El Hierro vulkaanuitbarsting (Canarische Eilanden): Deel 38 - maart 29 tot april 3

Dit is deel 38 van de El Hierro vulkaanuitbarsting rapport

KLIK hier om te lezen HET LAATSTE NIEUWS

U kunt ook de volgende Facebook Volcano pagina - Google+ Vulkanen - Twitter: @ VolcanoReport
Met de medewerking van Joke Volta, Een El Hierro inwoner en Julio del Castillo Vivero, fotograaf.
Lees ook: (28 / 7 - begin 09) - (25 / 09 - 10 / 10) - (11 / 10 - 13 / 10) - (14 / 10 - 17-10) - (18 / 10 - 21 / 10) - (22 / 10 - 26 / 10) - (27 / 10 - 31 / 10) - (01 / 11 - 03 / 11) - (04 / 11 - 06 / 11) - (07 / 11 - 08 / 11) - (09/11- 11 / 11) - (12 / 11 - 15 / 11) - (16 / 11 - 19 / 11) - (20 / 11 - 23 / 11) - (24 / 11 - 27 / 11) - (28 / 11 - 02 / 12) - (03 / 12 - 07 / 12) - (08 / 12 - 11 / 12) - (12 / 12 - 15 / 12) - (16 / 12 - 18 / 12) - (19 / 12 - 25 / 12) - (26 / 12 - 31 / 12) - (01 / 01 - 03 / 01) - (04 / 01 - 07 / 01) - (08 / 01 - 13 / 01) - (14 / 01 - 19 / 01) - (20 / 01 - 25 / 01) - (26 / 01 - 30 / 01) - (31 / 01 - 04 / 02) - (05 / 02 - 10 / 02) - (11 / 02 - 16 / 02) - (17 / 02 - 23 / 02) - (24 / 02 -29/02) - (1 / 03 - 10 / 03) - (11 / 03 - 18 / 03) - (19 / 03 - 23 / 03) - (24 / 03 - 28 / 03) - Deel 38 (29 / 03 - 03 / 04) - Deel 39 (04 / 04 - 10 / 04)
Nuttige links: @ VolcanoReport - El Hierro Picasa Photo Album
Onze Webcam pagina's: Geen uitbarsting webcam! Te duur, zegt de lokale overheid!


Bijwerken 03 / 04 - 21: 31 UTC
- Joke middag beelden
- Onze webcam vriend Mr Alpidio Armas, de voorzitter van de Cabildo van El Hierro is de duikers terug naar het eiland aangemoedigd, vooral voor duiken opnieuw starten in de Marine Reserve. In dezelfde presidentiële noot (ondersteund door de dienst toerisme en de burgemeester van El Pinar), zegt hij tegen de visser om wat meer tijd om de visserij te beginnen in het gebied als de vis heeft om wat meer tijd te herstellen wachten. Mariene biologen van de Universiteit van La Laguna is te zeggen dat de herstel gaat sneller dan aanvankelijk gedacht.
Joke vertelt ons dat de Diving bedrijven nooit hun activiteiten gestopt (aan het begin gingen ze voor duiken aan de andere kant van het eiland), en dat de brief is niet echt nodig. Joke zei ook dat de dubbele tong aanpak van de lokale autoriteiten meer toeristen dan trekken ze (de arme pasen toeristische bezetting is daar een voorbeeld van) misschien bang.

Bijwerken 03 / 04 - 21: 00 UTC
- Niet meer aardbevingen
- Joke meldt dat de ferry's van La Palma en Tenerife zijn volgeboekt voor de komende dagen, bijna volledig door de lokale Canarische Eilanden mensen. Veel f families herenigen en mensen hop over voor het feest dagen (Pasen week is heel belangrijk in Spanje). Maar Joke is ook verbaasd dat de appartementen en hotels in La Restinga zeer slecht bezet zijn. De bezetting is slechts 20% op dit moment en dit veel beter zou moeten zijn tijdens deze Pasen weken.
- De kaart hieronder toont de dikte van de Oceanic plaat (Korst) rond de Canarische Eilanden. Dit is belangrijk omdat zwakke plekken in deze dunne korst (continentale platen veel dikker) maken het mogelijk dat magma kan infiltreren naar het oppervlak. Wetenschappers hebben een aantal theorieën over de aanwezigheid van vulkanen op de Canarische Eilanden. Sommigen denken dat de Canarische Eilanden is een hot spot als Hawaii. Onder de korst is de hete stevige mantel van de aarde.
Een groot deel van de aardbevingen op El Hierro zijn die zich op een diepte van 11 om 12 km, precies de dikte van de korst in dat gebied. Maar ook andere aardbevingen zijn dieper zich in warmere gebieden op een diepte van 15 tot km 30. Met andere woorden vulkanisme is geen eenvoudige wetenschap. In onze Picasaweb hebben we wat meer kaarten.
- Nemesio Perez, Een bekende Canarische eiland vulkanoloog, besteedt zijn paasvakantie op El Hierro. Hij is kriskras door het eiland. Hij is ook bekend omdat hij een aantal theorieën die niet worden behandeld door andere wetenschappers.

Kaart hoffelijkheid Ramon Casillas


Bijwerken 03 / 04 - 15: 25 UTC

- Mariene leven herstelt zich geleidelijk van de zeer giftige vlekken aan het begin van de uitbarsting. Kleine vissen worden meer en meer verschijnen en duikers zijn heel positief. Visser is echter gevraagd vis nog niet te vangen in het gebied.
- Joke Volta's ochtends beelden

Bijwerken 03 / 04 - 11: 49 UTC
- Veel microseismicity vandaag, we verwachten nog een paar 'meetbare' aardbevingen later vandaag (microseismicity wordt niet vermeld als de bevingen zijn te zwak en / of het epicentrum locatie kan niet worden bepaald) à
- Joke schreef Mara-Jose Jurado om haar te feliciteren met de video-opname (zie hieronder). Jose-Maria vertelde haar dat het was de eerste keer dat het water was helder genoeg om te resulteren in een goede kwaliteit video. Ze zei ook dat de camera werd gemaakt in Spanje en thet CSIC-IGN meewerkt met de camera bedrijf om het verder te testen. Ze zei ook dat ze meer interessante video, en dat ze het zeker vrijgeven na hermonteren.
- Een van de aardbeving epicentrum was gelegen aan de westelijke hoek van het eiland (zie kaart elow). Joke vertelde ons dat het gebied heeft een enorme krater die werd gevormd na een hydromagmatic historische uitbarsting. Op maart 18 heeft ze het gebied bezocht in het kader van een van de vulkaan cursussen is ze na.

Bronvermelding: IGN

Bijwerken 03 / 04 - 08: 01 UTC
Is dit een teken van het ontwaken van de vulkaan? Te vroeg om te zeggen, maar wat we tot nu toe gezien vandaag is de hernieuwde activiteit van de feeder-gebied in El Golfo. 3 van de 4 aardbeving epicentra bevinden zich in de El Golfo gebied. De sterkste M2.5 aardbeving onder de (nieuwe) vulkaan-vent zelf.
4 aardbevingen sinds middernacht, de laatste de sterkste. De aardbeving 2.5 zal zeker gevoeld door eilandbewoners en brengt de herinneringen terug van de verschillende aardbeving hebben ze een paar maanden geleden voelde.
03 / 04 / 2012 03: 21 Diepte 14 km M 0.7 W FRONTERA
03 / 04 / 2012 03: 43 Geen diepte M 0.5 NW FRONTERA
03 / 04 / 2012 03: 44 Geen diepte M 1.4 W FRONTERA
03 / 04 / 2012 06: 55 Diepte 12 km M 2.5 SW EL PINAR


Bijwerken 02 / 04 - 23: 55 UTC
- 1 aardbeving vandaag. Op 09: 06, een M 0.6 beving werd gemeten op een diepte van 22 km naar de ZW van El Pinar

Bijwerken 02 / 04 - 20: 14 UTC
- Joke meldt een zeer kenmerkende vlek vanmiddag


Bijwerken 02 / 04 - 18: 43 UTC
- Een video gepubliceerd door IGN toont veel ontgassen effecten op diepte van 100 om 150 m. Wij geloven dat de video is gevangen genomen door de SALVAMAR tijdens zijn tochten de laatste paar dagen. Het water was zeer duidelijk tijdens video-opnamen? Wij feliciteren CSIC met deze video.

Bijwerken 02 / 04 - 11: 59 UTC
- Joke meldt een zee zonder jacuzzi en slechts een zeer vage vlek
- AVCAN meldt dat de aardbeving M 2.7 van gisteravond (zie hieronder) werd gevoeld door veel mensen op het eiland
- Joke Volta's ochtends beelden april 2. Beelden Joke's van vanmorgen behoren tot de mooiste die we tot nu toe hebben gezien. Gefeliciteerd!


Bijwerken 01 / 04 - 21: 52 UTC
- 2 meer aardbevingen vanavond. De laatste was de sterkste in een tijdje.
20: 36 1.7 M @ 13 km diepte - epicentrum hier
22: 03 2.7 M @ 15 km diepte - epicentrum hier

M 2.7 aardbeving tremor grafiek - met dank IGN


Bijwerken 01 / 04 - 21: 52 UTC

- Joke heeft toegevoegd 4 beelden om de middag-serie (laatste 4 beelden). De vlek kan goed worden waargenomen.
- CHIE HT grafiek toont een aardbeving op 20: 37 UTC. Het is niet opgenomen door IGN nog.

Bijwerken 01 / 04 - 18: 37 UTC
- Middag foto Joke Volta (in feite gefotografeerd in tussen 10: 00 en 17: 00)

Bijwerken 01 / 04 - 11: 52 UTC
- De Salvamar Adhara is gemeld opknoping rond boven de vent gebied. De enige reden voor "opknoping rond" is: het filmen met de speciale CSIC onderwater camera.
- Joke volgt momenteel een vulkaan cursus. De groep is een bezoek aan verschillende interessante vulkanische locaties.

Bijwerken 01 / 04 - 09: 09 UTC
- Ochtend beelden Joke Volta


Bijwerken 01 / 04 - 07: 57 UTC
- 1 aardbeving sinds middernacht. Een magnitude 1.1 aardbeving (geen diepte bevindt) op 03: 35 UTC. Epicenter hier.
- Voortzetting van (afnemende) microseismicity
- Een vraag die veel mensen vragen zich af: hoe lang zal dit verslag voort te zetten? Het antwoord is heel simpel: wij zullen zo lang verslag als aardbevingen, microseismicity en visuele tekens van ontgassing plaatsvinden.


Bronvermelding: IGN

Bijwerken 31 / 03 - 20: 38 UTC
- Een tweede M 1.7 aardbeving op een diepte van 11 km (epicentrum, zie afbeelding rechts)
- Etna (Italië) is momenteel in uitbarsting.

Bijwerken 31 / 03 - 14: 20 UTC
- Image middag serie van Joke Volta. Het merendeel van de beelden zijn de SALVAMAR Adhara aan het werk met hun vintage touw camera.
- Zij rapporteert van La Restinga dat de SALVAMAR Adhara filmt rond de vulkaan voor de tweede dag op rij (moet het zeer intrigerend gisteren of in versie Joke's geweest - ze hadden niets op de videoband en om het over te doen vandaag). De CSIC camera de Salvamar is het dragen is speciaal ontworpen voor dergelijke doeleinden. Meer moderne systemen zijn ook verbonden met een kabel op een schip (energie en video-lijnen), maar deze ROV-systemen hebben zichzelf navigeren capaciteiten. De huidige camera is rond getrokken. De diepte is gebaseerd op de lengte van de kabel, hoewel de huidige de camera kan duwen op grotere afstand van de boot, zodat de diepte resultaat ongeldig. Hoewel de beelden zijn verre van perfect te wijten aan de grote afstand, kun je heel goed de witte helmed crew te zien werken met de camera verbonden touw.
Update 14: 31 : Wij hebben de beelden met een kleine serie van de komst van de Salvamar Adhara in de haven van La Restinga bijgewerkt. Joke meldt dat Maria José Jurado (CSIC) liep weg zonder enige vragen te beantwoorden en met een 'rugzak vol schatten', zoals Joke beschreef het (het kan net een luch natuurlijk). De onderwater camera werd onmiddellijk bedekt met een deken (waarom?). De manier waarop de CSIC mensen zich gedragen is echt "out of bound". Tenminste we, en de meeste van onze lezers, zich niet bewust van enig vergrijp van onze kant. Earthquake-report.com is partner in de informatie en moeten worden behandeld als het.
- Joke is de voorbereiding voor een verklarende cursus gegeven door professoren van Involcan en de Universiteit van La Laguna. De titel van de "vrije" natuurlijk "Het leren van alles over onze vulkanen". Joke is een fan en ze vertelde ons dat de cursussen zijn echt goed voorbereid en dat de colleges worden gegeven door toegewijde wetenschappers.

Bijwerken 31 / 03 - 10: 59 UTC
- ochtend beelden van Joke Volta (We kunnen niet genoeg van krijgen). Grappen foto's zullen waarschijnlijk de grootste beeldbank ooit door 1 persoon naar het grotere La Restinga gebied.
- We hebben veranderde het systeem een ​​beetje. Vanaf nu elke partij foto's zal een apart Picasa groep, dit om te vermijden dat opnieuw te kijken naar de oudere (althans voor die mensen die terugkeren een aantal keren per dag) zijn

Bijwerken 31 / 03 - 07: 45 UTC
- 1 aardbeving sinds middernacht: Magnitude 1.3 op een diepte van 14 km. Epicenter in de directe aarsgebied
- Het voortzetten van microseismicity
- Als gevolg van het warme water veel kwal verschijnt in de buurt van de kust


Bijwerken 30 / 03 - 22: 07 UTC
- Avond beelden Joke Volta (Klik op de foto). Geen jacuzzi of vlek op het moment van het nemen van de foto.
- De SASAMAR vliegtuig werd plotseling terug vliegen over de vleugel. De Sasamar vliegtuig bijna dagelijks (nachtelijke) vluchten die in de eerste maanden van de uitbarsting. Het werd temperatuurbewaking van het oppervlaktewater.
- Een derde aardbeving plaatsgevonden op 19: 45 UTC vanavond. Magnitude: 1.0, diepte 22 km, epicentrum hier. Weer een epicentrum in de directe omgeving van Orchilla (de vuurtoren). Hoewel het aantal aardbevingen is beperkt, ze gebeuren meer en meer in dit Zuid-westelijke deel van de kust op een diepte onder 20 km.
- Google earth heeft nu de nieuwe vulkaan systeem bijgewerkt in hun kaarten. De locatie van de kegel ziet er goed uit, maar de diepten zijn niet zoals ze moeten zijn.

Bijwerken 30 / 03 - 16: 57 UTC
- Een tweede aardbeving op 12: 44 UTC op een diepte van 27 km. Magnitude: 1.0. Epicenter hier
- De eerste beving (M 0.8) was een diepte van 2 km ! Maar vaak de diepte wordt later herzien.
- Een zwakke jacuzzi is momenteel gerapporteerd boven de vleugel.

Camera gebruikt door CSIC voor onderwater filmen

Bijwerken 30 / 03 - 15: 42 UTC
- Joke was (natuurlijk) in de haven bij de terugkeer van de SALVAMAR Adhara die een paar uur boven de vleugel. Gebaseerd op wat we gezien hebben in de afgelopen weken en maanden, we weten dat als de SALVAMAR Adhara blijft een tijdje op de zee, het is niet voor water monsternemer alleen (kost zeer korte tijd). Bathymetrie werd gisteren gedaan door de BIO Hesperiden, dus bathymetrie moet ook worden uitgesloten. Dus vroeg Joke Maria Jose Jurado, de CSIC vertegenwoordiger aan boord, Als ze had gewerkt met de drijvende videocamera (het is een camera aan een touw getrokken door de SALVAMAR Adhara, niet een ROV). Ze zei ja, we deden.
Joke bleef vragen Maria Jose over wat ze heeft gezien op de camera. Ze zei dat ze een aantal interessante materiaal had, maar ze moest het verder analyseren. Ze zei ook, dat wanneer de kwaliteit goed genoeg zou zijn, CSIC zal het naar de Gobierno de Canarias om de video te publiceren.
Joke vroeg ook: was er nog een activiteit? Ze zei: Ja, we zien nog steeds sommige gassen die uit de vleugel. Joke bleven vragen: ook gassen aan de oppervlakte? Ze zei: NO.
We zullen beelden Joke's van de boot, de toeschouwers, de camera in een tijdje te publiceren aan boord, een paar kwallen.
ER comment : Niets nieuws natuurlijk, althans niets dat ons verbaast. De jacuzzi's die we hebben gezien voor vele dagen in een rij zijn absolute tekenen van verdere ontgassing. De belangrijkste vraag blijft, is er nog steeds lava die uit de vleugel. De laatste keer dat we zeker weten dat dat het geval was, was op maart 14 toen de ULPGC ROV maakte een video-opname van het. De nieuwste bathymetrie gegevens van CSIC deden ons vertellen dat de kegel was 88 meter. Maar deze diepte werd gemeten aan het eind van februari! Alle frequente El Hierro uitbarsting volgers hebben 1 grote vraag. Hoe diep is de kraterrand op dit moment? Is het toeval dat de SALVAMAR Adhara begint weer filmen 1 dag na dat de BIO Hesperiden gemeten de diepte van de Las Calmas zeebodem of kegel? Waarschijnlijk wel of waarschijnlijk niet. We weten tenminste dat verse losbarstte lava werd gezien door de ULPGC ROV maart 14, en er zijn geen aanwijzingen dat dit patroon is veranderd sindsdien. Betekent dit dat de diepte minder zal zijn? Niet per se. Laten we allemaal hopen dat de resultaten binnenkort in de website van de Gobierno de Canarias zal worden gepubliceerd.

Bijwerken 30 / 03 - 09: 59 UTC
- Joke vertelde ons dat de Salvamar âdhâra is onlangs gespot op de belangrijkste vent, waarschijnlijk het nemen van watermonsters
- Op Grappen beelden (klik op onderstaande thumbnails), de belangrijkste vent kan goed worden waargenomen, evenals een veel grotere gekleurde gebied. Er is twijfel of dit huidige kleuring of een vlek. We gaan voor de vlek.

Bijwerken 30 / 03 - 09: 59 UTC
- Grap gewoon een ochtend rapport sturen. Bij het lopen langs de lava velden naar La Restinga, ze struikelde in een AA lavaveld (Dikke scherpe lava stroomt uit een krater op een lage snelheid) maar viel gelukkig in een lapilli veld (Kleine vulkanische stenen vallen uit de hemel tijdens een uitbarsting - min of meer als dikke as). Het is een beetje pijnlijk, maar alles is nog steeds functioneert (met inbegrip van haar camera's)
- Tijdens het rijden met de bus vanmorgen, Joke zag een jacuzzi, Maar in de tussentijd hij weer verdwenen
- Joke vertelde ons dat ze zag technici op de webcam mast ! Laten we hopen dat ze de webcams onberoerd zullen laten zoals we ze nooit meer zullen zien in de tijd als nodig is! Omdat de politiek zijn tegen elke verdere "slecht nieuws", we hebben geen hoop dat ze de webcam zal reactiveren.
- 1 aardbeving sinds middernacht.
- Het voortzetten van microseismicity
- Geen verandering in horizontale GPS vervorming


Bijwerken 29 / 03 - 22: 20 UTC
Julio del Castillo Vivero heeft een fantastische hoge resolutie panoramisch beeld met 60 beelden van Joke Volta gemaakt! (Ze regelmatig hun werk te delen). Het resultaat El Hierro als een kleurenpalet
Foto info: 180 meter boven de zeespiegel - Genomen vandaag (29th maart) - Mountain Dácila - Finca José Pérez, locals noemen het Montaña La Restinga

Klik op de afbeelding om deze mooie foto op volledige grootte.

Bijwerken 29 / 03 - 21: 20 UTC
- De BIO (Buque de Investigación Oceanográfica) heeft vandaag een korte bathymetrie missie stop gemaakt bij El Hierro tijdens zijn terugreis van Antarctica. Spanje heeft een Antarctica basis en in de maanden november-februari, het Antarctisch schiereiland is slechts ijsvrij.
- En om de dag compleet te maken, hier zijn de mooie avond beelden van Joke Volta

Bijwerken 29 / 03 - 21: 04 UTC
- De Spaanse leger is echt goed in public relations. IGN moet een voorbeeld nemen hen. In een persbericht op de Armada Española website deze avond, Werd de bathymetrie missie gemarkeerd.
"El buque ha realizado varias líneas de prospección en una cuadrícula de trabajo situada en las Coordenadas: 27º 40'N // 27º 30'N de Latitud y 18º 05'W // 17º 55'W de longitud, para determinar el punto de burgemeester altura del edificio volcánico y comprobar posibles Variaciones desde el último levantamiento batimétrico. "
Menselijke vertaling: Het schip heeft diverse rechthoek routes gedaan onder de coördinaten: 27 º 40'N / / 27 º 30'N de breedte y 18 º 05'W / / 17 º 55'W oosterlengte tot het hoogste punt van de vulkaan te bepalen en controleren eventuele veranderingen sinds de laatste bathymetrie.
- Middag beelden Joke Volta (mooie kleuren!)

Bijwerken 29 / 03 - 17: 13 UTC
- Februari werd volgens Diario El Hierro (die de statistieken van de VVV kreeg) een betere maand voor de huur van appartementen dan vorig jaar (Hoewel de cijfers niet echt hoopvol). 384 huurwoningen in 2012 versus 314 in 2011. Mensen verblijven gemiddeld 4.8 dagen vs 3.5 dagen vorig jaar. Beroep was 13% vs 8.4% vorig jaar. 375 gezinnen had de Spaanse nationaliteit en de 9 anderen waren uit Duitsland. De pre-uitbarsting aardbevingen zijn begonnen tegen het einde van juli 2011.
- Een commenter op AVCAN was kritiek op het feit dat een van de belangrijkste Spaanse touroperators geplande vakanties voor alle Canarische eilanden op uitzondering van El Hierro

Bijwerken 29 / 03 - 14: 00 UTC
-De grote boot Hesperiden verliet La Restinga rond 11: 45 UTC, Waardoor het een van de kortste en snelste bathymetrie meting sessies van alle.


Bijwerken 29 / 03 - 10: 00 UTC

- Zoals beloofd, Joke Volta's ochtends beelden

Hesperiden, Spaanse marine onderzoeksschip - met dank Wikipedia

Bijwerken 29 / 03 - 09: 26 UTC
- 'S ochtends verslag van Joke Volta earthquake-report.com "human webcam", zoals ze zelf zei
* Joke zag een flauw jacuzzi deze morgen
* A nieuwe bathymetrie schip is gezien kriskras door de gebruikelijke vent gebied. De sporen van het schip in het water maakt het bijna onmogelijk om een ​​onderscheid te maken tussen de zwakke jacuzzi en het geroerde water links van de navigatie schip. De nieuwe bathymetrie schip noemt "Hesperiden". De "Hesperiden" is een militaire poolonderzoek vat (Antarctica missies).
Wikipedia informatie over de "Hesperiden" : Hesperiden (A-33), is een Spaanse poolonderzoek schip. Ze werd gebouwd in 1990, door Bazán Shipyards van Cartagena (Spanje). Hesperides wordt gebruikt om het onderzoek bases in Antarctica evenals verschillende onderzoeksreizen bedienen. Hesperiden is geclassificeerd door Lloyd's Register of Shipping met ijsklasse 1C. Ze kunnen door middel van bewegen tot 0.5 meter (1 ft 8 in) van ijs bij 5 knopen. Haar aandrijfsysteem maakt gebruik van een computer gestuurde variabele spoed propeller en achtersteven en boegschroeven. Het schip vervoert een helikopter. In 2003-2004 was zij het onderwerp van een grondige renovatie, werd de romp nog meer versterkt om ijs te breken, alle systemen werden verbeterd en de bewoonbaarheid van het schip. Het schip is uitgerust met elf laboratoria, verspreid over 345 m² en is gelegen op het hoofddek en hieronder. In 2009 het schip deelgenomen aan een high profile redding van de Ocean Nova, een schip met 106 mensen in Antarctica.
* De eerste batch van de "menselijke webcam beelden" zal binnenkort aankomen.

Bijwerken 29 / 03 - 08: 52 UTC
- 1 aardbeving tot nu toe vandaag. M 1.5 op een diepte van 17 km in de Orcilla (vuurtoren) gebied. Goed om te behouden is dat we 2 aardbevingen hebben gehad in een rij in een vrij nieuw epicentrum gebied.
- Het voortzetten van microseismicity (Zwakke aardbevingen)
- Joke is erfgenaam weg naar de kust (ze woont in El Pinar - zoals zij heeft geen auto, ze heeft om de bus te nemen (slechts een paar verbindingen) of liften-tocht naar La Restinga of het kustgebied heuvels). We denken dat onze lezers moeten weten welke inspanningen ze doet (op een dagelijkse basis) om onze internationale lezers te informeren over wat er gaande is bij La Restinga. Dit alles als vrijwilliger! Gedurende geruime tijd kon Joke verblijf in het (niet verhuurd) appartement van een vriend in La Restinga

Links naar eerdere delen van deze uitgebreide El ijzer uitbarsting rapport:
(28 / 7 - begin 09) - (25 / 09 - 10 / 10) - (11 / 10 - 13 / 10) - (14 / 10 - 17-10) - (18 / 10 - 21 / 10) - (22 / 10 - 26 / 10) - (27 / 10 - 31 / 10) - (01 / 11 - 03 / 11) - (04 / 11 - 06 / 11) - (07 / 11 - 08 / 11) - (09/11- 11 / 11) - (12 / 11 - 15 / 11) - (16 / 11 - 19 / 11) - (20 / 11 - 23 / 11) - (24 / 11 - 27 / 11) - (28 / 11 - 02 / 12) - (03 / 12 - 07 / 12) - (08 / 12 - 11 / 12) - (12 / 12 - 15 / 12) - (16 / 12 - 18 / 12) - (19 / 12 - 25 / 12) - (26 / 12 - 31 / 12) - (01 / 01 - 03 / 01) - (04 / 01 - 07 / 01) - (08 / 01 - 13 / 01) - (14 / 01 - 19 / 01) - (20 / 01 - 25 / 01) - (26 / 01 - 30 / 01) - (31 / 01 - 04 / 02) - (05 / 02 - 10 / 02) - (11 / 02 - 16 / 02) - (17 / 02 - 23 / 02) - (24 / 02 -29/02) - (1 / 03 - 10 / 03) - (11 / 03 - 18 / 03) - Part 36 (19 / 03 - 23 / 03) - Part 37 (24 / 03 - 28 / 03)


Lees ook : Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife Volcano flank instorting
Lees ook: Economische impact op de El ijzer en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden


Volcano Discussie Panel: Als u een persoon die wil om te discussiëren en over alle aspecten van vulkanen te lezen, kan deze discussie panel een zeer goede plek om rond te hangen. Vooral als we beginnen met speculeren over wat te gebeuren, dit paneel is een geweldige plek om naar te kijken. Geef het een kans.