(Major) lijst Aardbevingen april 19, 2012

REAL TIME AARDBEVING LIJST S - WORLD - REGIO - LANDEN - STATEN
Vilt een aardbeving?
Klik op Ik voelde het hieronder of gebruik het formulier aan de onderkant.
Wereldwijd aardbevingen M 4.4 of hoger. Earthquakes M 2.5 of meer Klik hier.
Gepersonaliseerde e-mail aardbeving waarschuwingen voor dit gebied. Klik op Abonneren op E-mail lijst van deze pagina onder en maak uw keuze van de "delivery frequentie" en "Magnitude". Klik hier voor meer informatie.
-

Belangrijk bericht : Once again, the shared hosting server who enables us to list the earthquakes of many seismological agencies is down, including the "I Have Felt It reports" and our "Email earthquake notification system" (not the server that hosts the website). It looks that they have serious problems. Due to a stringent limited budget (this is a non-profit organization working on extremely limited private donations), we are not able to use redundant dedicated servers.  If you know somebody who can help us in our future development, do not hesitate to contact us. This situation is frustrating for readers and contributors of earthquake-report.com alike.
Update 12: 59 GMT : We zijn nu 16 uur later en het hostingbedrijf communiceert eenvoudigweg dat:  De FSCK zal proberen het systeem te repareren door het bestand handmatig te controleren of te vervangen door een eerdere back-up (waar beschikbaar). Als het systeem een ​​bestand vindt dat dit nodig heeft, kan het van 1 minuten tot 45 minuten duren om te corrigeren en zodra het is gecorrigeerd, wordt het FSCK-proces gestart. Er is geen manier om een ​​geschatte tijd voor deze procedure te bepalen. Sorry voor elke frustratie. ER: Een gedeelde server host veel websites, dus deze mensen hebben precies dezelfde problemen.
Update 22: 25 GMT : The database server is not yet online 24 hours later (he had to be replaced by another machine and backups are currently being restored). We did not wait for this and have activated a backup with another host.  Both earthquakes and Experience reports work just fine now. Only notification Emails need more programming.

M 5.1      2012/04/19     01:58     Depth  18.8 km     TAIWAN
09: 58: 07 uur in epicentrum
Matige ondiepe aardbeving voelde zo ver als Taipei

Label info : M = magnitude, D = diepte (km), Time = GMT - Klik hier voor conversie in uw plaatselijke tijd.

Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
EMSC Centraal-Peru April 19 23: 02 4.8 135 MAP
USGS Centraal-Peru April 19 23: 02 4.8 122 MAP
GEOFON Centraal-Peru April 19 23: 02 5.2 102 MAP
GEOFON Noord-Indische Oceaan April 19 18: 07 4.7 10 MAP
EMSC Noord-Indische Oceaan April 19 18: 07 4.7 50 MAP
EMSC Molukse Zee April 19 17: 23 5.3 72 MAP
GEOFON Noord-Molukse Zee April 19 17: 23 5.3 10 MAP
USGS Molukse Zee April 19 17: 23 5.3 12 MAP
GEOFON Irian Jaya Gewest, Indonesië April 19 15: 46 4.9 10 MAP
EMSC Bij N kust van Papoea, Indonesië April 19 15: 46 5.0 30 MAP
USGS Dichtbij de noordkust van Papua, Indonesië April 19 15: 46 5.0 25 MAP
GEOFON Uit kust van Noord-Chili April 19 13: 40 4.7 10 MAP
USGS Celebes Sea April 19 10: 59 4.7 553 MAP
USGS Uit De Westkust van Noord-Sumatra April 19 10: 55 4.7 29 MAP
GEOFON Uit westkust van Noord-Sumatra April 19 10: 55 4.8 10 MAP
EMSC Uit W kust van Noord-Sumatra April 19 10: 55 4.9 12 MAP
GEOFON Noord-Chili April 19 09: 06 4.6 104 MAP
USGS Iran-Irak grensgebied April 19 07: 42 4.7 46 MAP
USGS Noord-Indische Oceaan April 19 06: 30 4.8 14 MAP
GEOFON Noord-Indische Oceaan April 19 06: 30 4.7 10 MAP
USGS Nabij The East Coast van Honshu, Japan April 19 05: 00 4.7 32 MAP
USGS Nabij The East Coast van Honshu, Japan April 19 03: 33 5.2 18 MAP
GEOFON Nabije Oosten Kust Van Honshu, Japan April 19 03: 33 4.9 14 MAP
GEOFON Vulkaan-eilanden, Japan Regio April 19 02: 48 5.1 10 MAP
USGS Vulkaan-eilanden, Japan Regio April 19 02: 48 4.9 18 MAP
GEOFON Taiwan April 19 01: 58 5.1 17 MAP
USGS Taiwan April 19 01: 58 5.1 18 MAP
USGS Coquimbo, Chili April 19 01: 14 4.7 52 MAP
GEOFON El Salvador April 19 00: 48 4.7 97 MAP
USGS Koerilen-eilanden April 19 00: 24 4.8 71 MAP

Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

Aardbevingen vond gisteren (UTC tijd), maar vandaag lokale tijd

M 5.3      2012/04/18 19:52     Depth 37.3 km     NEAR THE NORTH COAST OF Papua, Indonesië


seismograaf - opnameNuttige informatie om dit dagelijks aardbeving lijst gelezen
Deze aardbeving lijst bevat belangrijke aardbevingen in de wereld.
Als er een meer gedetailleerde pagina aanwezig is, zal de aardbeving lijn gekoppeld worden aan de gedetailleerde pagina.
Voor uw comfort, zullen wij in de meeste gevallen een Google satelliet kaart om een ​​idee te geven waar de aardbeving, die het terrein het is gebeurd en of dorpen of steden bevinden zich in de directe omgeving. De multi-source benadering is opgezet om waarden te vergelijken als seismologie is geen exacte wetenschap en heeft veel van de berekeningen. De referentie voor de tijdzone UTC (Coordinated Universal Time, ook wel GMT). Kleur uitleg als we wat details boven de lijst toe te voegen:
groene kleur = NIET gevaarlijk voor schade of letsel
oranje kleur = MATIG het risico voor schade of letsel
rode kleur = Aanzienlijk risico op schade of letsel

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik heb gevoeld - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo hij sentido - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه

DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

Ik voelde het schudden *
Land waar u de aardbeving gevoeld *
Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
Shaking Strength *
MMI II (Zeer zwak schudden) ?
Persoon :
Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
MMI III (Zwak schudden) ?
Persoon :
Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
MMI IV (Licht schudden) ?
Persoon :
Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
Beslag :
Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
Structuren :
Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
MMI V (Matig schudden) ?
Persoon :
Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
Beslag :
Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
Structuren :
Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
MMI VI (Sterk beven) ?
Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
Beslag :
Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
Structuren :
Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
Leefomgeving :
Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
MMI VII (Zeer sterk beven) ?
Persoon
Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
Beslag :
Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
Structuren :
Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
Leefomgeving :
Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
MMI VIII (zwaar beven) ?
Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gebouwen met gewoon vakmanschap beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen in sommige gevallen beschadigd. Enkele gevallen van schade aan gebouwen en bruggen die zijn ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en verhoogde tanks van vóór 1976 en fabrieksstapels verdraaid of afgebroken. Sommige metselwerkpanelen van vóór 1965 zijn beschadigd. Enkele na 1980 baksteenfineer beschadigd. Vervallen houten stapels huizen beschadigd. Huizen die niet op funderingen zijn bevestigd, kunnen verhuizen. De meeste niet-verstevigde schoorstenen zijn beschadigd, sommige onder de daklijn, veel vernield. Leefomgeving : Er ontstaan ​​scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige glijbanen in bermstekken en niet-ondersteunde uitgravingen. Kleine uitstoten van water en zand en plaatselijke laterale verspreiding naast beken, kanalen, meren, enz.
MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Leefomgeving : Kraken van grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Vloeibaarmakingseffecten worden versterkt en wijdverspreider, met grote laterale verspreiding en stroming die grenst aan stromen, kanalen, meren, enz.
Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
* verplichte velden
X