Massale dodelijke aardbeving in Pakistan - Satelliet Spot afbeeldingen gebruikt voor de detectie van de vernietiging

Deze pagina wordt automatisch vernieuwd elke 60 minuten als we misschien het toevoegen van regelmatige updates. Houd het te openen in een tabblad van de browser.
Ook geschreven door Jens Skapski.
-

Update 16: 24 GMT - Oktober 1 : De Pakistaanse Ramp beheersautoriteit heeft nadat beide aardbevingen van vorige week nieuwe gegevens van de dodelijke slachtoffers vrijgegeven. Een totaal van 825 mensen hebben hun live (780 tijdens en na de mainshock en 45 tijdens en na de naschok) verloren. Dit nieuwe rapport kwamen na onze 09: 24-update. Dit maakt de aardbeving in Pakistan spijtig genoeg de meest dodelijke men sinds de Japan Tsunami.

Screen Shot op 2013 10-01-15.31.41

Noodhulp wordt geparachuteerd in de zwaarst getroffen gebieden door het Pakistaanse leger

Update 09: 24 GMT - Oktober 1 : Het dodental van 375 maakt deze aardbeving de 8th hoogste in de afgelopen 5 jaar na: Haiti 2010 - ca. 95,000-110,000 ;; Tohoku 2011 - ca. 18,500 ;; Yushu 2010 - 2968 ;; Sumatra 2009 - 1117 ;; Van 2011 - 604 ;; Chili 2010 - ca 525-550 ;; Mentawai 2010 - ca. 497 ;; Pakistan 2013 - ca. 375-400.

De 375 gedood correleert heel goed met onze eerste schatting van 400 door James Daniell. Hoewel de economische schade schattingen zijn niet waargenomen, moeten zij in de orde van $ 72-117 miljoen zoals vermeld in de eerste paar uur.

Wij dringen er bij mensen om te doneren aan hulporganisaties, gezien de wijdverbreide vernietiging.

Update 07: 54 GMT - Oktober 1 :
Zeer interessant artikel in de Disasterscharter.org website waar de VN-organisatie een raming van de schade op basis van satelliet Spot Beelden uit een aantal van de ernstig beschadigde gebieden heeft gemaakt. Satelliet-beoordeling is niet een afdoende manier voor het opsporen schade als het moet worden aangevuld met enquêtes op de grond. Vanwege de gecompliceerde politieke situatie op het terrein van de huidige evaluatie geeft een zeer goed overzicht van de meest getroffen gebieden. Op basis van deze satellietbeelden kunnen we duidelijk zien dat steden en dorpen zijn slechts gedeeltelijk getroffen. Anderen ontsnapte het drama (zie afbeelding hieronder waar pleinen in rood betekent vernietiging en blauwe geen zichtbare schade.
Controleer het volledige artikel hier of klik op de kaart om te worden gekoppeld.

Vernietiging in Gajar, Awaran, Balochistan, Pakistan zoals gedetecteerd door Satellite Spot Images

Vernietiging in Gajar, Awaran, Balochistan, Pakistan zoals gedetecteerd door Satellite Spot Images


Update 13: 02 GMT : Een paar andere gegevens verkregen door de overheid bronnen uit de mainshock:
Slachtoffers: 375 Geblesseerd: 815
Degenen die zijn na dit verslag vanaf het begin kunnen denken: weer andere nummers! Nou, dat is precies hoe we voelen ons in deze tragedie. Wat de nummers zal zijn, deze aardbeving is en blijft een van de meest tragische aardbevingen van de laatste paar jaar blijven.

Update 08: 17 GMT - september 30
"Autoriteiten" deed rapport eerder vandaag dat zaterdag naschok liet 30 doden en 150 gewond.
Links naar interessante artikelen:
Aardbeving getroffen Awaran: Na sporadische aanvallen, hulpgoederen beginnen druppelen in

Update 13: 02 GMT : Nieuwe data noemt een dodental van 34 en + 100 gewond

Update September 29 07: 17 UTC : Het dodental van de naschok van gisteren is gestegen tot 25. 60 meer verwondingen zijn ook gemeld.

Beeldhoffelijkheid @ Senator_Baloch

Beeldhoffelijkheid @ Senator_Baloch

Update 15: 31 GMT : Al Jazeera, normaal goed geïnformeerd in islamitische kringen, meldt dat het aantal dodelijke slachtoffers van de naschok van vandaag is toegenomen tot 22 en dat op zijn minst 50 gewond is geraakt. 2-dorpen werden volledig verwoest na de autoriteiten van Khuzdar. Earthquake-Report.com waarschuwt zijn lezers dat dit een zeer onvolledig rapport is, omdat veel gebieden onder controle van separatisten staan ​​en dienovereenkomstig hebben autoriteiten slechts onvolledige gegevens over wat daar gebeurt.
Het dodental van de mainshock is verhoogd tot 515 (nummer meest geciteerd door internationale correspondenten, maar in werkelijkheid weet niemand precies. Triest, heel triest ...

Update 13: 39 GMT : Verslagen van de aardbeving zone te vermelden een extra 12 dodelijke slachtoffers (het huidige naschok)

Update 09: 48 GMT : Het Al Jazeera video hieronder wordt beschreven wat de mensen en de zwaarst getroffen gebieden op dit moment getuige zijn.

Update 09: 03 GMT : Islamitische reliëf heeft een team gestuurd om de ramp gebied. De eerste reactie zal ingaan op de behoeften van 1000 gezinnen. Vanwege de complexe veiligheidssituatie in Baluchistan, wordt de toegang nog onderhandeld ...

Screen Shot op 2013 09-28-11.26.14

Update 08: 31 GMT : GDACS, een organisatie monitoren natuurrampen over de hele wereld heeft berekend dat de huidige naschok (volgende Al Jazeera, die in contact met de Pakistaanse seismologisch bureau was een nieuwe aardbeving geen naschok) bijkomende schade zal toebrengen.
Of dit een aardbeving naschok of helemaal niet is niet belangrijk, een naschok is een aardbeving en als deze zich in hetzelfde gebied (iets noorden van de mainshock).

Screen Shot op 2013 09-28-10.45.56

Update 08: 31 GMT : Qlarm, een theoretische schade en verlies motor heeft berekend dat een extra 0 om 300 mensen kunnen worden gedood door deze naschok. 0 1000 te kunnen zijn bovendien gewond geraakt. Waarom de 0? Vanwege de onzekerheden van de voorlopige gegevens en ook vanwege de leefomstandigheden na een naschok.

Update 08: 23 GMT : De huidige naschok was minder dan de mainshock gevoeld omdat de omvang was "slechts" M6.8 vergelijking met M7.7 op dinsdag. De zeer ondiepe diepte van 14 om 20 km (verschilt van agentschap tot agentschap) maakt de aardbeving minder gevoeld in een bredere radius (zoals Karachi en de Verenigde Arabische Emiraten), maar kan zeer destructief in het epicentrum gebied. Het type aardbeving is een verwoestende één ook, de belangrijkste acceleratie horizontaal welke huizen en infrastructuur die niet zijn gebouwd met aardbevingen in het achterhoofd zal gemakkelijk instorten maakt.

Update 08: 12 GMT : Gebaseerd op ons eigen bezoekersrecord op dit moment, was de aardbeving minder gevoeld dan de mainshock op dinsdag. Naschokken zijn nooit gestopt na de mainshock op dinsdag, maar ze hadden allemaal op één uitzondering Magnitudes onder M5 (één kort nadat de mainshock M5.9 had). De naschok van vandaag zal het gebied zeker nog verder beschadigen en veel onstabiele constructies die al beschadigd waren in de mainshock en naschokken zullen vandaag zeker worden afgeplat. De meeste mensen kamperen buiten hun huizen, precies omdat ze bang zijn voor naschokken, maar we weten ook dat de reddingsmensen die in het puin graven een groot risico lopen om zelf begraven te worden.

NIEUW Massive naschok op zaterdag
Op zaterdag een andere grote naschok heeft geslagen de Awaran gebied. USGS meldt een voorlopige Omvang van 6.8, EMSC 7.0 en Geofon 6.6. Dit betekent dat alles dat nog stond rechtop in de ramp zone zou waarschijnlijk worden geaard.
Het epicentrum regio is hetzelfde dan de mainshock op dinsdag. Voorlopige diepte gerapporteerd 14 km. Zoals de aardbeving is een naschok, dezelfde diepte is bijna zeker als de mainshock = een horror scenario voor deze regio.

WE HOPEN ECHT DAT DE INTERNATIONALE GEMEENSCHAP NA DEZE NASLAG VERZWAKT WORDT OM DEZE ONRECHTE MENSEN TE HELPEN. Veel van de verwoeste gebieden zijn sinds dinsdag niet meer geholpen met medische en hulpgoederen. Deze aardbeving is een HUMANITAIRE RAMP voor dit deel van Pakistan. Het veiligheidsrisico om hulp en reddingssteun in dit gebied te brengen is een bijkomende ramp (separatistische groeperingen en de Taliban bestrijden de Pakistaanse regering voor regionale onafhankelijkheid)

Screen Shot op 2013 09-28-09.57.55


Vrees voor de veiligheid kunnen hinderen hulpverlening in aardbeving getroffen Pakistan

QUETTA, 26 september 2013 (IRIN) -
Vele malen eerder, Abdul Rashid, 30, een huisarts, heeft aangeboden in noodsituaties.
"Ik geloof dat het mijn plicht om mijn medische vaardigheden te gebruiken om te helpen. Ik ging naar de provincie Sindh in 2011 om slachtoffers van de overstromingen te helpen, ik hielp de slachtoffers van de cycloon 2007 in Balochistan, en ik in Pakistan bestuurde Kasjmir werkte als medisch student na de 2005 aardbeving voor maanden, "Rashid vertelde IRIN.
Maar nu, terwijl hij staat te popelen om de wijk Awaran in het zuidwesten van de provincie Baluchistan, de regio die het zwaarst door een magnitude 7.7 aardbeving die trof in de namiddag van 24 september bereiken, Baloch vrienden hebben hem tegen te gaan raden. "Etnisch, ik ben Punjabi. En Awaran stad en het district in het algemeen, is een bolwerk van Baloch nationalistische groepen, opgesloten in de strijd tegen de staat krachten, "zei hij. "Ze hebben regelmatig aangevallen non-Baloch mensen voor."
De veiligheidssituatie is een zorg voor veel internationale humanitaire organisaties proberen om de slachtoffers van de aardbeving, die ten minste 348 mensen en honderden gewonden meer heeft gedood, met het dodental stijgt nog steeds helpen.

De vrees voor geweld
De Baloch etnische groep heeft lange tijd nationalistische aspiraties, klagen het is uitgesloten en gemarginaliseerd door de overheid en heeft haar billijk aandeel van de inkomsten niet ontvangen van de natuurlijke hulpbronnen in Baluchistan. De regio heeft een lange geschiedenis van opstand, die geïntensiveerd sinds de 2006 doden van Baloch nationalistische leider Nawab Akbar Bugti. Baloch nationalisten de schuld van de Pakistaanse leger voor zijn dood.
"De veiligheidssituatie is altijd onvoorspelbaar overal in Pakistan," Haseeb Khalid, senior media officer bij het kantoor van de Islamic Relief in Pakistan, vertelde IRIN. "In Awaran, er kunnen een aantal bedreigingen van de veiligheid voor de verlichting en hulpverleners, vooral voor degenen die niet-Baloch."
Sinds Islamic Relief al aanwezig in het gebied had en zou kunnen werken met lokale mensen, zei Khalid, "de situatie kan veiliger zijn voor ons.
Op 25 september, onbekende personen opende het vuur op een team van artsen en paramedici een poging om de aardbeving zone te bereiken. Er vielen geen slachtoffers.
Volgens een update op dezelfde dag door Islamic Relief, dit was slechts een van de drie recente incidenten sinds 23 september waarbij aanvallers het vuur opende in Balochistan tegen hulpverleners of veiligheidstroepen, wat leidt tot doden gemeld.
Terwijl hij vloog in Awaran op 26 september om de situatie te beoordelen, generaal-majoor Mohammad Saeed Aleem, voorzitter van de Nationale Ramp beheersautoriteit, kwam ook onder vuur; zijn helikopter werd doelwit van raketten, volgens berichten in de media. Hij ontsnapte ongedeerd.
"De waarheid is dat we bang zijn en zal niet gaan in," het hoofd van een NGO gevestigd in Karachi, die anoniem wenst te worden benoemd, vertelde IRIN. "Dit is slecht voor de getroffen mensen."

Tol stijgt
De bezorgdheid over de veiligheid komen op de top van andere uitdagingen. De logistiek van de beoordeling en redding zijn ontmoedigend, met Awaran wijk verspreid over 21,000sqkm van onherbergzame gebied, dat herbergt ongeveer 300,000 mensen. Het wordt geserveerd door een gebrekkige wegennet en het duurt uren te bereiken, zelfs van de dichtstbijzijnde grote steden.
"Niemand is gekomen om ons te helpen, en we hebben dringend behoefte aan onderdak, voedsel, water en medische hulp," Inayat Baloch vertelde IRIN over een krakende telefoonlijn, van net buiten Awaran stad. Hij zei dat zijn huis was teruggebracht tot een hoop puin. "Mijn drie-jaar-oude zoon heeft een gebroken been, hij heeft gehuild van de pijn, maar er is niets dat ik kan doen."
Het aantal bevestigde doden, ondertussen blijft stijgen als rapporten komt in afgelegen gebieden.
De PDMA zegt "bijna alle huizen" in Awaran stad en de nabijgelegen omliggende gebieden worden vernietigd of beschadigd. Meldingen uit andere delen van de wijk komen in, met enkele media accounts zeggen 80 procent van lemen huizen in de wijk zijn vernietigd. Het merendeel van de woningen in de landelijke gebieden van Awaran zijn gemaakt van ongebakken modderbakstenen.
De extreem slechte medische infrastructuur in de wijk doet weinig om te helpen. "Er zijn gewoon geen middelen om te helpen de gewonden, en vanwege de veiligheidssituatie gezondheidswerkers zal er niet gaan," zei Jan Mohammed Buledi, een woordvoerder van de provinciale overheid.
De Chief Minister van Baluchistan heeft naar verluidt gevraagd nationalistische groepen tot kalmte, maar een lokale administratieve ambtenaar in Awaran, die anoniem wenste te blijven, zei: ". Dit kan niet effectief zijn"

Zoals de PDMA en VN beginnen aan een snelle beoordeling van de behoeften, zijn grote humanitaire organisaties wegen hun opties.
Awaran "is niet gemakkelijk bereikbaar via de weg als gevolg van beschadigde wegen en de veiligheidssituatie, als niet-statelijke gewapende groepen zijn aanwezig in het gebied en een aanval op het medisch team is gemeld," Arif Jabbar Khan, Oxfam's landendirecteur, zei van Islamabad. "Het zal een uitdaging zijn voor de werknemers, gezien de veiligheidssituatie en de ontoegankelijkheid kwesties hulp," zei hij.

In de tussentijd, mensen zijn wanhopig.
"Mijn ouders, twee zussen, hun echtgenoten en kleine kinderen zijn er uit", zegt Nazir Ahmed, een inwoner van Awaran die werkt in Quetta. "Ik kan niet eens in contact te komen, omdat de telefoon-netwerken zijn zo slecht. Ik begrijp dat ze zijn allemaal in de open lucht, maar dit is informatie van anderen. "Hij zei om naar zijn geboortedorp kon nemen" drie dagen of meer ", omdat veel wegen waren gewoon aardewegen.


Update 15: 22 GMT : Het dodental is gestegen tot 515 volgens de ambtenaren in Pakistan in het Engels pers, wordt 600 nog steeds in sommige Urdu pers geciteerd, en 400 is nog steeds gemeenschappelijke plaats.
Ca. 400-600 sterfgevallen hebben voorgedaan als gevolg van de aardbeving (ervan uitgaande dat dubbeltellingen niet heeft plaatsgevonden).

Zoals eerder door onze theoretische modellen verklaarde na de aardbeving van tussen 400-990 dode afhankelijk van de bezetting van 38% tot 97%, rond de $ 72-117 miljoen schade wordt verwacht te hebben plaatsgevonden met behulp van het snelle verlies model van James Daniell. 20000 huizen zijn naar verluidt zijn ingestort of zwaar beschadigd van de 65000 huizen in de omgeving. Het verlies schatting blijft.

Wij wachten op ander nieuws van bureaus. Veel van de rapporten hebben het over de Taliban invloed en de moddervulkanen echter weinig wordt genoemd als de opluchting processen in de plaats voor de ca. 100000 daklozen en 300000 getroffen mensen.

Update 07: 43 GMT : Het aantal dodelijke slachtoffers van de aardbeving nadert dat van de Van aardbeving in 2011 (604 dood). Nummers van de de dodelijke slachtoffers zijn wisselende afhankelijk van de bron. De regering meldde eerder vandaag dat 400 mensen werden gedood. Onze (te vinden betrouwbare) Urdu nieuwsbron staten op dit moment 600 dodelijke slachtoffers (zij hebben deze basis berekend op de bevestigde sterfgevallen in de verschillende wijken).
Onafhankelijke screening is van wat er precies gebeurt is bijna onmogelijk, omdat dit gebeurt allemaal in Taliban gedomineerde Baluchistan, waar externe NGO's niet werken vanwege het veiligheidsrisico. Meerdere beveiligingsincidenten zijn gemeld sinds de aardbeving.
De Taliban is proberen om hun eigen hulpverlening aan de overlevende slachtoffers af te dwingen, worden rapporten zeggen. Deze verslagen worden ook vermelding van de de verlichting van de Taliban kwamen veel eerder dan de verlichting van de overheid.

Bronvermelding en auteursrechten sochnews.tv

Bronvermelding en auteursrechten sochnews.tv

Update september 27, 07: 43 UTC : Baluchistan Chief Minister dr. Abdul Malik Baloch, knippen kort zijn Britse tournee, bereikte zijn vaderland en zei dat hij zal de wereldgemeenschap te benaderen voor hulp van de mensen die getroffen zijn door de aardbeving.
Praten met de media op de luchthaven van Karachi, zei hij dat de regering zal klep in alle beschikbare middelen om de situatie voorgedaan door de verwoestende aardbeving te overwinnen, het toevoegen van de hartelijkheid van de naties zal worden verzocht om de hulp van de aardbeving getroffen mensen.
Althans 10,000 om 15,000 huizen ingestort als gevolg van de krachtige aardbeving, vandaar wordt het dodental vreesde te stijgen, de Chief Minister merkte verklaren dat hij zijn kamp zal vestigen in de aardbeving getroffen gebied.

Update 16: 08 GMT : Een andere "Mud Volcano Island" is verschenen aan de kust van Makran. Het eiland ontstond voor de kust van Ormara, meldde een privé-televisiezender op woensdag. Volgens het Wereld Natuur Fonds (WWF) verscheen het nieuwe eiland in de buurt River Basil.
Op dinsdag, had een eiland ontstaan ​​uit Gwadar kust, die de naam 'Zalzala Jazeera' (eiland aardbeving) werd gegeven. - Bron hier

Bronvermelding en auteursrechten PakistanToday.com.pk

Bronvermelding en auteursrechten PakistanToday.com.pk

Update 15: 24 GMT : OCHA (Verenigde Naties) meldt vandaag uit Pakistan:
De militaire en lokale overheden blijven reddings-en noodhulp activiteiten in de getroffen regio. De PDMA heeft 2,600 tenten, 1,700 voedselpakketten, 300 dekens, 1,700 plastic matten, 300 muskietennetten en 300 jerrycans verzonden naar het getroffen gebied. Het provinciale departement van volksgezondheid is het verstrekken van gezondheidszorg door middel van mobiele sanitaire eenheden.
De Nationale Ramp beheersautoriteit heeft verstrekt 5,000 tenten en 7,000 packs voedsel voor de getroffen mensen in Awaran en Kech districten.
WHO heeft kits voor de levering van noodhulp primaire gezondheidszorg aan meer dan 100,000 mensen, terwijl WFP heeft geregeld voor de levering van hoge-energie-koekjes aan de getroffen mensen.
Verschillende security incidenten zijn gemeld in het getroffen gebied. Plannen om humanitaire en veiligheidssituatie beoordelingen uit te voeren zijn in volle gang.

Update 15: 11 GMT : Patrick Fuller van het Internationale Rode Kruis (Internationale Rode Kruis) schreef eerder vandaag:
Duizenden mensen hebben een tweede nacht doorgebracht in de open na de verwoestende aardbeving die + 350 doden en gewonden meer dan 500 in een afgelegen, bergachtige gebied van Balochistan, zuidwesten Pakistan.
Het leger heeft voedselvoorziening, medische teams en tenten gemobiliseerd van de regionale hoofdstad Quetta. Het gebrek aan medische voorzieningen in het getroffen gebied heeft ertoe geleid dat ernstig gewond mensen moeten worden overgevlogen naar ziekenhuizen in Karachi en andere steden.
Niet alleen is het afgelegen gebied, maar bezorgdheid over de veiligheid betekenen dat zowel de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan-verenigingen (IFRC) en het Internationaal Comite van het Rode Kruis (ICRK) zijn niet in staat om humanitaire operaties direct uit te voeren in het gebied. Echter, de Pakistaanse Rode Halve Maan heeft een goed netwerk op de grond en is in staat om vrij te opereren.
Op woensdag werd een team van de Rode Halve Maan de dichtstbijzijnde ramp beheer cel in Lasbela wijk ingezet om het getroffen gebied. Twee andere ramp response teams uit de aangrenzende wijken van Kharan en Gwadar zijn gemobiliseerd en een team van de Rode Halve Maan provinciale hoofdkwartier in Quetta zal worden ingezet vandaag samen met twee gezondheid teams met ambulances.

Screen Shot op 2013 09-26-17.19.02

"De Rode Halve Maan heeft ramp paraatheid voorraden in de regio die snel kunnen worden gemobiliseerd, maar de grootste uitdaging is het bereiken van het getroffen gebied," zegt Mike Higginson, waarnemend hoofd van de delegatie van het Internationale Rode Kruis in Pakistan. De meeste van de Rode Halve Maan levering hubs zijn honderden kilometers afstand. "Het duurt tussen 18-20 uur te reizen naar Awaran van Quetta en het is onduidelijk hoeveel dorpen rond het epicentrum nog niet zijn bereikt. Sommigen kunnen niet over de weg bereikbaar zijn. '
De Sindh tak van de Rode Halve Maan is ook de ondersteuning van de hulpverlening. Een medisch team werd ingezet op Awaran vandaag via helikopter in samenwerking met de Nationale Ramp beheersautoriteit.
In dit stadium wordt de Pakistaanse Rode Halve Maan voornemens te ondersteunen ongeveer 7,000 mensen met noodopvang ondersteuning in de vorm van tenten en dekzeilen alsook essentiële non-food items zoals dekens, keuken sets en kunststof jerry-cans.
Gezien de omvang van vernietiging, verdere verwachte behoeften zijn het meest waarschijnlijk zijn materialen voor het bouwen van tijdelijke onderkomens, gezondheids-en zorgvoorzieningen en de verdere levering van voedsel en essentiële non-food artikelen.

Update september 26, 09: 26 UTC : Wij zullen geen updates voor elke nieuwe aantal toegenomen sterfgevallen te schrijven, maar we zullen wijzen op het exacte aantal (op basis van onze bronnen) in de titel

Update 14: 07 GMT : Spijtig om te melden dat het aantal dodelijke slachtoffers is gestegen tot 343.

Update 12: 27 GMT : Wat meer informatie over de nieuwe Gwadar eiland die werd gevormd tijdens het schudden van de aardbeving. Het nieuwe eiland is waarschijnlijk een 'moddervulkaan ", tijdens de gewelddadige schudden van de aardbeving omhoog geduwd door methaangas. Historische feiten noemen van een hetzelfde eiland vormen na een 1945 aardbeving. Wetenschappers zijn verbaasd dat een dergelijke activiteit zich meer dan 400 kilometer van het epicentrum. Het eiland is niet een normale eiland, maar een enorme hoeveelheid modder die zal worden uitgehold door de golven en weer en weer verdwijnen in de oceaan, zoals het ook deed in 1945.

Afbeelding van het nieuwe eiland hoffelijkheid Pakistaanse regering

Afbeelding van het nieuwe eiland hoffelijkheid Pakistaanse regering

Belangrijke update 12: 04 GMT : Het nummer we hieronder hebben gegeven vertegenwoordigt slechts de getelde doden in het district Awaran. Een andere 42 lichamen zijn gemeld uit de Kech wijk. Statistisch betekent dit dat de Awaran, Aardbeving in Pakistan is jammer genoeg de dodelijkste aardbeving sinds de Van aardbeving (Turkije) op oktober 23, 2011.

Update 11: 59 GMT : De Pakistaanse krant TheNews meldt dat: Het dodental in Baluchistan van de machtige 7.8 magnitude aardbeving die ten zuidwesten van Pakistan trof is opgelopen tot 285 na twintig lichamen van madrassa studenten werden hersteld van Awaran.

Update 10: 47 GMT : Hieronder een overzicht kaart van het epicentrum en de steden, alsmede de bevolkingsdichtheid in de grotere epicentrum gebied. Klik op de kaart om te kijken volledig formaat.

Klik op deze kaart om hem te bekijken in volledig formaat

Klik op deze kaart om hem te bekijken in volledig formaat

Update 10: 20 UTC: Een andere recente video van de verwoesting. Als we waren voor op de belangrijkste nieuws Distributeurs (krijgen we onze doden gegevens van de lokale Urdu nieuwsbronnen), het aantal van de dood zijn nog steeds hetzelfde maar we moeten benadrukken dat tientallen mensen worden nog vermist.

Update 08: 52 UTC: De video van Geo.tv geeft een geest waait indruk van de verwoesting in Arawan, Balochistan. Heeft de Pakistaanse regering heeft om te bellen in International relief? Wij denken ja, maar elk volk heeft het gevoel in het begin dat ze het helemaal alleen aankan. We hebben de gegevens die het desbetreffende 40,000 ingestorte huizen gezien! Tenminste International Financial hulp zou zeer welkom voor dit arme gebied in Pakistan. De huidige aardbeving is meer dan het doden van alle eerdere aardbevingen van dit jaar, een triest record.

Update 08: 28 UTC: Koningin Elizabeth uitgedrukt rouw en verdriet over de aardbeving in Pakistan. In haar verklaring, verzocht de koningin premier van Groot-Brittannië, David Cameron om onmiddellijk contact regering van Pakistan en vragen over de updates met betrekking tot de hulpverlening aan de mensen getroffen door aardbeving in Balochistan, Pakistan. (Bron: thenewstribe.com)

Deze indrukwekkende seismogram werd opgenomen door de Geofon seismograaf in Kabul, Afghanistan

Dit indrukwekkende seismogram werd opgenomen door de Geofon seismograaf in Kabul, Afghanistan - De vele krachtige naschokken is ook te zien op deze seismogram

Update 07: 57 GMT : Awaran district heeft een geschatte bevolking van ongeveer 300,000, verspreid over een oppervlakte van meer dan 21,000 vierkante kilometer. "Meer dan 50% van de stedelijke en rond 90% van de landelijke gebieden van de wijk werden verwoest door de aardbeving," Mir Quddus Bizenjo, de vice-voorzitter van Baluchistan Vergadering, had verslaggevers verteld via de telefoon. Hij had het dodental op 150-plus in Awaran alleen al gezet. Leger en civiele hulpverleners werden naar het getroffen gebied gestuurd om te trekken slachtoffers als bewoners zeiden tientallen mensen gevangen zitten onder het puin van hun ingestorte huizen. De weersomstandigheden zijn zeer gunstig voor langere reddingsoperaties. Het grootste probleem voor die levend onder het puin zijn gebrek aan drinkwater echter. 72 uur is het normale tijdsbestek dat mensen levend onder het puin te vinden. We zijn nu 20 uur na deze dodelijke aardbeving.

Update 07: 29 GMT : District Administration en de Provincial Disaster Management Authority doen ook hun uiterste best om hulp en hulp te bieden aan de lijdende mensen in het gebied. Woordvoerder van de provincie, Jan Muhammad Buledi, zei: "We hebben ernstige medische voorzieningen en er is geen ruimte om gewonden in de plaatselijke ziekenhuizen te behandelen." We proberen ernstig gewonden door middel van helikopters en anderen naar Karachi te verplaatsen naar de naburige districten. "
De omvang van het betrokken grondgebied is ontmoedigend. Awaran district heeft een geschatte bevolking van ongeveer 300,000, verspreid over een oppervlakte van meer dan 21,000 vierkante kilometer (8,000 vierkante mijl).

Update 06: 32 UTC op september 25 : Het dodental is verder toegenomen tot 283-mensen. 400 wordt als gewond gemeld. Het aantal zal waarschijnlijk nog verder toenemen vandaag als SAR (Search and Rescue) teams het puin doorzoeken. Tot nu toe geen woord van mensen die vermist zijn (waarschijnlijk ook honderden). Legereenheden zijn naar het epicentrumgebied gestuurd. Het weer in het gebied is goed, wat een probleemloze hulpverlening impliceert. We hebben veel krachtige naschokken opgemerkt die reddingsacties zeer gevaarlijk maken omdat veel huizen op instorten staan.
De aardbeving heeft 6 districten getroffen in Baluchistan.
600 leger soldaten zijn momenteel helpen bij de redding en de hulpverlening.
De ernstig gewonde mensen zijn helikopter gered naar ziekenhuizen in Karachi.

Bronvermelding en auteursrechten abbtakk.tv /

Bronvermelding en auteursrechten abbtakk.tv /

Update 20: 32 GMT : Het leger stuurde 300-soldaten, reddingsteams en medische teams en een helikopter naar de zwaarst getroffen gebieden. Chief Minister Abdul Malik zei dat er een noodsituatie was uitgeroepen in Awaran, zeven tot acht uur rijden van Quetta, de hoofdstad van de provincie.
Slachtoffers gegevens worden variëren, afhankelijk van de bron. Indiase bronnen zijn nu met vermelding 80 doden en 80 gewonden. De meeste Pakistaanse bronnen die hun eigen informatiekanalen hebben zijn het handhaven van de 150 nummer.

-

Bronvermelding en auteursrechten Urdu.geo.tv

Bronvermelding en auteursrechten Urdu.geo.tv

Update 17: 37 GMT : Op basis van vele lokale rapporten kunnen we nu bevestigen dat minstens 150 mensen zijn gedood. SAR-werk wordt voortgezet en het dodental zal vrijwel zeker toenemen de volgende uren.

Update 17: 05 GMT : Meer en meer rapporten in het Urdu citeert + 150 dodelijke slachtoffers. Iran Urdu Radio meldt ook dat 150 mensen zijn gestorven. Meerdere naschokken (aantal sterke) werden gevoeld. Alleen Pakistan meldt dodelijke slachtoffers. Wij handhaven de 50 dodelijke slachtoffers in onze titel, want we willen

Update 16: 37 GMT : Communicatie systemen zijn nog steeds verstoord en het leger helikopters vliegen hulpteams naar de aardbeving getroffen gebied. Hieronder een foto van Gwadar Island omdat het werd gezien na de aardbeving van vandaag.

Screen Shot op 2013 09-24-18.42.50

Update 16: 26 GMT : De goed geïnformeerde Indiase nieuws-website Outlook India schrijft: Veertig mensen werden gedood en tientallen gewond toen een krachtige 7.8-magnitude aardbeving getroffen zuidwesten van Pakistan vandaag, met ambtenaren zeggen slachtoffers kunnen toenemen bij het epicentrum in een afgelegen gebied in Balochistan.
Veertig doden werden gemeld uit aardbeving getroffen gebieden van Awaran, chief militaire woordvoerder Maj Gen Asim Bajwa zei in een bericht gepost op Twitter. Andere ambtenaren werden geciteerd door nieuwszenders als te zeggen dat tientallen raakten gewond toen lemen huizen ingestort in Awaran en Khuzdar gebieden van Balochistan provincie. Zes lichamen werden gevonden in Awaran bazar en vier meer teruggevonden in verafgelegen dorpen van het district, zei adjunct-commissaris Abdul Rasheed Baloch. "Ik ben bang dat meer mensen gevangen in ingestorte huizen," zei hij.
Ghulam Baloch, een lokale regeringsfunctionaris uit Khuzdar, zei: "Huizen en winkels zijn ingestort en de slachtoffers zou kunnen toenemen. Een noodsituatie is uitgeroepen in Awaran en enkele andere delen van Balochistan."

USGS Red Pager informatie

USGS Red Pager informatie

Update 16: 07 GMT : We hebben niet veel nieuwe informatie uit Pakistan de komende uren als de duisternis is gevallen en als SAR (Search and Rescue) werk in Pakistan zeer moeilijk zal zijn verwachten. Dit vooral omdat de stroom zal zeker niet zijn gerestaureerd in de de grotere epicentrum gebied.
Nationaal Directeur van het Seismisch Monitoring Centrum, Zahid Rafi, vertelde PTI dat de trillingen van "grote intensiteit" waren in Quetta en in sommige afgelegen gebieden van Balochistan. "De getroffen gebieden zijn Jaffarabad, Noskhi, Kalat, Windar, Naseerabad, Phunjgur en Mastung," zei hij.

Update 15: 46 GMT : Gebaseerd op de Catdat berekeningen van James Daniell geschatte schade van deze aardbeving zal rond 100 miljoen US $ zijn

Update 15: 38 GMT : GEEN nieuwe informatie of nummers tot nu toe. De meeste media zijn nog steeds noemen van een maximum van 35 mensen gedood, heeft onze Urdu bron vermeld 50. Het nieuwe eiland (een eiland die ook verscheen na de megathrust aardbeving in 1945 en dan weer verdwenen) is het maken van meer nieuwswaarde dan de aardbeving zelf, dit ook omdat nieuws van het epicentrum gebied neemt een lange tijd om de buitenwereld te bereiken.

Update 14: 46 GMT : Gewoonlijk goed geïnformeerd Iraanse bronnen worden nu melden een verhoogde dodental van 50. Meer mensen blijven onder het puin wat betekent dat het dodental verder zal stijgen de komende uren.

Update 14: 41 GMT : Op de Gwadar kustlijn, de beving creëerde een klein eiland ongeveer een halve mijl in de zee in de buurt van een gebied genaamd 'Jhanda', volgens News Express. De nieuw ontstane eiland wordt gezegd dat het een bergachtig terrein stijgen tot honderd voeten hebben. Een grote menigte werd gezien verzamelen op de site om de nieuwe eiland te zien. Deze informatie is gegeven door de normaal geïnformeerde pers bronnen echter ER vindt het moeilijk te geloven en zoekt naar verdere bevestiging.

Update 14: 24 GMT : Ongeveer 30% van de huizen in de slechtste delen van de wijk Arawan eventueel vernietigd.

Update 14: 20 GMT : Wij verwachten dat het aantal doden en gewonden aantal nog sterk stijgen. Onze eigen schattingen zijn beter dan scenario's van andere theoretische motoren. Een deel van de reden is de tijd van de dag de aardbeving. We schatten minder dan 1000 dodelijke slachtoffers op basis van de huidige epicentrum, Magnitude en diepte gegevens.

Update 14: 16 GMT : A M5.5 naschok zal waarschijnlijk leiden tot meer schade en zal mogelijk levensbedreigend zijn voor mensen begraven onder het puin van de ingestorte huizen. Alle mensen die veilig uit hun huizen kregen zal zeker hen om niet meer in te voeren voor bepaalde tijd.

Rond 200000 mensen zijn zonder macht en zijn in de zwaarst getroffen epicentrale gebied. Dit is ongeveer 45 keer minder dan de 2005 Kashmir aardbeving.

32 doden en 54 gewonden. Baluchistan heeft noodmaatregelen opgelegd. We wachten nog op bevestiging van deze cijfers.

Screen Shot op 2013 09-24-16.06.15

Baluchistan aardbeving (Courtesy: The Tribe)

-

30 doden en 54 gewonden. Baluchistan heeft noodmaatregelen opgelegd.

Het weer zal rond 22 graden 's nachts, om 35 graden in de dag voor de komende week zonder regen. Onderdak zal moeten dienovereenkomstig worden verstrekt, alsmede watervoorziening.

Veel blessures zijn bevestigd.

Rond 400 dodelijke ongevallen worden verwacht op grond van theoretische studies en de huidige USGS shakemap. Er bestaan ​​nog steeds grote onzekerheden natuurlijk.

Bijna 100% van de gebouwen zijn adobe in deze regio volgens Maqsood en Schwarz (2008). In hun gemiddelde kwetsbaarheid index - deze regio kwam een ​​van de hoogste in Pakistan. Derhalve kan worden gezegd dat de kwetsbaarheid van dergelijke woningen is hoog.

Veel schade is opgetreden in de Khuzdar district in het Arawan gebied

De economische verliezen zal minder dan $ 1 miljard USD. Het is waarschijnlijk dat ze zal rond de $ 100 miljoen USD, zal echter verdere modellering gedaan worden in de komende uren.

Nog steeds op 10 dodelijke slachtoffers.

Een andere M5.8 naschok heeft het gebied getroffen .

De schaarse bevolking (ongeveer 50 keer minder bevolkt dan die van de epicentrale regio in Kasjmir 2005) en het tijdstip van de dag (4.30pm lokale tijd), zal aanzienlijk hebben verminderd slachtoffers. 10 mensen echter zijn dood momenteel gerapporteerd.

Men mag niet vergeten dat dit een landelijk gebied en daarmee de bevolking is schaars. Gezien de lengte van de storing breken, is het waarschijnlijk dat Arawan district vrij zwaar geraakt. .

Mw7.7 en 20km diepte is gemeld uit USGS..

UPDATE: - Als maatstaf - de Pakistaanse aardbeving van 2005 was Mw7.6 en 10km diepte. De fout pauze voor Mw7.8 moet zijn van de orde van 150-180km lange gebruikende schalingswetten..

Update: - De duur van de beving was dicht bij 2 minuten .

Update: - Minstens 2 mensen zijn gedood.

Werk: - Veel huizen zijn ingestort, en geen macht is gemeld in delen van Baluchistan. Het is bekend de omvang van deze ingestorte huizen.

Werk: - M7.8 en 15km diepte is gegeven door IIEES.

Update: - de maximale intensiteit Karachi is al III dus is het zeer onwaarschijnlijk dat de schade zal er.

Werken: - Een aantal naschokken hebben voorgedaan die het leven moeilijk voor de bewoners. Een M5.9 en M4.7 aardbeving hebben de grootste tot nu toe, maar het kan worden verwacht dat naschokken de regio zal teisteren in de komende uren en dagen.

Geen schade is gemeld in Iran. Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten meldde swingende van gebouwen.

Update: PAGER voorspelt dan 1000 dodelijke slachtoffers met behulp van een theoretisch model. Interne modellen zijn minder dan 1000 doden voorspellen, (rond 440) maar met grote verschillen op dit moment als gevolg van de onzekerheid van de intensiteiten (en verschillen in omvang)

update: De aardbeving vond plaats in 16: 30 lokale tijd, dat is een van de beste tijden voor een aardbeving toe te slaan ... veel mensen zullen hopelijk uit het huis en uit scholen geweest en landarbeiders zal nog hopelijk buiten zijn geweest.

Werk: Daken van scholen in Arawan district ingestort.

Update: Pakistaanse nieuwsbericht dat veel huizen werden beschadigd Arawan gebied. Veel mensen raakten gewond en zijn op weg naar het ziekenhuis.

Werk: Verslagen van Pakistan wijzen erop dat veel van de huizen in het westen van Pakistan werden beschadigd. We verwachten meer schade, ook in andere delen van Pakistan.

Update: USGS nam de Magnitude om 7.8 opnieuw. De beving werd ook gevoeld in de Verenigde Arabische Emiraten en Oman. Tot nu toe hebben we geen rapporten van grotere epicentrum gebied.

Update: Paniek werd verspreid in Dehli en andere Indiase steden. Mensen renden de straat op.

Update: Volgens PAGER wonen 16.000-mensen in het gebied met de sterkste beven. 105.000 op het gebied van Intensiteit VII en VIII.

Werk: USGS heeft de waarde van M 7.8 veranderd naar M 7.4, nog steeds erg gevaarlijk. De beving werd ook gevoeld in delen van India.
USGS ShakeMap toont een heftig zijn geschud in epicentrum gebied, dat slechts mondjesmaat wordt populted met een aantal dorpen (Baluchistan Gewest).

Een enorme zeer gevaarlijke aardbeving met M 7.5 vond plaats in het zuiden van Pakistan.

Pakistan

Steden in de buurt
69km (43mi) NNO van Awaran, Pakistan
118km (73mi) NW van Bela, Pakistan
172km (107mi) S van Kharan, Pakistan
174km (108mi) NW van Uthal, Pakistan
793km (493mi) ENE van Muscat, Oman

Belangrijkste aardbevingsgegevens:

Magnitude: 7.7

Lokale tijd (conversie alleen hieronder land): 2013-09-24 16: 29: 49

GMT / UTC tijd: 2013-09-24 11: 29: 49

Diepte (hypocenter): 20 km

Diepte en Magnitude updates in de lijst hieronder.

Deel Uw aardbevingservaring (ik heb het gevoeld) met onze lezers.
Klik op de "Ik voelde het"Knop achter de overeenkomstige aardbeving. Uw aardbeving ervaring is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de mensen in het gebied, evenals onze wereldwijde lezerspubliek.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Awaran, Pakistan September 24 23: 41 4.0 26 MAP
 • Gawader - Ik voelde dat alsof ik ben kappen duizelig .. mijn moeder was slepping ze voelde dat en ze opstond ik besefte toen dat de aarde schudt, zodat we kwamen allemaal uit ons huis .. Ik viel twee keer toen de aarde beefde .....
 • Khuzdar - Het was de sterkste in het leven ervaren. De kamer schudde slecht. De honden begonnen 20 seconden te blaffen voordat de aardbeving begon. Het duurde bijna een minuut. Mijn huis is slecht beschadigd.
 • EMSC Pakistan September 24 23: 41 4.2 25 MAP
  USGS Awaran, Pakistan September 24 23: 22 4.2 25 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Pakistan September 24 23: 22 4.2 25 MAP
  EMSC Pakistan September 24 22: 38 4.9 10 MAP
  GEOFON Pakistan September 24 22: 38 4.9 13 MAP
  USGS Awaran, Pakistan September 24 22: 38 4.8 22 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Khuzdar, Pakistan September 24 21: 59 4.9 23 MAP
  GEOFON Pakistan September 24 21: 59 4.9 10 MAP
  EMSC Pakistan September 24 21: 59 4.9 25 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Pakistan September 24 19: 54 4.7 2 MAP
  USGS Khuzdar, Pakistan September 24 19: 54 4.7 25 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Pakistan September 24 19: 54 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Awaran, Pakistan September 24 18: 57 4.4 25 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Pakistan September 24 18: 57 4.4 25 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Pakistan September 24 18: 12 4.6 44 MAP
  USGS Awaran, Pakistan September 24 18: 12 4.3 24 MAP
  EMSC Pakistan September 24 18: 12 4.5 10 MAP
  USGS Awaran, Pakistan September 24 17: 20 5.5 24 MAP
  GEOFON Pakistan September 24 17: 20 5.4 10 MAP
  EMSC Pakistan September 24 17: 20 5.5 20 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Pakistan September 24 15: 12 4.8 10 MAP
  GEOFON Pakistan September 24 15: 12 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Awaran, Pakistan September 24 15: 12 4.9 27 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Pakistan September 24 14: 08 5.3 10 MAP
  GEOFON Pakistan September 24 14: 08 5.3 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Khuzdar, Pakistan September 24 14: 08 5.2 27 MAP
  USGS Khuzdar, Pakistan September 24 13: 01 5.6 27 MAP
  GEOFON Pakistan September 24 13: 01 5.6 37 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Awaran, Pakistan September 24 12: 42 5.0 25 MAP
  GEOFON Pakistan September 24 12: 42 5.2 41 MAP
  GEOFON Pakistan September 24 12: 07 5.0 51 MAP
  EMSC Pakistan September 24 12: 07 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Pakistan September 24 11: 36 5.9 15 MAP
  EMSC Pakistan September 24 11: 36 5.9 20 MAP
  USGS Awaran, Pakistan September 24 11: 36 5.9 24 MAP
  USGS Awaran, Pakistan September 24 11: 29 7.4 22 MAP
 • Gajar - We bezochten Gajar de grootste stad in Mashkai District. De hele stad is verwoest met slechts een paar structuren staan. Zelfs degenen die opvallen zijn zwaar beschadigd en onbewoonbaar. Relief is minimaal. Ze hebben dringend behoefte aan bedden, muskietennetten, huisvesting en de watertoevoer door herbouw van putten moet worden hersteld
 • EMSC Pakistan September 24 11: 29 7.7 20 MAP Ik voelde het INFO
 • Gurgaon - Er was een lichte schudden in Gurgaon
 • Gurgaon - Ik voelde schudden.
 • Karachi - Was in een 4 tellende gebouw, het water van het aquarium was schudden en lichte schudden van het bouwen
 • Delhi - Op de vijfde verdieping van een gebouw en we vonden dat het schudden tweemaal
 • Ahmedabad - Licht shanking van de toren te veel mensen voelen zich
 • India / Delhi - Schudden stoel, voelde het alsof duizelig
 • Ahmedabad - Jammer 4 na schok en ik ben op 9th vloer ...
 • Gurgaon - Zeer mild schudden
 • Delhi - Bij 16: 55 hra
 • Dubai - Voelde @ 14F
 • Abu Dhabi - Gordijnen bewoog op de hogere verdiepingen 21st
 • Gulshan-e-Iqbal, Karachi - Mijn stoel was te schudden naast elkaar en zijn nog steeds duizelig
 • Karachi - Gebouw en we vonden dat het 3rd tijd schudden ...
 • Muscat, Oman - Niet gevoeld door mij, maar anderen hav voelen. haar in 2 stoke. zeer zwak. bij 3.45pm vandaag
 • FTC Karachi - Iedereen voelde het voor een paar minuten en stapte uit van onze kantoren
 • Ahmedabad - Het is heel week. maar we vonden dat het was earthquack
 • Muscat, Oman - Ik ERVAREN AARDBEVING OP Muscat, Oman AT 15: 32 LOKALE OMAN MOMENT DARSHYT, RUWI, Muscat, Oman. 3 VERDIEPING VAN 5 verdiepingen bouwen WAS literately SCHUDDENDE DAAR VOOR 1-2 SECONDEN EN GESTOPT.
 • Dubai - We waren in de laatste verdieping (25th) op het bouwen in Dubai, UAE. We voelden het schudden, maar het was van korte
 • Al-Barsha, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten - Ik zat aan mijn bureau op de 5th vloer en voelde de stoel zet voor 3-4 seconden. Ik dacht dat mijn collega was mijn stoel beweegt. We hebben niet geëvacueerd ons gebouw. Ik wil naar huis en slapen.
 • Noida - Zeer mild schudden ervaren
 • chabhar, Sistan va balochistan, IRIran - Ik voel me Weves van oost naar west over 1-2 Minuten
 • Dubai - Het was een milde schok
 • Delhi - Ik voelde mijn stoel trillen. mijn zoon weigerde het, maar toen schudde het weer en we konden voelen.
 • Nawabshah - Chakar aarahe thy
 • Karachi, Gulistan-e-Jauhor - Ik was smooking in mijn kamer plotseling ik opmerken dat im bewegen net als dronken ben.
 • New Delhi - Op dawn.com / nieuws is er een artikel over de aardbeving en ook een foto van het eiland dat buiten stond van de zee bij Gwadar.
 • Muscat-OMAN - Ik werkte in mijn kantoor op Muscat Grand Mall, tijdens het schrijven van mijn e Ik voelde dat de letters schuiven op mijn scherm en beginnen te voelen het schudden gedurende enkele seconden opnieuw en opnieuw ... Vilt duizelig .... Moge Allah helpt allen die ooit geconfronteerd met de aardbeving in het midden van het oog!
 • Delhi - Voelde alsof iemand duwde mijn stoel lichtjes
 • Karachi - We waren op 14 vloer als sterke beving gevoeld.
 • Karachi - We waren in ons kantoor op de 17th vloer, voelde dat mijn stoel in beweging is en iedereen stond op en evacute het gebouw ..
 • GEOFON Pakistan September 24 11: 29 7.6 42 MAP


  REAL TIME AARDBEVING navigeren - WORLD - REGIO - LANDEN - STAAT

  Onze Fast aardbeving en tsunami Twitter accounts :
  M4 + - ALLE - M5 + - M6 + - CHILI - CANADA - BRITISH COLUMBIA - CALIFORNIA - OREGON - WASHINGTON - HAWAII - TEXAS - OKLAHOMA


  Andere oudere aardbevingen in het grotere gebied rondom het epicentrum (sinds 1900)

  Sterkste aardbevingen binnen een 150 km straal van deze aardbeving (max. 60)

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Leefomgeving :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Leefomgeving :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Leefomgeving : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X