Wereldwijd AARDBEVING gerelateerd nieuws - Archief - Oktober 2012

Archief 2012 : Jan / Febr March April / juni Juli / augustus
Als u op zoek naar de meest recente real-time aardbevingen lijsten: klik hier
De meest recente aardbeving gerelateerd nieuws: Klik hier
Onder het teken $ om $ $ $ $ $ zijn link naar een artikel in de pers.
$: Weinig belang $ $ $ $ $: een must read!


Oktober 31 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Portugal, 1755 - Magnitude: 8.7 - 70000-mensen vermoord
70,000 sterfgevallen.
Eén van 's werelds meest verwoestende aardbevingen.
Deze aardbeving gebeurde op Allerheiligen, terwijl veel van de 250,000 inwoners van Lissabon waren in de kerk. Stenen gebouwen heftig slingerde en vervolgens stortte op de bevolking. Velen die de veiligheid op de rivier gezocht werden overstemd door een grote tsunami. Brand verwoestte de stad. Een kwart van de bevolking van Lissabon omgekomen. Deze aardbeving had een diepgaand effect op de intellectuele vooruitzichten van Europa.


Oktober 30 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Turkije, 1983 - Magnitude: 6.9 - 1342 mensen vermoord

Eén van 's werelds dodelijkste aardbevingen.
Minstens 1,342 doden, veel gewonden, 534 ernstig gewond, meer dan 25,000 mensen dakloos, en 50 dorpen volledig verwoest in de provincies Erzurum en Kars.


Oktober 29 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Algerije, 1989 - Magnitude: 5.9 & 5.6 - 30-mensen vermoord

Twee aardbevingen over 12 minuten van elkaar.
Doodde minstens 30 mensen, 245 gewonden en schade (VIII) in de Cherchell-Tifaza gebied. Vilt (IV) op de Balearen, Spanje.

De kern van de aarde
De kern van de aarde was het eerste interne structurele element dat kon worden geïdentificeerd. In 1906 RD ontdekte Oldham de kern van zijn studies naar aardbevingsrecords. De binnenste kern is solide en de buitenste kern is vloeibaar en zendt niet de afschuifgolfenergie uit die vrijkomt tijdens een aardbeving.


Oktober 28 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
VS (Idaho), 1983 - Magnitude: 6.9 - 2-mensen vermoord

De grootste historische aardbeving in Idaho.
Twee doden, twee gewonden en aanzienlijke schade op Challis. Een persoon gewonden en grote schade op Mackay. Maximale intensiteit VII in het Challis-Mackay gebied. De totale schade van de aardbeving wordt geschat op 15 miljoen dollar. Systeem van de fout steile rotswanden breiden voor meer dan 35 kilometer met verticale verplaatsing tot 2.7 meter waargenomen tussen Mackay en Challis. Aardverschuivingen, instortingen en grondwater veranderingen opgetreden in de hele regio, met inbegrip van wijzigingen in de geiser activiteit in Yellowstone National Park. De aardbeving werd gevoeld in Idaho, Washington, Montana, Oregon, Nevada, Wyoming, Utah en delen van Canada.

Welke Amerikaanse staten geen aardbevingen gehad in de recente geschiedenis?
Van 1975-1995 waren er alleen vier staten die geen enkele aardbevingen. Zij waren: Florida, Iowa, North Dakota, en Wisconsin.


Oktober 27 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Japan, 1891 - Magnitude: 8 - 7000 mensen gedood

Lokale tijd: oktober 28, 6am. The Great Nobi Aardbeving.
Meer dan 7,000 sterfgevallen. De aardbeving veroorzaakte schade over een 4200 vierkante mijl gebied. De aardbeving schudde Japan van Toyko naar Osaka, het doden van duizenden mensen. 130,000 huizen werden verwoest.
Dit kan aardbeving de grootste "op het land" aardbeving in de moderne geschiedenis van Japan.

Doet iets als "aardbeving weer" bestaat?
Er is niet zoiets als "Aardbeving weer". Statistisch gezien is er een gelijke verdeling van de aardbevingen in koud weer, warm weer, regenweer, enz. Bovendien is er geen fysieke manier dat het weer kon de krachten verscheidene mijlen onder de oppervlakte van de aarde beïnvloeden. De veranderingen in luchtdruk in de atmosfeer zeer klein vergeleken met de krachten in de korst, en het effect van de barometerdruk niet bereikt onder de grond.


Oktober 26 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Joegoslavië, 1969 - Magnitude: 6.4 - 20 mensen gedood

Deze zware aardbeving in de Banja Luka gebied van Joegoslavië gedood 20, ernstig gewond 150, en links 65,000 dakloos. Banja Luka, een stad van ongeveer 50,000 inwoners, gelegen op ongeveer 240 mijl ten westen van Beograd, had ongeveer 60 procent van de grond gelijk gemaakt de woningen. Drie naburige dorpen werden naar verluidt vernietigd. Onder de belangrijkste gebouwen verwoest door de schok was het stadhuis, cultureel centrum, 15 scholen en 5 doritories. Een textielfabriek beschadigd tijdens de aardbeving begon lekkende zwavelzuur en andere chemische stoffen, verontreiniging van de rivier en watervoorziening.

Aardbevingen en aardbeving frequentie in de Utah (ski) bergen
De Wasatch Range, Met zijn uitstekende skigebieden, loopt noord-zuid door Utah, en net als alle bergketens, werd geproduceerd door een reeks aardbevingen. De 386 km (240 mijl) lange Wasatch Fault bestaat uit verscheidene segmenten, elk geschikt voor het produceren tot M7.5 aardbeving. De afgelopen 6000 jaren is er een M6.5 + ongeveer elke 350 jaar.


Oktober 25 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Afghanistan, 1990 - Magnitude: 6.0 - 11 mensen gedood

Elf mensen gedood, meer dan 250 gewonden en schade in de Chitral-Mardan-Malakand gebied, Pakistan. Gevoeld in heel Noord-en Midden Pakistan. Ook voelde in het noordwesten van India. Vilt (IV) bij Ishkashim; (III) op Andizhan, Dushanbe, Dzhirgatal, Fergana, Khorog, Kulyab, Nurek en Tashkent, (II) in Samarkand, USSR.

Over omvang en intensiteit waarden
De omvang een aardbeving een gemeten waarde van de aardbeving grootte. De omvang is hetzelfde, ongeacht waar je bent, of hoe sterk of zwak het schudden was op verschillende locaties. De intensiteit een aardbeving is een maat voor het schudden die door de aardbeving, en deze waarde kan variëren met locatie.


Oktober 24 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Mexico, 1980 - Magnitude: 7.0 - 500 mensen gedood

Minstens 300 doden, veel gewonden, ongeveer 150,000 daklozen en grote schade in het centrum van Mexico, vooral in de Huajuapan de Leon omgeving. Gevoeld in heel Centraal-en Zuid Mexico en in Guatemala.

Aardbevingen in Zuid-Californië
Elk jaar wordt de Zuid-Californië gebied heeft ongeveer 10,000 aardbevingen. Meeste zo klein zijn dat ze niet gevoeld. Alleen een paar honderd groter zijn dan magnitude 3.0, en slechts ongeveer 15-20 groter zijn dan magnitude 4.0. Als er een grote aardbeving zal echter de naschok sequentie produceren veel meer aardbevingen van magnitude vele maanden.


Oktober 23 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Oklahoma, 1992 - Magnitude: 5.2

Het epicentrum lag ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Er-Rachida en 390 kilometer ten zuidoosten van Rabat.
Er was schade en ten minste twee mensen werden gedood in de Rissani gebied.
De aardbeving werd gevoeld in grote delen van Marokko van Fes naar Marrakech.

Wat is een seiche?
A seiche (Uitgesproken SAYSH) "een intern golf oscilleert in een waterlichaam" of met andere woorden, is het klotsen van het water in oppervlaktewater lozen, veroorzaakt door de ondergrond schudden in een aardbeving. Het kan doorgaan voor een paar momenten of uren, lang nadat de genererende kracht is verdwenen. Een seiche kan ook worden veroorzaakt door wind of getij.


Oktober 22, 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Oklahoma, 1882 - Magnitude: 4.9

De meest ernstige schade is beperkt tot het schudden van losse bakstenen van schoorstenen op Ft. Smith, Arkansas (ten noordwesten van Little Rock), en het kloppen van bakstenen vanaf de bovenkant van een muur in Bonham, Texas (ten noordoosten van Dallas). Vilt over een groot gebied, met inbegrip van Arkansas, Kansas, Missouri, Oklahoma en Texas.

1906 San Fransisco aardbeving
Meer schade werd gedaan door de resulterende brand na de 1906 aardbeving van San Francisco dan door de aardbeving zelf.


Oktober 21, 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Rusland, 1907 - Magnitude: 8.0 - 12,000 mensen gedood

12,000 sterfgevallen.
Eén van 's werelds dodelijkste aardbevingen.
Twee aardbevingen verwoest Qaratog en vele bergdorpjes in de Gissar en Denau gebieden van Tadzjikistan en Oezbekistan.

Hoeveel aardbevingen in een jaar, over de hele wereld?
Er wordt geschat dat er 500,000 detecteerbaar aardbevingen in de wereld elk jaar. 100,000 van die kan worden gevoeld, en 100 van hen schade veroorzaken.


Oktober 20, 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Canada, 1870 - Magnitude: 6.5

Deze schadelijke aardbeving was blijkbaar in het midden tussen Montreal en Quebec in de Saint Lawrence-vallei. De schok werd gevoeld over een gebied geschat op minstens een miljoen vierkante mijl waaronder Sault Sainte Marie.

Oorsprong van Himalaya en Karakorum bergketens
De wereld grootste land bergketen is de Himalaya-Karakoram. Het bevat 96 van 's werelds 109 pieken van meer dan 7317 meter (24,000 voet). De langste bergketen is de Andes van Zuid-Amerika die 7564 km (4700 mijl) in lengte. Beiden werden gecreëerd door de beweging van tektonische platen.


Oktober 18 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Peru, 1992 - Magnitude: 7.2 - 1 persoon gedood

Doodden een persoon, 50 gewond en schade in de Murindo-Apartado-Medellin gebied. Minstens tien mensen gedood, 65 gewond en 1,500 dakloos door de explosie van een moddervulkaan in de San Pedro de Uraba gebied. Lichte schade aan Bogota. Vilt in veel van het noordwesten van Colombia als ver zuiden als Cali. Vilt sterk in Darien provincie, Panama. Ook vilt (IV) op de Azuero schiereiland en in Panama Stad, Panama. Vilt te Caracas en Valencia, Venezuela. Ook voelde op Aruba. Aardverschuivingen deed zich voor in de epicentrale gebied. Vloeibaar maken werd waargenomen in de Murindo gebied en als ver noorden als Apartado. klein eiland voortgekomen uit de Caribische Zee uit San Juan de Uraba.

Epicentrum en het hypocentrum van een aardbeving
De hypocentrum een aardbeving is de locatie onder het aardoppervlak waar de breuk van de fout begint. De epicentrum van een aardbeving is de locatie direct boven de hypocentrum op het oppervlak van de Aarde.


Oktober 17 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Peru, 1966 - Magnitude: 8.1

Deze aardbeving, gecentreerd vlak voor de kust van Callao, beweerde over 125 leven en gewonden sommige 3,000 personen. De stad Huacho was het meest ernstig beschadigd met meer dan 20,000 inwoners dakloos. Een religieus festival werd gehouden in Callao en verschillende werden gedood toen een deel van de kerken ingestort. Een straat in deze stad werd verdeeld door een kloof een paar meter breed. In Lima, 2,300 huizen liep ernstige structurele schade. Auto's werden over heen en weer geslingerd, kroonlijsten ondergedompeld in straten, en het verkeer werd snauwde voor uren. Aardverschuivingen en grote gemalen scheuren werden gemeld langs de Pan American Highway noorden van Ancon. Deze schok een tsunami met een hoogte van 11.3 voeten in La Punta-Callao.

Verschil tussen een vloedgolf en een tsunami
Hoewel beide zijn zee golven, een tsunami en een vloedgolf twee verschillende ongerelateerde fenomenen. Een vloedgolf is een ondiep water golf veroorzaakt door de zwaartekracht interacties tussen de Zon, Maan en Aarde. Een tsunami is een vloedgolf veroorzaakt door een onderzeese aardbeving of aardverschuiving verplaatsen van het oceaanwater.


Oktober 16 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Californië, 1999 - Magnitude: 7.1

Vier mensen licht gewond geraakt toen een Amtrak trein ontspoord in de buurt Ludlow. Schade (VII) op Landers, Ludlow, Twentynine Palms en Twentynine Palms Marine Corps Base. Lichte schade (VI) in Amboy, Apple Valley, Baker, Barstow, Big Bear Lake, Cima, Crest Park, Desert Center, Essex, Fawnskin, Fort Irwin, Hemet, Highland, Hinkley, Joshua Tree, Lucerne Valley, Newberry Springs, Olancha , Palm Springs, Phelan, Ridgecrest Tecopa, Thousand Palms en Victorville. Ook lichte schade (VI) in Laughlin, Nevada. Vilt (V) op veel plaatsen in het zuiden van Californië, het zuiden van Nevada en het westen van Arizona. Ook voelde zich Ensenada, Mexicali, Tecate en Tijuana, Baja California. Oppervlakte Vastgelopen waargenomen langs een 45 kilometer lange segment van de lavic Lake Storing met zoveel 2.8-4.7 meter rechts-laterale verplaatsing. Complex aardbeving begint met kleine voorloper gevolgd door belangrijke gebeurtenissen over 4 en 7 seconden na het begin.

Zijn er aardbevingen op de maan?
Moonquakes ("Aardbevingen" op de maan) doen ontstaan, maar ze gebeuren minder vaak en hebben kleinere omvang dan aardbevingen op de Aarde. Het lijkt erop dat ze zijn gerelateerd aan de getijden spanningen in verband met de wisselende afstand tussen de Aarde en de Maan. Ze komen ook op grote diepte, ongeveer halverwege tussen het oppervlak en het midden van de maan.


Oktober 15 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Hawaii, 2006 - Magnitude: 6.7
Talloze mensen lijden kleine verwondingen, op zijn minst 1,173 gebouwen beschadigd, wegen beschadigd en aardverschuivingen geblokkeerde wegen op Hawai `i. Stroomuitval voorgedaan in de Hawaiiaanse eilanden. Schade wordt geraamd op 73 miljoen dollar. Vilt (VII-VIII) in Noord-en West Hawai `i en (V-VI) in oostelijk en zuidelijk Hawai` i. Ook vilt (VI) op Maui, (V) op Lana `i, Moloka` i en O `ahu, (IV) op Kaua` i. Een tsunami met een golfhoogte van 10 cm werd opgenomen in Kawaihae Harbor.


Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Australië, 1968 - Magnitude: 6.9
De aardbeving vernielde de stad Meckering en scheurde alle belangrijke wegen en spoorwegen in de buurt. Een enquête bleek een breuk van de aardkorst langs een boog 29 kilometer lengte die 1 kilometer ten noordwesten van Meckering voorbij. Kleine beschadigingen werd eveneens ondersteund in Perth, de hoofdstad.

De Oost-Afrikaanse Rift System is een 50-60 km (31-37 mijl) brede zone van actieve vulkanische en breuklijnen die zich noord-zuid uitstrekt in Oost-Afrika voor meer dan 3000 km (1864 mijl) van Ethiopië in het noorden tot Zambezi in het zuiden. Het is een zeldzaam voorbeeld van een actieve continentale breukzone, waar een continentale plaat probeert te splitsen in twee platen die van elkaar weg bewegen.


Oktober 13 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Tadzjikistan, 1985 - Magnitude: 5.9 - 29 mensen gedood
Minstens 29 mensen gedood, 80 gewond en ongeveer 8,000 daklozen in de Kayrakkum-Gafurov gebied. Over 90 procent van de multi-verhaal bakstenen gebouwen verwoest (IX) op Kayrakkum en ongeveer 900 gebouwen verwoest (VIII) op Gafurov. Schade (VII) op Leninabad. Aardverschuivingen gerapporteerd in de omgeving. Vilt (VI) bij Isfara en Proletarsk, (V) in Tashkent en in de Fergana Basin, (IV) en Samarkand in de Dushanbe-Kulyab stippellijn (III) in Khorog.

Gemiddelde beweging van de San Andreas breuklijn
De gemiddelde bewegingssnelheid over de San Andreas-foutzone in de afgelopen 3 miljoen jaar is 56 mm / jaar (2 inches / jaar). Dit is ongeveer hetzelfde tempo als waarop uw vingernagels groeien. Ervan uitgaande dat dit percentage blijft bestaan, voorspellen wetenschappers dat Los Angeles en San Francisco in ongeveer 15 miljoen jaar naast elkaar zullen liggen. (USGS)


Oktober 12 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Egypte, 1992 - Magnitude: 5.8 - 552 mensen gedood
Minstens 552 mensen gedood, meer dan 9,929 gewond en 8,300 gebouwen beschadigd of vernietigd in het Cairo gebied. Voorlopige schattingen van de schade ongeveer 300 miljoen dollar. Vilt in veel van Egypte van Alexandrië naar Aswan en in Israël van Eilat naar Tel Aviv en Jeruzalem.

Iemand werken bij INGV Italië schreef :
Honderden medewerkers (waaronder ikzelf) van de INGV in Italië riskeren om zichzelf te vinden zonder een nieuw contract van 1 januari 2013 op. Dit is een zeer ernstige situatie, die dreigt om volledig te verlammen niet alleen het leven van de betrokken mensen, maar ook het functioneren van het hele instituut, met name de bewaking van de seismische en vulkanische activiteit in Italië. De rond-de-klok service in de controlekamers van de aardbeving Center in Rome, op de Vesuvius Observatorium in Napels, en op de Etna Observatory in Catania zou volledig af te breken, en een snelle reactie op opkomende crisissen zouden kunnen worden belemmerd. Je zou indirect worden beïnvloed, omdat real-time seismische gegevens en webcams worden offline gehaald.
Op dit moment zijn er voortdurend ontmoetingen tussen verschillende partijen om te zoeken naar oplossingen, maar mijn persoonlijke gevoel, op dit moment, is vrij donker.


Oktober 11 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Puerto Rico, 1918 - Magnitude: 7.5 - 118 mensen gedood
De meest verwoestende aardbeving in de geschiedenis van Puerto Rico.
Het epicentrum bevond zich ten noordwesten van Aguadilla in de Mona Canyon (tussen Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek). De aardbeving werd vergezeld door een tsunami die tot leerde 6 meter (19.5 voet) hoog. Schade was geconcentreerd in het westelijke gebied van het eiland omdat dit het dichtste zone van de aardbeving. De aardbeving doodde ongeveer 116 mensen en meer dan 4 miljoen dollar van schade. Tal van huizen, fabrieken, openbare gebouwen, schoorstenen, bruggen en andere constructies liep ernstige schade.


Oktober 10 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
El Salvador, 1986 - Magnitude: 5.5 - 1000 mensen gedood
Eén van 's werelds dodelijkste aardbevingen.
Minstens 1,000 mensen gedood, 10,000 gewond, 200,000 daklozen en ernstige schade en aardverschuivingen in de San Salvador gebied. Sommige schade aan Tegucigalpa, Honduras. Vilt sterk in delen van Guatemala en Honduras.


Oktober 9, 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Mexico, 1995 - Magnitude: 8.0 - 49 mensen gedood
Minstens 49 mensen gedood, 100 gewond, bijna 1,000 daklozen en grote schade in de staten Colima en Jalisco.
Het merendeel van de schade en slachtoffers waren in de Cihuatlan-Manzanillo gebied, Colima.
Sommige schade deed zich ook in de staten Guerrero en Michoacan. Vilt sterk in Mexico City. Gevoeld door mensen in hoge gebouwen voor zover Dallas en Houston, Texas en Oklahoma City, Oklahoma. Aardverschuivingen geblokkeerde wegen tussen Guadalajara en Manzanillo. Tsunami gegenereerd met een geschatte aanloop hoogten van 200 te 500 cm in de Manzanillo gebied. Maximale golfhoogte (piek-tot-dal) opgenomen op de volgende geselecteerde getijdenstations: 51 cm bij Cabo San Lucas en 20 cm op Isla Socorro, Mexico; 100 cm op Hiva Oa, 30 cm op Nuku Hiva en 7 cm bij Papeete, Frans-Polynesië, 37 cm bij Hilo, 34 cm bij Kahului, 12 cm bij Nawiliwili en 11 cm aan Kawaihae, Hawaii; 37 cm bij Pago Pago, Amerikaans Samoa, 4 cm bij Southport, Australië. Bodemdaling van ongeveer 14 cm waargenomen bij de Manzanillo haven.


Oktober 8, 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Pakistan, 2005 - Magnitude: 7.6 - 86,000 mensen gedood

Minstens 86,000 mensen gedood, meer dan 69,000 gewond en grote schade in het noorden van Pakistan. De zwaarste schade zich heeft voorgedaan in de Muzaffarabad gebied, Kashmir waar hele dorpen werden vernietigd en Uri waar 80 procent van de stad werd verwoest.
Tenminste 32,335 gebouwen ingestort in Anantnag, Baramula, Jammu en Srinagar, Kashmir. Gebouwen stortten in Abbottabad, Gujranwala, Gujrat, Islamabad, Lahore en Rawalpindi, Pakistan.
Maximale intensiteit VIII. Vilt (VII) op Topi, (VI) in Islamabad, Peshawar en Rawalpindi, (V) op Faisalabad en Lahore. Voelden ons Chakwal, Jhang, Sargodha en voor zover Quetta. Minstens 1,350 mensen gedood en gewond 6,266 in India. Vilt (V) in Chandigarh en New Delhi; (IV) in Delhi en Gurgaon, India. Vilt in Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Madhya Pradesh, Punjab, Rajasthan, Uttaranchal en Uttar Pradesh, India.
Ten minste een persoon gedood en enkele gebouwen ingestort in Afghanistan. Vilt (IV) bij Kabul en (III) op Bagrami, Afghanistan. Vilt (III) bij Kashi, China en (II) in Dushanbe, Tadzjikistan. Ook voelde zich Almaty, Kazachstan. Naar schatting 4 miljoen mensen in het gebied werden dakloos.
Aardverschuivingen en afstortingen beschadigd of vernietigd meerdere bergwegen en wegen afsnijden toegang tot de regio voor meerdere dagen.
Aardverschuivingen deed zich ook verder naar het noorden in de buurt van de steden van Gilgit en Skardu, Kashmir. Vloeibaar maken en sandblows deed zich voor in het westelijke deel van de Vale van Kashmir en de omgeving van Jammu. Aardverschuivingen en afstortingen kwamen ook voor in delen van Himachal Pradesh, India. Seiches werden waargenomen in Haryana, Uttar Pradesh en West-Bengalen, India en op veel plaatsen in Bangladesh.

Bronvermelding: defendpakistan.com


Oktober 7, 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
New York, 1983 - Magnitude: 5.3

Een persoon gewond in New Baltimore. Lichte schade (VI) bij Blue Mountain Lake, Indian Lake, Minerva en North River. Vilt (V) op Adirondack, Childwold, Moria Center, Newcomb, North Creek, Old Forge, Olmstedville, Piercefield, Severeance, Wanakena en vele andere gebieden van de staat New York. Gevoeld in heel de noordoostelijke Verenigde Staten en in delen van Canada.


Oktober 6, 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Indonesië - Sumatra, 1995 - Magnitude: 6.8 - 84 mensen gedood

Vierentachtig mensen kwamen om, 2,178 raakte gewond, bijna 65,000 werd dakloos en meer dan 18,900-huizen en -gebouwen beschadigd of verwoest in de provincie Jambi. Aardverschuivingen kwamen voor in het epicentral gebied. Vilt in veel delen van centraal Sumatra en tot in Zuid-Maleisië en Singapore.

Wees voorbereid op een aardbeving (We kunnen het niet genoeg herhalen)
Kijk voor items in uw huis die kunnen een gevaar in een aardbeving te worden.
Plaats grote of zware voorwerpen op lagere planken.
Bevestig planken aan de muur.
Brace hoge en top-zware voorwerpen.
Anker overhead verlichting.
Vastschroeven boilers en gastoestellen.


Oktober 5, 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Turkmenistan, 1948 - Magnitude: 7.3 - ong. 110,000 mensen gedood

Extreme schade in Ashgabat (Ashkhabad) en de nabijgelegen dorpen, waar bijna alle bakstenen gebouwen ingestort, Werden betonconstructies zwaar beschadigd en goederentreinen werden ontspoord. Schade en slachtoffers kwamen ook voor in de Darreh Gaz gebied, Iran. Oppervlakte breuk werd waargenomen zowel ten noordwesten en zuidoosten van Ashgabat. Veel bronnen maken een lijst van de slachtoffers totaal op 10,000, maar een persbericht op 9 december 1988 geadviseerd dat de juiste dodental 110,000 was.

Memoriam museum in Ashgabat ter herinnering aan de slachtoffers 110,000 - met dank acelebrationofwomen.org

Wees voorbereid op een aardbeving!
Kijk voor items in uw huis die kunnen een gevaar in een aardbeving te worden.
Plaats grote of zware voorwerpen op lagere planken.
Bevestig planken aan de muur.
Brace hoge en top-zware voorwerpen.
Anker overhead verlichting.
Vastschroeven boilers en gastoestellen.


Oktober 4, 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Rusland (Koerilen-eilanden), 1994 - Magnitude: 8.3 - 10 mensen gedood

Minstens 10 mensen omgekomen of vermist en grote schade op Iturup, grote schade en mogelijk enkele doden en gewonden op Kunashir, Shikotan en andere eilanden in de Koerilen keten van de aardbeving en tsunami. Een persoon overleed aan een hartaanval, op zijn minst 340 gewonden en omvangrijke schade zich heeft voorgedaan langs de oostkust van Hokkaido, Japan. Vilt sterk in het noorden van Honshu en ook gevoeld in de Tokyo gebied, Japan. Tsunami golfhoogten van geselecteerde getijdenstations (piek-dal) waren als volgt: 346 cm. op Hanasaki, 164 cm. op Kushiro, 162 cm. op Chichijima, 144 cm. in het Miyako, 130 cm. bij Hachinohe, 92 cm. op Ofunato, 62 cm. op Onahama, 46 cm. bij Omae-zaki, 42 cm. bij Choshi en 26 cm. op Abashiri, Japan; 300 cm. bij Yuzhno-Kurilsk, Kunashir Island, 15 cm. op Shemya, Alaska, 17 cm. op Wake Island, 50 cm. bij Midway Island en 48 cm. op Hilo, Hawaii.

Is Vietnam Song Tranh waterkrachtcentrale sterk genoeg om aardbevingen te weerstaan?
Hoewel de Raad van State heeft bevestigd dat de dam in Song Tranh 2 waterkrachtcentrale is veilig voor aardbevingen upto 5.5 op de schaal van Richter, de openbare blijft angstig als gevolg van terugkerende en frequente aardbevingen in Bac Tra Mijn District in de centrale provincie Quang Nam, waar de fabriek is gevestigd. Saigon Giai Phong krant interviewde Dr Tran Chung over dit onderwerp, en volgens hem, frequente aardbevingen in de Song Tranh 2 waterkrachtcentrale gebied werden veroorzaakt door water accumulatie in de fabriek reservoir. Lees meer ....

Bronvermelding: tuoitrenews.vn

Het ontwerp van de pijpleiding heeft een ecologische ramp voorkomen tijdens de aardbeving van M7.9 Alaska in 2002
Een krachtige magnitude 7.9 aardbeving Alaska november 3, 2002, scheuren het aardoppervlak voor 209 mijl langs de Susitna gletsjer, Denali en Totschunda Storingen. Opvallend een dunbevolkte regio, het veroorzaakt duizenden aardverschuivingen maar weinig structurele schade en geen doden. Hoewel de Denali Storing verschoven over 14 meter onder de Trans-Alaska oliepijpleiding, de leiding brak niet, het afwenden van een grote economische en ecologische ramp. Dit was grotendeels het gevolg van strenge specificaties van het ontwerp op basis van geologische studies gedaan door de US Geological Survey (USGS) en anderen 30 jaar eerder. Studies van de Denali Storing en de 2002 aardbeving zal informatie van vitaal belang voor het verminderen van verliezen in de toekomst aardbevingen in Alaska, Californië, en elders.

18 schoolkinderen begraven door Yunnan aardverschuiving
Negentien mensen, waaronder 18-studenten die tijdens een China-festivalweek de lessen volgden om verloren dagen in te halen tijdens de aardbeving in Yunnan die 81-mensen hebben gedood, werden begraven in een aardverschuiving die donderdag plaatsvond in de provincie Yunnan in het zuidwesten van China, aldus de lokale autoriteiten. Het ongeluk gebeurde rond 8: 00 ben in het dorp Zhenhe, gelegen in Yiliang County van de stad Zhaotong, zei de provincieregering. De aardverschuiving, geschat op ongeveer 10,000 kubieke meter, overspoelde een basisschoolgebouw, sloeg 18-studenten gevangen, de overheid zei. Lees verder ...


Oktober 3, 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Peru, 1974 - Magnitude: 7.6 - 78 mensen gedood

Deze destructieve aardbeving voor de kust van Peru over 80 kilometer ten zuidwesten van Lima. De aardbeving gedood 78, gewonden meer dan 2,400, en veroorzaakte grote schade in delen van grootstedelijke Lima. De MM intensiteiten zo hoog zijn als IX in sommige afgelegen gebieden. De aardbeving genereerde een kleine tsunami die werd opgenomen in Peru, Hawaii, Samoa, en Californië.

Did You Feel It (USGS) en ik heb gevoeld It (ER)
Wist u het voelen? Sinds het begin van 1990s, zijn de omvang en de locatie van een aardbeving beschikbaar zijn binnen enkele minuten op het internet. Nu, als gevolg van het werk van de US Geological Survey en met de medewerking van verschillende regionale seismische netwerken, mensen die een aardbeving ervaren kunt online gaan en delen van informatie over de effecten ervan te helpen creëren van een kaart van het schudden intensiteiten en beschadiging. Dergelijke "Community Internet Intensity Maps" (CIIMs) dragen sterk in de richting van de snelle beoordeling van de omvang van een aardbeving noodhulp en waardevolle gegevens voor de aardbeving onderzoek.
Reactie ER : De aanpak van Earthquake-Report.com deelt jouw echte aardbevingservaring met onze lezers. Uw ervaring wordt ook gebruikt door de specialisten van earthquake-report.com bij het evalueren van het risico op schade in het grotere epicentrumgebied. Earthquake-Report.com is de ENIGE gespecialiseerde en gestructureerde I Have Felt It-bron ter wereld.


Oktober 2, 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Peru, 1987 - Magnitude: 5.4 - 3 mensen gedood

Drie mensen gedood en verscheidene huizen beschadigd bij Santiago de Chuco. Vilt (IV) bij Trujillo en (III) bij Chimbote.

Omgaan met seismische risico's
Nationale kaarten van aardbeving schudden gevaren informatie van essentieel belang voor het creëren en updaten van de seismische ontwerp bepalingen van bouwvoorschriften die in de Verenigde Staten. Wetenschappers vaak herzien deze kaarten om nieuwe kennis te geven. Gebouwen, bruggen, snelwegen, en hulpprogramma's gebouwd om moderne seismische ontwerp bepalingen te voldoen zijn beter in staat om aardbevingen te weerstaan, niet alleen het redden van levens, maar ook waardoor kritische activiteiten voort te zetten met minder verstoring. (USGS)


Oktober 1, 2012

Wist je dat deze aardbeving plaatsvond op dezelfde dag in de geschiedenis?
Peru, 1969 - Magnitude: 6.4 - 136 mensen gedood
Deze aardbeving in de Pariahuanca gebied van Centraal Peru. De dorpen van Lampa en Chilifruta werden volledig verwoest, en de nabijgelegen Comas was 60 procent verwoest. Rapporten geven aan dat ten minste 136 werden gedood en 216 of meer gewond. De seismische activiteit begon op juli 24, 1969, toen een magnitude 5.9 schok veroorzaakt ernstige schade. Tijdens deze schok werd een zichtbare fout beweging van. 4 meter verticale verplaatsing geproduceerd. De Huancayo seismograaf station, gelegen 18 mijl ten zuidwesten van het epicentrum van de belangrijkste shock, opgenomen meer dan 220 naschokken. Deze afnamen tot deze sterkere shock, die dezelfde epicentrum had en 3 kilometers dieper geproduceerd tot 1.6-meter en verticale verplaatsing. 7 meter horizontale verplaatsing van de fout verplaatst door de juli 24 shock. Veel aardverschuivingen en de grond scheuren waargenomen. Meer dan 1,375 naschokken werden geregistreerd tot en met oktober 17 op de Huancayo station. Alle waren over het algemeen licht en veroorzaakte geen ernstige schade.

USA gevaar aardbeving kaarten - een noodzaak voor engineering
Hazard Kaarten tonen de verdeling van aardbeving schudden niveaus die een bepaalde kans van optreden in de Verenigde Staten. Deze kaarten werden gemaakt om de zorgen meest accurate en gedetailleerde informatie kan ingenieurs te helpen bij het ontwerpen van gebouwen, bruggen, snelwegen, en nutsvoorzieningen dat bestand is tegen schudden van aardbevingen in de Verenigde Staten. Deze kaarten worden gebruikt voor het maken en bijwerken van de bouwvoorschriften die nu worden gebruikt door meer dan 20,000 steden, provincies en lokale overheden te helpen constructie-eisen die nodig zijn om de openbare veiligheid te bewaren vast te stellen.

Bronvermelding: USGS


QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.


a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website