Aardbeving Atjeh, Sumatra, Indonesië wordt de tweede dodelijkste aardbeving van 2013 (42 mensen gedood en 6 blijven ontbrekende)

-

Update juli 11
BNPB zei het totale dodental van de twee districten zijn er net zoveel als 42 mensen. 6 ontbreken nog.
4,617 mensen werden behandeld voor verschillende soorten verwondingen.

Werk juli 10. 07: 05 UTC:
Het aantal dodelijke slachtoffers werd verlaagd tot 39 (+ 6 ontbrekende) als slachtoffer in Serampah werd twee keer geteld.
In de tussentijd is het aantal ontheemden gestegen tot meer dan 50.000.

Update juli 7 - 07: 46 UTC
Vandaag heeft het National Disaster Management Agency (BNPB) zijn nieuwste gegevens over de aardbeving in Atjeh bekendgemaakt. 40-dodelijke slachtoffers en 6 nog steeds vermist (begraven door aardverschuivingen), 63-mensen worden nog steeds in het ziekenhuis opgenomen, 2,362-mensen worden ambulant behandeld voor alle soorten verwondingen, 22,125-mensen kunnen niet meer in hun huizen wonen en hebben tijdelijk onderdak gekregen van de autoriteiten.
15,919 huizen zijn beschadigd aan verschillende extend, hebben 623 openbare gebouwen (scholen, gebedshuizen, moskeeën, enz.) is ook beschadigd.

Hier zijn de namen van de doden en vermisten zoals gerapporteerd door de Atjeh Politie (courtesy Detik.com):
De gedachten van Earthquake-Report.com zijn bij de vrienden en families van de overledenen. Ze zijn het slachtoffer geworden van de op een na meest wrede aardbeving van 2013
In een moskee in Indonesië (archieffoto courtesy acicis.murdoch.edu.au)

In een moskee in Indonesië (archieffoto courtesy acicis.murdoch.edu.au)

Centrale district Atjeh
1. Wardiman (17) Blang Mancung
2. Tasliyah (17) Blang Mancung
3. Fadhila Arizal (4) Blang Mancung
4. Jihan Firdaus (5) Blang Mancung
5. Karsiem (55) Blang Mancung
6. Leo Yuda (14) Blang Mancung
7. Rahmayanti (4) Blang Mancung
8. Dani (9) Blang Mancung
9. Dodi Rahmadhan (13) Kampung Rajawali
10. Sifa (2) Kampung Rajawali
11. Rukoyah (35) Kampung Rajawali
12. Charisma (35) Serampah
13. Rahmat Diko (2) Serampah
14. Rahmat Diko (2) Serampah
15. Ani (30) Serampah
16. Fadli (6) Bah
17. Zainuddin (12) Bah
18. Rian (9) Bah
19. Isahdan (9) Bah
20. Sahara (7) Bah
21. Rizki (4) Bah
22. Anwar (35) Segene Balik
23. Arifin (30) Seget Balik
24. Yuni (27) ala Ketol
25. Icha, Changduri
26. Vera Angraini (2) Pantan Jerik
27. Raimah (65) Telege Atu
28. Sabardi (12) Genting Gerbang
29. Rakayah (52) Atjeh Tengah
30. Fatimah (22) SP Lukup Badak
31. Raiah (25) Arul Relem
32. Lisnawati wenkbrauwen Lilis (7) Serempah

Bener district Meriah
1. Fatimah (80) Suka Ramai Atas
2. Tarmizi (60) Suka Ramai Atas
3. Supardi (53) Suka Makmur
4. Larni (45) Suka Makmur
5. Ilham, Suka Makmur Induk
6. Pian (13) Suka Makmur Induk
7. Aryana (8 maanden) Cekal
8. Mahyani (20) Kampung Benar Ayu

Ketol wijk :
1. Dank aan (50) Serempah
2. Khairul (11) Serempah
3. Sabri (23) Serempah
4. M.Jali (40) Serempah
5. Ali Hasimi (9) Serempah
6. Gunsten (35) Serempah

De lijst is vertaald uit een soortgelijk artikel op Detik.com - hoffelijkheid en auteursrechten op Detik.com
Beeld hoffelijkheid en auteursrecht Tribunnews.Com

Cruel aardverschuivingen veroorzaakt door de aardbeving - Image hoffelijkheid en copyright Tribunnews.Com


Update juli 6 - 11: 06 UTC
Het dodental verder toegenomen tot 36 met een resterende 8 vermist. De ontbrekende werden ook gedood als mensen weten dat ze zijn begraven in een aardverschuiving veroorzaakt door de aardbeving. Reddingsdiensten zijn nog steeds bezig om de lijken uit te graven, maar kan besluiten het verder niet meer en verleent hen een graf in de aardverschuiving zelf. Het uiteindelijke dodental zal dienovereenkomstig springen naar 44 mensen, een van de dodelijkste aardbevingen tot nu toe dit jaar.


Update juli 5 - 07: 06 UTC (ReliefWeb):
Lutheran World Relief (LWR) medewerkers in Indonesië rapport dat de aardbeving beschadigde bijna 4,300 huizen en bijna 80 openbare voorzieningen (waaronder gezondheidscentra, scholen, moskeeën en dorp kantoren) in Bener Meriah en Centraal-Atjeh. Nvroeg alle beschadigde huizen zijn onbewoonbaar. Ondanks infrastructuurschade zijn de meeste winkels en markten open voor bedrijven, waardoor getroffen bevolkingsgroepen de benodigde items kunnen kopen. De aardbeving resulteerde in verplaatsing van mensen uit hun huizen als gevolg van structurele schade en angst voor extra aardbevingen. Naar schatting 6,500 mensen zijn ontheemd en wonen in ongeveer 60 verplaatsing locaties in Bener Meriah en Centraal-Atjeh, volgens de Atjeh Ramp Mitigation Agency.

Vanaf juli 5, had vele aardverschuivingen blokkeren van wegen en de toegang tot de getroffen bevolking is gewist, volgens de Nationale Ramp Management Agency (BNPB). Echter, acht dorpen in de door de aardbeving getroffen gebieden geïsoleerd blijven als gevolg van geblokkeerde toegangswegen, LWR beoordelingsrapport. Reddingswerkers blijven wegen duidelijk naar schatting 5,000 mensen die geïsoleerd zijn te bereiken en hulp nodig.

Update juli 5 - 07: 06 UTC :
- 35 mensen zijn vermoord
- 8 mensen worden nog vermist
- 275 gewond zijn geraakt
- 4,292 huizen zijn beschadigd aan differnt breiden
- 83 openbare voorziening gebouwen zijn beschadigd
- BNPB persbericht eerder vandaag: De overheid zal mensen wier huizen werden beschadigd helpen. BNPB is nog steeds registreren alle toegebrachte schade. Veel mensen hebben om tijdelijk te verblijven in tenten omdat hun huizen zijn onveilig om in te wonen
Geïsoleerde gebieden geblokkeerd eerder de weg aardverschuivingen zijn met succes benaderd in de tussentijd = mensen die getroffen zijn door de aardbeving werden gesteund.

Update juli 4 - 07: 24 UTC : Droevig nieuws uit BNPB Indonesië (noodhulp-en reddingsdienst). 30 mensen zijn nu gemeld als zijnde kikked in de aardbeving. 12 zijn nog steeds vermist en we moeten voorbereid zijn op slecht nieuws over deze want het is al 3 dagen na de aardbeving. Dit zijn officiële cijfers.


Update juli 3 - 12: 29 UTC : Het aantal dodelijk slachtoffers zijn nu gaande van 24 (officieel) tot 41 (officieus).

Update juli 3 - 10: 44 UTC : Het onderstaande seismogram vertoont een relatief rustige periode (minstens enkele uren). De GEOFON-seismograaf is geïnstalleerd in Lhokseumave, niet erg ver weg aan de noordkust (kant van Maleisië). Kleine naschokken zijn bijna niet te zien op dit seismogram.

Seismograpg image geïnstalleerd bij Lhokseumave - met dank en copyright Geofon, Duitsland

Seismograpg image geïnstalleerd bij Lhokseumave - met dank en copyright Geofon, Duitsland

Update juli 3 - 09: 23 UTC : Officieel zijn er 22 mensen gemeld als dood en minstens 210 gewond. De nummers variëren afhankelijk van de bron.
- De ravage in het epicentrum gebied is zeer groot als veel huizen zijn ingestort en veel meer beschadigd. Sinds 2 sterke naschokken de omgeving nog meer beschadigd hebben, zijn mensen kiezen voor de veilige kant en niet hun beschadigde huizen niet meer in te voeren (te groot risico dat ze kunnen instorten met de volgende grote naschok).
- Lokale organisaties hebben een reliëf bankrekeningnummer gestart om de meest getroffen gezinnen te ondersteunen
- Autoriteiten hebben voor het beheer van de aangevoerde en de hulpverlening genomen
- Via twitter en andere sociale netwerken sturen mensen hun gebeden naar diegenen die familieleden hebben verloren
- SAR (Search and Rescue) inspanningen worden voortgezet totdat elk dorp / huis is geïnspecteerd.
- Aardverschuivingen zijn een belangrijke bijkomende schade factor, omdat zij niet alleen het doden en verwonden van mensen, maar wegen reddings-en hulpacties ook blokkeren en belemmeren op die manier
- Veel vrijwilligers uit andere delen in Sumatra zijn momenteel helpen bij de hulpverlening.

Beeld hoffelijkheid en auteursrecht kaskus.co.id

Bronvermelding en auteursrechten kaskus.co.id


Update 23: 13 GMT : Geen nieuwe nummers van de schade, gewonden en doden tot nu toe. De situatie wordt opruimen tijdens de volgende 8 uur bij SAR-teams kan gaan naar de hit dorpen tijdens daglicht. Het beeld neblow toont het soort schade toegebracht.

Screen Shot op 2013 07-03-00.42.07

Bronvermelding en auteursrechten Serambinews.com

Update 17: 48 GMT : Het dodental is verder toegenomen tot mensen, triest, heel triest 25 ... Earthquake-Report.com gedachten zijn bij de familie van de overledene.

Update 17: 07 GMT : Officiële BNPB is nog het vermelden 5 doden, vermisten en 2 70 gewond.

Update 16: 23 GMT : Wij zijn in staat om de naschokken volgen bijna als ze optreden zoals we zien elke keer dat een toenemend aantal mensen online komen op Sumatra.

Update 15: 59 GMT : Een nieuwe M5.2 naschok trof het epicentrum gebied. Zelfs in de open lucht, zijn mensen niet volledig beschermd tegen het gevaar van naschokken triggering meer aardverschuivingen.

Update 15: 50 GMT : Lokaal suaramerdeka.com meldt dat de aantal dodelijke slachtoffers is gestegen tot 20 , + 100 gewond. Deze zijn nog niet definitief nummers en we verwachten dat ze om te wandelen tot morgenochtend UTC (momenteel nacht in Indonesië)

We zijn echt geïrriteerd dat de wereldpers lijkt alleen richten op oorlogen en nauwelijks rapporteert over de ellende van deze aardbeving. Wegen zijn geblokkeerd, mensen zijn nog steeds onder het puin, enz. Dit is een belangrijke menselijke tragedie en het enige wat de wereld doet kijkt de andere kant!

Update 15: 19 GMT : Een moskee is ingestort als gevolg van de sterke naschok. Lokale (nog te bevestigen) rapportages zijn het vermelden tientallen mensen nog onder het puin. Wegen naar het epicentrum gebied zijn meestal niet bruikbaar vanwege de scheuren en aardverschuivingen, zodat hulp-en reddingsteams uit BNPB hebben een harde tijd om veel dorpen te bereiken en om hulpgoederen te sturen.

Dit is een belangrijke schadelijke aardbeving! We hopen dat de overheid zal krijgen om alle beschadigde dorpen en hulp bieden binnenkort.

Update 15: 01 GMT : Todays aardbeving gebeurde langs de uiterst gevaarlijke Grote Sumatra Fault. Het Indonesische eiland Sumatra is gelegen in een zeer seismisch gebied van de wereld. Naast de subductie zone en de bijbehorende Sunda Arc voor de westkust van het eiland, Sumatra heeft ook een grote strike-slip fout, De zogeheten Great Sumatraanse Fault, loopt de gehele lengte van het eiland. Deze breukzone geschikt voor de meeste van de strike-slip beweging in verband met de schuine convergentie tussen de Indo-Australische en Euraziatische platen. De fout eindigt in het noorden net onder de stad Banda Atjeh, die werd verwoest in de 2004 aardbeving van Indische Oceaan. Na de december 2004 aardbeving, heeft de druk op de Grote Sumatraanse Fault enorm toegenomen, vooral in het noorden.
Onder de blauwe lijn is de genoemde Grote Sumatra Fault. Aardbevingen meestal voorkomen in verschillende tientallen kilometers aan weerszijden van de fout. Onder de Focal mechanisme dat volledig overeenkomt met de breuklijn bijzonderheden.

Screen Shot op 2013 07-02-16.57.17

Screen Shot op 2013 07-02-16.42.27

Update 14: 26 GMT : De afbeelding hieronder toont een zeer sterke zeer ondiepe naschok gemeten als M5.3. Deze naschok zal verder beschadigen het epicentrum gebied. Zeer slecht nieuws voor het gebied als deze naschok voorgedaan in het donker. De meeste mensen zullen nu op de straten, dus laten we hopen dat er geen extra sterfgevallen.

Seismogram courtesy Geofon seismograaf netwerk Indonesië

Seismogram courtesy Geofon seismograaf netwerk Indonesië

Update 14: 20 GMT : Het is 23: 20 lokale tijd nu in Indonesië, een slechte tijd voor reddings-en opluchting als in sommige gebieden zal er geen elektriciteit.

Update 14: 16 GMT : Het beeld wordt grimmiger en grimmiger zoals verwacht door ER aan het begin van dit artikel. Naast de 13: 52 UTC-update, die voor Bener Meriah werd geschreven, het grotere gebied meldt nu honderden gewonden (de meeste f ze lichte verwondingen), die meestal worden behandeld in "open lucht" uit angst voor naschokken.

Update 14: 06 GMT : Vanwege de dodelijke slachtoffers, heeft de status van deze aardbeving gestegen tot CATDAT Red.

Belangrijke update 13: 52 GMT : Kompas.com, Een regionale Indonesische krant een beetje eerder schreef:
Vijf mensen werden gedood en 25 anderen liepen verwondingen op (een aantal ernstige) vanwege aardverschuivingen en ingestorte gebouwen in het epicentrum gebied. Ondertussen reddingswerkers blijven evacueren en inspecteren elk huis in Bener Meriah. De gewonden worden nu behandeld in het Algemeen Ziekenhuis van Bener Meriah. BNBP is nu gericht op de gewonde en bij het vinden van een plek om te overnachten (nacht is gevallen in Indonesië) voor bewoners wier huizen werden beschadigd en stortte.
Bener Meriah regentschap regering bereidt ook hulp voor slachtoffers getroffen door de aardbeving. Het gebied zwaarst getroffen was het district Timang Gajah (Centrale hooglanden).

Update 12: 06 GMT : Het aantal gewonden is gestegen tot 50 volgens een arts in het ziekenhuis Lampahan. De mainstream pers in Indonesië heeft nog geen dodelijke slachtoffers bevestigd als nog. Wij houden daarvoor zijn CATDAT status oranje.

Update 12: 02 GMT : Reader Tarika trok onze aandacht op een neaby historisch actieve vulkaan, Geureudong
Geureudong of Bur ni Geureudong of Bur ni Telong is een stratovolcanic complex in Noord-Sumatra, Indonesië. De officiële naam van het hele complex is verwarrend tussen de twee aangrenzende vulkanen: Bur ni Geureudong en Bur ni Telong. Twee andere vulkanische kegels zijn Salah Nama en Pepanji, en er zijn kleine sediment heuvels. Bur ni Geureudong is uitgehold sinds het Pleistoceen, maar heeft solfatara en warmwaterbronnen op zijn flanken. Boor ni Telong is gelegen in het zuiden van Bur ni Geureudong. Bur ni Telong heeft actieve krater die lavastromen worden blootgesteld in de zuidelijke flank. (Bron Wikipedia).

Bronvermelding: Wikipedia

Bronvermelding: Wikipedia

Update 10: 59 GMT : Atjehpost.com meldt dat Khairul Asmara, regent van het district, zei: "Ik hoorde van onze mensen in het dorp Bah, er was een kleine jongen die stierf als gevolg van de aardbeving "

Update 10: 26 GMT : De rood gekleurde gebied op de kaart toont de wijk waar de aardbeving zich heeft voorgedaan. Gewonden en schade zijn gemeld uit deze wijk.

Screen Shot op 2013 07-02-12.27.23

Update 10: 26 GMT : Indonesisch BNBP rapporten: De aardbeving was zeer sterk gevoeld voor ongeveer 15 seconden door de mensen in de wijk.
Mensen raakten in paniek en klauterden het huis uit. Gebaseerd op de aardbevingskaart, rond het district. Volgens een intermediair rapport van een BPBD, waren slachtoffers van de 6.2 magnitude aardbeving daar 5-mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht, en 10-huizen beschadigd in Benermeriah. BNPB BPBD's en blijven de ontwikkelingen volgen.

Bronvermelding en auteursrechten @ threefmaceh

Bronvermelding en auteursrechten @ threefmaceh

Update 10: 19 GMT : Wij hebben de 2 dodelijke slachtoffers van de titel (gemeld door de goed geïnformeerd lokale @ Discover_Aceh) verwijderd worden bevestigd door andere mainstream bronnen.

Update 10: 13 GMT : Wegen in de epicentrale gebied worden begraven met aardverschuivingen waarin de inspanningen om kleine nederzettingen te bereiken zeer moeilijk zal maken.

Update 10: 07 GMT : BNPB Indonesia (soort van lokale Civil Defense voor noodhulp en reddingsoperaties) heeft nu gemeld dat 98000 mensen een sterke schudden zal hebben gevoeld. Geen zeer sterke schudden op basis van hun (BMKG) theoretische plannen. Medan, een stad met 1.7 miljoen inwoners! kende een zwakke MMI III schudden. Meulaboh en Lhokseumave zowel een lichte MMI IV schudden. De MMI waarden die we ontvangen van onze lezers in onze back-office zijn een beetje sterker.

Update 10: 03 GMT : Deze aardbeving gelukkig in een relatief dunbevolkt gebied van het eiland. Als dicht bij een grote stad, zou de schade zeer groot.

Update 09: 52 GMT : Veel lezers zullen zich afvragen, waarom zo veel ik heb gevoeld Het rapporteert uit Penang, Maleisië. Als je kijkt naar de kaart hieronder, zult u zien dat het dichtst dichtbevolkte gebieden zijn precies ligt in Maleisië.

Update 09: 40 GMT : Als wat er gebeurt de hele tijd en overal in de wereld na grote aardbevingen, werd het telecommunicatienetwerk zwaar overbelast zijn gewoon verloren. Belangrijkste reden, MENSEN MAKEN TEVEEL ROEPT. Netwerken moeten ALLEEN tekst en internet toestaan ​​na zo'n aardbeving. Stem neemt gewoon te veel bandbreedte en moet worden gereserveerd voor de veiligheid, hulpverlening en reddingsdiensten ONLY.

Update 09: 33 GMT : Als u Indonesische / Maleisische die willen helpen ons het verzamelen van informatie over Indonesische aardbevingen, laat ons geplaatst bericht hieronder alstublieft of contacteer ons hier

Beeldhoffelijkheid @ ircboy

Beeldhoffelijkheid @ ircboy

Update 09: 29 GMT : De tweede verdieping van een ziekenhuis in het gebied is ingestort. Geen nieuws is er van alle slachtoffers. We brengen nieuws als het ons bereikt.

Update 09: 26 GMT : Lokaal VIVAnews rapporten: Tientallen mensen verluidt ook slachtoffers van ingestorte gebouwen en aardverschuivingen geworden. De ergste schade deed zich voor in het dorp Lampahan, District Timang Elephants, Bener Meriah. Vijf huizen werden bedolven door een aardverschuiving. Het aantal gewonden zal naar verwachting groeien.

Update 09: 17 GMT : Heel dicht bij het epicentrum ligt een vrij groot meer, Lake Laut Tawar, laat maar hopen dat er geen seiche is gegenereerd (big wave) omdat er veel dorpen aan de oever van het meer zijn.

Update 09: 11 GMT : De tot dusver gerapporteerde 2 dodelijke slachtoffers zijn a) een baby van minder dan 1 jaar oud en 1 volwassene (Lampahan)

Update 09: 11 GMT : USGS Pager kaart behoudt zijn 65% kans dat geen doden zal gebeuren. De echte feiten zal waarschijnlijk grimmiger. USGS is momenteel herberekent alle verschillende gegevens van deze aardbeving. Onnodig te zeggen, dat er nooit enige tsunamu-i risico als het epicentrum was in het midden van Sumatra.

Update 09: 00 GMT : Veel directe epicentrum informatie is nog niet bij de hand als de communicatie wordt verloren of zeer moeilijk.

Typische schade na lang geduurd sterke tot zeer sterke schudden

Typische schade na lang geduurd sterke tot zeer sterke schudden

Update 09: 00 GMT : Het aantal gewonden nog in ziekenhuizen Lampahan behandeld is toegenomen tot 16.

Update 08: 56 GMT : Een ER reader wonen in Lhoksumaveu, Sumatra rapporten "schudden meer dan 2 minuten en het is sterk .....!". Dit betekent dat vooral grote schade indien waar is, wat we verwachten om waar te zijn. Hoe langer het schudden duurt, hoe meer schade aangericht.

Update 08: 52 GMT : Onder de indrukwekkende seismogram van de Geofon seismograaf bij Lhokseumave, Noord-Sumatra of met andere woorden relatief dicht bij het epicentrum. Let ook op de vele naschokken na de mainshock.

Screen Shot op 2013 07-02-10.51.52

Update 08: 51 GMT : De aardbeving werd gevoeld in Maleisië, Singapore en Thailand. Veel veel toeristen zal hebben (weer) ervaren een grote aardbeving, de meeste van hen volledig onvoorbereid!

Update 08: 47 GMT : De eerste slachtoffers worden gemeld. Tenminste 2 op Lampehan.

Update 08: 35 GMT : Belangrijk: de afbeelding hieronder toont het landschap op de achtergrond. Het gebied heeft veel van de zware weersomstandigheden kreeg en deze aardbeving zal zeker genereren veel (hopelijk niet dodelijk) aardverschuivingen

Update 08: 28 GMT : Meer lokale verslagen vertellen ons dat veel huizen werden gekraakt en veel ingestort. Als dit soort informatie ons bereikt kort na de aardbeving, het beeld is meestal grimmig. Rapporten ook van gewonden.

Bronvermelding en auteursrechten @ Discover_Aceh

Bronvermelding en auteursrechten @ Discover_Aceh

Update 08: 17 GMT : USGS verwacht op basis van thei theoretische modellen die 26000 mensen een zeer sterke schudden hebben ervaren. Zeer sterke schudden is meestal synoniem met zware schade mogelijk. Deze aardbeving is momenteel op CATDAT ORANGE niveau, maar we vrezen voor een CATDAT rode (doden) in de volgende uren.

Update 08: 15 GMT : Mensen van Sumatra hebben het over vele naschokken op het moment + meer aardverschuivingen gemeld

Update 08: 09 GMT : Als wat kan worden verwacht in Indonesië na dit soort sterke aardbevingen, gevaarlijke aardverschuivingen worden gemeld.

Mensen verzamelen zich in het midden van de straat na de aardbeving

Mensen verzamelen zich in het midden van de straat na de aardbeving - twitter met dankDiscover_Aceh

Update 08: 09 GMT : Eerste berichten in de lokale pers het over vele beschadigde huizen, iets wat we begrijpen volledig gebaseerd op de voorlopige ondiepe hypocentrum data

Update 08: 03 GMT : De aardbeving werd ook gevoeld in Atjeh Tamiang, Pidie, Lhokseumawe, Oost Atjeh, Langsa, Aceh Barat Daya

Update 08: 00 GMT : Sommige bureaus zijn rapportage een diepte van 10 km, maar dit is een waarde die we beschouwen als "we niet weten het nog niet."

Update 07: 59 GMT : Een sterke tot zeer sterke schudden in een straal van 30 km rond het epicentrum wordt verwacht door de lokale seismologische agentschappen.

Screen Shot op 2013 07-02-09.57.56

Wanneer u een van de mensen die het schudden van deze aardbeving gevoeld, dan kunt u in de vorm achter te vullen "Ik voelde een (niet vermeld) Aardbeving" bovenaan de lijst. Dankjewel.

De eerste berichten spreken over een zeer ondiepe aardbeving die deze aardbeving uiterst gevaarlijk maakt

Screen Shot op 2013 07-02-09.48.30

605 km ten westen van Kuala Lumpur, Maleisië / pop: 1,453,975 / plaatselijke tijd: 15: 37: 02.0 2013-07-02
154 km ten ZO van Banda Aceh, Indonesië / pop: 250,757 / plaatselijke tijd: 14: 37: 02.0 2013-07-02
52 km ten ZW van Bireun, Indonesië / pop: 25,793 / plaatselijke tijd: 14: 37: 02.0 2013-07-02

Belangrijkste aardbevingsgegevens:

Magnitude: 6.1

Lokale tijd (conversie alleen hieronder land): 2013-07-02 14: 37: 05

GMT / UTC tijd: 2013-07-02 07: 37: 05

Diepte (hypocenter): 10 km

Diepte en Magnitude updates in de lijst hieronder.

Deel Uw aardbevingservaring (ik heb het gevoeld) met onze lezers.
Klik op de "Ik voelde het"Knop achter de overeenkomstige aardbeving. Uw aardbeving ervaring is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de mensen in het gebied, evenals onze wereldwijde lezerspubliek.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Noord-Sumatra, Indonesië Juli 02 15: 36 5.2 24 MAP
EMSC Noord-Sumatra, Indonesië Juli 02 15: 36 5.2 10 MAP
GEOFON Noord-Sumatra, Indonesië Juli 02 15: 36 5.2 10 MAP Ik voelde het INFO
GEOFON Noord-Sumatra, Indonesië Juli 02 13: 55 5.5 10 MAP
EMSC Noord-Sumatra, Indonesië Juli 02 13: 55 5.5 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Noord-Sumatra, Indonesië Juli 02 13: 55 5.3 25 MAP
GEOFON Noord-Sumatra, Indonesië Juli 02 07: 59 4.3 10 MAP
EMSC Noord-Sumatra, Indonesië Juli 02 07: 59 4.3 10 MAP
EMSC Noord-Sumatra, Indonesië Juli 02 07: 37 6.1 10 MAP
 • Cirebon - Gempa bumi berkekuatan 2,6 sr mengguncang Tenggara Cirebon pada pukul 19.28 wib pada tgl 21 Agustus 2012. Gempa cukp dirasakan oleh banyak orang .. saat terjadi Gempa pintu, Jendela, Benda bergoyang semua. walaupun tidak terjadi kerusakan berarti namun Gempa tersebut cukup membuat orang kaget Dan sempat berhamburan keluar ..
 • Medan, Noord-Sumatra, Indonesië - Gempa hari ini tanggal 2 Juli 2013
 • Medan - Saya merasakan Gempa sekitar pukul 14: 45 WIB Ketika sedang bekerjan di Pulau si canang - Belawan
 • Medan - Op de bovenste verdieping @ Marriott, Medan
 • Banda Aceh - Voelde me als rocken in een boot op de oceaan
 • Tanjung Balai - Lumayan terasa tp ga kuat
 • Tanjung Bungah - Geen wonder dat ik voelde me een beetje duizelig. Zelfs vorige week mijn moeder n me voelde het ook
 • Medan - Opknoping items worden schudden op het moment. Het duurde ongeveer 10 seconden.
 • Tanjungbalai Asahan - Saya merasakan goncangan gempanya Ketika saya sedang duduk mengetik di Depan laptop saya Dan saya penasaran sebenarnya Dimana Gempa ini terjadi?
 • Kecamatan Besitang. Langkat. sumatera ut - Tadi jam 14. 45, terasa Gempa, Lampu bergoyang, pohon bergoyang selama 2 menit
 • Medan - Saya merasakan guncangan yang lemah di bagian kota Medan khususnya Medan Timur
 • Banda Aceh - Genmpanya lama sekitar 3 menit
 • Medan - Getaran Gempa terasa kuat ...
 • Straits Quay, Tanjung Tokong, Penang - Tremors voelde op de 4th verdieping van Straits Quay Mall. Technische repetities onderbroken mmentarily wijten aan evacuatie van penangpac.
 • Banda Aceh - Getaran lama, Dan terasa pening
 • Medan - Saya sedang berada di kantor di Lantai 4. Kanor memiliki Lantai sampai 9 Lantai. Setelah merasakan Gempa, saya langsung ke luar melalui pintu emergenci. Ini bukan kejadian pertama yang saya Alami.
 • Medan - Medan, 9th verdieping van het hotel.
 • Medan amplas - Goyang tapi perlahan Cuma beberapa Detik kerasanya
 • Bangunan Tuanku syed Tuanku Syed Putra - Akarium bergoncang kuat oooooo .... saya dekna
 • Medan KIM II - Merasakan ada goyangan seperti Gempa selama 2 Detik
 • Medan - Het ia alleen fora minuut ik voelde het
 • Medan - Tiba-tiba saya merasa pusing Dan Meja kerja saya bergoyang. Teman sekantor sebagian besar turun ke Gedung bagian bawah menggunakan Tangga darurat.
 • Pangkalan susu Langkatsche (sumut) - Terjadi guncangan lumayan kuat pukul 14.45 WIB,, sekitar verzadigd menit,, mudah2an tidak terjadi apa2 .. آمين ... آمين.,
 • Medan - @ HoofdGebouw Medan
 • Takengon Aceh Tengah - Gedung Kantor bergetar sangat Kuat, kabel Telepon diluar Kantor Saling beradu, getaran terasa sekitar 1 menit, kemudian susulan sekitar 20 Detik seteleh Gempa pertama
 • Medan - Terasa 3 kali ayunan di tempat tidur
 • Medan - Lantai 7 Gedung Bergoyang Singkat
 • Medan - Di Lantai 2 serasa di hentak namun hanya sesaat
 • Medan - Aq di Lantai 2, Dan tak begitu terasa, hanya sebentar z getarnya
 • Lhokseumawe - Schudden meer dan 2 minuten! en het is sterk .....
 • Geudong - Het voelde als een sterke schudden, waren we aan het hardlopen als huis voor tijdens het
 • GEOFON Noord-Sumatra, Indonesië Juli 02 07: 37 6.1 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Georgetown, Penang - Heel duidelijk bevingen gevoeld.
 • Penang, Maleisië - Zitten Voor WERKPLEK EN VILT VOORZITTER trilde VOOR OVER 1 MIN
 • Penang, Maleisië - Zo eng ..
 • Bayan Lepas, Penang - Zwakke zwaaien gevoel, ongeveer 4 trillingen per seconde
 • Maleisië - Mijn moeder belde me en zei dat haar gebouwen trilde
 • Petaling Jaya - Vijfde verdieping wuivende
 • Petaling Jaya - Lichte schok gevoeld in PJ.
 • Penang - Tremour
 • Petaling Jaya - Mppj 4th vloer voelen trillen een beetje.
 • Penang, Maleisië - Ik voel me wat schudden, ik dacht dat ik was gewoon duizelig ..
 • Pulau Pinang, Maleisië - Ik voelde 2 keer grote schudden, 3rd een minimaal schudden.
 • Georgetown, Penang - Schudden tijdens de vergadering op de tafel ...
 • Penang - Lichte duizelig
 • Penang, Maleisië - Ik voelde me heel erg licht schudden die duurde ongeveer 30 seconden. Ik was in de 5th verdieping van een 6-verdieping gebouw gelegen in de buurt van de zee aan de oostkant van het eiland.
 • Penang - Ik voel vloer mijn kantoor's schudde.
 • Bayan Lepas, Penang, Maleisië - Vilt condo vloer trillen bij 3rd vloer
 • Bayan Lepas - Voelde een beetje duizelig te kijken naar de laptop.
 • butterworth - Voel lichaam bewoog
 • Cyberjaya - TERASA SEDIKIT
 • Georgetown, Penang - Ik was op de 2nd vloer, en dacht dat ik duizelig staren naar het computerscherm. Voelde waarschijnlijk ongeveer 10-15seconds.
 • Penang - Sterke schudden, en zich duizelig voelt
 • Bayan Lepas - 8th vloer, schud side-to-side
 • Penang - Ik was aanbrengen aan mijn werkstation, het schudden net als de andere zijde schudden het bureau
 • Bayan Baru, Penang - Mijn hele kast is te schudden.
 • penang - Nope
 • Hamzah Sendut Bibliotheek, USM, Penang - Vilt aardbeving voor de tweede keer en dit sterker dan voorheen was.
 • Butterworth Penang - Vilt schudden tijdens het uitvoeren van werk op de computer
 • Penang, Maleisië - 7th Floor Shake
 • Penang - Slingerende lichtjes
 • Penang - Huh! Ik dacht dat ik ben Dizzy!
 • George Town, Penang - 30 seconden, 2 rondes, voelde op niveau 47 KOMTAR
 • Penang, Maleisië - Zeer kleine schudden duren <10 sec.
 • Nibong TEBAL, Pulau Pinang - Terlalu lemah.
 • Petaling Jaya - Zeer zwak schudden bij 4th vloer
 • Penang - Bijna niet kan worden gevoeld als je niet zitten op de stoel stil
 • Penang - Schudden gedurende enkele seconden
 • Kuala Lumpur - Ik was op mijn kantoor op 30th verdieping, naast de de KL Tower toen plotseling voelde ik me duizelig en hoorde wat piepend geluid uit de glazen bekleding. Ik zag ook de blinds wuivende een beetje.
 • Penang, Butterworth - Bij 4th verdieping, wordt de deur swing een beetje en enkele schudden van het bouwen
 • greorgetown, Maleisië - In eerste instantie dacht ik dat ik was gewoon duizelig, maar ik zie mijn meubels te schudden zodat ik besef dat het niet alleen mij
 • Saujana Resort, Shah Alam - Ik was in het kantoor pantry en leunde op een tafel en plotseling voelde ik en de tafel bewoog / schudden. voelde een lichte duizeligheid als gevolg van het schudden.
 • penang - Voelde het voor 30 seconden bij sg.nibong penang ... scary
 • georgetown - Was in het bureau vanochtend toen voelde het schudden gedurende enkele seconden weer even geleden dat meer dan ochtend werd gevoeld
 • PENANG - Het eng WAS
 • Komtar niveau 25 - Het gevoel een beetje schudden ....
 • Mahsuri Appartement, Bayan Baru, Penang - Mijn bed stond te trillen ... dacht ik duizelig vanwege mijn hoofdpijn.
 • Penang butterworth - Voelde het schudden bij 21st vloer. Dacht ik was duizelig
 • Petaling Jaya - Vilt het voor 15 seconden
 • Penang - Lichte trillingen van de verlichting net in het theater op de 4th vloer
 • Penang, Maleisië - Bij WOU HQ, Penang. Voelde sterke beving op niveau 6
 • Penang - Voelde op een 10th verdieping gebouw
 • Georgetown, Penang - Stoelen schudden, net als eerdere ontmoetingen in het verleden
 • Bayan Lepas, Penang, Maleisië - Milde zachte zwaaien, geen gerammel van voorwerpen of glas.
 • Bayan Lepas, Georgetown - Mijn bureau schudt drie keer te gaan en weer terug.
 • Georgetown - Mijn stoel schudden ..
 • Glenmarie Shah Alam - Voel het schudden voor enkele seconden
 • Petaling Jaya - Ik dacht dat ik had cerebellum onbalans. mijn been gleed de grond dat rustte op de grond. pas na mijn vriend mij vragen of ik voelde elke beweging die we relize het was een aardbeving. probeerde het vinden van de netto-, maar kon niet find.It was ongeveer 3.30 uur.
 • Petaling Jaya, Kuala Lumpur - Petaling Jaya, terasa pening kepala tapi Bangunan tidak bergoyang ....
 • Georgetown, Penang - Eng. Was op 12th vloer en voelde het hele gebouw heen en weer zwaaien. Felling vreselijk misselijk en duizelig nu!
 • Penang - Werd in mijn kantoor, voelde mijn bureau schudden
 • alor setar kedah - Ik voelde het ... Dit is de derde keer sinds het BIG ene in 2004 ....!
 • Penang Tanjung Tokong - Ik voelde mijn bureau verhuisd ... en ik voelde me hoofdpijn voor meer dan 7 seconden
 • Penang FTZ - Felt schudden golf op kantoor bureau (gelijkvloers)
 • Penang - Ik vooruit en achteruit over 5cm
 • Bukit Jalil, Maleisië - Van Bukit Jalil, een paar seconden, maar eng genoeg. Mijn gebouw trilde heel slecht, me op de hoogste verdieping.
 • BAYAN BARU, PENANG - Schudden voor 2-3 minuten in de cafetaria
 • Penang - Vervallen van Office (2F)
 • Georgetown Penang - Im uit Maleisië. dit is de derde keer dat ik voelde het. Niet zo storng maar ik voel het schudden.
 • Penang Island - Blinds zwaaien, water in glas "dansen"
 • Segi College Penang - Ik zat op bureaustoel op 3rd vloer en voelde me duizelig opeens dan alleen ik heb gerealiseerd dat was aardbeving nadat iedereen is haastig naar beneden gaat.
 • Kulim - Sedikit penin ...
 • Georgetown, Penang - Houten paneel deur van mijn kantoor swing shakingly en pony op de gipsplaat paneel meerdere keren. personeel van naburige kantoor veel krabbelde de trap af als 'dronkaards' zwaaien voor de veiligheid. verse haarscheurtjes te zien op de muur. water in de automaat ziet eruit als mini tsunami --- waarschijnlijk de beste detector voor aardbevingen.
 • Bayan Baru Penang - 4th vloer gekregen tremor
 • Sungai Ara - Ik was in de woning. Kan voelen 2 tijden voor aa paar seconde.
 • Georgetown - Zittend op mijn rotan stoel zwaaien van links naar rechts. nooit aan gedacht van de aardbeving. Ik dacht dat het mijn eigen verbeelding.
 • Darwin - Zeer kleine aardschok in Darwin, Australië
 • Puchong, Selangor, Maleisië - Ik heb niet het gevoel een ding, maar een van mijn honden een mannelijke Jack Russell terrier gedroeg zich heel vreemd, liepen in cirkels en braakte heel veel vocht op slechts enkele minuten vóór de aardbeving.
 • USGS Noord-Sumatra, Indonesië Juli 02 07: 37 6.1 10 MAP
 • Singapore - Lichte bevingen! Kantoorgebouw werd een beetje bewegen. We voelden ons allemaal heel duizelig.
 • Phuket, Thailand - Bouwen zwaaide vergelijkbaar met Tsumani aardbeving naschokken.
 • Singapore - Lichte schudden
 • Phuket, Thailand - Tussen erg zwak en zwak.
 • Phuket - Hallo Armand, Hebr Zelf niks gevoeld. Familie said DAT naamwoord het wat geschud has. Groetjes. Manu ER: bedankt VOOR JE info Manu, leuk je hier te lezen!
 • Adelaide / Zuid-Australië - Eerlijk gezegd nee schudden helemaal dank je ...
 • Bagan Serai - Ik zat op mijn bureau te werken wanneer er lichte trillingen ... niemand anders opgevallen zoveel rondliepen ...

 • REAL TIME AARDBEVING navigeren - WORLD - REGIO - LANDEN - STAAT

  Onze Fast aardbeving en tsunami Twitter accounts :
  M4 + - ALLE - M5 + - M6 + - CHILI - CANADA - BRITISH COLUMBIA - CALIFORNIA - OREGON - WASHINGTON - HAWAII - TEXAS - OKLAHOMA


  Andere oudere aardbevingen in het grotere gebied rondom het epicentrum (sinds 1900)

  Sterkste aardbevingen binnen een 150 km straal van deze aardbeving (max. 60)

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Leefomgeving :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Leefomgeving :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Leefomgeving : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X