El Hierro vulkaanuitbarsting (Canarische Eilanden): Deel 18 - December 8 tot en met december 11

Dit is deel 18 van de El Hierro vulkaanuitbarsting rapport

KLIK hier om te lezen HET LAATSTE NIEUWS

Een deel van deze informatie wordt ook geplaatst in onze Facebook Pagina Volcano - Google + Vulkanen - Google + Vulkanen en aardbevingen
Met de medewerking van Joke Volta, een El Hierro inwoner
"Volcano Only" twitter: @ VolcanoReport  -  3 in 1  WEBCAM pagina - El Hierro Picasa Web Album

Lees ook: Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife vulkaan flank instorten
Lees ook: Economische impact op El Hierro en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden
Lees ook
: Deel 1 (van juli 28 tot begin september)
Lees ook: Deel 2 (van september tot en met oktober 25 10)
Lees ook: Deel 3 (van oktober tot oktober 11 13)
Lees ook: Deel 4 (van oktober tot oktober 14 17)
Lees ook: Deel 5 (van oktober tot oktober 18 21)
Lees ook: Deel 6 (van oktober tot oktober 22 26)
Lees ook: Deel 7 (van oktober tot oktober 27 31)
Lees ook: Deel 8 (van november tot 1 november 3
)
Lees ook: Deel 9 (van november tot 4 november 6
)
Lees ook: Deel 10 (van november tot 7 november 8)
Lees ook: Deel 11 (van november tot 9 november 11)
Lees ook: Deel 12 (van november tot 12 november 15)
Lees ook: Deel 13 (van november tot 16 november 19)
Lees ook: Deel 14 (van november tot 20 november 23)
Lees ook: Deel 15 (van november tot 24 november 27)
Lees ook: Deel 16 (van november tot 28 december 2)
Lees ook: Part 17 (van december 3 tot december 7)
Lees ook: Part 18 (van december 8 tot December 11)
Lees ook: Part 19 (van december 12 tot december 15
)


 Update 11 / 12-23: 55 GMT
Niets bijzonders te melden. Geen aardbevingen en de uitbarsting bleef in hetzelfde tempo de laatste paar dagen. Harmonische tremor met zeer sterke uitbarstingen gaat maar door.

Update 11 / 12-18: 24 GMT
Gisteren schreven we in onze 22: 04 update: "Sommigen denken dat de uitbarsting zou stoppen als de aardbevingen niet meer".
Dr Boris Behncke van de INGV-Osservatorio Etneo, Catania commentaar bij deze verklaring als volgt:

In feite meeste uitbarstingen zijn voorafgegaan door aardbevingen, Maar in de meeste gevallen de aardbevingen te stoppen zodra de uitbarsting is een stabiel regime bereikt. De het stoppen van aardbevingen betekent niet dat de uitbarsting zal op elk moment snel te stoppen, De uitbarsting zou nog jaren na het einde van belangrijke aardbevingen. Aardbevingen zijn een indicatie van het breken van rotsen, veroorzaakt door magma te duwen in een gebied waar nog geen vaste buis.
Zodra een stabiele magma stroming optreedt door een gevestigde leiding, is er niet langer aardbevingen.
De stopzetting van de aardbevingen betekent alleen dat de situatie een of andere manier heeft gestabiliseerd, niet dat magma is ophouden te stromen.
De echte indicator van voortdurende magma stroom is vulkanische tremor.
Maar zodra de vulkanische tremor verdwijnt, dan zou men redelijkerwijs stellen dat de uitbarsting voorbij is.

Update 10 / 12-17: 07 GMT
- De jacuzzi is actief tot zeer actief de hele dag lang. De harmonische tremor grafiek laat zien dat de uitbarsting blijft in een gestaag tempo daarvan en dat de ventilatie groeit.
- Als het proces blijft op het huidige niveau, verwachten wij dat in de komende weken of zelfs dagen, de stoom bellen bereikt de lucht en als de ventilatie blijft open, de stoom zal geleidelijk gaan hoger.
- Op dit moment barst een duur 2 om 4 minuten plaatsvinden om de 8 minuten (zie afbeelding hieronder voor de huidige tijd).

Harmonische grafiek afbeelding uit 16: 00 tot 16: 38 - met dank IGN

Update 11 / 12-13: 47 GMT
- Pevolca is generallyly veel te laat met zijn opmerkingen als belangrijke verschijnselen zich voordoen. De huidige zeer sterke pulsen / uitbarstingen van harmonische trillingen hebben behoefte aan een officiële verklaring. De meest recente bulletin vinden we in de IGN site beschrijft de situatie op December 9! en in zeer algemene termen.
- Onze mening: als de uitbarsting is nog steeds aan de waterkolom op de groeiende vent daalt elk uur en elke dag en de hydromagmatic uitbarstingen worden sneller en sneller optreden (zie IGN grafiek). Pevolca zou kunnen overwegen het vertellen van de mensen wat er zal gebeuren.

Update 11 / 12-10: 16 GMT
- 1 M 1.9 aardbeving op 02: 11 met epicentrum in de baai van El Golfo
- Zeer actieve harmonische tremor barst verder te gaan met minder tijd tussen elke barsten.

Vroeg in de morgen vlekken en turbulentie gebied - met dank Joke Volta


Jose Luis Barrera Morate blog
Op december 10th, de onderzeese vulkaan La Restinga gemarkeerd 60 dagen ononderbroken uitbarsting. Dit zet het achtste in duur van alle geregistreerde uitbarstingen van de Canarische Eilanden (zie tabel). Meerdere spleet uitbarstingen zijn behandeld als een enkele uitbarsting (bijvoorbeeld de Siete Fuentes-Fasnia-Arafo spleet uitbarsting). Bij La Restinga, bathymetrische gegevens wijzen op het bestaan ​​van de drie openingen, waarvan sommige alleen 150-160 meter diep. Welke is de meest actieve, als er meerdere zijn? Dit is niet goed begrepen. Het feit dat 48 uur de tremor toont meer explosieve episodes in een nagenoeg periodieke wijze kunnen wijzen hydromagmatic bursts, hetgeen impliceert dat de actieve krater diep is dan in de eerste uitbarsting. (Met dank aan Denise voor de vertaling)

Update 10 / 12-22: 14 GMT
Today's Guardia Civil Helikopters / Involcan vlucht toont nog steeds een zeer actieve vlek en een heel bijzondere ronde jacuzzi, zonder puimsteen in het midden. Involcan heeft gegeven geen extra commentaar op de gegevens die ze hebben behaald gedurende deze vlucht (gas analyse en temperatuur van het water).

Bijwerken 10 / 12 - 22: 04 UTC
Geen aardbevingen maar de krachtige (waarschijnlijk hydromagmatic) uitbarstingen komen vaker voor dan ooit tevoren. Sommigen denken dat de uitbarsting zou stoppen als de aardbevingen niet meer, die dan snel zou gebeuren. Onze eigen verwachtingen worden hieronder geschreven (groen gemarkeerd).

Bijwerken 10 / 12 - 17: 48 UTC
Nog steeds geen aardbevingen, maar de vulkaan is nog steeds uitbarsten.
Hieronder een verzameling van de hedendaagse uurtarief harmonische tremor grafieken (zie hieronder voor meer informatie) - Voor alle uurtarief grafieken van 00: 00 tot 18: 00 in volledige grootte, klikt u op de individuele afbeelding.

Klik op een kleine afbeelding voor de grafiek van de hele dag (00: 00 tot 18: 00) - met dank IGN

Bijwerken 10 / 12 - 16: 10 UTC
- Lezers naar aanleiding van de IGN harmonische trilling grafieken moeten weten dat IGN regelmatig wordt herschalen omdat de burst pieken bereiken van de grenzen van de schaal.
- 30 motorrijders zijn vandaag aangekomen in La Restinga ter ondersteuning van de lokale economie.
- De VVV van La Restinga heeft een daling van de tarieven in de hoop meer toeristen te trekken in de komende weken
- Airlines waar El Hierro zijn ook de vlucht tarieven teruggebracht naar El Hierro op verzoek van de El Hierro autoriteiten. Zij kwamen overeen als een gebaar naar de zwaar getroffen economie van El Hierro te ondersteunen.

Update 15: 29 GMT - December 10 Joke Volta beelden
Joke was zeer actief vanaf vanochtend vroeg op het nemen van foto's van de haven, het rif en de kust. Toen ze stuurt ons nieuwe vanmiddag, zullen wij ze aan deze Picasa videofragment. Als u wilt zien de beelden op ware grootte, klik op een van de foto's.

Bijwerken 10 / 12 - 09: 24 UTC
- Geen aardbevingen vandaag tot nu.
- Medium harmonische tremor met veel krachtige uitbarstingen.
- Zeer slechte weer in het Las Calmas zee en La Restinga vanmorgen.
- Als gevolg van de witte bedekte golven kan men bijna niet zien elke jacuzzi activiteit of vlekken, maar de duidelijk vlek aanwezig is alsmede een zwakke jacuzzi - NO SLS (SLS = roken lavastenen).
- Waarom hebben we altijd over uitbarstingen ? Mensen die kijken alleen naar de dagelijkse harmonische trilling grafiek ziet alleen verticale uitgebreide lijnen in de grafiek (bovenste grafiek). Deze verticale lijnen zijn soms gebeurtenissen die laatste vele minuten. De onderste grafiek toont de grafiek per uur tremor tussen 08: 00 en 09: 00 vanochtend (grijs gebied van de bovenste grafiek). De onderste grafiek toont regelmatige uitbarstingen duurt vele minuten.

Klik op de afbeelding om hem te bekijken op volledige grootte - Grafiek met dank IGN (Instituto Geografico National)

 


Update 09 - 10 / 12
Diario de Avisos had een interview met Alpidio Armas, de president van El Hierro. Een van de belangrijkste citaten van de heer Armas was dat de vulkaan 80 meter groeide in de afgelopen weken. De verandering in de diepte werd gemeten door het oceanografisch schip Ramon Margalef. De eerste bathymetrie vond plaats in oktober 24 (2 weken na het begin van de uitbarsting), en de laatste vorige week. De heer Armas zei ook dat volgens de gegevens van de Ramon Margelef 3 openingen zijn actief met tussenpozen.

Wat naar de volgende verwachten?
Op basis van de heer Armas interview en rekening houdend met een aantal onzekerheden, Earthquake-Report.com verwacht dat :

- als de uitbarsting blijft in het huidige tempo en dezelfde ventilator, duurt het maximum van 2 week te komen tot een diepte van minder dan 100 meter. Vervolgens zou verwachten zeer sterke jacuzzi's Tijdens de hydromagmatic barst.
- als het hetzelfde proces duurt ongeveer 3 naar 4 week en dezelfde ventilator we verwachten regelmatige hydrovolcanic explosies Tijdens de bursts.
- als het hetzelfde proces gaat 5 naar 6 week de uitbarsting kunnen worden Surtseyan. Dit is de meest spectaculaire fase van de uitbarsting. Tijdens deze fase van de uitbarsting as en stoom wolken bereikt honderden meters tot enkele kilometers hoog. Bijzonder zijn in Surtseyan uitbarstingen zijn de dikke, donkere puntige cypressoidal uitbarstingen van fragmenten, Vaak gepaard met lava bommen, schoot van de vleugel.
- als het hetzelfde proces gaat 7 naar 8 week en in dezelfde vleugel, de uitbarsting zal op zijn minst hebben een nieuw eiland.
- de grote opening is op een veilige afstand van La Restinga, dus we verwachten geen onmiddellijk gevaar voor de bevolking. 90% van de tijd waait de wind uit het noorden of noordoosten in deze tijd van het jaar, en dus de uiteindelijke as zal verder worden geblazen in de Las Calmas zee, het voorkomen van schade bij La Restinga.
- Als er een nieuw eiland vormen, kan het wijzen op enkele maanden van onzekerheid voor de La Restinga bevolking als niemand weet hoe lang de uitbarsting zal duren en wanneer het zal uiteindelijk stoppen voor een langere tijd kunnen er een aantal nieuwe eruptieve periodes.
Onze verwachting is gebaseerd op medium harmonische tremor zoals we hebben gezien de laatste paar dagen. Bij sterke en zeer sterk harmonische trilling de tijd komen deze verschillende fasen kan wel veel korter.

Als onze verwachtingen uitkomen, zal de uitbarsting maakt El Hierro op elke nieuws show in de wereld. Het eiland zal beginnen om bezoekers uit alle trekken over de hele wereld.


El Hierro Afbeeldingen van Henar Bravo en Joke Volta

Gegevens bijwerken 09 / 12 - 23: 59 UTC
- 2 aardbevingen vandaag de dag, 1 met epicentrum in de El Golfo baai en de andere tussen Los Llanillos en Tigaday.
- Medium harmonische tremor met onregelmatige uitbarstingen houden van de uitbarsting in de Las Calmas zee aan de gang.
- De jacuzzi activiteit in de Las Calmas zee tijdens de dag, terwijl we alleen maar een matige harmonische trilling had geeft aan dat de ventilatie is dichter bij het oppervlak krijgt.

Bijwerken 09 / 12 - 16: 17 UTC
- Niet veel te melden vandaag, maar de (zwakke) jacuzzi is duidelijk te zien op dit moment. Joke heeft net gemeld dat een mooie groene vlek is gemaakt vandaag.

Bijwerken 09 / 12 - 11: 43 UTC
- Op de webcam van RTVC hebben we een aantal vissers gezien die hun boten (door de kleine pas geopende gang in de zee) terugkeerden van La Estaca naar de haven van La Restinga. Tijdens de evacuatie had de visser de instructie gekregen om hun boten naar La Estaca te verplaatsen.

Bijwerken 09 / 12 - 09: 18 UTC
- Voortzetting van Jacuzzi actie vanmorgen
- Medium harmonische tremor
- 1 M 2.0 aardbeving met epicentrum n de El Golfo gebied op 03: 00


Bijwerken 08 / 12 - 23: 55 UTC
- Screenshots van Juan del Castillo Vivero en beelden van Joke Volta (vlek en omgeving)

Klik op de afbeeldingen om te vergroten.

Bijwerken 08 / 12 - 21: 09 UTC
- Alleen 1 aardbeving van vandaag (net na middernacht), maar de uitbarsting wordt geleidelijk weer aantrekt. Vóór de val op 04: 24 de harmonische trilling was zeer sterk. De onderstaande grafiek toont de relatie van de tremor na middernacht aan de huidige harmonische tremor.

Harmonische grafiek december 8, 2011 - met dank IGN

Bijwerken 08 / 12 - 16: 31 UTC
- De nieuwe IEO oceanografisch schip "Cornide de Saavedra"Navigeert dicht bij de vlek en zelfs op de vlek. Dit is de 4th onderzoeksschip van Spaanse organisaties als IEO en CSIC op de El Hierro uitbarsting werk uit te voeren.

Bijwerken 08 / 12 - 15: 42 UTC
- 1 minuten durende video opgenomen van de RTVC webcam in La Restinga, El Hierro door Julio del Castillo Vivero.
Roken lava gezien vanmorgen (11.11am) in La Restinga, El Hierro na het veranderen van patronen in de vulkanische activiteit gekenmerkt gisteravond. De sterkste activiteit vindt plaats op 0: 34.

Bijwerken 08 / 12 - 11: 34 UTC
- Roken lava stenen kunnen met tussenpozen te zien waaruit blijkt dat de ventilatie nog actief is.
- We zijn blij dat de beste webcam (RTVC) weer werkt.
- Julio del Castillo Vivero in staat was om (Scherm) vast te leggen een sterke roken lava blok 11.11.37 vanmorgen. Klik hier voor meer activiteit foto's

Screenshot van de 11.11.37 AM activiteit - screenshot gevangen genomen door Julio del Castilo Vivero

Bijwerken 08 / 12 - 08: 28 UTC
- We schreven het 07: 18 updaten, terwijl het nog donker was.
- Reader Max schreef in ons commentaar op 07: 33: Nou, ongeacht de tremor veranderingen, roken lava stenen worden nog steeds komen aan de oppervlakte op 7: 30 camera tijd. Het is nog steeds aan de gang.
- En .... inderdaad tremor wordt geleidelijk weer oppakken, dus de uitbarsting blijft.

Harmonische trilling van 04: 00 tot 08: 00 - tremor weer aantrekt (roken lava stenen worden nog steeds gemeld) - met dank IGN

Bijwerken 08 / 12 - 07: 18 UTC
- Harmonische tremor gezakt tot een van de laagste niveaus sinds de uitbarsting begon in oktober 10. Na een periode van zeer sterke uitbarstingen, dat gisteren begon op 22: 00, een plotselinge ineenstorting van harmonische tremor trad op bij 04: 24 GMT vanochtend vroeg. We verwachten dat de vent is ingestort als gevolg van de sterke activiteit die heeft plaatsgevonden gisteravond.
Wat zal er nu gebeuren?
--1-- Omdat we bijna geen aardbevingen voor vele dagen, en enige medium harmonische tremor hebben gehad, is de kans dat de activiteit is verzakt lijkt zeer waarschijnlijk. Als dit het geval is, zal de aardbevingen niet weer op te pakken en de uitbarsting zal voorbij zijn.
--2-- Als het magma is nog steeds zeer actief onder El Hierro en als het een opening langer via de ontluchting niet kan vinden, zal de aardbevingen geleidelijk weer af te halen vanaf nu. Het tempo waarin dit gebeurt, zullen de wetenschappers aanwijzingen geven over hoe veel macht te verwachten.

Harmonische tremor december 7 en 8 - met dank IGN

Bijwerken 08 / 12 - 00: 47 UTC
- Zeer sterke harmonische trillingen die begon op 22: 00 GMT. Niet alleen barst maar blijvende minuten in een rij.
- Geen aardbevingen sinds middernacht.
- 2 kleine aardbevingen gisteren.
- De profiel van de uitbarsting veranderde volledig. Harmonische tremor vertoont constante uitbarstingsactiviteit. Het lijkt erop dat de vulkaan El Hierro deel wil uitmaken van het debat over de alarmniveaus. Het lijkt erop dat het zegt: je telde me te snel uit 🙂


Lees ook : Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife Volcano flank instorting
Lees ook: Economische impact op El Hierro en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden


Volcano Discussie Panel: Als u iemand bent die wil om te discussiëren en over alle aspecten van vulkanen te lezen, kan deze discussie in een schakelkast die een zeer goede plek om te hangen. Vooral als we beginnen met speculeren over wat er zal gebeuren, dit paneel is een geweldige plek om te checken. Geef het een kans.