El Hierro vulkaanuitbarsting (Canarische Eilanden): Deel 42 - mei 1 tot mei 10

Dit is deel 42 van de El Hierro vulkaanuitbarsting rapport

KLIK hier om te lezen HET LAATSTE NIEUWS

U kunt ook de volgende Facebook Volcano pagina - Google+ Vulkanen - Twitter: @ VolcanoReport
Met de medewerking van Joke Volta, Een El Hierro inwoner en Julio del Castillo Vivero, fotograaf.
Lees ook: (28 / 7 - begin 09) - (25 / 09 - 10 / 10) - (11 / 10 - 13 / 10) - (14 / 10 - 17-10) - (18 / 10 - 21 / 10) - (22 / 10 - 26 / 10) - (27 / 10 - 31 / 10) - (01 / 11 - 03 / 11) - (04 / 11 - 06 / 11) - (07 / 11 - 08 / 11) - (09/11- 11 / 11) - (12 / 11 - 15 / 11) - (16 / 11 - 19 / 11) - (20 / 11 - 23 / 11) - (24 / 11 - 27 / 11) - (28 / 11 - 02 / 12) - (03 / 12 - 07 / 12) - (08 / 12 - 11 / 12) - (12 / 12 - 15 / 12) - (16 / 12 - 18 / 12) - (19 / 12 - 25 / 12) - (26 / 12 - 31 / 12) - (01 / 01 - 03 / 01) - (04 / 01 - 07 / 01) - (08 / 01 - 13 / 01) - (14 / 01 - 19 / 01) - (20 / 01 - 25 / 01) - (26 / 01 - 30 / 01) - (31 / 01 - 04 / 02) - (05 / 02 - 10 / 02) - (11 / 02 - 16 / 02) - (17 / 02 - 23 / 02) - (24 / 02 -29/02) - (1 / 03 - 10 / 03) - (11 / 03 - 18 / 03) - (19 / 03 - 23 / 03) - (24 / 03 - 28 / 03) - Deel 38 (29 / 03 - 03 / 04) - Deel 39 (04 / 04 - 10 / 04) - Deel 40 (11 / 04 - 21 / 04) - Deel 41 (22 / 04 - 30 / 04) - Deel 42 (01 / 05 - 10 / 05)
Nuttige links: @ VolcanoReport - El Hierro Picasa Photo Album


Bijwerken 10 / 05 - 21: 16 UTC
- Geen foto's van Joke vandaag
- Alleen een aardbeving vandaag onder de zee in het oosten van Tenerife (niet-vulkanisch) M 2.5 op een diepte van 30 km


Bijwerken 09 / 05 - 17: 56 UTC
- We hebben meer foto's van mei 6 van Joke toegevoegd aan de al aanwezige serie
- We hebben ook het eerste deel van de afbeeldingen van mei 7 toegevoegd

Bijwerken 09 / 05 - 14: 00 UTC
- Met verrassing, na een week, heeft IGN CSIC met medewerking van Salvamar Adhara een 6 minuut video gepubliceerd van de vulkaan met veel ontgassing.
- De beelden maken deel uit van de follow-up vulkanische activiteit door het CSIC- en IGN-team uit de Salvamar Adhara. Afbeeldingen komen van de bovenste delen van de vulkaan, maar niet van de kegel. Het ontgassen kan later worden omgezet in groene en blauwe vlekken op het oppervlak zoals we hebben gezien in de afgelopen week en op de video gefilmd op de Atlantic Explorer van Julio del Castillo Vivero.

Bijwerken 09 / 05 - 06: 00 UTC
- Nieuwe aardbeving bij 01: 13 op een diepte van 15 km met een Magnitude van 0.9 hier


Bijwerken 08 / 05 - 21: 03 UTC
- Een aardbeving met Magnitude 1.2 vond plaats op een diepte van 14 km tot de Ten noorden van Frontera op 14: 48 GMT

Bijwerken 08 / 05 - 09: 39 UTC
- GEEN aardbevingen vandaag tot nu toe


Bijwerken 07 / 05 - 19: 12 UTC
- Joke heeft gevraagd om onze verontschuldigingen aan te bieden aan onze lezers dat ze de dagelijkse deadline niet kan halen vanwege een zwaar programma dat ze uitvoert met Julio del Castillo Vivero. Zoals eerder gezegd, maakt Julio momenteel een onafhankelijke documentaire over de uitbarsting. Joke leidt Julio naar de verschillende historische uitbarstingsplekken. We hebben zojuist de May 5-serie gepubliceerd van hun wandeling naar de vuurtoren (zie hieronder).
- GEEN nieuwe aardbevingen vandaag. Tenzij er belangrijke nieuwe aardbevingen plaatsvinden, lijkt het erop dat we bijna aan het einde van de magmadruk zijn, althans voor een tijdje. Daarom verwachten we dat het gele hoofdventilatie-alarm groen wordt, ook als we een periode van een paar weken zonder aardbeving zullen meemaken.


Bijwerken 06 / 05 - 15: 00 UTC
- 1 zeer zwakke aardbeving sinds middernacht. Een 0.4 Magnitude-aardbeving op een diepte van 11 km in de directe omgeving van de hoofdopening.


Bijwerken 05 / 05 - 23: 00 UTC
- GEEN aardbevingen vandaag
- Joke heeft vandaag ook een aantal foto's gemaakt, maar ze moet ze nog steeds selecteren en ze zullen waarschijnlijk binnen 2 dagen online zijn.
- laten we de vertraging compenseren die we hadden bij het uploaden van de afbeeldingen van Joke Volta op mei 5. Joke liep met Julio langs de zuidkust naar de vuurtoren en ze maakten een geweldige reeks beelden.


Bijwerken 04 / 05 - 20: 00 UTC
- GEEN aardbevingen of belangrijke activiteit vandaag
- Afbeeldingen van Joke Volta vanaf vandaag mei 4, 2012


Bijwerken 03 / 05 - 20: 00 UTC
- GEEN aardbevingen vandaag
- Afbeeldingen Joke en Julio van eerder vandaag


Bijwerken 02 / 05 - 23: 37 UTC
- Afbeeldingen die Joke en Julio vanmorgen genomen hebben

Bijwerken 02 / 05 - 20: 37 UTC
- GEEN aardbevingen vandaag
- De dagelijkse planning van Joke zal de komende dagen aanzienlijk worden gewijzigd. Omdat we een kleine activiteit hebben in de zee van Las Calmas en Joke Julio del Castillo Vivero vergezelt tijdens de opname van zijn documentaire, komt een dagelijks bezoek aan La Restinga niet goed uit. Dus de komende dagen zal Joke het eiland El Hierro verkennen als een gids voor Julio. In het geval er iets belangrijks gaande is in de zee van Las Calmas, racen Joke en Julio naar La Restinga om daarover te berichten. In de tussentijd nemen we u mee op een excursie langs El Hierro. De onderstaande afbeelding toont de plek boven La Restinga, waar Joke haar hum humeur-webcamfoto's maakt.

Bijwerken 02 / 05 - 08: 25 UTC
- Joke Volta en Julio del Castillo Vivero ging vanochtend naar La Restinga als er een vlek of jacuzzi was. Geen van hen werd vandaag waargenomen.
- Twee aardbevingen gisteravond van M 1.0. Geen aardbevingen sinds middernacht.


Bijwerken 01 / 05 - 19: 39 UTC
- Beelden van de dag Joke Volta's

Bijwerken 01 / 05 - 09: 13 UTC

Opmerking van Earthquake-Report.com na 10 maanden na het volgen van de vulkaanactiviteit
Bij Earthquake-Report.com raken we steeds meer gefrustreerd over de NIET-communicatieve houding van de Spaanse wetenschappers en politici. Waar ze ook vandaan komen (het vasteland of de Canarische Eilanden), ze beschouwen de internationale gemeenschap als niet-bestaand (alleen voor toeristische promotie). Ze hebben de El Hierro-uitbarsting behandeld tot een nationalistische gebeurtenis. Alle betrokken wetenschappers in Spanje spreken prompt Engels op internationale conferenties, maar hebben sinds het begin van de uitbarsting nauwelijks een woord in het Engels uitgewisseld. We moeten toegeven dat de lokale Spaanse pers van Diario El Hierro en Diario de Avisos, om een ​​paar maar niet de enige te noemen, uitstekend werk hebben verricht bij het verzamelen van informatie. We ontvingen een max. van 2-e-mails met elk 3-zinnen, van wetenschappers die reageren op wat we schreven (in bijna 10 maanden). Ze hadden verschillende kanalen kunnen gebruiken om ons te bereiken. Alleen de non-profit SOS Oceanos-bemanning was zoals het had moeten zijn. Niet te veel woorden, openstaan ​​voor Joke en een paar aantekeningen uitwisselen. We houden SOS Oceanos eeuwig voor deze houding :).
Sinds het uitbreken van de uitbarsting zijn Earthquake-Report El Hierro-artikelen gelezen door meer dan 1.5 miljoen unieke bezoekers. Veel van deze lezers zijn potentiële toeristen, maar hebben wel een dubbel gevoel over El Hierro. We hebben het niet opgeschreven en hebben zelfs opmerkingen gewist met de mededeling dat vanwege de enge geest van de lokale politici, ze een geprogrammeerde reis naar El Hierro hebben geannuleerd. Wat jammer!
Het lijkt er op dat open communicatie nog steeds geen probleem is in de wetenschap. Mogen wij de wetenschap eraan herinneren dat een van de belangrijke sponsors van hun wetenschappelijk onderzoek de Europese Unie is. De meerderheid van onze lezers van El Hierro zijn burgers van de Europese Unie en moeten meer gerespecteerd worden omdat ze allemaal belastingen betalen om dit onderzoek te ondersteunen.
De lokale gemeenschap vulkaanvolgers bij AVCAN worden een beetje beter behandeld, maar ook de grote AVCAN-site mist betrokkenheid van lokale politici en nationale wetenschappers. Het grote verschil met ER is de nauwe relatie die ze hebben met Canarische eilanden wetenschappers.
Wetenschappelijke mensen van over de hele wereld, je leeft in 2012 !, een tijdperk met een open internet waar mensen van over de hele wereld direct geïnformeerd willen worden over wat er gaande is. Verbergen van informatie en zelfs zwart worden van webcams is een houding uit het verleden. Het informeren van de grote geïnteresseerde wereldwijde gemeenschap moet een van uw taken zijn, alleen als een eerbied voor degenen die betalen voor uw onderzoek. We weten natuurlijk dat de meeste wetenschappers gebukt gaan onder het schrijven van Papers die in de meeste gevallen worden verspreid achter Paying Walls van Elsevier en Springer en die een lezerspubliek van 1% of minder hebben van wat we doen, maar dit kan geen reden zijn om niet deel te nemen op het open internet. Mensen laten betalen om iets te lezen dat ze zelf hebben gesponsord met hun belastingbetalers heeft geen moraal!
Vanaf het allereerste begin van deze website heeft ER de wetenschap uitgenodigd om bij te dragen aan onze site en een manier waarop een normaal geïnteresseerde persoon kan begrijpen wat er is geschreven. We kunnen het alleen maar opnieuw herhalen.

Bijwerken 01 / 05 - 08: 30 UTC
- 1 aardbeving deze morgen. Het epicentrum was gelegen in El Golfo op een diepte van 18 km. Magnitude: 1.6
- Een van de ULPGC / QStar teamleden, De heer Antonio Gonzales Ramos, geeft meer details over wat ze hebben opgemerkt tijdens hun recente Atlantic Explorer-reis (die ene waarin Julio del Castillo Vivero is toegetreden) in de AVCAN website.
* Activiteit en gekleurd water werden afgewisseld met periodes zonder activiteit (activiteit tijdens de ochtenduren en geen activiteit in de middag)
* Deze activiteit werd ook weerspiegeld in de PH die 's morgens 7 was en 7.5 in de loop van de middag. De normale Ph in the Ocean is hoger dan 8.2. Deze licht zure Ph wordt veroorzaakt door de CO2 in het water
* De groene kleur van het water was te wijten aan complexe metaalchemicaliën (oxiden)
* As werd gevonden in het oppervlaktewater en in de bemonstering op een diepte van 50 meter
* De kolom van CO2 en as in het water zijn de belangrijkste reden dat kleine vissen niet overleven als ze deze zure stroming passeren. Dit verklaart ook de meeuwen die deze gedode vis boven de vleugel eten. In ER-termen betekent dit dat wanneer de beelden van Joke zeemeeuwen boven de hoofdopening tonen, het water waarschijnlijk een lagere Ph heeft in dat gebied.
* Gonzales geeft ook aan dat de meeuwen de eersten zijn die een kleur van de gasemissiepunten zien. Omdat ze weten dat deze kleur "eten" betekent, hangen ze meteen rond.
Deze inhoud is door ER vertaald vanuit de originele opmerking in de Avcan-site


Lees ook: Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife Volcano flank instorting
Lees ook: Economische impact op El Hierro en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden
Lees ook: De 2011 onderzeeër vulkaanuitbarsting in El Hierro (Canarische Eilanden), Spanje


Volcano Discussie Panel: Als u een persoon die wil om te discussiëren en over alle aspecten van vulkanen te lezen, kan deze discussie panel een zeer goede plek om rond te hangen. Vooral als we beginnen met speculeren over wat te gebeuren, dit paneel is een geweldige plek om naar te kijken. Geef het een kans.