El Hierro vulkaanuitbarsting (Canarische Eilanden): Deel 48 - juni 29 tot juli 1

Dit is deel 48 van de El Hierro vulkaanuitbarsting rapport

KLIK hier om te lezen HET LAATSTE NIEUWS

U kunt ook de volgende Facebook Volcano pagina - Google+ Vulkanen - Twitter: @ VolcanoReport
Met de medewerking van Joke Volta, Een El Hierro inwoner en Julio del Castillo Vivero, fotograaf.
Lees ook: (28 / 7 - begin 09) - (25 / 09 - 10 / 10) - (11 / 10 - 13 / 10) - (14 / 10 - 17-10) - (18 / 10 - 21 / 10) - (22 / 10 - 26 / 10) - (27 / 10 - 31 / 10) - (01 / 11 - 03 / 11) - (04 / 11 - 06 / 11) - (07 / 11 - 08 / 11) - (09/11- 11 / 11) - (12 / 11 - 15 / 11) - (16 / 11 - 19 / 11) - (20 / 11 - 23 / 11) - (24 / 11 - 27 / 11) - (28 / 11 - 02 / 12) - (03 / 12 - 07 / 12) - (08 / 12 - 11 / 12) - (12 / 12 - 15 / 12) - (16 / 12 - 18 / 12) - (19 / 12 - 25 / 12) - (26 / 12 - 31 / 12) - (01 / 01 - 03 / 01) - (04 / 01 - 07 / 01) - (08 / 01 - 13 / 01) - (14 / 01 - 19 / 01) - (20 / 01 - 25 / 01) - (26 / 01 - 30 / 01) - (31 / 01 - 04 / 02) - (05 / 02 - 10 / 02) - (11 / 02 - 16 / 02) - (17 / 02 - 23 / 02) - (24 / 02 -29/02) - (1 / 03 - 10 / 03) - (11 / 03 - 18 / 03) - (19 / 03 - 23 / 03) - (24 / 03 - 28 / 03) - (29 / 03 - 03 / 04) - (04 / 04 - 10 / 04) - (11 / 04 - 21 / 04) - (22 / 04 - 30 / 04) - (01 / 05 - 10 / 05) - Deel 43 (11 / 05 - 31 / 05) - (01 / 06 - 14 / 06) - (15 / 06 - 24 / 06) - Deel 46 (25 / 06 - 26 / 06) - Deel 47 (27 / 06 - 28 / 06) - Deel 48 (29 / 06 - 01 / 07)
Nuttige links: @ VolcanoReport - El Hierro Picasa Photo Album

Uw donatie zal houden ons in leven
Earthquake-Report.com is een non-profit site en ontvangt alleen particuliere giften. Uw donatie wordt ten zeerste nodig om onze kosten te dekken. Uw donatie zal worden gedeeld met Joke Volta. Klik hier voor een Paypal of Credit Card donatie. Klik hier voor onze bankgegevens


Bijwerken 01 / 07 - 22: 36 UTC
- 107 aardbevingen tot 21: 02 GMT
- Het aantal en de kracht van de aardbevingen verder gedaald vandaag
- We merken een geleidelijk toenemend aantal aardbevingen minder diep in de 15 om 18 km diepte bereik. 15% vandaag. De epicentra van deze aardbevingen bevinden zich hoofdzakelijk in de Las Calmas zee ten zuiden van de vuurtoren en worden geleidelijk aan verhuizen naar het Oosten.

Sterke aardbeving in Nabro Volcano, Eritrea
Degenen onder u die weten deze site al sinds het begin, weten wel dat Earthquake-Report.com was de eerste in de wereld (75% met de hulp van zijn lezers) om de uitbarsting van een historisch stille Nabro vulkaan op te sporen. Deze vulkaan, die zweeg weer sinds vele maanden, nu toonde hij zijn adrenaline met een krachtige M4.8 aardbeving. We hebben geschreven een kleine update in onze oorspronkelijke artikel. Klik hier om het te lezen.

Bijwerken 01 / 07 - 16: 42 UTC
Nieuw PEVOLCA rapport bevestigt sterke verticale en horizontale vervorming. We sparen u alle details van het rapport, maar we hebben verbonden het logo van de overheid en de titel van het rapport aan de officiële persverklaring voor die mensen inzicht in het Spaans.
- Vulkanische proces gaat door op dezelfde wijze als de laatste dag
- Aardbevingen is de nieuwste 24 uur (bedoelen ze gisteren) opnieuw gepartitioneerd in een groter gebied en het hypocentrum diepten zijn ook meer variabel dan voorheen
- Pevolca geeft dan het totale aantal aardbevingen, gegevens die al oud nu. Daarnaast hebben we bij ER zijn ervan overtuigd dat het werkelijke aantal is veel hoger dan officieel gemeld. 165 aardbevingen had een kracht van 2.7 of meer (thats natuurlijk een juiste nummer).
- Horizontale vervorming toegenomen tot 6 cm (totale vervorming van de begin van de nieuwe zwerm) en 7.5 cm! verticaal.
- Water en lucht worden bemonsterd op regelmatige basis en alleen de CO2 water component vertoonde een lichte verandering (dient te worden bevestigd door laboratoriumonderzoek). De analyse stations werken in real-time hebben echter niet gemeld abnormale waarden.
- SO2 waarden toonde normale waarde

Bijwerken 01 / 07 - 12: 44 UTC
-IGN is afgenomen de voorlopige Magnitude van 4.2 naar 4.0

Bijwerken 01 / 07 - 12: 20 UTC
- ER-lezer Daniel commentaar met een vraag: welke was de grootste Magnitude tijdens 2011 ? Het was 4.6 november 11. U vindt onze rapportage hier.
Dit is de tafel met Magnitudes 4 of hoger:

Bijwerken 01 / 07 - 11: 58 UTC
- We hebben net snijden 2 delen van deze altijd langer El Hierro verhaal. Alle updates van juni tot en met juni 25 28 zijn gearchiveerd in 2 delen (Onderdelen 46 en een deel 47). De links naar deze onderdelen is te vinden aan de onderkant van deze pagina.
- Vooral de grotere omvang aardbevingen worden wat leidde tot een reeks van sterke aardbevingen en enkele harmonische tremor. De nieuwste M4.2 heeft niet gedaan dat helemaal!
- 55 aardbevingen zijn opgenomen door IGN dusver (het moet meer zijn, maar we denk dat ze hebben minder persoonlijk op zondag en kan niet omgaan met wat gebeurt.

Bijwerken 01 / 07 - 10: 42 UTC
- Een nieuwe sterke aardbeving werd gevoeld door de bevolking op 10: 13 UTC. Gebaseerd op de grafiek moet zeker een M + 3. IGN alleen melding gemaakt van een Hoogte van de 4.2 op een diepte van 22 km. Epicenter in het Las Calmas Zee.

Bijwerken 01 / 07 - 09: 52 UTC
- Gisteren avond hebben we nog schreef dat de aardbevingen werden concentreren hieronder het land en op het westelijke puntje van het eiland. Tijdens de nacht en zeker de laatste paar uur, de AVCAN kaart hieronder laat duidelijk zien dat seismische activiteit weer is verhuisd naar de Las Calmas zee
- IGN heeft een lijst 50 aardbevingen vandaag tot nu toe (iets minder dan gisteren op hetzelfde moment)

Epicenter kaart tijdens de laatste paar uur - kaart met dank Avcan

Bijwerken 01 / 07 - 08: 45 UTC
Dit is een overzicht van de laatste paar uur
- De nacht begon met zeer sterke actie. Een van de meer krachtige M3.6 aardbevingen was het begin van 45 minuten van de vele aardbevingen in combinatie met harmonische tremor.
- Sinds 08: 28 GMT vanochtend en na een sterkere aardbeving sommige meer activiteit weer gebeurt. Nieuwsgierig waar diepten dit gebeurt.
- In het algemeen niets veranderd als in eerste instantie bereikt ondiepere lagen zou wel weerstaan. Sindsdien diepten zijn weer op de normale 19 om 21 kmMet uitzondering van een paar specifieke aardbevingen die moet worden gevolgd met meer dan normale aandacht. Op 00: 10 een M2.9 aardbeving deed zich voor in de Las Calmas zee op een diepte van 11.9 km (de gemiddelde diepte van de aardbevingen tijdens de laatste eruptie). Epicentrum bevond zich ten zuiden van de vuurtoren en ter hoogte van La Restinga. Een andere (M2.2) aardbeving die onze aandacht trok gebeurde op 06: 08 op een diepte van 16.2 km. Het epicentrum uitgezet op een satellietkaart laat zien dat dit epicentrum ligt relatief dicht bij de opbouw van de 2011 nieuw gevormde krater / vleugel. Meer van soortgelijke aardbevingen kan het verschil maken voor de komende dagen als de druk van onderuit gaat.
- Wij geloven niet dat de El Golfo aardbeving, die is opgenomen op een diepte van 1 km correct is. De diepte in het epicentrum van de El Golfo baai is 1,206 meter. Bovendien waren er geen andere tekenen van actie in de directe omgeving van dit epicentrum.
- Op basis van de vervorming grafieken van de Universiteit van Nagoya, De (Ultra Rapid) vervorming waarden lieten een verdere stijging in alle richtingen (horizontaal naar het Noord-Oosten en verticaal), maar het moet gezegd worden dat de stijging is minder dan de dag ervoor.
- We hebben de Italiaanse en Griekse vulkanen toegevoegd aan onze Volcano seismische activiteit lijst (Toelichting hieronder). Klik hier om te zien wat we het over hebben.

El Hierro seismogram sinds middernacht juli 1 2012 - met dank IGN

GPS-station - met dank Julio del Castillo Vivero - Klik op de foto om hem te bekijken in een groter formaat


Bijwerken 30 / 06 - 22: 13 UTC
- Moeilijke tijden voor Joke Volta. Een bijna onmogelijke taak om dicht bij de huidige infiltratie gebied (geconcentreerd gebied van aardbevingen ten westen van de vuurtoren of Orchilla), dit omdat Joke heeft geen auto en moet het openbaar vervoer gebruiken om naar andere plaatsen. Natuurlijk geen bussen rijden naar een onbewoond gebied als de vuurtoren gebied. Joke heeft enkele foto's van Tembargena, de meest afgelegen plek die ze kunnen bereiken na een aantal ernstige wandeling en het aanbieden van een ver uitzicht op dit gebied. Ze is zich ervan bewust dat ze moet op het water kleur van de Las Calmas zee uit te kijken plek afwijkingen. Wanneer een activiteit zou gebeuren in dit deel van de Las Calmas zee, zal het weer hetzelfde verhaal dan voorheen (zeer giftig water en een sterke kleuring), vooral omdat de vegetatie op dat punt van de Zee niet is getroffen door een uitbarsting nog .
De verschillende kleuren die gezien kan worden op de beelden beschreven mop stromen.

Bijwerken 30 / 06 - 22: 13 UTC
- Een nieuwe sterke M3.6 aardbeving werd gevoeld over El Hierro. Epicentrum van deze aardbeving was ten zuiden van de meeste aardbevingen vandaag in de Las Calmas zee. Diepte: 20 km.
- Pevolca bevestigde de bijna 6 cm verticale vervorming zoals gerapporteerd vanmorgen. Ze bevestigde ook de horizontale gegevens van 5 cm sinds het begin van de aardbevingen zwerm.

Bijwerken 30 / 06 - 20: 02 UTC
- Sinds 07: 20 GMT HT is gestopt en alleen nog aardbevingen gebeuren. Sterk genoeg om te praten over een continu proces.
- 116 aardbevingen sinds middernacht vandaag
- ER is altijd op zoek naar verbetering van zijn website en om zijn lezers te informeren de best mogelijke manier. Aangezien wij onze aardbeving databank hebben geprogrammeerd en verbonden "Ik voelde het" vormen, we proberen om de output te optimaliseren. Tot op vandaag zijn we met behulp van onze realtime aardbevingen databank voor onze dagelijkse grote en complete aardbeving lijsten, onze Wereldwijd Aardbeving lijsten en voor onze e-mail notificatie service. Tijdens het volgen van de El Hierro uitbarsting, hebben we ook zouden willen worden geïnformeerd over de aardbevingen op El Hierro. Zoals we hadden geprogrammeerd Spanje-Alleen aardbeving lijst en niet te veel aardbevingen gebeuren in Spanje, hadden we niet te veel andere aardbevingen te behandelen. Andere gebieden in de wereld een ander verhaal. Om dergelijke overlapping te vermijden, hebben we nu gemaakt een voorbeeld van wat een zou moeten worden "Wereldwijd Volcano aardbevingen"Pagina. Als voorbeeld hebben we een lijst gecreëerd El Hierro, La Palma en Tenerife. We hebben beperkt de omvang van de locatie om de omgeving van de vulkaan. Een E-mail Aardbeving Kennisgeving abonnement mogelijk is elke lijst. Zelfde principe als hieronder besproken. U kunt zich abonneren op zo veel lijsten als u zou willen. Probeer te voorkomen dat overlappende lijsten.

Bijwerken 30 / 06 - 12: 30 UTC
- Involcan gemeld dat de Mobile analyse-eenheid HI01 niet heeft opgemerkt veranderingen in CO2 waarden
- ER-lezer Ecco commentaar daaronder onze vervorming grafiek is verouderd (Uitgegeven door Involcan een paar uur geleden). We controleerden het en vonden dat Ecco gelijk heeft. De Ultra snelle opwaartse vervorming is bijna 6 cm bij Prof Sagiya Frontera station, een ernstige verhoging vs de laatste paar dagen (zie afbeelding hieronder). Als u klikt op de afbeelding, wordt u verbonden met de nieuwste vervorming grafiek, die ook de horizontale vervorming bevat. (Dank je Ecco)

Laatste vervorming verandering - met dank Universiteit van Nagoya, Japan

Dit is een zeer interessante video waarin wordt uitgelegd hoe GPS-gegevens dient te worden gelezen - goed idee van Involcan om het te plaatsen op hun website

Bijwerken 30 / 06 - 10: 43 UTC
- Grap heeft een aantal foto's uit het verre vuurtoren gebied, maar geen afwijkingen zijn waargenomen
- Een lezer vertelt ons dat de INVOLCAN is klaar om op El Hierro te blijven voor een andere 30 dag. Zij betalen de kosten uit eigen zak. Een El Hierro inwoner heeft aangeboden om de Involcan mensen te huisvesten.
- 59 aardbevingen dusver vandaag
- De epicentra van de nieuwste 12 aardbevingen lijken zich te concentreren rond de vuurtoren gebied (Aan of uit de kust). Diepten worden geleidelijk ondieper in een geconcentreerd gebied, wat betekent dat magma geleidelijk te infiltreren in de bovenste lagen.
- Vervorming blijft toenemen, zij het in een mindere snelheid (zie hieronder Involcan-Universiteit Nagoya grafieken). We hebben gemerkt dezelfde toename van het IGN vervorming gegevens.

Screenshot AVCAN epicentrum kaart - met dank Avcan

Vervorming kaart met dank Involcan en de Universiteit van Nagoya

Bijwerken 30 / 06 - 07: 21 UTC
- Aardbevingen bleef de hele nacht lang
- De aardbevingen lijst gisteren werd afgerond op 195 aardbevingen, eerder omschreven als zwakker!
- IGN heeft een lijst 41 aardbevingen vandaag tot nu toe, vrijwel gelijk is dan de voorgaande dagen
- 1 van deze aardbevingen hadden een kracht van 3.0
- De diepte is onveranderd op 18 om 21 km met een paar uitzonderingen
- De locatie van het epicentrum is nog steeds ten westen van de vuurtoren, deels onder het eiland en deels in het dicht bij de kust Las Calmas zee

Aardbevingen en HT vandaag tot nu toe


Bijwerken 29 / 06 - 23: 55 UTC
- 40 minuten van de sterke activiteit gestart op 20: 45 GMT
- Epicentra van de laatste partij van de vermelde aardbevingen zijn bijna allemaal gelegen ten westen van de vuurtoren. De hypocenters of het krijgen beetje bij beetje minder diep
- Een aantal aardbevingen vanavond zijn gevoeld door de El Hierro mensen
- 168 aardbevingen zijn genoteerd op June 29
- De laatste 17 aardbevingen waren allemaal meer dan M2!

Bijwerken 29 / 06 - 22: 19 UTC
- Een paar sterke M3 aardbevingen hebben rammelde het eiland onlangs.
- We werken momenteel aan een zeer zware aardbeving in China. Zeer ondiep en M6.6, met andere woorden netspanning. Gelukkig in een dunbevolkt gebied. Als u geïnteresseerd bent in het volgen van de gebeurtenissen van deze aardbeving, klik op deze link om onze diepgaande artikel te lezen. Het huidige artikel zal open blijven.

Bijwerken 29 / 06 - 18: 46 UTC
- 136 aardbevingen Tot nu toe zijn vermeld op IGN
- Nog steeds veel aardbevingen. De diepte nog steeds op 18 naar 21 km
- De nieuwste 20 aardbeving epicentra zijn van de gemiddelde gemigreerd naar het noord-westen onder de westelijke punt van het eiland zoals te zien is op de Avcan afbeelding hieronder (eerder vandaag alleen in de Las Calmas zee)

Met dank Avcan

Bijwerken 29 / 06 - 19: 21 UTC
- De beelden hieronder zijn genomen door Joke Volta op mei 5 buurt van de vuurtoren (een deel van de gele waarschuwing gebied dat nu)

Aardbeving nummers en nummers Aardbeving
Degenen onder u na deze El Hierro uitbarsting gebeurtenis uit het begin kan herinneren dat IGN opgebruikt geleden een paar maanden, 2 verschillende aardbeving lijsten. 1 lijst zoals we hebben nog steeds nu met alle wetenschappelijke gegevens voor ieder opgenomen aardbeving en een andere tekst uitsluitend in lijst slechts vermelding van Magnitude, locatie parameters en een aantal andere gegevens. Deze oude lijst nog veel meer aardbevingen dan de schone html lijst.
De kleinere aardbevingen zijn nog steeds erg goed zichtbaar op de gedetailleerde uur HT grafieken en we hebben ze geteld tijdens de eerste 5 uur na middernacht. In die periode IGN heeft een lijst 30 aardbevingen. We hebben geteld 226 aardbevingen (Een aantal van hen zeer zwakke natuurlijk). Vergeet niet van de eerste maanden van de uitbarstingen vermeldingen van meer dan 10,000 aardbevingen (zelfs IGN gebruikt deze nummers) - deze nummers werden verkregen bij het toevoegen ook de zwakke en zeer zwakke aardbevingen in de laatste telling. IGN zal zeker blijven gebruiken dezelfde data formaat naar de actuele gebeurtenissen in wetenschappelijke kringen te beschrijven.
Waarom vertellen we u dit ? Omdat een vergelijking over het totale aantal aardbevingen is nu onmogelijk tussen de 2 gebeurtenissen ! We hebben nog steeds hopen dat IGN zal de oude tekst lijst publiceren.
Aan de positieve kant, hebben we gemerkt dat IGN is geleidelijk aan het posten ook zwakkere aardbevingen in de lijst, vandaag zelfs 2 M0.9's.
Antwoord lezer Max via onze opmerkingen : De oude txt EQ-lijst niet overal verdwenen en wordt regelmatig bijgewerkt. Het is nogal groot tegenwoordig. Dus er is geen link meer op IGN te boletin_HIERRO.txt? ER: Bedankt Max, de lijst is inderdaad nog steeds aanwezig op de oude url, maar IGN heeft helaas niet meer tonen de lagere grootheden.

Groene stippen zijn de enige lijst aardbevingen - de anderen zijn duidelijk zichtbaar, maar zijn niet opgenomen

Bijwerken 29 / 06 - 14: 32 GMT - Pevolca persbericht
Ik denk dat de officiële communicatie zal nooit efficiënt zijn, maar deze keer zijn ze niet de schuld :). Op het moment dat Pevolca publiceerde een nieuw persbericht benadrukt een verzwakking van het proces, de vulkaan beantwoord met een verhoogde seismische activiteit en 5 sterkere aardbevingen in 40 minuten! (Intussen HT is gedaald tot normale niveaus terug)
- De volledige tekst in het Spaans kan gevonden worden door te klikken op de Gobierno de Canarias logo en de Spaanse tekst
De meeste belangrijke elementen vrij vertaald door ER (het meeste is al bekend bij onze lezers):
- Afname van de seismische energie tijdens de laatste 24 uur
- 933 aardbevingen sinds juni 24
- 123 aardbeving met een kracht 2.7 of hoger!
- Geen hypocentrum migratie naar het oppervlak
- Vervorming van het eiland neemt nog steeds toe maar met een lagere stijging dan de eerste 3 dagen (4 cm horizontaal en 4 om 5 cm (5cm = 2 inch) verticaal (dit zijn IGN gegevens)
- Pevolca bepaalt afzonderlijk de INVOLCAN (in feite de Universiteit van Nagoya) vervorming van gegevens, die vrijwel identiek is aan de IGN-gegevens (ER: we denken dat dit deel uitmaakt van de oorlog van de wetenschap in de achtergrond van dit proces)
- ITER-Involcan heeft NIET gedetecteerd abnormale CO2 of SO2 waarden in hun meetstations tot nu toe
- Hoewel de huidige seismische activiteit bevindt zich voornamelijk in een onbewoond deel van het eiland (dank de vele Gods voor dat), Pevolca heeft besloten de RESCAN communicatie-apparatuur (PMA) te versterken. Dit is slechts een voorzorgsmaatregel.
- ER: natuurlijk geen woord van de SAR vliegtuig en Hesperiden schip scan in het Las Calmas zee gisteren (zie verhaal hieronder).

PEVOLCA persbericht van de Gobierno de Canarias

Geavanceerde communicatie-apparatuur, gefotografeerd door Ian Carson tijdens zijn bezoek aan El Hierro tijdens het eiland alarmfase - met dank en copyright Ian Carson

Bijwerken 29 / 06 - 13: 43 UTC
- 105 aardbevingen vandaag tot nu toe! De verzwakking van de proces is omgekeerd de laatste paar uur (Sterker).
- De diepte van de aardbevingen is weer naar boven, Dit na een chaotische periode gisteren en eerder vandaag.
- Sinds 12: 41 UTC, harmonische trillingen en aardbevingen begonnen met pick-up weer. Onze lezers het controleren van onze pagina's een aantal keren per dag moet de diepte en de locatie van de aardbevingen na 12 controleren: 41 UTC. De toegenomen HT is een nieuw magma stroom die vol nieuwe lava buizen, scheuren, etc. Als het eenmaal is gevuld het HT weer afnemen. De verticale lijnen op de grafieken zijn aardbevingen (kleine (niet gemeld door IGN vandaag de dag) en grote gelijk).
- Afbeelding van Joke Volta van deze ochtend. Een ingezoomd beeld van de La Restinga rif gebied: nothing special op het zee-oppervlak

Andere vulkaan nieuws
Voor ER lezers geïnteresseerd zijn in vulkaan activiteit in de rest van de wereld, laten we u weten van het bestaan ​​van onze dagelijkse activiteiten pagina. De pagina is een dagelijkse roundup van grote activiteit. Klik hier om het voorbeeld te zien van juni 28. De links naar deze dagelijkse updates zijn te vinden op de voorpagina.

Bijwerken 29 / 06 - 07: 53 UTC
Onze collega's van Canarische Eilanden AVCAN (Spaans) hebben geïnvesteerd veel energie in een poging om visualiseren de hypocenters van de recente aardbeving zwermen die begonnen zijn begin juni, dit in verband met de diepere lagen eiland. De oranje lijnen in de video zijn de contouren van de ondergedompeld rotseiland lagen (eiland opbouw).
Voor sommigen van jullie het kan als een verrassing komen dat er zelfs aardbevingen onder de diepste lagen van het eiland. De geologie van een eiland is niet rock-en vloeibare magma eronder zo veel mag verwachten, maar geleidelijk aan warmer massieve lagen. Deze massieve lagen ook genereren aardbevingen als te veel energie wordt toegevoegd.

Bijwerken 29 / 06 - 07: 21 UTC
- De magma onder druk lijkt te kalmeren. Dit gebaseerd op het aantal en de sterkte van de aardbevingen sinds middernacht. Dezelfde daling deed zich voor in de gegevens termen in 2011. We laten deze vergelijkingstabel later op de dag.
- Donderdag Juni 28 opgenomen eindelijk 180 aardbevingen
- Sinds middernacht vandaag IGN heeft een lijst 30 aardbevingen, Waardoor een afname van ca.. 30% in vergelijking met dezelfde periode van gisteren
- De sterkste aardbeving sinds middernacht was een M3.1 beving op een diepte van 21 km bij 00: 25 UTC. 2 aardbevingen bereikt M3.0 of meer.
- Zelfs wanneer het proces vertraagd een beetje op basis van de aardbevingen, lezers moeten blijven kijken naar een fundamentele verandering in de aardbeving diepte en de migratie van aardbeving epicentra.
- We zijn op zoek, bij een eventuele officiële verklaring voor de activiteit van de SAR (Search and Rescue) vlak en de Hesperiden oceanografisch schip. Schepen en vliegtuigen zijn speciaal op zoek naar een smal gebied 20 km ten zuidoosten van La Restinga op de top van een vulkanische onderzeese bergen.


Lees ook : Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife Volcano flank instorting
Lees ook: Economische impact op de El ijzer en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden