Afghanistan - 2 sterke aardbevingen raakte een bevolkt gebied! 71 sterfgevallen als gevolg van aardverschuivingen

Overzicht aardbeving: Een sterke aardbeving heeft plaatsgevonden in de buurt van bewoonde gebieden in Baghlan. Enige schade verwacht.
Vertel ons als u denkt dat u deze aardbeving gevoeld.
Afghanistan-only aardbeving lijst

Houd deze pagina open om meer details te lezen wanneer deze beschikbaar zijn

Op 6 / 11 / 2012 5: 02: 17 AM UTC (ongeveer 09: 32h lokale tijd) een aardbeving van magnitude 5.4 deed zich voor in de zeer dichtbevolkte regio van Baghlan in Afghanistan. De aardbeving gebeurde 169km van Kabul.

27 minuten later, heeft een sterkere ondieper aardbeving voorgedaan. De meeste mensen zou zijn geweest uit hun huis door de tweede aardbeving, waardoor de slachtoffers potentieel.

BELANGRIJKE UPDATE 09: 30 GMT - 18th juni 2012: De zoektocht is officieel afgeblazen.

71 doden hebben voorgedaan in de stad en het blijft begraven als een massagraf.

BELANGRIJKE UPDATE 18: 30 GMT - Dag 2 - 12th juni 2012: Goed nieuws - ambtenaren op de site hebben berekend dat slechts ongeveer 50 zijn begraven in plaats van de 100-140 eerder berekende. Dit is nog steeds natuurlijk een ongelukkige dodental.

De aardverschuiving gebied en beschadigde de huizen

Landslide lichamen rouwde

BELANGRIJKE UPDATE 11: 30 GMT - Dag 2 - 12th juni 2012 :
Jawed Basharat heeft gezegd dat "Een enorme aardverschuiving modder en rotsen begraven huizen zo diep in de afgelegen bergdorp sayi Hazara die redders hebben opgegeven probeert te schoppen gebruiken om te graven door de begraven gebouwen. Er waren geen zichtbare tekenen van de gebouwen eronder .
- Bulldozers en andere machines is nodig om de aarde uit te verwijderen en krijgen de lichamen - of de overlevenden eventuele. - Redders hebben momenteel alleen 1 bulldozer.
- Ze wist hoeveel huizen werden begraven alleen van informatie die door ingezetenen van het eurogebied, die zei dat tussen 25 en 30 huizen verdwenen in de aardverschuiving.
- 5 lichamen gevonden van nu.
- Van de Verenigde Naties heeft gezegd dat het Afghanistan autoriteiten te helpen in het gebied te bepalen welke hulp nodig was.

BELANGRIJKE UPDATE 15: 30 GMT :
- In ieder geval 80 worden geacht dood in een Yungay 1970 stijl aardverschuiving. Dit totaal kan oplopen tot 140 afhankelijk van de bevolking in de 20 overdekte + gebouwen.
- Redders tot nu toe hebben getrokken twee lichamen van vrouwen uit het puin van de aardverschuiving in de provincie Baghlan en verwachten vele anderen werden begraven.
- Afghanistan functionarissen zeiden maandag dat sommige 70 mensen zaten vast in puin na de lemen huizen ingestort door twee zware aardbevingen. Aardverschuivingen, leiden doorgaans tot een groot aantal sterfgevallen als gevolg van aardbevingen.
- De VN bevestigde een andere dood en zei dat huizen werden verwoest in vijf districten.

BELANGRIJKE UPDATE 13: 30 GMT :
- 3 mensen zijn bevestigd doden tot nu toe
- Meer dan 20 huizen zijn begraven in een aardverschuiving.
- Enkele lemen huizen zijn zwaar beschadigd
- Afghaanse SAR krachten op zoek zijn naar het puin te lijken en nog meer overlevenden van de aardbeving te vinden.
- Vergelijkbaar aardbevingen in het verleden zijn ook verwoestende en zorgde voor veel dodelijke slachtoffers
- 10 huizen waren verwoest in Ishkamish district in de naburige provincie Takhar. Geen nieuws van gewonde of overlijden van dit gebied.

BIJWERKEN: De aardbeving werd gevoeld III in Kaboel, en III-IV in Bagram Airfield (ongeveer 120-130km van het epicentrum)

BIJWERKEN: We hopen een aantal bevestiging van militaire troepen in het gebied als om de gevolgen van deze aardbeving te krijgen.

BIJWERKEN: 50-sterfgevallen en 150-verwondingen werden gezien na een aardbeving met 2002 die heel dicht bij het huidige epicentrum plaatsvond met Mw5.8. Bijna 1200-dodelijke slachtoffers werden ook gezien tijdens het 25 March 2002-evenement. (Het aantal doden in deze aardbeving was onzeker door de politieke situatie in Afghanistan op het moment van de aardbeving. Echter, de cijfers van de Verenigde Naties schatten ongeveer 1,200 dodelijke slachtoffers in de Nahrin regio met minstens 100 doden in de stad Nahrin zelf. Een andere 7,000 mensen raakten gewond en meer dan 20,000 werden dakloos gemaakt. Veel van de gewonden werden overgevlogen per helikopter naar de naburige steden van Baghlan en Pol-e Khomri.) - ASC-India.

BIJWERKEN: De CATDAT Schadelijke Aardbevingen Database heeft gezien over16 schadelijke aardbevingen in 100km van het epicentrum sinds 1900. Een aardbeving in 1972 in Baghlan van Mw6.4, een verwoestende aardbeving in het noorden van Afghanistan heeft plaatsgevonden. Het vernietigde ongeveer 7,000 huizen, het doden van 450 en het verwonden van 3,000 mensen in de wijk Baghlan. De schok veroorzaakte ernstige schade en verlies van het leven in de steenkoolmijnen in de wijk. De aardbeving was zo veel Tasjkent, Murgab en Tarbela voelde, over een gebied met een straal van 520 km.

BIJWERKEN: De aardbeving was sterk voelbaar in de provincie Baghlan. PAGER aangeeft slechts een 35% kans op dodelijke slachtoffers.

Een aardbeving van magnitude 5.6 deed zich voor in de zeer dichtbevolkte regio van Baghlan in Afghanistan. De aardbeving gebeurde 173km van Kabol. De dichtstbijzijnde bewoonde plaatsen zijn: Gavmordeh (12km), Wuch (15km), Daragi (17km), Pashakhana (7km), Godri (5km), Gozar-e Langar (18km), Nahrin (17km), Safedreg (18km), Saqaw (13km), Chashmeh-ye Rabat (13km), Gawmurda (14km), Larak (10km), Akakhel (17km). De dichtstbijzijnde civiele luchthaven is Kunduz (74km).

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 1st-5.4 Mb en 2nd-5.6 Mw.
UTC-tijd: 05: 02: 17AM, maandag juni 11th, 2012 EN 05: 29: 14AM, maandag juni 11th, 2012
Lokale tijd op epicentrum: 09: 32: 17AM, maandag juni 11th, 2012 EN 09: 59: 14AM, maandag juni 11th, 2012
Diepte (het hypocentrum): 49km (USGS) EN 31km (USGS)
Geo-locatie (s): De dichtstbijzijnde bewoonde plaatsen zijn: Yakhpaj (19km), Khoshkak (17km), Gavmordeh (8km), Wuch (14km), Daragi (14km), Pashakhana (6km), Godri (2km), Gozar- e Langar (19km), Nahrin (15km), Aqsay (20km), Saqaw (13km), Chashmeh-ye Rabat (16km), Gawmurda (16km), Larak (13km), Akakhel (20km). De dichtstbijzijnde civiele luchthaven is Kunduz (77km).

Links naar belangrijke kaarten (Gegevens van de sterkste aardbeving)
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet-kaart met het epicentrum en het omliggende gebied
Historische aardbevingen in kaart te brengen
Seismische gevaar kaart
Shaking kaart
Wetenschappelijke parameters
Menselijke invloed kaart

Klik hier voor voorbeelden van onze "aardbeving meldingen (onderstaande knop)"

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
GEOFON Hindu Kush regio, Afghanistan Juni 11 08: 32 4.4 10 MAP
EMSC Hindu Kush regio, Afghanistan Juni 11 08: 32 4.3 20 MAP
USGS Hindu Kush regio, Afghanistan Juni 11 08: 32 4.2 10 MAP
USGS Hindu Kush regio, Afghanistan Juni 11 05: 29 5.7 15 MAP
GEOFON Hindu Kush regio, Afghanistan Juni 11 05: 29 5.7 10 MAP
 • Bagram AB, Afghanistan - Ik werd twee keer wakker met mijn bed schudden licht. Het was minder dramatisch dan de N. Virginia aardbeving ervoer ik afgelopen augustus.
 • EMSC Hindu Kush regio, Afghanistan Juni 11 05: 29 5.7 30 MAP
 • Kaboel - Bureau werd schudden
 • Kaboel - Vilt de shake die stopt in 2 seconden daarna opnieuw te beginnen. Vilt tafel trillen en beweging van de stoel
 • Kaboel - Bewustwording naar aanleiding van aardbeving van 2-3 seconden duur 30 minuten eerder - dit was veel meer uitgesproken hier in Kabul, duurzaam, in twee golven van schommelen, waarschijnlijk 8 of meer seconden. Zwaaien van kapstok, maar niets in ons kantoor vallen van de schappen.
 • Jalalabad, Afghanistan - Zeer zwak hier, die zitten voelde het, maar staan ​​niet deed, duurde 5-8 sec
 • Kaboel - Ik voelde het gebouw te bewegen naar voren en naar achteren, voor 5 seconden of zo
 • Kabul International Airport - Zeer zwakke schudden gemeld
 • Bagram Air Field, Afghanistan - Lichte side-to-side schudden, niet meer trillingen dan wanneer de weg compactor reist nabije omgeving.
 • Mazar-eSharif - Ik voelde het. Maar ik denk dat het meer intens in Pol-e Khomori.
 • Kaboel - Het was erg sterk en dankzij mijn Allah om mij te redden in 6th vloer bij het raam in Kabul Baraki 4 squar. voor 3th tijd in een zelfde 10 min 10: 00am
 • Bagram Afghanistan - Ik voelde het hele gebouw trillen en vervolgens ging naar buiten om te kijken of er iets gaande was.
 • Kaboel - Opmerkelijke twince, zodra ligh en de tweede keer was het een matige maakte me alleen maar bang ....
 • Kunduz - Had het gevoel alsof het rijden op een hobbelige weg tegen zeer lage snelheid.
 • Kaboel - Net genoeg om te bewegen dingen.
 • Khorog - Duurde in ieder geval voor 20 seconden.
 • EMSC Hindu Kush regio, Afghanistan Juni 11 05: 02 5.4 40 MAP
  USGS Hindu Kush regio, Afghanistan Juni 11 05: 02 5.4 15 MAP
 • Kabul Afghanistan - Licht schudden gemeld
 • Kaboel - Over 3 seconden schudden
 • Kunduz - Duurde ongeveer 5 seconden bij 9: 30 lokale en ongeveer 20 seconden bij 9: 55 lokale lampen waar swingen. geen damges waargenomen
 • Bagram Airfield - Ik voelde de eerste rond 9: 40, een soort van een 'trage roller'-niets te groot. Echter, een andere aardbeving net opgetreden rond 10: 00, die een scherpe schok en sterke 'rock & roll' effecten dat ongeveer 12-15 seconden duurde had.
 • Kaboel - Licht schudden aangegeven
 • Bagram AFB - Vilt stoel schudden in Office en zag de monitor bewegen.
 • Bagram Airfield - Ingezet om Afganistan, zittend in mijn kamer tv te kijken toen de kamer begon te schudden, kon het niet geloven in het begin, moest opzoeken of we echt hadden een aardbeving in de regio.
 • Amritsar, Punjab, India - We waren in het kantoor en de flessen water naast ons begon te schudden. Ieders hart is gevuld met terreur.
 • Kaboel - Aardbeving rond 10 ben naar beneden TV van Desk op AGS vijfde verdieping
 • GEOFON Hindu Kush regio, Afghanistan Juni 11 05: 02 5.4 10 MAP

  a

  QuakeSOS +
  en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

  a

  Earthquake-Report.com koppen op twitter
  @ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
  @ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
  @ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
  @ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Leefomgeving :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Leefomgeving :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Leefomgeving : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X