Wereldwijd AARDBEVING gerelateerd nieuws - Archief December 2012

Als u op zoek naar de meest recente real-time aardbevingen lijsten: klik hier
De meest recente aardbeving gerelateerd nieuws: Klik hier
Onder het teken $ om $ $ $ $ $ zijn link naar een artikel in de pers.
$: Weinig belang $ $ $ $ $: een must read!


December 31

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Alaska, 1901 - Magnitude: 7.1

Een van de grootste aardbevingen in de Verenigde Staten.
Een sterke vulkanische uitbarsting heeft plaatsgevonden. De bijbehorende aardbeving veroorzaakte verschillende tsunami's.


December 30

Over het verspreiden van platen in de oceanen
Op het verspreiden zones, gesmolten gesteente stijgt, duw twee platen uit elkaar en het toevoegen van nieuw materiaal aan de randen. De meeste verspreiden centra zijn te vinden in de oceanen. De Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen worden verspreid van elkaar over de Mid-Atlantische Rug. Het verspreiden van de zones hebben meestal aardbevingen op geringe diepte (binnen 30 kilometers van het oppervlak).


December 29

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Vanuatu, 1973 - Magnitude: 7.2
Deze aardbeving de Nieuwe Hebriden eilanden over 2,000 kilometer ten noordoosten van Brisbane, Australië. De aardbeving gebarsten betonnen wanden, beschadigd een werf, en waterleidingen brak bij Luganville.

Over Fault Lines en geaccumuleerde en opgelucht stress-
Aardbevingen hebben de neiging om opnieuw optreden langs fouten, welke zones van zwakte in de aardkorst weerspiegelen. Zelfs als een breukzone recentelijk onderhevig is een aardbeving, maar er is geen garantie dat de stress is afgelaten. Een aardbeving kon nog plaatsvinden. Verder, het verlichten van stress langs een deel van de storing kan spanning in een ander deel te vergroten.


December 28

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Japan, 1994 - Magnitude: 7.8 - 2 mensen gedood
Twee mensen werden gedood, meer dan 200 gewonden en materiële schade (VI JMA) in het Hachinohe gebied. Vilt (V JMA) in Aomori, Morioka en Mutsu, (IV JMA) in het Miyako en Ofunato, (III JMA) aan Sendai. Ook voelde (IV JMA) in Hakodate, Obihiro, Tomakomai en Urakawa; (III JMA) in Sapporo, Hokkaido. Vilt zo ver weg als Tokio. Lokale tsunami gegenereerd met een maximale golfhoogte (piek-tot-dal) opgenomen op de volgende geselecteerde getijdenstations: 110 cm. in het Miyako, 88 cm. bij Hachinohe, 54 cm. op Ofunato, 10 cm. op Choshi, Honshu, 48 cm. op Urakawa, 36 cm. bij Hakodate en Kushiro.

Aardbevingen en aardverschuivingen
Aardverschuivingen veroorzaakt door aardbevingen veroorzaken vaak meer vernietiging dan de aardbevingen zelf. Tijdens de 1964 Alaska aardbeving, schok-geïnduceerde aardverschuivingen verwoestte de Turnagain Heights residentiële ontwikkeling en veel stedelijke gebieden in Anchorage.

l'Aquila, Italië neerslag - School directeur veroordeeld tot 4 jaar in de gevangenis!
(ANSA) - L'Aquila, december 28 - Een rechter in L'Aquila op donderdag veroordeeld voor het voormalige hoofd van een kostschool in de Italiaanse stad van doodslag in de dood van drie minderjarigen in de verwoestende aardbeving van 2009. Lees het volledige artikel ....

Afbeelding Creative Commons by http://en.wikipedia.org/wiki/it:User:TheWiz83


December 27

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Australië, 1989 - Magnitude: 5.5 - 13 mensen gedood

Dertien mensen gedood, meer dan 100 gewond en naar schatting 1.1 miljard dollar schade (VIII) veroorzaakt in het Newcastle gebied. Schade zich heeft voorgedaan zo ver weg als Liverpool, Scone en Gladstone. Vilt in een 200,000 vierkante kilometer gebied van New South Wales en het Australian Capital Territory van Albury en Cooma naar Coffs Harbour en Inverell en als ver westen als Narromine. Ook gevoeld door mensen in hoogbouw in Gold Coast en Melbourne. Vermoedelijk op de eerste aardbeving in de Australische geschiedenis, dat heeft veroorzaakt sterfgevallen.


December 26

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Indonesië, 2004 - Magnitude: 9.1 - 227898 mensen gedood

Grootste en dodelijkste aardbeving in 2004.
Dit is de derde grootste aardbeving in de wereld sinds 1900 en is de grootste sinds het 1964 Prince William Sound, Alaska aardbeving. In totaal werden 227,898 mensen gedood of vermist en vermoedelijk dood en ongeveer 1.7 miljoen mensen ontheemd door de aardbeving en de daaropvolgende tsunami in 14 landen in Zuid-Azië en Oost-Afrika. (In januari 2005, het dodental was 286,000. In april 2005, Indonesië de schatting van het aantal ontbrekende verminderd met meer dan 50,000.) De aardbeving werd gevoeld (IX) in Banda Atjeh, (VIII) bij Meulaboh en (IV) in Medan , Sumatra en (III-V) in delen van Bangladesh, India, Maleisië, de Malediven, Myanmar, Singapore, Sri Lanka en Thailand. De tsunami veroorzaakt meer slachtoffers dan welke andere in de geschiedenis en werd opgenomen bijna wereldwijd op meetopstanden in de Indische, Stille en Atlantische Oceaan. Seiches werden waargenomen in India en de Verenigde Staten. Bodemdaling en aardverschuivingen waargenomen op Sumatra. Een moddervulkaan in de buurt Baratang, Andaman Eilanden werd actief op December 28 en gasemissies werden gemeld in Arakan, Myanmar.


December 25

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
China, 1932 - Magnitude: 7.6 - 275 mensen gedood

275 sterfgevallen.
Meer dan 1,100 huizen ingestort in de Changma gebied. Schade zich heeft voorgedaan van Dunhuang naar Gaotai. Oppervlakte scheuren of vervorming waargenomen van Changma oosten met tussenpozen van meer dan 110 km (65 mi). Er waren aardverschuivingen, gemalen scheuren en sandblows in het gebied. Ook gevoeld in delen van Qinghai (Tsinghai) en Xinjiang (Sinkiang). Een bron [145] vermeldt het dodental als 70,000, maar dit lijkt niet te worden bevestigd door de schade beschrijvingen, noch door andere bronnen.


December 24

Wat te doen bij een aardbeving valt wanneer je buiten bent?
Tijdens een aardbeving: Als u buiten, daar blijven.
Ga uit de buurt van gebouwen, straatverlichting en het nut draden.


December 23

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Nicaragua, 1972 - Magnitude: 6.2 - 5000 mensen gedood

5,000 sterfgevallen.
Eén van 's werelds dodelijkste aardbevingen.
Duizenden gewonden. Voorlopige schattingen geven aan ongeveer $ 800,000,000 schade in Managua. Honderden naschokken gemeld, maar slechts twee overschreden omvang 5, en deze trad op binnen een uur van de belangrijkste schok.


December 22

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Guinea (Afrika), 1983 - Magnitude: 6.4 - 643 mensen gedood

Minstens 443 mensen gedood, 200 ontbrekende, 150 ernstig gewond en grote schade in de Gaoual-Koumbia gebied, Guinee. Vilt in Guinee-Bissau, Senegal, Gambia en Sierra Leone.

Wat te doen tijdens een aardbeving bij het binnenshuis?
Tijdens een aardbeving: Als u binnenshuis, Zoek dekking onder een stevig bureau, tafel of bank, of tegen een binnenmuur, en hou je vast. Blijf uit de buurt van glas, ramen, buitendeuren of muren en alles wat zou kunnen vallen, zoals verlichting of meubilair.


December 21

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Chili, 1967 - Magnitude: 7.5 - 1 persoon gedood

De schok veroorzaakte een dode en verscheidene gewonden, en toegebracht ernstige materiële schade aan Quillagua en Tocopilla, Twee kleine dorpjes in de buurt van het epicentrum van de aardbeving. Tachtig procent van de structuren werden vernietigd Quillagua; Tocopilla opgelopen schade aan over 20 procent van de gebouwen. Tal van wegen zijn beschadigd of geblokkeerd door aarde-dia's in het gebied.

Wat te doen tijdens een aardbeving?
In een aardbeving, Blijf kalm en blijf waar je bent.
De meeste blessures tijdens aardbevingen optreden wanneer mensen worden getroffen door vallende voorwerpen bij het binnenkomen of verlaten van gebouwen.

Films: Tsunami overlevingspensioen onmogelijk verhaal raakt het grote scherm
Naomi Watts en Ewan McGregor ster in The Impossible, een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een familie die werden gevangen in de dodelijke Indiase tsunami.
Op 26 december 2004 een krachtige aardbeving uit de Indonesische kust veroorzaakt een tsunami die landen rond de Indische Oceaan verwoest, het doden van meer dan 230,000 mensen.
De Impossible is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de overlevenden, Maria Belon, een Spaanse toerist die werd door een pool in Thailand loungen, samen met haar man en drie jonge zonen toen de tsunami getroffen. $? Lees meer ....


December 20

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Japan, 1946 - Magnitude: 8.1 - 1362 mensen gedood

Eén van 's werelds dodelijkste aardbevingen.
Meer dan 2,600 gewonden en 100 ontbreekt: meer dan 36,000 huizen vernield of zwaar beschadigd in het zuiden van Honshu en op Shikoku. Een extra 2,100 huizen werden weggespoeld door een tsunami, die een hoogte van 5-6 m (16-20 ft) bereikt over de oostkust van de Kii schiereiland, Honshu en in het oosten en zuidkust van Shikoku. Aardverschuivingen, gemalen kloven, verheffen en bodemdaling werden waargenomen in het gebied. De beving werd gevoeld uit het noorden van Honshu naar Kyushu.

Bronvermelding: NOAA


December 17

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Indonesië (Bali), 1979 - Magnitude: 6.3 - 27 mensen gedood

De aardbeving was gecentreerd in het water tussen de eilanden Lombok en Bali. Zevenentwintig mensen werden gemeld gedood, werden 200 gemeld gewond en ongeveer 80 procent van de huizen en gebouwen werden verwoest of zwaar beschadigd in Karangasem op Oost-Bali. Communicatie werden afgesneden, en wegen die leiden naar Denpasar, de hoofdstad van Bali, werden geblokkeerd door aardverschuivingen, maar slechts geringe schade werd gemeld in de hoofdstad. Veel buitenlandse toeristen in het Bali Beach Hotel Intercontinental werden geschud door de aardbeving, maar geen gewonden gemeld. De naburige eiland Lombok is ook aanzienlijk geschokt door de schok, maar slechts geringe schade werd gemeld.


December 16

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
China, 1920 - Magnitude: 7.8 - 200,000 mensen gedood

Eén van 's werelds meest verwoestende aardbevingen.
De totale vernietiging (XII - de maximale intensiteit van de Mercalli schaal) in de Lijunbu-Haiyuan-Ganyanchi omgeving. Meer dan 73,000 mensen werden gedood in Haiyuan County. Een aardverschuiving begroef het dorp Sujiahe in Xiji County. Meer dan 30,000 mensen werden gedood in Guyuan County. Bijna alle huizen ingestort in de steden van Longde en Huining. Damage (VI-X) deed zich voor in 7 provincies en regio's, met inbegrip van de grote steden van Lanzhou, Taiyuan, Xi'an, Xining en Yinchuan. Het werd gevoeld van de Gele Zee naar Qinghai (Tsinghai) Provincie en van Nei Mongol (Inner Mongolia) ten zuiden naar het centrum van Sichuan (Szechuan) Provincie. Over 200 km (125 mi) van het oppervlak van breuken werd gezien vanaf Lijunbu tot Ganyanchi naar Jingtai. Er waren grote aantallen aardverschuivingen en gemalen scheuren in het hele epicentrale gebied. Sommige rivieren werden afgedamd, anderen natuurlijk veranderd. Seiches van deze aardbeving werden waargenomen in 2 3 meren en fjorden in het westen van Noorwegen. Hoewel meestal de Kansu (nu Gansu) aardbeving door westerse bronnen, het epicentrum en de hoogste intensiteiten zijn duidelijk binnen Ningxia Autonome Regio.

Dit is wat Wikipedia zegt over deze aardbeving

De aardbeving getroffen op lokale tijd 20: 06: 53 (GMT 12: 06: 53), naar verluidt 7.8 op de Schaal van Richter, gevolgd door een reeks naschokken voor drie jaar. De huidige Chinese media beweren dat de aardbeving van magnitude als 8.5, hoewel de schaal niet is opgegeven. Het veroorzaakte totale vernietiging (XII - de maximale intensiteit van de Mercalli schaal) in de Lijunbu-Haiyuan-Ganyanchi omgeving.
Meer dan 73,000 mensen werden gedood in Haiyuan County. Een aardverschuiving begroef het dorp Sujiahe in Xiji County. Meer dan 30,000 mensen werden gedood in Guyuan County. Bijna alle huizen ingestort in de steden van Longde en Huining. Damage (VI-X) deed zich voor in 7 provincies en regio's, met inbegrip van de grote steden van Lanzhou, Taiyuan, Xi'an, Xining en Yinchuan. Het werd gevoeld van de Gele Zee naar Qinghai (Tsinghai) Provincie en van Nei Mongol (Inner Mongolia) ten zuiden naar het centrum van de provincie Sichuan.
Over 200 km (125 mi) van het oppervlak breuken werd gezien vanaf Lijunbu door Ganyanchi naar Jingtai. Er waren een groot aantal aardverschuivingen en de grond scheuren in de epicentrale gebied. Sommige rivieren zijn ingedamd, anderen koers veranderd. Seiches van deze aardbeving werden waargenomen bij 2 meren en 3 fjorden in het westen van Noorwegen.
Totaal slachtoffer werd gerapporteerd als 200,000 in een samenvatting gepubliceerd door de United States Geological Survey (USGS), 240,000 volgens Ningxia Daily, een Chinese bekendmaking in het huidige administratief gebied., [2] en 235,502 Volgens de catalogus van schadelijke Aardbevingen in de Wereld (Door 2008) dat door het Internationale Instituut voor Seismologie en Earthquake Engineering.


December 15

Japanse operator in de meeste openhartige erkenning over de nucleaire ramp
De exploitant van een Japanse kerncentrale die vorig jaar blies na een tsunami zei op vrijdag het gebrek aan veiligheid en slechte gewoonten waren achter 's werelds ergste nucleaire ongeval in 25 jaar, de meest openhartige toelating van schuld. De exploitant, Tokyo Electric Power Co, zei dat het ingestemd met de bevindingen van een parlementair onderzoek naar de Fukushima nucleaire ramp die het bedrijf beschuldigd van 'samenzwering' met de industrie toezichthouders. $$$$$ Lees meer ...


December 14

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Iran, 1978 - Magnitude: 6.2 - 76 mensen gedood

De aardbeving is gelegen op ongeveer 450 kilometer ten zuidwesten van Teheran in de buurt van Izeh. Zesenzeventig mensen werden gemeld gedood, velen werden gewond, en er was aanzienlijke schade op het gebied van Izeh en Masjed-e-Soleyman.

Zoek uitgevoerd naar vermiste slachtoffers van de tsunami in Ishinomaki
Politie en Agentschap voor maritieme veiligheid personeel op dinsdag uitgevoerd een zoektocht naar vermiste slachtoffers van de tsunami in Okawa, Ishinomaki in de prefectuur Miyagi, dat was een van de gebieden die het zwaarst getroffen door de tsunami van maart 11, 2011. $ $ $ $ $ Lees meer

Advies: Seismische risico van Fracking is enorm overdreven
Hydraulische breken om olie en gas te produceren is geworden nauw betrokken bij de publieke opinie met het risico van triggering door de mens veroorzaakte aardbevingen. Maar het risico niet hoog en het is niet beperkt tot Fracking. Er kan groter gevaar uit geothermische energieproductie en pompen kooldioxide ondergronds als onderdeel van koolstofvastlegging en-opslag projecten. $$$ Lees meer ...


December 13

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Italië (Sicilië), 1990 - Magnitude: 5.6 - 19 mensen gedood

Minstens 19 mensen gedood, ongeveer 200 gewond, 2,500 daklozen en ernstige schade (VII) in de Carlentini gebied.
Schade kwam ook in Augusta, Lentini en Noto en lichte schade zich heeft voorgedaan zo ver weg als Cefalu. Vilt als ver westen als Trapani.


December 12

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Indonesië, 1992 - Magnitude: 7.8 - 2200 mensen gedood

Eén van 's werelds dodelijkste aardbevingen.
Minstens 2,200 mensen omgekomen of vermist in de Flores regio, waaronder 1,490 bij Maumere en 700 op Babi. Meer dan 500 mensen raakten gewond en 40,000 dakloos. 19 mensen werden gedood en 130 huizen vernietigd op Kalaotoa. Ernstige schade, met ongeveer 90 procent van de gebouwen vernietigd Maumere door de aardbeving en de tsunami; 50 om 80 procent van de structuren op Flores werden beschadigd of verwoest. Schade deed zich ook op Sumba en Alor. Tsunami run-up van 300 meter met golfhoogten van 25 meter werd gemeld op Flores, samen met aardverschuivingen en gemalen scheuren op verschillende locaties rond het eiland. Vilt (V) op Larantuka, Flores, (IV) op Waingapu, Sumba en Ujung Pandang, Sulawesi, (II) in Kupang, Timor.

Welk eiland beweegt snelste in de wereld?
Paaseiland, Dat ligt aan de Nazca plaat dicht bij de oostelijke Stille Oceaan Rise, is naar het oosten beweegt in de richting Zuid-Amerika door zeebodemspreiding op de hoogste snelheid bekend in de wereld, meer dan 15 cm / jaar.


December 11

Waar komen de Himalaya komt?
Een van de meest dramatische en zichtbare creaties van platentektonische krachten zijn de verheven Himalaya, die 2,900 km langs de grens tussen India en Tibet te rekken. Deze immense bergketen begon te vormen tussen 40 en 50 miljoen jaar geleden, toen twee grote landmassa's, India en Eurazië, gedreven door plaatbeweging, botste. Omdat beide continentale landmassa's hebben ongeveer dezelfde rots dichtheid, kon een plaat niet worden subductie onder de andere. De druk van de invallende platen kon alleen worden verlicht door duwen hemelwaarts, contorting de botsing zone, en de vorming van de grillige toppen van de Himalaya.

Beeld hoffelijkheid Luca Galuzzi - Creative Commons - Wikipedia


December 10

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Ecuador, 1970 - Magnitude: 7.6 - 72 mensen gedood

Deze grote aardbeving plaatsgevonden over 150 mijl ten zuidwesten van Guayaquil, Ecuador, op Peru noordelijkste puntje. Het doodde 72 mensen en verwondde veel in beide landen. Veel schade opgetreden bij Sullana en Piura, Peru, ten zuiden van het epicentrum, en Tumbes, 50 mijl ten noorden van het centrum van de schok is. Highways koppelen Tumbes en Piura werden geblokkeerd door aardverschuivingen en telefonische communicatie die regio werden knock-out. Zwaarste schade in Ecuador was naar verluidt in dorpen op het platteland.


December 9

Kunnen we de activiteit van verspreiding oceaanruggen boven de zeespiegel?
De Mid-Atlantische Rug verschijnt boven zeeniveau bij IJsland. Dit biedt wetenschappers een natuurlijk laboratorium voor het bestuderen van op het land van de processen die eveneens voorkomt langs de verzonken delen van een spreiding nok. IJsland is splitsen langs de verspreiding midden tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen, zoals Noord-Amerika verhuist naar het westen ten opzichte van Eurazië.


December 8

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Zuid-Afrika, 1976 - Magnitude: 5.2 - 4 mensen gedood

De aardbeving werd in het midden van de goudwinning gebied van Welkom ongeveer 300 kilometer ten zuiden van Johannesburg. Vier mensen werden gedood, 36 gewonden en aanzienlijke schade in het Wellom gebied.


December 6

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Iran, 1988 - Magnitude: 5.7

Zeven gewonden en schade aan meer dan 21 dorpen in de Mamasani gebied. Ook voelde Shiraz en Bushehr.


December 5

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Russia (Kamchatka), 1997 - Magnitude: 7.8

Vilt (VII) in de epicentrale gebied en (V) op Petropavlovsk-Kamtsjatka en Ust-Kamchatsk. Vilt (II) bij Severo-Kurilsk, Paramushir. Ook voelde aan boord van het vrachtschip Stepan Krasheninnikov in de epicentrale gebied. Tsunami gegenereerd. Complex aardbeving met tenminste een voorval ongeveer 14 seconden nadat de.


December 4

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Mongolië, 1957 - Magnitude: 8.1 - 30 mensen gedood

Dertig doden.
Alle huizen werden vernietigd in Dzun Bogd en Bayan Gobi. Bodemdaling, vastgelopen en scheuren opgetreden in de Bahar Uula en Ih Bogd Uul Mountains. De grootste kloof was 250 km (155 mi) lang met zoveel 9-11 m (30-36 ft) van verticale en 3 m (10 ft) van de horizontale offset. Vanwege de extreem geringe bevolkingsdichtheid in het gebied, dit is misschien wel het minst schadelijk grote aardbeving te hebben plaatsgevonden op het land in de 20th eeuw, de directe tegenovergestelde van de Agadir, Marokko aardbeving van 29 februari 1960.

Paraatheid!
De risico's die aardbevingen betekenen voor de maatschappij, met inbegrip van overlijden, letsel en economisch verlies, kan sterk worden verminderd door een betere planning, de bouw en mitigatie kunnen voorleggen aan aardbevingen gebeuren en door het verstrekken van kritische en tijdige informatie om de respons te verbeteren na het ontstaan.


December 1

Wist u dat deze aardbeving gebeurde op dezelfde dag in de geschiedenis?
Chili, 1928 - Magnitude: 7.6

225 mensen gedood.
Ernstige schade aan Talca en Constitucion. De aardbeving werd gevoeld van Copiapo naar Puerto Montt. Uplift werd waargenomen langs de kust bij Putu. Een kleine tsunami werd gemeld.

Tsunami alarm. Wat te doen?
Wat te doen als een tsunami dreigt uw omgeving: Als u wordt geadviseerd om te evacueren, doe dat dan meteen. Blijf weg van het gebied tot de lokale autoriteiten zeggen dat het veilig is. Laat je niet misleiden door te denken dat het gevaar voorbij is wanneer een enkele golf is gekomen en gegaan - een tsunami is geen enkele golf, maar een reeks van golven. Ga niet naar de kust te kijken voor een tsunami. Wanneer u de golf kan zien, is het te laat om het te ontsnappen.

Tsunami-waarschuwing-systemen geïnstalleerd in Pangasinan, Albay, Philippines
De Filippijnse Instituut voor Vulkanologie en Seismologie (PHIVOLCS) en de Advanced Science and Technology Institute (ASTI) hebt geïnstalleerd tsunami detectie systemen die real-time informatie en waarschuwingssignalen bieden in hoog-risico kustgemeenschappen in Pangasinan en Albay, het ministerie van Wetenschap en Technology (DOST) gemeld. $$$$$ Lees meer ...


Snelle AARDBEVING en TSUNAMI Tweets @ jouw MAGNITUDE keuze
Regionale Twitter accounts
CHILI - CANADA - BRITISH COLUMBIA - CALIFORNIA - OREGON -
WASHINGTON - HAWAII - TEXAS - OKLAHOMA

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen

Comments

  1. zeker als uw website, maar je moet kijken naar de spelling te nemen op een aantal van uw
    berichten. Een aantal van hen zijn schering en inslag met spelling problemen
    en ik vind het erg lastig om de realiteit aan de andere kant zal ik zeker weer terug te komen vertellen.

Spreek je gedachten

*