Nieuw-Zeeland vulkanen activiteit - White Island en Mt. Tongariro (juli 31 tot augustus 5, 2012)

Dit is deel 1 van de Nieuw-Zeelandse vulkanen activiteitenverslag

KLIK hier om te lezen HET LAATSTE NIEUWS

U kunt ook de volgende Facebook Volcano pagina - Google+ Vulkanen - Twitter: @ VolcanoReport
Lees ook: (31 / 7 - 05 / 08) - (06 / 08 - 07 / 08) -

Deze pagina is een archief pagina van activiteit rapportage van de Nieuw-Zeelandse vulkanen. Als onze hoofdartikel te lang, we moeten afgesneden sommige delen voor een betere leesbaarheid en voor internetverkeer bandbreedte redenen.
Beste Webcams : White Island Crater Rim en White Island Crater (1 image elke 30 minuten) - Mt Tongariro (1 beeld om de 15 minuten). Als je weet over een betere, neem dan contact met ons op en wij zullen hier onder meer het


Augustus 5, 2012

Kleine uitbarsting op White Island Volcano

De White Island webcamera heeft gevangen een kleine uitbarsting op zondagochtend lokale tijd (Augustus 5 04: 55 am NZST of augustus 4 16: 55 UTC) van het Crater Lake op White Island. Gedurende de afgelopen week is er een toename van de vulkanische tremor en vulkanische gassen.
Overnachting vrijdag juli 27 tot en met zaterdag juli 28 het meer niveau in de Crater Lake op White Island is gestegen met ongeveer 3 m tot 5 meter. Een vulkanisch aardbeving werd ook opgenomen aangeeft dat er een eruptie kan zijn opgetreden. Een stroom van gas en stoom aanwezig is geweest door het meer en openingen in de buurt van het meer sindsdien. Een gas vlucht augustus 1 een toename vastgesteld van zwavel gassen in de stoom en vulkanische gas pluim.
Sinds begin juli is er intermitterende periodes van vulkanische tremor geweest, steeds meer continue sinds juli 28. Een bijzonder sterker episode werd opgenomen nachts augustus 4 - 5, en eindigde in een vulkanische aardbeving in 04: 54 ben NZST. Onderzoek van de beelden uit de Factory webcam tussen 04: 54 ben en 04: 57 ben op augustus 5 hebben een uitbarsting van de Crater Lake, mooi verlicht door de maan (zie foto hieronder volgorde) onthuld.
Deze verschijnselen zijn niet onbekend voor White Island, maar dit is de eerste grote bevestiging dat kleinschalige uitbarstingen nu plaatsvinden op het eiland en bevestigt de risico bezoekers toegenomen.
White Island is een actieve vulkaan en er is altijd het risico bij een bezoek aan het eiland. Uitbarstingen kan op elk gewenst moment met weinig of geen waarschuwing. Wij adviseren extra voorzichtig moet worden genomen als een bezoek aan het eiland.
GNS Science vulkanologen zijn het toezicht op de activiteiten en verdere informatie zal zodra deze beschikbaar is worden vrijgegeven.
Het alarmniveau van de vulkaan is verhoogd van 1 naar 2 (op een schaal van 0 tot 5).

Eruption op White Island augustus 5 2012 - met dank geonet en GNS Science

White Island vulkaan Nieuw-Zeeland - RSAM en SS AM grafiek - met dank geonet en GNS Science

Mount Tongariro vulkaan

De vulkanische aardbevingen blijven onder de berg Tongariro, maar zijn afgenomen in grootte en aantal. Er zijn geen andere veranderingen zijn waargenomen.
De volgorde van de vulkanische aardbevingen geregistreerd in het Mount Tongariro sinds juli 13 is blijven, Maar nu zijn er minder dan 5 gebeurtenissen per dag en de meeste zijn kleiner dan die in juli (zie grafiek hieronder). Activiteit is op dit moment op een lager niveau dan in de voorgaande weken, maar kan weer toenemen op elk moment. De aardbeving locaties cluster in een zone onder het noorden van Tongariro (Emerald Lakes - Te Mari kraters) op 2 km-7km diepte.
Er zijn geen andere veranderingen zijn waargenomen. Uit een eerste analyse van de in juli gasmonsters bevestigd dat er sprake was van een duidelijke toename van het vulkanische gas component van fumarole ontladingen bij Tongariro. De volledige analyse van deze monsters wordt voortgezet.
We zijn van plan veldbezoeken volgende week om gegevens op te halen uit de draagbare seismometers die werden door de bergen; ingezet in eind juli. We zijn ook van plan een onderzoek van de bodem gas flux onderzoek te herhalen in de komende weken. GNS Science vulkanologen zijn het toezicht op de onrust en verdere informatie zal worden uitgebracht als dat nodig is.

Aardbevingen op Mt Tongariro - met dank geonet en GNS Science


Augustus 3-4, 2012

Nieuw Zeelands wankele houding ten opzichte van aardbevingen en vulkanen
Op donderdag werd er het laatste nieuws uit de GNS Science na vulkanologen vastgesteld dat een recente toename van de activiteit van de luchtvaart alert-niveau diende te worden opgeheven dan bedoeld White Island. De vulkaan alert niveau blijft hetzelfde, maar de toename van de activiteit betekent dat piloten moet op een iets hoger signalering in het geval een kleine uitbarsting schiet as en rots in de lucht boven dit goed offshore-vulkaan. Maar deze verhoogde het alarmniveau volgt warm op de hielen van het besluit op te heffen Mt Tongariro's alarmniveau tot een een paar weken geleden, na een zwerm van kleine aardbevingen daar. De twee staan ​​los bevestigde het GNS. Lees meer ...


Augustus 2, 2012

Crater Lake op White Island is onlangs begonnen met het opnieuw vullen en gassen nu krachtig stromen door. Airborne gas metingen van gisteren blijkt dat de afvoer van bepaalde zwavel gassen toegenomen. Tijdens de afgelopen weken is er ook een aantal kleine vulkanische tremor.
Tijdens 2011 en het begin van 2012 White Island Crater Lake langzaam verdampt tot stoom openingen bloot en twee grote modderpoelen te vormen. Echter soms tussen vrijdag juli 27 en zaterdag juli 28, het meer steeg al snel met ongeveer 3 m tot 5 m. Krachtige gasstroom en stoom door het nieuwe meer blijkt uit de lucht. Twee's aan het einde van dit bulletin uit eenzelfde positie duidelijk de verandering van het waterpeil.

Het meer is al onbereikbaar voor vele maanden en we hebben niet in staat om veranderingen in de temperatuur of de chemie te meten. Zwavel gassen gemeten gisteren in de stoom-en gas pluim zijn toegenomen gedurende de laatste drie maanden, maar CO2 gas productie blijft op ongeveer hetzelfde niveau.
Sinds begin juli zijn er intermitterende periodes van vulkanische tremor, waaronder een aantal uur eerder op zaterdag juli 28 en tijdens de maandag en dinsdag deze week. Tremor is niet ongewoon op White Island, maar eerder dit jaar het was op een zeer laag niveau.
Een recent onderzoek toonde aan dat de grond de belangrijkste krater vloer is niet meer verzakken en nu kunnen langzaam omhoog.
Deze verschijnselen zijn typisch voor de activiteit van White Island's, Maar de eerste substantiële wijzigingen optreden in de laatste jaren.
White Island is een actieve vulkaan en er is altijd het risico bij een bezoek aan het eiland. Uitbarstingen kan op elk gewenst moment met weinig of geen waarschuwing. De recente veranderingen in activiteit suggereren dat de hydrothermische systeem instabiel en daardoor de kans toeneemt. Wij adviseren extra voorzichtigheid is geboden, vooral als het naderen van de Crater Lake en andere actieve thermische eigenschappen.
GNS Science vulkanologen zijn het toezicht op de activiteiten en verdere informatie zal zodra deze beschikbaar is worden vrijgegeven.
De verhoogde activiteit op White Island heeft geen verband met de recente aardbevingen en veranderingen in de gas-flux op Tongariro vulkaan.
Alert Level blijft 1; Aviation Kleur code veranderd in Geel
Afbeelding en tekst met dank GEONET Nieuw-Zeeland en GNS Science


Juli 31, 2012

99 vulkanische aardbevingen sinds juli 11 at Mt. Tongariro vulkaan, Nieuw-Zeeland

GNSC wetenschap vulkanoloog Michael Rosenberg publiceerde een vrij uitgebreid verslag over de huidige Mt. Tongariro vulkaan activiteiten eerder vandaag.

Als onderdeel van onze routine controle, hebben we boekte een volgorde van de vulkanische aardbevingen op de berg Tongariro sinds juli 13, Met een piek in de activiteit juli 20, en nu nummering 3-10 per dag, Zoals aangegeven op onderstaande grafiek. De aardbevingen cluster in een zone tussen Mount Tongariro en de oostelijke kant van het meer van Rotoaira op 2-7 km diepte. Dit zijn zeer kleine aardbevingen en waarschijnlijk niet zal worden gevoeld door mensen.

Voor een beter begrip van de betekenis van deze aardbevingen en of vulkanische onrust ontwikkelt zich in Mount Tongariro hebben we onlangs:

  • uitgevoerd meer bemonstering van geselecteerde bronnen en fumarolen en voltooide een aantal chemische analyses;
  • installeerde een GPS-instrument naar mogelijke grond bewegingen te detecteren.

Analyse van de gasmonsters verzameld in de laatste twee weken blijkt dat vulkanische gassen niveaus boven de normale niveaus gemeten op Tongariro. Er is altijd een mix van vulkanische en hydrothermische gassen en vloeistoffen aan de oppervlakte bij Tongariro, maar de recente monsters bevatten een duidelijke toename van het vulkanische gas component. Deze resultaten bevestigen de vulkanische onrust aangegeven door de seismische gegevens.

We werken aan de analyse van de watermonsters te voltooien en te plannen meer veldwerk in de komende twee weken of eerder indien de activiteit een significante verandering. GNS Science vulkanologen in de gaten de onrust en verdere informatie wordt vrijgegeven nodig.

Mount Tongariro is een vulkanisch complex dat ligt ten noorden van Mount Ngauruhoe. Het bestaat uit een groot aantal kraters, kegels en lavastromen. Te Mari kraters liggen ongeveer twee kilometer ten oosten van Ketetahi hete bronnen aan de noordkant van de berg Tongariro. De Te Mari kraters zijn de laatste kraters actief te zijn op de Tongariro. Ash uitbarstingen van Tongariro worden geregistreerd vanaf 1855 tot 1897, maar ook niet bevestigd activiteit in 1926-27.

Tekst en afbeeldingen met dank geonet en GNS Science

Rodger Wilson zei in zijn dagelijkse activiteit vulkaan overzicht : Aardbevingen op Mt Tongariro vulkaan (Nieuw Zeeland) is teruggekeerd naar een laag niveau, maar tal van kleine evenementen zijn duidelijk op de seismische gegevens daar.


Spreek je gedachten

*