Matige zeer ondiepe aardbeving in Binnen-Mongolië, China - ook goed gevoeld in Shenyang en Tongliao - Minstens 12 verwondingen en 2 personen indirektly gedood

-
bijwerken : 2 personen werden indirect vermoord door de aardbeving als ze getroffen door een hartaanval.

Update april 23rd, 13: 30 UTC: Sommige branden voorkwamen van deze aardbeving van mensen koken, maar deze werden snel gedoofd.
Baksteen en beton huis schade blijft zoals hieronder. De 12 mensen met lichte verwondingen zijn allemaal ontslagen uit het ziekenhuis.

Update april 23rd, 11: 00 UTC: De huizen van 9 gezinnen ingestort. 74 huishoudens (222 kamers) werden zwaar beschadigd, 916 huishoudens (2748 kamers) licht beschadigd.

Update april 23rd, 05: 55 UTC: Tenminste 12 mensen raakten gewond door de aardbeving. Bovendien is een klein aantal oude, vervallen gebouwen ingestort. Een tiental meer werden beschadigd. 316 mensen raakten ontheemd.

Update 22: 06 GMT : Telefoon communicatie werden onderbroken voor ca. 5 minuten. De seismologische bureau heeft de mensen die naschokken kunnen voordoen gewaarschuwd (ze waarschuwen gebaseerd op historische aardbeving patronen). Wij verwachten een meer gedetailleerd verslag van de seismologische bureau morgen

Update 13: 16 GMT : In een nieuw tussentijds verslag van de Binnen-Mongolië seismologische bureau personeel op hun weg naar het epicentrum gebied gemeld dat alleen scheuren en geopend muren werden gezien. Ze ook bijzonder genoemd NO ingestorte huizen tot nu toe.

Update 12: 47 GMT : Chinese sociale websites zijn het verspreiden van de gerucht dat een M6.5 aardbeving binnenkort zal gebeuren. Mensen verspreiden van deze geruchten en op die manier beangstigend andere mensen moeten worden gestraft volgens de wet. Aardbevingen niet te voorspellen, noch in Magnitude noch in de tijd. De enige weerstand tegen aardbevingen wordt door het versterken van uw huis opgesteld en weten wat te doen als het gebeurt.

Update 12: 38 GMT : Volgens een eerste inzicht in de Autonome Regio seismologische bureau, was de aardbeving duidelijk gevoeld Chifeng City, Shenyang, Fuxin City, Tieling City, Changchun City en Siping City. Tot nu toe, geen slachtoffers. Schade aan gebouwen en huizen in de epicentrale gebied lijkt te zijn mild.
Mensen in de zone verslag aardbeving die ze 5 naschokken tot nu toe hebben gevoeld.

Update 12: 09 GMT : Geen meldingen van aanzienlijke schade tot nu toe. Laten we hopen dat het zal als deze blijven.

Lichte beschadigingen - met dank en copyright Baidu.com

Lichte beschadigingen - met dank en copyright Baidu.com

Update 10: 49 GMT : De eerste verslagen die wij krijgen van Tangliao Stad melden geen ernstige schade, maar alleen scheuren in sommige muren MAAR Tangliao City is niet relevant als de belangrijkste schade potentieel gebied als deze stad is ongeveer. 70 km van het epicentrum. Earthquake-Report.com heeft een oppervlakte van 15 geroepen om 30 km straal die het meest schudden risico zal hebben.

Update 10: 33 GMT : Het zou ons erg verbazen als deze aardbeving onschadelijk zou zijn. Wij verwachten dat de max. schudden in een straal van 15 km rond het epicentrum zal MMI V naar MMVI (matige tot sterke schudden). Oudere niet aardbeving bestendig huizen misschien lijdt vandaag aardbeving.

Update 10: 17 GMT : Chinese autoriteiten hebben stuur 12 assessment teams redden en het epicentrum gebied.

Update 10: 05 GMT : We hebben een soortgelijke Magnitude aardbeving, die gebeurde in 2003 met grimmige verslagen rapporteren. 4 mensen gedood, gewond en 1000 7900 huizen verwoest. Dit zijn de internationale gegevens voor een aardbeving met een epicentrum in deze locatie. Het epicentrum gelukkig ver van de onderhavige epicentrum, maar op basis van de topografie de ondergrond zeer onstabiel in deze regio.

Update 10: 01 GMT : Wij nodigen onze lezers die hebben gevoeld deze aardbeving om hun ervaringen te melden door het invullen van het onderstaande formulier. Dank u.

Update 09: 49 GMT : De aardbeving was ook goed gevoeld in Shenyang, ca. 100 km van het epicentrum. Aardbeving-Report.com noemt deze aardbeving matig gevaarlijk voor schade en letsel op basis van Chinese seismologische parameters.

Update 09: 38 GMT : De aardbevingen grotere epicentrum gebied is alleen maar vlakke landbouwgrond die veel zachte bodem aangeeft. Lichte beschadigingen kan niet worden uitgesloten.

Gebaseerd op de Chinese seismologische data deze aardbeving was een M5.3 aardbeving op een diepte van slechts 6 km!
Het epicentrum lag vrij dicht bij Horqin.

Satelliet te bekijken vanaf Horqin, een stad zeer dicht bij het epicentrum

Satelliet te bekijken vanaf Horqin, een stad zeer dicht bij het epicentrum

Belangrijkste aardbevingsgegevens:

Magnitude: 4.9

Lokale tijd (conversie alleen hieronder land): 2013-04-22 17: 11: 55

GMT / UTC tijd: 2013-04-22 09: 11: 55

Diepte (hypocenter): 10 km

Diepte en Magnitude updates in de lijst hieronder.

Deel Uw aardbevingservaring (ik heb het gevoeld) met onze lezers.
Klik op de "Ik voelde het"Knop achter de overeenkomstige aardbeving. Uw aardbeving ervaring is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de mensen in het gebied, evenals onze wereldwijde lezerspubliek.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Nei Mongol-liaoning grensregio, China April 22 09: 11 5.0 24 MAP
EMSC Oost Nei Mongol, China April 22 09: 11 5.1 15 MAP
 • Heping District, Shenyang - Mijn man en ik zaten op de bank toen ineens begon het heen en weer zwaaien alsof we op een boot.
 • Shenyang, China - Voelde de bank te schudden
 • Shenyang - Op de 23th vloer licht schudden vandaag over 17: 20 lokale tijd
 • Shenyang - Licht schudden op de 23th vloer
 • Shenyang, China - Ik was in slaap en werd wakker omdat het en zag ook de ketchup fles schudden op de tafel. het volgende ding werd me loopt langs het gebouw: p
 • Jinzhou, provincie Liaoning - Ik zat op de bank en opeens begon ik te trillen, ik dacht dat er iets mis is met mijn lichaam of kunnen worden ik was gewoon rillen, maar toen het een beetje meer forcefull en het zien van de kamer meubels rammelaar ik wist wat het was.For mijn persoonlijke ervaring was het een matig krachtige eathquake, voor het feit in gebeurde tenminste paar honderd kilometer afstand van jinzhou
 • Beijing - Slecht Vilt, zagen we vele gebouwen en wolkenkrabbers opknoping en stoten. Veel mensen raakten in paniek en rende naar buiten in sommige wegen.
 • GEOFON Noordoost-China April 22 09: 11 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO


  Fast AARDBEVING en te TSUNAMI Tweets @ jouw MAGNITUDE keuze

  Andere oudere aardbevingen in het grotere gebied rondom het epicentrum (sinds 2012)

  Sterkste aardbevingen Magnitude 3.5 of meer binnen een straal van 150 km van dit epicentrim (max. 60)

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Leefomgeving :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Leefomgeving :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Leefomgeving : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X