El Hierro vulkaanuitbarsting (Canarische Eilanden): Deel 46 - juni 25 en juni 26

Dit is deel 46 van de El Hierro vulkaanuitbarsting rapport

KLIK hier om te lezen HET LAATSTE NIEUWS

U kunt ook de volgende Facebook Volcano pagina - Google+ Vulkanen - Twitter: @ VolcanoReport
Met de medewerking van Joke Volta, Een El Hierro inwoner en Julio del Castillo Vivero, fotograaf.
Lees ook: (28 / 7 - begin 09) - (25 / 09 - 10 / 10) - (11 / 10 - 13 / 10) - (14 / 10 - 17-10) - (18 / 10 - 21 / 10) - (22 / 10 - 26 / 10) - (27 / 10 - 31 / 10) - (01 / 11 - 03 / 11) - (04 / 11 - 06 / 11) - (07 / 11 - 08 / 11) - (09/11- 11 / 11) - (12 / 11 - 15 / 11) - (16 / 11 - 19 / 11) - (20 / 11 - 23 / 11) - (24 / 11 - 27 / 11) - (28 / 11 - 02 / 12) - (03 / 12 - 07 / 12) - (08 / 12 - 11 / 12) - (12 / 12 - 15 / 12) - (16 / 12 - 18 / 12) - (19 / 12 - 25 / 12) - (26 / 12 - 31 / 12) - (01 / 01 - 03 / 01) - (04 / 01 - 07 / 01) - (08 / 01 - 13 / 01) - (14 / 01 - 19 / 01) - (20 / 01 - 25 / 01) - (26 / 01 - 30 / 01) - (31 / 01 - 04 / 02) - (05 / 02 - 10 / 02) - (11 / 02 - 16 / 02) - (17 / 02 - 23 / 02) - (24 / 02 -29/02) - (1 / 03 - 10 / 03) - (11 / 03 - 18 / 03) - (19 / 03 - 23 / 03) - (24 / 03 - 28 / 03) - (29 / 03 - 03 / 04) - (04 / 04 - 10 / 04) - (11 / 04 - 21 / 04) - (22 / 04 - 30 / 04) - (01 / 05 - 10 / 05) - Deel 43 (11 / 05 - 31 / 05) - (01 / 06 - 14 / 06) - (15 / 06 - 24 / 06) - Deel 46 (25 / 06 - 26 / 06) - Deel 47 (27 / 06 - 28 / 06)
Nuttige links: @ VolcanoReport - El Hierro Picasa Photo Album

Uw donatie zal houden ons in leven
Earthquake-Report.com is een non-profit site en ontvangt alleen particuliere giften. Uw donatie wordt ten zeerste nodig om onze kosten te dekken. Uw donatie zal worden gedeeld met Joke Volta. Klik hier voor een Paypal of Credit Card donatie. Klik hier voor onze bankgegevens


Bijwerken 26 / 06 - 23: 55 UTC
- 224 aardbevingen vandaag tot nu toe!
-Zeer sterke aardbevingen sinds net voor middernacht UTC. Mensen hebben gevoeld een aantal aardbevingen en cant slaap niet meer omdat ze bang zijn voor meer
De aardbeving op 00: 11 GMT lijkt te zijn geweest de sterkste vanavond, maar IGN gegevens lijst is nog niet bijgewerkt
- De afbeelding hieronder toont de hevige aardbeving en tremor actie rond middernacht.

Bijwerken 26 / 06 - 21: 17 UTC
- Aardbevingen blijven, maar harmonische trillingen is afgenomen.
- Epicenter locaties zijn een beetje meer naar het zuiden zoals eerder uitgelegd op. De huidige rand van het zuidelijke aardbeving gebied is de El Julan kust. Een beperkt aantal aardbevingen is dan de La Calmas zee zeer dicht bij de kust.

Bijwerken 26 / 06 - 20: 40 GMT - Aardbeving nummer overzicht
- Zondag: 22 aardbevingen
- Maandag 245 aardbevingen
- Dinsdag: vandaag tot nu toe 194 aardbevingen die een subtotaal sinds zondag van 461 aardbevingen groter dan M1.3 maakt

Bijwerken 26 / 06 - 18: 42 UTC
- We denken dat de IGN personeel dat werkzaam is op El Hierro is aanzienlijk toegenomen als aardbevingen zijn veel vroeger dan eerder al werd gemeld.
- Het epicentrum naam Ten westen van El Pinar wordt plotseling met meer en meer in de locatie lijsten sinds 16: 13 GMT vanmiddag. reden: epicentra zijn verschoven naar het zuiden.
- Een paar aardbevingen zijn gelegen op een diepte van 17 km, maar de belangrijkste groep blijft 18 te 21 km.
- De afbeelding hieronder, indien van de kust El Julan gebied waar de meeste van de huidige aardbevingen vinden plaats. Zoals je kunt zien op de foto, dit deel van het eiland is onbewoond. Foto is gemaakt door Joke Volta eerder dit jaar.

Bijwerken 26 / 06 - 18: 28 UTC
- Harmonische trilling afneemt wat in amplitude maar aardbevingen worden nog steeds door op een hoge frequentie. IGN heeft een harde tijd om de vele aardbevingen geregistreerd lijst.
- Tot nu toe vandaag, heeft IGN lijst 177 (vulkanische) aardbevingen!
- Wij nodigen bewoners van El Hierro aan het schudden ervaring als er een aardbeving te beschrijven. We weten dat de meeste van hen zijn de Spaanse geschreven locaties na, maar Earthquake-Report.com is waarschijnlijk de enige of een van de enige plaatsen in de wereld verzamelen Vond ik het rapporten op een gestructureerde manier. We hebben letterlijk ontving duizenden aardbeving ervaring rapporten in slechts een paar maanden geleden dat ons systeem actief is. Mensen zijn ook toegestaan ​​om te schrijven in het Spaans.
http://earthquake-report.com/2012/06/25/complete-earthquakes-list-june-26-2012/

Bijwerken 26 / 06 - 17: 48 UTC
- Joke Volta heeft gevoeld van de aardbeving (en) in El Pinar en heeft ontdekt dat de vond ik het te vormen werkt niet.
- EMSC is lijst 2 M3.5 aardbevingen, een op 16: 35 en een andere op 16: 50 UTC. De sterkere bevingen kunnen ook worden gevolgd op onze eigen site op de volgende pagina.

Belangrijke update 26 / 06 - 17: 36 UTC
- Harmonische tremor blijft sterk. De sterkste aardbevingen van de laatste 90 minuut worden op dit moment toegevoegd door IGN en dicht bij M3 of hoger.
- De magma stroom is gemigreerd meer naar het El Julan kust, Met andere woorden meer richting Las Calmas zee. Gerapporteerde diepten zijn nog steeds hetzelfde.
- De huidige activiteit genereert duidelijk magma stroom in andere kamers onder de vulkaan. Niemand weet wat het eindresultaat zal zijn. De enige zekerheid is het het magma druk erg hoog is sinds een paar dagen.
- Om de positieve kant is dat de activiteit op dit moment plaatsvindt onder een onbewoond deel van het eiland en gaat weer in de richting van de Las Calmas zee

Bijwerken 26 / 06 - 17: 29 UTC
- IGN net gepost de sterkste aardbeving vandaag tot nu toe, een M3.5 onder de El Julan kustNog op een diepte van 19 km (Magnitude en andere parameters voor).

Bijwerken 26 / 06 - 17: 17 UTC
- Door Gar de sterkste seismische activiteit is begonnen iets na 16: 00 vandaag. Als Harmonic tremor is ernstig is, kan het magma hebben een pad naar een aantal nieuwe gebieden (niet per se een ander deel van het eiland).
Zoals we zullen blind zijn voor ongeveer 2 uur, zullen we moeten wachten tot IGN is een opsomming van de sterkere reeks van aardbevingen en de activiteit van het laatste uur. Volg onze updates om te zien of een belangrijke verandering gebeurt.

Bijwerken 26 / 06 - 16: 54 UTC
-De NASA-satelliet Modis afbeelding van eerder vandaag geeft de Calima vanuit de ruimte. De blauwe cirkel geeft aan Tenerife eiland. De foto's van Joke Volta hieronder tonen Calima gezien vanaf het eiland.

Calima uit de ruimte boven de El Hierro (blauwe cirkel = Tenerife): op June 26 2012 - met dank Nasa-Modis-Lance satelliet

Bijwerken 26 / 06 - 16: 20 UTC

Pevolca persbericht vertaald door ER:

Het Nationaal Geografisch Instituut (IGN) heeft bevestigd PEVOLCA, dat de seismische activiteit die begon juni 24 blijft, ook al is verslechterd sinds gisteren. IGN geeft ook aan dat de activiteit vooral is verschoven naar een gebied dat bestaat uit de westelijke rand en de El Julan hellingen.

In dit verband bevestigt PEVOLCA dat de huidige alert fasen blijven zoals ze zijn. Vertaald door ER, het betekent dat iedereen kan gaan wonen waar ze willen, zelfs bij El Julan of de westelijke richels als de toestand van het eiland in een volledig "normaal" of groen. Geen extra veiligheidsmaatregelen worden genoemd.

Tot vanmiddag meer dan 300 aardbevingen zijn opgenomen, de meeste van grootte hoger dan 2, en met een maximale magnitude 3.8 en een maximale intensiteit van IV vilt (EMS). De diepte van de aardbevingen wordt gehandhaafd op rond 20 km (17 tot 21 km). De aardbevingen niet migreren naar het oppervlak.
ER comment : Het werkelijke aantal vulkanische aardbevingen is veel groter dan vermeld in dit Pevolca persbericht. We schatten dat is een factor 3 hoger dan officieel toegelaten. Waarom? IGN telt niet minder dan M1.3 aardbevingen ze meestal waardoor de meerderheid van het. Dit nummer wordt bijna altijd gegeven door andere instanties over de hele wereld met vermelding van het aantal vulkanische aardbevingen.

IGN zet zijn toezicht en analyse op basis van de real-time gegevens die zijn verkregen door de vulkanische Monitoring System worden aangedreven door IGN El Hierro.

Alle informatie met betrekking tot het vulkanische proces zal worden gerapporteerd door Pevolca.

ER algemene opmerking : Niets nieuws aan de horizon Pevolca.

Bijwerken 26 / 06 - 14: 10 UTC
- Aardbevingen blijven komen op regelmatige basis, nu met meer dan 127 sinds middernacht. Energie bevrijd door deze bewegingen is op de stijging zoals te zien op de grafiek gedaan door AVCAN die laat zien hoe het groeit in bijna een verticale lijn. Dit toont aan dat in tegenstelling tot wat PEVOLCA zeggen, de situatie kan niet alleen normaal zijn.

- In vergelijking met de afgelopen maanden sinds het begin van het jaar is er een groot verschil! Van IGN:
Bijwerken 26 / 06 - 11: 32 UTC

- Een paar nieuwe foto's van Joke Volta. Helaas hebben ze niet onthullen veel te wijten aan de Calima

Afbeeldingen met dank Joke Volta

Bijwerken 26 / 06 - 11: 07 UTC
- 89 aardbevingen vandaag tot nu toe (IGN voegt nog steeds continu).
- De locatie van het epicentrum blijft onder het eiland en het hypocentrum gedragen zich normaal (18 - 20 km).
- De sterkere aardbevingen zijn in de M2.9 om M3.1 bereik. Het merendeel van de aardbevingen zijn sterker dan M2.0.

Belangrijke update 26 / 06 - 10: 30 UTC
- Wat ziet er in het seismogram als een stuk minder activiteit dan gisteren is niet helemaal waar, omdat alleen de Harmonische Tremor (magma flow) is bijna volledig gestopt. De geaccumuleerde druk van het magma onder het eiland nog zeer sterk.
- Tot 08: 42 UTC, 77 aardbevingen zijn gesorteerd op IGN (M1.3 of sterker)

Joke Volta vertelde ons dat ze de M2.9 die vanmorgen deden zich voor bij 04 voelde: 10 de buurt van El Pinar (05: 10 lokale tijd). Joke woont in El Pinar. De IGN lijst, die is ingesteld handmatig door IGN medewerkers en wordt alleen gepubliceerd 2 uur na het optreden van de aardbevingen, toont geen een diepte van deze aardbeving en geeft evenmin aan dat deze specifieke aardbeving werd gevoeld door de mensen.
Opmerking van de ER-lezer David waar wij achter staan : Houd er rekening mee dat geval 1151344 een onbekende diepte (de vaste diepte is ingesteld in de IMS-rapport) heeft dat zo is, volgens afspraak de diepte is vastgesteld op 0.0 en dit is wat wordt weergegeven in de grafiek. Geen informatie verstoppen, althans in dit geval.

Bijwerken 26 / 06 - 07: 56 UTC
- De sterke Harmonic Tremor gisteren die voornamelijk werd gegenereerd door de geleidelijk aanhoudende stroom in de Lava Tube System onder het eiland van de El Golfo gebied om de Tanganasoga en El Julan volledig dispappeared vandaag. De blokkerende effect lijkt te houden voor het moment. Nieuwe HT zal zeker leiden tot nieuwe epicentrum locaties en geeft ons een hint wat te verwachten in de nabije toekomst. Aardbevingen zijn echter blijven in een hoog tempo (hoewel minder dan gisteren).
- 43 aardbevingen vandaag al (tot 05: 08 UTC). IGN is tot 2 uur achter in de rapportage (normaal rapporten aankomen binnen 15 minuten van het optreden - we geloven niet dat IGN hier belemmert, moet het een kwestie van het personeel zijn)
- 33 aardbevingen hebben waarden van M2 of meer
- 2 aardbevingen een waarde van resp. M3.0 en M3.1
- De diepte van het hypocentrum (scherptediepte of de locatie waar de actie wordt geactiveerd) nog steeds in de 18 om 21 km bereik
- De lava buizen zijn nog steeds geblokkeerd aan de zuid-westelijke rand van het eiland, waardoor de lava door te gaan met de eerder geopende krater / ventilatie / conus 88 meter onder de Las Calmas zee.
- De foto hieronder (met dank IGN) vergelijkt de activiteit van gisteren en vandaag. De frequentie van aardbevingen hoog blijft.

El Hierro vulkaan seismische activiteit - juni 25 ten opzichte van juni 26

Bijwerken 26 / 06 - 07: 13 GMT - overzicht
- Nog een dag in de El Hierro vulkaan saga. Wat leek als een bijna beëindigd verhaal werd een paar weken geleden gereactiveerd door een zwakke aardbeving zwermen. De activiteit gemigreerd naar de El Golfo baai waar het ook begon in juni / juli 2011. Wat waren we getuige van gisteren was echter een uitzonderlijk krachtige vulkanische aardbeving zwerm zonder enige eerdere vergelijking.
- Terwijl we gehandicapt door IGN bij het vergelijken van het begin van de drukke dagen met gisteren vanwege geherstructureerd ... openbare gegevens (we hebben nu veel minder gegevens in het publieke domein zijn dan aan het begin van de activiteit in 2011), waren we getuige van gisteren 241 aardbevingen met een magnitude hoger dan 1.3.
- Gisteren, El Hierro een nieuw record zowel in aantal als in kracht aantal sinds het begin van de activiteit. De sterkste dag tot nu toe was op september 27, 2011 wanneer 230 aardbevingen van dezelfde soort waarbij geteld. 10 dagen later activiteit gestart in het Las Calmas zee.
- De huidige situatie is echter totaal anders dan in 2011. De diepte van de aardbevingen is op dit moment 18 te 20 km, vergelijkbaar met de pre-eruptieve periode in 2011. Als de Las Calmas zee activiteit gestart (het vergiftigen van de wateren ten zuiden van La Restinga), de diepte van de epicentra verschoven naar 8 te 12 km.
- Veel van de meetapparatuur (met de aangesloten on-line publieke gegevens) is ontmanteld in de tussentijd. Nog steeds genoeg maar om goede beslissingen als het patroon van de vulkaan te maken is beter bekend dan in het begin van de activiteit maanden van 2011.
- Het grootste verschil met de uitbarsting maanden is echter dat het buizenstelsel lava onder de Las Calmas zee lijken volledig geblokkeerd. Magma heeft reisde gisteren van de El Golfo Bay naar de El Julan zuidelijke deel van het eiland, maar kan niet verder doorgaan. De meest logische scenario zou een heropening van de onderzeeër krater / kegel / vleugel, die is op dit moment 88 meter onder het zeeoppervlak, maar om de uitbarsting op die manier, epicentra moeten migreren naar de Las Calmas Zee gebied en het hypocentrum zou moeten aankomen opnieuw te activeren in een diepte van 8 aan 12 km.
- De rest is op zoek naar de toekomst en zullen uiteraard worden verklaard in latere updates.

Seismische activiteit op El Hierro sinds het begin van de vulkaan wakker worden - Met dank aan IGN - juni nummers kunnen niet worden vergeleken met eerdere cijfers (linkerkant van de grafiek) als de in juni aardbevingen minder dan M1.4 niet zijn geteld, anders had moeten zijn een record hoog (zeker)


Bijwerken 25 / 06 - 22: 02 UTC
- Een sterke beving deden zich voor bij 21: 37 UTC. We speculeren de waarde op ongeveer M3. Als IGN is 2 uur achter hebben we geen exacte lezen of de locatie nog niet.

Bijwerken 25 / 06 - 18: 55 UTC
- Aardbevingen wordt aanzienlijk het kalmeren van de laatste paar uur. Het lijkt erop dat de vulkaan heeft geluisterd naar de Pevolca board :).
- 121 M + 2 aardbevingen tot 17: 37 GMT vandaag (149 totaal M + 1.4) (Hierbij is geen rekening gehouden met de waarschijnlijk honderden aardbevingen hieronder M1.4 die geregistreerd zijn in 2011, maar zijn alleen zichtbaar nu voor de IGN en INVOLCAN vulkanologen).

HT en aardbevingen op Chie station juni 25 tot in de middag

Bijwerken 25 / 06 - 18: 12 UTC - Pevolca persbericht (Gobierno de Canarias)
Voor de meeste mensen zal de beslissing van Pevolca komen als een verrassing - geen speciale voorzorgsmaatregelen dan ook, zelfs niet bij El Julan waar de meeste aardbevingen zijn nu centreren.
De Pevolca beschikking wordt echter ingegeven door het uitblijven van vervorming van het eiland door de diepte van de aardbevingen en door het ontbreken van gassen. 20 km is ok voor IGN en INVOLCAN (wetenschappelijke partners in Pevolca).
Het persbericht is ook te stellen dat IGN is de opvolging van de aardbevingen in Realtime (niet 2 uur achter op het schema zoals ze doen met het publiek). Laten we hopen dat IGN en PEVOLCA hebben de juiste beslissing. We moeten benadrukken dat ze altijd hebben recht tot nu toe.
Laten maken echter een belangrijke opmerking: de weg naar de traditionele onderzeeër kegel lijkt nog steeds te worden geblokkeerd en we hebben nog steeds aardbeving in de buurt van M3 de hand is. Als een grote M + 4 optreedt, alle scenario's open.

Bijwerken 25 / 06 - 17: 45 UTC
104 M + 2 aardbevingen tot nu toe en IGN loopt in ieder geval 2 uur achter op schema

Bijwerken 25 / 06 - 15: 45 UTC
-Het aantal aardbevingen weer aantrekt
- Vandaag zal het hoogste aantal (M + 2) aardbevingen sinds september 30, 2011 (pre-uitbarsting proces op El Hierro). IGN heeft nog steeds een vertraging van enkele uren en we hebben al geteld 88 M + 2 aardbevingen.
We hebben vergeleken gegevens van de volledige lengte van de uitbarsting proces. In november 3 (felle actie) 62 M + 2 aardbevingen geregistreerd. In oktober 6, 2011, 88 M + 2 werden geregistreerd.

Bijwerken 25 / 06 - 15: 28 UTC
- Zoals bepaald in de 14: 36 GMT update, zien we een drastische daling van het aantal en de sterkte van de aardbevingen. Het ziet eruit als de sterkste zwerm episode voorbij is voor nu en we verwachten geen verdere verslechtering van de situatie als de huidige activiteit voortzet.
- Aardbeving Animatie van Julio del Castillo Vivero in samenwerking met Avcan - magma trail is momenteel geblokkeerd in El Julan (laatste set kogels)

Bijwerken 25 / 06 - 14: 36 UTC
- We hebben de indruk dat, op basis van de HT uur graphics, HT en de aantal aardbevingen is aanzienlijk afgenomen hoewel we er nog steeds sterk zijn. Mogelijke verklaring: Flow daalde als gevolg van geblokkeerde lava buizen, maar perst de paden nog meer die gerelateerd is aan een aantal sterkere bevingen
- 82 aardbevingen (De belangrijkste) die door IGN tot 12: 12 UTC (we zijn nu meer dan 2 uur later)
- De AVCAN onderstaande kaart toont de "weg" van de magma wordt volgende terwijl de druk onder de eiland tunnels. Het magma wordt geleidelijk de overgang van de El Golfo eiland op weg naar een cluster onder de oude vulkaan krater en ten slotte naar El Julan (zuidkust). Het heeft nog steeds een beetje de richting van de onderzeeër krater te reizen naar de uitbarsting opnieuw te starten. De belangrijkste vraag is nu of het zal bereiken en de heropening van de kegel of in te trekken daarvoor.

Kaart (zonder groene lijn) met dank AVCAN - aardbeving locaties op basis van officiële IGN lijst

De El Julan kust waar het magma lijkt te zijn geblokkeerd (laatst bekende groep van beursgenoteerde aardbevingen) - image Joke Volta

Bijwerken 25 / 06 - 13: 40 UTC
- Spaanse nationale tv nieuws beginnen te rapporteren over deze aardbevingen. Er is geen IGN / PEVOLCA uitleg in het bulletin. Hieronder een afbeelding van La 1 van RTVE.

Bijwerken 25 / 06 - 13: 00 UTC
- Lokale Canarias7 meldt dat PEVOLCA dringend zal ontmoeten op 17: 00 lokale tijd om de huidige aardbeving gegevens te bespreken. Dringend is een beetje overdreven we denken ...

Bijwerken 25 / 06 - 12: 39 UTC
- Een andere sterke aardbeving deden zich voor bij 12: 13 GMT. We weten nog niet de locatie zoals het was nog niet opgenomen door IGN.
- De epicentra van de laatste sets van aardbevingen (die welke door IGN) geleidelijk verschuiven naar de onderzeeër Las Calmas vent.
- Wij beschouwen dit als de best mogelijke scenario een nieuwe eruptie de onderzeese opening ligt op een afstand uit de kust.
- Tot dusver 71 aardbevingen zijn genoemd, Maar er zijn veel meer aardbevingen dan de hier vermelde. Niet alleen de meest recente, maar ook die hieronder M2.0 die moeten worden beschouwd vulkanische aardbevingen ook. In de eerste rapportage, werden deze zwakke aardbevingen ook vermeld door IGN in een tekst formaat lijst, maar IGN gestopt met het publiceren van deze (op de politieke druk?)
- Een bijzonder vermeld aardbeving trok onze aandacht en misschien een spoor van wat komen gaat:
De 10: 25 M2.6 aardbeving in het zuidwesten van El Pinar op een diepte van 11 km. De geringere diepte kan erop wijzen dat het magma is aangekomen in de vroegere Open Lava Tube System onder het ondiepe conus.

Bijwerken 25 / 06 - 12: 01 UTC
- Een andere (nog niet opgenomen) een sterke aardbeving op 11: 19 UTC. We verwachten dat het wordt gemeten tussen M3.2 en M3.6

Bijwerken 25 / 06 - 11: 42 UTC
- Een M3.0 aardbeving uit de kust van Tenerife maar niet als direct gerelateerd aan de El Hierro activiteit.
- Als ER volgt aardbevingen over de hele wereld, hebben we gemerkt dat sommige Aardbevingen in de grotere Azoren gebied ongeveer 15 minuten voor de activiteit van El Hierro. Een directe relatie is natuurlijk onmogelijk te bewijzen, maar we gewoon gemerkt.

Bijwerken 25 / 06 - 11: 12 UTC
- Voor de lezers denken dat de huidige HT is een uitbarsting, moeten we dit te ontkennen. Dit is vooral magma beweging. Een echte uitbarsting, zoals in begin november, toont een bijna FULL HT grafiek.
Sinds een paar weken ER publiceert dagelijks een vulkanische activiteit (Volcanic Aardbevingen) post (dagelijks berichten sinds 2 dagen). Deze posten zijn duidelijk laten zien wat je moet zien als een echte uitbarsting plaatsvindt. Voorbeeld 1 - Voorbeeld 2 - Voorbeeld 3

Bijwerken 25 / 06 - 10: 56 UTC
- IGN heeft niet in de lijst nieuwe aardbevingen sinds 2 uur nu, Maar voegt nog steeds degenen die hebben plaatsgevonden vóór 09: 03 UTC. Hun huidige aantal is 61
- Gebaseerd op de Chie HT grafiek meer aardbevingen doen zich sinds de laatste M3.8 aardbeving.
- HT lijkt rust wat, Maar dit betekent alleen dat de Magma vervoer waarschijnlijk wordt geblokkeerd door een stekker in de lava buizen systeem. Het kan een andere sterke aardbeving of enige tijd om dit te openen.

Bijwerken 25 / 06 - 10: 27 UTC
- 55 aardbevingen dusver vermeld vandaag door IGN (in werkelijkheid zijn dit alleen de sterksten - groter dan 1.5). Op een paar uitzonderingen na alle van de beursgenoteerde aardbevingen + M2.0. We zouden niet verbaasd zijn dat het werkelijke aantal van aardbevingen (met inbegrip van de zeer zwakke degenen die werden opgenomen in het begin van de uitbarsting) zou lopen in de honderden (Natuurlijk speculatief).
- We zijn ook van overtuigd dat als de uitbarsting zou worden gereactiveerd in dezelfde kegel op 88 meter diepte (zoals wat er gebeurde in begin november), zal een Surtseyan uitbarsting gebeurt zeer snel. (Minder dan 100 meter wordt beschouwd als een diepte die Cypressoide actie kan starten)
De locatie van de kegel in de Las Calmas zee is ver genoeg uit de kust worden beschouwd als niet gevaarlijk voor de bevolking van het eiland. Alleen noordelijke winden (die alleen gebeuren nu en dan) kan een verschil maken voor dat scenario.

Bij de aardbeving report.com we denken dat de tijd is gekomen om de WEBCAMS opnieuw te installeren en te stoppen met spelen POLITIEK (verborgen informatie naar de open publiek).

Bijwerken 25 / 06 - 10: 12 UTC
- We zijn het verwerven van een Magnitude niveau dat de belangrijkste seismologische bureaus in de wereld zal het oppakken van en rapporteren van de El Hierro aardbevingen. Meestal beginnen ze de rapportage van M4.0 verder. Onze eigen Dagelijkse volledige lijst van aardbevingen is het oppakken van de + M2.5 aardbevingen.
- De laatst gemelde aardbeving van IGN was op 09: 03, maar zien we een aantal nieuwe aardbevingen sindsdien op de HT grafieken (grotere amplitude lijnen voor enkele seconden).
- De huidige aardbeving diepte is niet gevaarlijk voor de mensen op het eiland. Maar .... Als de magma vindt zijn weg omhoog en een paar zeer ondiepe aardbevingen voorkomen (minder dan 3 km) een uitbarsting kan optreden in een korte tijd. In veel gevallen is een M 4 + aardbeving leidt tot de uitbarsting wanneer magma kanalen worden geblokkeerd.
- Wij vertrouwen op IGN de ​​opvolging van de diepte en de meest recente set van de aardbevingen met hun Geheime gegevens.

Bijwerken 25 / 06 - 09: 45 UTC
- Evenementen worden steeds sterker en sterker. De sterkste aardbeving tot nu toe is een M3.8 op een diepte van 19 km bij 09: 03 UTC. De aardbeving werd gevoeld als een MMI IV (licht schudden) in sommige delen van het eiland.
- We verwachten een PEVOLCA rapporteren veel eerder dan hun voorgestelde 's middags vergadering als de sterkte van de aardbevingen wordt steeds sterker en sterker. Wat de diepte blijft ca. 20 km, maar
- Er is een tendens dat de epicentrum van de aardbevingen beweegt zich geleidelijk op de eerdere Las Calmas zeegebied (naar de vroegere uitbarsting kegel).
- Als de huidige reeks van aardbevingen wordt steeds sterker, alle opties open zijn, maar zeker een nieuwe uitbarsting dreigt.
- Natuurlijk moeten we voorzichtig zijn om te voorspellen wat er zou waarschijnlijk omhoog komt, maar de autoriteiten hebben ervoor gekozen om alle beschikbare gegevens te delen met het publiek. We weten niet op dit moment hoe de volgende parameters zijn aan het veranderen: recente GPS inflatie waarden (horizontaal en verticaal), micro-aardbevingen, gas emissie, etc.

Update 25 / 06-09: 05 GMT
- Het commentaargedeelte werd automatisch gesloten na 270 dagen (ja 270 dagen
- PEVOLCA (commissie van wetenschappers en Veiligheid mensen) zullen worden om aan deze middag en zullen het verslag van de IGN specialisten). Tot die tijd verwachten we niet dat een officiële nieuws.
- AVCAN heeft in kaart gebracht van de aardbevingen gemeld door de IGN (zie hieronder). De violet kogel de M3.4 van vandaag, de rode kogels zijn vandaag aardbevingen (38), de groene kogels die van gisteren (16) en de gele kogels de 120 beeft van juni tot juni 1 23.

Aardbevingen kaart - met dank AVCAN

Update 25 / 06-08: 16 GMT
- Joke meldt dat de zichtbaarheid in de Las Calmas zee is erg slecht vandaag te wijten aan de Noord-Afrikaanse stof (Calima).
- Ze vertelde ons ook dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in El Pinar (dorp-niveau) hebben gevolgd, wat er zeer nauw gebeurt sinds gisteren een sterke aardbeving.

Bijwerken 25 / 06 - 07: 09 UTC
- Ook vandaag zijn de aardbevingen voort te zetten en zijn zelfs sterker dan gisteren.
Vooral behouden om een ​​sterke M3.3 aardbeving, zonder een bepaalde diepte onder het eiland ten westen van El Pinar.
- Het werkelijke aantal aardbevingen misschien wel veel meer dan vermeld op IGN, omdat alleen de sterkere worden weergegeven. De zwakken zijn schijnbaar niet meer getoond.
De lijst tot nu toe vandaag (in gedachten houden dat IGN duurt enkele uren naar de lijst van de bevingen - er misschien meer tot nu toe)

Bijwerken 25 / 06 - 06: 57 UTC
- Geen officiële commentaar nog
- Om aan te tonen u een beter beeld van HT trend, hebben we het uurloon HT grafieken sinds de zware aardbeving van gisteren 's avonds
- 3 extra aardbevingen zijn gesorteerd op IGN gisteravond, wat het totaal brengt 16.
12 deze aardbevingen waren M2 of hoger! Dit is zeker niet een zwerm zoals we hebben ervaren ze de laatste paar weken.
Details van de laatste 3 aardbevingen:
23: 46: 16 Diepte 18 km M 2.2 NW FRONTERA
23: 48: 30 Diepte 18 km M 2.0 NW FRONTERA
23: 54: 09 Diepte 19 km M 2.1 NW FRONTERA

Harmonische Tremor op El Hierro, Canarische Eilanden, Spanje vanaf 24 / 06 's avonds laat tot 25 / 06 vroege ochtend.

Bijwerken 25 / 06 - 01: 03 UTC
- Onze Spaanse collega's van AVCAN zijn verzoek aan de autoriteiten (IGN, Pevolca, ...) om te bevestigen of officieel ontkennen dat er een nieuwe uitbarstingen vent is geopend. De huidige tremor toont toenemende magma beweging en AVCAN zegt dat de bevolking van El Hierro heeft te recht te weten wat er gebeurt onder hun eiland.

Bijwerken 25 / 06 - 00: 45 UTC
- 3 meer aardbevingen voor middernacht. Al deze laatste aardbevingen boven M2
23: 01: 49 27.7828-18.0264 Diepte 19 km M 2.1 NW FRONTERA
23: 08: 00 27.7704-18.0186 Diepte 18 km M 2.0 NW FRONTERA
23: 14: 57 27.7667-18.0259 Diepte 19 km M 2.3 NW FRONTERA
- Harmonische Tremor groeide nog sterker dan een paar uur geleden


Links naar eerdere delen van deze uitgebreide El ijzer uitbarsting rapport:
(28 / 7 - begin 09) - (25 / 09 - 10 / 10) - (11 / 10 - 13 / 10) - (14 / 10 - 17-10) - (18 / 10 - 21 / 10) - (22 / 10 - 26 / 10) - (27 / 10 - 31 / 10) - (01 / 11 - 03 / 11) - (04 / 11 - 06 / 11) - (07 / 11 - 08 / 11) - (09/11- 11 / 11) - (12 / 11 - 15 / 11) - (16 / 11 - 19 / 11) - (20 / 11 - 23 / 11) - (24 / 11 - 27 / 11) - (28 / 11 - 02 / 12) - (03 / 12 - 07 / 12) - (08 / 12 - 11 / 12) - (12 / 12 - 15 / 12) - (16 / 12 - 18 / 12) - (19 / 12 - 25 / 12) - (26 / 12 - 31 / 12) - (01 / 01 - 03 / 01) - (04 / 01 - 07 / 01) - (08 / 01 - 13 / 01) - (14 / 01 - 19 / 01) - (20 / 01 - 25 / 01) - (26 / 01 - 30 / 01) - (31 / 01 - 04 / 02) - (05 / 02 - 10 / 02) - (11 / 02 - 16 / 02) - (17 / 02 - 23 / 02) - (24 / 02 -29/02) - (1 / 03 - 10 / 03) - (11 / 03 - 18 / 03) - (19 / 03 - 23 / 03) - (24 / 03 - 28 / 03) - (29 / 03 - 03 / 04) - (04 / 04 - 10 / 04) - (11 / 04 - 21 / 04) - (22 / 04 - 30 / 04) - (01 / 05 - 10 / 05) - Deel 43 (11 / 05 - 31 / 05) - Deel 44 (01 / 06 - 14 / 06) - Deel 45 (15 / 06 - 24 / 06)


Lees ook : Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife Volcano flank instorting
Lees ook: Economische impact op de El ijzer en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden