Matige aardbeving - Assam, India op november 6, 2013

Earthquake-report.com is een onafhankelijke NGO website die alleen overleeft als gevolg van (meestal kleine) Particuliere giften. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.
-

Belangrijkste aardbevingsgegevens:

Magnitude: 5.4

Lokale tijd (conversie alleen hieronder land): 2013-11-06 09: 46: 15

GMT / UTC tijd: 2013-11-06 04: 16: 15

Diepte (hypocenter): 40 km

Diepte en Magnitude updates in de lijst hieronder.

Deel Uw aardbevingservaring (ik heb het gevoeld) met onze lezers.
Klik op de "Ik voelde het"Knop achter de overeenkomstige aardbeving. Uw aardbeving ervaring is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de mensen in het gebied, evenals onze wereldwijde lezerspubliek.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Barpathar, India November 06 04: 16 5.4 43 MAP
 • Jorhat - Niets in het bijzonder, maar voelde het schudden voor ongeveer 2-3 seconden. Overigens waren we te wachten op onze klas op Earthquake Engineering.
 • GEOFON Noordoost India November 06 04: 16 5.2 36 MAP
 • Kalinga Huis - Leuke ervaring
 • Prabhu Prem Puram - Ik zat in mijn kamer en was het bestuderen en opeens zag ik mijn almirah begon te schudden, maar deze aardbeving rustte voor zeer korte duur zeg gewoon 5 seconden
 • EMSC Assam, India November 06 04: 16 5.4 40 MAP Ik voelde het INFO
 • Trashigang - Net zag mijn Competer schudden op mijn bureaublad tafel
 • Guwahati - Shook voor een tijdje
 • Kohima - Geen schade
 • Ward No 6 - Ik was met behulp van laptop in mijn kamer en opeens begon mensen die schreeuwen aardbeving en ik voelde het sterk dan voorheen, het gebeurde voor 5 seconde (ongeveer).
 • Nieuwe secretariaat - Ik zit op Morah (voorzitter),, plotseling schudden,, soepel,, ik herkende haar Aardbevingen,, bt net begeerde alleen 1 / 2 seconden,,, thanx God is er geen rapporten van schade bij allen,, hier in Thizama kant,,
 • Kohima - Werd het werken op mijn computer en zag mijn scherm andere zaken schudden .. alle mensen in ons gebouw liep uit het gebouw ...
 • Kohima - Ik had net opgehangen up van mijn mobiele telefoon n hoorde ik een zoemend geluid en het huis begon te schudden, waarschijnlijk duurde ongeveer 5secs ... Ik liep uit mijn kamer en het stopte.
 • Jorhat - In opleiding toen voelde aarde beven
 • Dimapur - Werd het werken op mijn pc op de bovenste (2nd) verdieping toen voelde ik de eerste trillend en gerommel, daarna werd het een beving en de 3 verdiepingen gebouw begon te beven. Ging naar de eerste verdieping en zag een soft-top zigeuner wagen nog bevende. Het duurde ongeveer 15-20 seconden.
 • Dimapur - Ik werkte op mijn PC op de bovenste (2nd) verdieping toen voelde ik de eerste trillend en gerommel, daarna werd het een tremor.The 3 verdiepingen gebouw begon te trillen slightly.Went beneden naar de eerste verdieping en zag een soft-top zigeuner auto nog quavering.It duurde ongeveer 15-20 seconden.
 • Dimapur - Werd werken op een computer op school toen mijn monitor begon te schudden. Meteen wist dat het een aardbeving. De studenten te realiseren. Fortu lijk geen letsel of schade werd gedaan aan zowel studenten of school.
 • dimapur - Ik laat wakker rond 9, mijn moeder was uit voor wat werk waardoor ik en mijn broers en zussen (die sliepen) achter. Ik zet de waterkoker aan de kook en werd listining om nummers en plotseling ik merk de ramen trillen en maken noise.i had niet verwacht dat het een aardbeving te zijn, maar later de hele opknapbeurt trilde dus ik liep de deur uit en klom de trap af en hoorde mensen Screame .. halverwege de trap af en dan is het STRUK me dat ik vergat om mijn sibloings wakker dus ik haastte zich terug en gelukkig was het voorbij.
 • Ghiladhari TE - Bij 9: 47 am, opeens werd ik verrast door een enorme trilling en shake.First ik liep uit het huis waardoor andere leden van mijn familie. Drie minuten later en 9: 50 am, voelde ik me een ander, maar het was niet veel zo groot in intensiteit dan de eerste.
 • Dimapur - S tot vaststelling van het bed tv kijken n snel genoeg hoorde een raar geluid n dat is wanneer de flessen begon .. daar te schudden en dan ik liep uit kamer zonder mijn slippers aan myself.Thank God is niets gebeurd opslaan
 • Kohima - Was het schrijven van een examen toen de aardbeving toesloeg, wat liep uit terwijl sommige onder hun bureau ging.
 • Chandigarh - We vonden het voor 2-3 seconden
 • Chandigarh - De shake was alsof iemand deelneming huis van twee kanten en schudden
 • Jalandhar - Manmohan Singh
 • Mohali - Werkte op mijn laptop en bed shakes we rende naar buiten ...
 • Ramamandi - Geen schade uptil nu ...
 • Lahore - Zeer zwak schudden
 • Chandigarh - Geen schade, slechts zeer lichte schudden op de tweede verdieping
 • Chandigarh - Geen schade. Mijn stoel schudde een paar seconden. Mijn moeder was in bed in de aangrenzende slaapkamer, en ze voelde het ook.
 • Phagwara, Punjab - Het was de eerste keer dat ik getroffen door een aardbeving, ik voelde het als het bed was te schudden, geen porperty schade
 • Lahore - Een persoon in mijn huis voelde het.
 • Mohali, Punjab - Vilt milde tremoren rond die tijd voor 2-3 seconden
 • Morinda (Ropar) - Matige schudden van bed voelde door mij en mijn ouders zitten in de andere kamer. terwijl het gebeurde voor slechts 4-5 seconden. maar iedereen in de plaats voelde hetzelfde.
 • Distt Una, HP - We hoorden een zeer sterk ratelend geluid van onder onze voeten. geluid was erg hard / sterk en afschuwelijk. Soortgelijk geluid werd gehoord rond een maand terug als episch centrum was op jaijon, punjab, 25.5 km van hier. we gingen eten en plotseling tafel begon te schudden, glazen ruit op het scherm dia's van links naar rechts en weer terug, milieu was lawaaierig met luide geratel maar zelfs voordat we pakte belangrijkste deuren was het weer stil opeens.
 • Chandigarh - Ik voelde een aardbeving voor 1st tijd. Mijn bed schudde for5 seconden. Plotseling vroeg ik mijn frnds en ze zei ja.
 • Hoshiarpur - Ik zat op een stoel te wachten in een ziekenhuis, n opeens voelde ik iemand duwt mijn stoel, n na die anderen om mij heen voelde hetzelfde, het duurt 4-5 seconden, een grote eikel voelde .... n rusten dan is zeer onmerkbaar ...
 • Amritsar - Ik was op bed en plotseling voelde ik dat bed trilt het gebeurde een keer en dan weer die tijd realiseerde ik me dat dit een aardbeving en ik kreeg erg bang omdat mijn moeder vader was niet thuis

 • REAL TIME AARDBEVING navigeren - WORLD - REGIO - LANDEN - STAAT

  Onze Fast aardbeving en tsunami Twitter accounts :
  M4 + - ALLE - M5 + - M6 + - CHILI - CANADA - BRITISH COLUMBIA - CALIFORNIA - OREGON - WASHINGTON - HAWAII - TEXAS - OKLAHOMA


  Andere oudere aardbevingen in het grotere gebied rondom het epicentrum (sinds 1900)

  Sterkste aardbevingen binnen een 150 km straal van deze aardbeving (max. 60)

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Leefomgeving :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Leefomgeving :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Leefomgeving : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X