Inzicht in de Lushan, Ya'an, China aardbeving

De april 20, 2013 UTC Mw6.6 aardbeving in de provincie Sichuan van China voorgedaan als gevolg van oost-west georiënteerd reverse-achtige beweging op een noord-zuid opvallende fout.

Screen Shot op 2013 04-20-06.05.27

Een voorlopige locatie bron suggereren dat de gebeurtenis die zich heeft voorgedaan op het Longmenshan storing of een tektonisch veroorzaakte storing op een diepte van 12km.
De Longmenshan fout was de bron schuld van de mei 12, 2008 Mw7.9 aardbeving in Sichuan.

Screen Shot op 2013 04-24-19.09.20

De voorlopige april 20 eventlocatie is ongeveer 85 km van het hypocentral locatie van de 2008 aardbeving in Sichuan.

De april 20 aardbeving weerspiegelt tektonische spanningen als gevolg van de convergentie van de aardkorst materiaal langzaam uit de hoge Tibetaanse Plateau, in het westen, tegen sterke korst grondslag liggen aan de Sichuan Basin en zuidoosten van China.

Op continentale schaal, de seismische activiteit van Midden-en Oost-Azië is een gevolg van noordwaarts convergentie van de India plaat tegen de Eurazië plaat met een snelheid van ongeveer 50 mm / y. De convergentie van de twee platen wordt grotendeels opgevangen door de verheffen van de Aziatische hooglanden en door de beweging van de aardkorst materiaal naar het oosten weg van de opgeheven Tibetaans Plateau.

Vier gebeurtenissen van Mw6.0 of groter zijn opgetreden binnen 200km van de april 19 gebeurtenis in het verleden 40 jaar, Met inbegrip van de Mei 2008 Sichuan aardbeving en een daaropvolgende naschok. De noordwestelijke rand van de Sichuan Basin heeft eerder meegemaakt verwoestende aardbevingen.

De magnitude 7.5 aardbeving van augustus 25, 1933, doodde meer dan 9,300 mensen, terwijl de mei 12, 2008 gedood 69,197.

Comments

  1. Zhao nina zegt

    Ik denk dat er misschien een typefout in de bovenstaande beschrijving, in de tweede paragraaf zijn: als gevolg van de convergentie van de aardkorst materiaal langzaam uit de hoge Tibetaanse plateau, in het westen: moet dit niet worden naar het Oosten? of vergis ik me?
    Dank u voor uw informatie delen over aardbevingen.
    Nina