El Hierro vulkaanuitbarsting (Canarische Eilanden): Deel 34 - maart 1 tot maart 10

Dit is deel 34 van de El Hierro vulkaanuitbarsting rapport

KLIK hier om te lezen HET LAATSTE NIEUWS

U kunt ook de volgende Facebook Volcano pagina - Google+ Vulkanen - Twitter: @ VolcanoReport
Met de medewerking van Joke Volta, Een El Hierro inwoner en Julio del Castillo Vivero, fotograaf.
Lees ook: (28 / 7 - begin 09) - (25 / 09 - 10 / 10) - (11 / 10 - 13 / 10) - (14 / 10 - 17-10) - (18 / 10 - 21 / 10) - (22 / 10 - 26 / 10) - (27 / 10 - 31 / 10) - (01 / 11 - 03 / 11) - (04 / 11 - 06 / 11) - (07 / 11 - 08 / 11) - (09/11- 11 / 11) - (12 / 11 - 15 / 11) - (16 / 11 - 19 / 11) - (20 / 11 - 23 / 11) - (24 / 11 - 27 / 11) - (28 / 11 - 02 / 12) - (03 / 12 - 07 / 12) - (08 / 12 - 11 / 12) - (12 / 12 - 15 / 12) - (16 / 12 - 18 / 12) - (19 / 12 - 25 / 12) - (26 / 12 - 31 / 12) - (01 / 01 - 03 / 01) - (04 / 01 - 07 / 01) - (08 / 01 - 13 / 01) - (14 / 01 - 19 / 01) - (20 / 01 - 25 / 01) - (26 / 01 - 30 / 01) - (31 / 01 - 04 / 02) - (05 / 02 - 10 / 02) - (11 / 02 - 16 / 02) - (17 / 02 - 23 / 02) - Deel 33 (24 / 02 -29/02) - Deel 34 (1 / 03 - 10 / 03) - Deel 35 (11 / 03 - 18 / 03)
Handige links : @VolcanoReport - El ijzer Picasa Photo Album
Ons Webcam pagina's : 3 in 1 pagina - de Calmas Ustream - La Restinga dorp - Uitbarsting webcam


Update 10 / 03 - 23: 10 GMT
- De Atlantic Explorer schip is momenteel navigeren naar El Hierro voor een nieuwe campagne. In het team, de leden van de Universidad de Las Palmas de Gran Canaria en SOS Oceanos. Laten we hopen dat dit keer de voorwaarden zal goed genoeg voor de implementatie van het ROV zijn.

Bijwerken 10 / 03 - 21: 45 UTC
- De volgende video toont de activiteit in 'El Mar de Las Calmas' van 18: 55 om 19: 55 GMT x10 normale snelheid, door Julio del Castillo Vivero.- AVCAN (Actualidad Volcanica de Canarias) geloven dat de uitbarsting was nog niet voorbij en blijft.
- Joke Volta heeft gesproken met Ramón Ortiz en hier hebben we zijn woorden te vertalen voor wat hij gelooft zou kunnen gebeuren:

"Wat kan nu worden waargenomen zagen we 2 weken geleden. Ik heb gekeken naar het seismisch netwerk, en er is geen variatie, geen afwijkingen. Als er een eruptieve activiteit dit wordt weerspiegeld in het seismisch netwerk geweest. Wat zou kunnen gebeuren is dat als magma nog warm is, het kost tijd om af te koelen, dit materiaal is nog steeds het vrijgeven van warmte en damp, en er is nog gas release. Daarom is er nog steeds een uitsluiting zone rond de vulkaan. Tides kan het proces dat we zien beïnvloeden . Als het tij verandert, de druk doet dat ook en dat kan veranderen wat er gebeurt. Het effect van de getijden we hebben waargenomen twee weken geleden, toen was er een afname van de activiteit. De zichtbaarheid van de vulkaan veranderingen en dit is ook te wijten aan de getijden.

- Wat wij zijn er zeker van is er sprake van geen officiële communicatie over wat er gebeurt.

Bijwerken 10 / 03 - 19: 40 UTC
- Joke Volta gaat proberen en vraag de geograaf Jose Manuel Merrero, student van Ramón Ortiz, over wat we eerder zagen, voor het geval ze zouden een antwoord voor deze hebben fenomeen.

Bijwerken 10 / 03 - 19: 40 UTC
- Foto's Joke Volta van vandaag maart 10

Bijwerken 10 / 03 - 17: 55 UTC
- We hebben gecontroleerd en en het NIET WAS een jacuzzi
. Grap Volta is bevestigd dat ER.

Bijwerken 10 / 03 - 17: 25 UTC
- Wat lijkt op een brekende golven bij de uitbarsting webcam is waargenomen in het verleden minuten, maar het is waarschijnlijk het effect van de wind en / of stromen.

Bijwerken 10 / 03 - 16: 00 UTC
- 1 aardbeving meer sinds laatste update van M 2.1, sterkste sinds 1st maart SW El Pinar. De seismische proces nog actief.

Bijwerken 10 / 03 - 07: 07 UTC
- 1 aardbeving tot nu toe vandaag. Magnitude 0.8, Diepte: 8.4 km
- De autoriteiten van El Hierro studeert op dit moment naar El Hierro te maken als de eerste GEHEEL GRATIS WIFI eiland in de wereld (De tenminste wat zij beweren dat het). Als dit gebeurt Joke zal een gat springen in de El Hierro hemel!


Bijwerken 09 / 03 - 21: 10 UTC
- Er zijn een extra geweest 2 aardbevingen, zowel W El Pinar, Van M 1.1 en een diepte tussen 11km. en 13km.
- Harmonische tremor is minimaal, bijna niemand.

Bijwerken 09 / 03 - 15: 45 UTC
- De verboden zone voor vissen, duiken en andere activiteiten is geweest gereduceerd tot een 0.5 nautische mijl cirkel van de vulkaan. Meer informatie in de persbericht (In het Spaans). Hieronder een kaart met de verboden zone gedaan door Julio del Castillo Vivero.

Bijwerken 09 / 03 - 14: 00 UTC
- Alleen 1 aardbeving sinds middernacht, M 0.8 W El Pinar.
- Vandaag, het eiland bedekt "Calima" zoals duidelijk te zien op de webcam tijd vervaltOp satellietbeeld van Nasa en Joke Volta afbeeldingen op picasa galerie later vandaag. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Calima bij La Restinga, El Hierro 9th maart 2012 - Joke Volta

Bijwerken 09 / 03 - 13: 00 UTC
- Joke Volta beelden van de dag - Calima foto's


Bijwerken 08 / 03 - 23: 35 UTC
- Een totaal van 3 aardbevingen werden genoemd door IGN vandaag. M 1.7, M en M 1.4 1.0. De M 1.4 had een epicentrum in het noorden van het eiland op een diepte van 26 km. De laatste 1.0 aardbeving plaats op een diepte van 7 km.
- Beelden Joke Volta vanaf vandaag maart 8

Bijwerken 08 / 03 - 18: 51 UTC
IEO het Spaans Oceanografisch Instituut heeft vrijgegeven de resultaten van de 11th bathymetrie sessie (BIMBACHE1011-11) . De kegel diepte werd al in het begin van de week (meter diepte 88) onthuld. Klik hier voor het volledige rapport (in het Spaans).

Ramon Margalef bathymetrie sessie (BIMBACHE1011-11) - met dank IEO

Ramon Margalef bathymetrie sessie (BIMBACHE1011-11) - met dank IEO

Ramon Margalef bathymetrie sessie (BIMBACHE1011-11) - met dank IEO

Bijwerken 08 / 03 - 09: 49 UTC
- De actief proces is niet volledig beëindigd als de magma wordt nog steeds het genereren van kleine aardbevingen.
- Vandaag een M 1.7 aardbeving plaatsgevonden op 06: 25 op een diepte van 12 km in de normale Tacoron / Las Calmas zeegebied.
- Na de ongelooflijke werken die ze heeft de laatste paar maanden gedaan, Grap heeft gewikkeld onderaan het aantal foto-sessies per dag van 2 naar 1, bij wijze van uitzondering zal er geen sessie te wijten zijn aan andere taken. Joke dringt aan op voortzetting van dit omdat ze wil wel de ogen van het eiland door het maken van foto's die nuttig zijn voor welke reden dan ook kan zijn (ja, ook voor de wetenschap, hoewel ze niet snel zullen toegeven dat ze op zoek zijn naar haar foto's). Instrumenten misschien groot, maar visuele detectie van welke verandering in de zee is ook erg belangrijk.
- Er is nog congegaan met het microseismicity onder het eiland (microseismicity is typisch voor een uitbarsting, maar dit is moeilijk om weer te seismologically de exacte epicentrum en diepte zijn moeilijk te vinden door een te zwak aardbeving)


Bijwerken 07 / 03 - 23: 35 UTC
- Een derde M 1.8 aardbeving plaatsgevonden op 17: 58 op een diepte van 13 km
- Windvlagen tot 70 km / h worden morgen verwacht
- Joke heeft haar tijdelijke appartement verlaten in La Restinga voor haar "cooler" huis in El Pinar
- Veel mensen op El Hierro zijn niet te geloven dat de vulkaan stopte zijn actie volledig

Bijwerken 07 / 03 - 10: 45 UTC
- Uiteraard geen substantiële harmonische tremor
- Voor de tweede dag op rij zeer ruwe zee
- 2 aardbevingen dusver vandaag
07 / 03 / 2012 02: 51 7 km M 1.5 SW EL PINAR
07 / 03 / 2012 06: 12 37 km M 1.9 W FRONTERA
- ITER / INVOLCAN heeft gemaakt een een beroep doen op vrijwilligers om te werken aan vulkaan waakzaamheid dat Involcan doet in El Hierro. Kosten van de accommodatie en voedsel zal worden gedekt. Wie geïnteresseerd is moet een e-mail gladys@iter.es


Bijwerken 06 / 03 - 15: 25 UTC
- De rode signalering in het vulkanische gebied van El Mar de las Calmas is verlaagd tot Yellow Alert, pre-fase van noodhulp. De rest van het eiland blijft in het geel alert.
- De uitsluiting van gebieden van Arenas Blancas, Tacoron en Playa de Los Mozos zal ook eenmaal worden versoepeld een nieuw document is vrijgegeven, binnenkort, met de details van een kleinere verboden gebied. Voor nu, zal de 4 mijl maritieme uitsluiting blijven.
- Aanbevelingen voor niet zwemmen, vissen en duiken blijven van kracht totdat nieuwe monsters van het water in het gebied worden geanalyseerd door de openbare gezondheidszorg, die ook zou kunnen betekenen dat deze maatregelen worden versoepeld.
- Al deze informatie, in het Spaans, van de persbericht hier.

Bijwerken 06 / 03 - 14: 40 UTC
- Foto's Joke Volta vanaf vandaag maart 6, 2012
Controleer de laatste foto van deze serie. De Ocean kleuren grijs, zoals we eerder hebben gezien. Als we de wetenschappers niets zou meer als de uitbarsting gestopt gebeuren. Een levensvatbaar reden kan zijn dat de lichtere puimsteen wordt opgeworpen bu raz zee kleuren.

Bijwerken 06 / 03 - 14: 00 UTC
- De Salvamar Adhara, na al een klein schip, moest strijden tegen de felle golven om zijn taken uit te voeren.
- Een nieuwe aardbeving opgetreden in het zuiden van La Restinga. Magnitude 1.4, diepte 11 km.

Salvamar Adhare vechten tegen de golven. Gevaarlijk voor operaties op het dek

Bijwerken 06 / 03 - 08: 15 UTC
- 1 mini-mini aardbeving
- Joke, Julio en ER zal uiteraard blijven volgen van de (momenteel) eindigde uitbarsting proces. Zolang we de webcams wees naar de emissiepunt in de Las Calmas zee, zullen onze lezers en ons team verder te kijken naar eventuele tekenen van wedergeboorte. Vooral aardbevingen moeten worden gevolgd. Zonder druk van onderuit zal er geen harmonische trilling of opnieuw activeren van de uitbarsting.
- De autoriteiten hebben besloten om verder met de bathymetrie plannen zoals het was gepland, terwijl de uitbarsting is nog steeds gaande. De SALVAMAR Adhara start bathymetrie vandaag
- Pevolca heeft ook besloten te blijven volgen het eiland El Hierro totdat de situatie is bereikt als vóór juli 17 2011 (Aardbevingen en vervorming). Verticale vervorming parameters worden geheim gehouden door IGN. Horizontale vervormingen kunnen worden gevolgd in de IGN website.
- Alert niveaus blijven ongewijzigd (voor nu)

Bijwerken 06 / 03 - 01: 25 UTC
- Vandaag zal SALVAMAR Adhara een bathymetrie van de vulkaan te doen.
- 1 Aardbeving M 0.1 zeer klein, sinds middernacht.
- Zoals IGN en de regering van de Canarische eilanden gewezen gisteren, de uitbarsting van El Mar de las Calmas is verklaard te hebben afgewerkt. Dit is niet het geval voor de seismische proces, Waardoor sommige waarden nog abnormaal en totdat deze terug te keren naar de vergelijkbare cijfers voor juli 2011 de waakzaamheid blijft.


Bijwerken 05 / 03 - 15: 00 UTC
- De diepte van de vulkaan is op 88 meter, Gemeten door Ramón Margalef.
- Een wetenschappelijk comite beweert de uitbarsting is afgelopen vandaag! In de komende uren zal PEVOLCA beslissen welke veiligheidsmaatregelen zal worden gewijzigd en welke moeten op hun plaats blijven. Dit kan een groen licht voor El Hierro, en een waarschijnlijke gele waarschuwing voor het vulkanisch gebied betekenen.

Bijwerken 05 / 03 - 13: 00 UTC
- Afbeeldingen van Joke Volta vandaag gefotografeerd

Bijwerken 05 / 03 - 10: 00 UTC
- 1 aardbeving dusver vandaag
- Dezelfde harmonische tremor dan de voorgaande dagen
- ER lezer Roland heeft ontdekt een video van de Duitse News Agency "Deutsche Welle". Hoewel de meeste van onze lezers zullen geen nieuwe elementen in het (Duits gesproken) video vinden, doen we de video goed gemaakt en een van de eerste die zijn tijd een goed overzicht van de situatie te vinden. De verslaggever was een van de enigen die tot nu toe in staat om de Guardia Civil / Involcan helikopter aan te sluiten. De heer Perez, vulkanoloog van Involcan / Iter praat in de video van een uitbarsting die zich op El Hierro in de 18th eeuw en duurde 2 jaar!


Bijwerken 04 / 03 - 23: 50 UTC
- Geen verdere aardbevingen, net 1 aardbeving vandaag opgenomen, Nog steeds, kan enige seismische activiteit worden gezien langs kleine harmonische tremor.
- Kijkend naar de bathymetrie kalender, vanaf morgen, 'Salvamento Marítimo' zal bedelen meten van de diepte van de vulkaan tot de 11th maart. Er is geen informatie van de laatste Ramón Margalef sessie geweest, wordt een update altijd deze week verwacht.
- Hoewel het moeilijk is om te bevestigen, uitbarsting webcam blijft beschikbaar, zagen we wat leek op een vage jacuzzi in de avond.
- Panoramisch webcam heeft werd zijn vervanger, inzoomen La Restinga haveningang. Mocht SLS komen aan de oppervlakte het mogelijk zou zijn om ze te zien als lichtpuntje, voor de duur van ongeveer een seconde, hoewel, zijn al vele dagen geleden dat we ze het laatst zag.

Bijwerken 04 / 03 - 19: 58 UTC
- Nog steeds alleen 1 aardbeving vandaag, een bijna stilstand van de actie en slechts kleine HT
- Beelden van de dag Joke Volta's

Bijwerken 04 / 03 - 13: 35 UTC
- Het beeld uitbarsting webcam is waarschijnlijk in het publieke domein geblokkeerd door een fout in de overdracht (het probleem werd gemeld), maar de exploitanten webcam kan nog steeds het beeld. De volgende actie is 12 minuten geleden gevangen.

Zeemeeuwen langs de zuidelijke kust van El Hierro

Bijwerken 04 / 03 - 13: 30 UTC
- Spring tijd bij El Hierro door Joke Volta

Bijwerken 04 / 03 - 08: 52 UTC
ETNA is momenteel uitbarstende. Klik hier voor de link naar de ETNA webcam. Veel dank aan ER lezers Nieuwe en Nataly om ons kort over deze nieuwe uitbarsting (uitbarsting).

Bijwerken 04 / 03 - 08: 50 UTC
- Alleen 1 M 0.8 aardbeving tot nu toe vandaag
- Voortzetting van kleine HT


Bijwerken 03 / 03 - 23: 55 UTC
- Tot slot hadden we 7 aardbevingen vandaag en alle van hen, waar boven M 1.1
- Vanavond was carnaval avond in La Restinga. Joke sloot de festiviteiten
- HT stabiel hele dag
- Webcam is veranderd in zijn gevoelige instellingen

Bijwerken 03 / 03 - 16: 03 UTC
- Beelden Joke Volta van vanochtend maart 3

Bijwerken 03 / 03 - 14: 26 UTC
- Joke was geïrriteerd vanmorgen zien toeristen eten hun eigen eten op een terras van een lokale pub. Bar en winkeliers hebben een harde tijd in het overleven van het toerisme heeft niet genoeg opgepikt om een ​​normaal leven te maken. Ze denkt dat de toeristen hun solidariteit met lokale zakenmensen moeten tonen.
- Joke ook gesproken met een persoon die verantwoordelijk is voor de bosbouw op het eiland over de vlek kleuren, die kan worden gezien op keer op ongewone plaatsen. Deze man werd ook over algengroei in relatie met stromingen en veranderde stromingen als gevolg van de nieuwe kegel, maar op het einde moeten we toegeven dat niemand weet precies wat er gebeurt

Bijwerken 03 / 03 - 14: 00 UTC
- ER lezer Sissel die is het opnemen van een groot deel van de webcam had wat beelden vanmorgen over van de Spaanse marine schip patrouilleren voor de kust. Het beste uitzicht van het schip kan worden gezien op 4min15 na de start.

Bijwerken 03 / 03 - 12: 04 UTC
- Geen nieuwe aardbevingen sinds onze laatste update van
- Een ruwe zee maakt het moeilijk om de zee uiteindelijke zwakke jacuzzi's
- Eergisteren (maart 1) was de laatste dag van de INVOLCAN cursus gehouden in La Restinga aan de vulkanische activiteit uit te leggen aan de lokale bevolking. De beelden hieronder (klik op de om ze allemaal te zien op ware grootte - veel meer dan die onder thumbnails) werden gefotografeerd door Joke Volta die erg enthousiast over de cursus was. We kunnen van harte adviseren onze lezers om een ​​blik op de Involcan dia's te nemen. Zij spreken voor zich.

Bijwerken 03 / 03 - 09: 30 UTC
- 4 aardbevingen sinds middernacht, allemaal boven M 1.2. Alle behalve 1 op een diepte van 11 km
- Nog steeds erg laag HT


Bijwerken 02 / 03 - 23: 42 UTC
- 4 meer aardbevingen , Hetgeen het totaal op 5 vandaag brengen. Grootheden waren hoger in dan de gemiddelde tijdens voorafgaat dagen: 1.8, 1.3, 1.9, 1.5, 2.0 en 1.2
- Minstens 2 zwakke jacuzzi's vandaag
- Een verdere lichte stijging HT (Dank u ER lezer Volcanomen). Wind soms een storend element, maar niet in dit geval. Wind gaat meestal af na zonsondergang en de zee was vrij rustig vanavond hoewel HT groeit nog steeds beetje bij beetje. Het kan niet worden uitgesloten dat HT blaast ineens weer. Laten we houden onze ogen open de volgende uren als elke toename van de activiteit kan ook gezien worden in het oppervlaktewater.
- De webcam is ingesteld op zeer gevoelige visie vanavond. Als een jacuzzi zou vormen het gemakkelijk zal zijn om het op de huidige instellingen.
- De webcam operator is gericht op de zonsondergang vanavond ? De webcam veranderd in een romantisch waarnemer!

Zonsondergang beelden van de Movistar webcam operator

Bijwerken 02 / 03 - 10: 42 UTC
- Als we bijna geen activiteit te laten zien van de Las Calmas zee, Joke nam een ​​aantal prachtige foto's toen ze ging met de bus van La Restinga naar El Pinar. Zonsopgang met Teide vulkaan van Tenerife in de verte bijvoorbeeld.

Bijwerken 02 / 03 - 10: 42 UTC
- 2 aardbevingen dusver vandaag
- Wij hebben de indruk dat de HT heeft een lichte stijging van vandaag


Bijwerken 01 / 03 - 23: 00 UTC
- Joke is zeer actief deze middag en weer zag van een vlek aan de oostkant van het eiland (net als gisteren). Klik op de afbeeldingen om de volledige middag reeks te zien. Joke was gefascineerd door de kleuren en hier gevraagd en er wat het zou kunnen zijn als er geen reden is om te geloven dat het afkomstig is van een vent aan die kant van het eiland.
Dit is de tekst die ze ons sturen:

Mogelijke reden voor het observeren van vlek-plekken langs de oostelijke kust van El Hierro
Eergisteren ging ik naar het GLB science center in La Restinga te vertellen over deze viering, omdat ik een paar dagen geleden zag hetzelfde fenomeen ... Ze wisten niet het antwoord, dus na weer observeren het vandaag, heb ik besloten om een ​​vraag visser van Restinga, om te zien of hij geen verklaring voor deze hadden
verschillende kleuren op de zee-oppervlak ...
Hij vertelde me, dat hij zag ook de verschillende kleuren en verschillende blauwe plekken vandaag, maar zijn mening is, dat het goed mogelijk dat het zeewier vermengd met vulkanisch materiaal.
Nu is het de zeewier-seizoen, vertelde hij me, en de bodem in de Calmas Zee is vol met vulkanisch materiaal, die aantrekkelijk kunnen zijn voor elke soort van zee-leven.
Veel mensen, net als deze visser, zijn van mening dat het materiaal dat uit de ventilatieopeningen kwam een ​​enorme meststof.
Hij houdt ervan om te geloven in een post-eruptieve deel, het invoeren van een periode van herstel van alle zeeleven. Het is bekend, dat het vulkanische bodem is zeer vruchtbaar, en aantrekkelijk, niet alleen voor het menselijk bestaan ​​...
Maar ik vraag me af, of dit eigenlijk verse mest is nog niet klaar om deze functie te doen. (Andere soort natuurlijke meststof moet altijd enige tijd totdat het kan worden gebruikt. En ... als je het te snel te gebruiken, het heeft zelfs een vernietigend effect ... net zoals kip-meststof heeft tijd nodig om zich te ontdoen van al het zuur-parts ...) . De blauwe kleur is ook te zien in de La Restinga vent hoeken terwijl ontgassing plaatsvindt.
Dus, ik weet niet, of deze as en vulkanisch materiaal al zeeleven zal voeden ...
De visser vertelde me ook, dat tijdens deze dagen de zee is de zogenaamde "ground-zee", wat betekent, dat lagere niveau zeestroming is het oppervlak en neerlegging van vulkanisch materiaal kan verwijderen op de van de zeebodem, die trekken zee-leven, zoals zeewier is ook ...
De visie van de visser is ook, dat deze meststof, in combinatie met zeewieren de kleuren van de zee kan veranderen. De stromen lijm deze stof bij elkaar, en breng het dan naar andere delen van de Hierro-kustgebied ...

Mystery armada schip

Bijwerken 01 / 03 - 22: 37 UTC
- 4 meer aardbevingen brengt het totaal op 8 vandaag. De laatste 4 aardbevingen hadden grootheden meten 2.1, 1.9, 2.0 en 1.4. Scherptediepte tussen 11 en 18 km.
- Een schip van de Spaanse Armada (Army) is cruisen langs de kust van La Restinga vanmiddag en vanavond. Julio del Castillo Vivero heeft Timelapsed zijn beweging en het was niet duidelijk wat hij precies aan het doen was. We weten dat de Spaanse Armada schepen deel zal nemen aan de bathymetrie sessies, maar ze zijn alleen gepland aan het eind van maart. Naar aanleiding van berichten Julio's hij maakte 8 kringen in 1 uur?!? Dus, voor nu, het zal een beetje mysterie blijft waarom het schip is er.

Bijwerken 01 / 03 - 18: 42 UTC
- Wat lijkt op een kleine flauwe jacuzzi kan worden waargenomen op de ACN Druk op webcam terwijl tremor niveaus zeer laag blijven en geen verdere aardbevingen geregistreerd.

Bijwerken 01 / 03 - 15: 49 UTC
- Geen nieuwe aardbevingen
- Geen verandering in HT
- ITER installeert momenteel meer instrumenten op de Tacoron gebied. Momenteel iemand moet naar Tacoron een aantal handmatige metingen te doen. De nieuwe instrumenten in real-time naar de analisten. Zodra deze is getest, zullen de mensen worden toegestaan ​​om deze sector van het eiland voeren.
- Joke Volta maart 1 ochtend beelden

Bijwerken 01 / 03 - 09: 12 UTC
- Een korte opleving van harmonische tremor voor een paar minuten op 01: 16. Het is niet herhaald sindsdien.
- De De uitbarsting van de webcam is weer bevroren voor de tweede dag in een rij. Hopelijk de stoornis is niet het gevolg van een ernstig probleem.
- 4 aardbevingen sinds middernacht variërend van M 0.6 naar M 1.3, diepte van 10 tot km 16. Epicentra op de gebruikelijke lijn van Frontera naar de belangrijkste vent.
- Vandaag is de laatste dag van de INVOLCAN natuurlijk Joke volgt. Ze is erg positief over dit initiatief. Vergeleken met de Geologie natuurlijk gegeven door Ramon Casillas van de Universiteit van La Laguna, die meer is gericht op de specifieke technische details van vulkanen en tektoniek, wordt de Involcan cursus in te zoomen op de vele gevaren voor de eigendom en de bevolking. Joke was verrast dat Lahars, giftige gassen, lavastromen, aardverschuivingen, explosies etc heeft veel slachtoffers in het verleden veroorzaakte. De El Hierro uitbarsting gaat maar door en het ziet eruit als een vreedzame gebeurtenis (wat het is zeker op dit moment), maar op andere plaatsen van de wereld vulkanen kan een hoop ellende veroorzaken. Onderstaande foto's zijn genomen tijdens de Involcan natuurlijk.
- Dichters van overal in de wereld toonden hun solidariteit met de mensen van El Hierro tijdens een poëzie evenement gisteren bij La Restinga (Foto's van dit evenement: Klik hier)

Involcan natuurlijk over vulkaan risico's bij El PinarLinks naar eerdere delen van deze uitgebreide El ijzer uitbarsting rapport:
(28 / 7 - begin 09) - (25 / 09 - 10 / 10) - (11 / 10 - 13 / 10) - (14 / 10 - 17-10) - (18 / 10 - 21 / 10) - (22 / 10 - 26 / 10) - (27 / 10 - 31 / 10) - (01 / 11 - 03 / 11) - (04 / 11 - 06 / 11) - (07 / 11 - 08 / 11) - (09/11- 11 / 11) - (12 / 11 - 15 / 11) - (16 / 11 - 19 / 11) - (20 / 11 - 23 / 11) - (24 / 11 - 27 / 11) - (28 / 11 - 02 / 12) - (03 / 12 - 07 / 12) - (08 / 12 - 11 / 12) - (12 / 12 - 15 / 12) - (16 / 12 - 18 / 12) - (19 / 12 - 25 / 12) - (26 / 12 - 31 / 12) - (01 / 01 - 03 / 01) - (04 / 01 - 07 / 01) - (08 / 01 - 13 / 01) - (14 / 01 - 19 / 01) - (20 / 01 - 25 / 01) - (26 / 01 - 30 / 01) - (31 / 01 - 04 / 02) - (05 / 02 - 10 / 02) - Deel 31 (11 / 02 - 16 / 02) - Deel 32 (17 / 02 - 23 / 02)


Lees ook : Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife Volcano flank instorting
Lees ook: Economische impact op de El ijzer en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden


Volcano Discussie Panel: Als u een persoon die wil om te discussiëren en over alle aspecten van vulkanen te lezen, kan deze discussie panel een zeer goede plek om rond te hangen. Vooral als we beginnen met speculeren over wat te gebeuren, dit paneel is een geweldige plek om naar te kijken. Geef het een kans.