voor de een andere dag.

Het tempo van kleine aardbevingen is licht gestegen ten White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland), maar de huidige lage energie-niveau is ver verwijderd van wat we meegemaakt bij de vulkaan een paar weken geleden.


Rodger Wilson vulkaan overzicht van augustus 30
De voortdurende uitbarsting op Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF) heeft ingeblazen, uitwerpen van as tot een hoogte van 20,000 meter hoogte op keer.

Een uitbarsting van aardbevingen (waaronder een "gevoel" magnitude M3.1 gebeurtenis) zich heeft voorgedaan 's nachts onder de "South Moat" van Long Valley Caldera (CA) (station MLC). Kleine aardbevingen blijven daar.

Afleveringen van vulkanische tremor (begeleidende vrij zwak ontgassen) blijven bij Popocatepetl vulkaan (Mexico).

popoTlamacas20130830

fuego vulkaan (Guatemala) (station FG3) blijft Huff en rammelaar vandaag. Een sterkere aflevering van ontgassen vond er gisteren laat. Een soortgelijke explsoive episode opgetreden vanochtend bij SANTIAGUITO Dome Complex (Santa Maria volcano) (station STG3). Vulkanische tremor (begeleidende strombolian activiteit) wordt langzaam intensivering op Pacaya vulkaan (station PCG).

Een ander sterk vulkaan-tektonische aardbeving zwerm getroffen Momotombo vulkaan (Nicaragua) (station MOMN () in de afgelopen dag. Aardbevingen blijven op / bij de vulkaan vandaag. Een episode van verhoogde vulkanische tremor opgetreden overnachting in San Cristobal vulkaan (station CRIN). Tal van vulkanische aardbevingen blijven schudden Telica vulkaan (station TELN). Harmonische tremor en kleine vulkanische aardbevingen invloed Concepcion vulkaan (station CONN) vandaag.

Vulkaan-tektonische seismische activiteit blijft verhoogd bij Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ). Dit is de meest onrust die ik heb gezien op Cumbal sinds het werd geplaatst op "gele" waarschuwing niveau dan een jaar geleden.

Vulkanische aardbevingen bestaan ​​nog steeds binnen / onder Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu).


Rodger Wilson vulkaan overzicht van augustus 28
Nou ... het is vrij veel status quo voor de aardse vulkanen die we vandaag kijken, maar er is een enorme uitbarsting (van Earth normen toch!) In-progress on Jupiters maan Io (klik dit artikel).

Terug hier op Aarde, ...

Veniaminof vulkaan (Alaska schiereiland) (station VNWF) houdt bij het houden op met iets meer explosieve activiteit (in ther afgelopen dagen) begeleidende lava uitstoot daar.

Aardbevingen blijven op een vrij regelmatige fragment (ongeveer een om 03:58 uur) en Mount Hood vulkaan (Cascade arc) (OR) (station TDH).

Mount_Hood_seismicity_20130828

Vulkanische tremor blijft frequent bij Popocatepetl vulkaan (Mexico) en zijn er vaker erupties, maar van lage-energie op dit moment.

Strombolian explosieve activiteit karakteriseert activiteit op Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG) vandaag weer. Vulkanische tremor en hybride aardbevingen bijbehorende sterkere periodes van ontgassen / explosies in het nabijgelegen fuego (Station FG3) en Santa Maria (Station STG3) vulkanen.

Het tempo van vulkanische aardbevingen blijft hoog op Telica vulkaan (Nicaragua) (station TELN), en in mindere mate, in de buurt San Cristobal vulkaan (station CRIN). Relatief grote vulkanische aardbevingen vaker voorkomen bij Concepcion vulkaan (station RES) de afgelopen paar dagen, en nog een periode van hoge frequentie tremor (?) is net begonnen op Masaya vulkaan (station MASN). Vulkaan-tectoninc aardbevingen opnieuw verscheen op / bij Momotombo vulkaan (station MOMN) overnacht.

Variabele amplitude vulkanische tremor beïnvloedt Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC), maar vulkaan-tektonische aardbevingen hebben opgehouden op de vulkaan.

Vulkaan-tektonische aardbevingen blijven frequent bij Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ).

Vulkanische aardbevingen bij Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) zijn sterk verminderd in sterkte in de afgelopen dag.


Rodger Wilson vulkaan overzicht van augustus 27
Co-eruptieve seismische activiteit blijft bij Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF).

Veniaminof

Aardbevingen blijven zowel in het midden van de aardkorst "nest" noordwesten van Mount Saint Helens vulkaan (Cascade arc) (WA) (station FL2) en bij Mount Hood vulkaan (Cascade arc) (OR) (station TDH) (merk op dat aardbevingen nu plaatsvinden onder de vulkanen zelf).

Vulkanische tremor blijft relatief constant binnen / onder Popocatepetl vulkaan (Mexico), maar gas en as emissies op de vulkaan hebben laten vallen-off dramatisch in mate van voorkomen (gemiddeld slechts ongeveer een keer per acht uur in de afgelopen 24 uur).

Vulkanische tremor heeft regelmatig opgetreden op fuego vulkaan (Guatemala) (station FG3) tijdens de afgelopen 24 uur, en kleine vulcanian explosies en hybride aardbevingen blijven de SANTIAGUITO Dome Complex wrack (Santa Maria volcano) (STG3). Vulkanische tremor blijven ook verhoogd (in combinatie met strombolian activiteit op de McKenney krater) op Pacaya vulkaan (station PCG).

Aardbevingen op Telica vulkaan (Nicaragua) (station TELN) is blijven ramp-up en, interessant, het tempo van vulkanische aardbevingen in het nabijgelegen San Cristobal (station CRIN) heeft ook versneld.

Stabiele, low-level vulkanische tremor blijft beïnvloeden Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC). Een recente VolcanoCam uitzicht op de vulkaan toont een indrukwekkende gas pluim die uit de ontluchting (deels te wijten aan meteorologische omstandigheden).

Turrialba_20130827

Vulkanische aardbevingen blijven beven binnen Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) met geen waarneembare veranderingen aan het oppervlak in de afgelopen dagen.

Slechts relatief kleine vulkanische aardbevingen invloed White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland). Ontploffing vorige week waarschijnlijk de (smalle kanalen) sanitair nodig is om de sterke tremor er waargenomen voor de ontploffing genereren vernietigd. Er is geen aanwijzing dat gas en warmte-flow is afgenomen bij de vulkaan sinds de uitbarsting.


Rodger Wilson vulkaan overzicht van augustus 26
Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF) blijft Huff en bladerdeeg met een laag niveau strombolian explosies en lavastroom emissie.

1377199581 (1)

Een aardbeving zwerm die vorige week begon op Mount Hood vulkaan (Cascade arc) (OR) (station TDH) heeft opnieuw versterkt met grotere, lokaliseerbare gebeurtenissen magnitude M1.0 (tot nu toe!). Aardbevingen blijven in een "nest", gelegen in het midden van de korst noordwesten van Mount Saint Helens (Cascade arc) (WA) en op / bij Mount Rainier vulkaan ook.

Vulkanische tremor heeft enige kracht herwonnen de afgelopen 24 uur bij Popocatepetl vulkaan (Mexico). Enkele vulkaan-tectoninc gebeurtenissen zijn ook zichtbaar op de Popo seismogram, samen met een regionale aardbeving (de grotere signaal laat in het record).

Beide fuego (Station FG3) en Santa Maria (station STG3) vulkanen (Guatemala) ervaren matige explosieve activiteit laat gisteren met een aantal van dat verhoogde activiteit 'morsen-over "in vandaag op de Santiaguito Dome Complex (Santa Maria vulkaan). Vulkanische tremor blijft verhoogde in-combinatie met continue strombolian activiteit bij Pacaya vulkaan (station PCG).

Wat lijken te zijn (maar niet gecontroleerd) episodes van verhoogde vulkanische tremor blijven bij Nicaraguaanse vulkanen Masaya (Station MASN) en Concepcion (Station CONN). Een andere seismische crisis lijkt in de werken op Telica vulkaan (station TELN). We hebben een aantal van deze waargenomen bij de vulkaan in het afgelopen jaar, en terwijl ze wetenschappelijk interessant, ze niet lijken te eruptieve activiteit voorspellen bij Telica.

Episodische vulkaan-tektonische seismische activiteit heeft gegeven-manier om continu laag niveau tremor bij Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) in het weekend.

Vulkaan-tektonische seismische activiteit is verder toegenomen in omvang op Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ) vandaag. De vulkaan heeft ervaren in wezen continu laag niveau seismische activiteit sinds een aardbeving zwerm er meer dan een week geleden. Signalen indicatie van de uitstoot kleine gas en as zijn zichtbaar op seismogrammen uit Galeras vulkaan (station CUVZ) vandaag.

Lage magnitude vulkanische aardbevingen blijven teisteren Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) maar eruptieve activiteit (met uitzondering van broeikasgassen) is opgehouden bij de vulkaan.

Kleine vulkanische aardbevingen ook rammelen white Eiland vulkaan (Nieuw-Zeeland).


Rodger Wilson vulkaan overzicht van augustus 24
Vulkanische (co-eruptieve) seismische activiteit op Veniaminof vulkaan (Alaska schiereiland) (station VNWF) is uitgegroeid tot een staccatto beat van zowel vulkanische explosie en aardbevingen de afgelopen week. De vulkaan rommelt-on met lava extrusie en strombolian explosies tegelijkertijd plaatsvinden. Vulkaan-tektonische (?) Seismische activiteit is net ten oosten van verjongd Mount Churchill vulkaan (Wrangell arc) (AK) in de afgelopen 24 uur met verschillende magnitude M4.0 + evenementen samen met tal van kleinere aardbevingen.

Mount_Churchill_earthquakes_20130824

Seismische activiteit heeft ook abrupt verjongd in de zuidelijke Washington (USA) Cascade arc buurt Mount Saint Helens (Station F2) en Mount Rainier vulkanen. Tiny, hebben meestal niet-locateable (met uitzondering van een gebeurtenis van gisteren!) Door de week voortgezet op Mount Hood vulkaan (Cascade arc) (OR), na een uitbarsting van hogere magnitude gebeurtenissen er begin vorige week.

Een mix van vulkanische tremor, gas en as uitstoot en de vulkaan-tektonische aardbevingen rammelaars Popocatepetl vulkaan vandaag.

Popo0824133

Soortgelijke activiteit beïnvloedt fuego vulkaan (Guatemala) (station FG3), terwijl eruptief en interne seismische activiteit is afgenomen ten Santa Maria vulkaan (station STG3). Variabele amplitude vulkanische tremor gaat verder met low-level strombolian activiteit bij Pacaya vulkaan (station PCG).

Kleine, lokale vulkaan-tektonische gebeurtenissen blijven op / bij Momotombo vulkaan (Nicaragua) (station MOMN). Een puls van lage amplitude vulkanische aardbevingen heeft weer toegeslagen Cerro Negro vulkaan (station CNGN). Wat kan een aflevering van hogere amplitude vulkanische tremor zijn blijkt op seismogrammen uit Masaya vulkaan (station MASN) in het afgelopen uur. De hogere frequentie van het signaal ziet er soort van verdachte al, dus dit mag slechts een soort van elektronische storing met de telemetrie signaal (Ah het horten en zwakheden van remote vulkaan controle!) Zijn.

Seismische activiteit is gedaald-terug naar een lager niveau Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) door middel van de afgelopen week.

Kleine vulkaan-tektonische gebeurtenissen blijven vaker bij Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ) na een aardbeving zwerm op de vulkaan vorige week. Signalen indicatief voor kleine gas en as uitstoot gebeurtenissen zijn zichtbaar op seismogrammen vandaag weer op Galeras vulkaan (station CUVZ).

Kleine vulkanische aardbevingen blijven frequent op seismogrammen bij Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu), hoewel de vulkaan alleen stilletjes stoomt op dit moment.


Rodger Wilson vulkaan overzicht van augustus 21
Vulkanische tremor heeft versoepeld (maar blijft) bij Veniaminof vulkaan (Alaska schiereiland) (station VNWF) tijdens de afgelopen 24 uur. Actieve lavastromen werden waargenomen tijdens de recente overvliegen van de vulkaan door AVO personeel.

Kleine aardbevingen blijven in een cluster gelegen direct ten zuiden van Lassen Peak vulkaan (Cascade arc) (CA) (station LRR).

Lassen_Peak_seismicity_20130821

Vulkanische tremor heeft nog frequent te zijn bij Popocatepetl vulkaan (Mexico). De (zeer) groot evenement in de buurt van het einde van de plaat is een magnitude M6.0 aardbeving die de zuidwestelijke kust van Mexico vanochtend getroffen. Dergelijke gebeurtenissen is aangetoond dat activiteit (toename) bij Popo (binnen enkele dagen) beïnvloeden.

Activiteit blijft relatief hoog bij de Guatemalteekse vulkanen Pacaya (PCG), Fuego (station FG3), en Santa Maria (STG3) met lava extrusie (Fuego), kleine strombolian explosies (Pacaya), en kleine tot matige-en kleinbedrijf vulcanian explosies in Santa Maria (SANTIAGUITO Dome Complex).

Vulkanische aardbevingen blijven frequent te zijn op San Cristobal vulkaan (Nicaragua) (station CRIN).

Seismische activiteit is verder toegenomen ten Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) met een spervuur ​​van uitbarstingen van relatief grote omvang vents (tot ongeveer magnitude M2.5).

Kleine aardbevingen blijven frequent te zijn op Cumbal vulkaan (Colombia) (station MEVZ).

Vulkanische earrthquakes zetten hun langzame afname in aantal en omvang op Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu).

Kleine aardbevingen en zeer lage magnitude tremor hebben opnieuw verschenen op White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland) naar aanleiding van een relatief grote hydrothermale uitbarsting op de vulkaan twee dagen geleden. Het verdwijnen van de sterke tremor na de uitbarsting is een uitstekend bewijs dat de tremor bron was inderdaad ondiep en niet rechtstreeks verbonden zijn met diepere magmatische activiteit.

Spreek je gedachten

*