Maleisië aardbeving lijst

Opnieuw naar de regio / land OVERZICHT pagina
De lijst hieronder toont de laatste aardbevingen in Maleisië

In diepgaande artikelen over Maleisië aardbevingen geschreven door aardbeving-Report.com
- Al snel om te komen als een

Geen lijst aardbevingen betekent dat er geen aardbevingen opgemerkt door onze data providers
Label info
: M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC - Maleisië tijd = UTC + 8
Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Sabah, Maleisië Juni 30 01: 58 5.0 630 MAP
EMSC Sabah, Maleisië April 15 00: 27 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sabah, Maleisië April 14 20: 04 4.7 21 MAP Ik voelde het INFO
USGS Ranau, Maleisië Augustus 03 15: 31 4.5 664 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sabah, Maleisië Augustus 03 15: 31 4.6 672 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Sarawak, Maleisië April 18 20: 48 3.8 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Sarikei - Matige schudden
 • Sri Aman, Sarawak - Ik voelde een beetje trillen vorig jaar op 16 June 2018, op 3pm. De hele Sri Aman-burger op hetzelfde (+ _ 15 km straal) voelde de lichte 5-7sec trillen .. Er was geen explosie te horen .. Maar de autoriteiten beweren dat het uit de steengroevelfabriek afkomstig was, maar op dezelfde dag in de ochtend, heeft Jayapura een aanval door 5.6 scala aardbeving .. Ik maak me alleen zorgen of de lichte aardbeving in Jayapura werd overgebracht naar Sri Aman maar niet als een voorzorgsmaatregel uit de steengroevefabriek. Dank je
 • Sri Aman, Sarawak - Ik voelde een beetje trillen vorig jaar op 16 June 2018, op 3pm. De hele Sri Aman-burger op hetzelfde (+ _ 15 km straal) voelde de lichte 5-7sec trillen .. Er was geen explosie te horen .. Maar de autoriteiten beweren dat het uit de steengroevelfabriek afkomstig was, maar op dezelfde dag in de ochtend, heeft Jayapura een aanval door 5.6 scala aardbeving .. Ik maak me alleen zorgen of de lichte aardbeving in Jayapura werd overgebracht naar Sri Aman maar niet als een voorzorgsmaatregel uit de steengroevefabriek. Dank je
 • Sibu - Ik voelde op korte tijd een beetje trillen over 2 naar 3 seconden.
 • USGS Ranau, Maleisië Mar 08 13: 06 5.2 10 MAP
 • Penampang - Ik ben mijn moeder in de woonkamer en ik dacht dat ik een slechte kop had en ik vroeg mijn moeder dat ze zei dat ze ook dacht dat ze een slechte kop had. Toen hoorde ik mijn buren sreaming n naar buiten rennen van hun appartement, dan alleen ik beseffen wat er gebeurt ...
 • KOTA KINABALU - 6-7 sec. Omdat ik in een appartement woon, herinner ik me de hut nog steeds heel duidelijk. Maar omdat we ook ervaring hebben met de aardbeving in 2015. Iedereen reageert sneller dan ooit. Ze weten wat en waar ze moeten doen en gaan. Wees voorzichtig!! #sabahan!
 • Kota Kinabalu - Ik woon in 3rd verdieping appartement en voelde de shake gedurende ongeveer 10 seconden
 • Kota Kinabalu - au 15eme étage du peak vista condominium, assise dans mon canapé, j'ai ressenti un léger tremblement dans le mur, juste quelques secondes, aucun dégâts
 • EMSC Sabah, Maleisië Mar 26 09: 30 4.6 30 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Lahad Datu, Maleisië Mar 26 09: 30 4.6 34 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië Oktober 19 13: 17 3.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië September 11 06: 19 3.2 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië September 11 03: 16 3.1 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië September 08 07: 38 3.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië Juli 26 16: 10 4.6 16 MAP Ik voelde het INFO
 • Sabah, Kota Kinabalu - Lichte schudden van bed voelde rond 00: 12 Maleise tijd
 • Kota Kinabalu - Schudden gevoeld op 0: 12 gisteren
 • USGS Ranau, Maleisië Juli 26 16: 10 4.6 15 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië Juni 25 02: 08 2.8 10 MAP
  EMSC Sabah, Maleisië Juni 23 09: 33 4.5 15 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Ranau, Maleisië Juni 23 09: 32 4.5 15 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië Juni 23 02: 54 3.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië Juni 12 18: 29 5.0 30 MAP
  USGS Ranau, Maleisië Juni 12 18: 29 5.3 11 MAP
  USGS Ranau, Maleisië Juni 06 05: 45 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië Juni 06 05: 45 4.5 20 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië Juni 05 15: 13 4.7 10 MAP
  EMSC Sabah, Maleisië Juni 05 13: 12 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië Juni 04 23: 15 6.0 10 MAP
 • Sabah - Was nog steeds te slapen vanmorgen mijn bed schudden en mijzelf naar beneden vallen van mijn bed .......
 • Keningau - Ik kan zien de kleren hangen verplaatst en ik voelde me ook mijn lichaam swingende bij het staan
 • Kota Kinabalu - Dacht dat ik droomde maar dankzij God alles in orde
 • Kota Kinabalu - De hele kamer is te schudden.
 • Kota Kinabalu - Geen schade aan eigendommen, licht schudden in onze kamer op de eerste verdieping aan 6: 45 uur.
 • kota Belud Tamu Darat - Treble gevoel
 • Kota Kinabalu - Geen schade aan eigendommen
 • Kota Marudu - Huizen trillen en voelde alsof het beweegt naar links en rechts. Geen schade gemeld
 • Kota Kinabalu - Om 0715uur, Het Huis Begon te schudden. Best eng en spannend. Gelukkig Geen schade en Het duurde Een seconde van 5.
 • Setapak, Selangor - Toen ik het ontbijt met mijn broer, we voelden een zeer milde schudden van de tabel (alleen voor 0.5 seconde) en mijn broer vroeg mij was het me dat de tafel geschoven. Die tijd was 7: 22, antwoordde ik, misschien aardbeving gebeurt ergens. En ik was direct nadat ik lees het nieuws in de middag
 • Sabah - De aardbeving gebeurde terwijl ik mijn kleren te veranderen. Het blijft tenminste 5 seconden. Ik was bang voor deze aardbeving en hoop dat dit incident niet weer gebeuren.
 • Kota Marudu - Al mijn familie nog steeds te slapen die tijd, dacht ze dat ze dromen en zo ben ik, dacht ik dat ik voelde dizzy.No schade gemeld.
 • Kota Kinabalu - Woke up gevoel dat mijn bed schudde heel hard. O mijn God. Eerste keer ervaren dit soort dingen. Gelukkig is iedereen hier in UMS is prima. Nog steeds het gevoel nu en dan wat naschokken. Hopen op het beste voor de klimmers op Gunung Kinabalu.
 • membakut - Ik lag te slapen toen het gebeurde. de eerste tremor maakte me wakker, want ik was het opstaan ​​uit bed, ik voel de tweede schudden. Ik ren zo snel als ik kan naar de beneden van het huis en de buitenkant. de tremor is intenser als je op de eerste verdieping en hoger.
 • USGS Ranau, Maleisië Juni 04 23: 15 6.0 10 MAP
  EMSC Sabah, Maleisië Oktober 24 05: 40 4.6 10 MAP
  USGS Kudat, Maleisië Oktober 24 05: 40 4.6 14 MAP
  EMSC Sabah, Maleisië September 05 01: 15 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië Februari 01 11: 35 4.7 12 MAP
  USGS Ranau, Maleisië Februari 01 11: 35 4.7 17 MAP
  EMSC Sabah, Maleisië Mar 17 18: 21 4.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Sabah, Maleisië Mei 28 16: 44 4.9 10 MAP
 • Kunak, Sabah - Zeer zwakke schudden gemeld
 • James Daniell CATDAT Maleisië Juli 26 07: 00 6.2 33 MAP
  James Daniell CATDAT Indonesië, Maleisië September 09 08: 00 7.2 10 MAP

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  Voelde u zich een aardbeving? Vul het onderstaande formulier in

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Leefomgeving :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Leefomgeving :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gebouwen met gewoon vakmanschap beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen in sommige gevallen beschadigd. Enkele gevallen van schade aan gebouwen en bruggen die zijn ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en verhoogde tanks van vóór 1976 en fabrieksstapels verdraaid of afgebroken. Sommige metselwerkpanelen van vóór 1965 zijn beschadigd. Enkele na 1980 baksteenfineer beschadigd. Vervallen houten stapels huizen beschadigd. Huizen die niet op funderingen zijn bevestigd, kunnen verhuizen. De meeste niet-verstevigde schoorstenen zijn beschadigd, sommige onder de daklijn, veel vernield. Leefomgeving : Er ontstaan ​​scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige glijbanen in bermstekken en niet-ondersteunde uitgravingen. Kleine uitstoten van water en zand en plaatselijke laterale verspreiding naast beken, kanalen, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Kraken van grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Vloeibaarmakingseffecten worden versterkt en wijdverspreider, met grote laterale verspreiding en stroming die grenst aan stromen, kanalen, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X