El Hierro vulkaanuitbarsting (Canarische Eilanden): Deel 37 - maart 24 tot maart 28

Dit is deel 37 van de El Hierro vulkaanuitbarsting rapport

KLIK hier om te lezen HET LAATSTE NIEUWS

U kunt ook de volgende Facebook Volcano pagina - Google+ Vulkanen - Twitter: @ VolcanoReport
Met de medewerking van Joke Volta, Een El Hierro inwoner en Julio del Castillo Vivero, fotograaf.
Lees ook: (28 / 7 - begin 09) - (25 / 09 - 10 / 10) - (11 / 10 - 13 / 10) - (14 / 10 - 17-10) - (18 / 10 - 21 / 10) - (22 / 10 - 26 / 10) - (27 / 10 - 31 / 10) - (01 / 11 - 03 / 11) - (04 / 11 - 06 / 11) - (07 / 11 - 08 / 11) - (09/11- 11 / 11) - (12 / 11 - 15 / 11) - (16 / 11 - 19 / 11) - (20 / 11 - 23 / 11) - (24 / 11 - 27 / 11) - (28 / 11 - 02 / 12) - (03 / 12 - 07 / 12) - (08 / 12 - 11 / 12) - (12 / 12 - 15 / 12) - (16 / 12 - 18 / 12) - (19 / 12 - 25 / 12) - (26 / 12 - 31 / 12) - (01 / 01 - 03 / 01) - (04 / 01 - 07 / 01) - (08 / 01 - 13 / 01) - (14 / 01 - 19 / 01) - (20 / 01 - 25 / 01) - (26 / 01 - 30 / 01) - (31 / 01 - 04 / 02) - (05 / 02 - 10 / 02) - (11 / 02 - 16 / 02) - (17 / 02 - 23 / 02) - (24 / 02 -29/02) - (1 / 03 - 10 / 03) - (11 / 03 - 18 / 03) - Deel 36 (19 / 03 - 23 / 03) - Part 37 (24 / 03 - 28 / 03)
Handige links : @VolcanoReport - El ijzer Picasa Photo Album
Ons Webcam pagina's : (3) 2 in 1 pagina - La Restinga dorp - Uitbarsting webcam


Oproep voor een donatie : Joke Volta en Earthquake-report.com zetten al hun inspanningen in de opvolging van de lopende activiteit op El Hierro. De laatste paar dagen hebben we een paar donaties van onze lezers en we echt bedanken voor hun steun. Joke vraagt ​​nooit voor iets, but@earthquake-report.com we ons bewust van de kosten die zij betaalt zich aan al dit werk te doen aanzienlijke. Het nemen van de bus, het verzenden van foto's in een bar waar ze WIFI, het sturen van SMS-berichten, etc, dit alles is uitbetalen!. Ook aardbevingen report.com liep in hogere server kosten. Om een ​​lang verhaal kort te maken, zouden wij dat graag uw steun hebben eens te meer. Donaties zullen worden gesplitst 60 / 40 tussen Joke Volta en ER. Donations via creditcard en Paypal kan verzonden worden via deze link. U kunt ook wat geld te sturen naar de ER bankrekening: IBAN BE52731013166309 EUR - BIC KREDBEBB voor SOS Aardbevingen VZW, Cederstraat 21, 2800 Mechelen, België. Dank u voor uw steun namens Joke en onszelf.
-


Bijwerken 28 / 03 - 21: 10 UTC
- 2 aardbevingen vanavond.
19: 05 Diepte 18 km M 1.7 SW EL PINAR
19: 24 Diepte 29 km M 1.9 W FRONTERA
- ER-lezer Rudy schreef ons een paar minuten geleden: ik heb zojuist gelezen dat de hoeveelheid hulp van de regering van de Canarische eilanden tot nu toe 700.000 € bedroeg. Vandaag heeft een stem van het autonome parlement een verder hulppakket van 3 miljoen € afgewezen (diario el Hierro 28 / 3) ER: mensen bij El Hierro zullen dit als een echte belediging voelen na 7 maanden van economische ellende.
- Joke genoot vanavond een geweldige zonsondergang en een jacuzzi (vergezeld door een aantal meeuwen)! Ze pakte alle afbeeldingen in een korte PowerPoint-video.

Bijwerken 28 / 03 - 18: 05 UTC
- Joke Volta's tweede lading foto's voor vandaag. Toen iemand haar vertelde dat er een smet in de zee van Las Calmas verscheen, nam ze haar camera's en ging op weg naar Montaña Naos, een goed uitkijkpunt. Joke wees erop dat de vlek vanmiddag heel groot was in vergelijking met de recente activiteit (de laatste paar weken).

Bijwerken 28 / 03 - 14: 38 UTC
- Joke meldt vanmiddag een zichtbare vlek (net als gisteren). De vlek wordt gevormd door eruptief materiaal. Ontgassen is alleen niet mogelijk om een ​​vlek te maken! Met andere woorden: de vulkaan barst nog steeds lage hoeveelheden lava uit. De huidige vlekken zijn waarschijnlijk de reden waarom we sinds een paar dagen geen aardbevingen meer hebben (vlekken werden sinds een paar dagen ontdekt - de laatst genoemde aardbeving vond plaats in maart 26 bij 07: 05 UTC (deze opmerkingen zijn niet-wetenschappelijk van Natuurlijk, hoewel de gegevens zijn.) We zouden hier graag wetenschappelijke analyses willen afdrukken, maar zoals niemand opmerkt, moeten we verslag uitbrengen over de relaties die we zelf zien.
bijwerken : Diario El Hierro heeft ook de vlek gezien en IGN daarover geïnterviewd. IGN antwoord: Técnicos del IGN explicitan que esta coloración es debida al proceso de desgasificación en el sistema volcánico, que se puede prolongar, probablemente, en el tiempo. (Technici van IGN legden uit dat de kleuring het gevolg was van het ontgassen in het vulkaansysteem, dat uiteindelijk wat langer kan duren).
Reactie ER : we hebben de afgelopen weken meer jacuzzi's gezien dan de huidige en deze jacuzzi's hebben daardoor nooit een vlek veroorzaakt.

Bijwerken 28 / 03 - 10: 24 UTC
- Helaas voor ons allemaal, nog geen nieuws van de Cabildo over ons (webcam) voorstel (we kunnen vermelden dat ook een andere brief die we sturen (zeer beleefd en positief) nooit is beantwoord).
- De "eiland van duizend vulkanen"zet de enige actieve vulkaan sinds tientallen jaren in de" laat doen alsof er niets aan de hand is "-mandje.
- Joke Volta zal onze zijn menselijke webcam weer een tijdje! Dankzij Joke hebben we nog steeds El Hierro-ogen (ze moet een boek schrijven over haar ervaringen als het voorbij is)
- Joke heeft onderzocht of de jacuzzi's een link hebben met de getijden. Gedurende vele dagen keek ze in de getijtafels en ze concludeerde dat er GEEN onmiddellijke was koppeling tussen de jacuzzi en het tij. Het getijde verschil is natuurlijk maar een paar meter, maar het is erg waardevol om een ​​relatie te vinden tussen wat zichtbaar is en de natuurlijke elementen.
- Vandaag hadden we nog geen aardbevingen, Maar microseismiciteit is nog steeds aanwezig alsmede een jacuzzi af en toe. De onderstaande afbeeldingen van Joke zijn het bewijs voor de mensen die zeggen "het is voorbij" (eigenlijk zegt de Cabildo dit niet - ze zeiden dat de activiteit niet sterk genoeg was om de hoge kosten van webcamoperaties te legitimeren)

Bijwerken 28 / 03 - 10: 24 UTC
- Lezer Rudy merkte op met de "unanieme" petitie gericht aan de lokale autoriteiten om de Yellow Alert in Green Alert te veranderen. Het initiatief voor deze petitie komt van een brede politieke alliantie van eilandbewoners.

Las distintas fuerzas políticas con representación en el Cabildo de El Hierro han aprobado por una unanimidad una Moción presentada por el Grupo de Gobierno formado por PSOE y PP por la que se solicitará al Gobierno de Canarias la declaración de semáforo volcánico verde para todo El Hierro, "Medida que contribuiría a la normalización interna y recuperación de su imagen exterior, entendiendo esta decisión desde la base de reactivación económica en estos momentos tan difíciles", según se recoge en la moción. (www.CanarisaAhora.es, extensie El Hierro)

Google Vertaling
De verschillende politieke krachten die vertegenwoordigd zijn in de raad van El Hierro hebben unaniem ingestemd met een motie van de Governance Group, gevormd door de PSOE en de PP, waarvoor de regering van de Canarische gemeente vulkanisch groen licht vraagt ​​voor heel El Hierro, "omdat we bijdragen aan de normalisatie en herstel van zijn imago in het buitenland, begrip van deze beslissing van de basis van economisch herstel in deze moeilijke tijden ", zoals vermeld in de motie.

Reactie ER : We kunnen deze petitie ondersteunen om alles in groen te veranderen. Het is de logische volgende stap naar normalisatie. Omdat alle politieke partijen geloven dat de vulkaan dood en begraven is, betekent het veranderen van de waarschuwing van Geel naar Groen schepen, duikers, toeristische excursies bovenop de vulkaan. Het zou zelfs meer toeristen naar het eiland trekken.


Bijwerken 27 / 03 - 23: 43 UTC
- Toeval of niet, maar de heer Alpidio Armas, de president van de Cabildo, zal morgen naar Gran Canaria vliegen om een ​​campagne te starten om het toerisme in El Hierro (producten en diensten) te reactiveren. We hopen dat de marketing op het eiland succesvol zal zijn.

Bijwerken 27 / 03 - 18: 21 UTC
- Joke heeft vanmiddag een jacuzzi en (vage) vlek gemeld. De vage vlek is te zien op de laatste serie foto's in onze picasaweb. De onderstaande afbeeldingen zijn gemaakt tussen 14: 00 en 15: 00

Update 27 / 03 -16: 16 UTC - Open brief aan de Cabildo El Hierro

Geachte heer Alpidio Armas, Meneer de President,

De informatieve nota van de Cabildo die de beoogde sluiting van de webcams formaliseert, is niet goed ontvangen door de duizenden dagelijkse lezers van AVCAN, de vele andere Spaanse websites en op Earthquake-Report.com (zie hieronder).
De belangrijkste reden voor het sluiten van de webcams is "Financieel", is al gezegd! Dit werd geadviseerd door de technologische partner van de onderneming! Wie ? Telefonica of het bedrijf dat de webcams heeft afgeleverd of beide! Wees alstublieft nauwkeuriger, want dit is een flagrante omissie van de waarheid.
We waren zeer verrast dat in plaats van 1 of max. 2 webcams, de onderneming installeerde 4-webcams onmiddellijk (2 bij La Restinga, 1 bij El Golfo en 1 in de Los Roquillos-tunnel). De laatste 2 had NIETS te maken met de uitbarsting omdat er op dat moment maar één ontluchter open was.
Cabildo : We hopen dat beide technologische bedrijven u geen geld hebben aangerekend omdat dit over de rand zou zijn (zie hun kosten verderop)! De kosten om ze te installeren en de lenzen af ​​en toe te reinigen zouden uiteindelijk acceptabel kunnen zijn, maar we hopen dat dit niet het geval was.
Telefonica / Movistar : een MILTI-MILJOEN Spaans bedrijf dat geen enkele euro wil investeren in zijn nationale schoonheid. De operationele kosten zijn bijna NIHIL omdat de webcam via internet wordt beheerd! De bandbreedte kan als GRATIS worden beschouwd op Telefonica. Hun advertentie werd 1.565.847 keer bekeken, niet slecht, omdat zelfs een Google-advertentie een exponentiële som zou hebben gekost om dezelfde publiciteit te bereiken.
Webcam-partner : De webcams hebben een catalogusprijs van max. 2.000 Euro's elk. Alle 4 van hen was een investering van minder dan 8000 Euro's. Het bedrijf dat de webcams heeft afgeleverd, is een groot technologisch bedrijf dat niet alleen in Spanje maar wereldwijd is (sorry dat ik de naam ben vergeten). Hun advertentie werd 1.565.847 keer bekeken, niet slecht, omdat zelfs een Google-advertentie een exponentiële som zou hebben gekost om dezelfde publiciteit te bereiken

Laten we enkele alternatieven geven (aangezien we dit van de positieve kant willen bekijken):
Earthquake-Report.com en hopelijk volgen volgers AVCAN (ze zijn ook gewond - bekijk hun Facebook-pagina met reacties) en sommige commerciële partners zijn bereid om 50% van de uitbarsting webcam te betalen (het is nu gebruikt materiaal 🙂). We zullen het signaal naar de U-stream-service streamen (die ook werd gebruikt door de El Pinar / ACN Press-webcam van de ULPGC en die ALLEEN een beperkt bedrag per maand kost). We zullen een goedhartig persoon vinden bij El Hierro om de lenzen schoon te maken. Dat is het, niets meer of minder!

Om eerlijk te zijn, waren we opgetogen toen Telefonica en de Cabildo een echt goede en professionele service begonnen om ons een beeld te geven van de emissieplaats. Nu hebben we het moeilijk om een ​​logica te accepteren die bijna niemand van onze dagelijkse lezers begrijpt.
Dus, nogmaals, wanneer het probleem financieel is, staat ons voorstel of is er een verborgen agenda achter de beslissing?
We hopen nog steeds dat je de webcam opnieuw activeert en het "uitbarsting webcam" -signaal opnieuw uitzendt (we hebben alleen de Eruption-webcam nodig, niets anders, wat de kosten nog verder verlaagt).
Een nieuw eiland zou een geschenk van God zijn en toerisme aantrekken als nooit tevoren. Laten we klaar zijn als de vulkaan plotseling opnieuw activeert. De kegel bevindt zich momenteel op zo'n diepte (88-meter) dat een paroxysme binnen enkele uren tot een Surtseyan-uitbarsting zal leiden. De voorgestelde heractivering in uw informatieve notitie zal bijna zeker te laat komen als HT plotseling opnieuw wordt opgestart.

Met vriendelijke groet,

Armand Vervaeck, Oprichter SOS Aardbevingen non-profit organisatie / Aardbeving-Report.com
PS : Onze El Hierro-pagina's zijn geraadpleegd door 1.400.000 individuele lezers bijna 4 miljoen keer! (statistieken kunnen op eenvoudig verzoek aan de Cabildo worden verstrekt).
PS2 : We zijn natuurlijk niet de enige die gedesillusioneerd is over wat er gebeurt. De volgende blogger heeft dezelfde betekenis als wij. Hij heeft een webcam operationeel via U-Stream. Dit is wat hij schreef als een titel: EXELENTISIMO CABILDO DE EL HIERRO, ESTO ES LO QUE CUESTA INSTALAR UNA WEBCAM, NOS HA COSTADO 10 MINUTOS Y "0" DE COSTE. vertaald: Beste Cabildo de El Hierro, dit is wat er voor nodig is om de webcam op deze pagina te installeren: niet eens 10 minuten en 0 kosten!

Officieel persbericht van de Cabildo van El Hierro over het afsluiten van de webcams

Update 27 / 03-16: 06 GMT
NOTA INFORMATIVA DE CABILDO EL HIERRO

CON 1,3 MILLONES DE VISITAS DESDE EL PASADO 10 DE NOVIEMBRE DESDE LOS 5 CONTINENTES
Cabildo de El Hierro y Movistar deciden jarretel tijdelijk service en webcam que permitía seguir en directo el proceso eruptivo

Cabildo de El Hierro y Movistar han decidido suspender temporalmente el servicio en Internet hierroendirecto.movistar.es, desde el que se ha podido seguir en directo en el Mundo el proceso eruptivo en El Hierro gracias a la instalación de cuatro webcam.
La baja actividad del proceso y el coste que supone el servicio para la compañía que ha sido el colaborador tecnológico del Cabildo herreño en esta iniciativa aconseja esta medida, aunque ambos no descartas retomar el servicio en el supuesto de reactivarse el proceso, debido al éxito alcanzado .
El site hierroendirecto.movistar.es se puso en funcionamiento el 10 de noviembre de 2011. Lees meer 23 de marzo, las estadísticas Google Analytics implementeert en el servicio reflejaban que ha recibido 1.370.255 visitas en este tiempo, con 333.423 visitantes exclusivos, 1.565.847 bekijkt en vergelijkt de 5 continentes, 147 países y 6.928 ciudades en todo el mundo, lo que
refleja la gran expansión e interés mundial que ha despertado el acontecimiento.
España, Alemania, Francia. Reino Unido y Estados Unidos encabezan el listo de los países desde los que se ha seguido el proceso eruptivo. Bezoek website van usuarios con 115 idiomas diferentes. Mientras que el 71,59% de los visitantes han sido recurrentes.
El presidente del Cabildo, Alpidio Armas, ha querido reiterar el agradecimiento que la Institución mantiene con la empresa de telecomunicaciones ante "la colaboración sin coste económico que ha hecho Telefónica Movistar para poner en marcha, de forma eficiente y veloz esta iniciativa que tan buenos resultados ha arrojado ".

Google Vertaling (helaas kan Google niet beter vertalen):
Cabildo de El Hierro en Movistar hebben besloten de service op internet hierroendirecto.movistar.es tijdelijk op te schorten, waarna de uitbarsting in El Hierro overal ter wereld is gevolgd door het installeren van vier webcams.
De lage activiteit van het proces en de kosten van de service aan het bedrijf dat de technologiepartner van de gemeenteraad is geweest in dit initiatief, heeft deze maatregel geadviseerd, hoewel beide niet teruggrijpen naar plicht in het geval het proces is gereactiveerd vanwege succes.
De site werd operationeel hierroendirecto.movistar.es de November 10, 2011. Op 23 maart weerspiegelden de Google Analytics-statistieken die in de service werden geïmplementeerd dat 1,370,255 op dit moment 333,423-bezoeken heeft ontvangen, met unieke 1,565,847-bezoekers, 5-paginaweergaven en met toegang vanuit de 147-continenten, 6,928-landen en XNUMX-steden over de hele wereld.
weerspiegelt de grote expansie en wereldwijde bezorgdheid die het evenement heeft aangetrokken.
Spanje, Duitsland, Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten stonden bovenaan de lijst van landen waaruit de uitbarsting volgde. Een site bezocht door gebruikers met 115-talen. Terwijl 71.59% van de bezoekers terugkerende is geweest.
De president van de Cabildo, Alpidio Arms, wilde de dank herhalen die de instelling heeft bij het telecommunicatiebedrijf om "samen te werken zonder economische kosten Telefonica Movistar moet dit initiatief, dat zo succesvol is geproduceerd, efficiënt en snel uitvoeren".

Update 27 / 03-16: 01 GMT
- Joke Volta's beelden van de vulkaan met een zeer zichtbare jacuzzi.

Update 27 / 03-08: 46 GMT
- We waren heel blij dat de webcam-signalen vanmorgen nog aanwezig waren op de "elhierroendirecto" -website, maar nu hij schermen worden allemaal zwart !
- GEEN aardbevingen sinds middernacht
- zeer minimale microseismiciteit


Update 26 / 03-16: 21 GMT
- Joke komt net terug van een gesprek met de burgemeester van El Pinar. De burgemeester zei dat de Cabildo heeft zijn webpakket (inclusief webcams) nog steeds operationeel op www.elhierroendirecto.com.
Hij heeft NIET gezegd dat de uitzending onmiddellijk zal stoppen. Dus, wat we nu aannemen is dat Telefonica zijn servers heeft gestopt en dat de Cabildo het signaal zal blijven vangen en uitzenden via de bovenstaande website. Natuurlijk zou dit perfect zijn, maar tot nu toe heeft niemand dit bevestigd (de burgemeester is NIET de Cabildo en de tekst op de gezamenlijke Telefonica / Cabildo-website is op zijn minst hoopgevend!)
- De Het strand van Tacoron is weer open. Zoals IGN zei dat het gebied emissievrij is, wordt de lucht niet langer aan het lagere deel van het strand gecontroleerd. De watermonsters in Tacoron waren goed (zowel zwemwater als drinkwater).
- Alle officiële instanties vertellen iedereen dat de uitbarsting is gestopt. Iedereen die de afgelopen dagen de reguliere jacuzzi's ziet, heeft het moeilijk om te geloven dat ze niets zien. Het is misschien verstandiger geweest van IGN, CAP en autoriteiten om wat officiële uitleg te geven over wat er gaande is met de ontgassende, uiteindelijke minimale lava-uitstroom en het resterende HT-signaal.

Update 26 / 03-10: 21 GMT
- Onze lezers zijn zeer geïrriteerd en verrast dat de webcams worden afgesloten. Een van de partners in de webcams was de lokale overheid van El Hierro. Dit betekent politiek. De politiek volgt meestal (niet altijd) de druk van de bevolking. Tot nu toe wisten we dat de El Hierro-bevolking leed onder de vulkaanwaarschuwingen en dat ze deze vulkaan steeds vaker haatten. Vooral de neerslag van minder vakantiegangers in La Restinga was de schuld van de lokale economie. Dit is allemaal begrijpelijk. In plaats van de vulkaan in een PLUS te veranderen (wat ze van tijd tot tijd probeerden te doen), weten ze dat ze helemaal tegengesteld zijn, door de wereld blind te maken en mensen te vertellen dat ze, als ze de vulkaan willen zien, naar El moeten komen Hierro. Veel geld uitgeven aan een toeristisch marketingbedrijf heeft GEEN zin als de realiteit wordt weggelaten.
- Vanmorgen zat Joke in de bus van El Pinar naar La Restinga. Ze zag de jacuzzi in de zee van bovenaf en begon er wat foto's van te maken. Een medepassagier schreeuwde naar haar dat ze moest ophouden mensen weg te jagen van het eiland, door al deze foto's van de vulkaan te nemen. De uitbarsting stopte hij zei en toch maak je foto's. Er gebeurt niets en je maakt nog steeds foto's. Vind je het echt leuk dat we allemaal verder lijden?

- Foto's Joke Volta vanaf vandaag maart 26, 2012

Zeer belangrijk Update 26 / 03 -08: 21 UTC
- 1-aardbeving tot nu toe vandaag. AM 1.6 magnitude aardbeving op een diepte van 15 km hier.
- Voortdurende microseismiciteit.
- Als antwoord op de onderstaande boodschap stuurt de vulkaan momenteel een jacuzzi naar de oppervlaktewateren. Oh ja, de uitbarsting is voorbij en dood (jacuzzi's en lava uitstralende kegel op maart 14 (daarna stopte de vulkaan officieel uitbarsting!)!
- AVCAN was de eerste die het nieuws half officieel bracht, maar de gezamenlijke partners Cabildo de El Hierro (Mr. Alpidio Armas) en Telefonica (Movistar) hebben besloten dat de webcams zijn NIET langer nodig om de nog steeds actieve Las Calmaszee te laten zien.
Meer miljard miljard Movistar geeft El Hierro op
Zoals gevreesd door veel van onze volgers, Movistar telecommunicatie van Spanje en de Cabildo van El Hierro hebben besloten om sluit de webcam uitzending af van de onderzeese vulkaanactiviteit in La Restinga, El Hierro.
Omdat de kosten van de operaties letterlijk "pinda's" zijn voor zo'n groot telecommunicatiebedrijf, het grootste deel van de mensen die deze uitbarsting vanaf het begin hebben gevolgd, heeft moeite deze beslissing te begrijpen. Duizenden webcams worden over de hele wereld gebruikt en ze laten alleen het weer zien!
Zolang CAP op El Hierro werkt, is een snelle reactivering van het nog steeds lopende proces mogelijk. Na vele maanden van na de handelingen en de tijd die nodig is om het te laten werken, zijn we 99.5% ervan overtuigd dat het veel te laat zal zijn om de webcams weer aan het werk te krijgen als de vulkaan opnieuw activeert.
Zoals eerder gezegd, zijn de kosten voor het bedienen van de huidige webcams bijna nihil! Waarom ? Zoals we de afgelopen weken hebben gezien, is onderhoud al een absoluut minimum (lenzen worden zeer zelden schoongemaakt) en de webcamzoom, -hoek en andere instellingen zijn internet afstand commando's. Bandbreedte is absoluut niets voor een bedrijf als Movistar.
Als Movistar en Cabildo zouden beslissen om de apparatuur te verwijderen (we weten dat nog niet), zouden de kosten een X-factor meer zijn dan doorlopende bewerkingen.
De webcams worden later vandaag of morgen afgesloten.


Update 25 / 03-13: 02 GMT
- Op de uitbarsting webcam men kan nog steeds een zien actief ventilatiegebied, minder uitgesproken dan gisteren, maar nog steeds erg actief. De actielijn lijkt erop te wijzen dat de stroom op dit moment van west naar oost stroomt.

Update 25 / 03-09: 33 GMT
- Geen aardbevingen vandaag genoteerd door IGN
- Doorgaan microseismicity (te zwak om epicentrum te lokaliseren) maar een duidelijk teken dat de activiteit nog niet voorbij is
- Joke Volta "sunrise + early morning" -afbeeldingen, nogmaals erg mooi


Update 24 / 03-23: 03 GMT
- Een van de actievere dagen vandaag. Afgezien van de vrij sterke ontgassing / jacuzzi, deed zich een 4th-aardbeving voor bij 16: 56 UTC. Het had een Magnitude van 1.8 op een diepte van 10 km. Epicenter hier.

Bijwerken 24 / 03 - 19: 10 UTC
- Een een sterke jacuzzi is nu duidelijk zichtbaar op de webcam, zoals gevangen door Julio del Castillo Vivero.

- ER-lezer Sissel heeft ons een webcamvideo-opname gestuurd die regelmatig sterke ontgassing vertoont. Met iets meer HT zouden we niet verbaasd zijn om SLS in het water te zien verschijnen

Bijwerken 24 / 03 - 14: 39 UTC
- Delen 33, 34 en 35 zijn uit dit hoofdartikel gesneden. De links naar deze verschillende delen zijn te vinden onder deze pagina
- Met dank aan ER-lezer Colin, we hebben vernomen dat de opmerkingensectie niet langer werkte (de reacties werden automatisch gesloten na 180 dagen). We hebben dit aantal verhoogd en de commentaargedeelte is weer open.
- SOS Oceanos heeft een nieuw bericht verzonden ROV-video grappen maken. Het lijkt erop dat bijna alles hetzelfde is als het vorige, maar de huidige video is iets langer.

Bijwerken 24 / 03 - 10: 39 UTC
- een derde aardbeving deed zich voor bij 10: 39 UTC bij de ZW van Frontera. Magnitude: 1.1 Depth: 11 km
- Joke Volta's beelden van de dag en een paar ingezoomde beelden uit de jacuzzi

Bijwerken 24 / 03 - 09: 35 UTC
- 2-aardbevingen sinds middernacht, resp. M 1.1 en M 1.2
- Joke liet ons een tijdje geleden weten dat ze een jacuzzi in de zee van Las Calmas zag toen ze met de bus naar El Pinar afdaalden naar La Restinga. Deze jacuzzi (voornamelijk ontgassing niet van SLS) is momenteel nog steeds zichtbaar.

Jacuzzi in de zee van Las Calmas bij 09: 35 UTC


Lees ook : Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife Volcano flank instorting
Lees ook: Economische impact op de El ijzer en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden


Volcano Discussie Panel: Als u een persoon die wil om te discussiëren en over alle aspecten van vulkanen te lezen, kan deze discussie panel een zeer goede plek om rond te hangen. Vooral als we beginnen met speculeren over wat te gebeuren, dit paneel is een geweldige plek om naar te kijken. Geef het een kans.