Wereldwijd Volcano aardbevingen en vulkaan aardbeving kennisgevingen - Italië

Sicilië - Etna - Laatste uitbarsting: 2012
Etna, torent boven Catania, de tweede grootste stad van Sicilië, heeft een van 's werelds langste gedocumenteerde verslagen van historische vulkanisme, die teruggaat tot 1500 BC. Historische lavastromen van basaltische samenstelling bestrijken een groot deel van de oppervlakte van deze enorme vulkaan, waarvan bouwwerk is de hoogste en meest omvangrijke in Italië. De Mongibello stratovulkaan, afgekapt door een aantal kleine caldera's, werd gebouwd tijdens de late Pleistoceen en Holoceen meer dan een oudere schild vulkaan. Het meest opvallende morfologische kenmerk van de Etna is de Valle del Bove, een 5 x 10 km hoefijzervormige caldera open voor het oosten. Twee stijlen van eruptieve activiteit typisch voorkomen bij Etna. Aanhoudende explosieve uitbarstingen, soms met kleine lava uitstoot, vinden plaats van één of meer van de drie prominente top kraters, de Central Crater, NE krater, en SE krater (de laatste gevormd in 1978). Flank openingen, typisch met een hogere effusie rates, minder vaak actief en afkomstig van spleten die progressief openen benedenwaartse richting dichtbij de top (meestal gepaard met strombolian uitbarstingen aan het boveneinde). Slakkenkegels worden vaak gebouwd op de ventilatieopeningen van de lagere-flank lavastromen. Lavastromen uit te breiden tot de voet van de vulkaan aan alle kanten en de zee over een breed gebied op de SE flank hebben bereikt.
(Wat tekst & foto's: Smithsonian Institution)

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Sicilië, Italië Oktober 07 07: 01 2.9 1 MAP
EMSC Sicilië, Italië September 29 05: 30 3.0 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië September 27 19: 15 3.2 0 MAP
EMSC Sicilië, Italië September 27 18: 51 2.9 0 MAP
EMSC Sicilië, Italië September 23 22: 24 2.9 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië Juli 26 08: 22 2.9 4 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië Juli 15 05: 40 3.0 0 MAP
EMSC Sicilië, Italië Juni 21 18: 07 2.9 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië Mei 27 21: 21 3.2 17 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië Mar 22 10: 32 3.3 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië December 17 23: 48 3.7 22 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië November 13 13: 26 3.1 5 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië Oktober 26 01: 17 3.4 5 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië Oktober 18 01: 06 3.2 4 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië September 17 21: 32 3.1 5 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië September 17 18: 40 2.9 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië Augustus 25 16: 36 2.9 5 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sicilië, Italië Augustus 21 11: 44 3.0 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Santa Venerina - Vijf seconden
 • Santa Venerina - Licht schudden
 • EMSC Sicilië, Italië Juli 08 16: 48 3.5 13 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sicilië, Italië Juli 08 04: 38 3.9 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sicilië, Italië Juni 13 16: 17 2.9 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sicilië, Italië Mei 11 08: 18 3.0 5 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sicilië, Italië Mar 20 14: 50 3.2 6 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sicilië, Italië Jan 08 23: 50 4.1 2 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sicilië, Italië Jan 07 01: 31 2.9 2 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sicilië, Italië Jan 05 09: 56 2.9 2 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sicilië, Italië Jan 04 04: 10 3.5 0 MAP
  EMSC Sicilië, Italië Jan 04 03: 54 3.0 1 MAP
  EMSC Sicilië, Italië Jan 03 23: 01 3.0 1 MAP
  EMSC Sicilië, Italië Jan 03 21: 21 2.9 0 MAP


  Eolische Eilanden - Stromboli - Laatste activiteit en uitbarstingen: continue
  Spectaculaire gloeilamp nachtelijke explosies bij vulkaan Stromboli hebben lang aangetrokken bezoekers naar de "Vuurtoren van de Middellandse Zee." Stromboli, de NE-het grootste deel van de Eolische Eilanden, heeft zijn naam geleend aan de frequente milde explosieve activiteit die haar uitbarstingen heeft gekenmerkt door veel van de historische tijd. De kleine, 924-meter-hoge eiland Stromboli is de opkomende top van een vulkaan die groeide in twee eruptieve cycli, waarvan de laatste vormde het westelijke deel van het eiland. De Neostromboli eruptieve periode van ongeveer 13,000 tot 5000 jaar geleden werd gevolgd door de vorming van de moderne Stromboli bouwwerk. De actieve top ventilatieopeningen bevinden zich aan de kop van de Sciara del Fuoco, een prominente hoefijzervormige scarp gevormd ongeveer 5000 jaar geleden als gevolg van de meest recente van een reeks helling mislukkingen die zich uitstrekken tot onder de zeespiegel. De moderne vulkaan is gebouwd binnen deze steile helling, die pyroclastische ejecta en lavastromen naar de NW trechters. In wezen continu mild strombolian explosies, soms vergezeld van lavastromen, zijn opgenomen in Stromboli voor meer dan een millennium.
  (Wat tekst & foto's: Smithsonian Institution)

  Vernieuw deze lijst
  SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
  EMSC Sicilië, Italië Juni 11 03: 23 3.5 245 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sicilië, Italië Augustus 31 00: 05 2.7 133 MAP
  EMSC Sicilië, Italië Juni 16 06: 21 2.2 31 MAP
  EMSC Sicilië, Italië Mei 23 12: 34 2.4 173 MAP
  EMSC Sicilië, Italië September 24 02: 57 2.0 14 MAP
  EMSC Sicilië, Italië September 01 02: 47 2.1 6 MAP
  ER Stromboli, Sicilië, Italië (opstarten Record) Jan 01 00: 00 0.1 0 MAP Ik voelde het


  Eolische Eilanden - Vulcano - Laatste activiteit:
  Het woord vulkaan komt van Vulcano stratovulkaan in Italië Eolische Eilanden. Vulcano werd gebouwd tijdens de zes vulkanische etappes in de afgelopen 136,000 jaar. Twee overlappende caldera, de 2.5 km brede Caldera del Piano op de SE en de 4 km brede Caldera della Fossa op de NW, werden gevormd op ongeveer 100,000 en 24,000-15,000 jaar geleden, respectievelijk, en vulkanisme heeft gemigreerd naar de het noorden in de tijd. La Fossa kegel, gedurende het Holoceen en de locatie van de meeste historische uitbarstingen van Vulcano actieve, bezet de 3 km brede Caldera della Fossa aan het NW einde van de langgerekte, 3 x 7 km eiland. De Vulcanello lava platform vormt een laag, ruwweg ronde schiereiland aan de noordpunt van Vulcano, dat werd gevormd als een eiland begin in 183 voor Christus en werd aangesloten op Vulcano in ongeveer 1550 AD. Vulcanello wordt begrensd door drie pyroclastische kegels en was actief met tussenpozen tot de 16th eeuw. De laatste uitbarsting van Vulcano bestond uit explosieve activiteit van de Fossa kegel van 1898 naar 1900.
  (Wat tekst & foto's: Smithsonian Institution)

  Vernieuw deze lijst
  SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
  EMSC Sicilië, Italië Juni 20 05: 42 2.9 166 MAP
  EMSC Sicilië, Italië Oktober 26 04: 19 2.7 164 MAP
  EMSC Sicilië, Italië Oktober 17 23: 43 2.3 168 MAP
  EMSC Sicilië, Italië Mar 07 08: 56 2.7 177 MAP
  EMSC Sicilië, Italië Februari 09 08: 21 2.5 176 MAP
  EMSC Sicilië, Italië Jan 14 04: 35 4.0 11 MAP Ik voelde het INFO
 • Lipari - Trzeslo sie wszystko, zadnych szkod materialnych, zadnych urazow. troche Strachu.
 • EMSC Sicilië, Italië Oktober 29 22: 12 2.1 13 MAP
  ER Vulcano, Sicilië, Italië (opstarten Record) Jan 01 00: 00 0.1 0 MAP Ik voelde het


  Vasteland Italië - Vesuvius - Laatste uitbarsting: 1944
  Eén van 's werelds bekendste vulkanen, de Vesuvius (Vesuvio) vormt een dramatisch decor voor de baai van Napels. De historisch actieve kegel van de Vesuvius werd gebouwd in een grote krater van de voorouderlijke Monte Somma vulkaan, gedachte om stapsgewijs hebben gevormd beginnend ongeveer 17,000 jaar geleden. De Monte Somma caldera muur heeft lavastromen gekanaliseerd en pyroclastische stromen voornamelijk in het zuiden en het westen. Acht grote explosieve uitbarstingen hebben plaatsgevonden in de laatste 17,000 jaar, vaak gepaard met grote pyroclastische stromen en pieken en dalen, zoals tijdens de bekende 79 AD Pompeii uitbarsting. Intermitterende uitbarstingen sinds 79 AD werden gevolgd door een periode van frequente explosieve en uitbundig uitbarstingen op lange termijn te beginnen in 1631 en duurt tot 1944. De 1631 uitbarsting was de grootste sinds 79 AD en geproduceerd verwoestende pyroclastische stromen die zo ver als de kust bereikt en veroorzaakte grote verwoesting. Veel steden zijn gelegen op de flanken van de vulkaan, en verscheidene miljoen mensen in gebieden potentieel getroffen door uitbarstingen van de Vesuvius wonen.
  (Wat tekst & foto's: Smithsonian Institution)

  Vernieuw deze lijst
  SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
  EMSC Zuid-Italië April 19 20: 18 2.0 0 MAP
  EMSC Zuid-Italië April 10 09: 06 2.5 1 MAP
  EMSC Zuid-Italië Mei 12 02: 09 2.1 2 MAP
  ER De vulkaan Vesuvius, Italië (opstarten Record) Jan 01 00: 00 0.1 0 MAP Ik voelde het


  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Leefomgeving :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Leefomgeving :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Leefomgeving : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X