Bouw fouten kunnen verantwoordelijk zijn geweest voor de ineenstorting van de Christchurch CTV-gebouw (het doden van 115 personen)

Overzicht van de artikelen die we hebben geschreven over de Nieuw-Zeelandse aardbeving

Een jaar na de aardbeving, een technisch rapport over de dodelijke instorting van het Canterbury Television gebouw heeft onthuld wat de oorzaak van de structuur te mislukken in de afgelopen februari de magnitude 6.3 aardbeving in Christchurch Nieuw-Zeeland.

De instorting gedood 115 mensen, onder wie 65 buitenlandse studenten.

Het rapport vond de CTV gebouw niet voldeed aan de bouwvoorschriften toen het werd het eerst gebouwd in 1986.
Drie cruciale factoren gevonden die hebben bijgedragen aan instorting van het gebouw:
- Intens horizontaal de grond schudden.
- Gebrek aan ductiliteit in de kolommen, waardoor ze bros.
- Asymmetrische lay-out van de schuifwanden, Waardoor het gebouw twist tijdens de aardbeving, het plaatsen van extra belasting op de kolommen.

Labour-partijherstel-woordvoerster Lianne Dalziel van de Labour Party zei dat de conclusies van het rapport "verwoestend" waren. "Het rapport heeft aangetoond dat het gebouw werd niet gebouwd om code - een verwoestende bevinding, Gezien de ineenstorting van dit gebouw was verantwoordelijk voor meer dan 60 procent van de sterfgevallen in de aardbeving, '' zei ze.

Met dank halfdone.wordpress.com

De volledige persbericht van de Nieuw-Zeelandse regering

Bronvermelding: Shelby-dog

Intense grond schudden, niet-taai kolommen en de asymmetrische lay-out van schuifwanden zijn de kritische factoren die bijdragen aan de ineenstorting van de CTV gebouw tijdens de 22 februari 2011 Christchurch aardbeving, heeft een afdeling van Bouw-en Woningtoezicht technisch onderzoek gevonden.
De regering bestelde het onderzoek maart 2011, samen met het onderzoek naar het falen van de Pyne Gould Corporation, Forsyth Barr, en Hotel Grand Chancellor gebouwen, naar aanleiding van de 22 februari 2011 6.3 aardbeving, die het leven van 184 mensen beweerden, ook 115 in het CTV gebouw.
Het ministerie van Bouw en Woningtoezicht is een groep van toonaangevende ingenieursbureau om de onderzoeken, die werden peer review door een expert review panel, onder voorzitterschap van bouwrecht deskundige Sherwyn Williams uit te voeren.
Het uitgebreide onderzoek onder ooggetuigenverslagen, foto's, site onderzoeken, bemonstering en het testen van materialen, structurele analyse en het testen van de verschillende hypothesen met behulp van gevestigde technische modellen.
Het onderzoek naar de 1986 CTV gebouw werd uitgevoerd door Hyland Consultants en StructureSmith.
Drie kritische factoren gevonden die hebben bijgedragen aan instorting van het gebouw:
- Intens horizontaal de grond schudden.
- Gebrek aan vervormbaarheid in de kolommen, Waardoor ze bros.
- Asymmetrische lay-out van de schuifwanden, Waardoor het gebouw twist tijdens de aardbeving, het plaatsen van extra belasting op de kolommen.

De vervormbaarheid van de kolommen (en sterkte) en de asymmetrische inrichting van de schuifwanden bleken niet voldoen aan de bouwnormen van de dag 1986.

Andere factoren dat kan hebben bijgedragen aan de meegeleverde CTV ineenstorting:
- Lage betonnen sterke punten in een aantal van de kritische kolommen.
- Uitzonderlijk hoge verticale grondbewegingen.
- Mogelijke interactie van kolommen en betonnen borstweringen (Op de buitenkant van het gebouw), waardoor de kolommen minder flexibel.
- Scheiding van vloerplaten uit het noorden kern van het gebouw.
- Structurele invloed van de betonnen muren in metselwerk, Het maken van lagere verdiepingen meer rigide dan de bovenste verdiepingen, die extra belasting op de bovenste kolommen tijdens de aardbeving.

Hoewel het niet mogelijk definitief op de sequentie van instorten van het gebouw, de gemeenschappelijke noemer in alle scenario's instorting geïdentificeerd door het Expert Panel was het uitvallen van een of meer kolommen op de oostzijde van het gebouw. Dit komt overeen met ooggetuigenverslagen van het gebouw tijdens de aardbeving.

Huidige gebouw eisen strenger zijn geworden dan in de 1980s toen het CTV-gebouw werd gebouwd. Normen zijn geleidelijk verbeterd ten opzichte van de tijd naarmate er meer wordt begrepen over hoe gebouwen reageren op aardbevingen.

Ministerie van Bouw en Woningtoezicht Chief Executive, Katrina Bach, zei dat de afdeling heeft al actie ondernomen op een aantal van de aanbevelingen van de Expert PanelEn zal de uitvoering van de anderen het werken met de bouwsector en lokale overheden de komende maanden en jaren.

Bronvermelding: Shelby-dog

"De bevindingen van het onderzoek en de kennis die is opgedaan 22 februari zal een verschil maken voor de manier waarop de gebouwen zijn ontworpen en gebouwd in de toekomst -. Zowel in Nieuw-Zeeland en internationaal" mevrouw Bach zei dat het technisch onderzoek zou de Canterbury Aardbevingen Koninklijke Commissie op de hoogte onderzoekscommissie.

"Exemplaren van het Expert Panel rapport zijn verstrekt aan de politie en de Institution of Professional Engineers Nieuw-Zeeland ter overweging en eventuele actie."
Mevrouw Bach zei dat ze verwacht dat territoriale overheden (gemeenten) om dicht kennis van de rapporten nemen zoals ze ontwikkeld zijn er eigen programma's van het werk van een aardbeving risico's aan te pakken.

Ze moedigde ook eigenaren van onroerend goed en de opbouw gebruikers om informatie over de kwaliteit van hun gebouwen te zoeken.

Dankzij ER lezer Lee uit Christchurch voor het aantrekken van onze aandacht en hoffelijkheid om zijn foto's te gebruiken.
Het volledige verslag met dank de Nieuw-Zeelandse Afdeling voor de bouw en huisvesting.

Earthquake-report.com voegt de extra disclaimer die grond bewegingen gezien in Christchurch waren in veel gevallen boven de verwachte code grond bewegingen, dus het zou heel moeilijk zijn geweest om te bouwen van dergelijke normen.

Bronvermelding: Shelby-dog

Update februari 22, 2012

Herdenkingsdiensten worden morgen in Christchurch en Nieuw-Zeeland gehouden om degenen te herinneren die zijn omgekomen in de 22 2011 Earthquake van februari. De openbare herdenkingsbijeenkomsten zijn de eerste verjaardag van de 2011 Christchurch Earthquake waarin 185-mensen stierven.
8am-8.45am, Latimer Plein
A dienst gericht naar de families van die verloren en first responders. Leden van het publiek kunt de dienst op een groot scherm.
12 middag-1.30pm, Noord-Hagley Park
Een openbaar evenement voor de hele gemeenschap, deze service is inclusief muzikale begeleiding van Christchurch schoolkinderen, het lezen van de namen van de 185 verloren en een naleving van twee minuten stilte aan 12.51pm.
Aardbeving van Christchurch Awards - 2pm-4pm, North Hagley Park
Dit is een openbaar evenement voor de hele gemeenschap waar we herkennen de aardbeving helden.