Matige aardbeving - Oost-Kashmir op mei 1, 2013

-

Belangrijkste aardbevingsgegevens:

Magnitude: 4.6

Lokale tijd (conversie alleen hieronder land): 2013-05-01 14: 49: 48

GMT / UTC tijd: 2013-05-01 09: 19: 48

Diepte (hypocenter): 10 km

Diepte en Magnitude updates in de lijst hieronder.

Deel Uw aardbevingservaring (ik heb het gevoeld) met onze lezers.
Klik op de "Ik voelde het"Knop achter de overeenkomstige aardbeving. Uw aardbeving ervaring is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de mensen in het gebied, evenals onze wereldwijde lezerspubliek.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
GEOFON Oost-Kashmir Mei 01 09: 19 4.8 10 MAP
EMSC Oost-Kashmir Mei 01 09: 19 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Oost-Kashmir Mei 01 09: 19 4.6 10 MAP
EMSC Oost-Kashmir Mei 01 06: 57 5.6 40 MAP Ik voelde het INFO
 • Chandigarh - Onaangename ervaring, stoelen schudde en het duurde ongeveer 15 seconden.
 • Chamba, Himachal Pradesh, India - Matig schudden voor 5 seconden
 • Amritsar - Schudden bureau in Amritsar op ongeveer 12.26 / 27 - lokale tijd.
 • Karnal, India - Voelde mijn bed schud een paar keer. Ik ben er vrij zeker van dat het is aardbeving.
 • New Delhi - Het was erg traag
 • amritsar - Aardbeving gevoeld
 • New Delhi - Het was allemaal schudden
 • GURGAON - Geloof me, het was leuk deze keer als we krijgen gewone van aardbevingen deze dagen!
 • Hafizabad - Ik voelde gewoon een matige aardbeving
 • Phagwara, Punjab - Voelde alsof iemand springen op de vloer. later besefte ik dat ik was in de vierde verdieping en het was een aardbeving ..
 • Chandigarh - Aardbeving gevoeld voor 5 sec
 • amritsar Punjab India - Ik voelde 2 minuten geleden medium aardbeving op 1 mei 2013
 • Noida - Korte maar matig schudden. Kan worden gevoeld door velen .. Hele vloer in mijn kantoor ontruimd! Blijf veilig! Vrede
 • New Delhi - Voel het
 • New Delhi - Voelde me alsof ik was lichtjes schommelen
 • Bazidpur, Nawanshahr, Punjab, India - Een zwakke schudden was expirienced benadering op 12: 35 pm on May 1,2013. Geen enkel economisch of fysiek probleem komt ..
 • Noord-India - Milde Aardbeving gevoeld in Punjab
 • Islamabad - Vilt aardbeving chok in Office .... muren, ventilator en de vloer waren zichtbaar verhuizen
 • Chandigarh, Chandigarh - We vonden het allemaal Twice ..!
 • Delhi, India - Vilt op 12: 35 IST
 • Islamabad - Voelde me als licht verschuiven, niet echt stoten. Moet zijn geweest van een afstand.
 • Lahore - Net voelde het een paar minuten geleden Scary
 • Noida - Alarm bij kantoor ging uit en we voelden schudden op 4th vloer
 • Ludhiana - Voel aardbeving
 • Chandigarh, Punjab India - Mijn worksttion begon te schudden ik dacht dat mijn collega schopt het skelet. Maar we beseften dat was aardbeving. Duurde 7 seconden bij 1230 uur op 1 mei 2013
 • kaputhala, Jalandhar - Was voor slechts een seconde en mijn bed was sterk schudden
 • jalandhar stad, Punjab, India - Voelde sterke trillingen gedurende ongeveer een minuut bij 12.28 pm
 • Chandigarh - Voelde me als iemand me duwde
 • Chandigarh - De tafels en stoelen op mijn werk schudde voor ongeveer 4-5 seconden .. Iedereen in het kantoor zag het schudden.
 • Centrum van New Delhi, India - Nauwelijks noticebale en ik was op de 3rd verdieping van een kantoorgebouw. Een paar opknoping borden werden lichtjes zwaaien in mijn kantoor. Duurde 10-15 seconden.
 • Ambala - 1st mei 2013, @ 12: 38 uur voelde ik me ineens te schudden en zag alle dingen zoals fans schudden en vis in het aquarium waren ook geagiteerd een beetje meer dan normaal
 • Gurgaon - Er waren mild bevingen voor niet meer dan 20 seconden
 • Delhi - Het op de tafel bewoog
 • Gurgaon, India - Voelde mijn stoel zwaaien
 • Noida - Het was niet zo wankel
 • Lahore, Pakistan - Voelde aardbeving meerdere tijd. Alle ppl in ons gebouw eruit om veilig te krijgen.
 • Gurdaspur - I Was Siting een mijn. bed trilde
 • Srinagar J & K - Mijn gebouw schudde matig voor een flink aantal seconds.I voelde het meer dat vorige keer. zeer recent hebben we ervaren een soortgelijke, maar ik denk dat dit was een sterkere ...?
 • Lahore - Een paar uitbarstingen van schudden over 30-45 seconden
 • Islamabad - Ik heb het gevoeld voor ongeveer 4-5 seconden.
 • Chandigarh - Ik sliep en voelde het bed trilde. Dit is de eerste keer dat ik ervoer aardbeving in mijn leven.
 • Jalandhar - Zeer schudden en sterke schok
 • Noida - Voelde het een beetje
 • Ganderbal kashmir - Mijn com neer uit mijn tafel mijn raam te openen automatisch.
 • Delhi - Voelde aardbeving
 • LUDHIANA - Het was het meest SCHUDDENDE
 • Delhi - Kleine bevingen in New Delhi en Noida
 • Chandigarh - Twee merkbaar schudt; ingediend schudde gedurende minstens 5-10 seconden.
 • jammu - Nthin veel ..:
 • Dharamsala, Himachal Pradesh - (Tremors geïntensiveerd na verloop van tijd geen zichtbare schade aan gebouwen in de omgeving zijn geen artikelen verplaatst Artikelen op planken rammelde Tables gerammeld.....
 • Sultanpur lodhi (Kapurthala) - Voelde mijn bed schud een voor enkele seconden, dan ben ik er vrij zeker het is aardbeving.
 • Mohali - We vonden het allemaal op Mohali
 • Gurgaon, India - Op de 6th verdieping van het kantoorgebouw in Gurgaon, India naast New Delhi. Goede 2 minuten van een aardbeving. Het gebouw werd zwaaien. Veel sterker dan wat werd gevoeld een paar dagen terug die afkomstig is van de Iraans-Afghaanse grens ....
 • Doabgah - Het was een matige aardbeving.
 • Gurgaon - Schudden was sterk genoeg om mijn stoel naar achteren en FRTH bewegen, richting oost west rocking
 • IMT Manesar, Gurgaon - Ik werk in mijn kantoor en ik voelde dat het gebouw schudden.
 • Nawanshahr - Ik zag mijn tafel schudden.
 • Lahoer, Pakistan - Wanden en vloer geschud en bureaus viberated ook
 • Nationaal Instituut voor Pathologie (ICMR) SJ - Ik heb niet het gevoel te schudden, maar mensen om me heen vertelde me over de aardbeving
 • Jalandhar - Mijn computer tafel begon te schudden ... myy god!! eerste keer dat ik voelde zo'n sterke aardbeving
 • Lahore - Bed shooked
 • Gurgaon - De grond schudde ineens, gedurende ongeveer 10 seconden, de tremor was matig.
 • jalandhar - Sterke trillingen. Ventilator, tafels en stoelen schudde sterk. Hele gebouw werd avacuated.
 • Noida - Voelde alsof ik ga flauwvallen ..
 • Chandigarh - De stoelen en computers scherm trilden.
 • Srinagar - Het was beangstigend ... gebeurde op 12: 30 IST op 1st mei 2013 ... we hadden geen van onze kantoren in de openbaarheid
 • Pauanui - Klonk als een steengroeve blast
 • Lahore Cantonment - Ik eerst veronderstelde mijn benen trilden. Dan hebben we allemaal gemerkt van de aarde beefde!
 • Lahore, Pakistan - Kortstondige maar hevige.
 • Chandigarh, India - Aardbeving in Chandigarh
 • Gujrat, Pakistan - Ik zat op de bank en het begon te bewegen twee heen en weer voor 3-4 seconden.
 • Lahore - Eerst was zwak, vervolgens binnen vijf seconden het sterk genoeg om een ​​vier meel gebouw was ik in schudden geworden!
 • Delhi - Horrible
 • ludhiana - Matig schudden
 • Chandigarh - Voelde het voor een tijdje en het gebouw van mijn werk begon te schudden lichtjes ..
 • Chandigarh - Ik was zitplaatsen in het kantoor op de eerste verdieping. het was matig schudden toen ik voelde dat mijn stoel wordt geschud door iets. Ik nam geen tijd om te erkennen dat het was aardbeving. ik meteen liet mijn stoel en vertelde ook mijn collega's om uit te komen op de grond .. Hoop dat alles goed is en geen verlies van leven is gebeurd.
 • Patiala - Vilt shaning op kantoor als stoel en fans
 • Gurgaon - Het was een zeer kleine schok gevoel, hebben we niet beseften totdat we met elkaar bevestigd.
 • Chandigarh - Zeer minder schudden
 • Pulwama - Ik was op de tweede verdieping van mijn huis voelde ik me hele gebouw begon bewegen..
 • Noida - Lichte aardbeving schudden gevoeld. mijn werkstation, bureau trilde. voelde de vloer trillen en in mijn gebouw. Onmiddellijke evacuatie.
 • India, Chandigarh - De stoelen en computerscherm trilden
 • MACHHIWARA LUDHIANA - Ik VOEL MIJN STOEL VIBRATING
 • Chandigarh - Het was van de intensiteit van rond 5
 • New Delhi - Bureaus en stoelen verplaatst
 • Islamabad - Kort maar krachtig schudden als wij vonden het goed en zijn in een zeer solide gebouw
 • hoshiarpur - Bed beefde.
 • Lahore - Lahore geschud .. : O
 • jalandhar, Punjab, India - De aardbeving was zo sterk dat ik was in de kamer en mijn bed, tafel werd klinken als muziekinstrumenten ... ik was helemaal bang en ik ging naar buiten ... tg
 • Ludhiana - Ik werkte op mijn laptop, zittend op bed. Ik voelde dat mijn bed beweegt en glas vitrine is het maken van geluid.
 • Mirpur - Sterke maar kort schudden
 • Ferozepur - Ik voelde trillen van mijn bed, waarop ik zat en vraag mijn moeder onmiddellijk uit te gaan van het huis. Al mijn buren kwamen zelfs uit hun huizen.
 • mandi, hp - Floor schudde
 • Jalandhar - Het was heel krachtig
 • Guargaon - Ik voelde mijn chhair schudt waarop ik zat in het kantoor. ons kantoor sirenes giller up en meteen ons kantoorpand kreeg vaccant.
 • Ludhiana - Foi uma agitação moderada, o meu guarda fato moveu um pouquinho e não foi mesmo agradavel
 • Lalamusa, Gujrat Pakistan - Licht schudden werd waargenomen. Ik meestal niet opmerken th aardbevingen, maar deze keer deed ik.
 • Zakura, Srinagar - Ik was in mijn werkkamer gelegen op de 2nd vloer en voelde een matige shaking.I belde mijn vriend die uit Handwara sommige 80 Kms van Srinagar zei dat het schudden waargenomen was van de gematigde omvang.
 • AKSIPS41 - Ik heb niet het gevoel te schudden, maar mensen om me heen vertelde me over de aardbeving
 • Lahore pakistan - Azzlolinna ........ io tarmo a casa.
 • Noida, India - Stoel schudde. Ging naar buiten. Kwam terug na 10 minuten.
 • Ludhiana - Mijn computer was te schudden en ik denk dat ik had iets in mijn hoofd
 • amritsar - Aardbeving komt 2 keer eerste was voor 2-3 sec en de tweede was voor 5-6 sec.But beiden was te sterk.
 • ludhiana - Ik lag op bed toen ik voelde het ...... koel ....
 • Chandigarh - Zitten in Beant singh bibliotheek ik was de eerste die alarmeren over aardbeving
 • Gurdaspur - Het was erg sterk schudden terwijl ik studeren in mijn school. een ieder is scared.the voorzitter van onze opdrachtgever viel op which.but mijn ze stond os ze geen kwaad te krijgen.
 • Chandigarh - Het was de eerste keer in mijn leven toen ik ervoer zo'n sterke schokken van de aardbeving.
 • Ludhiana - Ai Galera! Esse terremoto foi juridische ... a gente abanou abanou e abanou muito, por 5 seguntos ... foi muito Maneiro Pho!! Edivaldo
 • nangal township - Ik was in mijn kantoor en een eerste chamce met me & i bang
 • Gurgaon, Haryana, India - Ik was op een gesprek met een cliënt en plotseling voelde ik een aantal schudden aanvankelijk i genegeerd maar later voelde ik het weer. na dat we allemaal rende naar de begane grond waar we allemaal verzameld en besproken over dit ding ...
 • Chandigarh - Ik studeerde in de bibliotheek en ik voelde alles om me heen is shaking.It was rond 12: 28 pm.My boeken en laptop waren shaking.Then besefte ik dat het een aardbeving was.
 • baramula - Het gewoon ververst de herinneringen van de laatste aardbeving van 2005, maar gelukkig niet blijven voor een langere periode als het deed de laatste keer.
 • Maharashtra - Het was een zeer beangstigende ervaring.
 • fujairah uae - Ik voelde me voor aa tweede zwakke schudden
 • Islamabad - 1 Ayda 3 defa sarsıldık ben 2 sini hissettim
 • mac Leod Ganj - La Secousse à duree quelques secondes les gens sont sorti rapidement des batiments un peu effrayés
 • Indië - Voelde me zeer milde schudden
 • Roorkee, IIT Roorkee - Ik had deze aardbeving voelen terwijl zittend op een stoel in mijn kantoor op de eerste verdieping Dr Daya Shanker, Aardbeving Engg. Afdeling, IIT Roorkee, Uttaranchal India
 • Zuid-Delhi, India - Ik denk niet dat mensen merken het .. maar mijn hartslag steeg. Ik ging naar beneden van de tweede verdieping van het gebouw waar ik woon inch Geen enkel mij alleen was beneden.
 • Ludhiana - Ik was in Office, zittend op stoel plotseling mijn stoel begon te schudden en mijn waterfles ook, Moeder Aarde werd toont haar kracht. Ik bad haar voor alle welzijn. Het gekalmeerd.
 • Noida - Het was licht schudden
 • Gurgaon - Werd op vloer 5th in mijn kantoor voelde matige schudden van de stoel in Gurgaon.
 • Ladakh - Gevoel erg duizelig. stoelen, tafel, kasten, vazen, boeken, glazen, enz. zijn het schommelen. in buiten de woningen en gebouwen schudden als rockende wieg.
 • Dushanbe - Heel mooi schudden
 • GEOFON Oost-Kashmir Mei 01 06: 57 5.6 17 MAP
 • Bhaderwah - Scary
 • Doda - Als ik uit een heuvelachtig gebied (doda) n aardbevingen zijn. gemeenschappelijke hier .. we hebben gezien veel van hen .. maar streng zeggen dit soort verwoestende aardbeving had ik nooit in mijn leven gezien .. het schudde alles .... Ik kan niet excatly Xplain wat ik had meegemaakt .. .. alles trilde ... kan de maker beschermt ons ..
 • USGS Oost-Kashmir Mei 01 06: 57 5.4 9 MAP


  Fast AARDBEVING en TSUNAMI Tweets @ jouw MAGNITUDE keuze

  Andere oudere aardbevingen in het grotere gebied rondom het epicentrum (sinds 1900)

  Sterkste aardbevingen binnen een 150 km straal van deze aardbeving (max. 60)

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X