El Hierro vulkaanuitbarsting (Canarische Eilanden): Deel 20 - December 16 tot en met december 18

Dit is deel 20 van de El Hierro vulkaanuitbarsting rapport

KLIK hier om te lezen HET LAATSTE NIEUWS

Een deel van deze informatie wordt ook geplaatst in onze Facebook Pagina Volcano - Google + Vulkanen - Google + Vulkanen en aardbevingen
Met de medewerking van Joke Volta, een El Hierro inwoner
"Volcano Only" twitter: @ VolcanoReport  -  3 in 1  WEBCAM pagina - El Hierro Picasa Web Album

Lees ook: Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife vulkaan flank instorten
Lees ook: Economische impact op El Hierro en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden
Lees ook
: Deel 1 (van juli 28 tot begin september)
Lees ook: Deel 2 (van september tot en met oktober 25 10)
Lees ook: Deel 3 (van oktober tot oktober 11 13)
Lees ook: Deel 4 (van oktober tot oktober 14 17)
Lees ook: Deel 5 (van oktober tot oktober 18 21)
Lees ook: Deel 6 (van oktober tot oktober 22 26)
Lees ook: Deel 7 (van oktober tot oktober 27 31)
Lees ook: Deel 8 (van november tot 1 november 3
)
Lees ook: Deel 9 (van november tot 4 november 6
)
Lees ook: Deel 10 (van november tot 7 november 8)
Lees ook: Deel 11 (van november tot 9 november 11)
Lees ook: Deel 12 (van november tot 12 november 15)
Lees ook: Deel 13 (van november tot 16 november 19)
Lees ook: Deel 14 (van november tot 20 november 23)
Lees ook: Deel 15 (van november tot 24 november 27)
Lees ook: Deel 16 (van november tot 28 december 2)
Lees ook: Part 17 (van december 3 tot december 7)
Lees ook: Part 18 (van december 8 tot December 11)
Lees ook: Part 19 (van december 12 tot december 15
)


Bijwerken 18 / 12 - 23: 59 UTC
- Een andere Involcan / Guardia Civil video Vanaf vandaag, maar dit keer met de Panoramic Camera - Video 1 en video 2
- Involcan bevestigt dat een nieuwe vent heeft geopend naar het zuidoosten van de voormalige vent. De beelden zijn vergelijkbaar dan opgenomen oktober. Dezelfde soort vent en vlekken kleuren. De ontluchting lijkt beperkt te houden.
- CO2 niveaus (gemeten door de Involcan) zijn verder gedaald

Bijwerken 18 / 12 - 20: 34 UTC
En na de beelden van de Involcan / Guardia Civil helicoptères video vanaf vandaag december 18

Bijwerken 18 / 12 - 18: 48 UTC
Joke vertelde ons vanmorgen dat ze de zaag Guardia Civil / Involcan helikopter. We hadden verwacht dat nieuwe foto's en video van de overblijvende activiteit vanavond. Hier zijn ze. Alle afbeeldingen zijn hoffelijkheid en copyright Guardia Civil Helicopters / Involcan.

Bijwerken 18 / 12 - 18: 04 UTC
Mooie serie foto's gemaakt door Joke Volta in de ochtenduren ? Joke klom bijna aan de top van de berg vervoer van een aantal antennes en de IGN camera's. De IGN-camera's zijn geïnstalleerd op een hoogte van 198 meter om het best mogelijke zicht op de vlek en de ventilatie te hebben. De Cabildo en RTVC webcams naar schatting worden geïnstalleerd op een hoogte van 100 meter.

Klik op de afbeeldingen om de serie op volledige grootte te zien

Bijwerken 18 / 12 - 12: 44 UTC
- Het ziet er meer en meer vandaag de dag dat de belangrijkste vent is niet langer meer actief. De nieuwe vlekken voeden speculaties dat een aantal nieuwe openingen kan hebben geopend in het oosten van de voormalige een en bij ca. dezelfde afstand La Restinga

Bijwerken 18 / 12 - 10: 13 UTC
- Joke is het beklimmen van een berg achter La Restinga vanmorgen om wat foto's te schieten. Ze moest weer komen doen vanwege de harde wind en heeft een aantal blauwe plekken vanaf glijden op de steilste delen. Ze meldde dat het hoofd van de vlek was zeer zichtbaar hoger (In tegenstelling tot wat we konden verwachten na het verzakken tremor). Binnen een paar uur je mag verwachten haar foto's.
- Joke vertelde ons iets eerder dat ze de zaag Guardia Civil / Involcan helikopter vliegen over de Las Calmas zee. Dit zal waarschijnlijk brengt vanavond nieuwe video's en afbeeldingen. De reden waarom de helikopter niet vloog voor vele dagen vorige week was omdat er een tekort aan personeel (te betrouwbare bron).

Morning gezien vlek van boven La Restinga

Bijwerken 18 / 12 - 10: 10 UTC
- De RTVC webcam toont 2 goed gedefinieerde vlekken in een ander gebied dan de normale vent. We verwachten dat de vlek kan een overblijfsel van vroegere vlekken rond met de huidige reizen.

Bijwerken 18 / 12 - 09: 20 UTC
- Slecht nieuws voor de vulkaan fans-Aanhangers onder onze lezers. De uitbarsting verder en dalende verliest meer kracht.
- We weten niet of er een directe verbinding met wat er gisteren gebeurde 's middags als het kan niet worden gekoppeld met de harmonische tremor grafiek, maar wij denken dat er zeker een indirecte relatie. Gistermiddag 2 zwakke aardbevingen deden zich voor bij zeer geringe diepte in het kustgebied El Golfo gebied. De eerste deden zich voor bij 15: 24 had een kracht van 1.0 en traden op een diepte van 3.4 km. De tweede opgetreden 1 minuut later, had een magnitude van 1.4 en traden op een diepte van 3.0 km.
- Reader Heather ook geplaatst in haar commentaar vanmorgen dat: na de 15: 24 aardbeving, mensen liepen naar hun huizen als er een zeer sterke geur van gas en ze hadden moeite met ademhalen (ER: onbevestigde so far). Update 12: 26 GMT : Joke belde net de El Golfo menselijke webcam. Ze woont in Los Llanillos en zei dat de aardbevingen niet werden gevoeld (ER: normaal bij deze zwakke grootte) en dat ze rook niet een speciale geur.

2 ondiepe aardbevingen op December 17 2011 kunnen zijn geweest aan het einde van de uitbarsting op El Hierro


Bijwerken 17 / 12 - 23: 59 UTC
Nooit meer aardbevingen vandaag
- Harmonische tremor medium met sporadische korte uitbarstingen
- Om de avond af te maken, een afbeelding uit de vlek gezien door Joke Volta in Las Restinga vandaag op 16: 36 GMT
- De tweede foto is van vandaag NASA MODIS satelliet foto. De kleuren zijn niet natuurlijk zoals we hebben aangetoond contrast. De witte band zijn wolken.

La Restinga vlek december 17 op 16: 36 GMT - met dank Joke Volta

NASA MODIS satelliet beeld op dec 17 - Met dank aan Peter en Julio

Bijwerken 17 / 12 - 18: 54 UTC
- Harmonische tremor grafiek Chie is naar beneden. Het lijkt dat de problemen van gisteren terug zijn.

Joke Volta beelden van vandaag december 17
Als de vulkaan is een beetje stiller, is Joke het opvullen van de lege ruimte met de prachtige El Hierro natuur.

Bijwerken 17 / 12 - 15: 47 UTC
- Joke terug vanmiddag naar La Restinga van El Pinar om te verblijven voor 2 dagen bij La Restinga. Zij wees erop een brede vlek van hoger op de berg en zag een diepe groene gebied boven de vleugel.

Bijwerken 17 / 12 - 15: 03 UTC
- De lezingen van harmonische tremor van de laatste paar uren worden aangegeven dat de uitbarsting nog niet voorbij. Medium tremor is niet subsidiëring zo sterk als voorheen en barst weer oppakken in aantal.
- Middag back-licht / verblinding het blokkeren van een goed zicht op de uitbarsting gebied in het Las Calmas zee. We verwachten een beter zicht op wat er gebeurt binnen 2 te 3 uur.
- Joke is een frequente bezoeker van het GLB / IGN science center in La Restinga en werd op de hoogte gisteren dat IGN heeft 3 webcams het uitzitten van hun team.
- Carmen Lopez Joke vertelde eergisteren dat de sluiting van de La Restinga nachtelijke surveillance heeft geen invloed op de 24 uur dienst die zij zijn het leveren van. De uitbarsting wordt continu gecontroleerd voor 24 uur, maar tussen 20: 00 en 08: 00 hierop toezicht wordt gehouden van Madrid. In geval van nood (Madrid het zien van enkele belangrijke verandering) of indien de lokale bevolking worden gewaarschuwd in La Restinga, zal de lokale La Restinga bewaker weer operationeel zijn. Indien een belangrijke wijziging zou worden opgemerkt, zal Pevolca onmiddellijk besluiten de lokale 24 uur bewaking bij La Restinga opnieuw te starten. Carmen zei tegen Joke dat de continue 24 uur activiteiten zijn een ernstige belasting voor het personeel met IGN. Delegeren de follow-up naar Madrid tijdens de nacht hen in staat stelt om te werken op meer comfortabele uur.

Joke Volta's vroege ochtend foto's
Onder 1 afbeelding van 4 - Prachtige zonsopgang en de vroege ochtend kleuren. Klik op de afbeelding om de serie te kijken.

Gegevens bijwerken 17 / 12 - 11: 26 UTC
- Het resultaat van de huidige uitbarsting is nog onzeker. Het kan geheel op elk gewenst moment als de sterkte van de trillingen is in essentie af na elke sterke uitbarsting. Dit gebeurde niet tijdens de laatste dagen.

Harmonische tremor december 17 van middernacht tot 09: 00 - met dank IGN

Gegevens bijwerken 17 / 12 - 09: 19 UTC
- Een nieuwe aardbeving het meten van 2.3 omvang opgetreden 22 km diep onder Los Llanillos in de El Golfo gebied. Het zal leiden tot gemengde gevoelens voor 2 groepen mensen. Aan de ene kant de vulkaan enthousiastelingen die zal het zien als een teken dat de vulkaan niet dood is en toch aan de andere kant de lokale bevolking, die zijn zeer geïrriteerd met deze activiteit.
- Harmonische tremor was het medium de hele nacht met een licht stijgende trend zien en af ​​en toe korte uitbarstingen. Gisteren heeft de tremor zakte sterk na elke uitbarsting, maar dit niet meer gebeurt sinds 01: 00.
- Een flauw jacuzzi is te zien op keer in de Telefonica Cabildo uitbarsting webcam (kijk naar de dunne witte lijn 1 cm lager dan de horizon en verticaal boven de linker haven muur. De ruwe zien of soms het blokkeren van het uitzicht, maar we hebben het vaak gezien vanmorgen


Bijwerken 16 / 12 - 23: 59 UTC
- Involcan en de Guardia Civil Helikopters maakte een surveillance vlucht vandaag. U zult zien dat de uitbarsting is er veel verdwenen zoals te zien op de harmonische tremor grafiek, maar ze is nog steeds aan tegen lagere tempo. De grijze eruptieve vent bleef zichtbaar en de vlek was nog steeds erg groot.

Bijwerken 16 / 12 - 17: 59 UTC
- Zeer instabiele harmonische tremor met een paar sterke pieken tussen 16: 00 en 17: 00. Om snel te voorspellen of de uitbarsting zal stoppen of doorgaan. Na iedere burst van de tremor lijkt af te nemen sterk en is het oppakken van een iets later.
- De Ustream webcam van de El Pinar overheid is het leveren van de beste beelden vanmiddag. Soms, onze verbeelding ziet erg vaag roeren activiteit.
- Joke had een gesprek vanmorgen met de RTVC webcam operator. Hij zei dat de sterke wind was erg ongemakkelijk en dat hij mocht naar huis vandaag. Dus, dankzij Joke weten we dat deze webcam (de beste van alle webcams) met de hand wordt bediend, alsmede de reden waarom ha daalde vandaag nog!
- Joke zei dat de nog steeds vlek zichtbaar was van boven La Restinga maar geen activiteit in het
- Ze gingen ook naar het GLB, science center, en had een gesprek met de IGN man van plicht.
- Joke de helikopter vliegt over deze morgen zag, dus waarschijnlijk zullen we nieuwe foto's en video vanavond laat

El Hierro december 16 zonsopgang door Joke Volta

Gegevens bijwerken 16 / 12 - 09: 18 UTC
- Geen aardbevingen sinds middernacht (de laatste El Hierro gerelateerde aardbeving december 14 op 04: 02)
- Harmonische tremor geleidelijk aan opgepakt omdat het stortte gisteren. Op dit moment is het weer bereikt wat we wel het belangrijkste medium tremor van de laatste paar dagen (vol blauwe grafiek). De grootste verandering is echter dat de burst weg zijn, met andere woorden hydromagmatic activiteit gering is ongeëvenaard.
- De nog steeds vlekken zichtbaar is op de uitbarsting webcam in een zeer winderige Las Calmas zee. De actieve roeren opening niet meer zichtbaar.
- Harmonische tremor is nog te instabiel om een ​​voorspelling van wat komen. Zal het stoppen of opnieuw te activeren? We houden u op de hoogte.

Harmonische tremor instorting en reactivering van december 15 Tot december 16 - met dank IGN


Lees ook : Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife Volcano flank instorting
Lees ook: Economische impact op El Hierro en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden


Volcano Discussie Panel: Als u een persoon die wil om te discussiëren en over alle aspecten van vulkanen te lezen, kan deze discussie panel een zeer goede plek om rond te hangen. Vooral als we beginnen met speculeren over wat te gebeuren, dit paneel is een geweldige plek om naar te kijken. Geef het een kans.

Comments

  1. jandilson zegt

    gostaria de sabel sobre o brasil Neste Aspecto doen vulcao