Nieuw-Zeeland vulkanen: Mount Tongariro, Ruapehu en White Island (uitbarsting) updates - november 23 updates (timelapse video)

We hebben deze speciale, diepgaande artikel voor de activiteit van Nieuw-Zeeland vulkanen. Deze pagina zal informatie over alles wat interessant nieuws van de vulkaan activiteit. Net zoals we hebben gewerkt in de El Hierro uitbarsting, hebben we gekozen voor een voortzetting van artikel met de meest recente inhoud op de top van het artikel.
Beste Webcams : White Island Crater Rim en White Island Crater (1 image elke 30 minuten) - Mt Tongariro (1 beeld om de 15 minuten). Als je weet over een betere, neem dan contact met ons op en wij zullen hier onder meer het
Lees ook onze gearchiveerd delen van dit activiteitenverslag: (31 / 7 - 05 / 08)  - (06 / 08 - 07 / 08) -


-

Update 23 november, 00:12 GMT - Ruapehu-vulkaan

Waarschijnlijkheid van uitbarsting op Ruapehu blijft
Vulkanische Alert blijft op niveau 1
Luchtvaart Kleurcode blijft Geel

Resultaten van de analyse van de monsters van het kratermeer die woensdag zijn genomen, suggereren dat het activiteitsniveau in Ruapehu sinds vorige week niet is veranderd. Er zijn nog steeds aanwijzingen voor vulkanische onrust, en ondanks dat Ruapehu op dit moment stil is, kan er een uitbarsting plaatsvinden met weinig of geen waarschuwing. De kleurcode voor de luchtvaart blijft op geel en het vulkanische waarschuwingsniveau blijft op 1. GNS Science blijft Ruapehu nauwlettend volgen.


Update 23 november, 00:11 GMT - Tongariro-vulkaan

Eruption update: Activiteit nog steeds laag in Tongariro
Vulkanische waarschuwingsniveau blijft op niveau 2
Luchtvaart Kleurcode veranderd in Geel

De activiteit in Tongariro blijft op een laag niveau. Er wordt nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid gas uitgestoten, maar geen as. Gasgeur mag daarom benedenwinds vanuit Tongariro worden verwacht. GNS Science verlaagde de luchtvaartkleurcode van oranje naar geel vanwege de afwezigheid van as die sinds de uitbarsting uit de vulkaan is uitgestoten. Het vulkanisch waarschuwingsniveau blijft op 2 en de vulkaan kan op elk moment met weinig of geen waarschuwing uitbarsten. Vanmorgen heeft GNS Science wat extra apparatuur geïnstalleerd op een bestaande meetlocatie, 3 km ten noordwesten van de actieve krater. Een "gasvlucht" wordt ook zo snel mogelijk gepland als het weer het toelaat, met de bedoeling om de hoeveelheid gas te meten die uit de vulkaan komt. De kleurcode voor de luchtvaart is nu geel. Het vulkanische alarmniveau blijft op 2. GNS Science blijft de situatie nauwlettend volgen.


Update 22 november, 05:23 GMT - Tongariro-vulkaan

Tongariro nog vergassen, maar geen as
Vulkanische waarschuwingsniveau blijft op niveau 2
Luchtvaart Kleurcode blijft Oranje

De activiteit in Tongariro blijft laag, maar de vulkaan stoot nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid gas uit, maar zonder as. De waarnemingen van vandaag bevestigen dat de vulkaan veel gas produceert. De geur werd opgemerkt in de Manawatu en Hawke's Bay, de belangrijkste benedenwinds gebieden van Te Maari (Tongariro). Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen mensen de geur van zwavel op honderd kilometer of meer van de vulkaan ruiken. De gevolgen voor de gezondheid zijn echter waarschijnlijk beperkt tot een lichte irritatie van de huid en ogen en mogelijk enige irritatie van de keel. Iedereen die ademhalingsproblemen heeft en / of astmamedicatie gebruikt en zich zorgen maakt over zijn gezondheid in verband met de gassen, moet medisch advies inwinnen.
GNS wetenschappers voerde een observatie vlucht rond Tongariro vandaag en waren in staat om de algemene omvang van de uitbarsting van de gisteren te beoordelen. GNS wetenschapper Craig Miller meldde dat "The Upper Te Maari niet significant is veranderd na de uitbarsting".
Het vulkanische waarschuwingsniveau blijft op 2 en de luchtvaartkleurcode op oranje. GNS Science blijft de situatie nauwlettend volgen.

Achtergrond
Het vulkanische waarschuwingsniveau varieert van 0 tot 5 en definieert de huidige status bij een vulkaan. Niveau 2 geeft aan dat er een kleine uitbarsting heeft plaatsgevonden. Luchtvaartkleurcodes zijn gebaseerd op vier kleuren en zijn alleen bedoeld voor snelle referentie in de internationale burgerluchtvaartgemeenschap. Code Oranje geeft aan dat er een vulkaanuitbarsting gaande is, maar dat er weinig of geen as wordt geproduceerd.
Brad Scott, Nico Fournier - Vulkanologen


Update 22 november, 00:45 GMT - Ruapehu-vulkaan

Waarschijnlijkheid van uitbarstingen op Ruapehu blijft
Vulkanische Alert blijft op niveau 1
Luchtvaart Kleurcode blijft Geel

Gisteren GNS Science vulkanologen een bezoek aan de top kratermeer aan het water en gas te proeven. Sommige voorlopige resultaten beschikbaar moeten zijn binnen een paar dagen. GNS vulkanoloog Brad Scott zei: "Het meer blijft vergelijkbaar met onze laatste bezoek op 10 november. Het meer is een uniforme blauwe kleur met zeer weinig convectie en de temperatuur was slechts 19.5 ° C. Alles ziet er rustig aan de oppervlakte ".

Recente metingen bij Ruapehu geven aan dat de kans op uitbarstingen is toegenomen en de waarnemingen van gisteren veranderen hier niets aan. De kleurcode van de luchtvaart blijft op geel en het vulkanische waarschuwingsniveau blijft op 1. We volgen Ruapehu nauwlettend, maar het geeft vaak geen onmiddellijke waarschuwing dat het zal uitbarsten. Sinds eind oktober hebben zich ongeveer 5 km onder het topgebied van Ruapehu kleine aardbevingen voorgedaan, maar deze houden mogelijk niet direct verband met de hoge temperaturen onder Crater Lake, aangezien de aardbevingen veel dieper zijn.

Achtergrond
Aangenomen wordt dat een opeenhoping van druk onder Crater Lake de uitbarsting van 2007 en een kleinere uitbarsting in 2006 heeft veroorzaakt. We denken dat de temperatuur een paar honderd meter onder het Crater Lake ongeveer 800 ° C is, maar het meer zelf is slechts ongeveer 19 -20 ° C. Dit suggereert dat de ventilatieopening gedeeltelijk geblokkeerd is, wat kan leiden tot een drukopbouw onder het Crater Lake. Een plotselinge vrijgave van de druk kan leiden tot een uitbarsting. Kleurcodes van de luchtvaart zijn gebaseerd op vier kleuren en zijn alleen bedoeld voor snelle referentie in de internationale burgerluchtvaartgemeenschap. Code Geel geeft aan dat een vulkaan tekenen van verhoogde onrust ervaart boven bekende achtergrondniveaus. Het vulkanische waarschuwingsniveau varieert van 0 tot 5 en definieert de huidige status bij een vulkaan. Niveau 1 duidt op een afwijking van de typische oppervlakte-activiteit op de achtergrond.
Brad Scott, Nico Fourier, vulkanologen


Update november 22, 00: 40 UTC

Eruption update: activiteit af bij Tongariro, maar het risico blijft hoog
Vulkanische waarschuwingsniveau blijft op niveau 2
Luchtvaart Kleurcode blijft Oranje

De activiteit op Tongariro is op een laag niveau sinds de uitbarsting van gisteren. Er blijft een aanzienlijke kans op een plotselinge uitbarsting in de komende week. Na het bekijken van monitoringgegevens, video's en afbeeldingen voor de uitbarsting van gisteren in Tongariro, bevestigt GNS Science dat de uitbarsting ongeveer 5 minuten heeft geduurd, waarbij een askolom en pluim 3-4 km boven de Upper Te Maari-krater werden uitgeworpen. Later op de dag wordt er een inspectievlucht gemaakt en GNS Science blijft de situatie nauwlettend volgen.

Achtergrond

De oorsprong van uitbarsting gisteren was vergelijkbaar met die van 6 augustus 2012. Tijdens uitbarsting van gisteren, werden twee kleine pyroclastische dichtheid stromen geproduceerd aan de voet van de kolom, in het westen en noorden van de krater, en bereikte een beperkte afstand van een paar honderd meter downslope. Deze pyroclastische stromen dichtheid zijn een mengsel van as, vulkanische gas en atmosferische lucht die horizontaal en wordt aangedreven door de zwaartekracht. Wetenschappers geloven dat deze werden door de as van de kolom niet in actief genoeg stijgen, waardoor het instorten de basis en stromen omlaag. Er is geen bewijs in deze fase van grote blokken te zijn uitgeworpen ver van de krater tijdens de uitbarsting.
Uit het eerste onderzoek van de as, GNS Science vulkanoloog Michael Rosenberg gemeld dat "we geen bewijs nog van magma niet hebben gevonden het oppervlak tijdens de uitbarsting hebben bereikt". Meer as bemonstering en analyses van Nieuw-Zeeland vulkanologen worden gepland of al aan de gang.
Er was geen waargenomen waarschuwing onmiddellijk voorafgaand aan uitbarsting van gisteren. Toekomstige uitbarstingen kan ook optreden met weinig of geen waarschuwing.
Luchtvaartkleurcodes zijn gebaseerd op vier kleuren en zijn alleen bedoeld voor snelle referentie in de internationale burgerluchtvaartgemeenschap. Code Oranje geeft aan dat er een vulkaanuitbarsting gaande is, maar dat er weinig of geen as wordt geproduceerd.
Het vulkanische waarschuwingsniveau varieert van 0 tot 5 en definieert de huidige status bij een vulkaan. Niveau 2 geeft aan dat er een kleine uitbarsting heeft plaatsgevonden.
Brad Scott, Nico Fournier, Vulkanologen


Update november 21, 08: 56 UTC

Hebben we kort geleden een nieuwe kleine uitbarsting gehad of is de beving op het seismogram van een aardbeving elders?
De webcam beeld is niet overtuigend vanwege de lage wolken

21 november 2012, 5: 30 uur (plaatselijke tijd)

Eruption update: activiteit af; Vulkanische Alert Level op niveau 2; Aviation Kleur code veranderd naar Orange

Vanmiddag de kleine uitbarsting in Upper Te Maari Crater lijkt te zijn voor nu, GNS Science vandaag gezegd.
GNS Science is nu gedaald van de Luchtvaart Kleurcode van rood naar oranje signalering dat as niet meer wordt uitbrak. Echter, kleine eruptieve activiteit blijft en de vulkanische Alert Level blijft 2.
De uitbarsting plaatsgevonden vanaf het Boven-Te Maari krater, in hetzelfde gebied dat uitbrak op 6 augustus van dit jaar. De huidige uitbarsting gebeurde op 1: 25 uur en duurde minder dan 5 minuten hoewel de lokale aardbevingen gedurende ongeveer 15 minuten. De uitbarsting lijkt te zijn opgehouden voor nu.
GNS Science personeel Nico Fournier, Agnes Mazot en Craig Miller getuige van de uitbarsting van een paar kilometer verderop. "We hebben niets gehoord, maar kon plotseling een onheilspellend donker grijs aswolk drijven in de richting van ons" zei Dr Fournier. De uitbarsting werd ook gezien door trampers lopen op de Tongariro Crossing. Er zijn geen meldingen van schade.
Ash uitbrak tijdens de eerste paar minuten bereikt 3 km 4 km hoogte en was duidelijk gezien vanaf Taupo. Een dun laagje van as viel over een deel van State Highway 46 en noord-oostelijke richting naar Turangi, maar geen as meer is gemeld vanmiddag als het gas en stoom wolk drijft in de richting van het zuiden oosten. Ash wordt verzameld vanmiddag en zal worden geanalyseerd aan Massey University aan potentiële menselijke en dierlijke gezondheid effecten te beoordelen. De resultaten worden verwacht in de komende paar dagen.
De huidige uitbarsting veroorzaakte geen gericht rots ontploffing of puinstromen zoals die van de augustus uitbarsting.

Achtergrond

Vanmiddag uitbarsting vond plaats zonder enige gemeten voorloper veranderingen en dit versterkt het onvoorspelbare karakter van vulkanen. We kunnen niet zeggen wat er zal gebeuren in Tongariro, maar het scenario zeer waarschijnlijk geacht, op basis van de augustus 2012 uitbarsting en de beschrijving van de late 1890s uitbarstingen, is dat we nog een uitbarsting van vergelijkbare grootte verwachten op elk moment tijdens de komende weken. Uitbarstingen wordt niet verwacht te escaleren in grootte. Aviation Colour Codes zijn gebaseerd op vier kleuren en zijn bedoeld voor snelle referentie in de internationale burgerluchtvaart gemeenschap. Code Oranje betekent dat een uitbarsting gaande is maar weinig of geen as geproduceerd.
De Vulkanische Alert Level varieert van 0 tot 5 en definieert de huidige status op een vulkaan. Level 2 geeft aan dat een kleine uitbarsting heeft plaatsgevonden.

Brad Scott, Nico Fournier
Vulkanologen


November 20 / 21, 2012 vulkaan activiteit

Werk kort na middernacht UTC:

Tongariro vulkaan (Nieuw-Zeeland) barst weer

Mt Tongariro is uitgebroken met as te zien in de hemel. GNS bevestigde de uitbarsting kort na 1.30pm.
Op de webcam van Geonet, kan de zwart / grijs somle kolom duidelijk te zien.
Klik hier om de standpunten van de Geonet Tongariro webcams te volgen - Zichtbaarheid is eerlijk
De Geonet personeel is momenteel geblokkeerd de webcam uitzicht op de uitbarsting tijd.
Update 01: 07 UTC:. Zoals te expe "cted in de huidige omstandigheden, is het luchtruim waarschuwing kleur is veranderd in ROOD van Yellow Vliegtuigen zijn NIET toegestaan ​​om over of in de buurt van de vulkaan vliegen.
De uitbarsting seismische gebeurtenis is goed te zien op de Tongariro seismograaf hieronder.
Geonet vulkanoloog rapport een paar ogenblikken geleden gepubliceerd (00: 45 UTC)
21 november 2012, 1: 45 pm - Eruption op Tongariro / Te Maari Kraters; Vulkanische Alert Level wordt verhoogd tot niveau 2; Aviation Colour Code wordt veranderd naar Red
Een uitbarsting vond plaats in Te Maari Kraters, Tongariro op ongeveer 1: 25 uur vandaag (woensdag, 21 november 2012). GNS Science vulkanologen volgen de uitbarsting en verdere informatie zal, zodra deze beschikbaar is worden vrijgegeven.
Michael Rosenberg
Duty Vulkanoloog


Update 24 augustus - 22:00 UTC - Mt. Tongariro

Mount Tongariro vulkaan (Nieuw-Zeeland) vertoonde eerder vandaag enige seismiciteit (zie seismogram hieronder). De activiteit is alleen te zien op de seismogrammen van Oturere en West Tongariro (dichtbij de Te Maari-kraters). Hieronder ook een van de rara clear view-afbeeldingen van Mt. Tongariro met een sterk dampende opening. N rapport van GNS-wetenschap over de seismiciteit echter. De parkdienst heeft aangekondigd dat de trekkingpaden op Mount Tongariro heropend zullen worden. Een gevaren- en risicozone van 3 km blijft nog enige tijd van kracht en kan verder worden verkleind zodra nieuwe informatie over de samenstelling van gas en as bekend is.

Bronvermelding: GNS Science and Geonet

Update 20 augustus - 20:47 UTC - Mt. Tongariro
Geen nieuwsbulletins meer van GNS Science. In Nieuw-Zeeland heerst nog steeds slecht weer en vulkanologen worden gehinderd in hun normale werk. De trommel bij West Tongariro vertoont wat kleine activiteit gedurende de afgelopen 24 uur, maar of dit tot een sterkere ventilatie leidt, is niet te zien op de webcams.
Vulkanische alert niveau blijft 1 en Luchtvaart kleurcode blijft op Geel

Update augustus 20 - 22: 00 GMT -  White Island
Geen nieuwsberichten van GNS Science. De trommel op White Island krater toont enkele sterkere activiteit periodes ot ze kunnen zijn beïnvloed door het slechte weer wat we niet geloven.
Vulkanische alert niveau blijft 1 en Luchtvaart kleurcode blijft op Geel

Bronvermelding: Geonet - GNS Science


Update augustus 17 - 00: 15 GMT - Mt. Tongariro vulkaan
Tien dagen is verstreken sinds de uitbarsting van Tongariro op de avond van augustus 6. Hoewel zeer kleine hoeveelheden as werden uitgezonden in de eerste paar dagen na de uitbarsting, is er geen significante activiteit sinds augustus 6. Seismische activiteit die was hoger dan normaal voor een deel van de periode voorafgaand aan de uitbarsting weer normaal lage niveaus na de uitbarsting. Vulkanisch gas flux metingen na de uitbarsting waren hoog, maar slecht weer heeft verhinderd dat een recente metingen. Kleine eruptieve activiteit, die nodig is voor Vulkanische Alert Level 2, niet meer optreedt en de vulkanische Alert Level is bijgevolg teruggebracht van 2 naar 1.
De Nieuw-Zeelandse Vulkanische Alert Level systeem is gebaseerd op het huidige niveau van activiteit op een vulkaan. Het bevat geen prognose van de mogelijke activiteiten in de toekomst. Niveau 1 bij Tongariro geeft "Vertrek van de typische achtergrond oppervlakte-activiteit. Tekenen van vulkaan onrust ".
De Aviation Kleur code, die alleen van toepassing op vliegtuigen in de buurt van de vulkaan, blijft Geel. Dit geeft aan dat de "Volcano tekenen van verhoogde onrust ervaren bovenstaande bekende achtergrondniveaus" en wordt nog steeds beschouwd als geschikt voor Tongariro.
Gedurende de volgende zeven dagen de meest waarschijnlijke scenario onderzocht, dat er geen verdere uitbarstingen. De meest waarschijnlijke scenario is dat uitbarstingen zal van vergelijkbare grootte zijn om de uitbarsting augustus 6. Het scenario als minst waarschijnlijk is dat grotere uitbarstingen optreden zal. Elke verdere uitbarstingen kunnen voordoen met weinig of geen waarschuwing.

Update augustus 17 - 00: 15 GMT - White Island vulkaan
In de laatste week de hoeveelheid as wordt brak op White Island geleidelijk is afgenomen. Weinig of geen as is zichtbaar in de pluim deze week. Seismische activiteit is ook laag gebleven in deze periode. Zwaveldioxide (SO2) flux van de vulkaan is op het normale niveau. Kleine eruptieve activiteit, die nodig is voor Vulkanische Alert Level 2, niet meer optreedt en de vulkanische Alert Level is bijgevolg teruggebracht van 2 naar 1.
De Nieuw-Zeelandse Vulkanische Alert Level systeem is gebaseerd op het huidige niveau van activiteit op een vulkaan. Het bevat geen prognose van de mogelijke activiteiten in de toekomst. Niveau 1 geeft "Vertrek van de typische achtergrond oppervlakte-activiteit. Tekenen van vulkaan onrust ".
De Luchtvaart Kleurcode, die alleen geldt voor vliegtuigen in de buurt van de vulkaan, blijft Geel. Dit geeft aan dat de "Volcano tekenen van verhoogde onrust ervaren bovenstaande bekende achtergrondniveaus" en wordt nog steeds beschouwd als geschikt voor White Island.
De volgorde van de gebeurtenissen van de afgelopen weken is geweest:
- Juli 27-28: een plotselinge stijging van het niveau van het water in het kratermeer;
- Augustus 5: een kleine explosieve uitbarsting in de Crater Lake;
- Augustus 8: uitbarsting van de as van een nieuwe vent gevormd in Crater Lake;
- Sinds omstreeks augustus 12: dalende as emissie.
(Tekst met dank Geonet en GNS Science)


 

Update augustus 16 - 10: 28 GMT - Mt. Tongariro vulkaan
Seismische activiteit bij Tongariro bleef laag 's nachts. Slecht weer blijft om te voorkomen dat uitzicht op de berg, maar vulkanische activiteit wordt gedacht dat ook zijn laag.
Het weer vandaag is waarschijnlijk geen veldwerk in Tongariro te voorkomen. Zodra het weer verbetert extra gas bemonsterings-vluchten en het oppervlak gas bemonstering zal worden geprobeerd. De gegevens zullen ook worden verzameld van draagbare seismografen op de Tongariro.
- Het seismogram van West Tongagariro toont enkele zeer zwakke tot onbestaande actie, maar het seismogram op Oturere (dichter bij de opening na een Nieuw-Zeelandse lezer), toont enkele actie. Altijd moeilijk te zeggen of de actie weer ruis of is vulkanische activiteit. In dit geval, we denken dat het (slechte) weer gerelateerde (metservice gegevens tonen veel wind).

Bronvermelding: Geonet en GNS Science

Update augustus 16 - 10: 28 GMT - White Island vulkaan
Vulkanische en seismische activiteit op White Island is laag gebleven gedurende de nacht.
Een kleine stoompluim is zichtbaar door middel van een camera op het eiland. Geen as is duidelijk.


Update-augustus-14 15 - 21: 55 GMT - Mt. Tongariro vulkaan
Seismische activiteit op Tongariro bleef laag 's nachts. Slecht weer blijft om te voorkomen dat uitzicht op de berg, maar vulkanische activiteit wordt gedacht dat ook geweest zijn laag.
Het weer vandaag is waarschijnlijk geen veldwerk in Tongariro te voorkomen. Zodra het weer verbetert extra gas bemonsterings-vluchten en het oppervlak gas bemonstering zal worden geprobeerd. De gegevens zullen ook worden verzameld van draagbare seismografen op de Tongariro.

Update-augustus-14 15 - 21: 55 GMT - White Island vulkaan
Vulkanische en seismische activiteit op White Island is laag gebleven 's nachts.
Een kleine stoom pluim zichtbaar is via een camera op het eiland.


Update augustus 13 - 22: 33 GMT - Mt. Tongariro vulkaan
Seismisch activiteit bij Tongariro bleef laag 's nachts. Slecht weer heeft verhinderd dat de standpunten van Tongariro sinds zaterdag, maar vulkanische activiteit wordt gedacht dat ook geweest zijn laag.
De weer vandaag waarschijnlijk geen veldwerk in Tongariro te voorkomen. Zodra het weer verbetert extra gas bemonsterings-vluchten en het oppervlak gas bemonstering zal worden geprobeerd. De gegevens zullen ook worden verzameld van draagbare seismografen op de Tongariro.

Update augustus 13 - 22: 33 GMT - White Island vulkaan
Vulkanische en seismische activiteit op White Island is laag gebleven gedurende de nacht.
Een as en stoom pluim is vaak oplopend tot slechts een paar honderd meter boven het eiland.

Update augustus 13 - 07: 43 GMT - Mt. Tongariro vulkaan
Vulkanische activiteit blijft laag. Er is geen significante seismische activiteit in Tongariro voor meerdere dagen. Zware regen op zondag geproduceerd kleine lahars die State Highway 46 beïnvloed. Geen verdere meldingen zijn ontvangen sinds zondag. Van de drie scenario's uitbarsting zulks mogelijk in de komende zeven dagen, het scenario het meest waarschijnlijk geacht is dat er geen verdere uitbarstingen, is de volgende kans is dat elke vulkanische activiteit zal van dezelfde orde van grootte dat augustus 6, en de minste kans dat grotere uitbarstingen optreedt.
Seismische activiteit op Tongariro is laag gebleven, omdat het August 6 uitbarsting. Geen grond vervorming van oorsprong uit de Tongariro gebied is waargenomen. Recent slecht weer is verhinderd visuele waarnemingen.
Wetenschappers hebben overwogen drie scenario's uitbarsting geacht mogelijk over de komende zeven dagen en hebben tevens deze gebaseerd zijn op monitoringgegevens, historische activiteit bij Tongariro, en de ervaring van Nieuw-Zeeland en het buitenland uitbarstingen. In de volgende zeven dagen scenario meest waarschijnlijk geacht dat er geen verdere uitbarstingen. De volgende meest waarschijnlijke scenario is dat elke uitbarstingen zullen van vergelijkbare grootte zijn om de uitbarsting augustus 6. Het scenario overwogen minst waarschijnlijk is dat grotere uitbarstingen zal plaatsvinden. Deze beoordeling is slechts geldig voor de komende zeven dagen en een verandering in het toezicht parameters kunnen veranderen de beoordeling.
Op zondag zware regenval remobilised wat as uitgebarsten augustus 6 en een kleine lahar gekruist State Highway 46 aan de noordelijke voet van Tongariro. Geen verdere meldingen van lahar stromen zijn ontvangen sinds zondag.
Sommige blijft bezorgdheid bestaan ​​over het puin stroom gevormd door de augustus 6 uitbarsting, dat is het blokkeren van twee kleine stroompjes het aftappen van de noordelijke hellingen van Tongariro en de mogelijkheid dit heeft voor de productie van grotere lahars. Een proces is op zijn plaats om te beginnen met deze dreiging te beoordelen.
Analyses van vulkanische gassen uit de lucht metingen afgelopen donderdag zijn voltooid en toonde 3,900 ton per dag van kooldioxide (CO2) En 364 ton per dag van waterstofsulfide (H2S) gas, naast de 2,100 ton per dag zwaveldioxide (SO2) Eerder gerapporteerde. Deze gassen bevestigen de aanwezigheid van magma onder de vulkaan, maar geven geen enkele indicatie over de diepte of het volume.
De geur van waterstofsulfide (H2S) gas werd gemeld uit verschillende plaatsen ten zuiden van Tongariro in het weekend. High waterstofsulfide (H2S) gas niveaus zijn waargenomen in de vulkanische pluim, en kunnen eventueel leiden tot wat ongemak voor mensen met ademhalingsmoeilijkheden. De getroffen gebieden zal altijd de wind mee van de vulkaan, en kunnen dagelijks veranderen.
Enkele dagen van microscopische en geochemische analyse van de brede as (door Massey, Waikato, Victoria en Otago universiteiten, en GNS Science) toont aan dat er zeer weinig of geen nieuwe magma in het uitgestoten materiaal van augustus 6 uitbarsting. Dit suggereert dat de uitbarsting was voornamelijk gedreven gas, Maar de betrokkenheid van magma in de toekomst niet kan worden uitgesloten.
Op vrijdag wetenschappers opgevangen gas en water monsters van Ketetahi hete bronnen en verzamelde een aantal van de ballistische gesmolten lava uit de Ketetahi Hut gebied om te helpen de aard van de uitbarsting te bepalen.
Slecht weer heeft verhinderd dat een verdere veldwerk vandaag (maandag). Zodra het weer verbetert extra gas bemonsterings-vluchten en het oppervlak gas bemonstering zal worden geprobeerd. De gegevens zullen ook worden verzameld van draagbare seismografen op de Tongariro. (Verslag met dank GNS Science and geonet)

Seismogram van de laatste paar uur bij West Tongariro - met dank en copyright geonet en GNS Science

Update augustus 13 - 07: 43 GMT - White Island vulkaan
Door het algemeen verminderd as-uitstoot van de luchtvaart Kleur code is teruggebracht van oranje naar geel.
Vulkanische tremor blijft laag in vergelijking met een week geleden. De as en stoom pluim blijft laag en vaak stijgt slechts een paar honderd meter boven het eilandHoewel de pluim hoogte en asgehalte kan variëren.
Op vrijdag een gas controle vlucht werd uitgevoerd om het niveau van de vulkanische gassen in de pluim te meten. Hieruit blijkt dat alle gassen waren op een niveau lager dan de vorige meting augustus 1. (Verslag met dank GNS Science and geonet)

Seismogram op White Island (update tijd) - met dank en copyright geonet en GNS Science

Update augustus 13 - 00: 11 GMT - Mt. Tongariro vulkaan
'S nachts, de vulkanische en seismische activiteit van Tongariro vulkaan bleef zwak. Hoewel lage wolk verduistert direct uitzicht op deze morgen, is het zeer waarschijnlijk dat stoom en gas is continu ventileren van de augustus 6 uitbarsting kraters.
Op zaterdag augustus 11 GNS Science geadviseerd over de mogelijkheden voor modder en puin stromen in het noorden van Tongariro gebied, gezien de voorspelde regen. Regen-triggered modderstromen (lahars) komen vaak voor op de volgende vulkanen uitbarstingen, als gevolg van de aanwezigheid van losse as en puin in stroom stroomgebieden.
Na hevige regenval gisterochtend (zondag augustus 12), stromen van modderige sediment-rijk water overgestoken State Highway 46, ongeveer 6 km ten westen van Rangipo. Taupo District beheer van noodsituaties teams gereageerd op de situatie. Wetenschappelijk onderzoek teams van Massey University reisde naar het gebied om de vloei-eigenschappen op te nemen en andere beken en kanalen stroom te inspecteren. Verdere informatie zal worden gerapporteerd als deze beschikbaar is.


Update augustus 12 - 00: 11 GMT - White Island vulkaan
gedurende de nacht activiteit op White Island is gebleven op een vergelijkbaar laag niveau van gisteren. Vulkanische tremor blijft zwak op ongeveer hetzelfde niveau als het is in de afgelopen vier dagen. Een lage hoogte pluim van stoom en gas met intermitterende kleine as wordt uitgezonden.


Update augustus 12 - 15: 09 UTC - Mt. Tongariro en White Island
Activiteit op beide vulkanen blijft erg zwak. Beide vaten hebben geen speciale evenementen.
De Taupo autoriteiten onderzoeken rapporten van de lokale bevolking dat er een lahar werd gevormd (lahars zijn gevaarlijke modderstromen gevormd door uitbrak as combineert met regenwater). Medewerkers van GNS Science zal toetreden tot de Taupu autoriteiten aan het onderzoek. State Highway 46 is gesloten uit voorzorg, maar GNS personeel zei dat, hoewel mogelijk, is het niet per se een lahar. Een Lahar is slechts een secundaire (as) ingang van de uitbarsting en heeft geen directe relatie met de uitbarsting zelf.

Update augustus 12 - 00: 16 GMT - Mt. Tongariro vulkaan
Overnachting van de activiteit van Tongariro vulkaan bleef zwak. Aardbevingen in de lokale Tongariro gebied is laag gebleven. De "ruis"-signaal op de seismograaf drums is te wijten aan winderige weersomstandigheden.
Ash val voorspelling perceel (wanneer er een sterke emissie zou gebeuren) laat zien as komt Don naar het zuid-westen van de vulkaan (richting Okahune).

Update augustus 12 - 00: 16 GMT - White Island vulkaan
gedurende de nacht activiteit op White Island is gebleven op een vergelijkbaar laag niveau van gisteren. Vulkanische tremor blijft zwak en een zeer lage hoogte pluim van stoom en gas met intermitterende kleine as wordt uitgezonden.
White Island is een actieve vulkaan en altijd presenteert een zekere mate van risico. Bezoekers van het eiland zijn nu op een hoog niveau van het risico, met name bij het naderen van de actieve krater. Explosieve uitbarstingen kunnen op elk moment plaatsvinden met weinig of geen waarschuwing. Bijkomende gevaren voor bezoekers van het eiland zijn onder meer de gezondheidseffecten van vulkanische as en blootstelling aan zuur gas, waaronder ademhalingsproblemen, huid- en ooggevoeligheid voor zure gassen. We raden aan om zeer voorzichtig te zijn bij een bezoek aan het eiland.
Ashfall voorspelling plot toont een gebied rondom het eiland, maar niet op het vaste land ..


Update augustus 11 - 12: 16 GMT - Mt. Tongariro vulkaan
De volgende kaart en instructies is geproduceerd door
GNS Science met behulp van modellering van vulkanische verschijnselen bij Massey University en met de deskundige inbreng van zowel GNS Science and Massey University. Het toont de momenteel meest gevaarlijke gebieden rond de berg.

Klik op deze afbeelding om alle details te zien - met dank en copyright geonet en GNS Science

Tijdens de afgelopen twee weken, GNS Science heeft in samenwerking met Massey University, Department of Conservation en het Taupo en Waikato de Civiele Bescherming en de Emergency Management Offices een bijgewerkte kaart van vulkanische verschijnselen die zouden kunnen worden ervaren tijdens een uitbarsting van Tongariro vulkaan in het kader van de huidige onrust episode te ontwikkelen. Het doel is informeren het publiek over welke gebieden zijn meer gevaarlijk en dient vermeden te worden tijdens een uitbarsting. Een soortgelijke kaart werd geproduceerd in de late 2007 voor de top van Mount Ruapehu in de onrust periode na een uitbarsting daar.

De kaart is ontwikkeld met behulp van kennis van de geologische geschiedenis van Tongariro, de ervaring van andere soortgelijke vulkanen internationaal, vulkanologische deskundig advies en wiskundige modellering van mogelijke verschijnselen die op Massey University. Voor het modelleren, wetenschappers gebruik gemaakt van een aantal scenario's waaronder verschillende vent locaties en verschillende volumes van gesmolten lava.

De kaart is gebaseerd op een op lange termijn gevaar kaart voor bewustwording in tijden zonder duidelijke vulkanische onrust die is ontwikkeld voor het geheel van Tongariro in 2007. De nieuwe kaart bevat een nieuwe zone ten noorden van Te Mari waar de explosie augustus 6 opgetreden.
Deze nieuwe zone toont aan gebieden die worden bedreigd door vulkanische stromen (rood en geel op de kaart). Deze omvatten modderstromen, pyroclastische (hete as) stromen en lavastromen. Modderstromen hebben meer kans bij zware regen en zal worden gekanaliseerd naar beneden rivierdalen. Pyroclastische stromen alleen tijdens explosieve uitbarstingen en mogen niet worden beperkt tot valleien. Zowel pyroclastische en modderstromen kunnen snel reizen (tot ongeveer 100 km / h voor modderstromen of veel sneller voor pyroclastische stromen). Lavastromen hebben de neiging om traag te zijn.
De meest gevaarlijke zone is binnen ongeveer 3 km van de ruimte van mogelijke nieuwe openingen op de noordelijke flanken van Tongariro - de top gevarenzone (rood en oranje op de kaart). Helicopter opmerkingen van de deposito's van wetenschappers deze week hebben laten zien meerdere effecten in deze zone te vliegen rotsen tijdens de 6th augustus uitbarsting, vooral dicht bij de ventilatieopeningen. Het gebied binnen de gevarenzones van zowel de stroom als de top is rood gekleurd.

Mt. Tongariro uitbarsting gevaar kaart - met dank en copyright geonet en GNS Science

Momenteel is de activiteit van de vulkaan is rustig, en er zijn geen tekenen van een op handen zijnde uitbarsting. Wij zouden kunnen verwachten een toename onrust indicatoren voor uitbarstingen groter dan de ontploffing 6th augustus zien. Vanwege de mogelijke gevaren en het feit dat ze konden rijksweg 46 beïnvloeden, zijn autoriteiten te bevelen dat mensen niet hun voertuigen te stoppen tijdens het reizen langs StateHighway 46 in de mogelijke gevaren zone. De Nieuw-Zeeland Transport Agency is opgericht bewegwijzering hiertoe langs de weg. De onderstaande kaart kan worden bijgewerkt als er meer informatie over de status van de vulkaan beschikbaar komt. GNS Science, Civil Defence en andere agentschappen werken nauw samen bij het plannen om een ​​effectieve en tijdige reactie op verschillende toekomstige uitbarstingsscenario's te verzekeren.
Hazard kaarten zijn standaard tools gebruikt door vulkaan controle instanties en beheer van noodsituaties ambtenaren over de hele wereld om het publiek te informeren over de bedreigingen van vulkanische verschijnselen.
Earthquake-Report.com feliciteert de Nieuw-Zeelandse autoriteiten voor de manier waarop ze omgaan met dit vulkanische alert. Efficiënt en in-time informatie, evenwichtige grafische, technische details en schijnbaar een goede samenwerking tussen verschillende diensten. Het maakt ons niet verbazen, als ook de Christchurch aardbeving behandeling was waarschijnlijk de beste die we gezien hebben in onze rapportage tot nu toe (de Chinezen zijn in een goede tweede positie).

Update augustus 11 - 00: 02 GMT - White Island vulkaan
gedurende de nacht activiteit op White Island is gebleven op hetzelfde niveau van gisteren. Vulkanische tremor blijft zwak en een lage hoogte pluim van stoom-, gas-en kleine as wordt uitgezonden. Tijdens de afgelopen dagen de pluim kleur is het wisselen tussen lichtgrijs en wit de asgehalte varieert.

Update augustus 11 - 00: 02 GMT - Mt. Tongariro vulkaan
Overnachting van de activiteit van Tongariro vulkaan bleef zwak. Regionale aardbevingen zijn opgenomen door geonet seismometers rond de berg, maar seismische activiteit in de lokale Tongariro gebied is laag gebleven. De Te Mari openingen niet zichtbaar zijn op dit moment vanuit het noorden vanwege de lage wolken, maar het uitzicht vanaf de Ngauruhoe webcam toont geen significante pluim.
Geen veldwerk is gepland voor vandaag, zaterdag.


Update augustus 10 - 09: 35 UTC
We moesten afgesneden van de eerste delen van dit artikel omdat was veel te lang. Links naar deel 1 en een deel 2 worden vermeld op de top van deze pagina.

Update augustus 10 - 08: 17 GMT - Mt. Tongariro vulkaan
Overnachting was er geen verdere activiteit Tongariro Volcano. Aardbevingen is laag gebleven. De stoom openingen zijn duidelijk zichtbaar vandaag als het helder weer is. Een zeer kleine hoeveelheid as wordt gemeld uit een aantal van deze openingen. Resultaten van een gas-vlucht op donderdag laten zien 2,100 ton per dag van zwaveldioxide (SO2) worden uitgestoten door de vulkaan, samen met hoeveelheden kooldioxide (CO2) En waterstofsulfide (H2S) gas. Deze gassen bevestigen de aanwezigheid van magma onder de vulkaan. Analyse van de as blijft om te bepalen of een van de magma het oppervlak bereikt en is uitgebarsten op maandagavond. Wetenschappers van vandaag zijn verder uitvoeren van visuele waarnemingen en wordt het verzamelen van gas-en watermonsters uit de nabijgelegen Ketetahi warmwaterbronnen. Zij worden verzamelen enkele ballistische ejecta de Ketetahi Hut gebied te bepalen van de aard van de producten barstte. Een ashfall voorspelling perceel is volgt voor dit bulletin zou een toekomstige eruptie plaatsvinden.

Mt. Tongariro verwacht ashfall straal van

Tongariro seismogram op het moment van deze update

Update augustus 10 - 08: 17 GMT - White Island vulkaan
- Alert niveaus hetzelfde blijven (niveau 2 en Luchtvaart Orange)
- Officiële communique op de middag NZT van GNS Science / geonet Nieuw-Zeeland:
gedurende de nacht activiteit op White Island is gebleven op hetzelfde niveau van gisteren. Vulkanisch tremor blijft op een laag niveau en zwakke as en stoom pluim wordt uitgezonden. De hoeveelheid as-uitstoot varieert in de tijd en de pluim stijgt tot een paar honderd meter boven het eiland.
Rapporten laatste nacht van de bliksem van het eiland zijn onjuist. We hebben bevestigd was er een onweer rond 50km ten noorden van White Island die zijn verschenen als afkomstig van de vulkaan bij het waargenomen van het vasteland. Satellietwaarnemingen blijkt geen as is gedetecteerd in de atmosfeer in voldoende hoeveelheden om bliksem veroorzaken.
Bezoekers van White Island zijn nu op het hoogste niveau van het risico sinds het einde van de 2001 uitbarstingen. Bijkomende risico's voor de bezoekers van het eiland nu ook de effecten op de gezondheid van de vulkanische as en zuur gas blootstelling, met inbegrip ademhalingsproblemen, huid en ogen gevoelig voor zure gassen. Explosieve uitbarstingen kan op elk gewenst moment met weinig of geen waarschuwing. Wij adviseren een hoge mate van voorzichtigheid is geboden als een bezoek aan het eiland.
Onder dit bulletin volgt een ashfall voorspelling moet as blijven worden uitgezonden door de vulkaan.

White Island Ashfall voorspelling

White Island seismogram op het moment van deze update


Update augustus 9 - 22: 35 UTC
- Beide vulkanen zijn rustig stil op dit moment. Mensen die naar aanleiding van de Seismogrammen zal hebben gezien een serieuze hobbel ca. 3 uur geleden. Dit was echter een niet-vulkanische M4.7 aardbeving op een diepte van 40 km in de Bay of Plenty.
- Als het weer opgeruimd zijn we eindelijk in staat om de dampende pluim van Mt laten zien. Tongariro.

Stoom pluim op Mt Tongariro - met dank en copyright geonet en GNS Science

Stoom wolken boven White Island vulkaan - met dank en copyright geonet en GNS Science

 

Update augustus 9 - 15: 07 GMT - White Island
- Veel van de lokale rapporten hebben het over bliksem boven White eiland. Vulkanologen vertellen de media dat dit niet leidt tot een verhoogde uitbarsting, maar statische elektriciteit in de aswolk betekenen. De vulkaan is op dit moment uitbarsten stoom die veel as bevat. Voor zover we konden zien tot nu toe, niemand heeft een goede beelden en een ver beelden van een webcam op Whakatane zijn de enige getuigenissen van de bliksem.
- Seismische activiteit op White Island is niet veranderd sinds meer dan een dag (zie hieronder seismogram)

White Island seismogram - met dank en copyright geonet en GNS Science

Wissen weer op de Mt Tongariro webcam - met dank en copyright geonet en GNS Science

Update augustus 9 - 09: 18 GMT - Mt Tongariro
- Op het moment van schrijven is de lucht geklaard volledig op Mt. Tongariro. De webcam toont een hemel vol met sterren.
- Sommige buitenlandse toeristen hebben hun reservering in Tongariro National Park geannuleerd na de uitbarsting van Mt. Tongariro. De belangrijkste reden is dat ze bang zijn voor aanhoudende uitbarstingen. Het nieuws is normaal, maar is in tegenspraak met het besluit van de autoriteiten om de meeste populaire wandelroutes in Tongariro National Park te heropenen. Toch hebben sommige buitenlandse bezoekers al besloten dat ze hun vakantie niet in de buurt van een actieve vulkaan willen doorbrengen.
- GNS Science en geonet publiceerde het volgende verslag op de middag augustus 9 (NZT):
Seismische activiteit op Tongariro laag was 's nachts. Voorlopige analyse van ashfall door Massey University blijkt gematigde niveaus van fluor in de as. De eerste microscopisch onderzoek van as suggereert dat er weinig of geen nieuwe magma brak op maandagavond. Current eruptieve activiteit laag, maar kan opnieuw op elk moment worden. Seismische activiteit 's nachts was laag met slechts een paar kleine opgenomen vulkanische aardbevingen.
Ashfall verzameld op dinsdag vanaf verschillende locaties rond de vulkaan is door Massey University geanalyseerd op fluorgehalte. Deze resultaten tonen aan dat gematigde niveaus van fluor aanwezig zijn, maar vanwege de beperkte verspreiding van de as vormt dit momenteel geen bedreiging voor de menselijke gezondheid of de landbouw buiten de directe omgeving van de vulkaan. Vragen over de fluoranalyses kunnen worden beantwoord door professor Shane Cronin van Volcanic Risk Solutions of professor Mike Hedley van het Fertilizer and Lime Research Center. De eerste microscopische analyse van de as laat dat ook zien er is zeer weinig of geen nieuwe magma in de ejecta. Dit suggereert dat de uitbarsting was overwegend stoom gedreven, Maar de betrokkenheid van magma in de toekomst kan niet worden uitgesloten.
Het weer rond de vulkaan is verdwenen vanochtend en een team van GNS Science and Massey University zijn momenteel het maken van opmerkingen van de actieve ventilatieopeningen en nieuwe deposito's van de helikopter. We hopen ook om gas output van de vulkaan met behulp van een lucht-platform en over de weg, het weer het toelaat te meten.
We blijven de vulkaan nauwlettend en zal geval verdere updates meer informatie beschikbaar komt.

Webcam beeld na het reinigen van de webcam op het Witte Eiland Crater Rim - met dank en copyright geonet en GNS Science

Update augustus 9 - 09: 18 GMT - White Island
- Van het seismogram gebeurt toont geen verhoogde activiteit op het moment van deze update
- GNS Science en geonet publiceerde het volgende verslag op 14: 00 augustus 9 (NZT):
Een bezoek gebracht aan White Island vanmorgen en observaties bevestigen de vulkaan in uitbarsting. Dit is de eerste as emissie van White Island sinds februari 2001 , vertegenwoordigt de begin van een nieuwe fase van vulkanische activiteit op White Island. Een opening is vastgesteld naar het zuid-west hoek van 1978 / 90 Crater Complex en is nu uitbarstende een as gebracht pluim. De as wordt alleen maar stijgende 2-300 m boven de actieve vent, dat wil zeggen. een zwakke uitbarsting. De as is zwart en is storten op de muur van de Main Crater ten westen van de ontluchting (lichte wind uit het oosten). De as van de afgelopen 2 dagen is weggespoeld van de fabriek gebied. De actieve vent is begonnen met een tufsteen kegel op te bouwen en er zijn inslagkraters omheen gemaakt door gesmolten lava van explosies. Er was geen enkel teken van inslagkraters of blokken buiten de 1978 / 90 Crater gebied. De Factory en Rim webcamera's werden schoongemaakt. Bezoekers van White Island zijn nu op het hoogste niveau van het risico sinds het einde van de 2001 uitbarstingen. Bijkomende risico's voor de bezoekers van het eiland nu ook de effecten op de gezondheid van de vulkanische as en zuur gas blootstelling, met inbegrip ademhalingsproblemen, huid en ogen gevoelig voor zure gassen. Explosieve uitbarstingen kan op elk gewenst moment met weinig of geen waarschuwing. Wij adviseren een hoge mate van voorzichtigheid dienen te worden genomen, als een bezoek aan het eiland. We blijven de vulkaan volgen en zal geval verdere updates meer informatie beschikbaar komt.

Afbeelding White Island krater - met dank en copyright Ron Huban


Update augustus 8 - 22: 41 GMT - White Island
- Betere webcam weer op White Island waar de krater webcam eindelijk een goed beeld van de krater vloer laat zien
- Geen harmonische tremor of seismische activiteit sinds vele uren

White Island vulkaan krater - met dank en copyright geonet en GNS Science

Update augustus 8 - 22: 41 GMT - Mt Tongariro
- Het weer op de ski station ziet er een beetje beter dan een paar uur geleden
- Van het seismogram van West Tongariro toont enkele zwakke activiteit (tremor?). We denken niet dat de grafiek slechte weer laat zien. We zullen de verslagen van GNS Science wachten om te weten te komen van de tremor is inderdaad vulkanisch.

Seismogram op 10: 35 NZT - met dank en copyright geonet en GNS Science

Update augustus 8 - 15: 14 GMT - Mt Tongariro
- Still slechte weer langs het Noordereiland met oostenwind. De vooruitzichten lijkt ook slecht voor de komende 24 uur (in ieder geval voor zichtbaarheid). Webcams tonen een zwart scherm
- Slechts enkele kleine seismische gebeurtenissen en geen harmonische tremor helemaal
- Wij dringen er bij de Ski Slope eigenaren met een HD-webcam zoom camera op Mt wijzen. Tongariro op een van hun hoogste hellingen. Aangezien de meeste van de actie doet zich voor op de noordzijde van Mt Tongariro een HD-webcam geplaatst op Tongariro Holiday Park misschien een glimp opvangen van mogelijke gloeilampen activiteit als een andere explosie zou plaatsvinden. Wij zullen u graag onze vele lezers wijzen op deze webcam.
- Het Department of Conservation zegt drie nieuwe meren zijn ontstaan door Mount Tongariro's uitbarsting op maandagavond. Lees verder ...
- We geven toe dat de GNS Science observatie vlucht beelden waren een grote hulp om een ​​glimp van wat er werkelijk gebeurd is, maar de meeste mensen weten nog steeds niet op welk gebied van de vulkaan de dampende activiteit verwijst naar. Laten we een inspanning leveren om deze kwestie op te lossen (dit is een proef om samen te stellen een aantal puzzelstukjes). Met de hulp van de grote Google Earth SPOT-beelden (auteursrechten op de beelden), hebben we geprobeerd om dezelfde hoek dan de foto met de dampende ventilatieopeningen hieronder te simuleren. De meest linkse beeld toont de dampende gebied in detail (Let ook op de 2 schijnbaar eerder ventilatieopeningen in de nok (donkergroen vlekken)). De middelste afbeelding toont een helikopterview van hetzelfde gebied met een aantal kleuren van eerdere gebeurtenissen en de rechter foto een beeld van de nog grotere hoogte. Om deze 3-d beelden te begrijpen moet je eerst de bovenste observatie vlucht afbeelding hieronder.

Update augustus 8 - 12: 04 GMT - White Island en Mt Tongariro
VAAC Wellington vulkanische as verwachtingen ten 18: 00 GMT vandaag:
White Island - niveau van bewolking 6000 ft (1.8 km). Vandaag om middernacht verwacht VAAC geen resterende aswolk op basis van de huidige waarnemingen (12:00 UTC)

Proable vulkanische aswolk van White Island vulkaan op 18: 00 GMT vandaag - met dank Metservice

Mt Tongariro - niveau van bewolking 18000 ft (5.4 km). Vandaag om middernacht verwacht VAAC geen resterende aswolk op basis van de huidige waarnemingen (12:00 UTC)

Mt Tongariro aswolk voorspelling voor de luchtvaart - Courtesy Metservice

Update augustus 8 - 09: 55 GMT - Mt. Tongariro - Aviation alert kleur verlaagd tot Geel
GNS Science en Geonet publiceerden het volgende persbericht om 03:00 uur (15:00 uur) NZ-tijd:
Actieve kraters en de nabije-vent effecten van de uitbarsting maandagavond's op Te Mari kraters waren waargenomen vanochtend tijdens een observatie vlucht naar Mount Tongariro. Huidige activiteit is zwak enkele stomen ventilatieopeningen zichtbaar onder de cloud-niveau. Explosies op een nieuwe vent gebied onder de Upper Te Mari krater hebben gegooid blokkeert meer dan 1.5 km. Actueel vulkanische activiteit is laag niveau, maar kon opnieuw op elk moment worden. De Aviation Kleur code wordt gereduceerd tot Geel, dat erkent dat de activiteit is afgenomen, maar opnieuw onrust is mogelijk.
A korte periode van goed weer vanmorgen toegestaan ​​GNS Science and Department of Conservation wetenschappers om een ​​opmerking vlucht naar Mount Tongariro te maken. Seismische activiteit blijft op een laag niveau slechts een paar kleine evenementen wordt opgenomen vandaag. Deze waarnemingen en de huidige monitoringgegevens veranderen niets aan de prognose voor de toekomstige uitbarstingen. Actief stomen ventilatieopeningen werden zichtbaar bij een nieuwe krater gebied onder Upper Te Mari-krater, maar laaghangende bewolking voorkomen dat de standpunten boven deze hoogte.
Geen openingen hebben geopend in of rond de Tweede Te Mari krater, Of bij lagere hoogten op de berg. Er zijn geen nieuwe openingen of kraters op de Ketetahi thermisch gebied. Voorheen stomen grond op Ketetahi en Neder-Te Mari krater blijkt krachtiger, maar er waren geen duidelijke grote veranderingen daar.
Blokken van oude lava en hydrothermisch veranderd lava tot ongeveer 1 meter groot zijn uitgeworpen door de uitbarsting. Er zijn grote gebieden in het oosten en westen van de nieuwe openingen waar vallende blokken hebben gevormd inslagkraters in de grond. Geen verbrande vegetatie waargenomen. Geen dampende blokken werden zichtbaar en alle bleken hoekige meer typisch bestaande oude rock, In plaats van verse lava of slakken. De meeste blokken werden gedekt door grijze as, maar veel op de westelijke hellingen waren niet, wat suggereert dat ze werden uitgeworpen na de belangrijkste as-producerende fase van de uitbarsting klaar was. Blokken had bereikt 1.5 km 2 km van het Te Mari kraters gebied.
A stroom van rock en bodem puin die door de uitbarsting vult deels een beekdal drainage ten noordwesten van Upper Te Mari krater gebied. De borg heeft geblokkeerd sommige stroom zijrivieren, maar de meeste water lijkt te worden omgeleid langs de randen. Ash is gedaald van de banken in dit beekdal en in andere beekdalen as is opnieuw gemobiliseerd in slurry-stromen. Geen lahars werden gegenereerd door de uitbarsting.
Nieuwe Rock Falls te zien waren rond de muren van de nieuwe vleugel gebied en een lager Te Mari kraters en in sommige beekdal muren de buurt van de kraters. Dit is een teken dat belangrijke grond schuddende vond plaats tijdens de uitbarsting van maandagavond's.

Mt. Tongariro nieuwe openingen en actieve krater - met dank geonet en GNS Science

Ash flow na Mt Tongariro's uitbarsting, geen lahar al - met dank en auteursrechten Geonet en GNS Science

Meer foto's van de observatie vlucht, Klik hier

Seismogram op 22: 15 lokale tijd - met dank en copyright geonet en GNS Science

Update augustus 8 - 08: 24 GMT - White Island
GNS Science and geonet publiceerde het volgende persbericht:
Rond 11: 30 pm augustus 7 vulkanische tremor op White Island sterk afgenomen tot het niveau voor gezien om de huidige episode van onrust in eind juli. Enkele uren na deze daling tremor, de kleur van de pluim veranderd van wit naar licht bruin, Wat aangeeft Meer as is nu in de pluim. Visuele waarnemingen in de afgelopen dagen tonen aan dat een kleine conus wordt gebouwd in het meer, Rond het centrale gebied van ontgassing. Dit is de eerste keer as is gemaakt van White Island sinds 2000 en kan zo het begin van een nieuwe fase van activiteit op White Island.
Bezoekers van White Island zijn nu op het hoogste niveau van het risico sinds het einde van de 2000 uitbarstingen. Bijkomende risico's voor de bezoekers van het eiland nu ook de effecten op de gezondheid van as en zuur gas blootstelling, met inbegrip ademhalingsproblemen, huid en ogen gevoelig voor zure gassen. Deze risico's aanzienlijk verhogen tegen het Crater Lake rand. Uitbarstingen kan op elk gewenst moment met weinig of geen waarschuwing. Wij adviseren een hoge mate van voorzichtigheid dienen te worden genomen, als een bezoek aan het eiland.
De ashfall voorspelling perceel voor 6: 00 uur vandaag geeft aan waar vulkanische as kunnen worden gebracht als as nog steeds worden geproduceerd uit de vulkaan.
GNS vulkanologen van plan om het eiland te bezoeken deze week om de situatie te beoordelen en verbinden zich ertoe verdere bemonstering en metingen.
- Alert niveau (2) en Aviation Alert kleur (oranje) blijven hetzelfde

De video hieronder toont een time-lapse video van de eerste White Island uitbarsting op zondagochtend (NZ tijd) of zaterdagavond UTC-tijd. de video is samengesteld uit 1 beeld per seconde.

Waarschijnlijk vulkanische as distributie van White Island uitbarsting - met dank geonet en GNS Science

Seismogram op White Island Nieuw Zeeland - harmonische tremore is gedaald tot een laag niveau - met dank Geonet en GNS Science

Comments

  1. nu laat me dit te begrijpen in de maanden voorafgaand aan Tongariro waren er aardbevingen voor thefirst keer in honderd jaar ... duh okay dan is de vulkaan barst onverwacht voor de wetenschappers. .... Duh okay dan de aardbevingen verder ... duh okay dan de wandelpaden openen we toeristen duh okay dan we allemaal gapen de pyroclastische gebeurtenis die als had slechts een magnitude groter geweest de ongelukkige studenten zou hebben fricasseed ... duh oke, maar we zijn nog steeds denken van het openen van een aantal van de tracks duh goed en Ruapehu op zoek is naar een klein beetje verdacht (800C 1 km onder kratermeer die vol is) nog kajakken en raften gaat verder op de Whangaehu en Maunganui een te ao rivieren .. .duh oke .... we weten al dat de uitbarsting vrij onverwacht zal zijn, maar krijgen dit ondanks Ruapehu en tongaririo misdragen de luchtvaart codes op geel op zowel zijn heel goed te vliegen Ngaruahoe (code groen)
    die toevallig een gigantische vent van de Tongariro system.and ligt tussen de 2. Controleer de geonet site. oh dear oh dear oh dear Lordy Lordy Lordy waar komen deze mensen aan hun graden en mij met de sillystick geraakt, maar een ding is zeker als ngaruahoe uitbreekt zal het heel onverwacht.

  2. margaret Stevenson zegt

    Kunt u mij vertellen het tsunamai risico als het al voor Fiji de uitbarsting plaatsen in NZ als reizen er 14 / 07 / 2012. Met vriendelijke groet, Marg.