Wereldwijde vulkaan activiteit - Archief juli 8 tot juli 31, 2013

Dit is een gearchiveerd onderdeel van onze dagelijkse vulkaan Activiteitenverslag.
Klik hier om de laatste deel van ons verslag te lezen


Dit rapport is samengesteld uit vele informatiebronnen door Armand Vervaeck, Jens Skapski, Georges Vitton en Rodger Wilson
-

Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 31
Vulkanische tremor (en eruptieve activiteit?) Bij Veniaminof volcano (Alaska Peninsual) (station VNWF) aanzienlijk vervaagd in de afgelopen 24 uur.

Aardbeving mate van het optreden is gedaald-off op Long Valley Caldera (CA) (station MCM), maar aardbeving grootheden zijn zo sterk als M2.5 nachts geweest.

Long_Valley_Caldera_seismicity_20130731

Mate van het optreden van kleine aardbevingen en vulkanische tremor is relatief hoog bij Popocatepetl vulkaan (Mexico), maar de vulkaan blijft een beeld van rust.

popoTlamacas20130731

Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG) heeft de volgende grote strombolian uitbarsting van gisteren terug naar de dagelijkse routine van strombolian "hoesten" en duurzame, low-level vulkanische tremor.

Concepcion vulkaan (Nicaragua) (station CONN) blijft worden beïnvloed door vulkanische aardbevingen en tremor, hoewel er geen meldingen van verhoogde activiteit zijn geweest aan de oppervlakte.

Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) heeft een toenemend aantal pulsen van vulkanische tremor de afgelopen dagen ervaren.

Een matige niveau van eruptieve activiteit op Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) toont geen teken van vermindering in de afgelopen dag.


 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 30
Aanhoudende (co-eruptieve) vulkanische tremor blijft beven binnen Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF). Recente satellietbeelden warmtebeelden ontdekt een groeiende lava koepel binnen de krater van Cleveland vulkaan (Aleutian boog) tijdens de afgelopen dagen. De vulkaan opnieuw ontwaakte vorige week met gas en as uitstoot.

Cleveland_volcano_20130730

Seismiciteit (magnitudes voornamelijk <M1.0) gaat door in de "South Moat" van Long Valley Caldera (CA). Let op de shallowing brandpunten met de tijd, wat aangeeft opwaartse beweging van hete vloeistof onder de zone.

Talloze kleine vulkaan-tektonische aardbevingen is te zien op seismogrammen uit Popocatepetl vulkaan (Mexico), maar de vulkaan schetst een beeld van rust vanmorgen. Ik omvatte een VolcanoCam weergave van een gas-en emissie die zich hebben voorgedaan op de vulkaan gisteren alleen voor esthetische waarde.

Popo_20130729

Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG) gelanceerd in sterke strombolian-stijl uitbarsting ongeveer vier uur geleden. Waarnemers melden een aswolk steeg tot tussen 1000 en 2000 meter boven de vulkaan vanaf het begin van de uitbarsting. Seismische gegevens blijkt enige daling van de energie afkomstig van de vulkaan het afgelopen uur.

INSIVUMEH_Pacaya_Eruption_Notification_20130730

Een episode van relatief sterke vulkanische tremor trad op Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) vanochtend vroeg. De kegel blijft bedekt door wolken, maar nogmaals, er is geen inidcation van eruptieve activiteit in verband met de seismische activiteit.

Vulkanische aardbevingen en pulsen van tremor blijven bij Concepcion vulkaan (Nicaragua) (station CONN).

Co-eruptieve seismische activiteit blijft op een gematigd niveau Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station retu) vandaag.


 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 29
Vulkanische tremor (en eruptieve activiteit?) Wordt langzaam eb op Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF). Aardbevingen (tot magnitude M3.0) blijven in de nabijheid van Mount Churchill vulkaan (Wrangell arc) (AK).

Mount_Churchill_earthquakes_20130729

Aardbevingen blijft relatief hoog onder de Zuid Gracht van Long Valley Caldera (CA) (station MCM) vandaag.

Long_Valley_Caldera_seismicity_20130729

Vulkanische tremor (en eruptieve activiteit) blijft langzaam dalen ten Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG). Activiteit niveaus zijn ook relatief laag bij de andere twee actieve Guatemalteekse pieken, fuego en Santa Maria.

Fuego_20130729

Een van de weinige Midden-Amerikaanse vulkanen toont verhoogde onrust is Concepcion (Nicaragua) (station CONN), die heeft tentoongesteld verhoogde niveaus van harmonische tremor in de zomer. Vulkanische aardbevingen zijn enigszins verhoogd in aantal en omvang op San Cristobal vulkaan (station CRIN) tijdens de afgelopen week.

Vulkanische seismische activiteit is licht gestegen de afgelopen dagen op San Miguel vulkaan (El Salvador) (station VSM)

Seismische activiteit is lager weer op Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC).

Achtergrond tremor heeft gefluctueerd in amplitude van de afgelopen week op Nevado del Ruiz vulkaan (Colombia) (station OLLZ). Meer vulkaan-tektonische aardbevingen getroffen Galeras vulkaan vroeg vandaag (station CUVZ).

Eruptieve activiteit blijft bij Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) maar bij afnemende niveaus.

Seismische activiteit heeft abrupt gedaald tot een laag niveau White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland), onmiddellijk na het springen naar een zeer hoog niveau van vorige week (zonder significante eruptieve activiteit transpireert!).


 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 27
Vulkanische tremor blijft bij Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF) in-tandem met lava extrusie en strombolian explosies.

Een relatief hoog niveau van kleine aardbevingen verder langs de zuidelijke grens van Long Valley Caldera (CA) (station MCM) vandaag weer.

Long_Valley_Caldera_seismicity_20130727

Continue vulkanische tremor (en waarschijnlijk strombolian activiteit) wordt langzaam versoepeling op Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG).

Seismische activiteit heeft verjongd bij Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) door de dag met uitbarstingen van aardbevingen en relatief sterke, aanhoudende vulkanische tremor op keer. De Turrialba volcanocam blijft gehuld in wolken, maar er is geen suggestie van een verhoogde oppervlakte-activiteit geweest (nog!).

Perioden van verhoogde achtergrond vulkanische tremor heeft beïnvloed Nevado del Ruiz vulkaan (Colombia) (station OLLZ) tijdens de afgelopen 24 uur.

Co-eruptieve tremor en oppervlakte-activiteit lijken afbouw zijn op Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu).

Tungurahua_20130727

Eruptieve (?) Tremor bij White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland) lijkt ook te wankelen in sterkte vandaag.


 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 26
Cleveland
vulkaan (Aleutian arc) (niet seismisch gecontroleerd) spitste-up met een aanhoudende emissie van gas (en as?) deze week.

Cleveland_volcano_20130724

Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF) blijft rommelen met vulkanische tremor, strombolian explosies en lava uitstoot.

Veniaminof_20130716

Wat lijkt op low-level krampachtige tremor blijkt op seismogrammen langs de zuidelijke rand van Long Valley Caldera (CA) (station MCM) vanochtend. Geothermische ontwikkeling komt ook in de nabijheid van deze seismische stations dus, kan de bron van de activiteit.

Vulkanische tremor blijft verhoogd bij Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG) en diverse gas en as uitstoot hebben beïnvloed SANTIAGUITO Dome Complex (Santa Maria volcano) (station STG3) tijdens de afgelopen 24 uur.

Santiaguito_20130726

Een andere (maar kortstondige) zwerm vulkaan-tektonische aardbevingen voorgedaan bij Momotombo vulkaan (Nicaragua) (station MOMN) overnacht.

Aardbevingen op Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) blijft onstabiel met tremor-achtige uitbarstingen (vulkanische aardbevingen) momenteel wordt er opgenomen. De vulkaan is weer verduisterd door regenwolken vanmorgen.

Aanhoudende, relatief laag niveau gas en as uitstoot blijft bij Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station retu) vandaag.

Eruptieve activiteit (magmatische?) Activiteit lijkt te zijn in de vooruitgang op White Island vulkaan op dit moment. GNS verhoogde het alarmniveau op de vulkaan laat gisteren als gevolg van een sterke stijging van de seismische activiteit en de volgende opmerkingen bij de vulkaan door hun personeel gisteren. Incandescence is zichtbaar op de "Rim" camera en seismische activiteit is momenteel erg hoog op de vulkaan.

"White Island Crater Rim"

White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland) luchtvaart kleur terug naar Geel - (JS - juli 26 - 08: 24 UTC)
De voorspelling van Rodger Wilson in yesterdays rapport kwam vandaag ware met een bevestiging van de Nieuw-Zeelandse vulkanoloog van verhoogde activiteit
Een rapport van GNS Science / Geonet gepubliceerd in juli 26 2013, 6: 00pm staten:
- White Island hervat patroon van kleine activiteiten
- Vulkanische Alert blijft op niveau 1
- Luchtvaart Code Kleur verhoogd van groen naar geel.
GNS Science zegt dat minder belangrijke activiteit is geworden opnieuw gevestigd op White Island in de afgelopen 24 uur. De Volcano Alert Level blijft op niveau 1 en Aviation Code Kleur is verhoogd naar Geel.
Na een toename in vulkanische tremor niveaus 's nachts en de beelden van de activiteit op de vulkaan camera's, werd een respons bezoek maakte vanmiddag. Vulkanoloog Brad Scott meldde ze zag twee stijlen van de activiteit in de actieve vent. Hoorbare stralen van gas werden geschoten door de kleine meer en breder uit te breiden 'bubbles' van donker meer sedimenten en puin werden uitgeworpen 20-30 m verticaal. De activiteit is vergelijkbaar met eerder dit jaar.
Het potentieel voor grotere, meer explosieve uitbarstingen die invloed kunnen hebben op de bezoekers van het eiland is altijd aanwezig. Elke grotere uitbarstingen kunnen optreden zonder waarschuwing aan alle bezoekers van het eiland.
Het uiteindelijke resultaat van de huidige activiteit op White Island blijft onduidelijk en GNS Science blijft nauwlettend toezien White Island via de GEOnet project. Er is geen reden om te geloven dat deze verandering is gerelateerd aan de Cook Strait aardbevingen.
Achtergrond
Onrust op White Island begon in juli 2012, wat leidt tot explosieve uitbarstingen en as uitstoot in augustus. Een kleine lava extrusie deed zich voor in november, gevolgd door freatische, stoom gedreven activiteit in december, die tot en met januari en februari 2013 voortgezet. Zeer kleine as uitstoot is gestrooid door deze uitbarsting opeenvolging als voorwaarden binnen de kraters zijn veranderd.
De Vulkanische Alert Level varieert van 0 tot 5 en definieert de huidige status op een vulkaan. Niveau 1 geeft tekenen van vulkanische onrust.
Luchtvaart Codes Colour zijn gebaseerd op vier kleuren en zijn bedoeld voor snelle referentie in de internationale burgerlijke luchtvaart gemeenschap.
Brad Scott
Duty Vulkanoloog

Bronvermelding en auteursrechten GNS Science, Nieuw-Zeeland

Bronvermelding en auteursrechten GNS Science, Nieuw-Zeeland

Screen Shot op 2013 07-26-10.31.15


Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 25
Vulkanische tremor op Veniaminof (Begeleidende lava uitstoot er) (Alaska Schiereiland) (station VNWF) is op de daling in de afgelopen 24 uur.

Het interessant patroon van seismische activiteit in de Zuidelijke Washington Cascades blijft, nu langs de westerse Rainier Seismic Zone ligt net ten zuiden en ten westen van Mount Rainier vulkaan. Het noordoosten-trending zone door middel van Mount Saint Helens vulkaan (eerder hier besproken) snijdt de Mount Rainier zone, en waarschijnlijk herbergt drukspanningsvelden betrekking tot de inkomende Juan De Fuca oceanische plaat (subductie). Het conjugaat systeemstoring vormt een spanning "transfer zone" tussen de vulkanen en toont verder de intieme koppeling tussen subductiezone tektoniek, vulkanische vent locaties en activiteiten. Mount Rainier en Mount Saint Helens vulkanen ervaren "sympathiek" seismische onrust tijdens de val van 2008 (en uitbarsting op MSH!) en laat Summer-Fall 2009 mogelijk gerelateerd aan stress overdracht aan deze zones.

Het tarief van kleine aardbevingen heeft langs de zuidelijke rand van de afgenomen Long Valley Caldera (CA) (station MCM).

Vulkanische tremor en kleine vulkaan-tektonische gebeurtenissen komen vaker voor (net als gas en as uitstoot) bij Popocatepetl vulkaan (Mexico) vandaag.

Popo_20130725

Vulkanische tremor wordt volgehouden en verheven (zoals Stromboli activiteit) bij Pacaya vulkaan (Guatemala) (station PCG).

Grootheden (maar geen nummers) van aardbevingen worden gereduceerd bij Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC).

Een andere "voelde" vulkaan-tektonische aardbeving gisteravond op Galeras vulkaan (Colombia) (station CUVZ) anders, de vulkaan is relatief rustig geweest.

Vulkaan-tektonische seismische activiteit blijft verhoogd bij Sabancaya vulkaan (Peru) (station SAB).

Vulkanische tremor (en waarschijnlijk eruptieve activiteit) is op de stijging weer op Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu). De berg wordt ondergedompeld in de wolken vandaag weer.

Drumbeat aardbevingen bij White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland) opgegaan in vulkanische tremor die heeft zich in amplitude toenemen (dramatisch) tijdens de afgelopen 24 uur. Zal deze vulkaan eindelijk uitbarsten?


 

Sterke activiteit van de vulkaan Tungurahua, Ecuador (AV - juli 24 - 19: 14 UTC)
De IGEPN meldde beetje voor 15: 00 UTC, de Tungurahua is een fase van intense activiteit begon minder dan een half uur voor. Het observatorium meldde de aanwezigheid van een hoge zuil van as 5000 m boven de krater (toe te voegen aan de hoogte van de vulkaan = ca.. 10,000 m) in de richting van Ambato.
De website IGEPN is helaas naar beneden en als Rodger eerder geen toegang tot seismogrammen en / of webcam beelden gezegd.
We hadden geluk dat de MODIS satelliet is gepasseerd op het juiste moment over de vulkaan (op 15: 35 UTC), die nog steeds mogelijk maakt om een ​​idee van de omvang van de pluim ongeveer 1 uur hebben nadat het begon. De wolk was al 25 km ten noord-westen van de krater.
Geen lokale kranten hebben informatie over as vallen gemeld, maar IGEPN gemeld dat as vallen in de dorpen gelegen in de wind richting mogelijk is.
Vertaald uit het oorspronkelijke Franse artikel op CultureVolcan eerder vandaag (http://laculturevolcan.blogspot.fr/)

Cendres = Ash - Tekst op de afbeelding per cultuur Volcan

Cendres = Ash - Tekst op de afbeelding per cultuur Volcan - Ash plume van de Tungurahua vulkaan op juli 24 - MODIS / NASA beeld van de aswolk genomen op 15 satelliet: 30 UTC

 


 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 24
Vulkanische tremor begeleidt opnieuw low-level strombolian activiteit binnen Veniaminof caldera (Alaska Schiereiland) (station VNWF) vandaag.

Hoewel niet direct verband houden met vulkanische activiteit, een wetenschappelijk interessant aardbeving onmiddellijk ten westen van de centrale Oregon Cascades 's nachts. Diepte van de aardbeving (42 km) is wat maakt het interessant omdat aardbevingen langs de subductie (Juan De Fuca) oceanische plaat zijn noteably zeldzaam in dit gebied.

Oregon_Deep_Earthquake_20130724

Kleine aardbevingen blijven vaak langs de zuidelijke grens van Long Valley Caldera (CA) (station MCM).

Periodes van sterkere harmonische tremor hebben weer verschenen bij Concepcion vulkaan (Nicaragua) (station CONN) tijdens de afgelopen 24 uur.

Verhoogde seismische activiteit blijft bij Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC), maar kunnen nu verslapt in sterkte. Geen vulkanische tremor is zichtbaar in een nacht records.

Een magnitude M3.2 aardbeving rammelde Galeras vulkaan (Colombia) (station CUVZ) vroeg vandaag. Het evenement werd gevoeld in ten minste een nabijgelegen gemeente.

Robuuster seismische activiteit is teruggekeerd bij Sabancaya vulkaan (Peru) heeft vandaag met een aantal M2-M3 gebeurtenissen zichtbaar op platen (station SAB) uit de vulkaan.

Seismograms van de Ecuadoriaanse vulkaan waren niet toegankelijk op het moment van dit schrijven.

Hydrothermisch gegenereerde aardbevingen op het afnemen bij White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland) na een piek in aantallen per uur te laat gisteren.


 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 23
Vulkanische tremor blijft strombolian explosies en lava extrusie begeleiden bij Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF).

Veniaminof_20130716

Wat lijken kleine seismische gebeurtenissen blijven worden gedetecteerd door een seismograaf (station HUO) zich boven het opblazen gebied ten westen van Three Sisters Vulkanische Center (OR). Vergelijkbare kleine gebeurtenissen zijn af en toe waargenomen op nabijgelegen seismometer MOON tijdens de afgelopen week. Een lokale aardbeving wordt waargenomen op het station MOON vandaag. De kleine gebeurtenissen kunnen elektronische impulsen intern gegenereerd door het systeem van toezicht (defect aan de apparatuur).

Periodieke vulkanische tremor begeleidt het algemeen rustig ontgassen bij Popocatepetl vulkaan (Mexico) vandaag.

popoTlamacas20130723

Vulkanische aardbevingen en een periode van vulkanische tremor opgetreden bij restive San Cristobal vulkaan (Nicaragua) (station CRIN) 's nachts.

Wat kan explosie zijn / freatische uitbarsting signalen (inclusief vulkanische tremor) zijn duidelijk zichtbaar op het seismogram van Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) vanochtend. De vulkaan is gehuld in mist op dit moment. OVSICORI gaf een verklaring gisteren beschrijft de dramatische toename van seismische activiteit in de vulkaan de afgelopen week (inclusief meer dan 1000 gebeurtenissen per dag op 18 juli samen met de verschijning van de periodes laagfrequente vulkanische tremor).

Continu gas en as uitstoot kenmerkt activiteit op Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) vandaag weer. De Reventador vulkaan seismometer defect is, maar korte glimp van de vulkaan ook aangeven dat eruptieve activiteit blijft daar.

Tungurahua_20130722b

Reventador_20130722

Aardbevingen op White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland) bouwt een crescendo. Zal dit leiden tot een sterkere eruptieve activiteit?


 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 22
Vulkanische tremor (hoewel verminderd) blijft begeleiden lava extrusie en Stromboli activiteit op Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF). Diepe lage frequentie aardbevingen zijn zichtbaar op seismogrammen uit Mount Spurr volcano (Alaska Range) (station CKT) vandaag.

Een andere impuls van kleine aardbevingen is die zich op Mount Hood vulkaan (OR) vandaag. Seismische activiteit blijft op regionale storingen in de buurt Mount Saint Helens vulkaan (WA). Opmerking activiteit langs de NE-trending zone overheerst nu met een cluster van gebeurtenissen NO van de vulkaan begin vorige week. De NE-trending breukzone, die zich door de vulkaan levert kiezelzuur magma (Daciet) aan de oppervlakte, terwijl het momenteel inactief NW-trending (Mount Saint Helens Fault Zone) levert basalt magma naar de lagere en middelste korst onder de kegel. Tal van kleine gebeurtenissen blijven ook over de oppompen gebied ten westen van de Three Sisters Volcanic Center (OR) (station HUO).

MSH_Rainier_Hood_seismicity_20130722

Kleine aardbevingen blijven frequent buurt Mammoth Mountain vulkaan (CA) (station MRD).

Vulkanische tremor werd opgelopen bij Popocatepetl vulkaan (Mexico) 's nachts, terwijl de vulkaan momenteel rustig degases.

Vulkanische tremor op San Cristobal vulkaan (Nicaragua) (station CRIN) blijft pulserende produceren talrijke lage frequentie aardbevingen daar. Explosie signalen werden opgenomen op de vulkaan laat gisteren.

Het tempo van aardbevingen (gemengd met een paar korte pulsen van vulkanische tremor) bij Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) steeg 's nachts.

Periodieke verhogingen in achtergrond tremor (en een paar kleine lokale aardbevingen) aangetast Nevado del Ruiz vulkaan (Colombia) (station OLLZ) tijdens de afgelopen 24 uur.

Sterke tremor verder bij Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station RETU), maar externe activiteiten (zoals zichtbaar in de Tungurhua volcanocam) lijkt bedragen sterk "puffend" (ontgassen) eventueel gemengd met kleine hoeveelheden vulkanische as.

Het tempo van de "kloon" aardbevingen nachts verhoogd White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland).


 

Uitbarsting bij San Cristobal vulkaan, Nicaragua? - (Rodger Wilson - begin juli 22 UTC)
Seismische signalen die wijzen op explosieve activiteit werden late vanmiddag opgenomen in San Cristobal vulkaan (Nicaragua) (station CRIN). INETER heeft niet vrijgegeven een bericht ter bevestiging van de activiteit wel.


 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 21
Gegevens voor de Alaskan vulkanen waren niet beschikbaar op het moment van dit schrijven, maar ik kan niet zo ver gaan weg naar een actieve vulkaan te vinden! Let op de man seismogram (station HUO) direct gelegen aan weerszijden van de oppompen gebied ten westen van Three Sisters Volcanic Center (OR). Ik heb het kijken naar deze kleine, waarschijnlijk niet-plaatsbaar gebeurtenissen (omdat ze niet zijn gelegen bij PNSN) op deze locatie sinds mei, toen een puls van vier lokaliseerbare gebeurtenissen voorgedaan op de vulkaan. Dit station is telemetrie problemen door middel van de periode, waardoor het bekijken moeilijk en verwarrend ervaren. In de afgelopen dagen, de telemetrie kwestie lijkt te hebben automatisch gecorrigeerd of werd vastgesteld en nu ben ik meer vertrouwen in dat deze zijn in feite waar (zij het zeer klein) aardbevingen. Vergelijkbare grootte gebeurtenissen werd duidelijk op Three Sisters seismische records in de dagen voorafgaand-up van de Mei 2004 aardbeving zwerm daar (maar niet in deze cijfers!).

Vulkanische tremor meer gemeengoed is geworden bij Popocatpetl vulkaan (Mexico) deze morgen, als de vulkaan blijft krachtig (soms) degass.

popoTlamacas20130721

Alle drie de Guatemalteekse vulkanen hebben aangetoond meer daadkracht tijdens de afgelopen dagen. Terwijl fuego vulkaan is staid vanmorgen, zowel Pacaya (Station PCG) en Santiaguito (Station STG3) vulkanen blijkt sterker (co-eruptieve) seismische activiteit.

Nicaraguaanse vulkanen Telica (Station TELN) en Concepcion (Station CONN) hebben gleed terug in (relatieve) sluimer na bijna een maand-lange periode van onrust bij elke kegel.

Amplitude en aantallen seismische gebeurtenissen blijft toenemen in Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC). Kijk deze!

Hoewel verlaagd van vorige week, seismische activiteit blijft "hot" run (excuses voor de woordspeling!) Aan Sabancaya vulkaan (Peru) (station SAB).

Een andere uitbarsting verschijnt gang bij Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) vanochtend. Een korte blik op de vulkaan door de regenwolken toont een lichte pluim die uit de kegel.

Tungurahua_20130721

White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland) beeft nog steeds met frequente hydrothermisch-gegenereerde seismische activiteit.


 

Turrialba, Costa Rica - (AV - juli 20)
2 dagen van 30 tweede time lapse webcam activiteit van de vulkaan. Het seismogram toont nog enkele periodes van hogere activiteit. Bij mooi weer, die ook te zien op de video. Flitsen van intens licht in de stoomwolken aan de linkerkant van de gloeilamp vent plek.


 

Rodger Wilson rapport juli 19
Zelfs weg van huis en slechts sporadisch verbonden met internet, blijft Rodger ons updates sturen

Sabancaya Update juli 18 :
De DVT aardbevingen zijn toegenomen tot 1500 gebeurtenissen / dag. Een zwerm die op juli 16 begon mondde uit in een sterke Ml 5.9 aardbeving waarover wij in onze diepgaand artikel (vreemd dat IGP heeft gehouden de 5.1 vs 5.9 gemeld door andere instanties voor een lange tijd). Anderzijds, aardbevingen verbonden vloeistofdoorgang (LP) en Hybrid type laag blijven in aantal. De evolutie van de vulkanische activiteit wordt voortdurend geëvalueerd binnen een wetenschappelijk comite (vaste zitting).
Voor het volledige verslag IGP, die voor een deel herhaalt wat we eerder zeiden in onze diepgaand artikel, klik hier. Het beeld en het delen van het rapport zijn een beetje laat. De afbeelding hieronder eindigt op juli 16 (sterke aardbeving).
Meer nieuws over de vulkaan in de Peruaanse National Press die stelt dat wetenschappers zeggen dat de aardbevingen worden gegenereerd als gevolg van de vulkaan. Degenen onder u lezen van onze verslagen weet dat dit al voor maanden. De matige tot sterke aardbevingen zijn gemeld sinds geruime tijd en IGP Peru heeft gemeld op regelmatige basis over hen.
Bronnen: IGP Peru en deels CultureVolcan eerder vandaag (http://laculturevolcan.blogspot.fr/)

Screen Shot op 2013 07-19-18.20.49

Turrialba, Costa Rica
Deze vulkaan heeft periodieke pieken in tremor en als het weer het toelaat (slechts af en toe) de flitsen van de activiteit goed kan worden gezien, vooral 's nachts.


 

Rodger Wilson weg voor een paar dagen
Ik zal uit de buurt van de computer zijn voor verscheidene dagen zo, zal verslagen vlekkerig op zijn best. Wil wel pass-op een aantal schijnbare sterker (freatische uitbarstingen?) Tremor voorgedaan bij Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) overnacht. Heb je team houden een oog op dit een en Tungurahua die niet helemaal heeft gesudderd nog niet!

Nyamuragira vulkaan, Democratische Republiek Congo - (Georges Vitton - juli 17)
Een dikke pluim steeg vanaf de top van de vulkaan Nyamuragira in juni 2013. Gelegen nabij de oostelijke grens van de Democratische Republiek Congo, Nyamuragira is een van Afrika's meest actieve vulkanen. Zijn pluim is rijk aan waterdamp-die snel condenseert in de vochtige tropische lucht-en zwaveldioxide, die een blauwe tint in natuurlijke kleuren satellietbeelden (top) leent. Kooldioxide, fluor en chloorgas zijn ook gevonden in Nyamuragira lava's en waarschijnlijk aanwezig in het gas pluim.
De bron van de pluim lijkt een put genesteld binnen de caldera die Nyamuragira tops zijn. Als outgassing magma was dicht bij het oppervlak, dan is de intense hitte zou een heldere rode gloed in korte golf infrarood licht (inbegrepen in de lagere, valse kleuren) veroorzaken. Geen dergelijke gloed zichtbaar boven Nyamuragira, maar het aanwezig zijn op naburige Nyiragongo vulkaan, die is gekenmerkt door een lava meer voor meer dan een decennium is.
Deze beelden werden verzameld op juni 11, 2013, door de operationele Land Imager van Landsat 8. In natuurlijke kleur (boven), het regenwoud is donkergroen, wolken zijn wit, en de zwavel-rijke vulkanische pluim is zeer licht blauw. Onvruchtbaar land op Nyamuragira's top en lavastromen zijn bruin of zwart. In valse kleuren, wolken zijn meestal wit en vulkanische pluimen zijn cyaan. Bossen en andere vegetatie is helder groen. Verse lavastromen van de 2011-12 uitbarsting van Nyamuragira zijn zwart, en oudere lavastromen verschijnen als bruine ranken rennen flanken van de berg. Agrarische gebieden in het zuidoosten (rechtsonder) hoek van het beeld verschijnen ook bruin.

NASA Earth Observatory beelden door Jesse Allen en Robert Simmon, met behulp van Landsat 8 gegevens van de USGS Global Visualization Viewer. Bijschrift door Robert Simmon.

NASA Earth Observatory beelden door Jesse Allen en Robert Simmon, met behulp van Landsat 8 gegevens van de USGS Global Visualization Viewer. Bijschrift door Robert Simmon.


 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 17
Sterke beving begeleidt voortdurende uitstoot van lava en kleine strombolian explosies bij Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF). Een recente foto toont de huidige activiteit in de vulkaan.

Veniaminof_2013

De aardbeving zwerm in de buurt Mount Churchill (Wrangell arc) (AK) dendert-on met event grootheden zo hoog als M3.5 de afgelopen 24 uur. Extra evenementen dichter bij de vulkaan hebben plaatsgevonden in die periode.

Ik heb ook een diagram dat de voortdurende kruising patroon van recente seismische activiteit langs breuk zones op Mount Saint Helens vulkaan (Cascade arc) (WA). Een mooi voorbeeld van de wisselwerking tussen regionale tektoniek en vulkanisme. Ook zichtbaar zijn recente seismische gebeurtenissen geregistreerd in het nabijgelegen Mount Rainier (WA) en Kap (OR).

Talloze kleine aardbevingen verder langs de zuidelijke rand van Long Valley Caldera (CA) (station MCM) en in de buurt van Mammoth Mountain vulkaan naar het westen.

Pulsen van tremor en kleine vulkaan-tektonische gebeurtenissen blijven in Popocatepetl vulkaan (Mexico) vandaag.

Amplitude van episodische harmonische tremor bij Concepcion vulkaan (Nicaragua) (station CONN) is afgenomen in de afgelopen dagen, ... maar gaat verder. Verhoogde seismische activiteit in het nabijgelegen Telica vulkaan (station TELN) blijft ook.

Aardbevingen op Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC) neemt toe met de terugkeer van hogere magnitude gebeurtenissen 's nachts en wat nog belangrijker is, ... de verschijning van uitbarstingen van vulkanische tremor.

Pulsen van tremor en laagfrequente gebeurtenissen (indicatief voor vloeiende beweging) beïnvloed Nevado del Ruiz vulkaan (Colombia) (statine OLLZ) overnacht.

Seismische activiteit blijft verhoogd bij Sabancaya vulkaan (Peru) (station SAB). Zie ook onze diepgaande verslag van de zware aardbeving in dit gebied.

Co-eruptieve seismische activiteit beïnvloedt zowel Ecuadoran vulkanen Tungurahua (Station retu) en Reventador (station CONE) vandaag weer. Een korte rol in de wolken genoot een kleine grijze pluim die uit Reventador vulkaan vanochtend, ... geen geluk voor het bekijken van de activiteit op Tungurahua.

Hydrothermisch-generated "kloon" aardbevingen eb en vloed in nummers White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland).

OMI satelliet gegevens wijzen SO2 verrijkte pluimen drijven van Popocatepetl, Tungurahua, en Sakurajima (Japan) vulkanen in de afgelopen 24 uur. Een foto genomen van het Kyoto University VolcanoCam toont een sterke explosieve uitbarsting op Sakurajima rond 4 UTC vandaag.

Sakurajima_20130717


 

Update Sabancaya vulkaan, Peru juli 16
Grotere magnitude aardbevingen zijn nu die zich in de huidige aardbeving zwerm op Sabancaya vulkaan (Peru) (station SAB).

SAB_BHZ_PE_01.2013071612-a

Updaten Arenal vulkaan, Costa Rica juli 16
Veel rockfall (met explosies?) Activiteit bij Arenal volcano (Costa Rica) (station VACR) vandaag.

VACR_SHZ_OV_ - .2013071612

Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 16
Sterke vulkanische tremor (en vermoedelijk lava uitstoot) gaat vandaag op Veniaminof volcano (Alaska schiereiland) (station VNWF).

Een energieke aardbeving zwerm blijft op / bij Mount Churchill (Wrangell arc) (AK) vandaag. Bijna 100 aardbevingen waargenomen in de laatste 24 uur met een maximum magnitude van M3.5 die periode. Sommige gebeurtenissen hebben onlangs dichter bij de vulkaan voorgedaan.

Kleine vulkaan tektonische aardbevingen rammelen Popocatepetl vulkaan (Mexico) deze morgen, maar het tempo van de emissie gebeurtenissen is laag en recente OMI satellietbeelden blijkt dat er een verslapte output van SO2 uit de vulkaan. CENAPRED overflew de kegel gisteren en zagen een put waar de meest recente lavakoepel ooit stond.

Popo0715139

Een relatief kleine gas en as uitstoot werd opgenomen (door zowel seismische en fotografische methoden) vroeg vandaag aan de Santiaguito dome complex (Santa Maria vulkaan) (Guatemala) (station STG3).

Santiaguito_20130716

Seismische activiteit langzaam blijft afnemen bij Telica vulkaan (Nicaragua) (station TELN). Afleveringen van harmonische tremor blijven teisteren Concepcion vulkaan (station CONN).

Het tempo van de seismische activiteit is toegenomen in Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC), maar magnitudes van afzonderlijke gebeurtenissen zijn kleiner omdat een aardbeving zwerm begon de vulkaan eerder deze week. Seismische gedrag van de vulkaan is enigszins denken aan de activiteit die we zojuist getuige bij Telica.

Perioden van verhoogde achtergrond tremor, een zwerm van laagfrequente (vulkanische) aardbevingen, en nu is de verschijning van grotere omvang vulkaan-tektonische aardbevingen nachts al impliceren dat magma is in beweging weer binnen Nevado del Ruiz vulkaan (Colombia) (station OLLZ).

Een energieke aardbeving zwerm wordt ook gewerkt aan Sabancaya vulkaan (Peru) (station SAB) vandaag.

Een ogenschijnlijk (van seismische data) sterke uitbarsting is aan de gang bij Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) op dit moment (de vulkaan blijft gehuld in wolken). Sterke seismische activiteit begeleidt lava emissie bij Reventador vulkaan (station CONE).

Small "clone" aardbevingen (met intermitterende pols van vulkanische tremor) voort te zetten op White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland).

OMI satellietgegevens tonen een SO2 pluimen drijven van Tungurahua en Popocatepetl vulkanen.


 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van Jjuli 15
Low-level eruptieve activiteit voort te zetten op Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) vandaag. De berg blijft gehuld in wolken. Reventador vulkaan (station CONE) blijft mopperen en (meestal intern).

Significante aardbeving zwermen blijven op / bij Mount Churchill vulkaan (Wrangell arc) (AK) (een magnitude M4.2 evenement er net plaatsgevonden) en bij Turrialba vulkaan (Costa Rica) (station VTUC). We moeten goed in de gaten te houden op de activiteit op Turrialba als de vulkaan is gebouw in de richting van een uitbarsting van de afgelopen tien jaar.

Mount_Churchill_earthquake_swarm_20130715

Elders in Midden-Amerika, een explosie voorgedaan gisteren laat op fuego vulkaan (Guatemala) (station FG3), vulkanische seismische activiteit blijft zijn langzame daling bij Telica vulkaan (Nicaragua) (station TELN), en episodische harmonische tremor blijft beïnvloeden Concepcion vulkaan (Nicaragua) (station CONN).

OMI satelliet data beeldt SO2 verrijkte pluimen drifting uit Popocatepetl vulkaan (Mexico), Turrialbaen Sakurajima vulkaan (Japan).

Het geheim van Screaming Volcanoes Explained - (AV - juli 15)
Niet ver van Anchorage, Alaska, is er een vulkaan die schreeuwt. Dan zwijgt. Dan barst en gooit vulkanische as 10 kilometer de lucht in. Dan begint het en doet het opnieuw, en opnieuw.
Deze vreemde en herhalen seismische gedrag werd ontdekt in de 2009 uitbarstingen van Redoubt vulkaan door Alicia Hotovec-Ellis van de Universiteit van Washington. Maar nu zij en haar collega's hebben een model uit te leggen wat er kan alle schreeuwen en dan de stilte veroorzaken voordat de vulkanische storm.
Om een ​​idee wat het geschreeuw klinkt krijgen - omgebouwd van seismische golven, versneld 60 keer in hoorbare geluidsgolven - luister naar dit bestand dat is een echte opname van Redoubt Volcano. Wat je hoort is een drum beat van aardbevingen die sneller en sneller tot ze vervagen samen in een stijgende geluid en ga dan rustig. Het is de vage stijgende geluid dat is wel de schreeuw.
Lees het volledige artikel hier


Krachtige explosie in Tungurahua, Eacuador
Op de top van Rodger overzicht en beschrijving, willen we ook om u te informeren over het commentaar van CulturVolcan (Franse volcano waarnemer)
De activiteit van Tungurahua, die tekenen van een geleidelijke verhoging van de afgelopen twee dagen toonde, produceerde een krachtige explosie rond 11: 50 UTC. De seismische signaal waaraan deze gebeurtenis duidelijk zichtbaar op de seismogrammen IGEPN (zoals kan worden gezien op Rodger beelden hieronder).

Screen Shot op 2013 07-14-16.47.53

Lokaal significante bewolking verhindert een duidelijk beeld van de gebeurtenissen, maar de webcam geïnstalleerd bij het observatorium heeft ons een glimp van de co-pyroclastische aswolk voornamelijk in de geulen en Aschupashal Vazcun.
Vertaald uit het oorspronkelijke Franse artikel op CultureVolcan eerder vandaag (http://laculturevolcan.blogspot.fr/)

Screen Shot op 2013 07-14-16.48.07

Explosie wolken turen door de cloud-deck

Bronvermelding en auteursrechten Grace Espinoza

Bronvermelding en auteursrechten Grace Espinoza

 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van juli 14
Seismische activiteit geeft een eruptie net plaatsgevonden of is zeer dicht bij het voorkomen op vulkaan Tungurahua (Ecuador) (station Retu). Aardbevingen waren steeds meer op de vulkaan de afgelopen drie dagen. Nabijgelegen vulkaan Reventador (station CONE) lijkt te sudderen in eerbied voor de activiteit op Tungurahua. Webcams Tungurahua - IGEPN1 - IGEPN2 - IGEPN3 - IGEPN4 - IGEPN5 - IGEPN6

Vulkaan-tektonische aardbevingen blijft ook bij vulkaan Popocatepetl (Mexico) heeft vandaag, wat aangeeft dat magma intrusion blijft onder de vulkaan. De Popocam toont een grote SO2-rijke pluim die uit de kegel.

popoSur_20130714

Seismische activiteit blijft verhoogd langs de zuidelijke rand van de Long Valley Caldera (CA) (station MCV) vandaag. Een magnitude M2.7 (vilt) evenement kwam net op de vulkaan.

Een interessante zwerm van aardbevingen wordt ook gewerkt op / bij Mount Churchill vulkaan in het Wrangell vulkanische boog (AK). Een soortgelijke zwerm deed zich daar in de 1990 en werd geacht door AVO als tektonische in de natuur. De lineaire patroon van de seismische activiteit van vandaag is er suggereert ook fout beweging, maar gezien de schaarse seismometer dekking in de regio, moet aardbeving locaties verder worden onderzocht om ervoor te zorgen dat ze niet optreedt dichter bij de vulkaan. Mount Churchill ervaren de twee grootste Holoceen uitbarstingen in Noord-Amerika tussen 1900 en 1250 jaar geleden. Een kleine krater die waarschijnlijk het gevolg van de uitbarsting is zichtbaar in de bijgevoegde satelliet foto.


Rodger Wilson vulkaan overzicht van juli 13

belangrijke seismische activiteit is net begonnen in de laatste paar uren bij Turrialba (Costa Rica) (station VTUC)!

Vulkaan-tektonische seismische activiteit heeft ook opnieuw verschenen op Popocatepetl vulkaan (Mexico) in dezelfde periode.

Beide fuego (Station FG3) en Santa Maria (Station STG3) vulkanen (Guatemala) hebben pre-eruptieve (bij Fuego) en co-eruptieve (bij SANTIAGUITO) tentoongesteld seismische activiteit vandaag.

Concepcion vulkaan (Nicaragua) (station CONN) blijft periodes van harmonische tremor en huidige OMI satellietgegevens ervaren blijkt een SO2 anomalie over de vulkaan ook. Nabijgelegen vulkaan Telica (Station TELN) blijft beven met vulkanische seismische activiteit, maar bij een langzaam afnemende tempo van de afgelopen week.

Seismogrammen van Galeras vulkaan (Colombia) (station CUVZ) vertonen kleine gas en as uitbarsting bleef daar vandaag.

Vulkanische seismische activiteit steeg in de afgelopen 48 uur bij Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu), maar nu lijkt te zijn op de daling zonder hoogtepunt eruptieve activiteit. Periodes van sterke vulkanische (uitbarsting?) Tremor hebben beïnvloed Reventador vulkaan (station CONE) in de afgelopen 36 uur.

OMI satellietgegevens beeldt SO2 pluimen op of nabij Concepcion (Nicaragua), Nyiragongo vulkaan (DRC), en Sakurajima vulkaan (Japan) vandaag.

Ik heb ook een schema van recente seismische activiteit in de buurt Mount Saint Helens vulkaan (Cascade arc WA) die een mooie kruising patroon van regionale storingen die de locatie van de vulkaan zien. De noordwest-trending zone is de Mount Saint Helens Fault Zone die diepe indringing (12-35 km diepte) van basalt magma onder de kegel (zoals aangegeven door diepe lage frequentie aardbevingen die zich voordoen langs de trend ZO van de vulkaan herbergt. De noordoosten- trending zone heeft geen formele naam, maar lijkt te ondiep (pre-eruptieve) tegemoet inbraak bij de vulkaan. Gezien het NE trend, de zone uiteindelijk voortvloeit uit de interactie tussen de inkomende Juan De Fuca oceanische plaat en de Noord-Amerikaanse plaat.

Daniel Garcia-Castellanos afdaling in een IJslandse vulkaan krater - (Juli 13)
Daniel Garcia Castellanos is een geoscientist werkt voor CSIC in Barcelona. Hij is op vakantie in IJsland en kon niet weerstaan ​​aan het gebruik van de faciliteiten van "binnen de vulkaan", een uniek project, die mensen in staat stelt om naar beneden te gaan in de geleegde krater leiding van de Thrihnukagigur vulkaan. Daniel maakte een zeer goede video waarin de kleurrijke mineralen in de krater muren. Iets wat nog meer bijzonder is om te zien is een keer krater magmakamer. Geweldig!
Lees de aanvullende commentaar van Daniel hier.
Wanneer u IJsland te bezoeken, aarzel niet en omvatten deze afdaling in uw reisschema.
Een zeer goede glijbaan presentatie (in pdf-formaat) van het project is te lezen door hier te klikken.

Bronvermelding en auteursrechten insidethevolcano.com

Bronvermelding en auteursrechten insidethevolcano.com


 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van juli 12
De meeste vulkanen kijken we verder "plagen" met kleine afleveringen van seismische activiteit, maar geen eruptieve activiteit te spreken. Inbegrepen in deze groep zijn: Akutan vulkaan (Aleutian boog) (station AKV), Long Valley Caldera (CA) (station MCS), Popocatepetl (Mexico), Momotombo (station MOMN), Cerro Negro (station CNGN), Telica (station TELN ) en Concepcion (station CONN) in Nicaragua en Tungurahua (station RETU) en Reventador (station CONE) vulkanen in Ecuador. Kleine vulkanische aardbevingen eb en vloed op White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland) ook.
bijwerken : Aangezien het bovenstaande rapport, heeft een ash emissie evenement begonnen op vulkaan Popocatepetl (Mexico). De huidige Popo seismogram suggereert dit is slechts een kleine / matige gebeurtenis, tenzij er een vertraging tussen de meest actuele gegevens en wat is geplaatst op de website van UNAM (likely!).

popoTlamacas20130712b

Milde eruptieve activiteit vond plaats gisteren op Popocatepetl en Nevado del Ruiz (Colombia, sorry geen bijgewerkte seismische data!). Gas en as uitstoot vandaag hebben plaatsgevonden op Galeras vulkaan (Colombia) (station CUVZ), en het lage niveau lava uitstoot blijft bij Veniaminof vulkaan (Alaska schiereiland) (station VNWF).

Zoals hierboven vermeld, vulkaan-tektonische aardbeving zwerm (magma intrusion) is aan de gang bij Popocatepetl vandaag, wat suggereert dat de vulkaan is niet bereid om gewoon nog sudderen.

SO2 pluimen werden aangetroffen op of nabij Popocatepetl, Nevado del Ruiz, Nyiragongo (DRC), en Langila (Nieuw-Guinea) vulkanen.

Erta Ale, Dallol, Ethiopië - (Georges Vitton - juli 12)
Evelyne Pradal meldt in de "LAVE" journal over haar zijn reis naar Ethiopië in februari.
"De lava meer van Erta Ale is momenteel zeer hoog in de put krater, ongeveer dertig meter van de rand. Zeer actief op het zuiden en het noorden, tegen de wand van de put krater, met bubbels die regelmatig een paar meter te springen. Veel tranen en Pele's haar langs de rand van de krater sinds de overloop barstte een paar maanden geleden.
Hydrothermale activiteit in de buurt van de site van de 1926 uitbarsting. Geisers 2 om 4 m hoog. Een soda meer op 72 ° C.
Hamed Ela heeft nu een paar uur elektriciteit per dag. Mobiele telefoon hebben connectiviteit Dallol, en de weg verbindt van Mekele naar Hamed Ela.
Bron: Evelyne Pradal, LAVE magazine.

Screen Shot op 2013 07-12-12.49.31

Bronvermelding en auteursrechten Georges Vitton

Screen Shot op 2013 07-12-12.49.55

Bronvermelding en auteursrechten Georges Vitton

Veniaminof vulkaan, Alaska - (Georges Vitton - juli 12)
AVO rapporten op juli 11: Bijna continu laag niveau vulkanische tremor werd gevoerd, en satellietbeelden hebben thermische anomalieën in Veniaminof de afgelopen 24 uur ontdekt. FAA web camera beelden van de vulkaan van Perryville toonde gloed van de intracaldera kegel 's nachts. Deze gegevens wijzen op een voortdurende uitbarsting low-level gekenmerkt door uitstorting van lava en de uitstoot van kleine hoeveelheden as en stoom.

Screen Shot op 2013 07-12-13.00.27

Screen Shot op 2013 07-12-12.57.50


Video van een "kleine" explosie in Sakura-jima vulkaan, Japan - (Georges Vitton - juli 11)
Een van de grote (ouder) video's van Richard Roscoe (photovolcanica)
Sakurajima vulkaan ligt dicht bij de stad Kagoshima in het zuiden van Japan. Sinds 1955, hebben verscheidene langdurige fasen van explosieve activiteit van de Showa krater waargenomen. De video toont een typische explosieve uitbarsting gepaard met een kleine pyroclastische stroom. Eerst wordt een gedetailleerde video weergegeven wanneer het uitstoten van een straal dichte materiaal triggering de stroom kan worden gezien. De bredere hoek weergave toont dezelfde eruptie gefilmd met een tweede camera om een ​​beter overzicht te geven. De video is auteursrechtelijk beschermd materiaal!.

Rodger Wilson vulkaan overzicht van juli 11
Niet veel eruptieve activiteit om vandaag te melden, ... sparen voor verdere ontgassing op Popocatepetl vulkaan (Mexico) en eventueel (volgens OMI satellietgegevens) Sheveluch vulkaan (Kamchatka schiereiland).

popoTlamacas20130711

Vlagen van kleine aardbevingen getroffen zowel Momotombo (Station MOMN) en Concepcion (Station CONN), de laatste ervaren harmonische tremor als goed, 's nachts (zowel in Nicaragua) en de nabijgelegen vulkanen San Cristobal en Telica (Station TELN) blijven verhoogde seismische activiteit vertonen.

OMI satelliet sensoren gedetecteerd SO2 verrijkte pluimen van verschillende afmetingen drijven van Popocatepetl, Nevado del Ruiz (Colombia), Nyiragongo (DRC), Ambrym (Vanuatu), Mayon (Filipijnen), en Langila (Nieuw-Guinea) vulkanen.

Alos vergat de aanhoudend hoge seismische activiteit vermelden (met weinig externe activiteit) bij Reventador vulkaan (Ecuador) (station CONE) en SO2 pluim op Sakurajima vulkaan (Japan) ook!

Gamkonora vulkaan, Indonesië - (Georges Vitton - juli 11)
CVGHM meldde dat de waarnemers op de Gamkonora observatiepost in Gamsungi (6 km NW), West Halmahera, gemeld dat tijdens 27 mei-juni 30 diffuse witte pluimen steeg tot 300 m boven de kraterrand. Seismische activiteit daalde algemeen, maar een seismische crisis gekenmerkt door voortdurende beving werd gedetecteerd op 10 juni; beving werd tijdens 13-30 juni niet gedetecteerd. De Alert niveau werd verlaagd tot 2 (op een schaal van 1-4) op 1 juli. Bewoners en toeristen waren niet gevraagd te wagen in de buurt van de krater binnen een straal van 1.5 km.
De verschuiving van de uitbarsting centra op Gamkonora, op 1635 m de hoogste top van Halmahera, heeft produceerde een langgerekte reeks kraters langs een NS trending rift. Jeugdig ogende lavastromen afkomstig buurt van de kegels van Gunung Alon en Popolojo, ten zuiden van Gamkonora. Sinds zijn eerste geregistreerde uitbarsting in de 16th eeuw, heeft Gamkonora meestal geproduceerd kleine tot matige explosieve uitbarstingen. Zijn grootste historische uitbarsting, in 1673, werd vergezeld door tsunami die overspoeld dorpen.

Beeld hoffelijkheid en auteursrechten antarafoto en nasional.kontan.com

Archief Bronvermelding en auteursrecht antarafoto / Kiki Cahyadi en nasional.kontan.com


Rodger Wilson vulkaan overzicht van juli 10 (Update)
Ik vergat te vermelden een aardbeving zwerm begon gisteren op Mount Hood vulkaan (Oregon) (station TDH). Een magnitude M1.4 event net plaatsgevonden en tot dusver is de grootste gebeurtenis in de reeks van kleine aardbevingen.

Mount_Hood_swarm_20130710_map

Rodger Wilson vulkaan overzicht van juli 10
Eruptieve activiteit (meestal sterke ontgassing vandaag) blijft bij vulkaan Popocatepetl (Mexico).

Screen Shot op 2013 07-10-18.41.57

Vulkaan-tektonische gebeurtenissen hebben "popped-up" op seismogrammen in San Cristobal vulkaan (Nicaragua) (station CRIN) tijdens de afgelopen 24 uur. Na een zwerm kleine vulkaan-tektonische gebeurtenissen, hebben pulsen van harmonische tremor teruggekeerd bij Concepcion vulkaan (station CONN). Talrijke vulkanische aardbevingen blijven bij Telica vulkaan (station TELN), en een paar kleine, lokale evenementen verder in de nabijheid van Momotombo vulkaan (station MOMN).

Pulsen van vulkanische tremor zijn duidelijk op seismogrammen bij vulkaan Nevado del Ruiz (Colombia) (station OLLZ) vanochtend.

Verhoogde vulkanische tremor lijkt te zijn afgenomen ten Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) na het verhogen gisteren. Seismische activiteit (en ontgassen?) Blijft hoog bij Reventador vulkaan (station CONE).

SO2-verrijkte pluimen werden waargenomen door OMI satelliet sensoren te drijven van Ruiz, Tungurahua en Sakurajima (Japan) vulkanen in de afgelopen 24 uur.


 

Rodger Wilson vulkaan overzicht van juli 9
Een kortstondige episode van ondiepe (gebeurtenisdiepten <10 km) seismiciteit vond 's nachts plaats op Iliamna vulkaan (AK) (station INE), terwijl diepe seismische activiteit (event diepten 12 - 20 km) verder langs een NE-opvallende lijn door Mount Saint Helens vulkaan (WA).
Seismische activiteit blijft ook onder de "South Moat" van Long Valley Caldera (CA) (station MRD). vandaag.
Eruptieve activiteit (inclusief ashfall op omliggende gemeenten) blijft bij Popocateptl vulkaan (Mexico).
Kleine aardbevingen lijken te zijn op de daling bij Momotombo vulkaan (Nicaragua) (station MOMN), terwijl de aardbeving amplitudes zijn toegenomen (maar event aantallen zijn gedaald) in het nabijgelegen Telica vulkaan (station TELN). Dit lijkt op "normaal" cyclisch gedrag zoals we waargenomen soortgelijke activiteit in de vulkaan afgelopen voorjaar. Vulkanische tremor is afgenomen bij Concepcion vulkaan (station CONN) na een vulkanische aardbeving daar laat gisteren.
Een explosie (?), Rockfall (?) Is zichtbaar op de Arenal vulkaan (Costa Rica) (station VACR) seismogram vanmorgen.
Vulkanische tremor kort 's nachts met een verhoogd Nevado del Ruiz vulkaan (Colombia) (station OLLZ). Twee ash emissie gebeurtenissen zijn zichtbaar op seismogrammen vanochtend bij Galeras vulkaan (station CUVZ).
Vulkanische tremor lijkt ook te zijn toegenomen in Tungurahua vulkaan (Ecuador) (station Retu) sinds gisteren. Interne activiteit blijft hoog op Reventador vulkaan (station CONE).
Hydrothermisch-afgeleide "kloon" aardbevingen blijven rammelen White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland).

Popocatepetl activiteit Time Lapse - (AV - Georges Vitton - Rodger Wilson - juli 9 - 15: 45 UTC)
Lopende activiteiten op Popocatepetl, Mexico.
We registreerden 6 uur van Cenapred webcam beelden (1 image elke 30 seconden). Tijdens de nachtelijke uren explosies is duidelijk te zien, sommige lava bommen uitgeworpen op de hellingen.
De vulkanische alert niveau blijft geel stadium 3.

imagenPopoTochimilco_20130709

sismogramaPopo_20130709


 

El Hierro vulkaan eiland, Canarische Eilanden, Spanje - (AV - juli 8 - 14: 01 UTC)
Iets wat de moeite waard om de lezers van deze pagina vertellen is dat deze middag, een Magntude 3.1 aardbeving op een diepte van 22 km sloeg de Golfo bay El (Frontera kant van het eiland)
Klik hier om te worden gekoppeld aan onze (nog lopend) El Hierro verslag.

Heard Island vulkaan, Indische Oceaan - (Georges Vitton - juli 8 - 13: 17)
Modvolc heeft gespot gisteren een thermische afwijking aan de bovenkant van Heard Island, een vulkanisch eiland ten zuiden van Kerguelen in de Indische Oceaan. Dit is het eerste signaal gedetecteerd op de vulkaan sinds mei. Eruptieve activiteit was gesteld op het moment dat door de aanwezigheid van een lavastroom aan de zuidwest kant van de vulkaan en werd geïdentificeerd in maart door satellietgegevens. Het eiland is onbewoond.

Screen Shot op 2013 07-08-15.21.14

Modvolc thermische anomalie pixel bovenop Heard Island

De aanwezigheid van deze thermische signalen zeer onregelmatig is, mede door de vrijwel continue aanwezigheid van grote wolkenmassa die het signaal blokkeren en maakt het onzichtbaar voor satellieten en waarschijnlijk ook omdat de eruptie activiteit onregelmatig Dit vulkaan.
De huidige fase is, in elk geval van weinig belang, aangezien het de MODIS beelden waaruit MODVOLC krijgt zijn gegevens, tonen geen spoor van as (geen explosieve of zeer lage activiteit) of zelfs geen ontgassing pluim. Rekening houdend met de bevindingen van het recente verleden, is het mogelijk dat een kleine laag lava meer is verantwoordelijk voor de thermische signaal. Maar alleen scherpere observaties (directe observatie of hoge-resolutie satellietbeelden (weer)) in staat zal zijn om ons meer te vertellen over de huidige stand van de activiteit.
Vertaald uit het oorspronkelijke Franse artikel op CultureVolcan eerder vandaag (http://laculturevolcan.blogspot.fr/)

Beeld hoffelijkheid en auteursrecht LELARGE

Vulkaan bouwwerk met ontgassen stoom pluim - Image hoffelijkheid en copyright LELARGE

Rodger Wilson vulkaan overzicht van juli 8
Een andere pols van seismische activiteit plaatsgevonden nachts onder de "South Moat" van Long Valley Caldera (CA) (station MCB), misschien als reactie op passage van de aardbeving golven in verband met de omvang M7.2 Nieuw Guinea aardbeving (ook zichtbaar op seismogram).

Long_Valley_Caldera_seismicity_20130708

Popocatepetl vulkaan (Mexico) bleef vrijwel continu nachts uitbarsten. OMI satelliet gegevens blijkt aanhoudende overvloedige uitstoot van SO2 van de vulkaan (indicatief van aankomst van een groot volume van de "nieuwe" magma in de buurt van het oppervlak).

imagenPopoTochimilco_20130708

Kleine lokale aardbevingen blijven op Momotombo vulkaan (Nicaragua) (station MOMN), en vulkanische tremor blijft beïnvloeden nabijgelegen vulkanen Telica (Station TELN) en Concepcion (Station CONN).
Het niveau van "achtergrond" tremor bij Nevado del Ruiz vulkaan (Colombia) (station OLLZ) steeg 's nachts.
Vulkaan seismische activiteit (vermoedelijk als gevolg van vooral interne activiteit) blijft hoog bij Reventador vulkaan (Ecuador) (station CONE).
Talrijke vulkanische "kloon" aardbevingen hebben beïnvloed White Island vulkaan (Nieuw-Zeeland) sinds begin deze maand. GNS interpreteert de activiteit voort te komen uit hydrothermale processen magmatische intrusie niet verlengd.
Ik omvatte VolcanoCam foto's van Fuego en Santa Maria vulkanen (Guatemala) alleen om hun rustige toestand vandaag zien (zoals ook aangegeven door seismogrammen uit elke vulkaan).

Santiaguito_20130708

Fuego_20130708


OUDERE GEARCHIVEERDE delen van dit verslag :
2013: Mei 26 - juni 7
2013: Juni 8 - juni 232013: 24 juni - juli 7