Wereldwijd hebben vulkanische activiteit - Archief Mei 26 tot juni 7, 2013

Dit is een gearchiveerd onderdeel van onze dagelijkse vulkaan Activiteitenverslag.
Klik hier om de laatste deel van ons verslag te lezen


Dit rapport is samengesteld uit vele informatiebronnen door Armand Vervaeck, Jens Skapski, Georges Vitton en Rodger Wilson
-

Fuego vulkaan-update, Guatemala - (JS-juni 7 - 16: 05 UTC)

Gisteren INSIVUMEH (Instituto Nacional de Sismologia, Vulcanologia, Meteorologia, e Hidrologia) waargenomen 5 explosies van de top dat diffuse grijze pluimen vrijgegeven tot 200-500 meter. Er waren hoorbaar rommelende geluiden en een puls van gloeiend voorwerp bereiken 100 m boven de krater die zwakke lawines gegenereerd buurt van de velg. In deze foto (gisteren genomen door INSIVUMEH wetenschappers), diffuse emissies waren zichtbaar vanaf de top gebied; blik richting is ongeveer NO met Acatenango op de achtergrond. (GVP)

Screen Shot op 2013 06-07-18.03.56

Mount Baker vulkaan glaciale uitbarsting, de staat Washington, USA - (AV - 08: 30 UTC)
Deze jokulhlaup (Glacial Outburst) werd pas ontdekt enkele dagen na het gebeurde.
Seth Moran van de Cascade Volcano Observatory riep onze aandacht op deze interessante seismische record na het horen van een troebelheid piek in een stroom-monitor op de rivier Nooksack. De klassieke ondertekening van een lahar te zien op de bijgevoegde seismogram en spectrum. In dit geval is er een relatief scherp en grotere start van het signaal, waarschijnlijk als gevolg van een plotselinge daling van ijs of afbreken van een groot ijsblok. Merk op dat op het spectrogram het signaal is vrij breedband met een vrij sterke inhoud van minder dan 1 Hz tot boven 15 Hz. Het duurt op een vrij constant niveau voor meer dan 6 minuten en daarna geleidelijk afneemt in de komende 10 om 15 minuten. Signalen zeer gelijkaardig aan deze werden gezien op Mount Rainier seismische stations meerdere malen in het verleden 25 jaar. De bijgevoegde kaart illustreert de relatieve locaties van de waarschijnlijke bron gebied op de onderste Deming Glacier en de MBW seismische station.

Screen Shot op 2013 06-07-10.32.59

Screen Shot op 2013 06-07-10.33.23

Pavlov vulkaan, Alaska-update - (GV - juni 7 - 08: 19 UTC)
Ash-uitstoot van Pavlof blijven. Seismische tremor en explosie signalen begeleiden de hernieuwde eruptieve activiteit, die juni 4 begon. Overnachting satellietbeelden toonden verhoogde oppervlaktetemperaturen buurt vent van de vulkaan, in overeenstemming met lava effusie en fountaining. Een satellietbeeld van vanmorgen toont een aswolk die zich uitstrekt ongeveer 45 km (28 mijl) naar het zuidwesten, in overeenstemming met de wind laag niveau. Pilot rapporten van vanmorgen een schatting van de cloud te zijn tussen 14,000 en 18,000 ft boven zeeniveau.

Astronauten aan boord van het International Space Station (ISS) fotografeerde deze opvallende standpunten van Pavlof vulkaan op mei 18, 2013. De schuine perspectief van het ISS onthult de driedimensionale structuur van de aswolk, die vaak wordt verduisterd door de top-down view van de meeste remote sensing satellieten.

Screen Shot op 2013 06-07-10.18.09

Kikai vulkaan, Japan (Satsuma-Iwo-Jima) aswolk - (GV - juni 7 -07: 53 UTC)
Gebaseerd op informatie van JMA, de Tokyo VAAC gemeld dat op juni 4, 2013 een aswolk uit Kikai drifting West
Locatie : Filippijnse Zee Plate is subducerende onder Eurazië Plaat in het gebied van het zuiden van Kyushu naar Seinan Islands gepaard met vulkanen uitgelijnd NS langs de Ryukyu Arc. Satsuma-Iojima vulkaan is een van de vulkanen van deze lijn vulkanen.
Vier grote caldera-vormende uitbarstingen voorgedaan rond Satsuma-Iojima tussen enkele honderden duizenden jaren geleden en ongeveer 7,300 jaar geleden. Ineenstorting topografie rond de vulkaan wordt geïnterpreteerd te wijten aan die uitbarstingen. In het onderste diagram de in het groen aan de westelijke kant van Iojima (zie onderste afbeelding) gebied behoort tot de vulkaan bestond vóór de caldera instort en maakt deel uit van de caldera muur langs met Takeshima.
Een vereenvoudigde geologische kaart van Iojima wordt getoond als laagste cijfer. De oostelijke helft van het Iojima bestaat uit Iodake (rood), die actief werd vanaf ongeveer 5,200 jaar geleden. Ten westen van Iodake is Inamuradake (blauw), die werd ongeveer 3,000 jaar geleden gevormd door uitbarstingen. Magma die die twee vulkanen gebouwd waren chemisch zeer verschillend, Iodake zijnde rhyoliet met ongeveer 70% SiO2 terwijl Inamuradake basalt met ongeveer 50% SiO2.
In de oostelijke kust van Iojima is een klein eiland, Showa-Iojima, gevormd door uitbarstingen in 1934-1935. De rotsen van dit eiland zijn rhyoliet, het zelfde met die van Iodake. De rotsen verspreid in het westen van het eiland in het geel weergegeven zijn deposito's met betrekking tot de vorming caldera op ongeveer 140,000 en ongeveer 7,300 jaar geleden. Zo Iodake, Inamuradake, en Showa-Iojima geïnterpreteerd te zijn vulkanen ontstaan ​​in de marge van Kikai Caldera na de caldera-vormende activiteiten (post-caldera fase). Aan de andere kant van de grijze zone in de bovenste figuur stelt zeebodem ondieper dan 100 m aangeeft topografische stijgt binnen de caldera. Die stijgingen worden ook geïnterpreteerd te worden post-caldera vulkanen suggereert dat soortgelijke eruptieve activiteiten bestonden niet alleen bij caldera marge, maar ook binnen de caldera.

Screen Shot op 2013 06-07-09.47.24
Screen Shot op 2013 06-07-10.03.41


Kelimutu vulkaan, Flores, Indonesië - alert te verhogen (GV - juni 6 -14: 59 UTC)
De Kelimutu behoort bestuurlijk tot de provincie End Regency, Oost-Nusa Tenggara. De vulkanische piek ligt op een hoogte van 1384.5 meter. In de kegel aan de top, zijn er 3) kratermeren met verschillende aquarellen: Crater I (Tiwu Ata Polo, water bruin / rood), krater II (Tiwu Nuwamuri Kootai, helder blauw water), Crater III (Tiwu Ata Bupu, donkergroen). In het algemeen, vulkanische aardbevingen zijn zeldzaam in G. Flores.
Vanaf Mei 27 tot juni 2, Heldere, kalme wind, luchttemperatuur 26, 27o C, geen waarnemingen van rook uit de krater.
Vanaf juni 3, 2013 het water van kleur verandert Crater II, van blauw naar wit melkachtig koffie, als er rook met een hoogte van 50 meter boven de krater. Aan het zuidelijke krater (nabij de kraterwand I), wordt een sterke geur van zwaveldioxide vrijgegeven. Zuiden en zuidoosten (op een afstand van 0.25 km) De planten lijken te verdorren. Tijdens deze periode, vijf ondiepe vulkanische aardbevingen (VB) met een maximale amplitude van 4-18 mm en 5 te 16 minuten. Acht diepe vulkanische aardbevingen (VA) met een maximale amplitude van 2-18 mm. 6 lokale tektonische aardbevingen aarde (TL) met een maximale amplitude van 7-20 mm. 6 Far tektonische aardbevingen (TJ) met een maximale amplitude van 10-25 mm.
conclusie:
Op basis van visuele waarnemingen en seismische activiteit en data-analyse starten juni 4, 2013 op 14: 00, de activiteit status van Flores werd verhoogd van Normaal (Level I) aan Waspada (level II). Indien een wijziging in vulkanische activiteit plaatsvindt aanzienlijk, kan het niveau van de activiteit worden verlaagd / verhoogd in overeenstemming met de dreiging.
De video hieronder toont de 3 kratermeren (video vastgelegd 3 jaar geleden)

Bronvermelding en auteursrechten Javabackpacker.blogspot.be

Bronvermelding en auteursrechten Javabackpacker.blogspot.be

Tolbachick vulkaan, Kamchatka, Rusland (GV - juni 6 -14: 30 UTC)
De eruptieve activiteit gaat verder op de Tolbachik. Russische vulkanoloog Y.Demyanchuk meldde op zijn website dat tijdens een missie uitgevoerd in eind mei, een team vond een goed aanbod van gietstukken.
De meest interessante informatie, echter, is de aanwezigheid in de actieve kegel, lava meer over 20m breed, krachtig geroerd door ontgassen. Hoge golven van 7 meter werden waargenomen door vulkanologen ter plaatse. Deze geven ook aan een relatief kleine explosieve activiteit blijft op de kegel.

Screen Shot op 2013 06-06-17.25.03


Cerro Negro, Nicaragua toont sterke seismische activiteit, kan binnenkort uitbarsten (AV - juni 5 - 17: 55 UTC)
Op juni 4 INETER, Nicaragua gemeld dat de seismische station aan de voet van de Cerro Negro vulkaan begon seismische tremor opnemen van 08: 45 lokale tijd gisteren. De tremor voor een beetje minder dan 2 uur. Op 03: 35 pm, lage Magnitude aardbevingen begon te verschijnen. Helaas zwak om de precieze locatie te bepalen.
Het is moeilijk te voorspellen wat er kan gebeuren op de korte termijn in de vulkaan op basis van het aantal uren van de informatie die we hadden op dat moment.
Nicaragua Civil Defence aanwezig is rond de vulkaan en zal ervoor zorgen dat mensen niet zullen beklimmen.
INETER onderhoudt voortdurende monitoring 24-uur per dag.
De laatste activiteit van Vocano Cerro Negro dateert van januari 2004. Tijdens 21-27 januari 2004, waarnemers nabij de vulkaan gemeld aswolken die boven de vulkaan, maar wetenschappers observeren van Cerro Negro op 19 januari zag alleen gas afkomstig van scheuren en fumarolen, twijfel over de as-wolk observaties.
Update juni 5 : De situatie min of meer hetzelfde. De archief video hieronder is opgeslagen tijdens de 1995 uitbarsting.

Wikipedia beeld van de Cerro Negro krater door NicaPlease

Wikipedia beeld van de Cerro Negro krater door NicaPlease

Nieuwe uitbarsting op Turrialba vulkaan, Costa Rica (GV - juni 5 - 10: 41 UTC)
Een nieuwe ash uitbarsting van Turrialba vulkaan veroorzaakte paniek in de dorpen in de buurt van de vulkaan.
bang om een ​​nieuw gat te openen in een van de kraters.
'S Dinsdagmiddag ash uitbarsting werd gemeld mensen in Cartago en Turrialba. A dikke zwarte rook kolom gevraagd veel 911 oproepen.
Deze nieuwe uitbarsting vond pas 15 dagen nadat een van de sterkste uitbarstingen van Turrialba tijdens de laatste twee jaar.
On woensdag vulkanologen zal proberen om te bepalen of deze uitbarsting veroorzaakte enige schade aan de belangrijkste kraters.
Momenteel zijn er geen tekenen van lavastromen.

Video van dinsdag activiteit - Klik op deze afbeelding - Niet ingebed

Video van dinsdag activiteit - Klik op deze afbeelding - Niet ingebed

Pavlof vulkaan, Alaska-update (GV - juni 5 - 10: 41 UTC)
Deze ochtend gezien in satellietgegevens en waargenomen door piloten as uitstoot bij Pavlof hervat vanaf ongeveer 11:: 00 AKDT (19 00 UTC). Zwakke seismische activiteit begint om 10: 57 AKDT begeleidde de emissies en is aan de gang.
Satellietbeelden tonen as bewegen zuidoosten, en rapporten van piloten schatten wolkenhoogte op 19,000 ft boven de zeespiegel.

Bronvermelding: Brandon Wilson. 17 Mai 2013.

Beeldhoffelijkheid Brandon Wilson. 17 Mai 2013.


Pavlof vulkaan, Alaska (AV - juni 4 - 15: 50 UTC)
55 ° 25'2 "N 161 ° 53'37" W, Summit Hoogte 8261 ft (2518 m)
Huidige Volcano Alert Level: ADVISORY - Huidige Luchtvaart Color Code: GEEL
Seismische activiteit zeer laag blijft op Pavlof. Satelliet-en webcamera waarnemingen meestal verduisterd door wolken. Geen as-uitstoot zijn ontdekt in satellietgegevens.
Tijdens verleden uitbarstingen van Pavlof, de stijl van de eruptieve activiteit schommelde van hogere naar lagere niveaus. Daarom is deze pauze in eruptieve activiteit niet noodzakelijk dat de uitbarsting is beëindigd. Hernieuwde activiteit mogelijk, en niet voorafgegaan door aanzienlijke seismische activiteit. AVO zal nauwlettend blijven toezien op Pavlof.

Pavlov vulkaan op de ochtend van mei 22 - Bronvermelding en copyright van Ryan Hazen en Brandon Wilson

Pavlov vulkaan op de ochtend van mei 22 - Bronvermelding en copyright van Ryan Hazen en Brandon Wilson

Copahue vulkaan-update, Chili (AV - juni 4 - 12: 18 UTC)
De National Emergency Office (Onemi) van Chili op Maandag verlaagde het niveau van waarschuwing (rood naar geel) voor een mogelijke uitbarsting van Copahue, na een afname van de activiteit van het zelfde, gelegen op de grens met Argentinië.
Ondertussen Onemi ook op de hoogte evacues dat ze kunnen terugkeren naar hun huizen.
De webcam beeld van vanochtend bewijst deze daling.

Screen Shot op 2013 06-04-13.59.42

Popocatepetl vulkaan, Mexico (AV - juni 4 - 11: 56 UTC)
Een prachtige webcam beeld van een dampende vulkaan Popocatepetl vanmorgen

Screen Shot op 2013 06-04-13.55.35

Karymsky, Kamchatka (GV - juni 4 - 09: 49 UTC)
Ash heeft betrekking op de westelijke hellingen van Karymsky Vulkaan in dit beeld natuurlijke kleuren satelliet (boven). Het beeld werd verzameld op mei 20, 2013, door de Operational Land Imager (OLI) op Landsat 8. Laat op het seizoen sneeuw bleef op de omringende Kamchatkan landschap. Karymsky actief was gedurende het grootste deel van de twintigste en begin eenentwintigste eeuw. In het begin van 2013 ervaren de vulkaan regelmatig kleine aardbevingen in verband met de beweging van magma, warmte op de top, en af ​​en toe asdalingen.
Hoewel vlakbij Maly Semiachik uitbreekt minder vaak (misschien een keer per eeuw), zijn zure top meer is warm genoeg om sneeuwvrij blijven.

Screen Shot op 2013 06-04-11.52.51

Afbeeldingen met dank Nasa

Afbeeldingen met dank Nasa

Poas, Costa Rica (GV - juni 4 - 09: 49 UTC)
May bevestigde opwarming cryptodome de Poas voor deze, gewoon kijken naar de gloeiende nachttemperaturen. De activiteit van het meer is erg vergelijkbaar met dat voor dezelfde periode van het voorgaande jaar, met sporadische freatische erupties en een langzame daling van het niveau.
Rangers Poas Volcano National Park gemeld vier freatische uitbarstingen in de maand mei, Mei 1 op 11 am, mei 8 om 17 uur, Mei 28 op 11: 25 dezelfde dag op 15.10. Geen nieuwe data naar de vervorming van de Poas vulkaan.
In mei 2013, de criptodomo opwarming waargenomen sinds februari / maart is bevestigd met maximumtemperaturen rond 575 ° C, mei 8, 2013 en 450 ° C mei 30, 2013. Het licht is 's nachts zichtbaar zoals te zien in de foto. Veranderingen in temperatuur cryptodome sinds mei 2011 en uitzicht op de koepel van de nacht met een thermische camera, mei 30, 2013 in 5 uur. (Foto's: G.Avard).
De activiteit van de fumarolen cryptodome varieert sterk in de kracht en de gasstroom.
Bijvoorbeeld, een nieuwe fumarole verscheen in de "krater" werd opgericht in 2011 augustus-september. Op 8 mei 2013, De pluim blaast hard, horizontaal en uitzenden van fijne deeltjes uitgehold gedreven door de gasdruk. Deze pen heeft haar activiteiten en een zeer lage adem mei 30 verminderd
Het meer is zeer vergelijkbaar met vorig jaar met een temperatuur van ongeveer 46 ° C
Mei 8, 2013 (48 ° C mei 8, 2012), en een pH van 0.03, 8 mei 2013 (0.07 mei 8, 2012). Mei 30 vond een zeer koude meer (27 ° C) waarschijnlijk te wijten aan de bijdrage van de regen de dag ervoor.
Het meer niveau blijft dalen. Op mei 8, 2013 het werd gemeten 0.5 m onder zijn niveau. In 2012, heeft het meer gedaald tot 3 m tussen januari en eind oktober, en herstelde meer dan 4 m in november.
Op mei 30, werd het meer gevonden ~ 0.1 m lager dan mei 8, kouder (27 ° C) en zeer groen. Dit kan het gevolg van de zware regenval van mei 29, waarin het zuur meer water verdund zijn. Convectie cellen waren zeer laag. door de warmtebeeldcamera FLIR SC-660 werd waargenomen succes sporadisch maar frequent "hot spots" op het oppervlak van het meer als kleine flitsen, geconstateerd gedurende een korte periode op de afbeelding die mogelijk zou kunnen zijn bolletjes van zwavelhoudende hete gas fusie in worden geloosd het meer als de bolletjes zijn gebroken op de oppervlakte van het meer (Takano et al., 1994).

Screen Shot op 2013 06-04-11.53.23

Bronvermelding: G Avard (Ovsicori)


Kerinci vulkaan (Indonesië) klimmers hopelijk veilig (AV - juni 3 - 18: 58 UTC)
Zoals vermeld in onze eerdere rapport, deze vulkaan is vooral populair als bergbeklimmen / trekking berg / vulkaan. 10 klimmers waren ergens op de hellingen bij de vulkaan uitgespuwd as gisteren. Als contact was verloren, reddingswerkers vreesde voor de gezondheid van de klimmers. In de tussentijd rapporten vertellen dat bijna alle van hen zijn in de verschillende klimmen kampen. Laten we hopen dat iedereen veilig naar beneden kan komen.
Sommige tegenstrijdige rapporten zeggen dat het alarmniveau werd verhoogd van Waspada (2 op 4) naar Siaga (3 op 4) op zondag.

Bronvermelding en auteursrechten @ padangekspres

Bronvermelding en auteursrechten @ padangekspres

Guatemala vulkanen (AV - juni 3 - 18: 41 UTC)
Pacaya : Atmosferische omstandigheden: Helder. Wind: kalm. Neerslag: N / A Activiteit: Witte en blauwe pluim 100 m hoog. Geen explosieve geluiden.
FUEGO : Weersomstandigheden: Bewolkt. Wind: Van het noordoosten tot <5 km / h. Neerslag: 72.0 mm. Activiteit: Witte pluim 100 meter hoog die is verspreid in het westen en het noordwesten. Er waren zes explosies met een grijze kolom van 300 m tot 500 m, verspreid binnen 6 kilometer naar het westen en het noordwesten. Gloeiend materiaal steeg 100 meter boven de krater en de gegenereerde zwakke lawines in de contour van de krater.
Santiaguito : Weersomstandigheden: Licht bewolkt. Wind: Van Oost op 5 km / h. Neerslag: 26.1 mm. Activiteit: Fumarole tot een hoogte van 500 meter en naar het noorden. Er zijn enkele explosies geweest met as pluimen 800 meter naar het zuidwesten. Er is een hoge waarschijnlijkheid van meer regen veroorzaakt lahars in de namiddag.

Santaguito vulkaan vandaag - Bronvermelding Insivumeh Guatemala

Santaguito vulkaan vandaag - Bronvermelding Insivumeh Guatemala

Ol Doinyo Lengai vulkaan, Tanzania (AV / GV - juni 3 - 10: 36 UTC)
We hebben gemerkt 2 modereta maar belangrijke aardbevingen in de buurt van of op de piste van Ol Doinyo Lengai vulkaan, gelegen in de buurt van Lake Natron, weet van zijn flamingo kolonies, in het grensgebied tussen Kenia en Tanzania.
Volg onze diepgaande verslag van deze aardbevingen hier

De afbeelding hieronder is de vulkaan, maar kijk ook het grote video van de beklimming van de vulkaan door een Franse vulkanoloog. De vulkaan heeft een heel bijzondere krater, die meer lijkt op een kunstwerk dan de krater van een echte vulkaan.

Bronvermelding en auteursrechten SteveAxford

Bronvermelding en auteursrechten SteveAxford


Kerinci vulkaan, Sumatra, Indonesië (AV - juni 2 - 14: 41 UTC)
2 grote twitter sites te volgen activiteit en afbeeldingen van Gunung Kerinci: @ Infoseismic en @ padangekspres
De afbeelding hieronder is een twitter beeld van de aswolk eerder vandaag:

Twitter Bronvermelding: @ Padangekspres

Twitter Bronvermelding: @ Padangekspres

Kerinci vulkaan, Sumatra, Indonesië (AV - juni 2 - 12: 15 UTC)
De Indonesische pers meldt dat sommige dorpelingen wonen op de hellingen en aan de voet van de Kerinci vulkaan (alarmniveau Waspada of 2 op een schaal van 4) hun huizen zijn gevlucht als gevolg van een aantal "atoombom" zwarte rook uitbarstingen. De atomaire beschrijving bom heeft als een paddestoel soort rook kolom te worden beschouwd. Dit soort explosies zijn zeer vergelijkbaar zijn dan die er in september 9 / 2007.
Dorpelingen zijn bang dat hun gewassen verloren zal gaan als snel na de uitbarsting zwarte as werd uit de lucht vallen. Om het nog erger te maken, begon het te regenen kort daarna waardoor de as nog gevaarlijker voor gewassen. Dorpelingen vertelde ook de verslaggevers dat ze voelden sterke trillingen.
Wij verwachten dat CVGHM het alarmniveau zal toenemen van Waspada tot Siaga (3 op een schaal van 4) zeer binnenkort.
De vulkaan was in Waspada-status sinds 2007!
Mount Kerinci is de hoogste vulkaan in Indonesia.The top torens 3805 m boven de zeespiegel.

Recente historische activiteit van de vulkaan :
CVGHM gemeld dat diffuse witte pluimen uit Kerinci meestal stijgen ongeveer 300 m boven de krater. Op 9 september 2007 de Alert Level werd verhoogd tot 2 (op een schaal van 1-4), omdat "zwarte rook" pluimen steeg 800 m boven de krater. De hoogte van de pluimen (beschreven als "rook") gedaald, maar bleef variabel, zodat de Alert Level voortgezet in 2. Op 24 maart 2008, as en gas pluimen steeg tot 4.3 km (14,100 ft) boven zeeniveau Begin april 2009, verhoogde seismische activiteit werd vergezeld door ash pluimen die zo hoog gestegen als 600 m boven de krater. Tijdens 1-20 april, licht en donker pluimen steeg tot een maximum van 500 m boven de krater. Op 19 april werd ashfall gemeld op een nabijgelegen uitkijkpost. Tijdens 19-20 april werden geluiden indicatief voor een uitbarsting hoorde bij de observatiepost. De Alert Status bleef op 2 (op een schaal van 1-4). Bewoners en bezoekers werden geadviseerd een gebied binnen 1 km van de top niet te betreden.

Kerinci vulkaan zoals gefotografeerd door Amin8871 - Deze afbeelding is geüpload in 2008. Beeld hoffelijkheid en auteursrecht Amin8871

Kerinci vulkaan zoals gefotografeerd door Amin8871 - Deze afbeelding is geüpload in 2008. Beeld hoffelijkheid en auteursrecht Amin8871

De onderstaande video heeft een slechte kwaliteit maar toont de diepe krater en enkele fumeroles aan de voet van de krater en langs de steile hellingen. De vulkaan is erg populair bij jonge wandelaars die dit als een geweldige klim zien. De meeste video's tonen alleen de trekkers en niet de krater

Pacaya vulkaan, Guatemala (AV - juni 2 - 12: 15 UTC)
@ JohnSeach rapporten via twitter (volcanolive.com):
Uitbarsting van Pacaya vulkaan, Guatemala. Lavastroom en vulkanische as uitstoot 15,000 ft hoogte.

Plosky Tolbashick, Kamchatka (GV - juni 2 - 12: 05 UTC)
Explosieve-effusieve uitbarsting van de vulkaan blijft. As explosies tot 19,700 ft (6 km) boven zeeniveau kan optreden op elk moment. Activiteit van de vulkaan van invloed kunnen laagvliegende vliegtuigen.
Uitstorting van lavastromen verder uit de Zuidelijke spleet bij Tolbachinsky Dol. Zeer vloeibare lava beweegt zich naar de zuidelijke, oostelijke en westelijke hellingen van Tolbachinsky Dol. Slakkenkegels blijven groeien op de zuidelijke spleet, werd een zwakke gas-stoompluimen vorige week observeren. Een grote thermische afwijking werd opgemerkt op satellietbeelden in het noordelijke deel van Tolbachinsky Dol hele week.

Screen Shot op 2013 06-02-14.02.21

Bronvermelding en auteursrechten Roman Melnyk. Beeldarchief - Een winternacht in Tolbachik. Door de volle maan wordt de kolom rook fraai belicht.

Popocatepetl vulkaan, Mexico (GV - juni 2 - 12: 05 UTC)
Activiteit is blijven dalen en er zijn geen nieuwe significante explosies geweest. Het aantal emissies stoom-gas (die soms bevatten ook kleine hoeveelheden as) heeft afgelopen nacht gedaald van een gemiddelde van 5 per uur tot slechts 2 per uur.

Screen Shot op 2013 06-02-14.09.01

Screen Shot op 2013 06-02-14.02.49


Papandayan vulkaan beklimmen, Indonesië (AV - juni 1 - 11: 00 UTC)
Degenen onder jullie die zijn klimmen vulkanen nu en dan moet dit geweldige artikel in het lezen Jakarta Post.
Uittreksel : Op slechts 2,665 meter boven de zeespiegel, is Mount Papapandayan bekend onder wandelaars als "de berg voor beginners". Toch zijn er maar weinig bergen in Indonesië die als Mt. Papandayan, proppen als het doet in zijn adembenemend uitzicht een mooie edelweiss weiland, een dode bos en een dampende zwavel krater.
Lees het volledige artikel hier

Bronvermelding en auteursrechten Jakarta Post en JP / Putera Satria Sambijantoro

Bronvermelding en auteursrechten Jakarta Post en JP / Putera Satria Sambijantoro

Mayon vulkaan, Filippijnen (AV - juni 1 - 10: 19 UTC)
PHIVOLCS gisteren gemeld: In het verleden 36-uurs periode, drie weken na de freatische explosie op 7 mei, zichtbare maar zwakke en kortstondige uitstoot van blauwachtige H2S rook werd waargenomen op Mayon vulkaan, met aanhoudende krater gloed van Intensiteit I (Zwak) zichtbaar waargenomen in de avond tot de vroege ochtend. Het voortbestaan ​​van de zwakke gloed kan verwarming van de atmosfeer boven de krater duiden wijten aan een constante emissie van magmatische gas. SO2 metingen voor dezelfde periode hebben niettemin varieerde tussen 55 en 388 ton / dag, en voor vandaag gemiddeld 290 ton / dag, beneden het normale niveau van 500 ton / dag blijven. Seismische activiteit is aanzienlijk laag is geweest, terwijl de onlangs afgesloten terrein enquête vervorming door Precise levelen geven lichte inflatie van het bouwwerk ten opzichte van februari 2013 enquêtegegevens.
Gelet op de waarneming van rook en zichtbaar krater gloeien ondanks meeste bewakingsparameters toch binnen uitgangswaarde, PHIVOLCS is het verhogen van de alert status van Mayon van Alert Level 0 naar Niveau 1 Alert als voorzorgsmaatregel voor het publiek dat de vulkaan is dat afwijkend gedrag vertoont.
Als voorheen, PHIVOLCS herhaalt sterk dat de 6-kilometerstraal Permanente Danger Zone of PDZ moet een no-entry zone voor het publiek vanwege de eeuwige gevaar van levensbedreigende rockfalls, lawines, as rookwolken en plotselinge freatische of stoom aangedreven uitbarstingen zijn. Alarmniveau status van Mayon's kan verder veranderen als significante veranderingen in de controle parameters voordoen. PHIVOLCS adviseert bewoners rond de vulkaan waakzaam te blijven en op de hoogte van updates blijven Mayon de conditie door middel van lokale en nationale ambtenaren. PHIVOLCS handhaaft zijn nauw toezicht op de vulkaan en eventuele belangrijke observatie zal onmiddellijk worden meegedeeld aan alle belanghebbenden.

Archiefbeeld - met dank volcano.oregonstate.edu

Archief afbeelding - met dank volcano.oregonstate.edu

Popocatepetl vulkaan, Mexico (GV - juni 1 - 08: 51 UTC)
Vulkanologen hebben een verkenningsvlucht uitgevoerd op mei 28 om de situatie in de Popocatepetl krater. Ze hebben gemerkt een nieuwe koepel gedekt door fragmenten van explosies die de afgelopen weken (vent gemaakt door de explosie van mei 15) opgetreden.

Screen Shot op 2013 06-01-10.50.21

Tijdens de laatste 8 uur, het monitoringsysteem van Popocatepetl opgenomen 14 uitwasemingen van lage of matige intensiteit, vergezeld van uitstoot van stoom, gas en soms kleine hoeveelheden as.
Hoewel zichtbaarheid tijdens de periode waarop dit verslag vanwege bewolkte omstandigheden werd verlaagd, werden nieuwe zwakke explosie waargenomen.

Screen Shot op 2013 06-01-10.50.11


Sakurajima vulkaan, Japan (Mei 31 - 20: 23 UTC)
Na een relatief rustige periode, weer begon sterk explosies gisteren.
Een aswolk steeg tot enkele kilometers hoog. Indrukwekkende volcanic bliksem in de uitbarsting cloud.

Pacaya vulkaan, Guatemala-update (Mei 31 - 20: 14 UTC)
De activiteit van de gisteren uitgebarsten vulkaan is aanzienlijk afgenomen. Geen vragen meer of lavafonteinen maar slechts enkele witte rook.
CONRAD hebt aangegeven dat het grootste gevaar van vandaag komt van de zware regenval in het gebied. As gecombineerd met zware regen kan Lahars (as modderstromen) die eigenschappen kunnen beschadigen aan de voet van de vulkaan te genereren.

Fuego vulkaan, Guatemala (Mei 31 - 20: 12 UTC)
Aanhoudende explosieve activiteit bij Fuego vulkaan. Ik hoop dat u het met ons eens dat dit echt groot beeld van de vulkaan vanmorgen.

Screen Shot op 2013 05-31-22.12.26

Georges Vitton (volcansvanuatueruptions.blogspot.fr /) schreef eerder vandaag:
Tobalchik vulkaan, Kamchatka (Mei 31 10: 17 UTC)
KVERT gemeld dat de S spleet aan de westkant van Tolbachinsky Dol, een lava plateau aan de zuidwest kant duTolbachik, bleef zeer vloeibare lavastromen produceren in de periode van mei tot 17 24. Slakkenkegels bleef groeien langs de Zuid-spleet en zwakke pluimen van gas en stoom werden waargenomen. Een grote thermische anomalie op het noordelijke deel van Tolbachinsky Dol was zichtbaar elke dag in satellietbeelden. De luchtvaart kleurcode van de luchtvaart bleef Oranje.

Nasa Landsat8 beeld van de Plosky Tolbashik

Nasa Landsat8 beeld van de Plosky Tolbashik


Pacaya vulkaan barst, Guatemala (Mei 30 - 19: 50 UTC)
De Pacaya vulkaan begon een uitbundige uitbarsting eerder vandaag en deed kracht autoriteiten om een ​​preventieve waarschuwing in de buurt van de vulkaan te verklaren.
INSIVUMEH zei dat de
uitbarsting begon op 6: 15 lokale tijd (12: 15 GMT) en heeft gegooid as en lava tot 400 meter boven de krater.
INSIVUMEH
waarschuwt dat in de loop van de volgende twee weken, de activiteit kan verder toenemen door de uitzetting van as tot een hoogte die 2,000 m boven de krater overschrijden. De Conrad (burgerbescherming), zei in een verklaring dat een oranje alert was verklaard
De relatief sterke uitbundig uitbarsting duurde ongeveer 2 uur.

De uitbarsting video hieronder is opgeslagen vanmorgen om 05: 30 lokale tijd (op basis van het INSIVUMEH verslag, heeft de video waarschijnlijk opgeslagen net voor de echte uitbarsting begon).

Screen Shot op 2013 05-30-22.00.06
Screen Shot op 2013 05-30-21.47.15

Gamkonora vulkaan, Halmahera Indonesië (Mei 30 - 17: 50 UTC)
De Indonesische autoriteiten hebben het alarmniveau van deze Halmahera vulkaan naar Siaga (alarmniveau 3 op 4) opgegroeid op mei 27.
Bewoners en toeristen waren niet gevraagd te wagen in de buurt van de krater binnen een straal van 3 km.
Mount Gamkonora is een stratovulkaan op Halmahera eiland, Indonesië. Met een hoogte van 1,560 meter (5,118 ft), is het de hoogste berg van het eiland. Het heeft produceerde een langgerekte reeks kraters langs de noord-zuid-kloof. De grootste uitbarsting in 1673 ging gepaard met tsunami die de nabijgelegen dorpen overspoeld. Tussen 1564 en 1989 de vulkaan uitbarstte twaalf keer.
De laatste uitbarsting van Gamkonora gebeurde op juli 10, 2007. 8,000 mensen hadden om hun huizen te evacueren.
2013 geschiedenis
CVGHM gemeld dat een freatische uitbarsting op Gamkonora op 23 januari werd voorafgegaan door een verhoogde seismische activiteit. Sommige soorten seismische signalen steeg in maart-april, terwijl anderen afgenomen. Op 24 mei seismicity indicatie van ondiepe magma beweging verhoogd en diffuus witte pluimen steeg 100-300 boven de krater. Tijdens 25-27 Kan dichte witte-naar-grijs pluimen steeg 200-500 m boven de krater.
Op 27 Moge de Alert niveau werd verhoogd tot 3 (op een schaal van 1-4).

Screen Shot op 2013 05-30-20.05.50

Beeld hoffelijkheid Ullokan - Gamkonora vulkaan caldera

Onderstaande video geeft een impressie van de vulkaan vanuit verschillende gezichtspunten. De video bestaat uit meerdere afbeeldingen.

Indonesische vulkanen (Mei 30 - 17: 34 UTC)
@ JohnSeach rapporten via twitter (volcanolive.com):
22 vulkanen op verhoogde alarmniveau in Indonesië


Sabancaya vulkaan, Peru seismogram (Mei 29 - 18: 29 UTC)

Screen Shot op 2013 05-29-20.28.39

Beeldhoffelijkheid IGP Peru

Copahue vulkaan, Chili Gegevens (Mei 29 - 18: 16 UTC)
De seismische activiteit gedurende de laatste 24 uren vertoonde een stijgende trend van het laatste verslag, registreren (3134) evenementen, de meeste van hen lage magnitude hybride type, met een gemiddelde van 130 gebeurtenissen per uur, met een gat van een paar seconden tussen gebeurtenissen ( 6-8 sec.), die lijkt op een krampachtige tremor. De meeste gebeurtenissen toonde een mengsel van lage-frequentie (1-3 Hz) met hoge frequenties (6-10 Hz), hun grootte, gemeten door de amplitude bleef stabiel. Zijn oorsprong blijft oppervlakkig van aard. De maximale magnitude opgenomen was gelijk aan ML = 1.4.
Op het moment van uitgifte van dit rapport (mei 28), de zwerm van aardbevingen blijft. Geen continue tremor signaal tot nu toe.

Sernageomin webcam afbeelding Copahua vulkaan, deels in de wolken

Sernageomin webcam afbeelding Copahua vulkaan, deels in de wolken


Popocatepetl vulkaan, Mexico (Mei 28 - 22: 59 UTC)

Een sterke explosie werd opgemerkt vandaag op vulkaan Popocatepetl. De ontploffing gooide gooide gloeiende fragmenten 1.5 kilometer van de krater op het noordoosten flank. Het Nationaal Centrum voor Ramp Prevention (Cenapred) zei dat de explosie creëerde een kolom van as twee kilometer hoog, Die werd verspreid door de wind naar het zuidwesten.

Copahue vulkaan, Chili Gegevens (Mei 28 - 22: 42 UTC)

Geen verandering in de activiteit
De regering van de Argentijnse provincie Neuquén (Argentinië kant van de grens) bevolen per decreet een "high alert" voor de stad Caviahue en de omliggende gebieden die kunnen worden beïnvloed door de mogelijke uitbarsting van Copahue, zei de regering.
800 mensen zal worden gevraagd om te evacueren van het Argentina kant van de grens. De geëvacueerde mensen zullen in hotels bij ca. worden ingediend. 70 km van Caviahue.
De Argentinië kant van de grens en meer specifiek Caviahue krijgt waarschijnlijk de grote as douche toen Copahue zou uitbarsten ast De wind waait de belangrijkste windrichting in de Andes.

Het dorp Caviahue, ten oosten van de Copahue vulkaan - Bronvermelding a60

Het dorp Caviahue, ten oosten van de Copahue vulkaan - Bronvermelding a60

Copahue vulkaan, Chili Gegevens (Mei 28 - 16: 00 UTC)

Webcam Copahue om de gebeurtenissen te volgen - Sernageomin1
Niets te zien op het moment van schrijven wegens zeer slechte weersomstandigheden.
De evacuatie van de 400 gezinnen leven onder behandeling van lahars (Hete modder stroomt - deels gegenereerd door smeltende sneeuw) en pyroclastische stromen (extreem hete as lawines die alles op hun weg te branden) wordt ordelijke geëffectueerd.
Niets bijzonders aan de hand zo ver en niets ernstigs zover VAAC Buenos Aires verwacht is de rapportage. (NO VA EXP (tekst op de kaart) is natuurlijk GEEN Volcanic Ash verwacht). Deze kaart is een precisie van 19: 30 UTC op mei 28 (vandaag).

Screen Shot op 2013 05-28-18.35.37

Onderwater vulkaan in kaart gebracht in Zuid-Oost Alaska (Mei 28 - 09: 20 UTC)

"Ik was net het controleren van de website voordat ik vertrokken op een dag," zei hij, "en toen ik de resultaten van de enquête van een gebied in de buurt van Ketchikan zag, alles wat ik me kan herinneren zeggen is," Oh, mijn god! '"Begraven in de NOAA data waren 3D renderings van een eerder onbekende vulkaan, onder de diepten van Behm Canal in Misty Fjords National Monument. Lees het volledige Alaska Dispatch artikel hier.

Bronvermelding: NOAA

Bronvermelding: NOAA

Popocatepetl activiteit, Mexico (Mei 28 - 09: 06 UTC)

Tijdens de laatste 24 uur, Popocatepetl had 22 uitwasemingen en 40 minuten matige amplitude harmonische trilling met periodes van lage frequentie tremor, volgens het National Center for Ramp Prevention (CENAPRED). Volgens het federale agentschap, "wolken leverde voorkomen observeren van de voortdurende uitstoot van stoom, gas en matige hoeveelheden as. Een commentaar van een van onze lezers is het vermelden as zelfs op Mexico City. Stoom bereikte een gemiddelde hoogte van 500 meter boven de krater.


Copahue vulkaan, Chili-update (Mei 27 - 19: 12 UTC)

De video hieronder is een mei 24 (3 dagen geleden) overvliegen van de awakaning vulkaan


Copahue vulkaan alert verhoogd tot RED (Mei 27)

ONEMI Chili heeft de volgende Press verslag eerder vandaag verschenen:

In een vergadering die wordt voorgezeten door de minister van Binnenlandse Zaken en Openbare Veiligheid, Andres Chadwick, de minister van Binnenlandse Zaken, Rodrigo Ubilla en ONEMI nationaal directeur, Ricardo Toro, samen met vertegenwoordigers van de Nationale Dienst voor Geologie en Mijnbouw (SERNAGEOMIN) en leden van de Comite Emergency Operations Biobío, door de burgemeester, Victor Lobos, een Red Alert is verklaard voor de gemeenschap van Alto Biobío (Copahue vulkaan situatie).
De autoriteiten hebben een preventieve evacuatie in een straal van 25 km rond de vulkaan gevestigd. De evacuatie omvat ca. 2000 mensen of 400 families.

Algemene informatie over Copahue vulkaan, Chili:
Volcán Copahue is een langgerekte composiet kegel aangelegd langs de Chili-Argentinië grens in de 6.5 x 8.5 km breed Trapa-Trapa caldera dat gevormd tussen 0.6 en 0.4 miljoen jaar geleden in de buurt van de NW-marge van de 20 x 15 km Plioceen Caviahue (Del Agrio) caldera.
De oostelijke top krater, een deel van een 2-km-lange, oost-west lijn van negen kraters, bevat een zilte, zure 300-m-breed kratermeer (Ook wel aangeduid als El Agrio of Del Agrio) en geeft intense fumarolische activiteit. Zure warmwaterbronnen ontstaan ​​onder de oostelijke uitgang van het kratermeer, wat bijdraagt ​​aan de zuurgraad van de Río Agrio, En een andere geothermische zone is gelegen binnen Caviahue caldera ongeveer 7 km ten NO van de top. Onregelmatig milde tot matige explosieve uitbarstingen zijn opgenomen in Copahue sinds de 18th eeuw. Twintigste-eeuwse uitbarstingen uit het kratermeer hebben uitgeworpen pyroclastische rotsen en gekoelde vloeibare zwavel fragmenten.
De meest recente uitbarsting van Copahue plaatsgevonden vanaf juli 1 2000 tot oktober 10 2000.
In december 2012 andere fase van red alert werd geroepen door ONEMI na sterke as uitstoot. De waarschuwing werd later verminderd tot een lager niveau weer.
Dit nieuwe Red Alert is slecht nieuws voor Chili en Argentinië Air Traffic als Oostwaarts winden grote hoeveelheden as kan uitvoeren in de lucht als een echte uitbarsting plaatsvindt.

Screen Shot op 2013 05-27-20.12.25

Dit Euronews video dateert van december 2012


Verschillende vulkanen (Mei 27)

@ JohnSeach rapporten via twitter (volcanolive.com):
- 3 USA vulkanen op verhoogde alarmniveau - Kilauea (Hawaii), Pavlof (Alaska), en Cleveland (Alaska).
- Gamkonora vulkaan, Halmahera, Indonesië verhoogd tot niveau 3 alert (van maximaal 4) op 27 mei


Verschillende vulkanen (Mei 26)

@ JohnSeach rapporten via twitter (volcanolive.com):
- Bagana vulkaan, Papoea-Nieuw-Guinea. Ash 7000 ft hoogte uitstrekt 20 nautische mijl ten noorden.
- Sangay vulkaan, Ecuador. Ash emissie naar 25,000 ft hoogte 23 mei.