La Reunion en Mauritius aardbeving lijst

Opnieuw naar de regio / land OVERZICHT pagina
De lijst hieronder toont de laatste aardbevingen in La Reunion en Mauritius

In diepgaande artikelen op La Reunion en Mauritius aardbevingen geschreven door aardbeving-Report.com
- Snel te komen

Geen lijst aardbevingen betekent dat er geen aardbevingen opgemerkt door onze data providers
Label info
: M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC - La Réunion en Mauritius tijd = UTC + 4
Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Port Mathurin, Mauritius April 27 06: 24 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Mauritius - Reunion regio April 01 18: 39 5.4 10 MAP
GEOFON Mauritius / Reunion regio April 01 18: 39 6.0 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Port Mathurin, Mauritius September 25 09: 20 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC Mauritius - Reunion regio September 25 09: 20 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
USGS Sainte-rose, Reunion Februari 27 19: 25 4.0 11 MAP
 • Quatre Bornes - Ongeveer 30 seconden of zo tegen bijna middernacht gisteravond. Schudden van bureau en stoelen en openslaande deuren. Geen schade
 • Port Louis - Ik voelde het bed een paar seconden trillen
 • Rose Hill - We zaten op de bank die tegen de muur was. We voelden trillingen voor 5 seconden. Het was 11.30 pm.
 • Curepipe - Ik was doodsbang in bed. Het bed trilde
 • Port Louis - Ik zat op een mat op de grond. Ik voelde de aarde gedurende ongeveer 3 seconden onder me trillen. Het is de 1st tijd dat ik een aardbeving ervaar. Dus ik wist niet zeker of dat het was. Maar ik kon niet aannemen dat het iets anders was, want ik had nog nooit zo'n trillen gevoeld in andere omstandigheden zoals zware voorbijrijdende voertuigen. Het is anders.
 • Rose Hill - Ja, het voelde even een fractie van een seconde terwijl mijn bureau trilde. ik realiseerde me dat het een aardbeving was na 6 min. daarna begonnen de mensen op Facebook te posten zoals het was
 • Ste croix - Nee, nee.
 • Pamplemousses - Mijn slaapkamerdeur schudde vreselijk voor 2 seconden. Het was rond 11.25.mijn aircond draaide ook op n uit n mijn bed schudde. Ik was doodsbang zat moment.
 • Camp Levieux - Boner mo ti bOir een la bierre kan mone sorti travail .. ene coute 11hr parla .. mo ti p allongé lor lili .. mo senti ene vibratie sa wey .. mo ti p dire kav tremblement de terre sipaki .. selmen to croire ki laroute .. mo coné jamais ggn ha dan moris .. kan mo reflechi mo ti p dire kav mone souleii sah
 • Vacoas - Bij 23 24 hrs tues 27 feb buiten de tuin viel wat spul naar beneden als naar beneden tuimelen
 • Quartier Militaire - Het bed trilde een fractie van een seconde.
 • Quatre Bornes - Was op bed aan het lezen & sliep met het licht nog aan, toen een ongewone en rare sensatie me plotseling wakker maakte. Ik zocht naar mijn bril die van mijn gezicht was gevallen, gezien mijn zicht vaag werd gedurende 10 seconden met alles om me heen wazig! Ik controleerde nonchalant de tijd en het toonde 23.25. Ik had absoluut geen idee dat het in feite een lichte aardbeving was die Mauritius trof! Ik dacht dat mijn gematigd gestoorde visie mij parten speelde en ging weer slapen als een perfecte onwetende! LOL
 • Bel Air, Rivière Seche - Een paar nachten geleden was het bijna middernacht ongeveer donker en regende het heel licht buiten. Was al een stroomonderbreking in de regio en keek naar een film op mijn computer. Voor ongeveer 2 seconden rammelde het huis een beetje. Was alsof een grote vrachtwagen het huis op de weg buiten was gepasseerd en de trillingen twee seconden voelbaar waren. Was vreemd, want er was geen ander geluid (geen voertuig), geen onweer of iets anders op dat moment.
 • niveau - Licht schudden
 • Belle-Rose - Ik lag in bed te lezen. Ik voelde een vibratie zoals wanneer er een passerende vrachtwagen is. Het duurde ongeveer 30 seconden. Toen ging alles weer rustig.
 • Flacq - Matige schudden
 • Phoenix - was rond 11.30pm gehoord dat sommige metalen gebruiksvoorwerpen bij de buren vielen
 • Tokyo - Matige schudden
 • Port-Louis - Ik was online aan het winkelen op bed met mijn papegaai op mijn weet en voelde het bed ongeveer 2 seconden schudden. Mijn vogel geeft me een plotselinge blik en blijf spelen met haar speelgoed. Ik denk dat ze wist dat het een aardbeving was. Ik dacht dat ik het in mijn hoofd had omdat ik soms duizeligheid had.
 • Flacq - Scart
 • EMSC Mauritius - La Réunion Februari 27 19: 25 4.0 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Tamarin, Mauritius - Woning niet beschadigd. Items op de tafel hebben ongeveer 3 per seconde geschud.
 • Beau Bassin en Port Louis, Mauritius - Voelde mijn bed shake gedurende ongeveer 4 seconden. Checkte mijn facebook en merkte dat onze hoofdstad het ook voelde !!
 • Flic en Flac, Mauritius - 10 seconden
 • Île de la Réunion - Tremblement d'environ 1 of 2 seconde ressenti par 2 personnes sur le même canapé. Piton de la fournaise?
 • Lange berg - Licht schudden
 • Ebene, Mauritius - 11: 25 lokale tijd pm op Mauritius. Bijna het hele eiland voelde de schok, die niet langer was dan 2.5 seconden
 • Pamplemousses - Licht schudden
 • candos - Zwakke schudden
 • Vacoas - Secouse de 3-4 seconde
 • Moka - Bed schudde over 2 sec.no schade
 • lange berg - 6 secs
 • beau bassin - fekit it of 2-3 sec
 • Curepipe - Senti comme une vibration forte assez pour faire bouger mon lit .. et sortir la secousse. Viol Kwartaal quelqu \ 'un la bousculé violemment
 • beau bassin - Licht schudden
 • Phoenix - Het schudden van het bed gedurende enkele seconden
 • beau bassin - 2 sec, was een beetje geschud, geen schade aan eigendommen.
 • Curepipe - Licht schudden
 • Plaines wilhems - 3 naar 4 seconden schudden in beau bassin. Geen schade, het is maar een shake
 • Quartier Militaire - Voelde een paar seconden een lichte trilling + de stekker gleed weg van de tafel
 • Riviere Noire - Mijn tafel stond te trillen voor een 1 seconde, en alles stopte, ik was zo bang
 • Rose-Hill - Ik voelde mijn bureau schudden en mijn hand trilde tijdens het gebruik van mijn computermuis ...
 • Curepipe - Zwakke schudden
 • Vacoas - Ik lag in bed en voelde aan als vibratie. In eerste instantie dachten we dat onze mobiel in vibratiemodus was, maar toen we incheckten, zagen we dat ze dat niet waren en beseften we dat het iets anders was. Bedankt.
 • Quatre Bornes - Ik voelde dat mijn bed een paar seconden trilde
 • Albion - Licht schuddend hele huis, schuifpuien gemaakt schuddend geluid, duurde een paar seconden.
 • Phoenix - Matige schudden
 • Port Louis - Kraakgeluid ... hele g + 2-gebouw dat gedurende 5seconden is geschud ... geen schade. Geen fysieke beweging van objecten.
 • Beau Bassin - Duurde ongeveer 3 seconden. Geen schade maar genoeg om de tv te schudden en het alarm te activeren.
 • Allee Brillant, Castel - De deur trilde ongeveer 1 sec
 • Quartier Militaire - Zwakke schudden
 • Quatre Bornes - Het was angstaanjagend, unieke ervaring maar mijn hele huis trilde voor 3 seconden max
 • Port Louis - Ik heb dit nog nooit in mijn land meegemaakt. Ik lag toen op bed terwijl ik telefoneerde. Mijn bed schudde een bedje. Ik dacht dat iemand onder het bed was en het bewoog. En ik dacht dat ik mezelf moest zijn die in plaats daarvan verhuisde. Ik bleef praten tot ik op Facebook bladerde en zag berichten en opmerkingen over Earthquake. Ik besefte dat het een aardbeving was en ik bevestigde hetzelfde met mijn moeder die in hetzelfde huis verbleef en hetzelfde voelde.
 • Port Louis - Ik sliep en werd wakker door de lichte vibratie ... ik dacht dat het mijn mobiel was.
 • Curepipe - Shaked voor enkele seconden.
 • Curepipe - Het gebeurde voor 3seconds. Mijn bed begon te trillen
 • Port Louis - Was bij mij op kantoor rond 23: 30 lokale tijd. Ik hoorde mijn bureau kraken en voelde dat het een beetje trilde. Ik pakte het bureau vast en dacht dat mijn hoofd me parten speelde en voelde nog steeds de kleine trilling. Ik rende naar de keuken en pakte de tafel die ook enigszins trilde.
 • Curepipe - Zeer zwakke schudden
 • Vacoas - Ongeveer 2 seconden lang trilden de deuren, het tafel- en tv-meubilair. Im woon op vloer G + 3.Quite eng. Geen schade.
 • Moka - Mijn stoel schudde een seconde. Na 11 uur gisteren. Ik dacht dat het ongebruikelijk was maar dacht er toen niets van.
 • Port Louis - wist niet of het een aardbeving was
 • Beau Bassin - Over 2-3 seconden. ik was heel
 • Brisee-Verdière - Mijn hekwerk maakte een vreemd geluid en tegelijkertijd schudde mijn bed ...
 • Moka - Ik sliep toen ik opeens mijn bed en kast voelde voor ongeveer 3 seconden. Maar er was geen schade.
 • Vacoas - Ik voelde een lichte trilling toen ik in bed lag. Ik dacht dat het 3 tot 6 seconden duurde. Geen schade voor zover ik weet.
 • Port Louis - Zwakke schudden
 • Port Louis - Over 3 seconde voelde ik mijn bed trillen. Geen schijnbare schade. Het ging om 23.25 uur op 27.02.18.
 • Triolet - Ik voelde gisteravond op 11: 30 een trilling op een pilaar van mijn huis
 • Moka - Geen schade maar rare gevoelens
 • Coromandel - Ik lag op mijn bed en voelde dat het ongeveer 3 seconden trilde
 • Petit raffray - Ik voelde het bed trillen
 • Beau bassin - Het duurde 3-5 seconden en het voelde alsof iemand schuifdeurt met rollen onder het dus trillen van mijn kamer. Het was rond 11.15 uur of iets later. Geen schade aangetroffen.
 • Beau Bassin - Voelde me alsof iemand (geest) mijn matras schudde, LOL.
 • Curepipe - Mijn klok viel van de muur
 • Sodnac, Quatre Bornes - Ik lag op mijn bed en voelde dat het ongeveer 3 seconden trilde. ik dacht dat mijn airco defect was. Mijn zoon zat op zijn computer toen zijn typiste stoel en tafel plotseling trilden. Het was eng. Ik opende de deur voor het geval het zich herhaalde. Buren waren buiten omdat ze hetzelfde effect hebben.
 • Beau Bassin - Bed beefde
 • Dichtbij Curepipe - Dit is de derde keer, dit is de derde keer dat dit soort trillingen hier sinds het begin van het jaar gevoeld worden. Gisteravond rond 11: 27, voelde de trilling een beetje langer een beetje 1 of 2 seconden in vergelijking met de vorige twee. Eergisteren voelde ik een intense trilling, maar alleen in de lucht en voelde het in mijn nek. Ik zal ook toevoegen dat zeer lage frequentie geluiden ook af en toe gehoord worden sinds een jaar of twee nu.
 • Beau-Bassin - Rond 2-3 hebben seconden net een soort vibratie gevoeld als iemand die snel in mijn kamer rende, wat heel eng was, maar een paar seconden later ontdekte ik dat het een kleine aardbeving was die me deed denken aan wat erger kan gebeuren ....
 • Moka - Ik gebruikte mijn laptop en ik voelde dat mijn stoel ongeveer 2 seconden trilde.
 • moka - Zeer zwakke schudden
 • Coromandel - het gebeurde op 28-02-2018 rond 4: 45 en het duurde ongeveer 2 seconden
 • Arsenaal - Ik was op bed toen het begon te trillen voor ongeveer 05 sec
 • ten oosten van het eiland - Licht schudden
 • Lallmatie - Ik voelde het bed ongeveer 3seconden trillen
 • Pamplemouses - Het schudden was ongeveer bij 23: 30 was zwak. Er is geen schade aangericht. Ik sliep op mijn bed toen ik me realiseerde dat mijn bed rond 2-3 seconden schudde
 • Stanley Rose Hill - zat op een bed en voelde het een paar seconden 'trillen'
 • Bon Accueil - Mijn bed schudde een paar seconden ... eng!
 • Lallmatie - Schudden over 3 sec-lepel viel neer met trillingen, dacht dat er een geest in het huis was. Later hoorde nieuws en lachte stil.
 • Lallmatie - De keukentafel schudde een paar seconden en de lepel viel. Eerst dacht ik aan een geest in het huis tot ik het nieuws hoorde in de ochtend en stil lachte.
 • Pointe aux Canonniers - Voelde mijn bed en de muren trilden rond 23: 30 - duurde ongeveer 2 seconden
 • Mont Choisy - Bed schudden
 • Mauritius - 4.0 paar seconden
 • Moka - Zwakke schudden
 • Vacoas - Het duurde ongeveer 4-5 seconden. Het bed schudde, maar er was geen schade.
 • Quatre Bornes - Ik sliep en voelde niets
 • Bois Pignolet - GEEN schade omdat het maar ongeveer 2 seconde duurt.
 • Quatres Bornes - Licht schudden
 • Quatre Bornes - Bed schudde voor ~ 3 seconden, evenals kastdeuren en items op tafels. Laag gerommel waarschijnlijk als gevolg van muren / grond schudden ook
 • Riviere des creoles - Bed geschud! Schudden duurde 2sec zonder schade
 • Beau Bassin - Ik voelde een tintelend gevoel in mijn lichaam en mijn armen voelden het tintelen intenser.
 • Quatre-Bornes - Bed schudden voor abt 3 seconden. Geen schade opgemerkt.
 • Quatre Borne - zat op de bank en keek naar een film toen ik voelde dat de bank ongeveer 10 seconden schudde. Geen schade maar een beetje eng.
 • USGS Port Mathurin, Mauritius Juni 02 21: 18 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Mauritius - Reunion regio Juni 02 21: 18 4.6 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Port Mathurin, Mauritius Februari 14 11: 13 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Mauritius - Reunion regio Februari 14 11: 13 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Mauritius - Reunion regio November 24 22: 23 4.7 31 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Mauritius / Reunion regio November 24 22: 23 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC Mauritius - Reunion regio November 24 22: 23 4.7 30 MAP
  USGS Port Mathurin, Mauritius Oktober 31 09: 02 4.9 30 MAP
  EMSC Mauritius - Reunion regio Oktober 31 09: 02 5.0 20 MAP Ik voelde het INFO

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  Voelde u zich een aardbeving? Vul het onderstaande formulier in

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X