Zware aardbeving hieronder innerlijke Irian Jaya, Indonesië - 3 gedood door aardverschuivingen + veel schade

Update april 14
-
Een beetje laat voor dit verslag, maar de schade was veel groter dan aanvankelijk werd verwacht. Het duurde ook heel wat tijd om het epicentrum gebied te bereiken. Autoriteiten uiteindelijk kan beoordelen de regio met een helikopter.
- Duizenden inwoners van 3 binnenland districten hadden meegemaakt voedseltekorten
- Veel landerijen zijn verwoest door aardverschuivingen
- Relief diensten hopen dat de provinciale overheid bijstand kan verlenen in de vorm van voedsel, schoon water en medicijnen.
- De ramp site is gelegen op 2,700 meter boven de zeespiegel en is de schuld als de belangrijkste reden voor de langzame verspreiding van de steun aan ramp
- De dodelijke alle vond plaats in de Tolikara gebied
Papoea-Nieuw-Guinea bestaat voornamelijk uit dikke regenwoud en aardverschuivingen zijn een gemeenschappelijk doden trigger in plaatsen waar bossen zijn verwoest de landbouw grond te krijgen.


Update - 3 mensen werden gedood door aardverschuivingen. Details zal aan het licht komen in de komende paar dagen.

Update - Er is een kleine naschok van M5.2 in de laatste paar minuten. Er is naar verwachting geen schade. Goed nieuws ook vanuit deze aardbeving - in de Karubaga Tolikara stad, die was in de buurt van het epicentrum (50km afstand) zijn er geen slachtoffers geweest en ook geen schade - dit wordt bevestigd en niet alleen een statement als de meeste kranten !.

Dodelijke slachtoffers van 1900-2012 van aardbevingen (CATDAT Schadelijke Aardbevingen Database v5.18)

Dodelijke slachtoffers van 1900-2012 van aardbevingen (CATDAT Schadelijke Aardbevingen Database v5.18)

Update - Aardverschuivingen veroorzaakt door het schudden zijn natuurlijk een van de belangrijkste zorg van een dergelijke aardbeving in plaats van directe schudden doden. Blijkt dat meer dan 1 in elke 10 aardbevingsslachtoffers zijn van landverschuivingen sinds 1900. De natheid van de grond, de helling en de vegetatie spelen ook een belangrijke rol in de vraag of aardverschuivingen optreden.

Update - Houtproductie en mijnen zijn de algemene centrale Papoea-industrie, dus deze zal waarschijnlijk niet beïnvloed door VI schudden. Het grootste deel van de bevolking leeft aan de kust met traditionele groepen in het centrum.

Update - De diepte van deze aardbeving moeten zaken een lot.'The BMKG is gekomen met een M7.2 aardbeving 173km helpen. Gebouwen hier zijn over het algemeen opgebouwd uit natuurlijke materialen en is bestand tegen zeer grote aardbevingen. Het schudden is beschreven als "het licht" van mensen er dus we hopen op het beste. Paniek opgetreden bij enkele gebieden, hoewel er geen tsunami zal optreden als gevolg van de diepte en locatie.

Zware aardbeving in een tussenstadium diepte met een epicentrum in het hart van het Indonesische deel van Papoea-Nieuw-Guinea. Zelfs bij deze tussenliggende diepte verwachten we zeer sterk schudden.
Alleen kleine tribam nederzettingen zijn te vinden in het binnenste deel van Papua als Irian Jaya wordt ook wel.

Screen Shot op 2013 04-06 7.23.17-AM

237km (147mi) E van Enarotali, Indonesië
256km (159mi) WSW van Abepura, Indonesië
272km (169mi) WSW van Jayapura, Indonesië
330km (205mi) E van Nabire, Indonesië

Belangrijkste aardbevingsgegevens:

Magnitude: 7

Lokale tijd (conversie alleen hieronder land): 2013-04-06 13: 42: 32

GMT / UTC tijd: 2013-04-06 04: 42: 32

Diepte (hypocenter): 53 km

Diepte en Magnitude updates in de lijst hieronder.

Deel Uw aardbevingservaring (ik heb het gevoeld) met onze lezers.
Klik op de "Ik voelde het"Knop achter de overeenkomstige aardbeving. Uw aardbeving ervaring is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de mensen in het gebied, evenals onze wereldwijde lezerspubliek.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Papua, Indonesië April 06 12: 06 4.5 69 MAP
EMSC Papua, Indonesië April 06 12: 06 4.5 70 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Papua, Indonesië April 06 10: 04 4.7 78 MAP
USGS Papua, Indonesië April 06 10: 04 4.7 86 MAP Ik voelde het INFO
GEOFON Irian Jaya, Indonesië April 06 10: 04 4.7 68 MAP Ik voelde het INFO
USGS Papua, Indonesië April 06 07: 50 5.2 71 MAP
GEOFON Irian Jaya, Indonesië April 06 07: 50 5.0 71 MAP
EMSC Papua, Indonesië April 06 07: 50 5.2 65 MAP Ik voelde het INFO
USGS Papua, Indonesië April 06 06: 20 4.6 68 MAP
EMSC Papua, Indonesië April 06 06: 20 4.7 67 MAP
GEOFON Irian Jaya, Indonesië April 06 06: 20 4.8 66 MAP
EMSC Papua, Indonesië April 06 05: 57 4.1 71 MAP
USGS Papua, Indonesië April 06 05: 57 4.1 70 MAP Ik voelde het INFO
PTWC Papua Indonesië April 06 04: 49 7.2 85 MAP
 • Tamworth - 3 rimpelingen, de meeste mensen opstonden, uit hun bedden. af over de bevingen.
 • WCATWC Irian Jaya Indonesië April 06 04: 43 7.2 57 MAP
  EMSC Papua, Indonesië April 06 04: 42 7.0 60 MAP
  USGS Papua, Indonesië April 06 04: 42 7.2 58 MAP
  USGS Papua, Indonesië April 06 04: 42 7.0 68 MAP
  GEOFON Irian Jaya, Indonesië April 06 04: 42 7.0 53 MAP Ik voelde het INFO
 • Timika, Papua - Drie momenten van licht schudden duurt in totaal ongeveer een minuut
 • zuidelijke hooglanden PNG - Over 2.30pm zacht rollende beweging gedurende minstens 30 seconden. gevoeld door alle mensen in het kantoor ook opgemerkt door personeel in het hotel ... duizelig gevoel.
 • Nhulunbuy - Licht schudden van de grond
 • MORO-Papua - Estamos ubicados en el sitio llamado MORO Cerda de su aeropuerto y el movimiento fue tremendamente fuerte, Tuvo como Duracion un minuto, todo en la oficina se Movia al. igual que los CONTENEDORES con materiales, fue Sumamente fuerte!
 • Sentani, Papua - Milde schudden in ons huis. geen geratel van ramen of dingen vallen schappen.
 • Wamena - De aardbeving duurde meer dan een minuut. Het voelde meestal als gladde golven die dwars over ons onder de grond. Sommige dingen viel muren en planken en in de stad een aantal gebouwen hadden kleine beschadigingen, zoals ramen loskomen. Niemand werd gewend of gedood.
 • Wamena, Papoea, Indonesië - Sterke schudden gebouw voor ongeveer 10 seconden en langdurig schudden op dat niveau bijna een minuut totaal. kleine voorwerpen viel planken en gerechten rammelen in kasten, elektriciteitspalen en bomen zweepslagen heen en weer naar buiten

 • Fast AARDBEVING en TSUNAMI Tweets @ jouw MAGNITUDE keuze

  Andere oudere aardbevingen in het grotere gebied rondom het epicentrum (sinds 2012)

  Sterkste aardbevingen Magnitude 3.5 of meer binnen een straal van 150 km van dit epicentrim (max. 60)

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Leefomgeving :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Leefomgeving :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Leefomgeving : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X