Nieuw-Zeeland vulkanen activiteit - White Island en Mt. Tongariro (augustus 6 en augustus 7)

Dit is deel 2 van de Nieuw-Zeelandse vulkanen activiteitenverslag

KLIK hier om te lezen HET LAATSTE NIEUWS

U kunt ook de volgende Facebook Volcano pagina - Google+ Vulkanen - Twitter: @ VolcanoReport
Lees ook: (31 / 7 - 05 / 08) - (06 / 08 - 07 / 08) -

Deze pagina is een archief pagina van activiteit rapportage van de Nieuw-Zeelandse vulkanen. Als onze hoofdartikel te lang, we moeten afgesneden sommige delen voor een betere leesbaarheid en voor internetverkeer bandbreedte redenen.
Beste Webcams : White Island Crater Rim en te White Island Crater (1 image elke 30 minuten) - Mt Tongariro (1 beeld om de 15 minuten). Als je weet over een betere, neem dan contact met ons op en wij zullen hier onder meer het


Update augustus 7 - 23: 15 UTC - Mt Tongariro
- Wat zag er deze ochtend als clearing weer is geworden weer bewolkt met een slechte tot geen zicht op de webcams.
- Op basis van de seismogram in West Tongariro, is er geen meer activiteit is opgevallen.
- Zoals eerder vermeld, ski-infrastructuur is open en Nieuw-Zeelanders genieten van de verse sneeuw. Mt. Tongariro is ver genoeg van de skipistes om veilig te skiën.
- VAAC Wellington gemeld bij 17: 28 UTC dat een zwakke aswolk was te zien in satellietbeelden langs de oostelijke periferie. Niveau van een mogelijke aswolk wordt gerapporteerd als 20000 ft (6000 m). Omdat de as is in het oosten van het eiland de meeste vliegverkeer zal hebben helemaal geen problemen en de passagiers kunnen zelfs een groot beeld van een actieve vulkaan als het weer zou verbeteren
- GNS Science and geonet niet meer bulletins gepubliceerd sinds gisteren
- Ash wordt momenteel geanalyseerd. De resultaten kunnen een sleutel geven in wat er werkelijk gebeurd in de vulkaan. Analyse moeten ook bevestigen dat er geen nieuwe magma aanwezig was in de as.
- De YouTube video hieronder beschrijft de status van de vulkaan op woensdagochtend Nieuw-Zeeland tijd.

VAAC Wellington vulkanische as voorspellingen in augustus 8 00: 20 GMT - met dank en copyright Metservice NZ

Update augustus 7 - 19: 29 UTC
- De ITN video hieronder toont de vulkaan gisteren met een dikke wolkendek.
Het huidige weer is veel beter en we verwachten veel betere beelden binnen een paar uur

Update augustus 7 - 18: 35 UTC
- Een zeer rustige vulkaan. het Westen Tongariro seismogram toont bijna geen activiteit van de laatste 24 uur.
- Het weer ziet er te verbeteren, dus we hebben een goede kans om de stoom pluim zie de volgende 12 uur (bijna daglicht in Nieuw-Zeeland nu)

Seismogram toont een rustige vulkaan op 06: 31 lokale tijd - met dank geonet en GNS Science

Update augustus 7 - 08: 40 UTC
De schoonheid van de natuur. Een groot beeld als door Driftwood Eco-Tours de ochtend na de uitbarsting. De lucht is nog vol met gassen en as en de zon weerspiegelt prachtig!

Driftwood Eco-tours schreef: Dit was wat de zonsopgang eruit zag vanochtend vanop ons terras met gereflecteerde licht van de Tongariro aswolk - beeld auteursrecht en hoffelijkheid Driftwood Eco-tours

Update augustus 7 - 08: 23 UTC
-Op 19: 48 plaatselijke tijd (07: 48 PM) een relatief sterke aardbeving (? Vulkanische) werd opgemerkt op het seismogram. Dergelijke aardbevingen kunnen vertonen van een nieuwe freatische uitbarsting, maar dit moet worden bevestigd door de lokale bevolking of door de wetenschappers. De webcams op een van beide vulkanen in het gebied tonen een zwart scherm en een slechte tot geen zicht.

Update augustus 7 - 08: 03 UTC
- NZherald schrijft dat locals hebben kritiek geuit op de reactie op gisteravond Tongariro uitbarsting als te traag maar de autoriteiten hebben verdedigd hun procedures, zeggen dat ze al snel gevestigd was er geen onmiddellijk gevaar en zet de plannen op zijn plaats. Bij ER we denken dat de autoriteiten een groot werk in het informeren van de mensen vanaf het begin van de crisis deden. Onder andere noten schreven we in het begin dat de lokale bevolking werden het risico van een mogelijke uitbarsting als vrijwel non-existent bagatelliseren en alleen nadelige gevolgen voor het lokale toerisme-industrie!
- VAAC Wellington een rapport voor de luchtvaart dat de aswolk was niet meer zichtbaar op satellietbeelden (Wat normaal is als de vulkaan werd pas uitzenden van voornamelijk stoom wolken)
- Sommige mensen hebben ons gevraagd wat Aviation kleur Oranje precies betekent: Volcano vertoont verhoogde onrust met een verhoogde kans op uitbarsting. Of: Vulkanische uitbarsting is aan de gang met geen of geringe as-uitstoot
- De video hieronder van Weer-watch Nieuw-Zeeland is zeer interessant omdat het geeft ook een aantal niet-weather feiten.

Update augustus 7 - 07: 22 UTC
- De vulkaan lijkt te zwijgen over het seismogram voor meer dan 8 uur nu

Seismogram op 07: 35 GMT bij West Tongariro - met dank geonet en GNS Science

- Geonet en GNS Science publiceerde het volgende communique net na het middaguur NZ tijd :
Een korte duur freatische uitbarsting plaatsgevonden op het Te Mari kraters gebied op Mount Tongariro op ongeveer 11: 50 uur maandag plaatselijke tijd Nieuw-Zeeland (maandag augustus 6). Activiteit momenteel uit stoom wolken en een aantal kleine aardbevingen. Eruptieve activiteit laag maar kan hervat op elk moment.
Waarnemingen van Mount Tongariro vanmorgen door GNS Science zijn dat uitbarsting activiteit is verdwenen. Witte stoomwolken werden waargenomen bij de historisch actieve Te Mari kraters gebied, maar slechte weersomstandigheden op het moment verduisterd direct uitzicht op de actieve vent (s). Er zijn geen lahars of pyroclastische stromen of lavastromen.
Onze analyse van de seismische gegevens is dat er een explosieve uitbarsting duurt slechts een minuut of twee, gevolgd door een reeks aparte kleine aardbevingen in de komende tientallen minuten. Geen vulkanische tremor optreden in de dagen voorafgaand aan de uitbarsting, en evenmin zijn er zich sindsdien.
Het is te vroeg om de volgende serie gebeurtenissen te voorspellen, maar we verwachten dat verhoogde activiteit kan gedurende een aantal weken. Er zijn mogelijk specifieke signalen van toekomstige magma beweging onder de vulkaan en we blijven de situatie volgen via de geonet vulkaan-seismische netwerk van instrumenten.
Zoals bij elke vulkaan, kan een uitbarsting optreden bij Tongariro op elk gewenst moment met weinig of geen waarschuwing en er is een verhoogd risico, met name op de noordelijke hellingen en valleien van de berg.
Ash monsters de buurt van Lake Rotoaira gisteravond zullen worden getest en analyse van de seismische gegevens gaat verder. GNS Science vulkanologen blijven de uitbarsting controleren en werken samen met Massey en Canterbury universiteiten verzamelen van monsters voor analyse, Als de omstandigheden het toelaten. Nadere informatie zodra beschikbaar is vrijgegeven.
- De ashfall voorspelling verwijst naar mogelijke voortdurende activiteit na de Tongariro uitbarsting gisteravond op 11: 50 uur. GNS Science vulkanologen zijn het toezicht op de uitbarsting en verdere informatie zal zodra deze beschikbaar is worden vrijgegeven.
- Sommige berichten in de media zijn gebaseerd op verkeerde interpretatie van geonet en GNS Science rapporten. Vulkanologen hebben gezegd dat de vulkaan uitbarstte, zonder waarschuwing. Dit is natuurlijk waar en niet waar. Die mensen (zoals wij) werden gewaarschuwd door geonet en GNS Science sinds het ontwaken van de vulkaan (op basis van seismische activiteit en chemische analyse). Het enige wat vulkanologen verbaasd was dat er geen verhoogde seismische signalen of harmonische trillingen opgenomen net voor de freatische uitbarsting (Freatisch uitbarstingen omvatten doorgaans stoom-en rock-fragmenten;. Het opnemen van lava is ongebruikelijk)

Predictad ashfall van een Tongariro uitbarsting op 12: 00 dinsdag augustus 7 - Eruption model = volume van 0.001 km3 op een hoogte van 10000 ft (3 km) (

- De video hieronder toont de hoeveelheid ashfall op de wegen in de buurt van de vulkaan. Het merendeel van de ashfall komt van de eerste 10 minuten van de uitbarsting.


Update 23: 42 GMT : Wellington VAAC (Organisatie die de luchtvaart te informeren over problematische vulkanische as de concentratie in de lucht) stuurt regelmatig verslag uit aan de luchtvaartmaatschappijen. De eerste berichten spraken over vulkanische as tot 20000 ft (6 km).

Update 23: 19 GMT : Het nabijgelegen skipistes verblijft open als het zich op een andere vulkaan. De 3 Tongariro vulkanen hebben geen gekoppeld magma systeem en de wetenschappers en de politie hebben niet gevraagd de exploitanten te stoppen met werken. Wat een spannende ski-ervaring!

Update 23: 12 GMT : We zien enige activiteit op het moment, nit visueel als de webcams tonen slechts een bewolking, maar de Seismogrammen toont reguliere vulkanische aardbevingen en beperkte tremor

Update 23: 00 GMT : State Highway One heeft heropend. Vluchten naar de directe vulkaan gebied zijn geannuleerd, maar alle andere vluchten zijn gepland om te vertrekken zonder al te veel problemen.

Update 22: 48 GMT : Het seismogram toont opnieuw een hoger tremor de laatste 10 minuten (2 periodes). Meer van deze pieken kan worden verwacht de uren.

Beeld toont tremor op 22: 40 UTC - mages met dank geonet en GNS Science

Update 22: 47 GMT : GNS Science heeft gezegd dat de huidige activiteit kan duren voor uren, dagen, weken, maanden of zelfs langer. Vertaald in menselijke termen, niemand weet hoe de vulkaan gedragen zou.
Sommige wegen zijn geblokkeerd uit voorzorg. Mensen die in de directe omgeving worden verteld om hun ramen gesloten.
Momenteel is er geen evacuaties zijn besteld en zullen waarschijnlijk niet worden genoemd vanwege de ligging van de vulkaan en de actieve ventilatieopeningen.

Afbeelding van Peter Drury op Stuff.co.nz - Klik op deze afbeelding voor andere foto's te bekijken

Update 22: 35 GMT : Een reeks van grote foto's zoals die aan de rechterkant is gepubliceerd door Stuff.co.nz. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Update 22: 09 GMT : Mount Tongariro is een populaire wandelbestemming en zoekers zijn het controleren van hutten vanmorgen.
Vulkanische as wordt voor zover Napier (100km afstand) gemeld. Hoeveelheden tot vijf cm worden gemeld in sommige plaatsen. Vrachtwagenchauffeur Brynn Rodda reed in de buurt van de berg als het uitbrak en heeft Radio Nieuw-Zeeland te horen dat was een spectaculair gezicht. "Ik kon dit grote wolk te zien, het zag eruit als een vuist in principe, in een hoek van een door de lucht, en op ongeveer de sectie pols van de vuist, was er een plotselinge, oranje bal van flash," zei hij.
Gloeiend materiaal werd gezien door een aantal mensen, maar tot nu toe hebben we geen foto's van de uitbarsting gezien. Sommige mensen die de actie gemeld hebben het over een "nieuwe" krater aan de zijkant van de vulkaan, wat betekent dat een nieuwe vent kan zijn geopend.
Van het seismogram toont harmonische trillingen tijdens ca. 12 minuten, die eventueel zijn het moment dat de vulkaan uitgespuwd veel as (zie afbeelding hieronder).

Update 21: 02 GMT : Aangezien de activiteit op Mt Tongariro kan nog een tijdje doorgaan, zullen we beginnen met een grondige artikel dat alleen informatie te hebben voor de Nieuw-Zeelandse vulkanen.

Knippert op de vulkaan aan de TME van de uitbarsting

Update 20: 55 UTC: De politie werd kort voor middernacht gewaarschuwd voor de uitbarsting door een lid van het publiek die gemeld zien "flame-like explosies" en een wolk van as afkomstig van "een nieuw gat in de zijkant van de berg".
Aangezien het weer is nog steeds zeer slecht, we moeten vertrouwen op de seismografen om eventuele nieuwe uitbarstingen te detecteren. Op basis van het seismogram we denken dat de vulkaan weer stil met misschien een kleinere explosie 45 minuten geleden.

bijwerken : De vulkaan alarmniveau is verhoogd naar 2 en de luchtvaart Kleurcode naar Red.
De vulkaan te zien in de webcam, maar de huidige weersomstandigheden toont alleen regen en wolken

GNS Science and geonet gemeld maar een tijdje geleden dat:
Een uitbarsting deden zich voor bij Tongariro op ongeveer 11: 50 uur (maandag augustus 6). GNS Science vulkanologen zijn het toezicht op de uitbarsting en verdere informatie zal zodra deze beschikbaar is worden vrijgegeven. (Veel dank aan ER lezer Kukido voor het informeren van ons)
De uitbarsting en de Harmonische Tremor is goed te zien op de grafiek hieronder. Als u wilt seismische activiteit volgen op Mt Tongariro op de live seismograaf, Klik hier

Mt Tongariro Ashfall na de eerste uitbarsting sinds 1897! - Met dank geonet en GNS Science

Seismogram toont heel duidelijk de uitbarsting op Mt Tongariro


Augustus 5, 2012

Kleine uitbarsting op White Island Volcano

De White Island webcamera heeft gevangen een kleine uitbarsting op zondagochtend lokale tijd (Augustus 5 04: 55 am NZST of augustus 4 16: 55 UTC) van het Crater Lake op White Island. Gedurende de afgelopen week is er een toename van de vulkanische tremor en vulkanische gassen.
Overnachting vrijdag juli 27 tot en met zaterdag juli 28 het meer niveau in de Crater Lake op White Island is gestegen met ongeveer 3 m tot 5 meter. Een vulkanisch aardbeving werd ook opgenomen aangeeft dat er een eruptie kan zijn opgetreden. Een stroom van gas en stoom aanwezig is geweest door het meer en openingen in de buurt van het meer sindsdien. Een gas vlucht augustus 1 een toename vastgesteld van zwavel gassen in de stoom en vulkanische gas pluim.
Sinds begin juli is er intermitterende periodes van vulkanische tremor geweest, steeds meer continue sinds juli 28. Een bijzonder sterker episode werd opgenomen nachts augustus 4 - 5, en eindigde in een vulkanische aardbeving in 04: 54 ben NZST. Onderzoek van de beelden uit de Factory webcam tussen 04: 54 ben en 04: 57 ben op augustus 5 hebben een uitbarsting van de Crater Lake, mooi verlicht door de maan (zie foto hieronder volgorde) onthuld.
Deze verschijnselen zijn niet onbekend voor White Island, maar dit is de eerste grote bevestiging dat kleinschalige uitbarstingen nu plaatsvinden op het eiland en bevestigt de risico bezoekers toegenomen.
White Island is een actieve vulkaan en er is altijd het risico bij een bezoek aan het eiland. Uitbarstingen kan op elk gewenst moment met weinig of geen waarschuwing. Wij adviseren extra voorzichtig moet worden genomen als een bezoek aan het eiland.
GNS Science vulkanologen zijn het toezicht op de activiteiten en verdere informatie zal zodra deze beschikbaar is worden vrijgegeven.
Het alarmniveau van de vulkaan is verhoogd van 1 naar 2 (op een schaal van 0 tot 5).

Eruption op White Island augustus 5 2012 - met dank geonet en GNS Science

White Island vulkaan Nieuw-Zeeland - RSAM en SS AM grafiek - met dank geonet en GNS Science

Mount Tongariro vulkaan

De vulkanische aardbevingen blijven onder de berg Tongariro, maar zijn afgenomen in grootte en aantal. Er zijn geen andere veranderingen zijn waargenomen.
De volgorde van de vulkanische aardbevingen geregistreerd in het Mount Tongariro sinds juli 13 is blijven, Maar nu zijn er minder dan 5 gebeurtenissen per dag en de meeste zijn kleiner dan die in juli (zie grafiek hieronder). Activiteit is op dit moment op een lager niveau dan in de voorgaande weken, maar kan weer toenemen op elk moment. De aardbeving locaties cluster in een zone onder het noorden van Tongariro (Emerald Lakes - Te Mari kraters) op 2 km-7km diepte.
Er zijn geen andere veranderingen zijn waargenomen. Uit een eerste analyse van de in juli gasmonsters bevestigd dat er sprake was van een duidelijke toename van het vulkanische gas component van fumarole ontladingen bij Tongariro. De volledige analyse van deze monsters wordt voortgezet.
We zijn van plan veldbezoeken volgende week om gegevens op te halen uit de draagbare seismometers die werden door de bergen; ingezet in eind juli. We zijn ook van plan een onderzoek van de bodem gas flux onderzoek te herhalen in de komende weken. GNS Science vulkanologen zijn het toezicht op de onrust en verdere informatie zal worden uitgebracht als dat nodig is.

Aardbevingen op Mt Tongariro - met dank geonet en GNS Science


Augustus 3-4, 2012

Nieuw Zeelands wankele houding ten opzichte van aardbevingen en vulkanen
Op donderdag werd er het laatste nieuws uit de GNS Science na vulkanologen vastgesteld dat een recente toename van de activiteit van de luchtvaart alert-niveau diende te worden opgeheven dan bedoeld White Island. De vulkaan alert niveau blijft hetzelfde, maar de toename van de activiteit betekent dat piloten moet op een iets hoger signalering in het geval een kleine uitbarsting schiet as en rots in de lucht boven dit goed offshore-vulkaan. Maar deze verhoogde het alarmniveau volgt warm op de hielen van het besluit op te heffen Mt Tongariro's alarmniveau tot een een paar weken geleden, na een zwerm van kleine aardbevingen daar. De twee staan ​​los bevestigde het GNS. Lees meer ...


Augustus 2, 2012

Crater Lake op White Island is onlangs begonnen met het opnieuw vullen en gassen nu krachtig stromen door. Airborne gas metingen van gisteren blijkt dat de afvoer van bepaalde zwavel gassen toegenomen. Tijdens de afgelopen weken is er ook een aantal kleine vulkanische tremor.
Tijdens 2011 en het begin van 2012 White Island Crater Lake langzaam verdampt tot stoom openingen bloot en twee grote modderpoelen te vormen. Echter soms tussen vrijdag juli 27 en zaterdag juli 28, het meer steeg al snel met ongeveer 3 m tot 5 m. Krachtige gasstroom en stoom door het nieuwe meer blijkt uit de lucht. Twee's aan het einde van dit bulletin uit eenzelfde positie duidelijk de verandering van het waterpeil.

Het meer is al onbereikbaar voor vele maanden en we hebben niet in staat om veranderingen in de temperatuur of de chemie te meten. Zwavel gassen gemeten gisteren in de stoom-en gas pluim zijn toegenomen gedurende de laatste drie maanden, maar CO2 gas productie blijft op ongeveer hetzelfde niveau.
Sinds begin juli zijn er intermitterende periodes van vulkanische tremor, waaronder een aantal uur eerder op zaterdag juli 28 en tijdens de maandag en dinsdag deze week. Tremor is niet ongewoon op White Island, maar eerder dit jaar het was op een zeer laag niveau.
Een recent onderzoek toonde aan dat de grond de belangrijkste krater vloer is niet meer verzakken en nu kunnen langzaam omhoog.
Deze verschijnselen zijn typisch voor de activiteit van White Island's, Maar de eerste substantiële wijzigingen optreden in de laatste jaren.
White Island is een actieve vulkaan en er is altijd het risico bij een bezoek aan het eiland. Uitbarstingen kan op elk gewenst moment met weinig of geen waarschuwing. De recente veranderingen in activiteit suggereren dat de hydrothermische systeem instabiel en daardoor de kans toeneemt. Wij adviseren extra voorzichtigheid is geboden, vooral als het naderen van de Crater Lake en andere actieve thermische eigenschappen.
GNS Science vulkanologen zijn het toezicht op de activiteiten en verdere informatie zal zodra deze beschikbaar is worden vrijgegeven.
De verhoogde activiteit op White Island heeft geen verband met de recente aardbevingen en veranderingen in de gas-flux op Tongariro vulkaan.
Alert Level blijft 1; Aviation Kleur code veranderd in Geel
Afbeelding en tekst met dank GEONET Nieuw-Zeeland en GNS Science


31 juli 2012

99 vulkanische aardbevingen sinds juli 11 at Mt. Tongariro vulkaan, Nieuw-Zeeland

GNSC wetenschap vulkanoloog Michael Rosenberg publiceerde een vrij uitgebreid verslag over de huidige Mt. Tongariro vulkaan activiteiten eerder vandaag.

Als onderdeel van onze routine controle, hebben we boekte een volgorde van de vulkanische aardbevingen op de berg Tongariro sinds juli 13, Met een piek in de activiteit juli 20, en nu nummering 3-10 per dag, Zoals aangegeven op onderstaande grafiek. De aardbevingen cluster in een zone tussen Mount Tongariro en de oostelijke kant van het meer van Rotoaira op 2-7 km diepte. Dit zijn zeer kleine aardbevingen en waarschijnlijk niet zal worden gevoeld door mensen.

Voor een beter begrip van de betekenis van deze aardbevingen en of vulkanische onrust ontwikkelt zich in Mount Tongariro hebben we onlangs:

  • uitgevoerd meer bemonstering van geselecteerde bronnen en fumarolen en voltooide een aantal chemische analyses;
  • installeerde een GPS-instrument naar mogelijke grond bewegingen te detecteren.

Analyse van de gasmonsters verzameld in de laatste twee weken blijkt dat vulkanische gassen niveaus boven de normale niveaus gemeten op Tongariro. Er is altijd een mix van vulkanische en hydrothermische gassen en vloeistoffen aan de oppervlakte bij Tongariro, maar de recente monsters bevatten een duidelijke toename van het vulkanische gas component. Deze resultaten bevestigen de vulkanische onrust aangegeven door de seismische gegevens.

We werken aan de analyse van de watermonsters te voltooien en te plannen meer veldwerk in de komende twee weken of eerder indien de activiteit een significante verandering. GNS Science vulkanologen in de gaten de onrust en verdere informatie wordt vrijgegeven nodig.

Mount Tongariro is een vulkanisch complex dat ligt ten noorden van Mount Ngauruhoe. Het bestaat uit een groot aantal kraters, kegels en lavastromen. Te Mari kraters liggen ongeveer twee kilometer ten oosten van Ketetahi hete bronnen aan de noordkant van de berg Tongariro. De Te Mari kraters zijn de laatste kraters actief te zijn op de Tongariro. Ash uitbarstingen van Tongariro worden geregistreerd vanaf 1855 tot 1897, maar ook niet bevestigd activiteit in 1926-27.

Tekst en afbeeldingen met dank geonet en GNS Science

Rodger Wilson zei in zijn dagelijkse activiteit vulkaan overzicht : Aardbevingen op Mt Tongariro vulkaan (Nieuw Zeeland) is teruggekeerd naar een laag niveau, maar tal van kleine evenementen zijn duidelijk op de seismische gegevens daar.