Zware aardbeving in Kashmir doodt 2 personen en verwondt 100 (vele gevaarlijke naschokken)

Deze pagina wordt automatisch elke 30 minuten vernieuwen als we misschien het toevoegen van regelmatige updates. Houd het te openen in een tabblad van de browser.
-

Update mei 2 - 07: 59 UTC : Tenminste 2 huizen zijn ingestort na dat een aantal naschokken sloegen de Bhaderwah gebied.
- Scholen blijven vandaag gesloten op last van de lokale overheid
- Mensen brachten de nacht door in de open lucht te wijten aan de angst voor naschokken
- Bhaderwah Valley is getuige geweest van 15 trillingen gedurende de afgelopen 3 dagen (11 gisteren alleen)
- Afgezien van de 2 mensen gedood, bijna 100 mensen (onder hen 32 studenten) raakten gewond en tientallen gebouwen beschadigd Doda en Kishtwar districten gisteren.


Update 16: 45 GMT : USGS heeft tenslotte enkele aanvullende details van deze aardbeving gepubliceerd (waarschijnlijk omdat deze dodelijk en schadelijk is geworden). Dit was de MMI die trilde in de verschillende steden en dorpen in de buurt:
MMI V (matig schudden) : Bhadarwah 13,000 mensen
MMI IV (licht schudden) : Kishtwar 21,000, Doda 18,000, Ramban 7,000, Batoti 4,000 en Ramnagar 8,000
MI III (zwakke schudden) : Amritsar 1,092,000, Lahore 6,311,000, Srinagar 976,000, Gujranwala 1,384,000 en Kotli 640,000

Screen Shot op 2013 05-01-18.44.47

Screen Shot op 2013 05-01-18.55.54

Update 16: 32 GMT : Onderstaande beelden zijn genomen na de aardbeving in Bhaderwah. Klik op deze afbeelding om ze op ware grootte. Images courtesy Foto door Rafiqi Aamir en Randhir Singh Rathore

Klik op deze afbeelding voor elke foto in volledige grootte te zien

Klik op deze afbeelding voor elke foto in volledige grootte te zien

Update 16: 18 UTC:  Minister van Plattelandsontwikkeling Ali Mohammad Sagar heeft gezegd dat de regering alle steun zal worden uitgebreid tot de slachtoffers van de aardbeving van de Doda en Kishtwar districten. De minister heeft verder gezegd dat de nodige instructies werden overgebracht naar de betrokken District Administration om het verlies veroorzaakt aan verschillende structuren te beoordelen, zodat de noodzakelijke hulp kan worden verstrekt om ze in een zo vroeg. Sagar heeft ook sympathiseerde met de getroffen mensen die gewond zijn geraakt als gevolg van de aardbeving en verzekerde hen dat alle mogelijke hulp zou worden uitgebreid tot hen.

De Indiase luchtmacht kwam tot de redding van een 6-jarige meisje dat in puin van een ingestort gebouw werd geblokkeerd op Kishtwar. De toestand van het meisje werd alsmaar verslechterende (hersenschudding). Om IAF het meisje heeft overgevlogen naar een GMC ziekenhuis in Jammu.

Beeldhoffelijkheid Jammu Links

Beeldhoffelijkheid Jammu Links

Update 14: 40 UTC: Een tweede persoon is omgekomen in Kuntawara gebied. Het aantal gewonden stijgt tot minstens 69. 32 van hen zijn studenten. Vele honderden gebouwen, waaronder scholen en ziekenhuizen, werden beschadigd of vernietigd in verschillende delen van de regio. Gedetailleerde cijfers zijn nog niet beschikbaar.

Update 11: 22 GMT : Ondertussen PCR Kishtwar vertelde Kashmir Life dat een meisje, ongeveer 2 en een half jaar oud was ernstig gewond wanneer een steen sloeg op haar hoofd in de buurt van een steengroeve. "Ze werd verschoven naar Kishtwar district ziekenhuis, maar ze ging in coma en nu wordt ze verschoven naar Jammu ziekenhuis. "

Update 11: 06 GMT : Honderden gebouwen in Chenab vallei schade heeft geleden.
- Aardbeving veroorzaakt aardverschuivingen die hebben geleid tot het blokkeren van Kishtwar-Batote snelweg.

Twitter beeldhoffelijkheid @ tawqeerhussain

Twitter beeldhoffelijkheid @ tawqeerhussain

Update 10: 40 GMT : We moeten dat helaas melden op basis van lokale goed geïnformeerde bronnen in K&J (Kashmir en Jammu) 1 persoon is gedood door de aardbeving in Kishtwar.
Een bejaarde dorpeling, geïdentificeerd als Gusavun Ram, werd gedood toen een bolder raakte hem terwijl hij haastig uit zijn huis. In een ander incident twee schoolgaande kinderen en een van hun leraren werden ernstig verwond in Putinag dorp district Kistwar.

Update 10: 27 GMT : Een Facebook bericht van APINews berichten dat mensen uit Bhaderwah stad zeggen dat rook (waarschijnlijk stof) komt uit de bergen aan de achterzijde van Rainda dorp, een groot deel van de heuvel heeft opgeblazen (ER: Typisch voor een aardverschuiving).

Rainda dorp - veel landbouw terrassen!

Rainda dorp - veel landbouw terrassen!

Update 10: 12 GMT : Jammu en Kasjmir ervaren minstens 6 naschokken. 25 studenten en 2 docenten waren minstens gewonden, maar dit aantal zal snel toenemen. Terwijl het dak van een schoolgebouw stortte in Baderwah verwonden acht meisje student, vier studenten raakten gewond toen de bouw van hun schoolgebouw stortte in district Kishtwar. De kinderen werden geserveerd mid-dag maaltijden toen tremoren raakte het gebied.
- De meeste gebouwen in de Chenab-vallei in J&K ontwikkelden scheuren.

Update 09: 48 GMT : An lawine alert is afgegeven voor mensen die in de Bhaderwah-Chamba grens gordel na bevingen schudde de vallei in Doda district op woensdag. ZEE nieuws zegt tegen zijn lezers "We hebben de mensen die in de uitlopers van de Ashapati-gletsjer en de Chater-gala-heuvels in de Bhaderwah-Chamba-grensgordel wonen, gewaarschuwd nadat drie trillingen de vallei hadden doen trillen", zei de politie. Meer dan 10,000 inwoners bezetten de Thanhala-gordel aan de voet van de Ashapati-gletsjer en de Chater-gala-heuvels.

Update 09: 35 GMT : "We hebben rapporten van vele gebouwen grote scheuren hebben ontwikkeld, terwijl sommige lemen huizen in Chatroo, Thathri, Bhaderwah gebieden zijn ingestort," een ambtenaar in Jammu gezegd.
9 kinderen gemeld gewond, 5 in Gandoh Village en 4 in Bhot Dorp van Doda District
- We zijn ook het vermelden van een M4.5 naschok
- Chandigarh : Lichte schade aan gebouwen, zoals pleisterwerk barsten, bakstenen vallen

Screen Shot op 2013 05-01-18.40.52Update 09: 27 GMT : @ Imsabbah schrijft op twitter: Mijn huis beschadigd. School en kinderen oke, alhamdulillah. Schade gemeld in nabijgelegen dorpen als goed; niets belangrijks wel.
- Het ministerie van Aardwetenschappen India wordt vermelding in zijn rapport dat: Deze aardbeving is waarschijnlijk leiden tot lichte tot matige schade aan slecht gebouwde structuren in en rond het epicentrale gebied. De aardbeving brandpunt mechanisme wordt vooral Reverse Vastgelopen (compressie van 2 tektonische platen - South West naar North East)

Update 09: 13 GMT : 4 kinderen raakten gewond wanneer een schoolgebouw stortte in Jammu en Kasjmir district's Kishtwar. De kinderen werden geserveerd mid-dag maaltijden toen tremoren raakte het gebied.
In een andere (twitter) massage: 7 kinderen en 2 leerkrachten meldden gewond in 3 verschillende scholen. Enige schade aan gebouwen in de regio Doda, Gandoh en Badarwah.

Update 08: 57 GMT : Tot nu toe hebben we alleen meldingen van lichte schade, maar op basis van onze ruime ervaring weten we dat het vele uren zal duren voordat we zullen weten of aardverschuivingen bijkomende schade hebben gemaakt. We gaan ervan uit dat de Redding en Relief teams nu bezoekt het hele gebied om de situatie te beoordelen. Aangezien het daglicht, we denken dat we meer in 2 om 4 uur zal weten vanaf nu.

Update 08: 33 GMT : Hetzelfde gebied had een enorme M7.8 (M8.6 na andere bronnen) ondiepe aardbeving op april 4, 1905 (onze kaart toont april 4 1904 en heeft een iets ander epicentrum locatie. (Zie ook onderstaande kaart). Deze aardbeving 19000 mensen gedood!
De vroegste grote Indiase aardbeving waarvoor een goed gedocumenteerd instrumentale magnitude (8.62) kan worden toegewezen. Dit was een grote ramp, het verlies van het leven wordt vermeld als 19,000. Instrumentele gegevens niet toereikend om het epicentrum te lossen. De meizoseismal gebied, met inbegrip van Kangra, was op de Tertiaire rotsen van de uitlopers van de Himalaya. Een geïsoleerd gebied van hoge intensiteit, lager dan die bij Kangra maar niet benaderd elders, inclusief Dehra Dun, ook in de uitlopers, dit werd uit het Kangra meizoseismal gebied gescheiden door ongeveer 100 mijlen. Het beschikbare bewijs niet het idee van twee afzonderlijke aardbevingen, is het waarschijnlijker dat er een grote lineaire omvang van vastgelopen.
Een ander soortgelijk rapport spreekt van: Katastrofisch aardbeving waarbij een groot aantal mensen werden gedood in het gebied tussen Kangra en Dera Dun. Het verlies van het leven wordt vermeld als 19,000. De schok werd gevoeld met een intensiteit VII op Chamba, Patankot, Lahore, Nagan, Bajaura, Bilaspur en Kasauli. Op Tir, Dera Dun en Saharanpur, VIII. De schok werd gevoeld in Quetta, met een straal van waarneembaarheid van meer dan 1,200 km. Waarschijnlijk vastgelopen uitstrekt van Kangra naar Dera Dun.
ER: Natuurlijk is de grootte van de aardbeving 1905 was veel veel veel sterker dan aardbeving vandaag. Deze gegevens blijkt echter dat dit een gevaarlijk gebied.

Bhaderwah, dorp het dichtst bij het epicentrum (17 km na USGS) Bronvermelding Savoshinde

Bhaderwah, dorp het dichtst bij het epicentrum (17 km na USGS) Bronvermelding Savoshinde

Update 08: 29 GMT : Telefoonlijnen vastgelopen en het is zeer moeilijk om de mensen te bereiken in de vallei wegens massieve telefoonverkeer. ER: altijd hetzelfde verhaal: mensen moeten niet gebruiken spraaklijnen maar gebruik SMS (tekst) berichten plaats. De capaciteit van SMS-berichten is veel groter zonder gesprekken dan met spraakoproepen.

Update 08: 25 GMT : Rapporten bereiken van de Kashmir Life zeggen dat de intensiteit van de aardbeving was zo groot dat mensen vluchtten uit hun huizen. "We waren in de rechtszaal en het schokken als de hel en we vluchtten uit," leidende advocaat van Asim Hashmi vertelde de Kashmir Life. "Het hof ontwikkelde barsten en ik vertelde mijn huis heeft ook scheuren."
Gegevens suggereren dat een aantal huizen stonden aan de grond in bepaalde gebieden. De gegevens worden verzameld. De verliezen worden gerapporteerd uit Kishtwar, Bhaderwah en Doda. Niet veel van de details zijn nu beschikbaar over wat er gebeurd in de dorpen van de vallei. Onbevestigde berichten zelfs gezegd dat een ziekenhuis dat onlangs werd gebouwd schade heeft geleden.

Update 08: 22 GMT : Voorlopige rapporten zei een aantal eigenschappen in Jammu en Kasjmir en Himachal Pradesh hebben geleden schade, maar hetzelfde kan niet worden bevestigd.

Update 08: 16 GMT : We nodigen onze lezers uit India en Pakistan uit ons nieuws over eventuele schade te sturen als dit in de lokale media wordt gemeld. U kunt het naar de volgende e-mail sturen:  armand@quakemail.org (foto's en video's zijn ook welkom)

Update 08: 09 GMT : Volgens nieuwe eerste rapporten hebben ongeveer zes gebouwen kleine schade geleden, waaronder twee scholen in Bhaderwah. Zoals te zien is in onze update van 08:06, bevindt Bladerwah zich volgens de USGS op slechts 17 km van het epicentrum

Update 08: 06 GMT : USGS heeft zijn gegevens bijgewerkt en nu meldt een Omvang van 5.4 op een diepte van 9.8 km. (We willen benadrukken echter dat USGS is slechts een van de rapportage agentschappen en de waarden zijn niet altijd de meest nauwkeurige degenen). Dit zijn de nieuwe USGS epicneter parameters:
17km (11mi) NO van Bhadarwah, India
24km (15mi) SSE van Kishtwar, India
25km (16mi) E van Doda, India
65km (40mi) NNW van Chamba, India
268km (167mi) ESE van Islamabad, Pakistan

Update 08: 03 GMT : Earthquake-report.com angsten meer en meer voor een grimmige vooruitzichten want dit is een zeer bergachtig bevolkte regio. AARDVERSCHUIVINGSRISICO zijn onze angst, evenals de manier waarop dorpen zijn gebouwd tegen de helling zoals te zien op onderstaande afbeelding (afbeelding met dank JD Pahadi).

Beeldhoffelijkheid JD Pahadi

Beeldhoffelijkheid JD Pahadi

Update 07: 53 GMT : De situatie ziet er somber uit, omdat we konden vaststellen dat schade / instorting van gebouwen werd gemeld in de Chamba-regio van Himachal Pradesh en Kishawad in Jammu en Kasjmir. 

Update 07: 36 GMT :
Bevolkingsaantallen in het epicentrum (gebaseerd op de EMSC epicentrum):
130 km ten ZO van Srīnagar, India / pop: 975,857
8 km ten Z van Kishtwar, India / pop: 20,553

Update 07: 34 GMT : Gebouwen schudde in Delhi, kantoren en woningen werden geëvacueerd in delen van Kasjmir, en tremoren werden gemeld over de grens in Lahore en Islamabad in Pakistan.

Update 07: 30 GMT : EMSC is nu veranderd de aardbeving parameters van M5.3 op 60 km naar M5.7 op 51 km.

Update 07: 30 GMT : IMD (Meteorological Department of India) is de rapportage van een zeer gevaarlijke diepte van 15 km. Laten we hopen dat ze niet goed en dat de hypocentrum dieper zal zijn. 4.4 miljoen mensen wonen binnen een straal van 100 km van het epicentrum.
Mensen in de getroffen steden kwamen uit hun huizen onmiddellijk na de bevingen werden gevoeld.

Update 07: 26 GMT : De I hebben gevoeld Het MMI's we ontvangen van onze lezers wijst op een sterke schudden in Noord-India. Zoals elk aardbeving wordt anders gevoeld door mensen, deze aardbeving geeft ons een slecht gevoel. We hopen zo snel wat nieuws van het epicentrum gebied brengen mogelijk

Update 07: 23 GMT : Deze aardbeving bewijst nog een keer dat het tonen van de verschillende gerapporteerde gegevens is een plus, ze zijn erg tegenstrijdig op dit moment. In Indie ook een 5.7 Magnitude is gemeld.

Update 07: 19 GMT : USGS wordt echter melding van een sterke M5.7 aardbeving op een diepte van 10 km die deze aardbeving zeer gevaarlijk zou maken. Wij denken echter dat de tussenliggende diepte zal meer kans.

Update 07: 12 GMT : We zijn redelijk tevreden om u te vertellen dat het lijkt alsof het was (slechts) een M5.1 op 60 km diepte

Update 07: 04 GMT : We hebben nog steeds geen idee wat er precies gebeurd is, maar de meeste van onze lezers zijn afkomstig uit Noord-India

bijwerken : Deze aardbeving wordt ook gevoeld in India en de VAE

Screen Shot op 2013 05-01-09.20.46

17km (11mi) NO van Bhadarwah, India
23km (14mi) SSE van Kishtwar, India
24km (15mi) E van Doda, India
66km (41mi) NNW van Chamba, India
267km (166mi) ESE van Islamabad, Pakistan

Belangrijkste aardbevingsgegevens:

Omvang: 5.6

Lokale tijd (conversie alleen onder land): 2013-05-01 12:27:22

GMT / UTC-tijd: 2013-05-01 06:57:22

Diepte (hypocentrum): 40 km

Diepte en Magnitude updates in de lijst hieronder.

Deel Uw aardbevingservaring (ik heb het gevoeld) met onze lezers.
Klik op de "Ik voelde het"Knop achter de overeenkomstige aardbeving. Uw aardbeving ervaring is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de mensen in het gebied, evenals onze wereldwijde lezerspubliek.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
GEOFON Oost-Kashmir Mei 01 09: 19 4.8 10 MAP
EMSC Oost-Kashmir Mei 01 09: 19 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Oost-Kashmir Mei 01 09: 19 4.6 10 MAP
EMSC Oost-Kashmir Mei 01 06: 57 5.6 40 MAP Ik voelde het INFO
 • Chandigarh - Onaangename ervaring, stoelen schudde en het duurde ongeveer 15 seconden.
 • Chamba, Himachal Pradesh, India - Matig schudden voor 5 seconden
 • Amritsar - Schudden bureau in Amritsar op ongeveer 12.26 / 27 - lokale tijd.
 • Karnal, India - Voelde mijn bed schud een paar keer. Ik ben er vrij zeker van dat het is aardbeving.
 • New Delhi - Het was erg traag
 • amritsar - Aardbeving gevoeld
 • New Delhi - Het was allemaal schudden
 • GURGAON - Geloof me, het was leuk deze keer als we krijgen gewone van aardbevingen deze dagen!
 • Hafizabad - Ik voelde gewoon een matige aardbeving
 • Phagwara, Punjab - Voelde alsof iemand springen op de vloer. later besefte ik dat ik was in de vierde verdieping en het was een aardbeving ..
 • Chandigarh - Aardbeving gevoeld voor 5 sec
 • amritsar Punjab India - Ik voelde 2 minuten geleden medium aardbeving op 1 mei 2013
 • Noida - Korte maar matig schudden. Kan worden gevoeld door velen .. Hele vloer in mijn kantoor ontruimd! Blijf veilig! Vrede
 • New Delhi - Voel het
 • New Delhi - Voelde me alsof ik was lichtjes schommelen
 • Bazidpur, Nawanshahr, Punjab, India - Een zwakke schudden was expirienced benadering op 12: 35 pm on May 1,2013. Geen enkel economisch of fysiek probleem komt ..
 • Noord-India - Milde Aardbeving gevoeld in Punjab
 • Islamabad - Vilt aardbeving chok in Office .... muren, ventilator en de vloer waren zichtbaar verhuizen
 • Chandigarh, Chandigarh - We vonden het allemaal Twice ..!
 • Delhi, India - Vilt op 12: 35 IST
 • Islamabad - Voelde me als licht verschuiven, niet echt stoten. Moet zijn geweest van een afstand.
 • Lahore - Net voelde het een paar minuten geleden Scary
 • Noida - Alarm bij kantoor ging uit en we voelden schudden op 4th vloer
 • Ludhiana - Voel aardbeving
 • Chandigarh, Punjab India - Mijn worksttion begon te schudden ik dacht dat mijn collega schopt het skelet. Maar we beseften dat was aardbeving. Duurde 7 seconden bij 1230 uur op 1 mei 2013
 • kaputhala, Jalandhar - Was voor slechts een seconde en mijn bed was sterk schudden
 • jalandhar stad, Punjab, India - Voelde sterke trillingen gedurende ongeveer een minuut bij 12.28 pm
 • Chandigarh - Voelde me als iemand me duwde
 • Chandigarh - De tafels en stoelen op mijn werk schudde voor ongeveer 4-5 seconden .. Iedereen in het kantoor zag het schudden.
 • Centrum van New Delhi, India - Nauwelijks noticebale en ik was op de 3rd verdieping van een kantoorgebouw. Een paar opknoping borden werden lichtjes zwaaien in mijn kantoor. Duurde 10-15 seconden.
 • Ambala - 1st mei 2013, @ 12: 38 uur voelde ik me ineens te schudden en zag alle dingen zoals fans schudden en vis in het aquarium waren ook geagiteerd een beetje meer dan normaal
 • Gurgaon - Er waren mild bevingen voor niet meer dan 20 seconden
 • Delhi - Het op de tafel bewoog
 • Gurgaon, India - Voelde mijn stoel zwaaien
 • Noida - Het was niet zo wankel
 • Lahore, Pakistan - Voelde aardbeving meerdere tijd. Alle ppl in ons gebouw eruit om veilig te krijgen.
 • Gurdaspur - I Was Siting een mijn. bed trilde
 • Srinagar J & K - Mijn gebouw schudde matig voor een flink aantal seconds.I voelde het meer dat vorige keer. zeer recent hebben we ervaren een soortgelijke, maar ik denk dat dit was een sterkere ...?
 • Lahore - Een paar uitbarstingen van schudden over 30-45 seconden
 • Islamabad - Ik heb het gevoeld voor ongeveer 4-5 seconden.
 • Chandigarh - Ik sliep en voelde het bed trilde. Dit is de eerste keer dat ik ervoer aardbeving in mijn leven.
 • Jalandhar - Zeer schudden en sterke schok
 • Noida - Voelde het een beetje
 • Ganderbal kashmir - Mijn com neer uit mijn tafel mijn raam te openen automatisch.
 • Delhi - Voelde aardbeving
 • LUDHIANA - Het was het meest SCHUDDENDE
 • Delhi - Kleine bevingen in New Delhi en Noida
 • Chandigarh - Twee merkbaar schudt; ingediend schudde gedurende minstens 5-10 seconden.
 • jammu - Nthin veel ..:
 • Dharamsala, Himachal Pradesh - (Tremors geïntensiveerd na verloop van tijd geen zichtbare schade aan gebouwen in de omgeving zijn geen artikelen verplaatst Artikelen op planken rammelde Tables gerammeld.....
 • Sultanpur lodhi (Kapurthala) - Voelde mijn bed schud een voor enkele seconden, dan ben ik er vrij zeker het is aardbeving.
 • Mohali - We vonden het allemaal op Mohali
 • Gurgaon, India - Op de 6th verdieping van het kantoorgebouw in Gurgaon, India naast New Delhi. Goede 2 minuten van een aardbeving. Het gebouw werd zwaaien. Veel sterker dan wat werd gevoeld een paar dagen terug die afkomstig is van de Iraans-Afghaanse grens ....
 • Doabgah - Het was een matige aardbeving.
 • Gurgaon - Schudden was sterk genoeg om mijn stoel naar achteren en FRTH bewegen, richting oost west rocking
 • IMT Manesar, Gurgaon - Ik werk in mijn kantoor en ik voelde dat het gebouw schudden.
 • Nawanshahr - Ik zag mijn tafel schudden.
 • Lahoer, Pakistan - Wanden en vloer geschud en bureaus viberated ook
 • Nationaal Instituut voor Pathologie (ICMR) SJ - Ik heb niet het gevoel te schudden, maar mensen om me heen vertelde me over de aardbeving
 • Jalandhar - Mijn computer tafel begon te schudden ... myy god!! eerste keer dat ik voelde zo'n sterke aardbeving
 • Lahore - Bed shooked
 • Gurgaon - De grond schudde ineens, gedurende ongeveer 10 seconden, de tremor was matig.
 • jalandhar - Sterke trillingen. Ventilator, tafels en stoelen schudde sterk. Hele gebouw werd avacuated.
 • Noida - Voelde alsof ik ga flauwvallen ..
 • Chandigarh - De stoelen en computers scherm trilden.
 • Srinagar - Het was beangstigend ... gebeurde op 12: 30 IST op 1st mei 2013 ... we hadden geen van onze kantoren in de openbaarheid
 • Pauanui - Klonk als een steengroeve blast
 • Lahore Cantonment - Ik eerst veronderstelde mijn benen trilden. Dan hebben we allemaal gemerkt van de aarde beefde!
 • Lahore, Pakistan - Kortstondige maar hevige.
 • Chandigarh, India - Aardbeving in Chandigarh
 • Gujrat, Pakistan - Ik zat op de bank en het begon te bewegen twee heen en weer voor 3-4 seconden.
 • Lahore - Eerst was zwak, vervolgens binnen vijf seconden het sterk genoeg om een ​​vier meel gebouw was ik in schudden geworden!
 • Delhi - Horrible
 • ludhiana - Matig schudden
 • Chandigarh - Voelde het voor een tijdje en het gebouw van mijn werk begon te schudden lichtjes ..
 • Chandigarh - Ik was zitplaatsen in het kantoor op de eerste verdieping. het was matig schudden toen ik voelde dat mijn stoel wordt geschud door iets. Ik nam geen tijd om te erkennen dat het was aardbeving. ik meteen liet mijn stoel en vertelde ook mijn collega's om uit te komen op de grond .. Hoop dat alles goed is en geen verlies van leven is gebeurd.
 • Patiala - Vilt shaning op kantoor als stoel en fans
 • Gurgaon - Het was een zeer kleine schok gevoel, hebben we niet beseften totdat we met elkaar bevestigd.
 • Chandigarh - Zeer minder schudden
 • Pulwama - Ik was op de tweede verdieping van mijn huis voelde ik me hele gebouw begon bewegen..
 • Noida - Lichte aardbeving schudden gevoeld. mijn werkstation, bureau trilde. voelde de vloer trillen en in mijn gebouw. Onmiddellijke evacuatie.
 • India, Chandigarh - De stoelen en computerscherm trilden
 • MACHHIWARA LUDHIANA - Ik VOEL MIJN STOEL VIBRATING
 • Chandigarh - Het was van de intensiteit van rond 5
 • New Delhi - Bureaus en stoelen verplaatst
 • Islamabad - Kort maar krachtig schudden als wij vonden het goed en zijn in een zeer solide gebouw
 • hoshiarpur - Bed beefde.
 • Lahore - Lahore geschud .. : O
 • jalandhar, Punjab, India - De aardbeving was zo sterk dat ik was in de kamer en mijn bed, tafel werd klinken als muziekinstrumenten ... ik was helemaal bang en ik ging naar buiten ... tg
 • Ludhiana - Ik werkte op mijn laptop, zittend op bed. Ik voelde dat mijn bed beweegt en glas vitrine is het maken van geluid.
 • Mirpur - Sterke maar kort schudden
 • Ferozepur - Ik voelde trillen van mijn bed, waarop ik zat en vraag mijn moeder onmiddellijk uit te gaan van het huis. Al mijn buren kwamen zelfs uit hun huizen.
 • mandi, hp - Floor schudde
 • Jalandhar - Het was heel krachtig
 • Guargaon - Ik voelde mijn chhair schudt waarop ik zat in het kantoor. ons kantoor sirenes giller up en meteen ons kantoorpand kreeg vaccant.
 • Ludhiana - Foi uma agitação moderada, o meu guarda fato moveu um pouquinho e não foi mesmo agradavel
 • Lalamusa, Gujrat Pakistan - Licht schudden werd waargenomen. Ik meestal niet opmerken th aardbevingen, maar deze keer deed ik.
 • Zakura, Srinagar - Ik was in mijn werkkamer gelegen op de 2nd vloer en voelde een matige shaking.I belde mijn vriend die uit Handwara sommige 80 Kms van Srinagar zei dat het schudden waargenomen was van de gematigde omvang.
 • AKSIPS41 - Ik heb niet het gevoel te schudden, maar mensen om me heen vertelde me over de aardbeving
 • Lahore pakistan - Azzlolinna ........ io tarmo a casa.
 • Noida, India - Stoel schudde. Ging naar buiten. Kwam terug na 10 minuten.
 • Ludhiana - Mijn computer was te schudden en ik denk dat ik had iets in mijn hoofd
 • amritsar - Aardbeving komt 2 keer eerste was voor 2-3 sec en de tweede was voor 5-6 sec.But beiden was te sterk.
 • ludhiana - Ik lag op bed toen ik voelde het ...... koel ....
 • Chandigarh - Zitten in Beant singh bibliotheek ik was de eerste die alarmeren over aardbeving
 • Gurdaspur - Het was erg sterk schudden terwijl ik studeren in mijn school. een ieder is scared.the voorzitter van onze opdrachtgever viel op which.but mijn ze stond os ze geen kwaad te krijgen.
 • Chandigarh - Het was de eerste keer in mijn leven toen ik ervoer zo'n sterke schokken van de aardbeving.
 • Ludhiana - Ai Galera! Esse terremoto foi juridische ... a gente abanou abanou e abanou muito, por 5 seguntos ... foi muito Maneiro Pho!! Edivaldo
 • nangal township - ik was in mijn kantoor & een eerste kamer met mij & ik ben bang
 • Gurgaon, Haryana, India - Ik was op een gesprek met een cliënt en plotseling voelde ik een aantal schudden aanvankelijk i genegeerd maar later voelde ik het weer. na dat we allemaal rende naar de begane grond waar we allemaal verzameld en besproken over dit ding ...
 • Chandigarh - Ik studeerde in de bibliotheek en ik voelde alles om me heen is shaking.It was rond 12: 28 pm.My boeken en laptop waren shaking.Then besefte ik dat het een aardbeving was.
 • baramula - Het gewoon ververst de herinneringen van de laatste aardbeving van 2005, maar gelukkig niet blijven voor een langere periode als het deed de laatste keer.
 • Maharashtra - Het was een zeer beangstigende ervaring.
 • fujairah uae - Ik voelde me voor aa tweede zwakke schudden
 • Islamabad - 1 Ayda 3 defa sarsıldık ben 2 sini hissettim
 • mac Leod Ganj - La Secousse à duree quelques secondes les gens sont sorti rapidement des batiments un peu effrayés
 • Indië - Voelde me zeer milde schudden
 • Roorkee, IIT Roorkee - Ik had deze aardbeving voelen terwijl zittend op een stoel in mijn kantoor op de eerste verdieping Dr Daya Shanker, Aardbeving Engg. Afdeling, IIT Roorkee, Uttaranchal India
 • Zuid-Delhi, India - Ik denk niet dat mensen merken het .. maar mijn hartslag steeg. Ik ging naar beneden van de tweede verdieping van het gebouw waar ik woon inch Geen enkel mij alleen was beneden.
 • Ludhiana - Ik was in Office, zittend op stoel plotseling mijn stoel begon te schudden en mijn waterfles ook, Moeder Aarde werd toont haar kracht. Ik bad haar voor alle welzijn. Het gekalmeerd.
 • Noida - Het was licht schudden
 • Gurgaon - Werd op vloer 5th in mijn kantoor voelde matige schudden van de stoel in Gurgaon.
 • Ladakh - Gevoel erg duizelig. stoelen, tafel, kasten, vazen, boeken, glazen, enz. zijn het schommelen. in buiten de woningen en gebouwen schudden als rockende wieg.
 • Dushanbe - Heel mooi schudden
 • GEOFON Oost-Kashmir Mei 01 06: 57 5.6 17 MAP
 • Bhaderwah - Scary
 • Doda - Als ik uit een heuvelachtig gebied (doda) n aardbevingen zijn. gemeenschappelijke hier .. we hebben gezien veel van hen .. maar streng zeggen dit soort verwoestende aardbeving had ik nooit in mijn leven gezien .. het schudde alles .... Ik kan niet excatly Xplain wat ik had meegemaakt .. .. alles trilde ... kan de maker beschermt ons ..
 • USGS Oost-Kashmir Mei 01 06: 57 5.4 9 MAP


  Fast AARDBEVING en TSUNAMI Tweets @ jouw MAGNITUDE keuze

   

  Andere oudere aardbevingen in het grotere gebied rondom het epicentrum (sinds 1900)

  Sterkste aardbevingen binnen een 150 km straal van deze aardbeving (max. 60)

   

   

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Leefomgeving :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Leefomgeving :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gebouwen met gewoon vakmanschap beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen in sommige gevallen beschadigd. Enkele gevallen van schade aan gebouwen en bruggen die zijn ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en verhoogde tanks van vóór 1976 en fabrieksstapels verdraaid of afgebroken. Sommige metselwerkpanelen van vóór 1965 zijn beschadigd. Enkele na 1980 baksteenfineer beschadigd. Vervallen houten stapels huizen beschadigd. Huizen die niet op funderingen zijn bevestigd, kunnen verhuizen. De meeste niet-verstevigde schoorstenen zijn beschadigd, sommige onder de daklijn, veel vernield. Leefomgeving : Er ontstaan ​​scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige glijbanen in bermstekken en niet-ondersteunde uitgravingen. Kleine uitstoten van water en zand en plaatselijke laterale verspreiding naast beken, kanalen, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Kraken van grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Vloeibaarmakingseffecten worden versterkt en wijdverspreider, met grote laterale verspreiding en stroming die grenst aan stromen, kanalen, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X