Bangladesh aardbeving lijst

Opnieuw naar de regio / land OVERZICHT pagina
De lijst hieronder toont de laatste aardbevingen in Bangladesh
Gepersonaliseerde e-mail aardbeving waarschuwingen voor dit gebied.
Klik op Abonneren op E-mail lijst van deze pagina onder en maak uw keuze van de "delivery frequentie" en "Magnitude". Klik hier voor meer informatie.

In diepgaande artikelen over Bangladesh aardbevingen geschreven door aardbeving-Report.com
- Matig, maar ondiepe aardbeving schudt miljoenen mensen in het grotere gebied Dhaka, Bangladesh (Maart 18, 2012)

Geen lijst aardbevingen betekent dat er geen aardbevingen opgemerkt door onze data providers
Label info
: M = Omvang, D = Diepte (km), Tijd = UTC - Bangladesh tijd = UTC + 6
Vernieuw deze lijst
SRC Locatie GMT Datum / tijd M D INFO
USGS Teknaf, Bangladesh Mei 06 14: 18 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO
GEOFON India en Bangladesh grensgebied Mar 21 14: 30 4.3 10 MAP
USGS Mirzapur, Bangladesh Februari 26 04: 49 3.4 10 MAP Ik voelde het INFO
EMSC India en Bangladesh grensgebied Februari 17 02: 58 4.8 10 MAP
GEOFON India en Bangladesh grensgebied Februari 17 02: 58 4.9 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Chittagong - Sterke schudden
 • EMSC India en Bangladesh grensgebied Mar 21 22: 58 3.9 20 MAP Ik voelde het INFO
 • Sylhet - Het was 13 april en ik studeerde en plotseling begon het allemaal te trillen
 • EMSC India en Bangladesh grensgebied Jan 20 01: 14 4.8 10 MAP
 • Gangarampur - Zwakke schudden
 • Gauripur, Assam - Ik was in het bed dat de beving voelde, het was erg vreselijk dat ik dacht dat een ander trillen in de wacht zou zetten.
 • Tura - 5 seconde
 • Hasimara - Duurde 5-6 seconden
 • Bilasipara - Licht schudden
 • Bongaigaon - Matige schudden
 • Lhamoizingkha - 4-5 seconden en geen enkele eigenschap was verdoemd
 • Kokrajhar - 8-9 seconde
 • Jaipalguri - Licht schudden
 • Malda - Het is alsof iemand je bed schudt als je op bed ligt. Zwak, maar ik voelde
 • Jalpaiguri - Matige schudden
 • Guwahati - Matige schudden
 • Haa - Het duurde 1 tot 2 seconden. Geen schade maar genoeg om me wakker te maken.
 • Tufanganj - Licht schudden
 • Chapainawabganj sadar - Verschrikkelijke ervaring
 • Tala - Licht schudden
 • Bongaigaon - Twee eikel
 • Coochbehar - Ik lag in bed .. Plots voelde ik trillen en het was mild tot matig schudden .. We renden naar de weg ..
 • Mekhliganj - Matige schudden
 • Siliguri - het is alleen voor 2 of 3 seconden of meer ", niet zeker
 • Kokrajhar - Licht schudden
 • Rangpur - Het was verschrikkelijk
 • DOTMA - Matige schudden
 • Kokrajhar - Geen schade aan eigendommen of iets anders. Schudden duurde maar 2-3 seconden.
 • Wangdue - 2 naar 3 seconden. Geen schade aan structuren en eigenschappen. De meeste bewoners op de begane grond waren niet op de hoogte.
 • Wangduephodrang - 2sec duurde
 • Kishanganj - Zeer zwakke schudden
 • Bhagalpur - Het duurde 2-3 seconden en opnieuw voor 1 seconden. Geen schade aan eigendommen.
 • Dhubri - Sterke schudden
 • Pangbisa, Paro - Ik werd wakker bij 7.15am. Duurde 3-5 sec, zeer merkbare trillingen, was bezorgd dat er meer zou komen.
 • Gajole, Malda - Matige schudden
 • Dhubri - Sterke schudden
 • GEOFON India en Bangladesh grensgebied Jan 20 01: 14 4.5 10 MAP
 • Malda - Licht schudden
 • Thimphu - 2 tot 5 seconden
 • GEOFON India en Bangladesh grensgebied December 11 03: 35 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Habiganj, Bangladesh November 08 04: 50 4.9 30 MAP
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied November 08 04: 50 4.8 56 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Oktober 04 21: 29 3.7 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Feni - het was te laag, ik dacht dat het alleen maar in gedachten was totdat ik het water in de badkamer zag verplaatsen. het was niet alleen nu maar ik voel het nu al een week en ik zie het water verplaatsen.
 • EMSC India en Bangladesh grensgebied September 28 23: 27 3.3 17 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied September 07 14: 31 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Juli 17 13: 24 3.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Juli 17 09: 47 3.4 10 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied April 25 16: 14 4.2 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Mar 21 15: 40 3.9 37 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied Jan 03 09: 09 5.6 36 MAP
 • Agartala - Alles trilde
 • Agartala - Was het lezen van het boek toen mijn bureau geschud en iedereen was doodsbang in mijn huis.
 • Dhaka, BUET - Geen ongeval of geen schade van het pand.
 • EMSC India en Bangladesh grensgebied November 15 02: 10 4.7 38 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied November 15 02: 10 4.7 38 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied Oktober 26 06: 29 4.9 37 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Oktober 26 06: 29 4.8 40 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied Oktober 23 15: 56 4.5 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Oktober 19 07: 20 4.4 36 MAP Ik voelde het INFO
 • Stad - Ik las op dat moment en voelde schudden. Ik verblijf in 6th vloer
 • Chittagong, cuet - Alleen voelde tijdens kantooruren tijd en zittend op een stoel. Schudden was in Noord-Zuid richting. Veel mensen voelden cuet. Geen schade tot nu toe gemeld.
 • GEOFON India en Bangladesh grensgebied Oktober 19 07: 20 4.4 36 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied Juni 27 00: 27 4.8 44 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Manikchari, Bangladesh Juni 27 00: 27 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
 • Chittagong - Geen schade
 • Dhaka - Ik zag opeens de fles en bed lichtjes bewegen
 • EMSC India en Bangladesh grensgebied Juni 27 00: 27 4.7 10 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied April 05 07: 42 5.0 18 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Oktober 29 22: 15 4.9 30 MAP
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied Oktober 29 22: 15 4.8 10 MAP
  USGS Gaibandha, Bangladesh Augustus 28 19: 21 4.2 12 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied April 27 12: 35 5.2 10 MAP
 • Jhapa, Nepal - Zoveel lijden ... we allemaal in deze stad waren bang .... we waren in Evry de problemen, maar nu zijn we veilig ..
 • Muktinath, Nepal - Voelde gewoon nog een grote schok. Korter dan gisteren. De hele lodge schudde een paar seconden.
 • Bihar Sharif, Nepal - Belangrijkste bahut dari hui their maine drie keer shock ko voelde Kiya. loutere ghar me ek boom Haijo bahut schudden kar raha tha. belangrijkste bahut dari hui hun.
 • Bihar Sharif, India - Ik studeerde zeker ik zag dat mijn tafel is te schudden toen ik zag op frames werden ze ook schudden en na een uur weer ik voelde hetzelfde en vandaag op 26 april voelde ik weer de schok sommige scheuren hebben ook namen op de muur en een papaja boom in de open ruimte van mijn huis ook fall.i ben zo bang ......
 • Dinajpur, Bangladesh - O mijn God! Ik servive mezelf ....
 • Unnao, India - Kch zo zo ja Co du een een
 • Butwal, Nepal - Hier was enorm schudden vanwege earthquake.But niets hapenned voor mij, mijn familie en onze house.I voelde gevaar, want ik was in de bovenste verdieping en ik ging naar de begane grond en vervolgens naar een ploating de buurt van mijn house.After dat wij stopte buiten voor 20 minuten maar er was geen schudden na dat ik ging het huis binnen en ik was tv en weer een andere keer was er shaking.After dat we niet gingen naar binnen huis voor 2 uur en er was geen enorme shaking.At kijken avond na het eten van rijst we sliepen op baranda
 • Dhaka, Bangladesh - Gisteren [april 26,2015] Ik werkte op mijn laptop en rond 1 PM mijn stoel zeer zwak was schudden over 3-4 seconden controleerde toen ik de tv-nieuws en bevestigde dat het was een aardbeving.
 • Gorakhpur, India - In mijn leven, de eerste keer zag ik dat soort aardbeving. Net was ik voor sta discussie met mijn vrouw voor het plan om naar school te gaan van mijn zoon, en voelde huis beweegt / Schudden en ik zag in de spiegel en vond dat enige zwakte in mijn lichaam. maar na enige tijd iedereen waren schreeuwen, dan ikzelf en mijn vrouw verhuisd vanuit huis. Mijn kinderen waren in de school, gingen we naar school en kozen de kinderen. Van laatste 3 dagen kon ik niet zorgvuldig slapen. Ik bid altijd van God. We moeten ook voor Nepal bidden. In mijn l
 • Varanasi, India - Ik was op mijn thuis tv kijken met mijn vriend toen opeens zag ik mijn tv valt dan voelde ik dat iemand pusing mijn bed het was de tijd dat mijn hart klopt start zeer snel kloppend Ik rende naar buiten ik constateren dat veel mensen waren er en shuotin voor de aardbeving was het de firdt vrees ik voelde me zeer voor de eerste keer in mijn huidige leven
 • Bhairahawa, Nepal - Iets scheuren op zuil, vloer en muur van mijn huis. Tijdens de aardbeving voelden we ons allemaal goed wankel als we r drijvend op de boot.
 • Kathmandu, Nepal - Ik kan niet uitleggen hoe mijn huis dansen hier en daar ....
 • Kolkata, India - Ik voelde de schok .. We waren op het kantoor, maar kort na de EQ we vertrokken en verzamelden zich in de buurt van de tuin .. Bid voor iedereen is veilig en vreedzaam leven ..
 • Dhaka, Bangladesh - Ik slaap kreeg door 12.00 uur 's nachts, ik plotseling wakker te wijten aan een kleine beving schokte mijn vrouw, ze meteen sloeg me en ik voelde me ook hetzelfde
 • Paro, Bhutan - Gebouwen rammelde
 • Phuntsholing - We vonden het schudden net 15 min befo, 27 / 4 / 2015 ... we zijn zo gestoord
 • Dinajpur, Bangladesh - Bij 6: 45 uur in Bangladesh tijd, ik voelde Aardbeving. 1 sec blijven dan is alles normaal.
 • Rajshahi, Bangladesh - Geen schade gedaan op dit gebied. Mensen zijn in angst.
 • Dhaka, Bangladesh - Ik ben net klaar bidden Maghreb toen voelde ik drie of vier stevige bewegingen.
 • Dhaka, Bangladesh - Het was rond 1.15 uur en ook rond 6.45 pm ... ik was in de dokter kamer met mijn kind om checkup dan plotseling voelde ik hoofdpijn en stoel trilde voor 3 te secs 5.
 • Kathmandu, Nepal - Voelde het schudden alles trilde run naar een vrije ruimte tot dan was het weg.
 • Kathmandu - Mijn muur in de voorkant van mijn huis viel en de toren van Nepal medische college beschadigd en heeft een grote scheur en mijn huis heeft ook scheuren en de huizen van andere mensen ook ,,,,,,
 • Wangdue - Wij zijn op het kantoor van ,,, plotselinge schudden van mijn 54 gewicht geladen stoel gaf me het gevoel dat het EQ en rende weg binnen geen tweede ,,, tegen de tijd dat alle verzamelde en blijven 15 min buiten ,,,,,,
 • Dhaka - Ik zat op een stoel. plotseling verlichting en fans waren begonnen te bewegen! ik voelde alsof mijn hoofd is het spinnen en swingend! i waargenomen fotoframes op mijn tafel trillen! Ik rende meteen uit het gebouw en staan ​​om een ​​veilige kant van de weg! maar er waren geen schade. het was echt eng.
 • Dhaka - One Building over 20 verhaal gekanteld en leunde tegen het andere gebouw in Kemal Atattuk in Dhaka. Twee mensen overleden nadat muur stort in Bogra
 • GEOFON India en Bangladesh grensgebied April 27 12: 35 5.0 21 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC In de buurt van de kust van Bangladesh April 08 01: 43 4.6 20 MAP Ik voelde het INFO
  USGS Sarankhola, Bangladesh April 08 01: 43 4.6 19 MAP Ik voelde het INFO
  GEOFON Bangladesh April 08 01: 43 4.8 10 MAP Ik voelde het INFO
  EMSC India en Bangladesh grensgebied Jan 15 01: 33 4.2 55 MAP
  GEOFON India en Bangladesh grensgebied December 21 05: 38 5.1 10 MAP Ik voelde het INFO

  Gegevensbronnen courtesy: USGS - EMSC - GFZ - GEONET

  Voelde u zich een aardbeving? Vul het onderstaande formulier in

  DEEL UW AARDBEVINGSERVARING MET ONS

  Ik voelde het schudden *
  Land waar u de aardbeving gevoeld *
  Stad / Dorp waar je voelde de aardbeving *
  Straat of wijk (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Latitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Longitude (gebied) waar u de aardbeving gevoeld
  Shaking Strength *
  MMI II (Zeer zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt door personen die in rust is, op de bovenste verdiepingen of gunstige positie.
  MMI III (Zwak schudden) ?
  Persoon :
  Vilt binnen; opknoping voorwerpen kunnen zwaaien, trillingen vergelijkbaar met het passeren van lichte vrachtwagens, de duur kan worden geschat, kan niet worden erkend als een aardbeving.
  MMI IV (Licht schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen binnen maar niet buiten opgemerkt. Lichte slapers kunnen gewekt worden. Trillingen kan worden vergeleken met het overlijden van zwaar verkeer, of aan de schok van een zwaar voorwerp vallen of het slaan van de gebouw.
  Beslag :
  Deuren en ramen rammelen. Glaswerk en serviesgoed rammelaar. Vloeistoffen in open ruimen kunnen enigszins worden verstoord. Permanent auto's kunnen rocken.
  Structuren :
  Wanden en kozijnen van gebouwen, en scheidingswanden en verlaagde plafonds in commerciële gebouwen, kunnen worden gehoord te kraken.
  MMI V (Matig schudden) ?
  Persoon :
  Over het algemeen voelde buiten, en door bijna iedereen binnen. De meeste slapers wakker. Een paar mensen gealarmeerd.
  Beslag :
  Kleine instabiele objecten worden verplaatst of verstoord. Sommige glaswerk en servies kan worden doorbroken. Opknoping foto's slaan tegen de muur. Open deuren kan zwaaien. Kast deuren die door middel van magnetische vangsten kunnen openen. Pendulum klokken stoppen, starten of te wijzigen tarief.
  Structuren :
  Sommige grote etalages gekraakt. Een paar aardewerk wc armaturen gekraakt.
  MMI VI (Sterk beven) ?
  Persoon Felt door iedereen. Mensen en dieren gealarmeerd. Velen lopen buiten. Moeilijkheid bij het lopen gestaag.
  Beslag :
  Voorwerpen vallen uit de schappen. Foto's vallen van de muur. Sommige meubels verplaatst op gladde vloeren, een aantal ongedekte vrijstaande haarden verplaatst. Glaswerk en servies gebroken. Zeer onstabiel meubels gekanteld. Kleine kerk en school klokken luiden. Apparaten te verplaatsen op de bank of tafelbladen. Archiefkasten of "easy glide" laden kan open (of dicht).
  Structuren :
  Lichte schade aan gebouwen met een lage standaard. Sommige stucwerk of cement gips valt. Groot display ramen gebroken. Schade aan een paar zwakke binnenlandse schoorstenen, kunnen sommige vallen.
  Milieu :
  Bomen en struiken te schudden, of hoort te ritselen. Losse materiaal kan worden verdreven uit glooiend terrein, bijvoorbeeld de bestaande glijbanen, talus hellingen, stenenstrand dia's.
  MMI VII (Zeer sterk beven) ?
  Persoon
  Algemeen alarm. Moeilijkheden ervaren in staan. Opgemerkt door automobiel automobilisten die niet meer.
  Beslag :
  Grote klokken luiden. Meubels beweegt op gladde vloeren, kan verder gaan vloerbedekking. Aanzienlijke schade aan kwetsbare inhoud van gebouwen.
  Structuren :
  Ongewapende stenen en bakstenen muren gebarsten. Lage standaard gebouwen gekraakt met enkele kleine metselwerk valt. Een paar gevallen van schade aan gebouwen van gewone vakmanschap. Ongeschoorde borstweringen, ongeschoorde bakstenen gevels, en architectonische ornamenten vallen. Dakpannen, in het bijzonder nokpannen kan worden verdreven. Veel ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, vaak valt van dak-line. Watertanks Type I barsten. Een paar gevallen van schade aan baksteen fineer en gips of cement op basis van voeringen. Ongeremde water cilinders (warmwater-cilinders) kunnen bewegen en gaan lekken. Enkele veel voorkomende ramen gebarsten. Verlaagde plafonds beschadigd.
  Milieu :
  Water troebel gemaakt door aangewakkerd modder. Kleine dia's zoals vallen van zand en grind banken, en kleine rock-valt van steile hellingen en stekken. Gevallen van verrekening van de niet-of natte, of slappe gronden. Enkele fijne scheurtjes in hellend terrein. Een paar voorbeelden van vloeibaar maken (dat wil zeggen kleine water en zand ejecties).
  MMI VIII (zwaar beven) ?
  Persoon Alarm kan benaderen paniek. Sturing van auto's sterk beïnvloed. Structuren : Lage standaard gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. gewone vakmanschap gebouwen beschadigd, sommige met gedeeltelijke instorting. Gewapend metselwerk of beton gebouwen beschadigd in sommige gevallen. Een paar gevallen van schade aan gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen te weerstaan. Monumenten en pre-1976 verhoogde tanks en fabriek stapels gedraaid of neergehaald. Sommige vooraf 1965 infill metselwerk panelen beschadigd. Een paar post-1980 baksteen fineer beschadigd. Rotte houten palen van huizen beschadigd. Huizen niet bevestigd aan funderingen kunnen bewegen. De meeste ongewapende binnenlandse schoorstenen beschadigd, sommige onder dak-line, veel neergehaald. Milieu : Scheuren op steile hellingen en in natte grond. Kleine tot matige dia's in langs de weg stekken en niet-ondersteunde opgravingen. Klein water en zand uitstoten en gelokaliseerde lateraal verspreiden grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  MMI IX (Geweldig hard schudden) ?
  Structuren Veel lage standaard gebouwen vernietigd. Gewone vakmanschap gebouwen zwaar beschadigd, sommige instorten. Gewapend metselwerk of betonnen gebouwen beschadigd, sommige met een gedeeltelijke instorting. Gebouwen en bruggen ontworpen en gebouwd om aardbevingen beschadigd soms weerstaan, sommige met flexibele frames ernstig beschadigd. Schade of blijvende vervorming om een ​​aantal gebouwen en bruggen, ontworpen en gebouwd om normaal gebruik normen. Huizen niet bevestigd funderingen overgeheveld. Brick veneers vallen en bloot frames. Milieu : Gebarsten grond opvallend. Aardverschuivingen algemeen op steile hellingen. Liquefactie effecten geïntensiveerd en meer wijdverbreid, met grote laterale spreiding en stromen schuiven grenzend aan streams, grachten, meren, enz.
  Vertel ons uw ervaring en hoeveel seconden het schudden duurde + Laat het ons weten als uw eigendom is beschadigd (zelfs lichte schade). (Max. 500 tekens)
  * verplichte velden
  X