Zambia aardbeving lijst

Opnieuw naar de regio / land OVERZICHT pagina
De lijst hieronder toont de laatste aardbevingen in Zambia

In diepgaande artikelen over Zambia aardbevingen geschreven door aardbeving-Report.com
- Snel te komen

Geen lijst aardbevingen betekent dat er geen aardbevingen opgemerkt door onze data providers
Label info
: M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC - Zambia tijd = UTC + 2
Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Kaputa, Zambia April 24 10: 05 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Zambia November 02 09: 03 3.9 10 MAP
 • Lusaka - Het was eng, in het begin hoorde ik een dof zoemend geluid meestal gemaakt door grote vrachtwagens, waarna het huis begon te trillen, mijn stoel met wielen begon te rollen volgens de manier waarop het huis trilde. Er was geen schade en het duurde ongeveer 10 seconden.
 • lusaka - het voelde gewoon als iemand die op de bank schommelde
 • lusaka - Ik voelde een beetje de bank zachtjes schommelen
 • USGS Chongwe, Zambia November 02 09: 03 3.9 10 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Zambia Juni 24 02: 38 5.2 391 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Kaputa, Zambia Februari 24 00: 32 5.9 26 MAP
 • Ndola - Een lichte tot matige schudden die vrij lang geduurd, misschien meer dan 15 seconden. Geen schade te melden.
 • EMSC Lake Mweru Region, Congo-Zambia Februari 24 00: 32 5.9 30 MAP
  EMSC Zambia Jan 09 03: 05 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Lusaka - Scary stuff.
 • lusaka - Nou ja, voelde het, maar het liet geen damage.everything is net zoals het was.it ving me wakker al op het bed, maar wakker werd mijn partner dus we spraken abt de ervaring.Ik was een beetje bang, maar wel op het! sametime voelden ons geluk ... ik dont remembr goed de laatste keer dat ik voelde het, dus het is een prachtige ervaring.
 • Lusaka - Wakker gemaakt door mijn vrouw in de vroege uren van zaterdag, Jan 9 2016. Zwakke trillingen. Ik kon het meer dan voelen horen. Na ervaren een veel belangrijker (M7 +) en gewelddadige aardbeving in Indonesië een paar jaar geleden, was dit niet schrikken me een beetje. Meer zorgen over de bestaande scheuren die kunnen worden verergerd op de muren van onze Lake Kariba waterkracht dam!
 • Lusaka - Estavamos een dormir e acordamos, Tudo tremia. Ja é o 2 ° que Sinto, o 1 ° foi em Lisboa. Sao sempre momentos assustadores e longos!
 • Lusaka - Ik voor het eerst hoorde wat lawaai, dacht dat het was gewoon de wind waait uiteindelijk voelde ik trillingen die werden vergezeld door lawaai van de dingen schudden in het huis. De trillingen duurden tussen 2-3 minuten.
 • Lusaka - Mijn vrouw en ik waren wakker en het schudden begon. Ze vroeg me wat het geluid was en ik dacht dat een vrachtwagen werd voorbij ons huis. Ik het raam letterlijk geopend om te controleren of dat het geval was. Hoewel, ik zou verbaasd zijn als er een vrachtwagen zou langs ons huis zo vroeg omdat we verblijven in een woonwijk. Het geluid blijft even daarna gestopt.
 • Lusaka - Mijn vrouw en ik waren wakker op het moment voor de vroege ochtend gebeden. Want we hoorden het geluid we vroegen ons af wat het was. Het klonk als een vrachtwagen voorbij en ik letterlijk trok het gordijn om te controleren hoewel ik verbaasd zou zijn geweest als het was een vrachtwagen, omdat het een woonwijk. Toen we beseften dat het geluid was 'allesomvattende' beseften we dat het iets anders was.
 • Lusaka - Geen schade aan eigendommen. Voelde de grond trillingen.
 • Lusaka - Trillingen in het huis begon te bidden
 • GEOFON Zambia Jan 09 03: 05 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Lusaka - Niet op de hoogte van eventuele schade
 • Lusaka - Geen beschadiging van iets dat ik ben me bewust van
 • Mazabuka - Het was gewoon een aantal sterke trillingen, werd er niets beschadigd, maar da trillingen waren zo luid. Het was op 9th januari om 05: 05 en het duurde 2 om 3 minuten.
 • Lusaka - Ik dacht dat ik droomde wakker mijn man, maar hij niet het gevoel en concludeerde ik hoorde waarschijnlijk een vrachtwagen passeren. Geen schade aan eigendommen
 • Lusaka - Mijn vrouw had om me wakker en we haastten beneden. Er was een diepe mopperen geluid, vergelijkbaar met een bouwvoertuig (wals) passeren. Ongewoon als het huis is 30 meter van de weg. De rommelend geluid heeft toonhoogte of het volume niet wijzigen. Geen schade. 'Het was een gigantische' volgens onze zoon. De laatste aardbeving schudde het huis, dit niet.
 • Lusaka - Windows begon ratelende rond 05AM, het rommelend geluid en trillingen kreeg een beetje intens dat we bijna sprong uit bed! Het uiteindelijk verdwenen, was er niets beschadigd
 • Mazabuka. - Het was een geweldige ervaring, maar niet vriendelijk. Ik voelde mijn bed bewegen en als het huis was gona val op mij!
 • Lusaka - Ik was wakker toen het allemaal gebeurde. eerst dacht dat het was een vrachtwagen in de tuin van onze buren. Toen hoorde ik toen ik hoorde van onze reservoir schudden, het huis schudde zo goed en mijn bed. het duurde bout-2 3 minuten voor de trillingen stoppen. Het was echt afschuwelijk moment, maar tegelijkertijd prachtige ervaring, want ik heb geleerd over aardbevingen op school in een van mijn cursussen. toen ik een geoloog zal ik daar naar het uitvoeren van een onderzoek.
 • USGS Nchelenge, Zambia Augustus 19 22: 15 5.1 15 MAP
  EMSC Lake Mweru Region, Congo-Zambia Augustus 19 22: 15 5.0 10 MAP
  USGS Samfya, Zambia November 02 18: 25 5.3 10 MAP
 • Mufulira - Mijn eerste aardbeving
 • Kalulushi - Er was een hard geluid, mijn bed begon te schudden toen de muren, het duurde niet lang anf gestopt
 • Ndola - Enkele potten viel van kasten. was licht en duurde 5 secs.
 • Norco - Geen schade
 • Kitwe - Geen schade gedaan, maar de aardbeving kon duidelijk worden gevoeld als een sterke vibratie in het huis, zelfs zittend op de bank
 • Luanshya - Geen schade
 • Chingola - Vilt vloer schudden en ramen rammelen, duurde ongeveer 10 secs.
 • GEOFON Zambia November 02 18: 25 5.2 35 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Zambia November 02 18: 25 5.3 10 MAP
  EMSC Zambia Juli 24 19: 45 4.6 2 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Zambia Juli 24 19: 45 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Mbala, Zambia November 01 18: 36 4.1 9 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Zambia Oktober 02 14: 23 4.4 36 MAP Ik voelde het INFO
 • Chipata - Ik kom oorspronkelijk uit Californië, zodat op basis van mijn ervaring met aardbevingen daar, had ik geschat op mijn vriendje dat het ongeveer 4 of 4.5.
 • Chipata - Zeer hard geluid en ramen trilden.
 • EMSC Zambia Oktober 02 14: 23 4.5 8 MAP Ik voelde het INFO

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  Voelde u zich een aardbeving? Vul het onderstaande formulier in

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X