El Hierro Volcano: Yellow-Red alert - Roken Lava Stone (s)! (Foto + Time Lapse video)

Dit is de laatste El Hierro Vulkaanuitbarsting rapport

U kunt ook de volgende Facebook Volcano pagina - Google+ Vulkanen - Twitter: @ VolcanoReport
Met de medewerking van Joke Volta, Een El Hierro inwoner.
Lees ook: Deel 1 (28 / 7 - begin 09) - Deel 2 (25 / 09 - 10 / 10) - Deel 3 (11 / 10 - 13 / 10 - Deel 4 (14 / 10 - 17-10) - Deel 5 (18 / 10 - 21 / 10) - Deel 6 (22 / 10 - 26 / 10) - Deel 7 (27 / 10 - 31 / 10) - Deel 8 (01 / 11 - 03 / 11) - Deel 9 (04 / 11 - 06 / 11) - Deel 10 (07 / 11 - 08 / 11) - Deel 11 (09/11- 11 / 11) - Deel 12 (12 / 11 - 15 / 11) - Deel 13 (16 / 11 - 19 / 11) - Deel 14 (20 / 11 - 23 / 11) - Deel 15 (24 / 11 - 27 / 11) - Deel 16 (28 / 11 - 02 / 12) - Deel 17 (03 / 12 - 07 / 12) - Deel 18 (08 / 12 - 11 / 12) - Deel 19 (12 / 12 - 15 / 12) - Deel 20 (16 / 12 - 18 / 12) - Deel 21 (19 / 12 - 25 / 12)

Handige links : @ VolcanoReport - El Hierro Picasa Photo Album - VIDEO overzichtspagina

Onze Webcam pagina's : 3 in 1 pagina - Las Calmas Ustream - La Restinga dorp - Eruption webcam


29 / 12 - 21: 26 UTC
Naast de prachtige vlek grootste deel van de dag werd Julio verbaasd te vinden Roken lavastenen zijn tijdsverloop van de dag. Het roken lava stenen verschijnen op 18: 38 GMT terwijl de harmonische trilling was iets hoger. De video ging te snel en ten slotte de SLS niet te zien. Hij veroverde echter een paar beelden van dat moment.
Die mensen die willen het zien time lapse van de hele dag kunt u hier klikken. Een hele dag wordt samengeperst in slechts 6 minuten.
Wij bij Earthquake-Report.com zijn herinnerend van vandaag roken lavastenen naar "Roken Verjaardag Stones"En bieden ze vrijwel aan Joke voor haar verjaardag. Hardlopen hellingen op en neer, proberen uit te vinden van de meest recente gegevens, net als een professionele journalist, en dit op haar verjaardag, zal niet al te veel mensen het doen. Hartelijk gefeliciteerd Joke !
+
Joke heeft al gezien de ruwe video van de Salvamar âdhâra. Ze vertelde ons veel over wat ze heeft gezien en we zijn ervan overtuigd dat het zal zeer interessant zijn. De video zal later gepubliceerd worden vandaag of morgen. IGN zal proberen om dezelfde reis te maken morgen, maar tijdens de eerste uren met daglicht, in de hoop dat de golven en stroming zal minder zijn dan vandaag.

Roken Lava Stenen december 29 op 18: 38 - beeld dat door Julio de Castillo Vivero

Julio heeft gemaakt een nieuwe tijd specifiek vervallen van de SLS periode. Op de video zie je ze drijven.

29 / 12 - 17: 47 UTC
- 16: 54 GMT - New Aardbeving M 1.4 @ een diepte van 16.3 km hieronder Tacaron. De tremor is ook te zien op de frequentie HT grafiek

29 / 12 - 15: 59 UTC
- Degenen onder jullie op zoek van tijd tot tijd in de Village en de uitbarsting webcam moeten hebben gezien de Salvamar âdhâra langs de vlek. Joke wachtten op de aankomst van het schip en probeerde uit te vinden wat ze deden. De bemanning en Carmen Lopez (IGN) zei tegen haar dat ze hebben geprobeerd om foto's maken met een speciale onderwatercamera. De camera is gekoppeld aan een 200 meter lange kabel, hoewel ze geen gebruik maken van de volledige lengte. Ze zei dat ze niet in staat waren om de ventilatie op te sporen als het zicht was te laag en als de stroming was te sterk. Laten we hopen dat IGN zullen deze foto's later te publiceren vandaag.

Carmen Lopez (IGN) met de onderwater camera en een bemanningslid van de Salvamar âdhâra - met dank Joke Volta

29 / 12 - 14: 13 UTC
- Terwijl we allemaal kijken naar de El Hierro vulkaan, Jorgen Aabech, een speciale Noors vulkaan volgeling heeft schreef ons over een kleine uitbarsting in de Rode Zee. We hebben nog een aantal details, zag een kleine wolk, maar zag geen verdere uitbarsting, dus we stopgezet na deze gebeurtenis. Als NASA-satelliet denkbeeldige bewezen de geboorte van een nieuw eiland, vergelijkbaar met wat we zochten in El Hierro, hebben we samengesteld veel materiaal en schreef een uitgebreid artikel van vandaag.
Surtseyan uitbarsting langs de kust van Jemen vormt een nieuw eiland - Vandaag uitbarsting cloud + vlek!

29.12.2011 - December 19, vissers uit Salif havenstad in het westen van Jemen meldde het zien van een uitbarsting met rode lava stijgt tot een hoogte van 30 meter. Dit was de eerste uitbarsting van de visser kan herinneren uit de omgeving. Satellietbeelden hebben daarna bewezen dat er een nieuw eiland is geboren in de Zubair vulkaan groep.

Bijwerken 29 / 12 - 10: 45 UTC
- Joke Volta blijft een enorme energie te investeren in dit El Hierro vulkaan project. In de huidige fase, ze foto's te maken tijdens de ochtend en de middag bezoekt ze bijna dagelijks van het GLB IGN science center en 's avonds uren die ze traceert alle vulkaan gerelateerde nieuws op de Canarische Eilanden. Zonder Joke dit artikel zou zijn geweest een stuk korter en minder compleet. De Onderstaande foto's zijn genomen vanmorgen. Klik op de foto om ze allemaal te zien in de volledige grootte.

December 29 beelden met dank Joke Volta

December 29 beelden met dank Joke Volta - klik op de foto om alle beelden te bekijken op volledige grootte

Facebook
- Wij zijn op dit moment uitgesloten van onze eigen Facebook-accounts voor "enkele dagen". Reden: ze hebben een Trojaans paard op de computer bewerken gevonden (de trojan is niet onmiddellijk gedetecteerd door anti-virus software). 10 minuten later was het weg, maar toch de straf was al gegeven en was zeer ernstig. Onze Facebook fans kunnen nog steeds te schrijven op de pagina, dus, nodigen wij u uit om een ​​deel van wat je ziet hier in het kopiëren "Volcano" Facebook-pagina.
- We hebben een zeer moeilijke relatie met Facebook, zoals ze geblokkeerd in juli 2010 onze Chili en Indonesische websites met meer dan 35,000 fans, voor een zogenaamde inbreuk op de regels (hebben we geprobeerd om erachter te komen wat we verkeerd hebben gedaan, maar niemand kon of wilde dat we een antwoord te geven). De Fan pagina's waren aardbeving gerelateerd. Het blokkeren van deze 2 pagina's was de reden dat we onze aandacht afgeleid naar deze site, omdat we niet willen hetzelfde te ervaren op een latere datum.
- Toch hebben we still love Facebook en nog minder Populaire Google+, Dat geeft ons uitgevers, veel beter de actualisering van methoden

Bijwerken 29 / 12 - 09: 55 UTC
- Een nieuwe aardbeving trad op 09: 04 UTC met een grootte van 1.5 en een diepte van 14 km. Epicenter onder grond in het gebied Tacaron.
- De Jacuzzi die begon gisteren met ups en downs, is nog steeds zeer actief (kan ook te zien op de uitbarsting webcam)
- Julio del Castillo Vivero, die werkt samen met earthquake-report.com omdat hij begonnen met het maken van zijn time lapse video's, heeft zijn creativiteit geduwd een beetje verder in het maken van een split screen time lapse video van de activiteit van 07: 30 tot 08: 30 vanochtend

Bijwerken 29 / 12 - 07: 50 UTC
- Hoewel we hadden alleen kleine harmonische trilling de hele nacht lang, we waren erg verrast om te zien een mooie vlek vanmorgen. Het is nog te zien op dit moment op de uitbarsting webcam. Op regelmatige tijdstippen zien we een jacuzzi in het midden van de vlek en op dezelfde locatie als de voormalige vent.
- El Hierro kende een nieuwe M 2.3 aardbeving op een diepte van 18 km bij 02: 46 eerder vandaag. Klik hier voor het centrum.

Vlek op 07: 30 december 29 - met dank Cabildo / Telefonica webcam


Bijwerken 28 / 12 - 23: 55 UTC
- We hebben zojuist gepubliceerd 's Middags beelden van Joke Volta. Sommige zijn echt mooi. Klik hier om ze te bekijken.
- Een totaal van 3 zwakke aardbevingen vandaag (zie details hieronder)
-De uitbarsting is nog niet voorbij (zie de grote time lapse video met de jacuzzi van Julio del Castillo Vivero).
- Tijdens de avonduren het signaal opgepikt geleidelijk aan weer op, dit nadat hij ineenstortte 20: 45. Vlak voor 20: 45, een paar sterke uitbarstingen had plaatsgevonden en een gedeeltelijke instorting had kunnen worden aangetroffen.

Bijwerken 28 / 12 - 20: 30 UTC
- IGN heeft een lijst opgesteld van een nieuwe aardbeving die zich op 17: 09 UTC. De diepte was 14.1 km en de omvang 1.0. Epicenter rechts onder de Tacaron kliffen.

- Julio del Castille Vivero doet het goed werk sinds een aantal weken in het opnemen van een of meer webcam beelden. De video hieronder toont de heropleving van de uitbarsting / ventilatie en zelfs een kleine jacuzzi. De eerste video toont de vernieuwde activiteit in een time lapse (hogere snelheid) en de tweede video is de real-time video. Het frame is van 17: 16 tot 19: 07.

Belangrijke update 28 / 12 - 17: 16 UTC
- Het signaal wordt weer oppakken, laten we zeggen van --- naar -. We zijn benieuwd of de magma zich door een gaatje in dezelfde vent of elders, maar we weer hebben zeker een kleine uitbarsting

Bijwerken 28 / 12 - 16: 44 UTC
- Joke ging naar de CAP science center en had een gesprek met de werknemer en met Carmen Lopez van IGN. Mevrouw Lopez verwacht dat de uitbarsting bijna achter de rug is als het proces is subsidiëring van de laatste paar weken. SGE benadrukt dat het zal een paar dagen meer duren voordat Pevolca zal besluiten om alle alert niveaus helder als de huidige staat moet worden verlengd.
- De 2 aardbevingen die vandaag plaatsgevonden hebben GEEN vulkanische oorsprong
- Er is nog een kleine beving harmonisch signaal

Klik op de foto om alles te zien op volledige grootte

Bijwerken 28 / 12 - 13: 50 UTC
- Een new0.9 aardbeving deden zich voor bij 11: 42 op een diepte van 12.3 km. Epicenter hetzelfde als de eerdere aardbeving, in de buurt Tacaron)

Bijwerken 28 / 12 - 11: 23 UTC
De uitbarsting stopte volledig. Er is niet langer een Harmonic Tremor signaal aangeeft dat er een voortdurende uitbarsting. Zoals hieronder beschreven, zullen we binnenkort zien of de aardbevingen weer oppakken of niet. Met zo'n vlakke tremor lijn en geen vulkanische aardbevingen, is het over voor nu. Als de huidige situatie gaat op voor een paar dagen verwachten wij dat de waarschuwing niveaus worden weer veranderd naar groen.

Bijwerken 28 / 12 - 10: 55 UTC
- Bij 06: 52 een 0.8 aardbeving vond plaats in een (ongebruikelijke) diepte van 9.3 km hieronder Tacaron. Deze aardbeving is zeker gekoppeld aan de verandering in de activiteit, hoewel een directe link met de HT grafiek kan niet worden gezien.

- We kunnen komen tot een cruciale fase in het voortbestaan ​​van de uitbarsting. Als magma druk nog steeds sterk genoeg zonder te kunnen uitbarsten (instorting van de vleugel), de aardbevingen moeten weer gaan stijgen. Als dit niet gebeurt of als de HT niet terug te komen, is de uitbarsting gestopt.

Bijwerken 28 / 12 - 08: 05 UTC
- 1 uur later lijkt het erop dat we een vent ineenstorting als de tremor wordt geleidelijk aan weer terug krijgt

Harmonische trilling tussen 07: 00 en 07: 38 - met dank IGN

Bijwerken 28 / 12 - 07: 05 UTC
- Na een paar hele turbulente harmonische trilling tussen 05: 00 en 06: 00, harmonische tremor kwam bijna tot stilstand. Wij denken dat de uitbarsting veel de laatste paar dagen verdwenen, maar dat de huidige daling moet worden gekoppeld aan een vent instorten. Als dit het geval is de harmonische trilling zal geleidelijk halen krijgen als de magma vindt zijn weg naar buiten.

Harmonische trilling tussen 05: 00 en 06: 38 - met dank IGN


Bijwerken 27 / 12 - 23: 30 UTC
- Harmonische tremor verdwenen een beetje na te zijn op zijn max rond 19: 30
- Een nieuwe M 1.8 aardbeving deden zich voor bij 21: 22 op een diepte van 21 km. Klik hier voor het epicentrum

Harmonische tremor december 27 van 00: 00 tot 23: 00 GMT - met dank IGN

Bijwerken 27 / 12 - 23: 30 UTC
Een andere tentoonstelling van de El Hierro Art Gallery. Opnieuw een reeks ongelooflijk mooie beelden genomen van de Guardia Civil helikopters door de Involcan wetenschappers gisteren. Klik op de afbeeldingen om de 10 foto's in volledige grootte te zien.

Klik op de foto om ze te zien op groot formaat

Bijwerken 27 / 12 - 18: 30 UTC
- Harmonische tremor blijft zeer sterk
- Joke rapporteerden dat zij veel kringen en een prachtig kleurrijk palet. Het water in de buurt van de ventilator draaide grijze modderig.

Bijwerken 27 / 12 - 13: 05 UTC
Een andere reeks van prachtige beelden van Joke Volta, die de vlek gezien vanaf de heuvels boven La Restinga en foto's van de fata morgana vlek zoals te zien op de webcam, maar gefotografeerd vanaf het eiland

Klik op de afbeelding om alle foto's op volledige grootte

Bijwerken 27 / 12 - 11: 25 UTC
- De time lapse video van Julio del Castillo Vivero uit de ochtenduren toont zeer goed de fata morgana van de rechterkant vlek. Het gebied lijkt een grote vlek soortgelijke dan de kleur van de werkelijke vlek. Dankzij de Volta Joke wisten we meteen dat het was schittering van de zon en geen vlekken. De fata morgana kwam rond dezelfde tijd van toenemende harmonische tremor.

Bijwerken 27 / 12 - 10: 50 UTC
- Geen nieuwe aardbevingen
- Harmonische tremor groeide gestaag tot nu toe
- De Cabildo Telefonica La Restinga webcam laat zien wat lijkt op een enorme vlek rechts van het beeld. We hebben net de naam Joke Volta, die in El Pinar is op dit moment, en ze denkt dat dat wat we zien is schittering van de zon, en niet een vlek.

Telefoninca Cabildo webcam capture december 27 @ 10 40 - pijl rechts toont een mysterie vlek of schittering van de zon

Harmonische trilling verhoging van middernacht tot 10: 20 GMT - met dank IGN


Bijwerken 26 / 12 - 23: 55 UTC
- Geen nieuwe aardbevingen sinds 00: 29
- Harmonische tremor is geleidelijk toegenomen tot middernacht
- We zagen de helikopter van de Guardia Civil / Involcan opknoping over de ontluchting in de ochtend, maar geen afbeeldingen of video zijn nog niet gepubliceerd.
- De La Restinga dorp webcam werkt weer. De uitbarsting webcam is off-line sinds december 22! We weten niet (noch de AVCAN) wat de reden is!

Bijwerken 26 / 12 - 12: 19 UTC
Joke Volta 's ochtends foto's.

Bijwerken 26 / 12 - 10: 29 UTC
- RTVC, de Canarische Eilanden televisie omroep lijkt te hebben opgegeven voor hun El Hierro uitbarsting webcam operaties. De webcam was niet meer actief sinds een paar dagen. Het blijft hopelijk op de mast als deze webcam was veruit de beste van alle beschikbare webcams. Niets is 100% zeker, zolang de uitbarsting niet volledig te stoppen. Als de vulkaan gaat weer in een meer actieve toestand (mensen na Etna uitbarstingen weet wat dit betekent weet) de activiteit niveau kan veranderen in een paar uur.

Bijwerken 26 / 12 - 10: 12 UTC
- Bij 00: 28 een zeer zwakke 0.6 aardbeving op een diepte van 12.2 km. Klik hier voor het epicentrum locatie.
- Harmonische tremor lagere medium als de laatste paar dagen
- Herkenbaar vlek van de lopende uitbarsting op de La Restinga dorp webcam (de andere webcam werkt niet meer sinds een paar dagen). De emitterende vent kan worden herkend als teken je een verticale lijn van de linkse ingang van de haven tot aan de horizon. Het zou misschien niet emissielijn herkenbaar op het moment van kijken om het beeld te zijn, maar uitgebreide kijken zal plotseling onthullen de vleugel. Dit kan ook heel goed te zien op de time lapse video's van Julio del Castillo Vivero

Stain @ 10: 08 december 26 op de La Restinga dorp webcam - met dank Cabildo / Telefonica webcam


Lees ook : Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife Volcano flank instorting
Lees ook: Economische impact op El Hierro en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden


Volcano Discussie Panel: Als u een persoon die wil om te discussiëren en over alle aspecten van vulkanen te lezen, kan deze discussie panel een zeer goede plek om rond te hangen. Vooral als we beginnen met speculeren over wat te gebeuren, dit paneel is een geweldige plek om naar te kijken. Geef het een kans.