Japan maart 11 2011 Tsunami puin reisroute in de Stille Oceaan (na 1 jaar) + video

Wanneer de monsterlijke tsunami van maart 2011 sloeg de noordoostelijke kust van Japan, de terugtrekkende golven getrokken vele stukken van de beschaving en vele levens op zee. De Japanse regering schat dat 5 miljoen ton puin werd opgeveegd door de gebeurtenis, met ongeveer 70 procent zinken naar de zeebodem en 1.5 miljoen ton zweeft. Meer dan een jaar later, wordt het puin van die tragedie nog steeds drijven aan de Stille Oceaan, maar niemand kan met zekerheid zeggen hoeveel en waar.

De kaart hieronder geeft de output van de oppervlakte stromen van Diagnostic (SCUD) model, een poging om te simuleren hoe en waar dat puin zou verspreiden. Oranje en rood gearceerde vakken geven percelen van water met een hoge waarschijnlijk van die drijvend vuil. Hoe dieper het rood, hoe hoger de waarschijnlijke concentratie. Het puin gebied strekt zich grofweg 5,000 kilometers door 2,000 kilometer over de noordelijke Stille Oceaan.

Bronvermelding: NASA Earth Observatory

Het model begint met meer dan 678,000 "tracers" worden vrijgelaten uit verschillende punten langs de noordoostelijke kust van Japan op maart 11, 2011. De eerste verdeling is gebaseerd op de bevolkingsdichtheid en ontwikkeling. De foto hierboven toont de voorspelde verspreiding van het puin in april 3, 2012.

De SCUD model is ontwikkeld door Nikolai Maximenko en Jan Hafner van het International Pacific Research Center (IPRC) aan de Universiteit van Hawaii. Met behulp van echte satelliet-gegevens over zee-oppervlak hoogte en op zeeoppervlak wind-en informatie uit de wetenschappelijke drijvende boei netwerken-de IPRC team maakt dagelijks kaarten van de oppervlakte stromen. Hafner en Maximenko hebben ook verzamelde meldingen van puin waarnemingen in de oceaan, Die tot nu toe gevalideerd wat het model hen vertelt.

Puin werd in eerste instantie gedragen door de krachtige Kuroshio Actueel, Die zwepen verleden oosten van Japan net als de Golfstroom in de Atlantische Oceaan. De Kuroshio draagt ​​het oppervlaktewater noordoosten, voordat hij uiteindelijk draait het oosten in de Kuroshio Uitbreiding en dan de noordelijke Stille Oceaan Actueel. Dat er afval moet tot de westkust van Noord-Amerika binnen een jaar of twee, terwijl veel van is het waarschijnlijk om te eindigen in het drijvend vuil veld in het midden van de noordelijke Stille Oceaan Gyre die wordt aangeduid als "de vuilnisbak patch."

Vanaf april 3, 2012, waren er zeer weinig meldingen van puin bij Midway Island en Kure Atoll. Noord-winden zijn minimaal in de afgelopen maanden, en de oceaan stromingen hebben de voorkeur houden van het puin van het eiland. Maar die stromen kunnen verschuiven, Hafner vermeld, en vuil moeten uiteindelijk wassen met een grotere frequentie.

Waarnemers in Canada onlangs ontdekt een verlaten 150 meter Japanse vaartuig drijvende offshore van British Columbia. Andere meldingen van puin in Washington en Hawaï kwam in maanden geleden. Maar in de meeste gevallen, de objecten waren groter en staan ​​boven de waterlijn, waar ze konden worden geduwd, zoals zeilen bij hogere snelheden. Het model hierboven getoonde voorwerpen tracks zitten op of net onder de waterlijn.

Tekst, foto's en video: courtesy NASA Earth Observatory

Comments

  1. Natuurramp is niet te voorspellen, want het is al de Almachtige, die houdt ons gezond en wel. De aardbeving in Indonesië is jammer omdat het de toekomstige economie van Indonesië te bewerkstelligen in de komende jaren. De Indiase regering heeft ingetrokken de dreiging van de Tsunami, omdat er geen lichaam kan deze natuurlijke Ramp te voorspellen want het is de Almachtige om deze rampen te beslissen.