Reeks van sterke tot zeer sterke aardbevingen uit de Nieuw-Zeelandse Noordereiland kust

Overzicht aardbeving: 3 earthquakes have struck 100 km out of the New Zealand East Cape coast. The earthquakes were largely observed by people on the East Cape. The earthquake was felt as far as Rotorua.
"Ik voelde dat" Rapporten -> zie hieronder + Laat het ons weten "hoe je dit hebt aardbeving gevoeld"
Om het volledige verhaal zoals het gebeurd is te lezen, raden wij onze lezers om te beginnen aan de onderkant van de pagina (aardbeving gegevens).

Houd deze pagina open of regelmatig terugkeren als we weer terug met meer details zodra deze beschikbaar

bijwerken : Historic powerful earthquakes in the same area :
Same distance from the coast : M 7.0 and M 6.6 in 1995
Close to the coast : M 6.7 in 1914 and M 6.3 in 1956

bijwerken : Volgens de USGS, who has reported an epicenter closer to the coast, the following theoretical MMI numbers could be expected : 213 MMI V, 6,000 MMI IV, 288,000 MMI II and III. These numbers are contradicted by the Geonet reported numbers and the registered shaking values. The current experience, like so many other experiences in the past, are showing the importance of a tight seismograph network. Especially epicenter location and depth have often even bigger error margins than officially reported in their data sets.

bijwerken : There was NEVER a tsunami risk

bijwerken : The earthquake has been felt as far as Rotorua

bijwerken : Reports from New Zealanders reveal a max. MMI IV (light shaking). Although the numbers are looking very strong, only 26 people have reported the earthquake to Geonet. Both other earthquakes were only felt by very few people. MMI IV in New Zealand gets the notion : largely observed

bijwerken : The epicenter is on top of a subduction slope in front of the coast. The subduction slope are in fact 2 tectonic plates gliding below each other. The damaging Christchurch earthquake was triggered by the same tectonic movements.

bijwerken : We do NOT expect the M 6.1 earthquake to be damaging because of the depth of the hypocenter and the distance out of the coast.

bijwerken : We have initiated this article after the 3th quake, the 6.1 magnitude earthquake.

bijwerken : New Zealand GNS Science reports magnitudes of 5.3, 5.8 and 6.1 at depths of 12, 33 and 40 km. GNS Science data for New Zealand will be more precise than any other seismological agency in the world because of the many instruments they have installed all over New Zealand.


"Ik heb het gevoeld" rapporten zoals ontvangen door aardbeving-Report.com
- Geen Vilt rapporten nog, wees de eerste om ons te sturen wat je hebt ervaren.


Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.1
UTC-tijd: Friday, November 18, 2011 at 07:51:27 UTC
Local time at epicenter : Friday, November 18, 2011 at 07:51:27 PM at epicenter
Depth (Hypocenter) : 40 km (GNS Science)
Geo-locatie (s):
150 km ten oosten van TikiTiki
150 km east of Te Araroa
158 km (98 mijl) ten NO van Gisborne, Nieuw-Zeeland

Links naar belangrijke kaarten
Geonet Did You Feel It kaart
Google satelliet-kaart met het epicentrum en het omliggende gebied.
Historische aardbevingen in kaart te brengen
Seismische gevaar kaart
Shaking kaart
Focus mechanisme rapport
Menselijke invloed kaart
GDACS aardbeving rapport

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis worden iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται -Yo lo hij SENTIDO - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه