El Hierro vulkaanuitbarsting (Canarische Eilanden): Deel 26 - januari 14 tot januari 19

Dit is deel 26 van de El Hierro vulkaanuitbarsting rapport

KLIK hier om te lezen HET LAATSTE NIEUWS

U kunt ook de volgende Facebook Volcano pagina - Google+ Vulkanen - Twitter: @ VolcanoReport
Met de medewerking van Joke Volta, Een El Hierro inwoner.
Lees ook: (28 / 7 - begin 09) - (25 / 09 - 10 / 10) - (11 / 10 - 13 / 10) - (14 / 10 - 17-10) - (18 / 10 - 21 / 10) - (22 / 10 - 26 / 10) - (27 / 10 - 31 / 10) - (01 / 11 - 03 / 11) - (04 / 11 - 06 / 11) - (07 / 11 - 08 / 11) - (09/11- 11 / 11) - (12 / 11 - 15 / 11) - (16 / 11 - 19 / 11) - (20 / 11 - 23 / 11) - (24 / 11 - 27 / 11) - (28 / 11 - 02 / 12) - (03 / 12 - 07 / 12) - (08 / 12 - 11 / 12) - (12 / 12 - 15 / 12) - (16 / 12 - 18 / 12) - (19 / 12 - 25 / 12) - (26 / 12 - 31 / 12) - (01 / 01 - 03 / 01) - (04 / 01 - 07 / 01) - (08 / 01 - 13 / 01) - Deel 26 (14 / 01 - 19 / 01)
Handige links : @ VolcanoReport - El Hierro Picasa Photo Album
Onze Webcam pagina's : 3 in 1 pagina - Las Calmas Ustream - La Restinga dorp - Eruption webcam


Bijwerken 19 / 01 - 20: 57 UTC
- De magma wil niet worden opgesloten als een derde aardbeving vandaag. Op 20: 10 een M 1.1 aardbeving op een diepte van 19 km. Klik hier voor het epicentrum.

Bijwerken 19 / 01 - 20: 37 UTC
Elke verslaafd volgeling van deze vulkaan uitbarsting is altijd nieuwsgierig naar de diepte van de vulkaan vent. De laatste sessie in december resulteerde in meer dan 150 meter. De nieuwe missie van de IEO Oceanografisch schip Ramon Margalef die vorige week werd afgesloten resulteerde in een diepte van 130 meter. Veel barstte materiaal en een serieuze beklimming van de vent. Is dit een veel. Ja, we denken dat de vulkaan vent is gegroeid veel en in dit tempo nog een 1 om 2 maanden nodig zijn om meer actie in het water beginnen ..... als de vulkaan blijft uitbarsten op dezelfde locatie natuurlijk ... . die niet willen vandaag de dag het geval te zijn!
Aangepast Google vertaling van de belangrijkste onderdelen van de oorspronkelijke tekst hieronder.

De bathymetrische enquêtes van Ramon Margalef geschat dat 145 miljoen kubieke meter materiaal werd afgezet op de zeebodem.
De bathymetrie vorige week uitgevoerd door wetenschappers van de Ramon Margalef onderzoeksschip van de Spaanse Oceanografisch Instituut (IEO), concludeerde dat de ontluchting (top van de onderzeese vulkaan) was op een diepte van 130 meter.
De bathymetrische enquêtes uitgevoerd werden tijdens de 10th en 11th januari uitgevoerd en hebben ook ons ​​toegestaan ​​om een ​​te waarderen aanzienlijke volumetoename, Zowel de kegel en deposito's in verband met de emissiepunten van het materiaal. Omvang van deze toename komt tot vrijwel het gehele westelijke helling onderzeeër canyon dat de emissiepunten en vulkanische afzettingen frames te dekken. Deze deposito's lopen vanaf de uitzending gebied tot ongeveer 2,000 meter en zijn gewurgd in hun midden tot 950m diep, Smalle kloof door als shock controller tussen twee opslaggebieden: Het gebied van de neerlegging van de bovenste en de alluviale fan.
De wetenschappers aan boord van de Ramon Margalef hebben geschat dat de totale deposito's bereikt 57 miljoen kubieke meter alluviale fan tot een volume van 88 miljoen kubieke meter, dat is 145 miljoen kubieke meter materiaal afgezet.
Wat betreft de evolutie van de vulkanische kegel, de Ramon Margalef vond dat de eerdere split vent niet meer bestaat en dat de vulkaan weergegeven weer een enkele piek op de coördinaten: 27 37.18 º 'N, 17 º 59. 58'W
Ook is de kegel de helling veranderd op de december opstand. De helling aan de oostkant is vanwege toegenomen in een deel van de stijging in de top hoogte en laat de convexiteit van de kegel, die kunnen worden toegeschreven aan deflatie deed zich voor in de periode tussen de twee bathymetrie.

Beeldhoffelijkheid IEO

Originele tekst zoals gepubliceerd door de Gobierno de Canarias
Los levantamientos batimétricos del Ramón Margalef estiman nl 145 millones De metros cubicos el materiaal depositado en el fondo marino.
La batimetría realizada la Semana pasada por los científicos del buque Oceanográfico Ramón Margalef, perteneciente al Instituto Oceanográfico Español (IEO), ha establecido en 130 metros la profundidad a la que se Encuentra la Cima del Volcán Submarino. Así se lo han comunicado, esta Mañana, los verantwoordelijken de la campaña científica a la Dirección del Plan de Protección Civil por Riesgo Volcánico (PEVOLCA).
Los levantamientos batimétricos efectuados fueron Llevados een cabo durante los días y 10 11 de enero, y tambien han permitido apreciar un aumento significativo de volumen, tanto del Cono como de los Depósitos asociados a los puntos de emisión de material. Este aumento de volumen Llega een cubrir casi por completo el Escarpe westerse del cañón Submarino que enmarca los puntos de emisión y los Depósitos volcánicos. Estos Depósitos discurren desde la zona de emisión Hasta unos 2.000 metros de profundidad y se ven estrangulados en su curso medio, een 950m de profundidad, por un estrechamiento del cañón que Actúa como controlador de descarga entre dos zonas de depósito diferenciadas: la zona de depósito del curso alto y el Cono de deyección.
Para el curso alto, los científicos del Ramón Margalef han Estimado que el volumen totale depositado alcanza 57 millones de metros cubicos y para el Cono de deyección un volumen de 88 millones de metro cubicos, lo que supone 145 millones De metros cubicos de material depositado.
En cuanto a la evolución del cono volcánico, el Ramón Margalef constató que el desdoblamiento de la cima que se Registro en el levantamiento anterieure geen aanwezig en estos momentos y de nuevo Aparece una única Cima en las Coordenadas: 27º37.18'N; 17º59.58'W.
Asimismo, el Cono ha modificado su ladera respecto al. levantamiento de diciembre. Su pendiente en el Flanco Sureste ha aumentado debido en parte al aumento en altura de la Cima ya la disminución de la convexidad del Cono, que pudiera ser atribuido een una deflación ocurrida en el periodo comprendido entre las dos batimetrías.

Bijwerken 19 / 01 - 16: 55 UTC
- We hebben de indruk dat een zeer zwak gekleurd roeren gebied overleeft in het oppervlaktewater boven de vent (zie U-stroom webcam)
- 2 aardbevingen vanmiddag hebben voorgedaan. De eerste op 14: 21 met een magnitude van 1.1 hier. De tweede op 16: 10 met een magnitude van 0.9 op een diepte van 16 km met epicentrum hier.

Bijwerken 19 / 01 - 15: 51 UTC
- Na enkele zware actie vandaag, de uitbarsting ging opeens bijna voor achtergrondgeluiden harmonische tremor. We denken dat het zou een totale ineenstorting van de vent zijn geweest als gevolg van de hydromagmatic explosies eerder vandaag. Er is nog een zeer kleine signaal links. Onze verwachtingen is de HT zal geleidelijk toenemen opnieuw de volgende 24 uur. Zo niet en met een nog steeds actieve vulkaan te duwen magma tegen de eilanden spleten en lava buizen, zou een nieuwe reeks van aardbevingen voordoen. Natuurlijk, dit is een vulkaan en we kunnen alleen maar raden wat hij / zij in zijn ogen heeft.

Bijwerken 19 / 01 - 15: 51 UTC
- Tussendoor 11: 00 en 13: 00 de hoogste HT werd opgemerkt sinds enkele weken!, Gevolgd door een mogelijke gedeeltelijke instorting van de vleugel.

Bijwerken 19 / 01 - 15: 41 UTC
- Morgen beelden van Joke Volta waaronder een restingolita van gisteravond (SALVAMAR Adhara).

Januari 19 2012 beelden Joke Volta

Bijwerken 19 / 01 - 11: 38 UTC
- Titel van gisteren is nog steeds correct - zwaar roken lava ballonnen (Niet al te veel moeilijke)
- Iedereen moet dezelfde vraag: Hoe diep is de vent op dit moment? Alleen IEO kan beantwoorden. Meestal worden de resultaten plots opdagen op de webpagina van de Gobierno de los Canarias, de officiële website van Palo Rivera of in de IEO website in Madrid. Zelfs de IGN is soms verbaasd over de resultaten verschijnen.

Bijwerken 19 / 01 - 10: 34 UTC
- Geen aardbevingen sinds middernacht GMT
- Zeer variabel harmonische tremor met veel hydromagmatic uitbarstingen

harmonische tremor van middernacht tot 10: 00 - met dank IGN


Bijwerken 18 / 01 - 16: 41 UTC
- Sterke jacuzzi roeren op dit moment. Sommige mensen melden dat ze hebben gezien roken lava ballonnen.

Bijwerken 18 / 01 - 16: 24 UTC
- Onderstaande foto's zijn genomen in de Restingolita infocentrum die laat zien en legt uit materiaal van de uitbarsting. Informatieve borden maar ook technische instrumenten etc. Het infocentrum is een samenwerkingsverband van alle Pevolca partners zoals de Gobierno, Cabildo, Ayuntamiento, IGN, IEO en CSIC.

Restingolita infocentrum bij La Restinga - klik op de afbeelding om ze allemaal te zien

Bijwerken 18 / 01 - 10: 51 UTC
- NO aardbevingen
- Zeer sterke harmonische tremor sinds 03: 30 vanochtend. De jacuzzi actie op zeeniveau lijkt vrij beperkt, hoewel zelfs in de vroege ochtend een grote bruine vlek zichtbaar is.

Harmonische tremor van 00: 00 tot 07: 30 - met dank IGN

Cabildo - Telefonica webcam op 11: 13 GMT - kleuren zijn iets veranderd voor contrast doeleinden

Bijwerken 17 / 01 - 15: 43 UTC
- Het is een lange tijd geleden dat we zo hebben gezien sterke harmonische tremor. Een mooie vlek (zie onderstaande afbeeldingen) en een sterke jacuzzi zijn de oppervlakte tekenen van deze activiteit.
- Still Geen aardbevingen vandaag
- Ochtend foto Joke Volta.
- Joke kreeg een pakje van Earthquake-report.com gisteren. In het pakket een Panasonic Lumix fotocamera met een sterke optische zoom dan haar eigen camera. Dit is natuurlijk geen dure Canon-apparatuur, maar hopelijk onze lezers zullen genieten van de betere ogen zij zal moeten vanaf nu.

Wat een mooie vlek vandaag

Bijwerken 17 / 01 - 10: 06 UTC
- 1 aardbeving langs de Guimar, Tenerife kust (waarschijnlijk tektonische en een deel van een aantal aardbevingen die zich sinds een paar weken). Deze aardbeving is niet rechtstreeks gekoppeld met de El Hierro uitbarsting
- Variabele harmonische tremor met een aantal sterke waarschijnlijk hydromagmatic barst ook zien in wat we zien in de vlek / jacuzzi vanmorgen. In het midden van de groenige dagelijkse vlek is een zeer groot bruinig puimsteen gebied. Niet echt een bepaald jacuzzi. Weer een dag met een ander patroon van de de laatste paar dagen.

Harmonische tremor op de stijging - grafiek van middernacht UTC tot 10: 00 - met dank IGN


Bijwerken 16 / 01 - 17: 49 UTC
- Een M 0.9 aardbeving plaatsgevonden op 18: 19 UTC op een diepte van 11 km naar de Zuid-West van Frontera
- Video opgenomen vanmorgen door de samenwerking tussen Guardia Civil Helicopteres en Involcan. De exacte tijd van de opnamen is niet gegeven, maar we verwachten dat de vage actie wordt veroorzaakt door de gedeeltelijke instorting van de vent op 11: 40. De vlek is echter rustig indrukwekkend. Video2 Video3

Bijwerken 16 / 01 - 17: 49 UTC
- Regelmatige sterke Jacuzzi uitbarstingen (tot de sterkste van de laatste paar dagen)

Bijwerken 16 / 01 - 15: 12 UTC
- Een gedeeltelijke instorting van de ontluchting plaatsgevonden op 11: 40. Op 11: 40, de HT nog op medium kracht, maar de vele hydromagmatic explosies waren een indicatie dat een gedeeltelijke of volledige instorting zou kunnen gebeuren. Harmonische tremor minimaal op dit moment, maar heeft de neiging weer toe.

Harmonische tremor in tussen middernacht en 15: 00 GMT - met dank IGN

Bijwerken 16 / 01 - 14: 00 UTC
- Morning beelden Joke Volta

Bijwerken 16 / 01 - 08: 46 UTC
- NO aardbevingen hebben voorgedaan sinds middernacht UTC
- Harmonische tremor daalde een hele verbetering ten opzichte van de piek van gisteren avond. Een mogelijke reden kan een gedeeltelijk instorten van de ontluchting (een proces dat regelmatig gebeurt) zijn
- Big vlek met een gedefinieerde jacuzzi gebied in een Las Calmas zee met een sterke branding
- Onder meer foto's van de openingsceremonie van de "Restingolita Info Center" in La Restinga. Klik op de foto om naar de afbeelding serie.

Opening Restingolita Info Center in La Restinga, El Hierro - Klik op de afbeeldingen om ze allemaal te zien op volledige grootte


Bijwerken 15 / 01 - 23: 55 UTC
- Tot slot 1 aardbeving vandaag, een M 1.4 aardbeving op een diepte van 19 km die gebeurde op 22: 43 UTC Epicenter hier
- Rond 10: 00 harmonische tremor begint toe te nemen stilaan op zijn sterkst in de late avonduren.
- Hydromagmatic bursts is goed te zien aan de HT grafiek
- Tijdens de avonduren, de jacuzzi was zeer goed zichtbaar
- Gisteren was de opening van het RINSTINGOLITA Infocentrum in La Restinga. Alle belangrijke mensen die deel uitmaakten van de hulpdiensten vervolgacties op de vulkaan waren en waren aanwezig. Info Center toont een heleboel foto's en materiaal van IGN, CSIC, IEO en INVOLCAN. Joke wat foto's gemaakt tijdens de opening.


- Joke Volta maakte hier dagelijkse wandeling. Haar foto's zijn te zien bij het klikken op de afbeelding hieronder.

Bijwerken 15 / 01 - 10: 07 UTC
- Harmonische tremor iets afgenomen tijdens de nacht en staat vrij laag
- Rustig jacuzzi, maar zichtbaar vlek
- NO aardbevingen sinds middernacht


Bijwerken 14 / 01 - 17: 16 UTC
- Op basis van de huidige en vroegere positie van de Ramon Margalef (Geleidelijk en langzaam steeds dichter bij de jacuzzi) we veronderstellen dat de Oceanographip schip is met behulp van een van zijn ROV'S op een korte blik op wat er gebeurt onder de oppervlakte te hebben. De ROV's zijn in staat om te navigeren naar diepe diepten en worden gemanipuleerd uit een controlekamer aan boord van het schip. Afhankelijk van de zichtbaarheid, die goed uit de stroom kan zijn, zouden we in staat zijn om te kijken naar grote video een van de komende dagen. Als het schip niet met behulp van zijn ROV's ha kunnen nemen van monsters van de verschillende wateren Newt aan de vleugel. Beide mogelijkheden zijn realistisch.

Bijwerken 14 / 01 - 15: 16 UTC
- Herinnert u zich de gruwelijke beelden van dode vissen in de haven van La Restinga tijdens de eerste dagen van de uitbarsting? Het werd verteld op het moment dat de duik bedrijf, een van de belangrijkste van het eiland, zou moeten wachten vele jaren voor het leven in zee zou herstellen. Met een uitbarsting nog in volle gang, de haven van La Restinga lijkt sneller dan geraamd herstellen. We zijn nog ver verwijderd van de pre-uitbarsting het leven in zee, maar meer en meer tekenen tonen het herstel van de pareltjes van El Hierro. Jutta en Gunther, die eigenaar zijn van de Fan Duiken Hierro duikbedrijf in La Restinga zijn die beelden op januari 7 en 8 van de terugkerende soorten.
- Joke Volta's ochtends foto's kunnen worden bekeken in dezelfde groep van foto's. Klik op de afbeeldingen om de serie in volledig formaat te openen.

Bijwerken 14 / 01 - 11: 22 UTC
- Joke was bij de CAP science center deze ochtend met haar dagelijkse vragen:). De technicus die belast is met het GLB (iedereen is welkom op het GLB science center) zei dat de Ramon Margalef vervolgt zijn bathymetrie missie langs de kust. Op Joke de vraag waarom de video van de laatste video onderwater opname niet werd gepubliceerd, zei de man dat de kwaliteit was te slecht. CSIC divisie Jaume Almera Instituut van Barcelona heeft stuur een betere camera met 2 lenzen (1 horizontale en verticale versus 1 1 alleen verticaal op de oudere gebroken één). De Salvamar Adhara is momenteel in (veel rustiger) zee naar videobeelden die, naar wij hopen, in de kwaliteit veel beter dan de oudere (de video die we hebben opgenomen in de site met de vele kwallen) kunnen maken

Bijwerken 14 / 01 - 11: 22 UTC
- MarineTraffic blijkt dat het schip op de webcam is het Ramon Margalef. Zijn missie? Waarschijnlijk verder Bathymetry
- Calima verbergt details over de zee-oppervlak. Het is zelfs moeilijk om het schip (s) te zien. Naast de Ramon Margalef, we denken ook dat de Salvamar Adhare doet sommige aanvullende metingen. We weten uit Joke dat IGN andere onderwater camera van CSIC had ontvangen. Een paar dagen geleden, werd een aantal andere onderwater video gemaakt, maar de wetenschappers hield het voor zichzelf. Laten we hopen dat ze "delen" de vangst van vandaag.
- We moesten de januari 3 gesneden januari 7 pert uit dit artikel.

Bijwerken 14 / 01 - 10: 08 UTC
- Niet te veel nieuwe gebeurtenissen deze morgen, dus we kunnen bijna copy / paste onze laatste update van gisteren :
* Voortzetting harmonische tremor
* kalme jacuzzi gebied
* 1 aardbeving sinds middernacht
05: 35 GMT - M 1.316 km - epicentrum hier
een tweede aardbeving langs de kust van Tenerife


Lees ook : Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife Volcano flank instorting
Lees ook: Economische impact op El Hierro en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden


Volcano Discussie Panel: Als u een persoon die wil om te discussiëren en over alle aspecten van vulkanen te lezen, kan deze discussie panel een zeer goede plek om rond te hangen. Vooral als we beginnen met speculeren over wat te gebeuren, dit paneel is een geweldige plek om naar te kijken. Geef het een kans.